Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι είναι αυτοί και με ποιό δικαίωμα αποφασίζουν ποιοί θα χαθούν από εμάς;

Επίσκεψη του Ραχόι για ανοιχτή στήριξη των ομογάλακτών του. «Ήρθα για να υπερασπιστώ σκληρές πολιτικές, αλλά που ήταν απαραίτητες» είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Οι χώρες χρειάζονται σταθερότητα, όχι τρεκλίσματα ούτε αβεβαιότητα»...

Πρόκειται για σταθερότητα νεκροταφείου. Αυτή εννοεί ο Ραχόι. Διότι όταν εφαρμόζεις βίαιες, σκληρές πολιτικές που αφαιρούν τη ζωή και την ελπίδα από ολόκληρους λαούς, τότε η μόνη σταθερότητα για την οποία μπορείς να μιλήσεις είναι εκείνη που κυριαρχεί στο κοιμητήριο, ανάμεσα στους τάφους.


Αυτό επιδιώκουν οι Ραχόι και Σία. Τι σόι είναι εκείνη η κυβέρνηση, εκείνο το πολιτικό προσωπικό που μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει το δικαίωμα να εξοντώσει εργασιακά, κοινωνικά, ακόμη και βιολογικά εν ψυχρώ μέρος του πληθυσμού μιας χώρας, γιατί το απαιτούν οι καταστάσεις; Ποιες καταστάσεις; Από πότε μια οποιαδήποτε κατάσταση, ακόμη και πόλεμος, απαιτεί πολιτικές που σκόπιμα και εξεπιτούτου οδηγούν στον αφανισμό πλήθους οικογενειών και ανθρώπων;

Πότε ξανά εμφανίστηκε αυτό το φαινόμενο; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένα πολιτικό καθεστώς μας είπε ευθέως ότι μπορεί να στερήσει τον επιούσιο και την ίδια τη ζωή μαζικά από πολίτες, εργαζόμενους και νεολαία, γιατί κρίνεται αναγκαίο; Θυμάστε; Παλιά συνήθιζαν να φορούν στολές και να χαιρετούν με την ανύψωση της δεξιάς, αυτοί που μας τα έλεγαν αυτά. Σήμερα δεν χρειάζεται.

Έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας. Πρέπει να συνηθίσουμε ότι ανά πάσα στιγμή το κράτος και οι κυβερνώντες έχουν το δικαίωμα να σου στερούν το δικαίωμα στη ζωή. Έχουν το δικαίωμα να δολοφονούν εν ψυχρώ ολόκληρες γενιές που ακόμη δεν έχουν γεννηθεί. Έχουν το δικαίωμα ακόμη και στη χρήση στρατού για τη δική τους ασφάλεια. Κι εμείς οφείλουμε να συνηθίσουμε. Διότι διαφορετικά διαταράσουμε τη δική τους σταθερότητα.


Οταν ο λαός απειλείται από την τυραννία, τότε έχει να διαλέξει, ή τις αλυσίδες, ή ο ξεσηκωμός. Αυτό διδάσκει η ανθρώπινη ιστορία. Τι έχει άλλωστε να χάσει; Τη μιζέρια της ζωής του; Ή τα δεσμά του που γίνονται όλο και πιο ανυπόφορα; Έχει όμως να κερδίσει την ελπίδα και μια πατρίδα όπου μπορεί να είναι ελεύθερος, νοικοκύρης και αφεντικό στον τόπο του. 

13 σχόλια:

  1. Πολυ φοβαμαι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κανει τιποτα ουσιαστικο. Δεν τολμουν να θεσουν θεμα εξοδου απο ευρω και ΕΕ. Θα χαθει και αλλος πολυτιμος χρονος και θα καταστραφουν ακομα περισσοτερες ζωες. Βεβαια πρεπει να αποτραπει μια νικη της ΝΔ διοτι τοτε ειναι 100% σιγουρο για το τι μας περιμενει....

    Και το παραδοξο ειναι οτι εχουμε "αριστερα" κομματα οπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το PODEMOS που δηλωνουν υπερ της ΕΕ και του ευρω ενω απο την αλλη κομματα που εχουν χαρακτηριστει ως "ακροδεξια"/"εθνικιστικα" οπως το Γαλλικο Εθνικο Μετωπο (Λεπεν) και το PVV (Βιλντερς) στην Ολλανδια (πλεον και τα δυο ειναι πρωτα στις δημοσκοπησεις) εχουν ως βασικες θεσεις αποχωρηση απο ΕΕ και ευρω.

    Ενω λοιπον Ελλαδα και Ισπανια εχουν βρεθει σε πολυ χειροτερη οικονομικη κατασταση (λογω ΕΕ και ευρω) απο τη Γαλλια και την Ολλανδια, ειναι στη δευτερη περιπτωση που εχουν γιγαντωθει πολιτικα κομματα με αιτημα την εξοδο απο ΕΕ-ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς αγαπητέ 3:44 οι πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις στην Ελλάδα αφήνουν το παιχνιδι στο γηπεδο της εξόδου απο ΕΕ και του χρέους, να το παίξει η ναζιστική δεξια.
      Ακόμα και το μικρο επαμ κανει μαλακιες που θα το μικρύνουν κι άλλο. Αντί να συμμαχήσει, ψάχνει να βρει μια λεξη για να διαφωνήσει με τους αλλους.

      Διαγραφή
  2. Τα αγωνιώδη ερωτηματικά σας , κ Καζάκη , θα προσπαθήσω να τα απαντήσω όσο πιο συνοπτικά μπορώ. Αυτοί οι κύριοι γνωρίζουν ότι η κατοικήσιμη γή είναι πεπερασμένη σε έκταση , ενώ ο πληθυσμός της γης αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο , παρά τους κατά τόπους πολέμους . Τα οικόπεδα φιλέτα πάνω σε αυτή τη γη είναι λίγα μεταξύ των οποίων και η πολύ μικρή πατρίδα μας με τη μεγάλη για τη μικρότητά της ιστορία, που την κατοικούν κάτι γελοία ανδράποδα τα οποία με μια "ψεκασιά" θα ψοφήσουν και έτσι το οικοπεδάκι θα περιέλθει στην κυριότητά τους. Έχει προηγηθεί ο εκμαυλισμός και των σκυλιών - πολιτικών μας και των προβάτων - μεγάλου ,δυστυχώς, ποσοστού του λαού μας . Αλλού εφαρμόζουν το" διαίρει και βασίλευε", αλλού την τρομοκρατία , αλλού κατασκευασμένους ιούς ,αλλού τον οικονομικό πόλεμο με το χρήμα , τη μονοπωλιακή "εφεύρεση" των τελευταίων χρόνων. Σκέφτομαι ότι όλα τα χρήματα του κόσμου κι αν μου προσφέρονταν δεν θα πουλούσα το καλυβάκι- ερείπιο όπου γεννήθηκα . Έτσι
    θα έπρεπε να νιώθουν κι όλοι αυτοί οι πολιτικάντες-προδότες που κάθε 25 Μαρτίου θυμούνται τους Μακρυγιάννηδες και του Κολοκοτρώνηδες, ξεπουλώντας ,ωστόσο,τη χώρα και το δυναμικό της . Μπορούν όμως; Τα κήτη διαθέτουν συναισθηματική νοημοσύνη , τα κτήνη όχι . Το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα πουλήθηκε , κ. Καζάκη, έτσι ακριβώς όπως και οι συμπολίτες μας πούλησαν τα πατρογονικά τους στα χωριά για μια μεζονέτα στην Αθήνα ή σε άλλη μεγαλούπολη, για να κρύψουν τη χωριατιά τους , για την οποία θα έπρεπε να είναι περήφανοι . Όπως λοιπόν ξεκόβεσαι από το πατρικό σου , ξεκόβεσαι και από την ιστορία σου. Ετσι επήλθε ο εκμαυλισμός και η αλλοτρίωσή μας. Λίγη συναισθηματική νοημοσύνη αν είχε απομείνει αυτά που γράφονται θα συν-κινούσαν όλους όσοι αρκούνται στην εύκολη κριτική , ενώ την αυτοκριτική την έχουν ξεχάσει.
    Κύριε Καζάκη , θα έχετε προσέξει τη "σφήνα" στα δελτία ειδήσεων περί Βενεζουέλας. Κάντε μια εκπομπή ή γράψετε κάτι για να καταλάβουμε , τι γίνεται. Αυτή η χώρα εκτός από πετρέλαιο δεν παράγει τίποτα άλλο; Γιατί υπάρχει έλλειψη απορρυπαντικών , αφού γνωρίζουμε ότι κι αυτά από πετρέλαιο παρασκευάζονται; . Μήπως έστησαν χορό οι πολυεθνικές και δεν το καταλάβαμε; Αυτές οι εκλογές έχουν κάτι από το γνωστό "σοκ και δέος". Μήπως έχουν στημένη και καμιά νοθεία ,για να αποδώσουν το αποτέλεσμα στην "αυτοσυγκράτηση και πολιτική ωριμότητα» του λαού; . Γιατί δεν παραιτήθηκε η κυβέρνηση; Συνήθως υπηρεσιακές κυβερνήσεις πραγματοποιούν τις εκλογές. Αυτό σε συνδυασμό με δηλώσεις του τύπου "δεν θα επιτρέψουμε στους κομμουνιστές να καταστρέψουν τη χώρα" δεν θα έπρεπε να μας ανησυχεί;. Τι μας ετοιμάζουν; (βαρβάρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι δυστυχώς φίλτατε.......και είναι αργά πλέον γιά ελεγχόμενη ανάδραση....έφθασε η ώρα του Χάους...κατά την Ελληνική ετυμολογία...
      Εκ Διός και Δίκης τα Δίκαια!

      Διαγραφή
    2. Κυριε Αρη Παπαμιχαήλ , υπογράφω τα σχόλιάμου εδώ και πολύ καιρό . Αν το φίλτατε αναφέρεται σε μένα είμαι γένους θηλυκού. το σωστό λοιπόν θα ήταν να με αποκαλείς φιλτάτη ή πιο απλά βαρβάρα και όχι φίλτατε με αποσιωπητικά. Κυρίως αυτά τα αποσιωπητικά με προβλημάτισαν και ανταπαντώ. Σχολιάζω ανώνυμα, γιατί με τόσους φασίστες που μπαίνουν στη σελίδα , και τόσους θερμοκέφαλους και υβριστές δε σου κρύβω ότι φοβάμαι και λιγάκι. Ο πιο εύκολος τρόπος για μένα ,που δεν ξέρω και πολλά, είναι να στέλνω τα σχόλια ως Ανώνυ μος/η. (βαρβάρα)

      Διαγραφή
    3. Παπαμιχάλη, η Βαρβάρα, είναι ...φιλτατε Βαρβάρα;

      Διαγραφή
    4. Αγαπητή Βαρβάρα μην ανησυχείς. Στέλνε τα σχόλιά σου άφοβα. Αυτοί που μπαίνουν και βρίζουν είναι 2 γνωστά υποκείμενα τόσο θρασύδειλα που τρέμουν και μόνο το φως της ημέρας.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα Δημήτρη, ζήτησα συγνώμη γιά την απροσεξία μου, σε άλλη ανάρτηση πριν από λίγο. Γράψε κάτι γιά το τι "παίζεται" την Βενεζουέλα όποτε βρεις χρόνο σε παρακαλώ....

      Διαγραφή
  3. Εγω ξερω πως εαν καιγεται το σπιτι σου ,πεφτεις στην φωτια , δεν καθεσαι να κλαις στην ακρη και να περιμενεις μπας και κανεις δουλεια με τα αποκαιδια...αυτο ειναι το σκηνικο της αριστερας γενικοτερα...να διασπαστει ..να διχασει...να σωπασει...να μην τολμησει...να βγαλει 2-3 ψευτοδιανοουμενος να μιλανε ...και...και...και...μια απο τα ιδια ...μαντρωνει την πιο ετοιμοπολεμη και αξιομαχη μεριδα του κοσμου...την διασπα ...την βραχυκυκλωνει και την παροπλιζει εντεχνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει σταθερότητα στη ζωή...μόνο στο θάνατο.Αυτόν υπηρετούν όλοι οι ξένοι και ντόπιοι ολετήρες...Δυστυχώς είναι και πολλοί άλλοι που παίζουν καλά το" διαίρει και βασίλευε" ,πληρώνονται γι'αυτό κι ας μοιάζουν φιλολαικοί.Όποιος σήμερα,στο σημείο που φτάσαμε,δε βλέπει τη μόνη ενωτική κι εθνεγερτήρια φωνή της απελευθέρωσής μας είναι προδότης-και μάλιστα συνειδητός-δε μου μοιάζουν για ανόητοι αυτοί που έχω στο νου μου...κι όλοι θα κριθούν ,όπως κι ο Δημήτρης λέει-στη φωτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...... Από εκεί που μας πήγαιναν για χρεοκοπία σήμερα οι Financial Times προχωρούν σε πλήρη αποδοχή των θέσεων Α.Τσίπρα, και υποστηρίζουν ότι ......
    Σύμφωνα με τους Financial Times, εάν (;;;), ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ΘA KEPΔIΣOYN τις Eκλογές, οι Ευρωπαίοι "Πιστωτές" (;;;) ΘA HTAN συνετό να του Προσφέρουν ως δημοκρατικά Eκλεγμένου Hγέτη της Ελλάδας, κάποια ..... KAPOTA !!!


    NA ΞEPOYN OΛOI TOYΣ:

    1. AYTOI ΔEN EITAN (FT-ΓEPMANOΦΩNH EKΔΩΣH) ΠOY ΠPOEKΛOΓIKA TO 2012 MAZI ME THN Bild, ΠPΩTOΣEΛIΔA EΓPAΦAN ΣTA ... EΛΛHNIKA (!!!) ΣTHN .... ΓEPMANIA (!!!), ΓIA ΠIO ΛOΓO ΔEN ΠPEΠEI OI EΛΛHNEΣ NA EKΛEΞOYN TON A.T. KAI TON ΣYPIZA ;;; REMEBER !!!!!

    2. ".... O Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ΘA KEPΔIΣOYN τις Eκλογές, οι Ευρωπαίοι "Πιστωτές" (;;;) ΘA HTAN ΣYNETO να του Προσφέρουν ως Δημοκρατικά Eκλεγμένου Hγέτη της Ελλάδας, κάποια ..... KAPOTA !!!!" AΠEIΛOYN KAI KOPOIΔEYOYN TA TOMAPIA !!! AΣ ΞEPOYN, AΣ ΓNΩPIZOYN: ΓH KAI YΔΩP ΘA ΠPOΣΦEPOYN OΛOI ANAΔPOMIKA, ΣTHN ΠPΩTH ΠPAΓMATIKH(A) EΛΛHNIKH KYBEPNHΣH !!!


    YΠOΓPAΦH:


    O AYPIANOΣ YΠ.EΞ. THΣ XΩPAΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να με συγχωρείς Βαρβάρα, δεν πρόσεξα την παρένθεση στο τέλος, έδωσα προσοχή στο "Ανώνυμος", στην αρχή της τοποθέτησής σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή