Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Κοιτάξτε που μας οδηγούν... Οι ελευθερίες στην Ζώνη του Ευρώ.

Η Γαλλίδα υπουργός παιδείας Najat Vallaud-Belkacem θα παρουσιάσει την Πέμπτη σχέδια για τη δημιουργία 1.000 "πρεσβευτών του κοσμικού κράτους" για να σταλούν σε γαλλικά σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες του RTL.fr.  Δουλειά τους θα είναι να στοχοποιούν τα παιδιά που εμφανίζουν "ανησυχητική συμπεριφορά" όταν έρχονται αντιμέτωπα με τα σύμβολα της γαλλικής κρατικής υπόστασης. Το μέτρο αυτό έρχεται με αφορμή την δολοφονική απόπειρα από τζιχαντιστές στο Παρίσι.


Η Γαλλία επανέρχεται γοργά στην εποχή του Εντουάρ Νταλαντιέ το 1938, που φασιστικοποίησε τη χώρα επειδή φοβόταν τις αντιδράσεις του λαού εναντίον της λεηλασίας από τις 200 οικογένειες. Έτσι έλεγαν τότε την ολιγαρχία του χρηματιστηρίου, που ταυτόχρονα ήταν και οι βασικοί μέτοχοι της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας. Όπως σήμερα έτσι και τότε, οι αιματηρές προβοκάτσιες από "ανατρεπτικά στοιχεία" - που αποδείχθηκε ότι ήταν παρακρατικές φασιστικές συμμορίες - άρχισε ο εκφασισμός του κράτους.

Πρώτα η παιδεία, όπου επιθεωρητές σαν αυτούς που θέλουν σήμερα να εισάγουν, φρόντιζαν να επιβληθεί η επίσημη φασιστική ιδεολογία του τότε Γαλλικού κράτους. Η περίοδος αυτή προετοίμασε το καθεστώς Βισί, που τελικά συνεργάστηκε με τους ναζί.


Το ενδιαφέρον είναι όπως τότε με τον Νταλαντιέ, έτσι και σήμερα με τον Ολάντ, όλα γίνονται στο όνομα της Νέας Ευρώπης. Για να δούμε πώς θα αντιδράσουν όλοι αυτοί που διαδήλωσαν υποτίθεται υπέρ της ελευθερίας του λόγου και φυσικά της ελευθερίας της σκέψης, φωνάζοντας Je cui Charlie; Θα τους δούμε στους δρόμους για την κατάργηση της κρατικής αστυνόμευσης της σκέψης, ειδικά των νέων παιδιών;   

4 σχόλια:

  1. Η "Ευρωπη των λαων" ριχνει πλεον τη μασκα και φαινεται καθαρα πλεον το πραγματικο της προσωπο. Το προσωπο της "κουλτουρας του θανατου", οπως την ανεφερε και ο Κωνσταντακοπουλος σε μια συνεντευξη του. Της κουλτουρας των πολυεθνικων, των σκοτεινων συμφωνιων, του κερδους, των νοσηρων στοιχηματων, των πριβε κανιβαλλικων εστιατοριων, των βασανηστηριων, των εργοστασιων του θανατου και των φαρμακευτικων που προκαλουν θανατο για να πουλησουν το αντιδοτο.

    Η Ευρωπη του θανατου. Ειμαστε μαζι τους, ναι ή οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια ειρωνεια: Φασισμος στο ονομα της ελευθεριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κατασταση στη Γαλλια ειναι πολυ κακη απο καθε αποψη (οικονομικη, κοινωνικη κλπ). Και μεγαλος μερος του γαλλικου λαου πλεον επιθυμει την αποχωρηση απο ΕΕ και ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξιότιμε κύριε Καζάκη,
    είχα διάβασει το πολύ ενδιαφέρον άρθρο σας τον Μαΐο του 2014 στην εφημερίδα ΄΄ Χωνί ΄΄ και σας είχα απευθύνει δύο ερωτήματα. Προφανώς δεν τα είδατε λόγω του ότι τα ανήρτησα αρκετά αργότερα απο την ημερομηνία δημοσίευσεις του άρθρου στο blog σας.
    Αν δεν σας κάνει κόπο μπορείτε να μου απαντήσετε στο παρόν έστω και αν δεν αφορούν την εν λόγω δημοσίευση σας;

    1) ΄΄Σε συνθήκες αποπληθωρισμού το χρήμα ακριβαίνει ακόμη και για τις τράπεζες ακόμη και με μηδενικό διατραπεζικό επιτόκιο. Το αποτέλεσμα είναι να γιγαντώνει η έλλειψη χρήματος από την αγορά και δημιουργείται ένα σπιράλ συρρίκνωσης τόσο των επενδύσεων, όσο και της κατανάλωσης. Αυτό το σπιράλ λέγεται δίνη αποπληθωρισμού.''

    Γιατί το χρήμα ακριβαίνει ακόμη και για τις τράπεζες;

    2) ΄΄ Κάθε δολάριο δανεικό που δεν επιστρέφεται αποκτά μεγαλύτερη αξία, και αν η υπερχρέωση με την οποία ξεκινήσαμε ήταν αρκετά μεγάλη, η εκκαθάριση των χρεών δεν μπορεί να συμβαδίσει με την πτώση των τιμών που προκαλεί. Στην περίπτωση αυτή, δεν μπορεί να υπάρξει μείωση χρέους. Ενώ μειώνει τον αριθμό των χρεωστούμενων δολαρίων, μπορεί να μην το κάνει τόσο γρήγορα όσο θα αυξάνει την αξία του κάθε δολαρίου που είναι χρεωστούμενο… ''

    Γιατί ενώ μειώνουμε τον αριθμό των χρεωστούμενων δολαρίων( ευρώ) το χρέος δεν θα μειωθεί. Δεν είναι ονομαστικό το χρέος;

    Αναμένω την απάντηση σας και ευχαριστώ εκ τω προτέρων για το χρόνο σας.

    Ο Ταμίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή