Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξουν τα χειρότερα

Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει και ξαναλέει ο κ. Κουτσούμπας. Την ίδια ώρα προδικάζει ότι μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση δεν πρόκειται παρά να είναι μια από τα ίδια.

Γιατί η ψήφος ανοχής είναι πρόβλημα για το ΚΚΕ; Γιατί "ανοχή ζητά ο ένοχος" μας είπε ο Κουτσούμπας και μας άφησε άφωνους. Η περίπτωση να διαπραγματευθεί το ΚΚΕ μια πιθανή ψήφο ανοχής σε μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση έναντι συγκεκριμένων δεσμεύσεων; Γιατί είναι κακό να διεκδικήσει κανείς άμεσα μέτρα ανακούφισης, όπως διαγραφή του χρέους προς την εφορία, ρύθμιση των τραπεζικών δανείων υπέρ των λαικών στρωμάτων, την κατάργηση των ποινικών εναντίον των οφειλετών, κοκ., είτε περισσότερες ελευθερίες, όπως απλή αναλογική ως πάγιο εκλογικό σύστημα, κοκ, για να δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;


Γιατί η ηγεσία του ΚΚΕ προδικάζει δεν υπάρχει κανένα περιθώριο; Τι θα συμβεί αν από τη δική της ψήφο ανοχής εξαρτάται το αν θα υπάρξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή η επαναφορά των σημερινών κυβερνώντων; Είναι το ίδιο; Για την ηγεσία του ΚΚΕ είναι προφανώς το ίδιο είτε μια κυβέρνηση αντιμνημονιακή, είτε μια κυβέρνηση φουλ μνημονιακή σαν την σημερινή.

Τι σημαίνει στην πράξη μια τέτοια στάση; Στην πράξη σημαίνει ότι η ηγεσία του ΚΚΕ αποκλείει εκ προοιμίου οποιαδήποτε διεκδίκηση καλύτερων όρων και συνθηκών για τις εργαζόμενες μάζες. Σημαίνει ότι αν είναι στο χέρι της ηγεσίας του ΚΚΕ, δεν θα επιτρέψει να υπάρξει μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση και με την άρνησή της αυτή θα επιτρέψει την επάνοδο της σημερινής κυβερνώσας συμμορίας.

Ψηφος ανοχής δεν σημαίνει καθόλου ταύτιση με μια κυβέρνηση. Είναι ένα μέσο για να εξασφαλιστούν κάποια ελάχιστα μέτρα προκειμένου να πάρει έστω μια ανάσα ο λαός και να διευκολυνθεί ο αγώνας του. Κάτι που προφανώς η ηγεσία του ΚΚΕ αρνείται εκ προοιμίου.
Ποιος λοιπόν είναι πιο επικίνδυνος. Ο ΣΥΡΙΖΑ που η ανάδειξή του στην κυβέρνηση θα σημάνει την ανατροπή των κυβερνώντων επιλογής των δανειστών, ή το ΚΚΕ που προδικάζει την επάνοδο των ίδιων πολιτικών, ίσως και των ίδιων κυβερνώντων, ειδικά αν είναι στο χέρι του;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει γη και ύδωρ στους επικυρίαρχους. Όμως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση συμπυκνώνει τις προσδοκίες πλατύτατων στρωμάτων του λαού. Εκφράζει την ανατροπή της κυβερνώσας συμμορίας και των πολιτικών της. Αυτή είναι η εσωτερική αντίφαση που θα κρίνει από τις πρώτες ημέρες την τύχη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το αν ο λαός θα κάνει βήματα μπρος, ή θα επικρατήσει η απογοήτευση και η απελπισία από τον εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάτι δεδομένο προκαταβολικά. Εξαρτάται από την άνοδο των κοινωνικών αγώνων, δηλαδή της ταξικής πάλης. Το να αρνείσαι, όπως η ηγεσία του ΚΚΕ, να συμβάλεις έτσι ώστε ο λαός να γλυτώσει από τους σημερινούς κυβερνώντες και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει κάποιες ελάχιστες και πενιχρές έστω νίκες προκειμένου να πάρει θάρρος και να προχωρήσει μπροστά, τότε, το θέλεις, δεν το θέλεις, λειτουργείς ως βαλβίδα ασφαλείας για το καθεστώς.

Με λίγα λόγια. Ας μην αυταπατάται όποιος επιλέγει να ψηφίσει ΚΚΕ σήμερα. Στην πράξη η ψήφος του θα ενισχύσει τις προσπάθειες των σημερινών κυβερνώντων να μην υπάρξει αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Για την ηγεσία του ΚΚΕ είναι καλύτερο να παραμείνουν οι σημερινοί κυβερνώντες, ή κάποια παραλλαγή τους, παρά ο λαός να δοκιμάσει την τύχη του ανατρέποντάς τους έστω και με μια μεσοβέζικη, ασταθή και αδύναμη αντιμνημονιακή κυβέρνηση.

Όσο κι αν μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση αποδειχθεί ανίκανη να τα βάλει με τους δανειστές και επικυρίαρχους, τόσο θα απελευθερώνονται μαζικές δυνάμεις του λαού πιο αποφασισμένες να κάνουν το επόμενο βήμα. Αρκεί να υπάρξει αυτή η μεσοβέζικη αντιμνημονιακή κυβέρνηση, να ανατραπεί η σημερινή κυβερνώσα συμμορία και να αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο κίνημα διεκδίκησης λαικών αιτημάτων. Κάτω από προϋποθέσεις μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να αποτελέσει την έναρξη του δρόμου για μια συνολική ανατροπή του καθεστώτος.


Εκτός κι αν περάσει της ηγεσίας του ΚΚΕ, η οποία θεωρεί εκ προοιμίου ότι τίποτε δεν πρόκεται γίνει και ο λαός θα ηττηθεί. Ψήφος στο ΚΚΕ, σημαίνει ψήφος για την προκαταβολική ήττα του λαού. Ακριβώς όπως συμβαίνει πάντα με όσους χρησιμοποιούν τα επαναστατικά συνθήματα για να κρύψουν τις εξαρτήσεις τους από το καθεστώς και την συνθηκολόγηση μαζί του.

23 σχόλια:

  1. Απο τη μια λες, να μη βγει με αυτοδυναμια το Συριζα για να γελασουμε με τη μη ψηφο ανοχης του ΚΚΕ και απο την αλλη να βγει με μεγαλη αυτοδυναμια το Συριζα για να μην εχει καμια μα καμια δικαιολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγω στην ιδια συγχιση βρισκομαι..Και νομιζω οτι ειναι φυσικο στα αδιεξοδα να επικρατει η συγχιση..Μετα τις εκλογες θα ξεκαθαρισουν πολλα..

      Διαγραφή
  2. Έχεις φοβερή εμπάθεια με το ΚΚΕ.
    Η διεκδίκηση καλύτερων όρων ζωής γίνεται στο χώρο εργασίας και στο δρόμο
    Καζάκη.
    Αυτό είναι ταξική πάλη και όχι η ψήφο ανοχής σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και επιχειρηματικούς ομίλους.
    Το ΚΚΕ δεν τρέφει αυτάπατες στον κόσμο και κρατάει συνεπή στάση όλα αυτά τα
    χρόνια και πολύ καλά θα κάνει να καταψηφίσει το ΣΥΡΙΖΑ,
    ο οποίος έχει κάνει δεκάδες κωλοτούμπες και έχει μαζέψει τη σάρα και τη μάρα.
    Εσύ αφού τόσο το θες γίνε ουρά σε ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ
    και πούλα ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές είναι οι ανοησίες, αλλά το γεγονός είναι ένα. Η ταξική πάλη διεξάγεται πρωτίστως στην πολιτική. Χωρίς πολιτική έκφραση δεν υπάρχει ταξική πάλη, αλλά επαναστατική γυμναστική μειοψηφιών. Αυτές τις μαλακίες που αφαιρούσαν την κεντρική πολιτική σκηνή από την ταξική πάλη τα έλεγαν οι οπαδοί της "προπαγάνδας της πράξης" την εποχή του Μαρξ. Για να μην έχουν ούτε καν το δικαίωμα αυτοί αναρχοαρλούμπες να απευθύνονται στην εργατική τάξη, ο Μαρξ και οι δικοί του πρωτοστάτησαν στη διάλυση της Πρώτης Διεθνούς. Η ιστορία έχει αποδείξει πώς στους κύκλους αυτών των αναρχοαυτόνομων είχε διεισδύσει η ασφάλεια.
      Τέλος, ουρά γίνεται αυτός που σέρνεται πίσω από προγράμματα και πολιτικές της άρχουσας τάξης. Και το ΚΚΕ σήμερα είναι ουρά του καθεστώτος, όπως οι Τυρίμοι και η Προσωρινή Διοίκηση ήταν ουρά του καθεστώτος Μεταξά.
      Τέλος, το τι σόι κόμμα ταξικά και πολιτικά είναι το σημερινό ΚΚΕ το απέδειξε τα προηγούμενα χρόνια, όταν διέσπασε κάθε προσπάθεια κοινής δράσης ενάντια στο καθεστώς. Και μόνο το γεγονός ότι θεωρεί τον οπορτουνισμό ως κύριο εχθρό έναντι του καθεστώτος αποικίας και κατοχής της χώρας, αυτό δείχνει τα ταξικά συμφέροντα που υπερασπίζεται.
      Και τέλος, εγώ φίλε, είμαι βαθιά κομμουνιστής κι επομένως ναι, έχω εμπάθεια με όσους προβοκάρουν και ξεφτυλίζουν την ιδεολογία μου, την ιστορία και την προσφορά του κομμουνιστικού κινήματος. Και είμαι ο πιο ορκισμένος εχθρός τους. Όπως ήταν ο Μαρξ όταν συνειδητοποίησε ότι το δικό του κόμμα, το κόμμα για το οποίο έγραψε το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος, συνιστούσε απειλή για το εργατικό κίνημα.

      Διαγραφή
    2. ρε φιλε μπορει να συζητησεις με επιχειρηματα και να καταρριψεις με επιχειρηματα τις αιτιασεις;;;Τοτε μονο θα μας πεισεις..Αν δε σ ενδιαφερει να πεισεις πολυ απλα σημαινει οτι δε ενδιαφερεσαι για την χωρα

      Διαγραφή
  3. Αφού "η ηγεσία του Σύριζα έχει δώσει γη και ύδωρ στους επικυρίαρχους", πώς είναι δυνατόν ταυτόχρονα να "εκφράζει την ανατροπή της κυβερνώσας συμμορίας και των πολιτικών της"; Δεν υπάρχει μια θεμελιώδης αντίφαση σ' αυτόν το συλλογισμό;
    Μια "μεσοβέζικη, αντιμνημονιακή κυβέρνηση" μπορεί ν' αποδειχθεί εξίσου επικίνδυνη για το λαό με τις προηγούμενες και να καταστείλει οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης. Θεωρώ πλήρως εξαγορασμένη την κοινοβουλευτική Αριστερά, συμφωνώ απόλυτα με τη δριμεία κριτική που ασκείτε αφενός στο νεφελώδες οικονομικό πρόγρραμμα του Σύριζα και αφετέρου στη μοιρολατρεία του ΚΚΕ, γι' αυτό δεν κατανοώ την επαμφοτερίζουσα στάση σας.
    (Ρωτάω καλοπροαίρετα χωρίς καμία διάθεση υπονόμευσης και ειρωνείας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκφράζει αυτό που θέλει ο κόσμος και το εκφράζει αντικειμενικά. Ξεχνάς ότι ο καθοριστικός παράγοντας είναι ο κόσμος. Σήμερα ο κόσμος βλέπει την απαλλαγή του από τους κυβερνώντες μέσω του ΣΥΡΙΖΑ. Αυταπάτη, αλλά αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί να τον ελέγξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον έχει πείσει ο πολιτικός του λόγος, αλλά η προσωπική ανάγκη του κόσμου να πάρει μια ανάσα. Ας δούμε την ιστορία. Δεν υπήρξε ποτέ επαναστατική κρίση ή κατάσταση, δεν υπήρξε ποτέ καμιά συγκυρία που εγκυμονούσε μεγάλη κοινωνική ανατροπή, αν πρώτα ο κόσμος, οι πλατύτερες μάζες δεν δοκίμαζαν στην πράξη τις αυταπάτες τους. Αν δεν δοκίμαζαν πρώτα να ξεφορτωθούν τους κυβερνώντες με ενδιάμεσες και ασταθείς κοινωνικά και πολιτικά δυνάμεις. Με την ανατροπή των κυβερνώντων και την άνοδο ενδιάμεσων δυνάμεων ξεκινούσε ανέκαθεν μια επαναστατική κρίση. Από κει και πέρα είναι υπόθεση του κινήματος το τι θα γίνει.

      Διαγραφή
    2. «Τα καρποφόρα δέντρα …. πετροβολούν».
      Θα προσπαθήσω να γράψω αντικειμενικά όσο γίνεται , προσπαθώντας να στριμώξω τη συναισθηματική σχέση μου με την αριστερά, γνωρίζοντας ότι απόλυτα αντικειμενικές είναι μόνο οι αριθμομηχανές. Στα εκλογικά διλήμματα μια δυο φορές ψήφισα κατά το δόγμα του Λένιν « τον εχθρό του εχθρού μου» και όχι τον φίλο μου. Προσωπικά συμπαθώ το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αγωνιζόμενης αριστεράς . Ταυτίζομαι σχεδόν απόλυτα με τις θέσεις της. Είναι η πλέον αθώα για τα τεκταινόμενα στον τόπο. Για τον Συριζα έχω τις ίδιες με εσάς επιφυλάξεις. Και για μερικά πρόσωπα, που ετοιμάζουν κουστούμια , καμιά εκτίμηση. Το στρογγύλεμα το φοβάμαι , γιατί «εγκυμονεί» κινδύνους . Το ΚΚΕ το σέβομαι, για τους αγώνες και τη συνέπεια των θέσεών του, αλλά τα τελευταία χρόνια με έχει απογοητεύσει . Ήξερε τι είναι ο καπιταλισμός , καλύτερα από όλους μας. Πώς κατάφερε να πουλήσει τη φωνή του στον αντίπαλο; Όταν χρωστάς , χάνεις την ελευθερία σου! Δεν το γνώριζαν;
      Αν το ΕΠΑΜ είχε κατεβεί σ΄ αυτές στις εκλογές μόνο του , χωρίς να έχει αναπτύξει τη δυναμική που απαιτείται για να μπει στη Βουλή , δεν θα το ψήφιζα. Στην προκειμένη περίπτωση το εκλογικό σύστημα εκμεταλλεύεται αυτόν τον πλουραλισμό κομμάτων προς το συμφέρον του και –ευτυχώς- είμαι φύσει αντισυστημικό άτομο. Θυμάστε στις προηγούμενες εκλογές το ποσοστό που είχαν σε σύνολο τα μικρά κόμματα; Όλα μαζί θα έβγαιναν τρίτο κόμμα. Το μήνυμα δεν το έλαβαν. Κρίμα , γιατί δίλημμα για τρίτο κόμμα δεν θα υπήρχε. Οι καθαρά αντιμνημονιακές πατριωτικές (όχι εθνικιστικές) δυνάμεις θα έμπαιναν επιτέλους πανηγυρικά στη Βουλή. Θα γιορτάζαμε την εκδίκηση της Ιστορίας. Τώρα και για το ΚΚΕ αμφιβάλλω, αν θα μπεί στη Βουλή, πόσο μάλλον τα μικρότερα κόμματα.
      Στη φάση που βρισκόμαστε η ΝΔ καλεί τη διασπασμένη δεξιά σε συσπείρωση με αντιδεοντολογικά μέσα εκφοβισμού και επικίνδυνης κινδυνολογίας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να αντιμετωπίσει καί τη μέσα γκρίνια (άς πρόσεχε , θα μου πείτε) καί την εξ αριστερών δριμεία κριτική. Ζει μια κατάσταση «μέθης», προ των πυλών της εξουσίας Το ΚΚΕ , επειδή δεν έχει τη δυναμική να ανατρέψει αυτή την οδυνηρή για το λαό κατάσταση , δεν επιτρέπει σε καμιά άλλη δύναμη την ανατροπή . Περιμένει να ωριμάσει ο λαός , ώστε να κάνει την ποθητή Επανάσταση, ίσως μετά από 50 χρόνια. Εγώ δεν θα υπάρχω και τα παιδιά μου θα είναι στα 80 και χωρίς παιδιά και εγγόνια που – ίσως- θα επαναστατούσαν. Αυτό το κόμμα της «καρδιάς μου» , σήμερα βοηθά τον εχθρό μου . Κουβέντα δε λένε τα συστημικά ΜΜΕ εναντίον του. Στο χωριό μου λένε μια παροιμία: «Τα καρποφόρα δέντρα πετροβολούν» ( … για να πέσουν οι καρποί τους). Μην τους πετροβολάτε! Στο ένα δέντρο οι καρποί μισοσάπισαν , στο άλλο δεν ωρίμασαν ακόμη.
      Αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ(Κερένσκυ) , θα καταλάβει ο λαός και με το ΚΚΕ θα κάνει την επανάσταση του Λένιν! ( τόσο παραμύθι!)Βέβαια το ΚΚΕ φυσάει και το γιαούρτι, αφού κάηκε από τον λαπά,(βλέπε συγκυβέρνηση με Μητσοτάκη). Αλλά κι ο λαός που «μια ανάσα γυρεύει για να γειάνει», που θα λεγε και ο Ν. Άσιμος , τι φταίει ,βρε «μπαγάσηδες;». «Για ένα κουστούμ» , που απ’ ότι βλέπω δεν είναι και του γούστου σας; Ας φύγουν οι Σαμαροβενιζελο-πόταμοι και μετά ,στο «ξύλο» που θα τρώει ο Τσίπρας, όλοι μαζί . Αν αποδειχθεί Τσιπρανδρέου, ο λαός που τον στήριξε θα τον περιποιηθεί δεόντως. Αν όμως με τούτα και με τα’ άλλα και μια ψιλο-νοθειούλα (ξέρετε τι καλά που ψηφίζουν μερικές φορές και οι πεθαμένοι;) προκύψει μια ωραιότατη συγκυβέρνηση, ενισχυμένη με παραπόταμους και πράσινα λιβάδια , τότε τι θα κάνουμε; Το σκεφτήκατε; Τους δρόμους θα πάρουμε ή μήπως τα βουνά; Βλέπετε ότι κι εγώ τώρα κινδυνολογώ; Εκλογές είναι αυτές ή παζάρι της αλεπούς;

      Διαγραφή
  4. Το ΚΚΕ έχει διακριτές από τα υπόλοιπα κόμματα και σεβαστές πολιτικές θέσεις. Ωστόσο, την ίδια στιγμή είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο σταθερά και με σθένος αρνείται να κάνει χρήση όλων εκείνων των προνομίων που το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής «απονέμουν» στα κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής: αρνείται να συμμετάσχει επί της ουσίας στην κοινοβουλευτική διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προτείνοντας έναν υποψήφιο της επιλογής του ή στηρίζοντας κάποιον από τους προτεινόμενους, δεν καταθέτει προτάσεις δυσπιστίας έναντι της κυβέρνησης (από κοινού με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης), αρνείται να λάβει «διερευνητική εντολή» σχηματισμού Κυβέρνησης (πρόσφατη δήλωση για το ενδεχόμενο αυτό), αρνείται να προτείνει κατά μόνας ή με συνεννόηση με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών και πολλά άλλα, που για λόγους οικονομίας χρόνου δεν αναφέρω. Αδιαμφισβήτητο λοιπόν γεγονός είναι ότι το ΚΚΕ, ανεξαρτήτως των λόγων που επικαλείται, είναι το μοναδικό κόμμα με κοινοβουλευτική παρουσία πολλών ετών, που απαξιώνει, αρνείται και αποστρέφεται όλα τα μέσα και εργαλεία της κοινοβουλευτικής δράσης . Πλην ενός (μέσου/εργαλείου). Της κρατικής χρηματοδότησης…
    Και μια ενδιαφέρουσα, νομίζω, πτυχή της υπόθεσης: τυγχάνει να εργάζομαι σε κεντρική υπηρεσία Υπουργείου όπου, λόγω αρμοδιότητας, φθάνουν δια της διοικητικής οδού διάφορες Ερωτήσεις, Επερωτήσεις κτλ. Βουλευτών του ΚΚΕ προκειμένου η υπηρεσία να συγκεντρώσει τις αναγκαίες πληροφορίες ώστε στη συνέχεια να τις διαβιβάσει στο Υπουργικό γραφείο και να ακολουθήσει η απάντηση του Υπουργού στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο. Χωρίς υπερβολή πρέπει να σας πω ότι τα κείμενα των Ερωτήσεων κτλ. είναι κατωτάτου επιπέδου, τόσο από απόψεως περιεχομένου όσο και γραμματικώς-συντακτικώς. Η δε πολιτική ηγεσία όχι απλώς δεν «στριμώχνεται» από το περιεχόμενο των ερωτήσεων αλλά πραγματικά το απολαμβάνει, αφού είναι η πιο ανώδυνη, γι αυτήν, κοινοβουλευτική διαδικασία..Κι έτσι ακόμη και το μοναδικό κοινοβουλευτικό μέσο, που χρησιμοποιεί το ΚΚΕ να είναι πλήρως απαξιωμένο και αναποτελεσματικό, μετά πάσης βεβαιότητας.
    Επομένως, το ερώτημα επανέρχεται: Ποια η σκοπιμότητα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του ΚΚΕ για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, την υπεράσπιση των οποίων έχει ως διακηρυγμένο σκοπό το ΚΚΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χθες βραδυ, στην εκπομπη του Αιμιλιου Λιακου στο κοντρα, η Λιανα Κανελλη εκανε αναφορα στους λογους και γιατι το ΚΚΕ δεν προκειτε να δωσει ψηφο εμπιστοσυνης η να συνεργαστει με τον Συριζα.

    Ενας λογος ειναι διοτι ο Τσιπρας θελει να διαλυσει το ΚΚΕ ωστε να μη εχει επιθεσεις απο τα αριστερα του.......

    Εκανε λογο δε και εξηγησε γιατι η Δεξια Λεπεν ειπε οτι υποτηριζει τον Συριζα.....

    Βρειτε το βινδεο και ακουστε τι ειπε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε καζάκη αφου παραδέχεστε οτι ο Σύριζα είναι αυταπάτη για πιο λόγο να συπράξει
    το ΚΚΕ ?

    προφανώς αν ισχύει αυτό που γράφεται

    "Ας δούμε την ιστορία. Δεν υπήρξε ποτέ επαναστατική κρίση ή κατάσταση, δεν υπήρξε
    ποτέ καμιά συγκυρία που εγκυμονούσε μεγάλη κοινωνική ανατροπή, αν πρώτα ο
    κόσμος, οι πλατύτερες μάζες δεν δοκίμαζαν στην πράξη τις αυταπάτες τους."

    τότε το νόημα έχει να συπράξει το ΚΚΕ στη αυταπάτη ?
    και όταν έρθη η κοινωνική ανατροπή όπως λέτε που θα στηριχθεί ο κόσμος
    αν έχει προτύτερα απογοητευτεί απο το ΚΚΕ που σύνεπραξε με την αυταπάτη Σύριζα.


    Τέλος σας έχω ακούσει να επαναλαμβάνεται για τις θεσούλες του ΚΚΕ και την κρατική επιδότηση.

    Με το ΑΝΤΑΡΣΥΑ γατι δεν πάτε, που δεν πέρνει επιδοτήσεις ?
    Με το ΚΚΕ μ-λ Μ-Λ ΚΚΕ γιατι δεν πάτε που δεν παίρνει επιδότηση ?
    Με το ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΟΔΚΕ γιατι δεν πατε που δεν παίρνει επιδότηση ?
    Με το ΟΑΚΚΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε γιατί δεν πάτε που δεν παίρνει επιδότηση ?
    Με το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ γιατί δεν πάτε που δεν παίρνει επιδότηση ?

    και προτιμήσατε αυτόνομη κάθοδο που επιδοτεί την πολυδιάσπαση της Αριστερά...
    και το μόνο που έμεινε ήταν 0,3% για το ΕΠΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβάμαι ότι πάσχεις από ιδρυματοποίηση. Δεν ξέρεις καν τι ποσοστά πήρε το ΕΠΑΜ. αλλά δεν πειράζει. Ποιος είπε να συμπράξει το ΚΚΕ; Είπα κάτι πολύ απλό, που ίσως - λέω ίσως - ακόμη κι εσύ να το αντιληφθείς. Αν μια πιθανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται από την ψήφο του ΚΚΕ, τότε γιατί να μην διαπραγματευθεί έτσι ώστε η ανοχή - κι όχι η συμμετοχή του ή κάτι ανάλογο - να έχει ως προϋπόθεση πολύ συγκεκριμένα μέτρα υπέρ των εργαζομένων και ελευθερίες όπως απλή αναλογική; Γιατί είναι αυταπάτη κάτι τέτοιο;
      Τέλος, αν εξαρτώταν από την ψήφο του ΚΚΕ μια κυβέρνηση αντιμνημονιακή έναντι μιας σαν τη σημερινή, γιατί να μην την δώσει έναντι πολύ συγκεκριμένων ανταλλαγμάτων σε μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων; Όταν υπήρχε κίνδυνος από φασιστική εκτροπή, το ΚΚΕ διαπραγματεύτηκε το σύμφωνο Σοφούλη- Σκλάβαινα το 1936, που προέβλεπε συγκεκριμένα μέτραυπέρ των εργαζομένων για να στηρίξει την ψήφο του μια κυβέρνηση των φιλελευθέρων. Ήταν οπορτουνιστές οι Σκλάβαινας, Ζαχαριάδης, Γληνός, Ζεύγος και λοιποί που θεωρούσαν ότι μια αστική φιλελεύθερη κυβέρνηση είναι προτιμότερη από μια κυβέρνηση φασιστικής εκτροπής; Μάλλον ήταν οπορτουνιστές...

      Διαγραφή
    2. Καζάκη ενημέρωσε τους αναγνώστες Σου τι απέγινε μετά τη Συμφωνία Σοφούλη - Σκλάβαινα κ τη υλοποίησή της απ' το μέτωπο τότε ψηφίζοντας το Σοφούλη για πρόεδρο της Βουλής
      Ποιά από όλες υλοποίησε ο Σοφούλης ? μήπως καμία κ έτσι γνωστοποιήθηκε κ το Σύμφωνο ? κ θες πάλι απ' τα ίδια ? Αφού τόχουν στο αίμα Τους να αποπλανούν κ να κοροϊδεύουν το Λαό..Πόσες φορές κ πόσα παραδείγματα για να Σταματήσουν οι Κομμουνιστές Να τρέφουν Αυταπάτες ??

      Διαγραφή
    3. Δεν το διάβασες το κείμενο. Αν το είχες διαβάσει θα έβλεπες ότι λέω για τη συμφωνία που δεν εφαρμόστηκε, αλλά έδωσε τη δυνατότητα στο ΚΚΕ να ανοιχθεί στις μάζες των φιλελευθέρων. Χωρίς αυτό το άνοιγμα ΕΑΜ δεν θα μπορούσε να υπάρξει μέσα στην κατοχή.
      Η πολιτική συμμαχιών για ένα κόμμα της εργατικής τάξης, αποτελεί ταξική ειδοποιός διαφορά με οποιονδήποτε το παίζει κομμουνιστής ή επαναστάτης. Αυτό προσπάθησω να αποδείξω. Όσο για την λογική που λέει γιατί να επιχειρώ συμμαχίες, αφού θα χάσω, συνιστά τη λογική της απόλυτης ταξικής συνθηκολόγησης και την μετατροπή του κόμματος σε παραθρησκευτική σέχτα. Κι αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά από την εποχή τους ακόμη οι ιδρυτές του επιστημονικού σοσιαλισμού.

      Διαγραφή
  7. Μεγάλε κομουνιστή Καζάκη αν σε εκφράζει η ιδεολογία του Μαρξισμου-Λενινισμου, τι δουλεία έχεις στο χώρο που είσαι; Η μπουρδολογία νομίζεις σου δίνει κάποια οντότητα στα μάτια ανθρώπων με ιδεολογικό υπόβαθρο; Tην αλήθεια την ξέρεις και σκόπιμα την διαστρεβλώνεις γιατί δεν είσαι άξιος να είσαι κομουνιστής. Ελάχιστοι άνθρωποι στις μέρες μας είναι και δεν το λένε. Αυτοί προσπαθούν όπου σταθούν να μεταφέρουν τις αξίες του κομουνιστή, τα ιδανικά, τον ανθρωπισμό, την εξέλιξη. Ασε λοιπόν την προπαγάνδα με τα φτιαχτά σου επιχειρήματα στην άκρη και δώσε και εσύ την μάχη για τα παραπάνω σε σωστή βάση. Αυτή δεν είναι σίγουρα οι ζυμώσεις που ζητάς με τον τρόπο που το εκφράζεις σε αυτό το σύστημα.Υπάρχουν δρόμοι πολύ δυσκολότεροι,μα σίγουρα αποτελεσματικοί.Ο καθήμερινός αγώνας δεν είναι μόνο για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, είναι και για την κατανόηση του -γιατί πρέπει, πως πρέπει και για ποιούς-.Οταν όλοι λοιπόν συμφωνίσουμε και φτάσουμε σε αυτό το αρχικό επίπεδο, τότε θα μπορούμε και σε επίπεδο (εξουσίας) να προχωρίσουμε την κοινωνία πολύ γρήγορα μπροστά και η ανάπτυξη θα είναι ραγδαία για τα μέτρα και τα σταθμά της σημερινής γνώσης της κοινωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Οταν όλοι λοιπόν συμφωνίσουμε και φτάσουμε σε αυτό το αρχικό επίπεδο, τότε θα μπορούμε και σε επίπεδο (εξουσίας) να προχωρίσουμε την κοινωνία πολύ γρήγορα μπροστά και η ανάπτυξη θα είναι ραγδαία για τα μέτρα και τα σταθμά της σημερινής γνώσης της κοινωνίας" H αποθέωση της θρησκοληψίας. Δεν έχεις ούτε ένα επιχείρημα και μέσα από έναν απίστευτο μυστικισμό που ξεπερνά τις Βέδες και το Ταλμούδ ζητάς τους πάντες να πιστέψουν πρώτα σ' αυτό που πιστεύεις εσύ έτσι να σωθούν. Αυτό που ονομάζεις Μ-Λ, εγώ τον ονομάζω απόλυτο σκοταδισμό. Έχεις υποκαταστήσει τη Αποκάλυψη του Ιωάννη με την Αποκάλυψη του Περισσού και ξεφτυλίζεις κάθε έννοια και σύμβολο του ιστορικού κομμουνιστικού κινήματος. Δικαίωμά σου να ακολουθείς ως προσύλητος το σημερινό ΚΚΕ. Αυτός ο χώρος έχει τόση σχέση με τον κομμουνισμό ως ιστορικό κίνημα κοινωνικής απελευθέρωσης, όσο ο Πάπας έχει με τον λυτρωτικό χριστιανισμό του πρώτου αιώνα. Εγώ βρίσκομαι στον χώρο μου, στον φυσικό μου χώρο, δηλαδή στο λαό. Αυτά που ονομάζεις μπούρδες, αποτελούσαν ιστορικά και θεωρητικά την αλφα-βήτα για το ιστορικό ΚΚΕ και το κομμουνιστικό κίνημα όσο δρούσαν ως καταλύτης μεγάλων λαϊκών κινημάτων και δεν είχαν μετεξελιχθεί σε κρατικοδίαιτη παραθρησκευτική καρικατούρα όπως ο Περισσός σήμερα.

      Διαγραφή
  8. Τα κόμματα του Ευρομονόδρομου και του Μάαστριχ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ),ΠΟΤΑΜΙ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, Οικολόγοι Εναλλακτικοί) είναι απλώς διαχειριστές τους συστήματος τελεία και παύλα , απλώς ο Σύριζα έχει πιο δημοκρατικό και λαϊκό προσωπείο για την διαχείριση της κρίσης που θυμίζει τον Παπανδρέου του 1981, αλλά στην πραγματικότητα με πιο δεξιές θέσεις από αυτό . Διότι είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα και υπέρ του σχεδίου ΑΝΑΝ για την Κύπρο ήταν ο Συνασπισμός το 2004. Αυτή είναι η πραγματικότητα αν θέλουμε να μιλήσουμε με καθαρά πολιτικούς όρους, και όποιος την αρνείται σκόπιμα εθελοτυφλεί .,
    Έτσι κριτικάροντας το ΚΚΕ γιατί δεν γίνεται δεκανίκι του κάθε Σύριζα σήμερα ή του ΠΑΣΟΚ χθες βγάζουμε τα απωθημένα της βλακείας, που μας επιβάλει η συστημική προπαγάνδα της διαχείρισης Έτσι το σύστημα εκνευρίζεται διότι το ΚΚΕ κρατάει ψηλά την σημαία του αγώνα που μας δείχνει τον δρόμο ξεκάθαρα και τίμια για μια πραγματική αλλαγή, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση με λαϊκή εξουσία. που θα κοινωνικοποιήσει τον πλούτο της Οικονομικής ολιγαρχίας.
    Διαφορετικά αν αγνοούμε τι πρεσβεύει στα αλήθεια ο Σύριζα( που επαγγέλλεται καλύτερη διαχείριση από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της Ε.Ε και χωρίς ρήξεις) και το κάθε ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που επαγγέλλονται πλήρη υποταγή κ.λπ, που είναι συστημικά κόμματα , κάνουμε την Στρουθοκάμηλο που κρύβει το πρόσωπο της στην άμμο και αγνοεί την πραγματικότητα
    Το ΚΚΕ πολύ σωστά προτείνει την πραγματική λύση την ενίσχυση του με προοπτική την λαϊκή εξουσία, και δεν γίνεται ουρά κανενός.
    Ο Καζάκης φαίνεται ότι προτιμά το ΚΚΕ να έχει την τύχη του Γαλλικού ΚΚ που έγινε συνεργάτης του Μιτεράν με όλες τις ολέθριες συνέπειες της οπισθοδρόμησης του κομμουνιστικού κινήματος της Γαλλίας , σας πονά η επαναστατική τακτική του ΚΚΕ που δεν γίνεται ουρά του ΣΥΡΙΖΑ- παρόμοια με την τακτική του Λένιν απέναντι στην σοσιαλοδημοκρατία της εποχής εκείνης (Μενσεβίκοι, Κερένσκυ κ.λπ). βέβαια μέσα σας εύχεστε να πατήσει το ΚΚΕ την πεπονόφλουδα και να γίνει νεροκουβαλητής του ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της , ας μην κρυβόμαστε, αφήστε τα προσχήματα . αφού πολύ καλά γνωρίζεται ότι το ΚΚΕ ακλουθεί και πολύ ορθά την Λενινιστική τακτική το αγώνα δηλαδή για λαϊκή εξουσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι οι πραγματικοί ιδεολόγοι ξέρουν ότι ο κομμουνισμός είναι η νιότη και το μέλλον της ανθρωπότητας, διότι αγωνίζεται για μια κοινωνία χωρίς άγχος για το αύριο, χωρίς ανέργους και εξαθλιωμένους , και έχει σκοπό την αξιοπρέπεια και ευτυχία για όλους.
    Γιαυτό αγωνίζεται το ΚΚΕ , αν όμως δεις τους περισσότερους οπαδούς και των άλλων κομμάτων ακόμα και του Σύριζα, ΕΠΑΜ κ.λ.π θα δεις ότι δεν θέλουν τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, γιατί έχουν την αυταπάτη ότι είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους ανθρώπους και ότι μια μέρα θα ξεγελάσουν το σύστημα και θα γίνουν πολύ πιο πλούσιοι, ή θεωρούν ότι δεν τους ταιριάζει ένα καθεστώς ισότητας, .
    Αυτό συμβαίνει γιατί, οι ψεύτικες μικροαστικές ελπίδες του λαού , και αυταπάτες και η λαιμαργία του πλούτου τρέφουν τον καπιταλισμό καθώς και το γεγονός ότι το σύστημα και οι αβανταδόροι του αντιμετωπίζουν τους κομμουνιστές σαν οπισθοδρομικούς επειδή προτείνουν ένα σύστημα με δικαιοσύνη και ανθρωπιά.
    Αντίθετα η πραγματικότητα για όλους αυτούς είναι οικτρή διότι το 1% του Ελληνικού πληθυσμού ( η πλουτοκρατία δηλαδή) κατέχει ι το 56,1% του πλούτου της Ελλάδας και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
    . Κάνουμε μια παρένθεση (1)
    . Στοιχεία για την αυτοσυγκέντρωση του πλούτου στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη παρουσιάζει η τελευταία έκθεση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 48% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ στην Ελλάδα το 1% συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου. Η τράπεζα προειδοποιεί πως η αύξηση της ανισότητας μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα ύφεση.
    Τα στοιχεία για την Ελλάδα καταδεικνύουν πως το 1% ενισχύθηκε την περίοδο της κρίσης. Ειδικότερα το πλουσιότερο 1% των Ελλήνων κατείχε το 2000 το 54,1% του πλούτου, το 2007 το 48,6%, ενώ το 2014 το 56,1%.
    Βιβλιογραφία-πηγή (1)_ http://atexei-56-toy-ploytoy-tis-xoras/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μεγάλη ταξική διαφορά μας είναι ότι εσύ αντιμετωπίζεις αυτό που αποκαλείς κομμουνισμό ως θρησκεία. Κάτι ανάλογο με τον παράδεισο. Ενώ αντίθετα όσοι από εμάς είμαστε κομμουνιστές με τους όρους του επιστημονικού κομμουνισμού και του ιστοικού κινήματος ξέρουμε πολύ καλά αυτό που έλεγε ο Λένιν: Λένιν: «Ο σοσιαλισμός δεν είναι ένα έτοιμο σύστημα που θα δοθεί σαν ευεργεσία στην ανθρωπότητα. Ο σοσιαλισμός είναι η ταξική πάλη του σημερινού προλεταριάτου, που βαδίζει από ένα σκοπό σήμερα σ’ έναν άλλο αύριο στο όνομα του βασικού του σκοπού, προς τον οποίο πλησιάζει κάθε μέρα» Ο μικροαστούλης θέλει να προσεύχεται στην υπέρτατη δύναμη του Κόμματος, όπως ο θρησκόληπτος παραδίδει νου και ύπαρξη στο Θεό του. Αντίθετα ο κομμουνιστής που παλεύει μέσα στον λαό και την εργατική ξέρει πώς να λειτουργεί ως καταλύτης για την ενότητα του λαού και της εργατικής τάξης γύρω από τα πιο άμεσα και ζωτικά τους αιτήματα. Ξέρει πώς να αγωνίζεται για την συσπείρωση διαφορετικών τάσεων και ρευμάτων γύρω από το κοινό σκοπό, την κατάκτηση καλύτερων όρων ζωής και δράσης του λαού. Αυτό τον διαφοροποιεί από όλους του μικροαστούληδες κομματικούς θεολόγους της δεκάρας.

      Διαγραφή
    2. Η Μεγάλη ταξική διαφορά διαφορά του Καζάκη με το ΚΚΕ είναι ότι ο Καζάκης προσπαθεί με θρησκευτική ευλάβεια να διαλύσεις του ΚΚΕ ταυτιζόμενος με το σύστημα, αντίθετα ο σκοπός ύπαρξης του ΚΚΕ είναι η προάσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης με προοπτική την λαϊκή εξουσία.
      Παρόμοιο ζήλο για προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ -εννοείτε με άλλα μέσα - αλλά με τον ίδιο αξιοσέβαστο μένος στην ιστορία της Ελλάδας έδειξε ο μεταξικός Μανιαδάκης,
      Ο μικροαστούλης "Καζάκης" εύχεται να διαλυθεί το ΚΚΕ γιατί αυτό βολεύει την θρησκεία που λέγεται καπιταλισμό ανεξαρτήτως αν το κάνει συνειδητά η ασυνείδητα. .
      Η προσπάθεια του Καζάκη να τα βάλεις με το ΚΚΕ είναι πολύ περίεργη, αν θέλε κάποιος να κάνεις δικό του κόμμα θα πρέπει κύρια να παλέψει με τι θέσεις σου να κερδίσεις τον λαό μέρα ώρα , διότι όπως λέει και ο λαός μας « όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρεις», στην δράση κρίνονται όλα, διαφορετικά αν στηρίξεις την επιρροή σου στην κριτική των άλλων και όχι στην δράση σου , αποτυγχάνεις και στην συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεσαι σαν ένας εμπαθής γραφικός αντικομουνιστής.
      Τα περί κατοχής της Ελλάδας για την περίοδο 20110-2015 από τις θέσεις του ΕΠΑΜ είναι ανιστόρητα, η Ελλάδα δεν μπήκε στο μνημόνιο με ρεσάλτο των δανειστών, αλλά με τις ευλογίες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΛΙΤ , και το έδαφος το προετοίμασαν τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ κ.λ.π) με την αποδοχή της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ και με την συνθήκη του Μάαστριχ και τις άλλες συνθήκες και μάλιστα χωρίς κανένα προσφυγή στον λαό με δημοψηφίσματα.
      . Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα στην Ευρώπη που αμφισβήτησε ένοπλα την εξουσία της αστικής τάξης κατά την περίοδο 1947-1949 και αυτό δεν μπορεί να το διαγράψει κανείς μικροαστός.
      ΤΟ ΚΚΕ είναι η μοναδική πραγματική ελπίδα του Ελληνικού λαού, που πάντα στήριξε τους αγώνες του λαού, για εθνική ανεξαρτησία δημοκρατία ειρήνη και προκοπή και αυτό είναι αδιαμφισβητητο. .

      Εγώ θα σου επέστρεφα το ερώτημα που κάνεις προς το ΚΚΕ δηλαδή «Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξουν τα χειρότερα»?
      Με το Ερώτημα αν το ΕΠΑΜ ήταν στην Θέση του ΚΚΕ τι θα έκανε?
      Δηλαδή
      Αν ο Σύριζα λοιπόν δεν είχε αυτοδυναμία στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και είχε υποθετικά το ΕΠΑΜ τους απαραίτητους βουλευτές για να τον στηρίξει τι θα έκανε , θα γινόταν ουρά του Σύριζα και θα τον στήριζε, η θα ακολουθούσε την λενινιστική γραμμή του ΚΚΕ , για αγώνα για λαϊκή εξουσία αποδεικνύοντας ότι και ο Σύριζα είναι μια άλλη πιο εκλεπτυσμένη μορφή διαχείρισης του Ευρομονόδρομου.
      ιδού η ρόδο ιδού και η απάντηση
      Συμπεράσματα .
      1. Αυτό τον διαφοροποιεί από όλους του μικροαστούληδες της δεκάρας από τους κομμουνιστές είναι η αδιάκοπη «επαναστατική» ανησυχία που τους οδηγεί σε τραγωδίες και ήττες διότι ό λαός στα απροετοίμαστα θέλω τους, τους γυρίζει πολύ εύκολα την πλάτη , και αυτοί αυτοί αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους για αυτό, τα λάθη τους τα φορτώνουν στους άλλους , και ό εύκολος και αποδιοπομπαίος τράγος τους είναι ΚΚΕ.
      2. Σε αυτό υπάρχει πλήρης ταξική ομοφωνία με τις συστημικές δυνάμεις που για όλα τους φταίει το ΚΚΕ και τα πολλά δικαιώματα που είχαν οι εργαζόμενο όλα τα χρόνια.
      3. Αντίθετα οι κομμουνιστές γνωρίζουν ότι χρειάζεται αδιάκοπος αγώνας για να αλλάξει το σύστημα
      4. ΤΟ ΠΌΤΕ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΜΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΉ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΆΞΗ καλό είναι να το επιλέξει ό λαός όταν πραγματικά θέλει να αγωνιστεί για τον σοσιαλισμό, και όχι όταν το θέλει ό κάθε τυχοδιώκτης. Το ΚΚΕ δεν είναι ηλίθιο να παρασύρεται συναισθηματικά και να πατάει τις πεπονόφλουδες του κάθε "ΚΑΖΑΚΗ".
      Πολλοί θα ήθελαν να διαλυθεί το ΚΚΕ με πρώτα από όλους τα κόμματα της ολιγαρχίας, η ταύτιση με αυτά στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι το καλύτερο,
      Γιαυτό λίγη ταπεινοφροσύνη χρειάζεται από όλους αυτούς που κριτικάρουν χωρίς τεκμηρίωση, και οι οποίοι λειτουργούν με απωθημένα και "εμμονές".

      Διαγραφή
  10. Όσο γιατί το ΚΚΕ δεν πρέπει να κάνει πολιτικές συμφωνίες στήριξης μιας διαχείρισης με τις αστικές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμει καλό είναι να θυμηθούμε την συμφωνία Σοφούλη –Σκλάβαινα (1)
    Το 1936 το μυστικό συμφωνητικό που υπογράφηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1936 μεταξύ του κόμματος των Φιλελευθέρων και του Παλλαϊκού Μετώπου, μια εκλογική συνεργασία του ΚΚΕ στις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου 1936. Τη συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους των Φιλελευθέρων ο αρχηγός του Θεμιστοκλής Σοφούληςκαι εκ μέρους του Παλλαϊκού Μετώπου ο βουλευτής του Στέλιος Σκλάβαινας». Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Παλλαϊκού Μετώπου, με βάση το Συμφωνητικό αυτό, αναλάμβανε την υποχρέωση να υποστηρίξει τον υποψήφιο του κόμματος των Φιλελευθέρων στις εκλογές για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, και επιπλέον να δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση, που θα σχηματιζόταν από το κόμμα των Φιλελευθέρων. Το κόμμα των Φιλελευθέρων αναλάμβανε την υποχρέωση να ικανοποιήσει σε καθορισμένες προθεσμίες, τα συγκεκριμένα αιτήματα που περιλαμβάνονταν στο Συμφωνητικό και αφορούσαν την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των αγροτών, την κατοχύρωση και τη διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών, την ομαλή δημοκρατική πορεία. Τέλος, αναλάμβανε την υποχρέωση να προβεί στην «κατάργησιν του Νόμου 4229 (περί ιδιωνύμου αδικήματος) και πασών των τροποποιήσεων αυτού, ως και των επιτροπών ασφαλείας. Την παροχήν αμνηστίας εις πάντας τους πολιτικούς καταδίκους, εξορίστους, καταδικασμένους κλπ. Την καθιέρωσιν ως μόνιμου εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής. Την ελάττωσιν εντός διμήνου της τιμής του άρτου κατά δύο τουλάχιστον δραχμάς, την κατάργησιν της προσωποκρατήσεως διά χρέη προς το δημόσιον διά ποσόν μέχρι 3.000 δραχμών. Πενταετές χρεοστάσιον, άνευ όρων, διά χρέη αγροτών προς ιδιώτας και τράπεζας και την εφαρμογή των κοινωνικών ασφαλίσεων».
    Κατά την θυελλώδη συνεδρίαση για την εκλογή προέδρου της Βουλής[1] στις 6 Μαρτίου 1936, το ΚΚΕ στήριξε την υποψηφιότητα του Θεμιστοκλή Σοφούλη, σαν δέσμευση του συμφώνου εκ μέρους του. Έτσι ο Σοφούλης εκλέχθηκε πρόεδρος της Βουλής με τις ψήφους των Φιλελευθέρων και του Παλλαϊκού Μετώπου. Στη συνέχεια όμως το κόμμα των Φιλελευθέρων δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα το ΚΚΕ να φέρει στο φως της δημοσιότητας το σύμφωνο, να προκληθούν μεγάλες αντιδράσεις και να μην σχηματιστεί η κυβέρνηση των Φιλελευθέρων.
    Το Σύμφωνο Σοφούλη–Σκλάβαινα γέννησε ελπίδες για την δημιουργία μιας δημοκρατικής κυβέρνησης και την αποτροπή μιας φασιστικής δικτατορίας, αλλά, δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Στις 13 Απριλίου 1936 πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Δεμερτζής και ο Γεώργιος Β΄ ανέθεσε στον Ιωάννη Μεταξά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Στις 4 Αυγούστου 1936 εγκαθιδρύθηκε στην Ελλάδα η ομώνυμη δικτατορία του Μεταξά.
    Βιβλιογραφία 1(http://el.wikipedia.org/wiki/%
    Πηγές [Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
    • Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τόμος ΙΕ, Εκδοτική Αθηνών, Αθήνα 1978.
    • Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν Ηλίου, Τόμος ΚΑ, Αθήνα 1976.
    • Βασίλης Νεφελούδης, "Ακτίνα Θ'", Εκδόσεις Εστίας , Αθήνα 2007.
    Σημειώνω
    Στο Μεταξά έδωσα τελικά ν ψήφο οι φιλελεύθεροι του Σοφούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παραθέτω(2)
    ο βασιλιάς Γεώργιος στις 13 Απριλίου θα διορίσει πρωθυπουργό τον βασιλόφρονα και γερμανόφιλο στρατιωτικό Ιωάννη Μεταξά, που είχε συμμετάσχει στις εκλογές και είχε εξασφαλίσει ποσοστό 3,94% με 7 έδρες. Παρόλο το μικρό του ποσοστό, ο Μεταξάς θα δεχτεί τη στήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων της εποχής, των Φιλελευθέρων και του Λαϊκού. Αμέσως, μάλιστα, η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της -δήθεν λόγω καλοκαιριού- και θα δώσει στον Μεταξά υπερεξουσίες.
    Βιβλιογραφία (2) http://tvxs.gr/news/taksidia-sto-xrono/pos-ftasame-sti-diktatoria-toy-metaksa-toy-mixali-tremopoyloy του Μιχάλη Τρεμόπουλου.
    Έτσι τηρούν την υπογραφή τους οι αστικές πολιτικές δυνάμεις!!! και στα δύσκολα προτιμούν την συνθηκολόγηση και ευνοούν κάθε αντιδραστική λύση .
    ΚΚΕ κράτα γερά μακριά από συνεργάτες αστούς και μικροαστούς που την επομένη μέρα θα σε πουλήσουν με πλήρη ελεεινότητα.
    Ήδη υπαναχώρησαν κατά πολύ από τις προεκλογικές τους θέσεις με την πρόσφατη συμφωνία στο Γιουρογκρούπ 20/2/2015.
    «Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν» Ευριπίδης (480-406 Π.Χ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό είναι ακόμα να θυμηθούμε τι έγινε με την συμφωνία της Βάρκιζας το ν Φεβρουάριο του 1945 που υποτίθεται θα παρείχε γενική αμνηστία στους εμπλεκόμενους στην εμφύλια σύγκρουση του Δεκέμβρη του 1944.(3/12/1944-6/1/1945)
    Ο εμφύλιος πόλεμος του 1944-1949 είχε σαν υπαίτιο την άρχουσα τάξη ( Ελληνικό εφοπλιστικό και εμπορικό κεφάλαιο, και βιομηχάνους ) με τους πολιτικούς της εκπροσώπους Βασιλόφρονές και Βενιζελίκους που απεμπόλησαν τα εθνικά δικαιώματα της Ελλάδος απέναντι στους Άγγλους (παραχώρηση της Κύπρου στην Ελλάδα),διότι ένα κράτος που κατατρώγεται από διχόνοια δεν ασχολείται με τις συμφωνημένες εθνικές διεκδικήσεις και συμμαχώντας με τους συνεργάτες των Γερμανών τους δοσίλογους-ταγματασφαλίτες επέβαλαν τον εμφύλιο πόλεμο και εκμεταλλευόμενη την «Συριζαίκη» νοοτροπία της τότε ηγεσίας του ΚΚΕ που παρέδωσαν ανοήτως τα όπλα τους εμπιστευόμενη την υπογραφή των αστών πολιτικών, πιστεύοντας ότι ή άλλη πλευρά θα τηρούσε τα συμφωνηθέντα, με αποτέλεσμα αντί να υπάρξει ειρήνη μετά την συμφωνία της Βάρκιζας (12η Φεβρουάριο 1945). Συμφωνία που προέβλεπε ΓΕΝΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ όλων των εμπλεκόμενων στον εμφύλιο. Τίποτε δεν τηρήθηκε από το καθεστώς της ξενοδουλίας και 100.000 άνθρωποι να οδηγηθούν σε ξερονήσια το 1945-1946 και δεκάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες δολοφονήθηκαν από την αιματηρή τρομοκρατία στην ελληνική ύπαιθρο από τους πρώην δοσίλογους επειδή το αμάρτημα των αγωνιστών Εαμιτών τους ήταν ότι πολέμησαν τους Γερμανούς κατακτητές , έτσι οι μοναρχοφασίστες σε συνεργασία με τους Αγγλόδουλους να ματοκυλίσουν την Ελλάδα από το 1944-1949 και χρησιμοποίησαν τον Γράμμο σαν πεδίο δοκιμών των αμερικανικών βομβών ΝΑΠΑΛΜ,, απεμπολώντας οι μοναρχοφασίστες τα συμφωνηθέντα το να δοθεί στην Ελλάδα η Κύπρος και η Βόρειος Ήπειρος που ήταν στις συμφωνίες συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο . Αντίθετα χάρη σε πρόταση της Σοβιετικής Ένωσης στον ΟΗΕ , η Ελλάδα το 1945 προσάρτησε τα Δωδεκάνησα από τους Ιταλούς-ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ-η Αγγλία γιατί δεν έκανε αντίστοιχη πρόταση για τηνν Κύπρο.
    ΚΚΕ κράτα γερά μακριά από συνεργάτες αστούς και μικροαστούς που την επομένη μέρα θα σε πουλήσουν με πλήρη ελεεινότητα
    «Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν» Ευριπίδης (480-406 Π.Χ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή