Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Γιατί η Μέρκελ θέλει την Ελλάδα στο ευρώ;

«Εγώ, ως η Γερμανίδα καγκελάριος, καθώς και η γερμανική κυβέρνηση, πάντοτε εφαρμόσαμε μια πολιτική που προβλέπει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», σημείωσε η Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «οι δεσμεύσεις τις οποίες αναλάβαμε», οι δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν «ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα, την Ελλάδα και τα κράτη-μέλη της ΕE, τηρήθηκαν και έτυχαν σεβασμού.»

Προς το συμφέρον ποιού κ. Μέρκελ; Σύμφωνα με τα στοιχεία που διατίθενται από το Υπουργείο Οικονομικών, και δημοσίευσε το Der Spiegel (19/8/2013) η Γερμανία έρχεται να εξοικονομήσει συνολικά € 40,9 δισεκατομμύρια σε πληρωμές τόκων κατά τα έτη 2010 έως 2014. Ο αριθμός προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ των πραγματικών και των προβλεπόμενων τόκων. Μεταξύ 2010 και 2012, η γερμανική κυβέρνηση εξέδωσε € 73 δισεκατομμύρια λιγότερα σε νέο χρέος από ό, τι είχε προγραμματιστεί. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, το κόστος της κρίσης του ευρώ για τη Γερμανία έχει μέχρι τώρα προσθέσει μέχρι € 599 εκατ..


Η Γερμανία έχει διαθέσει 15,2 δις ευρώ για τη "διάσωση" της Ελλάδας. Φυσικά, πρόκειται για δανεικά που θα πληρωθούν με επιτόκιο τριπλάσιο από εκείνο με το οποίο η ίδια η Γερμανία τα δανείστηκε. Βέβαια τα δάνεια αυτά - πάντα με το αζημίωτο - δεν δόθηκαν για την Ελλάδα, αλλά για τις Γερμανικές τράπεζες που κατείχαν πάνω από 60 δις ευρώ σε ελληνικά ομόλογα την εποχή που μας έβαλαν στο πρώτο μνημόνιο και κινδύνευαν με κατάρρευση σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους με κούρεμα εκείνη την εποχή.

Στις κλειστές συνεδριάσεις του Γερμανικού κοινοβουλίου όπου ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Γερμανός διοικητής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, κάνει παρουσιάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα για τα οφέλη της Γερμανίας από τις επιχειρήσεις διάσωσης του Νότου και κυρίως της Ελλάδας, ένα συμπέρασμα πάντα πρυτανεύει. Οι επιχειρήσεις "διάσωσης" δεν έχουν κοστίσει ευρώ στη Γερμανία. Αντίθετα έχει επωφεληθεί η Γερμανία πολλαπλά.

Στις παρουσιάσεις αυτές, σύμφωνα με το Reuters (2/5/2013), αναφέρονται συνήθως δυο μελέτες που δείχνουν ότι το Βερολίνο έχει αποκομίσει σημαντικά κέρδη ως ακούσια συνέπεια της κρίσης. Η μια μελέτη είναι από τη γερμανική ασφαλιστική Allianz, όπου έχει υπολογιστεί ότι το Βερολίνο έσωσε € 10,2 δισεκατομμύρια κατά την περίοδο 2010-2012 λόγω του χαμηλότερου κόστους δανεισμού, καθώς οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μειώθηκε από 3,39% σε 1,18% σήμερα. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει αν η Ελλάδα πρώτα και ύστερα οι άλλες χώρες δεν είχαν τεθεί υπό καθεστώς "διάσωσης".

Η άλλη μελέτη είναι του Jens Boysen-Hogrefe από οικονομικό ινστιτούτο IFW και δείχνει ότι ο Γερμανικός ομοσπονδιακός προϋπολογισμός διέσωσε € 8,6 δις μόνο το 2011 λόγω των χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ και των ευνοϊκών επιπτώσεων λόγω του γεγονότος ότι οι επενδυτές εντός ευρωζώνης θεώρησαν ως ασφαλές καταφύγιο τη Γερμανία. Έτσι τεράστιες ροές κεφαλαίου κυρίως από το νότο βρήκαν τον δρόμο για τη Γερμανία.

Αυτή η εξοικονόμηση για τον Γερμανικό προϋπολογισμό ανήλθε σε 9,6 δις ευρώ το 2012, ενώ για το 2013 θα είναι αξίας 2 δις ευρώ, αναφέρει η μελέτη του IFW. "Εάν προσθέσουμε τα πλεονεκτήματα των επιτοκίων που αποκτήθηκαν κατά την περίοδο 2010-2012 και εκείνα που η Γερμανία θα επωφεληθεί τα επόμενα χρόνια, φθάνουμε τη συνολική ελάφρυνση των τόκων για το γερμανικό προϋπολογισμό να υπολογίζεται σε 67 δις ευρώ", αναφέρει η μελέτη της Allianz που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012. "(Που είναι) αρκετά για να περικοπούν περίπου 3 ποσοστιαίες μονάδες από την αναλογία του χρέους της Γερμανικής κυβέρνησης κυβέρνηση".

Τι είναι λοιπόν τα 15,2 δις ευρώ που έδοσε η Γερμανία για να ξελασπώσει τις δικές της τράπεζες διαμέσου της Ελλάδας; Τίποτε. Ούτε βέβαια θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι η Γερμανία προκειμένου να δεχθεί την "διάσωση" της Ελλάδας, η κυβέρνηση Παπανδρέου υπέργαψε μαζί της μια αποικιοκρατική συνθήκη που αποκαλείται "Ελληνογερμανική εταιρική σχέση". Η συνθήκη αυτή υπογράφηκε στις 5 Μαρτίου 2010 όταν ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Βερολίνο.

Με βάση αυτή τη συνθήκη η Ελλάδα μετατράπηκε σε οικόπεδο για την Γερμανία. Οι υποδομές, η υγεία, η παιδεία, η δημόσια περιουσία, οι ΟΤΑ, η ενέργεια, κοκ, τέθηκαν στη διάθεση της Γερμανίας. Με βάση αυτή τη συνθήκη κατέφθασε και στην Ελλάδα και ο Φούχτελ, ως ειδικός υφυπουργός επί ελληνικών θεμάτων. Κι ενώ η συνθήκη αυτή εφαρμόζεται πρωτίστως διαμέσου της εξαγοράς των ΟΤΑ και των περιφερειών, καμιά κυβέρνηση έως σήμερα δεν την έφερε για επικύρωση στη Βουλή. Φανταστείτε τι περιλαμβάνει για να μην τολμά κανείς από τους κυβερνώντες να την περάσει από το απόλυτα ελεγχόμενο κοινοβούλιο.

Όσο η Ελλάδα θα βρίσκεται εντός ευρώ και θα συνεχίζει να βρίσκεται "στο χείλος του γκρεμού", η Γερμανία έχει μόνο να κερδίσει. Να κερδίσει από τα χαμηλά επιτόκια, από τις εισροές κεφαλαίων στην οικονομία της, από την λεηλασία της Ελλάδας. Κι από πάνω ο ελληνικός λαός ως δουλοπάροικος θα της χρωστά μέχρις τετάρτης γενεάς τα 15,2 δις ευρώ που της κόστισε η όλη "διάσωση". Ένα κόστος που έχει ισοφαριστεί πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Πόσο ανόητος πρέπει να είναι λοιπόν κάποιος αν στ' αλήθεια πιστεύει ότι η Μέρκελ και η συμμορία της θέλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Γιατί; Για να χάσει την προσφορότερη αποικία που διέθετε ποτέ το Γερμανικό Ράιχ; Να γιατί θα κάνει ότι μπορεί για να κρατηθεί η Ελλάδα μέσα στο ευρώ και στο "χείλος του γκρεμού" για να μπορεί η Γερμανία να καρπώνεται τα οφέλη. Να το περιεχόμενο των δεσμεύσεων που μας έχουν επιβάλλει.

Αλήθεια, πώς θα χαρακτηρίζατε αυτόν που δηλώνει - όπως ο Σταθάκης στην DW (7/1/2015) - ότι οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν; Εγώ τον αποκαλώ πουλημένο τομάρι και δοσίλογο. Το ίδιο ακριβώς με τους σημερινούς κυβερνώντες. Εσείς;


37 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το άρθρο αυτό και για πολλά άλλα που εχεις γράψει. Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Και ας με εχεις βρίσει. Όμως, τι θέλεις και ασχολεισαι με ζητήματα εκλογών και συμμαχιών τα οποια βρε φίλε δεν τα κατέχεις; Μου θυμίζεις τον άλλο μεγάλο. Τον Στέλιο Καζαντζίδη που όταν άνοιγε το στόμα του να τραγουδήσει έβγαζε αγγέλους. Όταν όμως το άνοιγε να μιλησει για πολιτική, που δεν ηταν η δουλεια του, έβγαζε ...μαργαριτάρια. Είπαμε: εισαι ο τέλειος οικονομικός αναλυτής αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι είσαι το παιδι για όλες τις δουλειές. Για τις επαφές του Επαμ υπαρχουν άλλοι ικανότεροι εσού. Άφησε τους ελευθερους να κανουν την δουλεια τους χωρίς να τους δείχνεις την γραμμη. Και αν αυτοι και το επαμ στην πλειοψηφία του αποφασίσουν οτι πρεπει να κατεβειτε ακόμα και με τους Καμμένους, εσύ οφείλεις να πειθαρχησεις. Αν ηταν στο χερι μου, θα σε είχα ...διαγράψει απο το ΕΠΑΜ για σωρεία αντικαταστατικών ενεργειων. Με πρωτη την χειραγώγηση. Με πιανεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τιμά ιδιαίτερα μια τέτοια παρατήρηση από κάποιον που δεν έχει καν τα κότσια να υπογράψει αυτά που λέει. Αν ήμουν τόσο ξεφτίλας σαν κι εσένα, θα πέθαινα. Πάντως κόψε το βιολί να γράφεις και να ξαναγράφεις ως διάφοροι ανώνυμοι. Αν έχεις τα κοτσια γράψε επώνυμα, δείξε το πρόσωπό σου, ή μήπως τρέμεις μην και μάθουμε ποιος είσαι;

      Διαγραφή
    2. Είσαι άνθρωπος μονόχνωτος και γι αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει το Επαμ σαν μέτωπο ΠΟΤΕ. Εκτός και αν την κανεις ή σε κάνουν. Όλοι μου οι χαρακτηρισμοί αφορούν τον πολιτικο Καζάκη και όχι τι κανεις στην προσωπική σου ζωή η οποία με αφήνει παγερά αδιάφορο. Επομένως τι νόημα έχει ποιος είμαι; Προφανώς κάποιος είμαι και δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό. Ας κριθω απο τα λεγόμενά μου όπως κρινεσαι κι εσύ. Αλλωστε η ανωνυμία είναι θεμιτή όταν δεν σε απειλώ ή δεν χρησιμοποιώ ανοίκειους χαρακτηρισμούς. Μάθε πρώτα εσύ τρόπους και μετα ζητάς και απο τους άλλους.

      Διαγραφή
    3. Σαφώς όταν φιλοσοφείς και ρητά κατεβάζεις, ίσως πράγματι μικρή σημασία έχει ποιος είσαι, άλλωστε το αποτέλεσμα μετρά, αλλά μιας και που αναφέρεσαι σε συγκεκριμένα θέματα, διαγραφές, σε συγκεκριμένα πρόσωπα και θεσμούς, σαφώς και έχει μεγάλη σημασία η υπόσταση σου, αλλιώς τα γραφόμενα σου είναι σαν αέρας κοπανιστός. Άλλωστε αφού έχεις όλη αυτή την καλή διάθεση για εποικοδομητική κτητική, κατέχεις την γνώση και την αλήθεια τι ντρέπεσαι να παρουσιαστείς, ή έχεις ανεξάρτητη, ελεύθερη προσωπικότητα ή μια γεμάτη κόμπλεξ ή παίζεις υποκινούμενος άλλο ρόλο ή ας αποφανθεί η επιστήμη.
      Στέλιος Γιαννόπουλος

      Διαγραφή
  2. Καλη χρονιά Δημήτρη, σε σένα και τους αναγνώστες.

    Η Γκολμαν Σακς σε ενα από τα τελευταία μέμο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα απείλησε ανοιχτά ότι αν η Ελλάδα στενοχωρήσει τους δανειστές της η ΕΚΤ θα διακόψει τη χρηματοδότηση των Ελληνικών τραπεζών όπως έκανε με την Κύπρο. Η δήλωση αυτή δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο του εθνικού νομίσματος. Όμως ποια είναι η γνώμη σου για το αν η διακοπή χρηματοδότησης και μια παρατεταμένη τραπεζική αργία συμφέρει την ΕΚΤ. Πανος Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη,αν από ότι κατάλαβα το ΕΠΑΜ δε θα κατέβει στις εκλογές, εμείς οι λίγοι έστω, που είχαμε βρει ένα κίνημα και ένα ηγέτη Ελληνα που να σέβεται τα παιδιά του και τα δικά μας, που μας διδάσκει την ελευθερία μέσω της γνώσης και της αντίστασης,τι να ψηφίσουμε χωρίς να μας δημιουργηθούν τύψεις αργότερα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα υπάρξει ανακοίνωση από το ΕΠΑΜ, αλλά όποιος στ' αλήθεια ξέρει τι σημαίνει και τι είναι το ΕΠΑΜ, γνωρίζει πώς δεν είναι οι εκλογές το άπαν. Ο αγώνες συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη.

      Διαγραφή
    2. Είπαμε: οι εκλογές δεν είναι το άπαν. Όχι όμως και οτι δεν είναι τίποτα οταν όλος ο κόσμος ασχολείσε με αυτές!

      Διαγραφή
    3. Απαντά στο οτι επρεπε το ΕΠαΜ και συ προσωπικά να είσαστε στις εκλογές. Μέσω μιας συνεργασίας.

      Διαγραφή
    4. κ.Καζάκη,όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια λέει ο σοφός λαός.

      Διαγραφή
  4. κύριε Καζακη αλήθεια εσείς με τι επαγγέλεστε ? με τι βγάζετε τα απαραίτητα προς το ζείν???? Τούς φόρους σας τους έχετε πληρώαει ενω παρακινείται τον κόσμο να κυρήξει σταση πληρωμών προς το δημόσιο ?Τα χρήματα σε ποια χώρα τα έχετε παρκάρει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως τι ρωτάτε; Δώστε μου ιδιότητα, βιογραφικό και ονοματεπώνυμο και θα σας απαντήσω δεόντως.

      Διαγραφή
    2. Επειδή όμως είσαι ο γνωστός "άγνωστος" που συχνά-πυκνά μπαίνεις και γράφεις τα ίδια, γι' αυτό άστο...

      Διαγραφή
    3. εντάξει επειδή βλέπεις στους εφιάλτες σου τον αδωνι σου λέω δεν είμαι ο αδωνις,απλα ρωτάω τι εππαγγελεσε??

      Διαγραφή
    4. Δώσε ιδιότητα, βιογραφικό και οναματεπώνυμο και ύστερα συζητάμε; Τι φοβάσαι και δεν ρωτάς επώνυμα;

      Διαγραφή
  5. Ο Σταθακης βγήκε στο Twitter και γράφει για παρεξήγηση. Λέει παρερμηνευσαν τις δηλώσεις του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμα η νοοτροπία του "τσαμπουκά"και του "ξερόλα"καλά κρατεί ...κι ας περνάμε τόσα και τόσα!Αυτοί οι τύποι αλήθεια πώς έχουν το θράσος να κρίνουν και να επικρίνουν,να είναι τόσο αδιάκριτοι κι ασεβείς;Λύσανε όλα τα δικά τους "θέματα"κι ως "Θεοί"έρχονται να μας "διδάξουν"το "φως το αληθινό";Είναι φοβερά τα ελλείμματα τα εσωτερικά,η κενοδοξία κι η ματαιοδοξία απύθμενη όσο και η ανοησία!Αυτό το εσωτερικό κενό,το έλλειμμα αυτοσεβασμού,ο στρεβλός τρόπος κοινωνικοποίησης και "εκδημοκρατισμού"φέρνει αυτή τη ντροπή.Έχει σωρευτεί πολλή αρρώστια για πολύ καιρό!Πώς να εκτιμήσουν αυτοί οι τύποι την προσφορά ενός ανθρώπου για το κοινό καλό,αφού ούτε τον εαυτό τους δεν αντέχουν;Βγάζουν όλη την αναξιότητα,την αμετροέπεια και τη μαυρίλα,που έχουν μέσα τους με αυτόν τον γελοίο τρόπο και "δικαιώνουν" τους πόθους τους να είναι "κάποιοι"!Αυτή η νηπιακή,ανασφαλής και κομπλεξική στάση ζωής φταίει για όλη αυτή την κακοδαιμονία,που ζούμε.Στα εύκολα όλοι αυτοί το "παίζανε"ποικιλοτρόπως...αλλά τώρα στα δύσκολα και στα "βαριά"δεν έχουν να προσφέρουν το παραμικρό,καθώς είναι άδειοι από αληθινές αξίες,φοβούνται την αλήθεια τους κι αδυνατούν να προσαρμοστούν στη φρίκη που ζούμε ή να διανοηθούν ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν χωρίς ανταπόδοση.Όλο το κακό από αυτή τη φρίκη του μικρόκοσμού μας ξεκινάει...Όταν δεν μπορείς να ξεπεράσεις τις δικές σου ανεπάρκειες,κρίνεις κι επικρίνεις ό,τι σου φαντάζει "διαφορετικό"από τη δική σου "μαυρίλα".Έλεος πια με τους γελοίους!Έλλη Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαστε ενα άθλιο προτεκτοράτο και οδηγούμαστε σε εθνοτικο αφανισμο. Οτι πολυτιμο έχει αυτή η χώρα θα λεηλατηθει μέσω του μαζικού ξεπουλήματος φυσικών μονοπωλίων, ορυκτού πλούτου, δημοσίων επιχειρήσεων, γης κλπ.

    Όσοι εχουν έλληνες εχουν κάτι πολύτιμο (γνώσεις, πτυχία κλπ ) θα καταληξουν στα σκλαβοπάζαρα της εργασιακής σκλαβιάς.

    Και έχουμε και άλλη μια χρησιμότητα στην ΕΕ. Ειμαστε η χώρα σκουπιδοτενεκες με το Δουβλίνο 2. Μας εχουν ως κέντρο υποχρεωτικής παραμονής σε κάθε ανεπιθύμητο καρυδιάς καρύδι που μπουκάρει παράνομα ( καποιοί εξ αυτών εγκληματίες , φυλακοβιοι, η εξτρεμιστές ισλαμιστές, πράκτορες τουρκικών μυστικών υπηρεσιών )

    Μια μικρή χώρα δέκα εκατομμυρίων με διαλυμένη οικονομία δέχεται 150,000 μουσουλμάνους λαθρομετανάστες το χρόνο ως χρέος στην ΕΕ. Σίγουρα, οι πολεμικές επιχειρήσεις των δυτικών διέλυσαν πολλές από αυτές τιε χώρες αλλά γιατί θα πρεπει να πληρώσει τη νύφη η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες που κατοικούσαν σε εργατικές περιοχές ( που υποβαθμιζονται επιπλέον από την ανεξέλεγκτη εισροή αλλοδαπών) ???

    Οικονομική κατοχή, καθεστώς προτεκτοράτου στην ΕΕ, γενοκτονία του ελληνικού λαού κσι
    και ανεξελεγκτη λαθρομεταναστευση.

    Συνταγή για αφανισμό του ελληνικού έθνους....

    Πολύ φοβάμαι οτι είναι πολυ αργα πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι ανακριβές αυτό που γράφεις για τον Σταθάκη. Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα την απομαγνητοφωνημένη συνεντευξη οπου πουθενά δεν αναφέρει οτι ο Συριζα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις. Δεν τον αθώωνω ή κάτι τέτοιο. Αλλά πρέπει να μαστε ακριβεις.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. in.gr | Deutsche Welle
      «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας»
      Δημοσίευση: 08 Ιαν. 2015 10:26
      Ο Γ.Σταθάκης διαβεβαιώνει ότι σε περίπτωση εκλογικής επιτυχίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται έναντι των δανειστών να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Το οικονομικό του πρόγραμμα είναι προσανατολισμένο στα φτωχά στρώματα.

      O οικονομολόγος Γιώργος Σταθάκης, θεωρείται μια από τις πιο μετριοπαθείς φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αντίθεση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

      Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ελληνικό ραδιόφωνο είπε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει 'Πλάνο Β' εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Η θέση μας είναι στην ευρωζώνη».

      Αντικατάσταση του μνημονίου

      Μιλώντας στη DW και στον Γιάννη Παπαδημητρίου ο Γ.Σταθάκης διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας αλλά ότι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνολική επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Και εξηγεί πώς αυτό μπορεί να γίνει κατά τη γνώμη του:

      «Πρώτον, βιώσιμο χρέος. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, η Ελλάδα είναι σε μία μόνιμη παγίδα του χρέους και αυτό αποτρέπει οποιαδήποτε συζήτηση για επιστροφή στην ανάπτυξη, που είναι το βασικό στοιχείο εξόδου από την κρίση. Το δεύτερο θέμα που θέτουμε είναι η αντικατάσταση του μνημονίου, το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς. Τα μνημόνιο είναι η βασική αιτία για την οποία έχει συρρικνωθεί η οικονομία κατά 30% και έχει εκτιναχθεί η ανεργία εκεί όπου έχει εκτιναχθεί. Πρέπει να αντικατασταθεί.

      » Πρέπει να κλείσει ο κύκλος του μνημονίου και να αντικατασταθεί από ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη. Και το τρίτο στοιχείο συζήτησης, διευκρινίζει ο κ. Σταθάκης, «είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, όχι σαν αυτές που εφαρμόζει η τρόικα και οι οποίες δεν δουλεύουν- ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο αφορά μία μεγάλη τομή στη δημόσια διοίκηση, μια μεγάλη τομή στο φορολογικό σύστημα, πάταξη της διαπλοκής κράτους και μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και μια προσπάθεια η χώρα να τραβήξει την τροχιά που οφείλει να τραβήξει.»

      «Προσανατολισμένοι στα φτωχά στρώματα»

      Από την αύξηση των φορολογικών εσόδων θα καλυφθεί η χρηματοδότηση ενός γενναιόδωρου κοινωνικού πακέτου, που θα συμπεριλαμβάνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ, αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.

      «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία παροχή για νοικοκυριά που είναι πάνω από 800 ή 900 ευρώ τον μήνα. Άρα είναι ένα πρόγραμμα σαφέστατα προσανατολισμένο στα φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, τα μεγάλα θύματα του μνημονίου. Καθώς σας υπενθυμίζω ότι σήμερα, σύμφωνα με την τελευταία ευρωπαϊκή στατιστική, το 34% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

      » Άρα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι απόλυτα προσανατολισμένο σε αυτούς. Είναι απόλυτα κοστολογημένο, καθώς και επακριβώς λέει με ποιόν τρόπο θα βρεθούν αυτά τα χρήματα. Αυτά που αφορούν το κοινωνικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα προέλθουν πρωτίστως από την πάταξη της φοροδιαφυγής των πλουσιότερων στρωμάτων.»

      ...

      Διαγραφή
    2. Ζογκ ή Δούρειος ίππος; (Δημοσιεύτηκε 25 Απριλίου 2014)
      Εγώ θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου. Μήπως αυτές οι συμπεριφορές που καθησυχάζουν τους δανειστές και τους ανοίγουν την όρεξη για τα μεγάλα φαγοπότια-πιο θελκτικά κι από τα σημερινά- είναι ο "δούρειος ίππος" του Τσίπρα; Πιστεύω στο "Aρχή άνδρα δείκνυσι" . Ο Τσίπρας δεν κυβέρνησε ακόμα. Ούτε θεωρώ τόσο ανόητους τον Λαφαζάνη, τον Γλέζο και κάποιους σοβαρούς ανθρώπους μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην βλέπουν τόσο χονδρά λάθη, που σωστά τα επισημαίνει ο κ. Καζάκης. Σαν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Tσίπρας είναι λίγος, αλλά δεν έχει και μεγάλα περιθώρια δράσης από αυτή τη θέση , ΟΎΤΕ κι ο λαός έχει τα κότσια για σοβαρούς αγώνες, όπως φαίνεται. Περιμένει τις εκλογές!!! Διπλές, τριπλές και βάλε. Καλά θα ήταν να άλλαζαν τα πράγματα με τις εκλογές, αλλά μέχρι σήμερα δεν το έχω δει. Μακάρι να είμαστε εμείς ο λαός που θα ψηφίσει σοφά και θα αλλάξει έτσι το σκηνικό του «θεάτρου του παραλόγου» που ζούμε. Να μπορούσαμε να βάλουμε στη βουλή τον κ. Καζάκη!! Προς το παρόν όμως βλέπω κατακερματισμό των αντιμνημονιακών δυνάμεων και συσπείρωση των μνημονιακών. Και το πολιτικό κατεστημένο με ελιές , ποτάμια, ρυάκια, τσουνάμια, πού το πάει;(Μάλλον μνημονιακά). Υπήρχε παλιά στην τηλεόραση ένα τηλεπαιχνίδι που ο παίχτης έπρεπε να επιλέξει το δώρο του μέσα από κλειστές κουρτίνες. Κάποιες είχαν δώρα και κάποια είχε έναν χονδρό, τον ΖΟΓΚ, όπως ίσως θυμάστε. Αφού λοιπόν στο πολιτικό αυτό «τηλεπαιχνίδι» τις ανοίξαμε τις δυο κουρτίνες με τα «δώρα» του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ , τώρα πρέπει να ανοίξουμε την τρίτη κουρτίνα . Μπορεί να βγει ΖΟΓΚ, αλλά το παιχνίδι πρέπει να τελειώσει. Αυτό που δεν πρέπει να γίνει με τίποτα είναι να επιβεβαιώσει η ψήφος του λαού τις πολιτικές, που μας έφεραν μέχρι εδώ . Δεν αντέχεται αυτή η κοροιδία. Ακόμα και το να ελπίσεις ότι κάτι θα αλλάξει είναι ένα βήμα. Λοιπόν, επειδή ο Τσίπρας δεν κυβέρνησε ακόμα, ας είμαστε επιφυλακτικοί στο να τον κρίνουμε εκ των προτέρων. Μακάρι να τον πλαισιώσουν οι πιο σοβαροί και καθαροί σε θέσεις, όταν θα κυβερνήσει. Από αυτό το τέλμα πρέπει να βγούμε . Μπορεί να πέσουμε σε βαθύτερο , αλλά σ΄ αυτό τον εμπαιγμό των «επιτυχημένων» γκάγκστερ πρέπει να απαντήσουμε. Με τέτοιους τύπους οι καλοί παίχτες έχουν και κρυφά χαρτιά . Πρέπει να έχουν. Θέλω να πιστεύω ότι «μπλοφάρει» ο Τσίπρας. Θα ήταν ωραίο να γίνει η Ελλάδα ο δούρειος ίππος της Ευροζώνης. Το χρειάζονται τα κοράκια αυτό το μάθημα από τη μικρή Ελλαδίτσα. Μπορεί να μην είναι επιπέδου αυτή η τοποθέτηση αλλά απευθύνεται στους αφελείς πασόκους και νεοδημοκράτες, που σκοπεύουν να ξαναψηφίσουν Σαμαρο βενιζέλους, επειδή μας έβγαλαν απ’ την κρίση στην οποία μας έβαλαν με τα μνημόνιά τους. Ο Τσίπρας μπορεί να πει στην παρούσα στιγμή ότι θα βγάλει την Ελλάδα από την Ευροζώνη; Δεν μπορεί, γιατί θα χάσει τα δυο τρίτα των ψηφοφόρων που δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θα τον ψηφίσουν. Θα ήθελε, ωστόσο, να μείνει στην πολιτική ιστορία ως … Τσιπρανδρέου;;;

      (Ανέβασα αυτό το παλιό μου σχόλιο, γιατί θεωρώ ότι επιβεβαιώνει το τέλμα στο οποίο ακόμα ζούμε.(βαρβάρα)

      Διαγραφή
    3. Επιμένω ότι η κριτική στον Τσίπρα πρεπει να περιοριστεί από τιςσοβαρές αντιμνημονιακές δυνάμεις , όπως το ΕΠΑΜ και την Ανταρσυα Όταν το παιδί θα καταλάβει ότι δεν του βγαίνει η θεωρία θα ψάχνει για Καζάκηδες. Άκουσα από ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας , στέλεχος του ΕΠΑΜ να λέει ότι ¨Το ΕΠΑΜ δεν στηρίζει αλλά ψηφίζει Συριζα" .Υπήρχε μια πικρία σε αυτή τη δήλωση ή μου φάνηκε; Σε αυτά τα εμετικά που λέει κάθε μέρα ο Τράγκας δεν πρέπει να απαντήσει κάποιος ;;; Τόση χολή που ρίχνει για τους "κομμουνιστές" του Σύριζα δεν έριξε ούτε για τους χρυσαυγίτες, που τώρα τους καλεί να γυρίσουν στο σπίτι τους, στη Νέα δημοκρατία . Θα υπάρξει τέτοια πόλωση που τα μικρά κομματα θα σβήσουν εντελώς
      Να ρωτήσω και κάτι πιο πρακτικό . Αν επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα γιατί δεν θα μπορούμε να κρατήσουμε την ισοτιμία εισόδου μας στο ευρό (340 δρχ); Κάποιοι λένε ότι 1 ευρό θα ισούται με 680 δρχ , κάποιοι άλλοι ότι θα ισούται με 100 δρχ. ή με μία δραχμή . Τι θα ήταν καλύτερο; Εγώ που είμαι άσχετη με τα οικονομικά δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα .Μπορείτε να γράψετε κάτι γι' αυτό; Άρχισε η τρομοκρατία του κόσμου και αυτό με ανησυχεί. Το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι, όταν το χρήμα από μέσο, που πρεπει να είναι, γίνεται σκοπός , αρχίζει ο πόλεμος.Θεωρώ επίσης ότι το πιο ισχυρό επιχείρημα για την ανάγκη επιστροφής σε εθνικό νόμισμα είναι ότι θα είναι δικό μας(δικής μας "παραγωγής") και όχι δανεικό (βαρβάρα )

      Διαγραφή
    4. Βαρβάρα, η ισοτιμία δεν παιζει κανένα ρολο. Ή -εάν παιζει- είναι δευτερεύων. Μπορείς να ορίσεις την ισοτιμία σου 1/1 ή 1/10 ή 1/100 κλπ.
      Απλα, στην πρωτη περιπτωση θα παίρνεις μισθό 1.500 στο ΕΚΝ* (θα εχεις αποκαταστήσει τους μισθούς στα επίπεδα προ μνημονίων), στην δευτερη περιπτωση 15.000 ΕΚΝ, στην τρίτη 150.000 ΕΚΝ και ούτω καθ εξής. Αντίστοιχα, ενα κιλό ψωμί θα πουλιέται 1 ή 10 ή 100 ΕΚΝ.
      Εφόσον βάλουμε την παραγωγική μηχανή ΑΜΕΣΑ μπροστά να δουλεψει και να αποδώσει, δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Στο πρωτο συντομο διαστημα μέχρι να βγαίνουν τα αγρο/κτηνοτροφικά μας σε επαρκείς ποσότητες, θα κάνουμε καποιες εισαγωγές πληρώνοντας σε ευρω. Απο αυτά τα ευρω που θα έχουν μείνει σε κυκλοφορία στην Ελλάδα. Και απο διάφορους αλλους τιτλους μετατρεψιμους σε ευρώ, δολλάρια, γιεν, λίρες Αγγλίας κλπ που κατέχουν οι τραπεζες. Και που όλα αυτά είναι αρκετά για να την βγάλεις.
      Με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσεις τις εισαγωγές βιομηχανικών αγαθων (αυτοκινήτων, ηλεκτρονικών κλπ) τα οποία δεν παράγεις. Μπορείς με απλές διαδικασίες (κατάργηση τελών κυκλοφορίας, φθηνά καύσιμα, φθηνά ανταλλακτικά, φθηνές επισκευές κλπ), να παρατείνεις για ενα ή δυο χρονια την κυκλοφορία των υπαρχοντων αυτοκινητων. Ή να αγοράσεις την νέα σου τηλεοραση ενα χρονο μετα.
      Εννοείται οτι δεν θα τσιγκουνευτεις στην εισαγωγή υλικών που έχουν να κανουν με την Υγεια, την Άμυνα/Ασφάλεια κλπ.
      Τα υλικά αυτά μπορείς σε μεγαλο βαθμο να κατασκευάσεις σε συντομο χρονο και στην Ελλάδα.
      *ΕΚΝ (Εθνικό Κρατικό Νόμισμα)

      Διαγραφή
    5. Aυτά που λες φίλε -και σε ευχαριστώ για την απάντηση- τα καταλαβαίνω. Είναι πολύ απλή αριθμητική . Συμφωνώ ότι πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουμε τα είδη πρώτης ανάγκης. Αυτοκίνητα υπάρχουν και μεταχειρισμένα και τηλεόραση δεν αγοράζουμε κάθε μέρα. Έτσι κι αλλιώς μετά από το σκάνδαλο της Digea, που μας φορολόγησε με τους αποκωδικοποιητές και ανάγκασε πολλούς εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως να ενημερώνονται από το ιντερνετ, αν θέλουν έχουμε και να τους πουλήσουμε τις παλιές μας τηλεοράσεις. Συνάλλαγμα πάντα θα υπάρχει για εισαγωγές καυσίμων και φαρμάκων , γιατί οι τουρίστες δε θα σταματήσουν να έρχονται. Να μην αναφερθώ και στο συνάλλαγμα των μεταναστών ελλήνων. Αυτό που ρώτησα είναι : Τι εμποδίζει το νέο νόμισμα να έχει την ίδια ισοτιμία; 1 ευρό /340 δραχμές. Με αυτή την ισοτιμία δεν θα ήταν πιο ομαλή η επιστροφή σε ΕΚΝ ; Ούτε οι αριθμομηχανές δε θα άλλαζαν. (πρόσφατα παρατήρησα σε απόδειξη να αναγράφεται η τιμή και σε δραχμές) . Αν γινόταν έτσι , θα καταλάβαινε και ο τελευταίος υπέρμαχος του ευρό τη ζημιά που πάθαμε με αυτό το ληστρικό νόμισμα. Το εισιτήριο του αστικού το 2000 ήταν 80 δρχ και στον κερματοδέκτη ρίχναμε εκατόδραχμο. Με ένα χιλιάρικο αγοράζαμε τσιγάρα, πίναμε έναν καφέ και παίρναμε και ρέστα. Με το αντίστοιχό του που είναι ούτε τρία ευρό, ούτε τσιγάρα παίρνεις , ούτε καφέ πίνεις .Μπορείς να βγεις απ το σπίτι σου με τρία ευρό στην τσέπη; Με το χιλιάρικο έβγαινες. Το χρήμα θα αποκτούσε τη χαμένη του αξία. Και μόνο με την αποκατάσταση των μισθών ,των συντάξεων , των αποζημιώσεων στους απολυμένους, των εφάπαξ που αυθαίρετα τσεκούρωσαν, των επιδομάτων ανεργίας, θα γέμιζαν οι τσέπες μας χρήματα . Τα χρήματα θα τοποθετούνταν σε υγιείς* τράπεζες και όχι σε τοκογλυφικά μαγαζιά και με φορολόγηση των εισαγομένων ειδών πολυτελείας θα ενισχύονταν η εγχώρια αγορά. Θα μιλούσε κανένας για έλλειψη ρευστότητας; Με τα φτωχά μου οικονομικά θεωρώ υγιή μια τράπεζα που χρηματοδοτείται από τις αποταμιεύσεις των πολιτών. Για να υπάρχουν όμως αποταμιεύσεις πρέπει να υπάρχει περίσσευμα και στο πιο φτωχό νοικοκυριό . Επίσης πάντα είχα την εξής απορία: Γιατί τόση μεγάλη διαφορά στο επιτόκιο αποταμίευσης και δανεισμού; Δηλ όταν αποταμιεύεις τα χρήματά σου σε μια τράπεζα σου δίνει επιτόκιο π.χ 2%. Εσύ ο ίδιος όταν ζητάς δάνειο, γιατί πρέπει να δανειστείς με 5%;Αυτή η "νόμιμη" τοκογλυφία δεν θα πρέπει κάποτε να σταματήσει; Έχει γι αυτά θέση- πρόταση το ΕΠΑΜ; Είναι χρήσιμο να βοηθήσουμε τον κόσμο να ξεπεράσει τουςόποιους φόβους του καλλιεργούν όλες αυτές οι πολιτικές "γλάστρες", που θα μας σώσουν διαλέγοντας μπαλκόνια ή αλλάζοντας μπαλκόνια. (βαρβάρα)

      Διαγραφή
    6. Πράγματι και εγώ τον άκουσα (Νικήτας Μιχάλης) στο ράδιο Νεάπολης που έκανε αυτήν την δήλωση, δεν ξέρω τι εννοούσε το ΕΠΑΜ Καβάλας ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ;, εγώ ξέρω ότι επίσημα δεν έχει πάρει θέση το ΕΠΑΜ και ούτε πρόκειται να πάρει και να κατευθύνει. Ότι θέλει ο καθένας, φίλος, μέλος του ΕΠΑΜ θα ψηφήσει, αν ψηφίσει.

      Διαγραφή
    7. Βαρβάρα, δεν εχεις άδικο να θέλεις να τοποθετήσεις το θέμα της μελλοντικής ισοτιμιας σε αυτή τη βαση. Αλλά καλυτερα θα ηταν για μένα μια ισοτιμία 1 ευρω/100 ΕΚΝ.
      Να ξεκινάει κάποιος με μηνιαίο μισθό 150.000 στο νεο εθνικό/κρατικό νομισμα, δημιουργει απείρως καλύτερη ψυχολογική κατάσταση απο τα 260 ευρω του σήμερα (αν τα παίρνει) ή τα 751 ευρώ του Τσίπρα (αν τα δώσει).
      Το τεχνικό πρόβλημα με τις ταμειακές μηχανές λύνεται με το πάτημα δυο κουμπιών αφού είναι ηλεκτρονικές.

      Διαγραφή
    8. Βαρβάρα, η διαφορά στο επιτόκιο καταθέσεων/χορηγησεων που είναι πολύ μεγαλύτερη του 3-4% (πιστωτικές κάρτες 15+%), οφείλεται στο οτι οι τράπεζες δεν έχουν κοινωνικό χαρακτήρα. Ως κερδοσκοπικές επιχειρήσεις μπορούν να αισχροκερδουν όσο γουσταρουν. Αλλωστε, αυτές κυβερνούν και αυτές ανεβοκατεβαζουν κυβερνήσεις. Ιδίως στην Ελλάδα.
      Στο μελλοντικό κράτος που ονειρευόμαστε, αυτές θα είναι πραγματικα κρατικά Ιδρύματα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οπου το κέρδος τους δεν θα διανεμεται σε ιδιώτες μετόχους αλλά θα είναι τόσο όσο να καλύπτει τους μισθούς των υπαλληλων και τα λειτουργικά τους έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, υπολογιστές κλπ).
      Θα είναι αυτές που θα χρηματοδοτούν τους πραγματικούς αναπτυξιακούς/παραγωγικούς τομείς της Εθνικής Οικονομίας, μετά από μελέτες που θα εκπονούν οι ίδιες και τα άλλα οικονομικά οργανα του νέου κράτους.

      Διαγραφή
    9. Βαρβάρα, το επιτόκιο ταμιευτηρίου (βάζεις/βγάζεις) μπορεί να ειναι της τάξης του 0,5%. Τα χρήματα που θα περισσεύουν, θα πηγαινουν προς αποταμιευση και θα είναι 100% εγγυημένα. Επίσης θα μπορεί κάποιος να αποταμιευει σε εγγυημενα ομόλογα 5ετους ή 10ετους διάρκειας με λίγο μεγαλυτερο επιτόκιο.
      Απο εκεί, θα μπορεί να δανείζεται η κυβέρνηση για να αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις. Αυτός είναι ο εσωτερικος δανεισμός. Εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ιαπωνία και αλλου.
      Το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας είναι κατα 98% εσωτερικό και η κυβέρνηση το οφείλει στους ιδιώτες/καταθέτες του Ιαπωνικού Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που ελεγχει η ίδια.
      Επειδή στη χώρα αυτή, χάρις και στους στοιχειωδώς πατριωτικά ενεργούντες πολιτικούς της καταγράφηκε μεγάλη αναπτυξη τα τελευταία 60 χρόνια, οι πολίτες της αποταμιευουν ακόμα και σε ομόλογα του Ταχ. Ταμιευτηρίου ...30ετους διάρκειας.
      Την Ελλάδα μπορούμε και οφείλουμε να την κάνουμε ακόμα καλύτερη αφού, σε σχέση με την Ιαπωνια που στερείται, έχουμε πολλούς και σημαντικούς φυσικούς πορους για να αναπτυχθουμε.
      Και κάτι περί του ορισμού της τοκογλυφίας: τοκογλύφος δεν είναι μόνον αυτός που δανείζει με μεγαλο τόκο, αλλά και εκείνος που δανείζει με μηδενικό ή ακόμα και με αρνητικό, εφόσον ξέρει εκ των προτέρων οτι ο δανειζομενος δεν μπορεί ποτέ να αποπληρώσει το χρέος του. Για να του πάρει το πολύ ακριβότερο ακίνητο που έχει.
      Εαν ξέρουν -διοτι το έχουν φροντισει- οτι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της ποτέ, ο δανεισμός της απο τις αγορες ή το ΔΝΤ κλπ, ακόμα και με μηδενικό επιτοκιο, είναι τοκογλυφικος. Διότι προσβλέπουν στο ...οικόπεδο.
      Εαν εμείς το δουμε ως Πατρίδα, τότε είναι που αυτοι θα έχουν σοβαρό πρόβλημα!

      Διαγραφή
    10. Το βλέπουμε όμως όλοι αυτό το οικόπεδο ως πατρίδα; Μήπως κάποιοι που συνήθισαν να πουλουν και να αγοράζουν με δανεικά , βλέπουν και αυτόν τον δανεισμό σαν κάτι φυσικό; μήπως ο πολιτης που πουλά το πατρικό του σπίτι στο χωριό του για να αγοράσει στην πόλη μεζονέτα δεν διαφέρει καθόλου από τους πολιτικούς που ξεπουλαν τον τόπο για να αγοράσουν με τα "μεστιτικά" πολυτελή ακίνητα σε άλλες χώρες ή απλά δόξα ; Μήπως οι πολιτικοί μας το βλέπουν δηλ ως "μεσίτες";(βαρβάρα)

      Διαγραφή
  9. Κυριε Καζάκη χθες στην εκπομπή σας είπατε οτι στη Γαλλία είχε να κατέβει στρατός στο Παρίσι απο το Μάη του 68. Παρακαλώ διορθώστε το γιατί το Μάη του 1968 δεν κατέβηκε στρατός στο Παρίσι πρώτον, και δεύτερον ο νόμος (χουντικών αποχρώσεων οπως σωστά είπατε) είναι του Ζισκαρ Ντ'εστεν απτο 1978 και οχι απτο 1968.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα σχιζουν σελίδες από τα μνημόνια οι Σταθακηδες όπως έκανε και ο Σαμαράς ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κ. Καζακη, ποια η άποψη σας για μονομερή εκτύπωση ευρώ (seigniorage) ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο βαθμό που μπορεί να γίνει είναι ένα μεταβατικό μέτρο μέχρις ότου η οικονομία είναι έτοιμη για την εισαγωγή του νέου εθνικού νομίσματος.

      Διαγραφή
  12. Τη βλεπω τη κατάσταση θα τη φάμε τη φόλα από το ΣΥΡΙΖΑ.

    Ποια ρήξη να φέρουν οι βολεμένοι ?

    Από τη μια ο μεγαλοαστος "μαρξιστής'" Μήλιος που σπούδασε σε ιδιωτικά ελιτιστικα κολλέγια και η κορακλα του (σε περιοδο εξαθλίωσης και εκλογών) υπερηφανεύεται στο instagram οτι τρώει αστακό και πίνει σαμπάνια σε κοσμικά πάρτι στο Γκσταντ της Ελβετίας ....

    Μετά ο Σταθακης με τα εκατόμμυρια σε ξένα funds που δηλώνει οτι θα τα τηρήσουν όλα !

    Ο ανεπαγγελτος Δραγασακης άλλος και αυτός που πλήρωνε χιλιάδες ευρώ σε εμπόρους ναρκωτικών να εξασφαλίζει δόση η κόρη του

    Δεν υπάρχει οικογένειακη ευθύνη αλλα όταν αυτοί οι τύποι δεν μπορούν να κουμανταρουν τα του οίκου τους, θα φτιάξουν το κράτος ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτά τα απολύτως κοστολογημένα, αυτές οι χαζομάρες του ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζουν με ριάλιτι, που, στο λίγο που είδαμε τα πρώτα ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης, καταλάβαμε ξανά ένα μέρος της βλακείας. Και μοιάζουν επίσης με αβέβαιες βεβαιότητες, αγχωμένες κακοήθειες, αγχωμένες μαλακίες, και μοιάζουν επίσης με κάτι που δεν είναι λογικό και χρήσιμο για έναν άνθρωπο. Κάτι βαθιά χαζό και ύπουλα φαύλο. Σε συνδυασμό με τις θετικές συνεχόμενες δημοσκοπήσεις δε που ο ΣΥΡΙΖΑ μάς παρουσιάζει για να μας πείσει, ριαλιτζίδικα, για να τον ψηφίσουμε, εμείς ο λαός, που ο ΣΥΡΙΖΑ μας θέλει λαό χωρίς λαό, επειδή θετικά λένε οι δημοσκοπήσεις, καταλαβαίνουμε ότι ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ, να μας ενώσει δημοσκοπικά δηλαδή, είναι βαθύτατα τηλεοπτικός, σαν μια νεκρανάσταση διαφήμισης που διαδίδει την ανόθευτη ηλιθιότητα. Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να επαναφέρει στο δελτίο του αντένα τον Τέρενς Κουίκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. «ΔEN ΘA ΞEXAΣOYME ΠOTE AΠO ΠOY ΞEKINHΣAME KAI AYTO NA TO ΘYMAΣTE»

    YΠOΓPAΦH:

    TA XPΩMATIΣMENA ΠAIΔIA (T.X.Π)- (Tά.Xεί.Πεί.) !!! EINAI TO AYPIO KAI TO MEΘAYPION TOY T(T)OΠOY THΣ (X)ΩPAΣ THΣ (Π)ATPIΔAΣ MAΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή