Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Το 52% των Ελλήνων υπέρ του εθνικού νομίσματος

Πόσοι Έλληνες θέλουν το εθνικό νόμισμα; Όλοι φαντάζομαι μάθατε για την έρευνα της VPRC που έβγαλε το 75% υπέρ του ευρώ. Βέβαια, έτσι ερμηνεύσανε οι δημοσιογράφοι διατεταγμένης υπηρεσίας την απάντηση στο ερώτημα "εάν θεωρείτε πώς υπάρχει κίνδυνος για την έξοδο από το ευρώ;" Κι εγώ προσωπικά θα απαντούσα "όχι", δηλαδή θα ήμουν στο 75% που δήθεν απάντησαν υπέρ του ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι θα ήμουν υπέρ του ευρώ; Και βέβαια όχι. Το "όχι" δεν αφορά την έξοδο από το ευρώ, αλλά τον κίνδυνο. Για μένα ο κίνδυνος είναι να μείνουμε στο ευρώ. Γιατί, λοιπόν, τα καλόπαιδα της VPRC δεν έθεταν κατευθείαν το ερώτημα; Ο λόγος είναι απλός. Έπρεπε να εκμαιεύσουν ένα εντυπωσιακό ποσοστό που να λειτουργεί υπέρ της μαύρης προπαγάνδας.


Για να δούμε όμως μια άλλη έρευνα, που διεξήχθη από την WIN/Gallup International (www.orb-international.com/perch/resources/europeanattitudesresults.pdf). Είμαι σίγουρος ότι δεν έχετε ακούσει τίποτε γι' αυτή την έρευνα. Και δεν πρόκειται να ακούσετε, γιατί η έρευνα αυτή δεν πληρώθηκε από κάποιον μέσα στην Ελλάδα που τα συμφέροντά του είναι ταυτισμένα με το ευρώ. Κι επομένως τα αποτελέσματά της δεν είναι αρκούντως πειραγμένα για να βολεύουν την ενημέρωση διατεταγμένης υπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη έρευνα διεξείχθη στα τέλη του 2014 και δημοσιοποιήθηκε στις 30/12/2014. Πρώτη ερώτηση: Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών έχετε νιώσει πιο κοντά στην Ευρώπη /περισσότερο Ευρωπαίος, πιο απομακρυσμένος από την Ευρώπη / λιγότερο Ευρωπαίος ή ίσως δεν υπήρξε οποιαδήποτε αλλαγή;

Στην ερώτηση αυτή οι Έλληνες ερωτώμενοι απάντησαν: Περισσότερος Ευρωπαίος, 10%. Λιγότερο Ευρωπαίος, 52%. Καμιά αλλαγή, 36%. Δεν γνωρίζω, 3%.

Δεύτερη ερώτηση: Αν υπήρχε ένα δημοψήφισμα αύριο στη χώρα σας σχετικά με το εάν το Αφγανιστάν θα πρέπει να παραμείνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ψηφίζατε για να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Στην ερώτηση αυτή οι Έλληνες απάντησαν: Να παραμείνει στην ΕΕ, 53%. Να φύγει από την ΕΕ, 34%. Δεν γνωρίζω, 14%.

Τρίτη ερώτηση: Ποιος / τι πιστεύετε ότι έχει κυρίως την ευθύνη για την τρέχουσα οικονομική κρίση σε όλη την Ευρώπη;

Οι Έλληνες απάντησαν: Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, 25%. Το ευρώ, 10%. Οι τράπεζες/τραπεζίτες, 34%. Είναι μια ευρύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση, 18%. Η αδυναμία ορισμένων χωρών (π.χ. Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία), 4%. Άλλο, 6%. Δεν γνωρίζω, 2%.

Τέταρτη ερώτηση: Αν σας δοθεί η επιλογή θα προτιμούσατε να έχετε το Ευρώ, ή το δικό σας εθνικό νόμισμα;
Οι Έλληνες απάντησαν: Το ευρώ, 32%. Το εθνικό νόμισμα, 52%. Δεν με ενδιαφέρει, 11%. Δεν γνωρίζω, 5%.


Μήπως θα δείτε τους ποικίλους εμβριθείς Χατχηνικολάου του συστήματος προπαγάνδας της χώρας μας να κάνουν θέμα τα ευρήματα αυτής της έρευνας, που έχει όλα τα προσόντα να είναι κατά πολύ πιο αυθεντική και αντικειμενική από αυτές που παράγουν οι εγχώριοι προαγωγοί της κοινής γνώμης; Και βέβαια όχι. Δεν βολεύει κανέναν. Ούτε τους επίσημους δοσίλογους της χώρας, ούτε τους δελφίνους της αντιπολίτευσης που και οι δυο πολιτεύονται προσκυνώντας το ευρώ και ορκίζονται ότι δεν πρόκειται να θέσουν ζήτημα νομίσματος. Ο κόσμος να χαλάσει. 

42 σχόλια:

  1. Το προβλημα ειναι οτι ενα σημαντικο μερος απο το κοσμο δεν εχουν ιδεα απο οικονομικα και πιστευουν τις κινδυνολογικες μπαρουφολογιες που ξεστομιζουν οι διαφοροι "οικονομολογοι" στα δελτια ειδησεων (που επισης ειτε δεν εχουν ιδεα απο οικονομικα ειτε λενε ψεμματα). Ετσι σε πολλους εχει μεινει η εντυπωση οτι εθνικο νομισμα σημαινει υπερπληθωρισμο ,τεραστια υποτιμηση, ελλειψη εισαγωγων, χρεοκοπια και σταματημα καταβολων συνταξεων κλπ.

    Τα ιδια λενε οι καθηγητες "οικονομικων" και στους φοιτητες στα πανεπιστημια.

    Θυμαμαι στην ΑΣΟΕΕ πριν μερικα χρονια ενας καθηγητης (μου διαφευγει το ονομα του) ελεγε οτι εαν επιστρεψουμε σε δραχμη θα δουμε τετοια φτωχεια και εξαθλιωση που η σημερινη κατασταση θα ειναι παραδεισος. Οι τραπεζες θα κλεισουν ,θα καιγονται μαγαζια, και ο κοσμος θα ξεσπασει την οργη του "κατακρεουργωντας" (!?) οικονομικους μεταναστες. Με λιγα λογια, μας ελεγε καθηστε στα αυγα σας διοτι το εναλλακτικο σεναριο ειναι μια δυστοπια τυπου Μαντ Μαξ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Ευρώ είναι ένα σκληρο και ελαττωματικό νόμισμα

      Στο πλαίσιο ενός ενιαίου νομίσματος, ολες οι χώρες που θα υιοθετουσαν το Eυρώ θα πρέπει να εγκαταλειψουν την δική τους Εθνικη Νομισματική κυριαρχία. Ετσι από το να είναι εκδότες των νομισματων τους, μια κατάσταση που έχει τεράστια οφέλη για την οικονομια της χωρας διοτι εχουν πολλα οπλα στα χερια τους να το προστατεψουν, εγιναν απλοι χρηστες του νεου νομισματος.

      Όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση χτύπησε, στη μέση του χάους και του πανικού που ακολούθησε, οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο, προσφυγανε στην ασφάλεια που εδινε το Αμερικανικο δολλαριο.

      Η προπαγανδα μας ελεγε, οτι το Ευρω εγινε (εφευρεθηκε) για να ενωσει οικονομικα, συναισθηματικα και πολιτικα, ολες τις χωρες της Ευρωπης και για να δωσει σ'αυτην την ενωμενη Ευρωπη την οικονομικη δυναμη να μπορει να συναγωνιζεται την παντοδυναμη οικονομια των ΗΠΑ, πραγμα το οποιο ειναι παραμυθι, και μπουρδες.

      Ποιες ηταν οι πραγματικες αιτιες, οι παραμετροι και ο σκοπος που ελαβε υπ’οψιν του ο καθηγητης ‘’Robert Mandell’’ (που θεωρειτε ο πατερα του) του Πανεπιστημιου Κολουμπια εφευρε και σχεδιασε το νεο αυτο Νομισμα;

      Ο ιδιος καθηγητης ειχε σχεδιασει την οικονομικη πολιτικη (Supply side Economics) λαμπερο αστερι και οδηγο των κυβερνησεων Ρηγκαν και Θατσερ που αργοτερα και πολυ στοχευμενα, ο πατερας George Bush, απεκαλεσε “Voodoo Economics”! Ο Ρηγκαν, η Θατσερ, το Voodoo και το Ευρω ειναι οι δυο πλευρες του ιδιου Νομισματος.

      Με απλα λογια, οταν ενα κρατος γινει μελος του ΕΥΡΩ, το κρατος αυτο δεν μπορει πλεον να καταπολεμηση μια οικονομικη υφεση χρησιμοποιωντας δημοσιονομικη και Νομισματικη πολιτικη. Το μονο που μπορει να κανει ειναι, μειωση μισθων, φορολογικους περιορισμους, μειωση δημοσιων θεσεων εργασιας και μειωση απολαυων και επιδοματων, καθως επεισης αποκρατικοποιησεις και ξεπουλημα της κρατικης περιουσιας.Με απλες λεξεις αυτο που γινεται ειναι μια επιστροφη στον Μεσαιωνα οπου υπηρχαν μονο σκλαβοι και κολληγοι, χωρις δικαιωματα στην προσφορα της εργασιας τους.

      Σκοπος τους ηταν η πληρη καταλυσης οιαδηποτε νομων και μετρων που παρεμβαινουν, εμποδιζουν και ρυθμιζουν την ελευθερη και ανεξελεγκτη κυκλοφορια των μεγαλων κερδοσκοπικων κεφαλαιων της ''λεγομενης'' επενδυτικης αγορας στο μπλοκ που ονομαζεται ΕΕ και φυσικα το πετυχανε μεσω του ΕΥΡΩ.

      Το ΕΥΡΩ υποστηριζαν οι θιασωτες του, ειναι ο ζουρλομανδυας που θα καταργησει με μια μονοκονδυλια ολους τους περιοριστικους νομους στα χρηματιστηρια, τραπεζες, εργασιακες σχεσεις και την γενικη οικονομια των κρατων της ΕΕ. Με απλα λογια θελαν να κανουν, και το πετυχανε, ενα ξεφραγο αμπελι, να μπαινουν παντου ελευθερα και να αλωνιζουν κατα το δοκουν! Σκοπος τους η πληρη καταλυσης και καταληστευσης των κρατων. Τα αποτελεσματα μιλανε μονα τους με τις περιφημες “Αξιοποιησεις της Δημοσιας Περιουσιας” δηλαδη το ξεπουλημα σε ξεφτελιστικες τιμες.

      Ολοι γνωριζουμε για την απατη με τα swap της κυβερνησης Σημιτη με την Goldman Sachs που την κανανε για να κατεβασουν το ελλειμα κατω του 3% που επιβαλει το Ευρω, σε ολα τα μελη, σαν μεγιστο ελλειμα του προυπολογισμου σε σχεσει με το ΑΕΠ.

      Αυτο το 3% ειναι η μεγαλη απατη, διοτι οταν γινεις μελος του ΕΥΡΩ και της Ευρωζωνης χανεις αμεσως οτιδηποτε εργαλειο εχεις, για να αμυνθεις εναντιον μιας υφεση και αλλων προβληματων. Με απλα λογια το 3% σου αποσπα το δικαιωμα να εχεις, δημοσιονομικη και οικονομικη πολιτικη δικη σου, οπως εξηγησα παραπανω, και γι’αυτο ειναι απατη.

      Μεσα στο Ευρω δεν εχεις το δικαιωμα να δωσεις κινητρα για επανακινηση της αγορας σου. Για την ακριβια, εαν θυμαμαι καλα, πρωτη η Γερμανια εσπασε το οριο..... και αργοτερα επανηλθε εντος το 3%. Τωρα φυσικα, οπως ακουμε, απειλει να βαλει και προστιμα εαν καποιο κρατος ξεφυγει απο τους ορους του ΕΥΡΩ. Επιπλεον απο την 1 Ιουλιου 2013 ολες οι οικονομιες και προυπολογισμοι ελεγχονται απο το ΕΤΧΣ και EKT.

      Διαγραφή
    2. δε συμφωνω σε τιποτε .. σε μερικα σημεια μονο θα αναφερθω ..

      1 ) Στο πλαίσιο ενός ενιαίου νομίσματος, ολες οι χώρες που θα υιοθετουσαν το Eυρώ θα πρέπει να εγκαταλειψουν την δική τους Εθνικη Νομισματική κυριαρχία .

      αυτο δεν αποτελει επιχειρημα ... ο ηλιος λαμπει .. κι λαμπει ο ηλιος .. αυτο ακριβως εγραψες ..

      2 ) Ετσι από το να είναι εκδότες των νομισματων τους, μια κατάσταση που έχει τεράστια οφέλη για την οικονομια της χωρας διοτι εχουν πολλα οπλα στα χερια τους να το προστατεψουν,

      Αοριστο ..

      3 ) Όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση .... οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο, προσφυγανε στην ασφάλεια που εδινε το Αμερικανικο δολλαριο

      Αυτη η λογικη θα μπορουσε να αποτελει επιχειρημα ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΟ κι οχι για να βγουμε απο αυτο .. αρα μεχρι στιγμης το απολυτο κενο και συνεχιζουμε .. αν το διαβασεις τι εγραψες θα το πιασεις .. δε χρειαζεται καν να το επεξηγησω ..

      4 ) Η προπαγανδα μας ελεγε,..πραγμα το οποιο ειναι παραμυθι, και μπουρδες.

      αν αυτο ειναι επιχειρημα εγω ειμαι η μαγια , επισης η προπαγανδα μας εχει πει για τον αγιο βασιλη .. ας καταργησουμε τα χριστουγεννα την πρωτοχρονια κι τα θεοφανια .. με την ιδια λογικη ..

      4 ) αναφερεσαι κατοπιν στις αποψεις καποιου κυριου οπως εσυ λες οτι ειπε .. αμφιβαλλω αν ειναι εστω και λιγο σοβαρος κι γνωστος ο εν λογω κυριος οτι εδηλωσε κατι παρομοιο οπως εσυ το γραφεις .. συγνωμη .. πχ .. απειρα μετρα θα μπορουσα να σου αναφερω διχως να πειραξεις τιποτε απο τα παραπανω που λες .. και που κανενας περιορισμος δεν υπαρχει .. με εξαιρεση την ( ας μη κανω χαρακτηρισμους ) οσων μας κυβερναν κι οσων τους περιτριγυριζουν ΣΑΝ αντιπολιτευση ..

      και τελος ..

      Σκοπος τους ηταν η πληρη καταλυσης οιαδηποτε νομων .... εως ,, ΕΕ και φυσικα το πετυχανε μεσω του ΕΥΡΩ .

      Θα μπορουσα για το τελευταιο να μιλαω για ωρες .. κι θα λογοκριθω και μονο απο το πληθος οσων εγραψα .. εν ταχη .. ατυχες οτι λες .. 1 ) δεν ισχυει 2 ) ο ιδιος σιγουρα θα θεωρεις απο την αλλη κατι σαν Καθη@@μπιο , αυτους που εδω θεωρεις απαραιτητους για την επανεκινηση μιας οικονομιας 3 ) αντιφασκει οτι εσυ λες με αλλο σου πιο πανω << επιχειρημα >> δε μπορω να ασχοληθω αλλο ..

      ειναι ενα αριστα καλογραμμενο κειμενο , καθαρα πολιτικο , παραπλανητικο , κι προπαγανδιστικο με ιχνος λογικης .. και μηδενικο πληρως σε επιπεδο επιχειρηματων ..

      δε μπορω να γραψω περισσοτερα . . . αλλα ενα ενα μπορω να στο εξηγησω εαν δε τα καταλαβες . . .

      οτι θα εφταιγε το ευρο κι οχι ο Σιμητης με τις απατες του ειτε και ο Σιμητης με πρωτο φταιχτη το ευρο δε το πιστευω οτι το γραφεις εισαι απιστευτος .. λες κι οι απατες του Σιμητη με τη δραχμη εαν ηταν θα ειχανε εξαλειφθει κι δε θα ειχανε επιπτωσεις στην οικονομια ..

      Σου βγαζω το καπελο σε επιπεδο προπαγανδας σε ανοητους κι θολωμενους στο μιαλο ..

      Διαγραφή
    3. Αν και δεν συνηθιζω να απαντω σε Ανωνυμους, θελω να σου πω τα εξεις:

      Το σχολιο που ανεβασα ειναι μονον μερικα σημεια απο ενα πολυ εκτενεσατο αρθρο που δημοσιευσα σε ενα αλλο ιστολογιο. Δυστυχωε το μπλογκ δεν επιτρεπει να δημοσιευσω ολο το κειμενο και λογω σεβασμου στον Δημητρη το αναφερα μονο ωρισμενα σημεια. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ!

      Βλεπω οτι απεφυγες να δωσεις απαντηση στο σοβαρο ορο του 3% ελλειμα απο το ΑΕΠ και κρινεις τις απατες του Σημιτη, που τις γνωριζαν οι Ευρωπαιοι, αλλα τον εβαλαν μεσα διοτι η Ελλαδα τους ηταν χρησιμη.

      Η μεγαλη απατη του Σημιτη, εκτος απο ολες τις αλλες αναριθμητες απατες, σε αυτη την περιπτωση ηταν η Νομισματικη Αναλογια που δεν ελαβε υπ’οψιν το υψος πληθωρισμου της Δραχμης.

      Η αναλογια που εβαλε στην μετατροπη ηταν 1 ευρω = 342 δραχμες και οχι την σωστη 1000 δραχμες. Για ενα απλο παραδειγμα, την εποχη εκεινη, ενας Νεςκαφε στοιχειζε 500 δραχμες και την αλλη μερα πανω απο 2.5 ευρω σε γενικες γραμμμες, αντι για 50 Σεντς. Μια τυροπιτα κοστιζε 100 δραχμες μεσο ορο και την αλλη μερα 1 Ευρω αντι για 29 Σεντς. Δηλαδη αυξησεις 71% και 242% αντιστοιχα αλλα οι μισθοι και αμοιβες εμειναν στο ιδιο επιπεδο.

      Φυσικα οι εισαγωγες πολυτελων αυτοκινητων και οτι αλλο εισαγεται θα αυξανοταν παρα πολυ αλλα αντιστοιχα θα ηταν πολυ φτηνες οι εξαγωγες οποτε οι Ελληνες θα υποχρεωνοταν να μειωσουν τις εισαγωγες και να δουλεψουν και να αυξησουν την εσωτερικη παραγωγη κανοντας την χωρα αυτεπαρκη και ακομη περισσοτερο θα αυξηνα τις εξαγωγες. Τα νουμερα του τουρισμου θα ανεβαιναν σε τεραστια νουμερα και συγχρονως θα γινονταν Νεες επενδυσεις και αποκατασταση της βομηχανικης παραγωγης που κατεστρεψε ο νδρεας σε μια νυχτα. « Τσοβολα δωστα Ολα!» το θυμασαι.

      Η Ελλαδα θα υπεφερε για 1-2 χρονια αλλα δεν θα καταστραφοταν οπως γινεται σημερα. Φυσικα η κυβερνητικη ληστοσυμμορια που διελυσε την χωρα, εκτελουσε τις εντολες της διεθνους ΑμερικανοΕβραικης ληστοσυμμοριας των Τοκογλυφων Τραπεζιτων που ειχαν και εχουν αλλα σχεδια για την χωρα μας.

      Αυτα για την ωρα, λογω χωρου, και οσο για τα αλλα σχολια σου ...... τα βλεπω μονο σαρκαστικα και τιποτα αλλο, ιδιον των σοφων και πολυξερων Ελληνων.

      Εαν δεν υπαρχει ονομα σε πιθανη απαντηση σου.....δεν θα δωσω απαντηση, λογω σεβασμου προς τον Καζακη.

      Διαγραφή
    4. Και τι σχεση εχουν αυτα παλι με το νοημα του πρωτου σου αρθρου ?

      Oσα γραφεις δεν ειναι και παλι αποδειξη οτι πρεπει να παμε στη δραχμη .. η οτι η νομισματικη ενωση του ευρο ειναι καταπτηστη .. οσα εννοει δηλαδη το πρωτο σου αρθρο εδω .. αντιλαμβανομαι οτι λες οτι θες χωρο για να αποδειξεις πραγματα .. αλλα μεχρι στιγμης δεν εχεις καταφερει τιποτε εδω .. κι παλι γραφεις αλαν νταλον .. δε θα απαντησω στο θεμα σου γιατι δεν εχει νοημα να πηγαινουμε απο το ενα θεμα στο αλλο , κι σε καλω εδω λιγο πιο κατω να διαβασει να ξεστραβωθεις ευελπιστω οτι δε θα το λογοκρινουν μαλιστα με προκαλουν και καποιοι

      .. ευχαριστω για το χρονο σου .. σα πολιτικος κι σε αλλους ρολους θα εσκιζες ..

      Διαγραφή
    5. Συγνωμη χθες ξεχασα να σου γραψω οτι σημερα προτιμω την λυση επιστροφη στην Δραχμη, που την εχει αναλυσει διεξοδικα ο Καζακης.

      Τωρα βεβαια αυτοι που θελουν να μεινουν στο Ευρω, ακουνε τις τρομοκρατικες δηλωσεις περι πληρους καταστροφης απο του ''ειδικους'' και πληρωμενους αναλυτες στα ΜΜΕξαθλιωσης που ελεγχουν η ληστοσυμμορια των Τοκογλυφων.

      Μπορει να διαφωνω με τον Καζακη σε θεματα οπως η γρηγορη προωθηση του ΕΠΑΜ αλλα στην περιπτωση επιστοφης στο Εθνικο Νομισμα, συμφωνω απολυτως για ενα πολυ απλοποιημενο πραγμα.

      "Στο σπιτι μου κανω κουμαντο εγω και κανενας αλλος, Εγω καθοριζω και αποφασιζω τι πρεπει να κανω και κανεις αλλος για την προστασια μου και την γραμμη που θα ακολουθησω σε διαφορα θεματα",

      Διαγραφή
  2. Η βαλίτσα θα πάει μακρυά.

    Υπάρχουν ακόμα κάποιες αυταπάτες οτι υπάρχει αλλος δρόμος εντος ευρωζώνης αλλα ολα αυτά θα σταματήσουν οταν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει οτι είτε εφαρμοζει ολα τα μνημόνια και τα νεα μέτρα είτε τα ακυρώνει και προχωράει σε εξοδο απο το ευρώ.

    Το τι θα συμβεί μενει να το δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο που περιμένουν άνωθεν την επιβολή εθνικού νομίσματος πράγμα που θα είναι εγκληματικό για τη χώρα-ή μήπως όχι;...Αν μπορούσαμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων ίσως κατανοούσαμε και τους όρους λαοκρατίας ,εθνικής κυριαρχίας που απαιτούνται για την υγιή έξοδο από το ευρώ.Δεν προσέχουμε τις λεπτομέρειες,μια και μόνο εύκολες συνταγές μάθαμε να ακούμε και να μας χα ϊδεύουν τ'αυτιά.Το μέτωπο αντίστασης του λαού μετά από αυτά που έρχονται θα είναι όρος επιβίωσης,και τότε να δούμε πού θα κρυφτούν όλοι αυτοί που σήμερα ετοιμάζουν κοστούμια ως αριστεροί "χαλίφηδες"στο καθεστώς κατοχής της ρεμούλας και της ψευτιάς...Τι θα λένε τότε για το Ε.Πα.Μ και τον κ.Καζάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η δευτερη ερώτηση για το αφγανιστάν είναι τυπογραφικό λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, έτσι διατυπώνεται η γενική ερώτηση, γιατί η συγκεκριμένη αφορούσε την κάθε ξεχωριστή χώρα των ερωτηθέντων.

      Διαγραφή
  5. Μπορείτε να δώσετε κάποιο link για αυτή την δημοσκόπηση;

    Απόστολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Αθήνας, Νίκος Ξυδάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος με πιθανό ερώτημα εάν οι Έλληνες επιθυμούν να παραμείνουν στη λιτότητα, στην περίπτωση που «ναυαγήσει» η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. «Το ερώτημα θα είναι αν ο ελληνικός λαός επιθυμεί να μείνει στη μέγγενη να πληρώνει τόκους περισσότερους από το εισόδημά του και να εξαθλιωθεί πλήρως ή αν θα θέλει μία διαφορετική λύση». Στην επισήμανση αν εννοεί ότι η διαφορετική λύση θα είναι εκτός Ευρωζώνης, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκλεισε τίποτα.)

    Δηλαδή τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μετά από 5 χρόνια τρομοκρατίας και παραπληροφόρησης από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο θέμα του εθνικού νομίσματος (την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν απέτρεψε αλλά επιπλέον την τροφοδότησε) θα έρθει και θα κάνει δημοψήφισμα; Αυτό είναι τουλάχιστον βλακώδες, ανήθικο, ενδεχομένως και ύποπτο. Δηλαδή θα βάλουν τον κοσμάκη να αποφασίσει, ξαφνικά, χωρίς καμία ενημέρωση, αν, για παράδειγμα, θέλει ευρώ και λιτότητα ή εθνικό νόμισμα και αξιοπρέπεια; Αυτό είναι λογική Πόντιου Πιλάτου ώστε να αποσοβηθούν οι όποιες ευθύνες για το αποτέλεσμα των ενεργειών της κυβέρνησης μετά το δημοψήφισμα. Γιατί αν η κάλπη δείξει ευρώ (ίσως και λίγο επιτηδευμένα) τότε πολύ απλά θα φορέσουν στο λαό ένα νέο μνημόνιο (με τη θέλησή του αυτή τη φορά) αν όμως δείξει εθνικό νόμισμα τότε…κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα κάνουν μιας και δεν διαθέτουν κανένα σχέδιο. Κατά τη γνώμη μου, οι εκλογές αυτές έπρεπε να έχουν επισήμως και το ρόλο του δημοψηφίσματος (τουλάχιστον για την αντιπολίτευση). Να γνωρίζουμε δηλαδή εκ των προτέρων (πέρα από τις προθέσεις) και τις τεχνικές λεπτομερείς του εγχειρήματος αλλαγής νομίσματος στην περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις. Θα μου πει κάποιος: εδώ δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα ποιο είναι το κριτήριο της επιτυχίας. Σωστό. Γιατί για να κλίνει η πλάστιγγα προς την πλευρά της επιτυχούς διαπραγμάτευσης ή το αντίθετο θα πρέπει πρώτα να έχουν μπει οι λεγόμενες «κόκκινες γραμμές». Το πρωταρχικό ερώτημα επομένως είναι: έχουν τεθεί «κόκκινες γραμμές» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. νοιώθω ότι το έργο που ζούμε το έχω ξαναδεί!
    Λεγόταν, δεν θυμάμαι ακριβώς πως, κάτι σαν "η εκτόνωση της χύτρας".
    κατά την γνώμη μου:
    * το μέλλον μας εξαρτάται ακόμα από το που αποφάσισαν κάποια κέντρα εκτός χώρας να περάσουν οι αγωγοί a, b, c και από που ΔΕΝ θα περάσουν οι αγωγοί x, y, z.
    * το μέλλον αυτής της ένωσης BRICS ενάντια στο $ (ή μάχη € / $ έχει λήξει)
    * Δουλειά - δουλειά - δουλειά. θα πίστευα περισσότερο κάποιον που θα μου έλεγε ότι χάθηκαν 5 χρόνια και ότι πρέπει να στρωθούμε στην δουλειά, παρά το ότι στις 26/01 θα ξημερώσει άλλη μέρα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καζακη

    Δυστυχως μας απογοητευσες με την αποφαση σου να μην παρεις μερος στις εκλογες.
    Προτου νευριασεις και αρχισεις να βριζεις, διαβασε προσεκτικα αυτα που σου γραφω και μετα απαντησε. Αυτα που σου γραφω ειναι καλοπροαιρετα και οχι κακοβουλα.

    Μετα απο 5 περιπου χρονια που σε παρακολουθω, εβγαλα το συμπερασμα και ειναι πλεον φανερο οτι οι ικανοτητες σου ειναι ενος απλου εργατικου ηπιου λογιστη που αναλυει νουμερα βγαζει ωρισμενα συμπερασματα αλλα δυστυχως δεν εχεις την δυναμικη προσωπικοτητα που χρειαζεται για να εισαι ενας μεγαλος ηγετης. Σου αρεσει η οχι ενας μεγαλος ηγετης πρεπει να ειναι και Μακιαβελι, κατι που οπως φαινεται λειπει απο την προσωπικοτητα σου.

    Εγω στο ειπα στο παρελθον, η Ελλαδα δεν εχει την πολυτελεια χρονου να περιμενει, εως οτου το ΕΠΑΜ εξαπλωθει με τον τροπο που αποφασησες να γινη, της «κοκκινης ορχηστρας» και θα πρεπει να γινης Μακιαβελι διοτι ο σκοπος αγιαζει τα μεσα αν θελεις να γινουν πραγματικοτητα οι προσπαθειες σου και μεγαλοι κοποι σου!

    Οι δικαιολογιες σου οτι ‘’Δε πουλιεσαι’’ ειναι αποφυγες, μαλλον αλλος ειναι ο σκοπος σου, παρα αυτο που θελουν οι φιλοι σου, την αναγνωριση σου σε μεγαλο πολιτικο προσωπο.

    Η εικονα που παρουσιαζεις εσυ προσωπικα και το ΕΠΑΜ ειναι οτι ολο το κινημα ειναι ο Καζακης και μερικοι φιλοι του. Προχειροτητες, τσαπατσουλιες και κανενα εξυπνο αποτελεσματικο μετρο για την αναπτυξη, αναγνωριση και προωθηση του ΕΠΑΜ.

    Το ξερουμε οτι δεν υπαρχουν λευτα αλλα μηπως ζητησες απο του υποστηρικτες σου και φιλους να βοηθησουν με οτι μπορουν? ..... ΟΧΙ.

    Σου ειπα επισης οτι δυστυχως το κουμουνιστικο σου παρελθον με το συνδρομο της αλαθητης γνωσης δεν προκειτε να σε βοηθησει να πετυχεις τους σκοπου σου και να καταφερεις να βγαλεις και να ενωσεις τους Ελληνες απο αυτη την εθνικη καταρα του εμφειλιακου μισους που μας επεβαλε ο Τσιορτσιλ τον Δεκεμβριο του 1944. Οι μισοι μισουν τους αλλους μισους διοτι αυτο εξυπηρετει το παρον πολιτικο συστημα και οχι τον λαο.

    Οσοι ξερεται Εγγλεζικα διαβαστε τι γραφουν οι Εγγλεζοι για τα Δεκεμβριανα του 1944.

    http://www.theguardian.com/world/2014/nov/30/athens-1944-britains-dirty-secret


    Τελος απο δω και περα τι προκειτε να γινη μα τον Καζακη και το ΕΠΑΜ?

    Ελπιζω να μου απαντησεις σοβαρα, χωρις βρισιες και αλλα τοιουτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, έχε όποια άποψη θέλεις. Το τι είμαι και το τι δεν είμαι δεν είναι υπόθεση κανενός, εκτός από την ίδια τη ζωή. Δεν πρόκειται να κάνω καμιά προσπάθεια να πείσω κανέναν για τη θέση που πήραν τα μέλη του ΕΠΑΜ κι εγώ προσωπικά. Από την αρχή του ΕΠΑΜ υπάρχουν πολλοί καλοθελητές, ή απλοϊκοί στη σκέψη που πρόβλεπαν τη διάλυση του. Δικαίωμά τους. Για να καταλάβεις τη σημερινή κατάσταση χρειάζεσαι ιδιαίτερα καινοτομική σκέψη και για να πολιτευθείς υπέρ του λαού ακόμη πιο καινοτομική πράξη. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, απογοητεύεται. Δεν μπορώ να κάων τίποτε γι' αυτό, εκτός από το συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω καλά. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του, έστω κι αν την διαμορφώνει εκ του μακρόθεν, έξω από το χορό, χωρίς να ψάχνει το όλο ζήτημα και βολεύεται με σχήματα που κατασκευάζει μόνος του. Δεν παραπονιέμαι, ούτε γκρινιάζω, δεν με αφορά. Το τι αποφάσεις παίρνει το ΕΠΑΜ κάθε φορά είναι προϊόν σοβαρού και συχνά βασανιστικού προβληματισμού και κυρίως προϊόν της αφοσίωσης των μελών και των φίλων του στον αγώνα για την απελεύθερωση της Ελλάδας.

      Διαγραφή
    2. Στην χθεσινή ροή έκανες παλι φάουλ. Όταν παίζοντας το ...θεός ειπες οτι έσωσες τα σπίτια κάποιων ανθρώπων στο Λουτράκι και οτι κάποιοι ήθελαν να σε ακουμπούν αφου σε ειχαν σαν θεο. Ελα, μην ντρεπεσαι και πες το: "Εγώ ειμί το Φως και ο Θειος Λογος"!!!
      Και όταν λες οτι ΕΣΥ τους έσωσες τα σπίτια με ποιο τροπο το έκανες ρε μεγάλε; Διέταξες τα κομάντο του Επαμ και κάνατε απόβαση; Έλεος ρε θεέ!!!

      Διαγραφή
    3. @ Aνώνυμος13 Ιανουαρίου 2015 - 11:17 μ.μ.
      1) Η ειρωνία δεν είναι θεμελιωμένη κριτική, ούτε πολιτική σκέψη... Είναι κυρίως εκτόνωση των απωθημένων σου...
      2) Ως προς την καινοτομία: αν δεν μπορείς να δεις την κύρια διαφορά που έχει το ΕΠΑΜ από ΟΛΟΥΣ τους άλλους στον πολιτικό του λόγο, τότε είτε δεν έκανες τον κόπο να δεις, είτε έχεις παρωπίδες.

      ...και εγώ κρατάω κάποια κριτική θέση: π.χ. δεν μου αρέσει η επιμονή μόνο στον πατριωτισμό, θα ήθελα κάποια επιχειρηματολογία υπέρ του ανθρωπισμού και του ανθρώπινου μέτρου, μία αισθητική "Δωρική"...
      Όμως δεν είμαι προκατειλημένος, παρά μόνο απέναντι σε αυτούς που έχουν το "τεκμήριο της ενοχής", σε αυτούς που κατέστρεψαν τις ζωές μας και την χώρα μας, από κυβερνήτες έως τους (ακόμα αμετανόητους) ψηφοφόρους τους. Ο Καζάκης και το ΕΠΑΜ σε τι έχει επηρρεάσει αρνητικά την ζωή σου και ασχολείσαι με να ενοχλείς με ειρωνίες? Μήπως είσαι από αυτούς που λέω ότι έχουν το "τεκμήριο της ενοχής?"

      Διαγραφή
    4. Φίλε wiz ευρίσκεσαι περιχαρακωμένος σε ένα καλοπροαίρετο μικρόσωμο, εγκλωβισμένος ακόμη και από ρήσεις του τύπου « ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», χωρίς ούτε στιγμή να περνά απ’ το μυαλό σου οτι τα μέσα μπορούν να καταστρέψουν τον σκοπό.
      Πέρα από το γεγονός οτι κακώς απογοητεύτηκες με την «απόφαση του Καζάκη;» να μην κατέβει το ΕΠΑΜ στις εκλογές μιάς και ήταν συλλογική απόφαση του ΕΠΑΜ (σωστή κατά την γνώμη μου γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι με την υπάρχουσα συγκυρία έντονης πόλωσης, αυτό που μας απομένει είναι να ρίξουμε ψήφο τιμωρίας στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα), θα αναφερθώ στο μέρος του σχολίου σου που λέει οτι: «Μετα απο 5 περιπου χρονια που σε παρακολουθω, εβγαλα το συμπερασμα και ειναι πλεον φανερο οτι οι ικανοτητες σου ειναι ενος απλου εργατικου ηπιου λογιστη που αναλυει νουμερα βγαζει ωρισμενα συμπερασματα αλλα δυστυχως δεν εχεις την δυναμικη προσωπικοτητα που χρειαζεται για να εισαι ενας μεγαλος ηγετης. Σου αρεσει η οχι ενας μεγαλος ηγετης πρεπει να ειναι και Μακιαβελι, κατι που οπως φαινεται λειπει απο την προσωπικοτητα σου.»
      Εκτός του οτι είναι ψευδές και προσβλητικό για τον Καζάκη και για τον κόσμο που του χρωστά ευγνωμοσύνη για τον αγώνα του και για τις γνώσεις που του έχει προσφέρει, είναι και ανειλικρινές εκ μέρους σου (λέω ανειλικρινές εκ μέρους σου, γιατι αν έλεγα οτι είναι ειλικρινές, θα ήταν παράλληλα και προσβλητικό για σένα γι’ αυτά που λές οτι κατάλαβες από τον Καζάκη έπειτα από 5! χρόνια παρακολούθησης).
      Για να σου δώσω όμως και μία δικαιολογία, θα έλεγα οτι μπορεί αυτό το μέρος του σχολίου σου να είναι Μακιαβελικής φύσης στην προσπάθειά σου να κεντρίσεις τον Καζάκη να αλλάξει τακτική που κατά την γνώμη σου είναι εσφαλμένη.
      Αν είναι έτσι, τότε επιβεβαιώνεται το αντίστροφο της ρήσης που αγαπάς περί αγιασμού των μέσων.
      Γιατί το μέσον που επέλεξες (ίντριγκα), βλάπτει τον σκοπό, που είναι το ξεστράβωμα του λαού έτσι όπως μπορεί να το κάνει ο Καζάκης.
      Φιλικά.

      Διαγραφή
    5. Διορθώνω στο σχόλιό μου: "Ανώνυμος14 Ιανουαρίου 2015 - 10:40 π.μ.όπου "καλοπροαίρετο μικρόσωμο" δείτε "καλοπροαίρετο μικρόκοσμο"

      Διαγραφή
  9. Την συνεργασια που θα σας έβγαζε απο το τέλμα, την κλωτσησατε. Καλά σαράντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ φίλε wiz,καταλαβαίνω την πικρία σου για τη μη συμμετοχή του Ε.Πα.Μ στις επικείμενες εκλογές,αλλά το αίτημά μας για οικονομική βοήθεια είναι διαρκές,όπως κι αυτό της συμπαράταξης στην πράξη.Ως μέλος του μετώπου ήθελα να σου πω ότι καταλυτικό ρόλο έπαιξε στην απόφασή μας το οικονομικό,αλλά και το γνωστό πολωμένο πολιτικό κλίμα,που πάντα συνοδεύει τις εκλογές του καθεστώτος.Θεωρώ προσωπικά ότι αυτή μας η απόφαση θα βοηθήσει το μέτωπο ,το οποίο σε προηγούμενες εκλογές εισέπραξε την μήνιν πολλών γιατί συμμετείχε,ενώ δεν είναι στην πραγματικότητα κόμμα-που επιδιώκει τον κατακερματισμό της κοινωνικής συνείδησης-αλλά κίνημα ενωτικό.Εξάλλου τώρα δείχνουμε στην πράξη ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι εκλογές ως πολιτικό φορέα που επιδιώκει θεσούλες στη Βολή των ανδρείκελων-πράγμα που ίσως επιτέλους "εξ-υπνήσει" κάποιους για το τι προσπαθούμε να κάνουμε.Δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο από τη χειραφέτηση του κόσμου από τα ιδεολογήματα και τις επίπλαστες "διαφοροποιήσεις"σε βαθμό "κακουργήματος",που χρόνια υποβάλλει το καθεστώς ,για να κάνει "ήσυχο"τη δουλειά του αφανισμού μας και την απελευθέρωσή μας από αυτό κι από τους ξένους δυνάστες.Αυτό δε μπορεί να γίνει μόνο από το Ε.Πα.Μ,αλλά από τη στράτευση κι άλλων στην πράξη,στο δρόμο.Εμείς πασχίζουμε όσο μπορεί ο καθένας γι'αυτό και τονίζουμε ότι μόνο ενωμένοι και συνειδητοί μπορούμε να βρούμε τη δύναμη και τον τρόπο να τους νικήσουμε ως λαός,πιστεύοντας ότι κάποτε οι φόβοι κι οι αυταπάτες θα τελειώσουν κι επιτέλους όλοι θα δούμε τον κοινό εχθρό που όλους μας αφανίζει-και κυρίως τα παιδιά μας.Ήδη πολλοί είδαν με καλό "μάτι"τη μη κάθοδό μας στις εκλογές-κι ελπίζω να κατανόησαν ότι εμείς δε δημιουργήσαμε αυτό το μέτωπο για να "αφανίσουμε"άλλους πολιτικούς φορείς,αλλά για να ενώσουμε όλοι μαζί δυνάμεις.Εξάλλου τι δημοκράτες θα είμασταν άν δεν πιστεύαμε στον πλουραλισμό,στο δικαίωμα του καθενός να αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά όπως επιθυμεί;Οι διαφορές μπορεί να είναι πλούτος,φτάνει όμως το στοιχειώδες,η βάση σύμπραξης να είναι η εθνική και κοινωνική μας απελευθέρωση και η δημοκρατία-Συγγνώμη για τυχόν "πλεονασμούς"αλλά κανένας αγώνας δε χάνεται,φτάνει να μη σταματάς και να έχεις ξεκάθαρο στόχο.Δε μπορείς να λειτουργείς μακιαβελικά ,όταν τα θέματα αρχής -αξιών είναι το πρωταρχικό ζητούμενο σε μια κακοποιημένη κοινωνία!.Έλλη Διαμαντοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητη Ελλη

      Ευχαριστω για τις εξηγησεις και για τους πλεονασμους, οπως λες, αλλα η αποχη απο τις εκλογες δεν προκειτε να φερει κανενα θετικο αποτελεσμα. Το ακριβως αντιθετο και ετσι οι κοποι σας θα πανε χαμενοι, αφου το ΕΠΑΜ και τα μελη του δεν θα βρισκονται στο προσκηνιο, συντομα θα ξεχαστουν.

      Η σημερινη πραγματικοτητα ειναι οτι το ΕΠΑΜ ιδρυθηκε για τον ιδιο σκοπο, τον πολεμο εναντιον των οικονομικων εχθρων του λαου και της χωρα μας οπως ακριβως ιδρυθηκε και το ΕΑΜ, τον Σεπτεμβριο το 1941, για να πολεμησει τους Γερμανους κατακτητες, που μπηκαν με τα οπλα. Βλεπεις λοιπον καμμια διαφορα.... διοτι εγω δεν βλεπω? Το οπλοστασιο αλλαξε οχι οι σκοποι των κατακτητων.

      Πιστευω να διαβασες την ιδρυτικη δηλωση του ΕΑΜ και τις αρχες του κατι που ειναι πολυ κοντα στις αρχες του ΕΠΑΜ, εαν δεν ειναι ομοιες, σχεδον. Την εποχη εκεινη δεν υπηραν τα σημερινα μεσα εποικοινωνιας αλλα λογω ονοματος και της εργασιας αυτων που το ιδρυσαν, σε δυο χρονια εγινε μια πολυ μεγαλη δυναμη για την εποχη του. Αληθεια με τι χρημματα εκαναν αυτο το Εθνικο Απελευθερωτικο Μετωπο και πως βρηκαν τροπο για να εξοπλιστουν, μεχρι που ηρθαν οι Εγγλεζοι και τους ριχνανε κουτια με λιρες και πυρομαχιακα.

      Σημερα ομως, οπως και τοτε, τα ΜΜΕξαθλιωσης ελεγχονται απο τους Τοκογλυφους και Δοσιλογους και η κρατικη βοηθεια παει στα κομματα, σε εκεινα που ειναι εκλεγμενα στην βουλη. Τον Καζακη οσο τους χρειαζονταν τα τσοντοκαναλα, τον βγαζανε να λεει την γνωμη του και μονον ο Σαχινης το εδωσε βημα μερικες φορες να κανει πληρεις εκπομπες......αλλα το καναλι του δεν ειναι πανελλαδικο.

      Τι μεσο απομενει λοιπον για τον Καζακη και το ΕΠΑΜ για να διαδωθει και να μαθει ο κοσμος το κινημα και τους αγωνες του; ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ που ειναι πολυ φτηνο. Για παραδειγμα εχω ενα φορουμ δικο μου και μου στοιχειζει 5 δολλαρια τον μηνα, παραμυθια της χαλιμας, φτηνοτερο απο ενα πακεττο τσιγαρα.

      Ο Καμμενος φυσικα ειχε λευτα και ηταν μελος του κΥνοβουλειου, (δεν ειναι λαθος), εκανε ευρεια χρηση και τελικα πετυχε να βγαλει αρκετους Βολευτας. Το ιδιο μπορουσε να κανει και το ΕΠΑΜ και με εναν καλο σχεδιασμο κινησεων μαζι με τις διαφορες ομιλιες του Καζακη, θα μαθενε ο κοσμος το ΕΠΑΜ. Επειδη συμβαινει να γνωριζω πολλα τεχνικα κολπα για το ιντερνετ, πριν δυο χρονια εγραψα καποιες ιδεες του Καζακη και αφου δεν πηρα ανατποκριση.... επαψα να τον ενοχλω.

      Αυτο που του ειπα, «Ο σκοπος αγιαζει τα Μεσα» δεν το ειπα εστι για να κανω τον εξυπνο. Εαν ο Καζακης και ωρισμενα μελη το ΕΠΑΜ μπαινανε στα ψηφοδελτια του Καμμενου θα ειχαν πιθανοτητα να εκλεγουν και μετα να εχουν και το βημα της βουλης να αναδειχτουν σε προσωπικοτητες.

      Η τιμη και το ηθος ενος ανθρωπου φαινετε απο τα εργα του και τις πραξεις του και λιγο νερακι στο κρασι του ουτε τα πιστευω του ουτε την τιμη του θα θειγανε. Οι ακεραιοι χαρακτηρες παντα αναδεικνυονται. Οτι θα εκανε ωρισμενες υποχωρησεις ειναι γνωστο αλλα ο τελικος σκοπος ειναι που εχει ποιο μεγαλη αξια. Δεν πιστευω οτι ο Καμμενος θα τον υποχρεωνε να ψηφισει ΝΑΙ σε μνημονιακους νομους.

      Η Αληθεια ειναι οτι στην Ελλαδα οι Ελληνες θελουν ο καθε ενας να ειναι αρχηγος με το δικο του Βιλαετι, λαβαρο..... και τσουρμο. Το μονο λαβαρο που πρεπει να εχεις μπροστα ειναι η Ελληνικη σημαια και τιποτα κομματικο, αμα θελεις πραγματικα να ενωσεις το λαο, οπως εγινε με το ΕΑΜ, το 1941. Δυστυχως στα μεσα το 1943 οι κουμουνιστες βαλανε χερι και πηραν τα ηνια και το ελεγχο της ωργανωσης και πολλυς κοσμος που δεν ηταν κουμουνιστες αρχισαν να φευγουν, διοτι αντι να πολεμανε τους Γερμανους σκοτωνονταν μεταξυ τους με τον Ζερβα. Τελικα η ηγεσια του ΚΚΕ εκανε το στρατηγικο λαθος και δεν κατελαβε την Αθηνα, προτου ερθουν οι «Συμμαχοι» Εγγλεζοι που με εντολη το Τσιωρτσιλ στον Σκομπι σκοτωσανε το λαο για να επιβαλουν το τσιρακι τους Βασιλια Γεωργιο Β’ και φυτεψανε την «Μεγαλη καταρα του λαου μας», που ισχυει μεχρι σημερα.του Διαιρει και Βασιλευε.
      Οι μισοι Ελληνες μισουν τους αλλους μισους και το αντιστροφο.

      Ψαξε στο Βικυπαιδια να δεις ποσες αντιστασιακες ωργανωσεις υπηρχαν στην Ελλαδα, την κατοχη. Θα μεινεις με το στομα ανοικτο!

      Διαγραφή
  11. κ. Καζακη,
    μπορειτε να σχολιασετε την ανοιχτη επιστολη Τσιπρα;

    http://www.naftemporiki.gr/story/901294/arthro-anoixti-epistoli-tsipra-pros-tous-germanous-polites

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί ρε φίλε σώνει και καλά ήταν απόφαση του Καζάκη να μη κατέβει στις εκλογές το ΕΠΑΜ; Ήσουν μέσα; Είδες τις διαδικασίες; Και ναι προβάλεται αυτος γιατί είναι ο πιο χαρισματικός εκεί μέσα και απτους πρωτοπορους του "αντιαποικιακου" αγωνα στην Ελλάδα σήμερα. Τι να κάνουμε δηλαδή;; Και να είναι κομμουνιστής. Μακάρι να ταν δεξιός στη θέση του, αλλα τι να κανουμε, αυτοι μια ζωη στη ξεπούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διότι φίλε μου, τρεις μέρες πριν την συνάντηση ΕΠαΜ - ΑΝΕΛ, ο Καζάκης έχει βρίσει τον καμμένο και έχει ζητήσει την παραίτηση του διότι λέει δεν τήρησε καλη στάση στο θέμα Χαϊκάλη. Παρολα αυτά ο Καμμένος δεν αρνήθηκε να συζητήσει με τους εκπροσώπους του ΕΠαΜ. Βέβαια αυτοι πήγαν και στην συνάντηση κρατησαν εντελώς αρνητικη στάση στο κλιμα που είχε διαμορφωσει ο Καζάκης στο e-roi. Έδωσαν το τελεσίγραφο την Δευτερα που έλεγε να μπει όνομα ΑΝΕΛ/ΕΠαΜ στο ψηφοδέλτιο και δεν είχαν, ενω έπρεπε, την υπομονή να διαπραγματεύονται μέχρι την Πεμπτη που έκλεισε η υποβολή των υποψηφιοτήτων. Στο τέλος ο Καμμένος δέχθηκε πιεζόμενος απο τα όχι και τόσο καλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων και στον τιτλο του ψηφοδελτίου μπήκαν όλοι. Πλην ΕΠαΜ που είχε γίνει αφαντο. Όταν πας για διαπραγματευση, δεν δίνεις τελεσίγραφο αλλά εξαντλείς μέχρι την τελευταια στιγμη τα επιχειρήματα σου. Εκτός κι αν δεν θέλεις την συνεργασια. Το οτι οι ΑΝΕΛ ήθελαν την συνεργασια και έδιναν θέσεις σε Επαμίτες, φάνηκε αφου δέχθηκαν την συμμετοχη χριστοφοριδη. Τα στοιχεία θα βγουν κάποια στιγμη αφού κρατήθηκαν πρακτικά. Εαν έχει τα πρακτικά το ΕΠαΜ, ας τα δώσει στη δημοσιότητα. Σιγά όμως μη το κανει. Και να ξερετε: εαν οι ΑΝΕΛ δεν πάρουν το 3%, υπεύθυνο θα θεωρηθεί το Επαμ στο οποίο δεν πρόκειται να έλθει ουτε ενας ανελιτης. Σαμποταρετε την είσοδο στη βουλή νομίζοντας οτι οι απογοητευμένοι θα έλθουν σε σας; Αμ δε!!!

      Διαγραφή
    2. Φίλε ανώνυμε 14-5:53,
      πολλά ξέρεις για τη συνάντηση ΑΝΕΛ-ΕΠΑΜ. Ήσουνα μπροστά;
      Τέλος πάντων, ο καθένας ό,τι θέλει λέει.
      Ωστόσο μου κάνει εντύπωση πως είναι δυνατό να εξαρτάται η είσοδος των ΑΝΕΛ στη Βουλή από το ΕΠΑΜ. Πολύ περισσότερο όταν το ΕΠΑΜ δεν συμμετέχει καν στις εκλογές. Αυτό σημαίνει, ότι οι προτάσεις συνεργασίας της τελευταίας στιγμής δεν ήταν ειλικρινείς, αλλά προέκυψαν από τη διαπίστωση της αδυναμίας των ΑΝΕΛ από τους ίδιους τους "ανελίτες" που έψαχναν να βρουν σωσίβιο.
      Συνεπώς, κι αν είναι έτσι, πολύ καλά έκανε το ΕΠΑΜ και δεν συνεργάστηκε επειδή όπως λέει κι ο λαός "ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα".

      Διαγραφή
    3. Πραγματικα οτι να ναι απο δικαιολογιες. Εσυ ρε φιλε δεν εγραφες οτι ο Καμμενος δεν ηθελε συνασπισμο γιατι θα εχανε λεφτα, κατι για 700.000 ελεγες. Τωρα, ταχα μου, για να μπει στη βουλη, δεν γαμιουνται τα 700, ας γινουμε συνασπισμος, αλλα ηταν αφαντο το Επαμ, χαχαχαχαχ.
      Ρε τι ειν τουτοι; Απο δικαιολογιες, τρελλα με κορδελα.

      Διαγραφή
    4. Ο Καμμενος, πιεσμένος απο τις αρνητικες γι' αυτον δημοσκοπήσεις, έβαλε σε δεύτερη μοίρα ενα τμημα απο τα 700 χιλιάρικα προκειμενου να αυξήσει τις πιθανότητες να μπει στη βουλή. Εκείνη την στιγμη πού ηταν το ΕΠαΜ να διαπραγματευτεί την συμμετοχη του και χωρίς να κανει παραχωρήσεις επι των αρχών του;;; Είχε τρεις ολόκληρες μέρες στην διάθεσή του για να το πετύχει.
      Ποτε δεν εγκαταλείπεις μια διαπραγματευση στην αρχή της. Περιμένεις να εξαντληθούν ΟΛΑ τα χρονικά περιθώρια με την ελπίδα να μεταβληθούν εστω και την τελευταια στιγμη οι όροι της άλλης πλευράς.
      Η ανεπάρκεια των διαπραγματευτων, μαζί με την χειραγώγηση που τους άσκησε ο Καζάκης, έφεραν αυτό το δυσμενές (και για το Επαμ) αποτέλεσμα.
      Η αυτοκαταστροφή σε όλο της το μεγαλείο.
      (Δοξάτο)

      Διαγραφή
  13. Σοφοί δε Προσιόντων
    Κ.Π.Καβάφης

    Θεοί μεν γαρ μελλόντων, άνθρωποι δε γιγνομένων, σοφοί δε προσιόντων αισθάνονται.
    Φιλόστρατος, Τα ες τον Τυανέα Aπολλώνιον, VΙΙΙ, 7

    Οι άνθρωποι γνωρίζουν τα γινόμενα.
    Τα μέλλοντα γνωρίζουν οι θεοί,
    πλήρεις και μόνοι κάτοχοι πάντων των φώτων.
    Εκ των μελλόντων οι σοφοί τα προσερχόμενα
    αντιλαμβάνονται.
    Η ακοή αυτών κάποτε εν ώραις σοβαρών σπουδών
    ταράττεται. Η μυστική βοή
    τούς έρχεται των πλησιαζόντων γεγονότων.
    Και την προσέχουν ευλαβείς. Ενώ εις την οδόν
    έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί.

    Αγαπητέ Δημήτρη, όσο περνάει ο καιρός ,διαβάζοντας τα κείμενά σου από την εποχή που έγραφες στο «Ποντίκι», τόσο περισσότερο διαπιστώνω ότι ανήκεις σ’ αυτή τη μικρή ομάδα των ανθρώπων που ονοματίζει ο μεγάλος Αλεξανδρινός στο πιο πάνω ποίημα . Αναγνωρίζω επίσης, στο πρόσωπό σου, ότι ο ηγέτης πραγματικά είναι ο μόνος μόνος. Εύχομαι να είσαι καλά και πάντα να προβλέπεις τα μελλούμενα για να μας προφυλάσσεις από τις κακοτοπιές.
    ΥΣ. Την περασμένη Κυριακή σταμάτησα να αγοράζω και να μοιράζω πέντε (5) εφημερίδες «Το Χωνί». Μια εφημερίδα που με τα ελάχιστα των ανθρώπων που ακολουθούν το ΕΠΑΜ, έδωσαν την δυνατότητα σε ανθρώπους σαν τον Χριστοφοροτέτοιο, να το παίξουν εκδότες και δημοσιογράφοι και στο τέλος να μας εκθέσουν για ένα πουκάμισο αδειανό , για έναν…. Καμένο. Πόσο λυπάμαι!!!!
    Στέλιος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυριε Καζάκη,να ξέρετε ότι πιο σοβαρή απόφαση από αυτήν που πήρε το ΕΠΑΜ δεν πήρε κανένα άλλο μικρό κόμμα . Ο σοφός λαός λέει: «Εδώ καράβια χάνονται , βαρκούλες αρμενίζουν!» Θα μου πείτε, γιατί να μην γινόταν μεγάλο κόμμα, όπως το Ποτάμι που μέσα σε μια βδομάδα κατέγραψε ποσοστά και μπήκε στην Ευρωβουλή; Τα πράγματα είναι απλά: Ένα σύστημα σαθρό επενδύει στην ηλιθιότητα και κερδίζει πάντα ,εφόσον έχει καταφέρει να αμβλύνει το πολιτικό κριτήριο του μέσου έλληνα ψηφοφόρου . Και τα ΜΜΕ σε αυτό ακριβώς το κοινό απευθύνονται και το «ρυμουλκούν» εκεί που θέλουν. Τελευταία αντιλαμβάνομαι ότι προβάλλουν και χαιδεύουν το ΚΚΕ και -να σας πω την αλήθεια μου - νιώθω άσχημα , γιατί οι κουτοπόνηροι και το ΚΚΕ το χρησιμοποιούν ως ανάχωμα για το ΣΥΡΙΖΑ , ξέροντας ότι οι ψηφοφόροι του στην παρούσα συγκυρία μόνο προς το Συριζα μπορούν να πάνε .
    Φίλοι μου, ο λόγος του Καζάκη απευθύνεται σε πολίτες που δεν "χαπακώνονται". Όταν τα μικρά κόμματα θα μετρούν τα κομματάκια τους, οι σκεπτόμενοι πολίτες θα κατατάξουν το ΕΠΑΜ στους ρεαλιστές κι όχι στους αιθεροβάμονες .Το ΕΠΑΜ θα γίνει η εφεδρεία όλων των απελπισμένων. Και θα είναι , δυστυχώς, πολλοί . Θα το ήθελα να είναι ο Καζάκης με τουλάχιστον 3% στη βουλή , αλλά με τέτοια πόλωση το βράδυ των εκλογών θα παιχθεί θρίλερ με τα μικρά κόμματα . Και αλίμονό μας ,αν τις εκλογές «με τούτα και με κείνα» τις κερδίσουν οι Σαμαροβενιζελοπόταμοι, ή σχηματίσουν κυβέρνηση αυτοί. Σε αυτόν τον Κατινο-καυγά αυτοί που σοφά θα υποχωρήσουν , χωρίς όμως να σωπάσουν , θα είναι οι αυριανοί κερδισμένοι. Δεν είμαι μέλος του ΕΠΑΜ ,ούτε οργανωμένη σε άλλο κόμμα , αλλά, ως πολίτης που αντιλαμβάνομαι την κρισιμότητα αυτής της εκλογικής μάχης, στην ανακοίνωση του Π.Γ. του ΕΠΑΜ διέκρινα το ήθος και την πολιτική εντιμότητα των μελών του. Παρά τη σκληρή κριτική που ασκείται συχνά προς το ΚΚΕ, δεν το τοποθετεί στη λίστα προς αποφυγή. Σας συγχαίρω για την έντιμη και υπεύθυνη πολιτικά στάση σας. Ξέρετε πόσοι από τους γκρινιάρηδες , που δήθεν τώρα τους απογοητεύσατε , δεν θα σας ψήφιζαν ; Αφήστε τους να γκρινιάζουν . Θα τους περάσει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Καζάκη, πιο σοβαρή απόφαση από αυτήν που πήρε το ΕΠΑΜ δεν πήρε κανένα άλλο μικρό κόμμα . Ο σοφός λαός λέει: «Εδώ καράβια χάνονται , βαρκούλες αρμενίζουν!» Θα μου πείτε, γιατί να μην γινόταν μεγάλο κόμμα, όπως το Ποτάμι που μέσα σε μια βδομάδα κατέγραψε ποσοστά και μπήκε στην Ευρωβουλή; Τα πράγματα είναι απλά: Ένα σύστημα σαθρό επενδύει στην ηλιθιότητα και κερδίζει πάντα ,εφόσον έχει καταφέρει να αμβλύνει το πολιτικό κριτήριο του μέσου έλληνα ψηφοφόρου . Και τα ΜΜΕ σε αυτό ακριβώς το κοινό απευθύνονται και το «ρυμουλκούν» εκεί που θέλουν. Τελευταία αντιλαμβάνομαι ότι προβάλλουν και χαιδεύουν το ΚΚΕ και -να σας πω την αλήθεια μου - νιώθω άσχημα , γιατί οι κουτοπόνηροι και το ΚΚΕ το χρησιμοποιούν ως ανάχωμα για το ΣΥΡΙΖΑ , ξέροντας ότι οι ψηφοφόροι του στην παρούσα συγκυρία μόνο προς το Συριζα μπορούν να πάνε .
    Φίλοι του ΕΠΑΜ, ο λόγος του Καζάκη απευθύνεται σε πολίτες που δεν "χαπακώνονται". Όταν τα μικρά κόμματα θα μετρούν τα κομματάκια τους, οι σκεπτόμενοι πολίτες θα κατατάξουν το ΕΠΑΜ στους ρεαλιστές κι όχι στους αιθεροβάμονες .Το ΕΠΑΜ θα γίνει η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΩΝ. Και θα είναι , δυστυχώς, πολλοί . Θα το ήθελα να είναι ο Καζάκης με τουλάχιστον 3% στη βουλή , αλλά με τέτοια πόλωση το βράδυ των εκλογών θα παιχθεί θρίλερ με τα μικρά κόμματα . Και αλίμονό μας ,αν τις εκλογές «με τούτα και με κείνα» τις κερδίσουν οι Σαμαροβενιζελοπόταμοι, ή σχηματίσουν κυβέρνηση αυτοί. Σε αυτόν τον Κατινο-καυγά αυτοί που σοφά θα υποχωρήσουν , χωρίς όμως να σωπάσουν , θα είναι οι αυριανοί κερδισμένοι. Δεν είμαι μέλος του ΕΠΑΜ ,ούτε οργανωμένη σε άλλο κόμμα , αλλά, ως πολίτης που αντιλαμβάνομαι την κρισιμότητα αυτής της εκλογικής μάχης, στην ανακοίνωση του Π.Γ. του ΕΠΑΜ διέκρινα το ήθος και την πολιτική εντιμότητα των μελών του. Παρά τη σκληρή κριτική που ασκείται συχνά προς το ΚΚΕ, δεν το τοποθετεί στη λίστα προς αποφυγή. Σας συγχαίρω για την έντιμη και υπεύθυνη πολιτικά στάση σας. Ξέρετε πόσοι από τους γκρινιάρηδες , που δήθεν τώρα τους απογοητεύσατε , δεν θα σας ψήφιζαν ; Αφήστε τους να γκρινιάζουν . Θα τους περάσει! Συναχάκι είναι ! (βαρβάρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΟΛΩΝ και η πιο αξιοπιστη ειναι αγαπητοι και μισητοι , οι εκλογες ..

    Συμφωνα με αυτες λοιπον , η πλειοψηφεια των Ελληνων επιθυμει ΕΥΡΟ , κι προφανεστατα καλα κανουν , γιατι ειναι ευκολονοητο πως με δραχμη θα πεσει τοσο το βιωτικο επιπεδο ολων που δε θα το αντεχουν , εστω ακομη κι εαν μακροπροθεσμα θα ειχανε πραγματικο οφελος .

    Τελος θεωρω πραγματικα αποπροσανατολιστικο αυτο το ερωτημα , δεν εχει να κανει καμια σχεση με τιποτε με οσα μας εφεραν εδω σημερα ,

    Αν παλι η επιλογη νομισματος δεν εκφραζεται στην καλπη γιατι ο ψηφοφορος επιλεγει με παμπολα κριτηρια τοτε πολυ απλα η επιλογη του νομισματος , δεν ειναι τοσο μειζον το θεμα οσο το αναδεικνυει ο Καζακης , η ειναι οντως μερικως ειτε πληρως , και ο λαος ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΕΥΡΟ ( ! )

    Κατι αλλο δε μπορει να υπαρξει ..

    Αλλου εγκειτε το προβλημα της χωρας στα ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που μας κυβερναν , και στη διαφθορα σε ολα τα επιπεδα , με το μεγαλυτερο ολων το κομματικο κρατος - ρουσφετολογικο ζητημα ,

    Το να μιλαμε συνεχεια για δραχμη η ευρο ειναι ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΟ απο τα μειζωνα προβληματα της χωρας !

    Εαν κλεισει ο οποιοσδηποτε την τηλεοραση για μια βδομαδα , και παρει τα εσοδα της χωρας , τα εξοδα , κι τα χρωστουμενα θα βρει 1 000 000 τροπους να τα αποπληρωσει σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα ενος δυο ετων . Σε οποιον διαφωνει εαν μου το επιτρεψουν εδω σας παραθετω καμια εικοσαρια .. εννοειτε χωρις να θιχτει η φτωχη ταξη ουτε να ταραχτει η υπαρχουσα καπιταλιστικη ευροκρατουσα ..

    Το να μιλαμε λοιπον κατα τη γνωμη μου για δραχμη η ευρο , ειναι ακαιρο παντελως , κι δεν εχει καμια σχεση με το ΠΡΟΒΛΗΜΑ της χωρας , ειναι ενα λανθασμενο μεσον ανακαμψης της οικονομιας με τα καλα κι τα ΚΑΚΑ του , κι οχι η επιλυση του προβληματος αυτη καθ ευατη ..

    Το να μιλαμε για δραχμη η ευρο .. κι να απαξιωνουμε το ευρο .. εχει τοση λογικη οσο η ανησυχια μερικων .. κομμουνισμος η καπιταλισμος .. να καταργησουμε το χρημα κι να ανταλασουμε προιοντα ειτε να το διατηρησουμε .. κουκουρουκου ..

    Ο Καζακης προτινει αμμεση εθελουσια εξοδο στη δραχμη αλλα και απο την ευρωπαικη ενωση κι οχι απλα δραχμη σκετο ..

    Θλιβομαι .. κι αλλα πολλα ρημματα με αυτο το αρθρο .. που δεν ειναι το πρωτο ουτε το τελευταιο ..

    γιατι η δραχμη ειναι ΤΡΕΛΛΑ με τον τροπο που το προτινει ο Καζακης εαν μου το επιτρεπει μπορω να το αποδειξω . . . μεχρι τοτε τουλαχιστον ας μου επιτρεψει μια φορα επιτελους να εκφρασω τη γνωμη μου . . .

    Το να μιλαμε για δραχμη η ευρο σε μια αναλογη κριση με την Ελληνικη , ειναι σα να εχουμε σπασει σε τροχαιο τα ποδια μας ,

    κι να αναρωτιομαστε αν θα πρεπει να καλεσουμε το ασθενοφορο απο το i phone , η με τον κλασσικο ασυρματο τηλεγραφο που μεγαλωσαν μερικοι ..

    τοση λογικη ~ ! δημοσιευσε το γιατι το θεωρω πανεμορφο οτι εγραψα .. μπορω να αποδειξω οσα προειπα στον καθενα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποία έπαρσις!!!
      Αλλά καλλίτερα απόδειξέ τα.

      Διαγραφή
    2. Γραψε ρε μεγαλε γραψε!

      Καζακη ανεβασε το να χαμογελασει το χειλακι μας.

      Διαγραφή
    3. ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ .. ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ .. ΣΕ ΜΙΣΗ ΣΕΛΙΔΑ .. ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΛΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ E MAIL ΤΟΥ ..

      ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛ ΜΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ Κ ΚΑΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ..

      ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ..

      ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ .. ΚΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΤΙ ΘΕΛΛΕΤΕ .. ΚΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ..

      ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΜΕΣΗΛΙΚΑ ΚΥΡΙΟ ΜΕ ΤΙ ΦΟΤΟ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΕΔΩ ..

      ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΞΕΚΙΝΩ ..

      Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΑΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΡΟΤΙΝΕΙ ..

      ΑΜΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ , ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ , ΚΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΟΖΩΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΤΛ , ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ? ..

      Οι Ελληνες χωριζοντεα ) σε - πλουσιους , β ) οσους εχουν τρια ειτε έξι φραγκα στην ακρη – μεσαιους ειτε - μικρομεσαιους , γ ) σε οσους δουλευουν , συνταξιοδοτουντε κτλ για να ζουν διχως αποταμιευσεις – φτωχους , δ ) κι ατομα στα προθυρα της αυτοκτονιας για οικονομικους λογους , δηλαδη οσοι δεν εχουν αποταμιευσεις αλλα ουτε και εισοδημα , αστεγους – πενιτες κτλ ..

      1 ) Με το που γινει η ενεργεια σας αυτη , θα εχουμε υποτιμηση εθνικου νομισματος , δηλαδη οσοι εχουνε τα χρημματα τους στις τραπεζες θα χασουν τη μιση αγοραστικη αξια των χρηματων τους ! Απο την αλλη οι Πλουσιοι με τις καταθεσεις στο εξωτερικο θα επωφεληθουν σε απιστευτο βαθμο ~ ! Αρα οσοι εχουνε τρια φραγκα θα χασουν τα μισα ( εκτος κι αν τα θαψουν που προτινεται εαν θελλουν να επιβιωσουν , κι που δυστηχως δε θα προλαβουν ολοι) .. κι απο την αλλη οι πλουσιοι της Ελλαδος θα θησαυρισουν .

      2 )Παμε να δουμε τωρα τι γινεται με το φτωχο που φυτοζωει κι εχει ενα μισθο διχως καταθεσεις και ισα που τα φερνει βολτα . . . αυτος θα την πατησει περισσοτερο απ ολους .. δεδομενου οτι τα 600 ευρο κι τα 1000 θα γινουν 200 κι 400 σε αγοραστικη αξια .. αλλα κι ακομη λιγοτερα .. δεδομενου οτι αυτος οπως και οι πιο πανω θα υποστουν συνεπειες οπως .. αυξηση τιμης εισαγωμενων προιοντων σε σχεση με την αγοραστικη αξια .. εισαγουμε απειρα προιοντα για τα προς το ζειν ... κι αλλες χιλιαδες επιπτωσεις ... αρα αυτος που δουλευει για να ζει διχως καταθεσεις με 3 κι 60 δε θα επιβιωσει .. εαν τωρα τα φερνει βολτα τοτε σιγουρα δε θα επιβιωσει .. δε θα ειναι σε θεση να επιβιωσει για μεγαλο χρονικο διαστημα .. κι οτι αυτο συνεπαγεται ..

      3 ) Παρατηρουμε λοιπον πως οι πλουσιοι θυσαυριζουν , και οσο πιο πολλα φραγκα εχεις στην ακρη τοσο λιγοτερο θα υποστεις το βασανο της επιστροφης στη δραχμη , με τους φτωχους μισθωτους συνταξιουχους κτλ που δεν .. κι θα την πατησουν αυτοι περισσοτερο απ ολους .. παμε τωρα να δουμε τι γινεται με οσους ειναι αστεγοι , ανεργοι πραγματικα , και ειναι προ της αυτοκτονιας , που για αυτους σας λεν τι τον νιαζει τον αλλον εαν εχουμε ευρο η δραχμη . Αυτος οντως δε το νιαζει αγαπητοι μου γιατι σιγουρα η δραχμη δε θα τον αναστησει , δηλαδη αυτος που ειναι να κρεμαστει με το που παμε στη δραχμη , θα κρεμαστει , κι οσοι ζουν απο το ενα ευρο αγοραζωντας μια σαρδελα κονσερβα 1 ευρο .. τωρα θα χρειαστει πολλες δραχμες για να το παρει κι δε θα βρισκει .. , αυτοι που ειναι πενιτες λοιπον θα ειναι παλι πενιτες κι θα αποβιωσουν και παλι , γιατι δε θα αντεξουν ουτε τρια , ουτε δυο , ουτε ενα χρονο , ουτε εξι μηνες για να ανακαμψει η οικονομια . . . ενω θα λουστουν κι αυτοι οπως κι ολοι με εξαιρεση τον πλουσιο που δε θα τον νιαζει χιλιαδες επιπτωσεις απο την υποτιμηση ελειψη προιοντων κι αλλα που δε μπορω να αναφερθω πληρως .. δηλαδη εν τελη οχι μονο δε θα επιβιωσουν αυτοι , αλλα η δραχμη θα κλοτσισει το σκαμνακι τους ..θα τους δωσει μια ωθηση ..
      ..
      ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΡΟΣ Β *



      Διαγραφή
    4. ΜΕΡΟΣ Β *

      Αυτα ειναι γεγονοτα κι δεν αλλαζουν , κι δε σας τα λεν οσοι ζητανε τη δραχμη , τα οφελη που μπορουν να σας υποσχεθουν οι θιασωστες της δραχμης ειναι μεσομακροπροθεσμα ,

      κι αυτα δε σχετιζοντε πρωτιστως με το νομισμα που θα κρατατε στα χερια σας , το οποιο ειναι το μεσον για την επιτευξη των στοχων μας , αλλα απο τις πολιτικες που θα πραξουν και που δεν ειναι δεδομενο οτι θα τις πραξουν ... και που τα αποτελεσματα των πολιτικων .. περαν του οτι δεν ειναι κι αυτα δεδομενα , θελλουν καποιο χρονο που στο ενδιαμεσο αυτο χρονο οι φτωχοι ας αναλογιστουν εαν μπορεσουν να επιβιωσουν διαβαζωντας τα παραπανω ..

      Κατ ουσιαν οι πλουσιοι κερδιζουν , κι απλα επιβιωνουν οσοι εχουνε αποταμιευσεις καποιου σοβαρου ποσου κι που ακομη καλυτερα για αυτους θα ειναι εαν προλαβουν να το θαψουν καπου , ολοι οι αλλοι ? τετελεσθαι .. αυτοι που υποτιθεται οτι ζητανε δραχμη για οποιον δεν εχει να φαει , και ειναι μισθοσυντηρητος , η για τη φουκαριαρα συνταξιουχα μανα σου , τελικα αυτους εξοντωνει ..

      Τοτε γιατι ζητανε δραχμη παραφτα καποιοι ?

      Γιατι εξυπηρετουν τους πλουσιους , και τη τσεπη τους εχωντας οι ιδιοι σοβαρα ποσα στην ακρη ειτε οντας χρηματοδοτουμενοι απο τους πρωτους ζωντας σαν λαγοι στον βωμο του κερδους του χρηματος , ειτε απο ιδεολογικους λογους δηλαδη δε πιστευουν το συστημα στο οποιο ζουμε σημερα , δε πιστευουν στις τραπεζες , στο δανεισμο , στα χρημματα , θελλουνε αλλα πολιτευματα .. αμ ελα ομως που δε σας λενε κατι τετοιο αλλα σας θλομωνουν το παραμυθι της επιστροφης της δραχμης σαν επιλυση του προβληματος , κι σαν την ανασταση των φτωχων και διχως αποταμιευσεις Ελληνων !Αν προτινεις ΠΑΡΑΦΤΗ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ επιστροφη στη δραχμη κι δε θες να κανεις Βορειο Κορεα την Ελλαδα , συγνωμη αλλα τοτε εισαι λαγος καποιων οπως γραφω παραπανω ..

      Το νομισμα ειναι το μεσον κι οχι η επιλυση. Αρνηση αποπληρωμης χρεους δε συνεπαγεται δραχμη , δραχμη δε συνεπαγεται οτι δε θα πληρωνω το χρεος , η δραχμη δε συνεπαγεται εντιμες και κοινωνικες λαικες πολιτικες , εξοδος απο ευρωπαικη ενωση δεν εχει καμια σχεση με τη νομισματικη ενωση ,

      Κι σαφεστατα η δραχμη δεν ειναι κατι το κακο , αλλα επιφερει καποιες συνεπειες που δε σας τις λεν , κι αρα κατ εμε για να παμε στη δραχμη θα πρεπει να εξαναγκαστουμε , παμε που παμε δε θα πρεπει να πληρωσουμε το χρεος η εστω ενα τεραστιο μερος του ειδαλλως ειμαστε δυο φορες χαμμενοι , κι θα πρεπει πρωτα να φροντισουμε την αγροτικη παραγωγη που εχει καταστραφει για να ειμαστε σε θεση να ανακαμψουμε , κι να στοχευσουμε στον πενιτα κι οποιον δεν εχει αποταμιευσεις ,

      κι μια παραφτη επιστροφη στο δραχμη δεν εξυπηρετει την ομαλοτηταμεταβασηςτων φτωχων απο τη πεινα στη λορδα εκτος κι αν το κρατος μετατραπει σε βορειοκορεατικο , ειτε εαν στο υπαρχον η κυβερνηση μπορει να ταιζει με συσητια η οτι αλλο 5 μυρια Ελληνων απο την πρωτη μερα επιστροφης στη δραχμη , πραγμα αδυνατον ,

      οτιδηποτε αλλο ειναι σκετη τρελα ..που δεν εχει καμια σχεση με την οικονομικη και πολιτικη επιστημη ..

      που εξυπηρετει αλλα πραματα που εχουν καποιοι στο νου τους , ειτε καποιους αλλους , οπως η προταση του επαμ για αμμεση εξοδο απο το ευρο , κτλ , παραφτα .. μακαρι να μπορουσα να αποδειξω κι τα τελευταια αλλα θα χρειαστει η ανοχη σας , ας μεινουμε στα παραπανω στις αμμεσες συνεπειες της επιστροφης στη δραχμη οπως το προτινει το Επαμ .. για τους φτωχους και τους πλουσιους .. και που τρια χρονια τωρα αντι να κατσουν να μας εξηγησουν πως θα επιβιωσουν οι παραπανω σε πραγματικο χρονο με τις ενεργειες που προτινουν , ανταυτου αγρον αγοραζαν ,

      Διαγραφή
    5. Φιλε Ανωνυμε, γιατι ανωνυμοσ???????
      Δεν εχεις το θαρρος της Γνωμης σου η ερχεσαι εδω και θολωνεις τα νερα με τις θεωριες σου προτου διαβασεις τα αρθρα του Καζακη .... πως θα παμε στη Δραχμη. Ψαξε το μπλογκ να τα βρεις.

      Αμα ο Καζακης ελεγε τετοιες αοριστιες, οπως εσυ...... τοτε θα γελουσε και το παρδαλο κατσικι.

      Καλο ειναι να διβασεις πρωτα και μετα κανε κριτικη!

      Διαγραφή
    6. Καλα το ειπα, οτι θα γελαγαμε.
      Αυτα θα γινουν με ευρωδραχμη, δηλ. με δραχμη που ειχαμε παλια και εντος ΕΕ.
      Ο Καζακης μιλα για εθνικο κρατικο ατοκο νομισμα και με αλλο πολιτικο πλαισιο εκτος ΕΕ.

      Διαγραφή
  17. Παρα την προσπάθειά σου να διαψεύσεις το γεγονός του καπελωματος του κατά τ'αλλα συμπαθους Αθανασιάδη, σου θυμιζω οτι αυτό συντελέστηκε στην εκπομπή e-roi της 8ης Ιανουαρίου, στο 0:48'.
    Εκεί, ο εν λόγω συνεργάτης σου έφτασε στο σημείο να ζητήσει ταπεινά "συγγνώμη" απο την αφεντομουτσουναρα σου, διότι έκανε το ...τραγικό λάθος να θεωρήσει θετικη την αναφορά του "Ριζοσπάστη" στην ανακοίνωση/διάψευση του ΕΠαΜ με την οποία εξηγούσε οτι δεν συνεργαζεται με τους ΑΝΕΛ. Σε αντίθεση με σένα που επι 17 ολόκληρα λεπτα απο το 0:42' έως το 0:59' εν μεσω απειλών και παραληρήματός σου, εβριζες και απειλουσες, διεκδικώντας ποιος είναι μεγαλύτερος κομμουνιστης. Εσύ ή ο γνωστός σου απο παλιά δημοσιογράφος του "Ριζοσπαστη";
    (Δοξάτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί εσύ τι νόμιζες ρε Δοξάτο, μήπως πως ο Καζάκης είναι κανένας δημοκράτης όπως διαλαλεί; Ένας Σταλινικός πρώην κνίτης είναι , τόσο σκληροπυρηνικός που διετέλεσε και ενεργό μέλος του ΚΚΕ στην συγκυβέρνηση με τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Απλά επειδή νοιώθει πως το κόμμα δεν αναγνώρισε τις υπηρεσίες του για το δοσιλογικό σύστημα το έριξε στην παλαβή νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα κάνει τους πρώην συντρόφους του να μετανοιώσουν που δεν τον ανέδειξαν στην ηγεσία όπως ονειρευόταν. Όλα τα άλλα για πατρίδες και δημοκρατίες είναι σάλτσες που βάζει από πάνω για να μπερδέψει αυτούς που τον ακούνε.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα, η παρανοια χτυπαει μπιελλα.
      Ακουσαμε κι εμεις την εκπομπη και απλως γελοιοποιηστε οσο δεν παιρνει, διοτι αλλα ντ αλλων καταλαβαινετε, χαχαχαχα.

      Διαγραφή