Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Η ευρωζώνη οδηγείται τάχιστα σε αποπληθωρισμό και κατάρρευση

Οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν στην ευρωζώνη κατά 0,1% το Δεκέμβριο από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη έρευνας του Bloomberg News. Αυτή θα είναι η πρώτη πτώση από τον Οκτώβριο του 2009, όταν η οικονομία αγωνιζόταν να ανακάμψει από την ύφεση μετά την οικονομική κρίση.

Τα στοιχεία για τον αρνητικό πληθωρισμό στις 7 Ιανουαρίου είναι πιθανόν να ανατρέψουν την πλάστιγγα υπέρ της μεγάλης κλίμακας αγοράς ομολόγων του δημοσίου από την ΕΚΤ. Το μέτρο αυτό που εντάσσεται σ' αυτό που οι αμερικανοί ονόμασαν "ποσοτική χαλάρωση", είναι στην ουσία μέτρο απελπισίας. Καθότι το μόνο που θα κάνει είναι να ενισχύσει την κερδοσκοπία στις κεφαλαιαγορές κυρίως με το δημόσιο χρέος, αποροφώντας κεφάλαια από την πραγματική οικονομία. 

Το αποτέλεσμα θα είναι να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι ενδογενείς τάσεις αποπληθωρισμού που είναι προϊόν ταυτόχρονης συρρίκνωσης προσφοράς και ζήτησης στην οικονομία. Σε συνθήκες υπερχρεώσης ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός και συνιστά εφιάλτη για τον Ντράγκι και το καρτέλ της ευρωζώνης. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο αποπληθωρισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα στα πλαίσια μιας ζώνης ενιαίου νομίσματος, όσες "ποσοτικές χαλαρώσεις" κι αν αποφασίσει η ΕΚΤ.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ ότι ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού "δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς," ενώ άλλοι με επικεφαλής τον πρόεδρο της Bundesbank Jens Weidmann ευνοούν μια στάση αναμονής ώστε, όπως πιστεύουν, να επιτρέψουν προηγούμενα μέτρα να τεθούν σε ισχύ. Προκειμένου να ρίξουν τρις ευρώ στις κεφαλαιαγορές με την φρούδα ελπίδα να αναχαιτιστεί η κάθοδος στον αποπληθωρισμό, αλλά και να στηριχθεί το ευρώ, οι πολιτικές λιτότητας και οριζόντιων περικοπών θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο μέσα στο 2015.

Κι έτσι στο βωμό μιας ευρωζώνης, η οποία δεν είναι βιώσιμη ιδίως σε συνθήκες αποπληθωρισμού, οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα γνωρίσουν ξανά τον μεσαίωνα, ενώ ολόκληρες χώρες και λαοί θα εκποιηθούν έως ότου πάψουν να υφίστανται. Ας θυμηθούμε ότι στο καταστατικό της ΕΚΤ αναφέρεται πώς εντός ζώνης κοινού νομίσματος είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί ο αποπληθωρισμός. Ενώ την τελευταία φορά που η Ευρώπη γεύτηκε συνθήκες αποπληθωρισμού, οδηγήθηκε σε παγκόσμιο πόλεμο.

Όποιος σε τέτοιες συνθήκες αρνείται ακόμη και να θέσει το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ, τότε είναι άκρως επικίνδυνος είτε γιατί είναι παντελώς ανόητος και δεν αντιλαμβάνεται διόλου την κατάσταση, είτε γιατί έχει ταυτιστεί με αλλότρια συμφέροντα απ' αυτά της κοινωνίας και του λαού.

22 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι οι ανακατατάξεις θα είναι πολυεπίπεδες.Ο κόσμος αλλάζει άρδην,οι δοσμένες"ιεραρχίες"θα καταρρεύσουν και τα κράτη θα ρευστοποιηθούν για να αποδοθούν και γεωπολιτικά "τα του καίσαρος τω καίσαρι"...Τίποτα δε θα μοιάζει με ό,τι μέχρι χθες αποτελούσε "σταθερά".Ο νέος πολιτισμός που γεννιέται,θα είναι κατεξοχήν ανθρωποκεντρικός-Ελληνικός...είναι ο μόνος τρόπος σκέψης κι αίσθησης,ο μόνος ελεύθερος τρόπος ζωής,που μπορεί να αναγεννήσει και τις κοινωνίες με νέους οικονομικοπολιτικούς όρους δικαιοσύνης,ανθρωπιάς,αλληλεγγύης κι αλήθειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Financial Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο για την αναδιάρθρωση του χρέους .... «Μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο για την αναδιάρθρωση χρέους, δεν είναι ειλικρινής που αποκλείει μια έξοδο από την ευρωζώνη. Όταν υποστηρίζεις την αναδιάρθρωση χρέους, πρέπει επίσης να απαντήσεις στην ερώτηση τι θα κάνεις, αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν», ........ MA AYTOI ΔEN EITAN (H ΓEPMANOΦΩNH EKΔOΣH THΣ FT, APAΓE YΠAPXEI AKOMA ;;;) , MAZI ME THN BILD, ΠOY EKANAN ΠPΩTOΣEΛIΔO ΣTIΣ EΦHMEPIΔEΣ TOYΣ, (NAI !! ΣTHN .... ΓEPNANIA !!! ΛΕΣ KAI ...ΨΦHZAN OI ... ΓEPNANOI !!) KAI MAΛIΣTA ΣTA ... EΛΛHNIKA, ΓIA ΠIO "ΛOΓO" ΔEN ΠPEΠEI NA KEPΔIΣH O A.T. THΣ EKΛOΓEΣ TO ... 2012 !! TO ΞEXAΣATAI AYTO ;;; EAN TO ΞEXAΣATAI AYTO, MHN ΞEXNATAI ΠAPAKAΛΩ TOYΣ ... "EΛΛHNEΣ" ΠOY TO ... "ΣYNTAΞAN" AYTO (APIΣTEPOΔEΞIOΦAΣIΣTOEIΔH AKAΔHMAIKOI KAI TZATZIKOKATΣIKOKΛEΦTEΣ, MAZI XEPI-XEPI) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Financial Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο για την αναδιάρθρωση του χρέους .... «Μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο για την αναδιάρθρωση χρέους, δεν είναι ειλικρινής που αποκλείει μια έξοδο από την ευρωζώνη. Όταν υποστηρίζεις την αναδιάρθρωση χρέους, πρέπει επίσης να απαντήσεις στην ερώτηση τι θα κάνεις, αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν», ........ MA AYTOI ΔEN EITAN (H ΓEPMANOΦΩNH EKΔOΣH THΣ FT, APAΓE YΠAPXEI AKOMA ;;;) , MAZI ME THN BILD, ΠOY EKANAN ΠPΩTOΣEΛIΔO ΣTIΣ EΦHMEPIΔEΣ TOYΣ, (NAI !! ΣTHN .... ΓEPNANIA !!! ΛΕΣ KAI ...ΨHΦIZAN OI ... ΓEPNANOI !!) KAI MAΛIΣTA ΣTA ... EΛΛHNIKA, ΓIA ΠIO "ΛOΓO" ΔEN ΠPEΠEI NA KEPΔIΣH O A.T. THΣ EKΛOΓEΣ TO ... 2012 !! TO ΞEXAΣATAI AYTO ;;; EAN TO ΞEXAΣATAI AYTO, MHN ΞEXNATAI ΠAPAKAΛΩ TOYΣ ... "EΛΛHNEΣ" ΠOY TO ... "ΣYNTAΞAN" AYTO (APIΣTEPOΔEΞIOΦAΣIΣTOEIΔH AKAΔHMAIKOI KAI TZATZIKOKATΣIKOKΛEΦTEΣ, MAZI XEPI-XEPI) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. " Όποιος σε τέτοιες συνθήκες αρνείται ακόμη και να θέσει το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ, τότε είναι άκρως επικίνδυνος είτε γιατί είναι παντελώς ανόητος και δεν αντιλαμβάνεται διόλου την κατάσταση, είτε γιατί έχει ταυτιστεί με αλλότρια συμφέροντα απ' αυτά της κοινωνίας και του λαού"

    Ο Αλεξης παντως τρεμει και να το αναφερει. Βεβαια στην Ελλαδα υπαρχει και το παραδοξο οτι εχει γινει μαζικη πλυση εγκεφαλου κατα του εθνικου νομισματος, και εαν καποιο κομμα βγει ανοιχτα και το υποστηριξει ως αιτημα τοτε υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να χασει τις εκλογες. Πολυ απλα τα ΜΜΕ θα αρχισουν μαζικη μπουρδολογια οτι θα χαθουν οι καταθεσεις, θα υπαρξει υπερπληθωρισμος, τεραστια υποτιμηση κλπ και οι ηλικιωμενοι ψηφοφοροι θα προτιμησουν τη μνημονιακη "σταθεροτητα" ριχνοντας δαγκωτο στον φρενοβλαβη Αντωνακη Σα(χλα)μαρα.

    Βεβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι πολυ πιθανο και να μην εχουν ιδεα αλλα και να υπηρετουν ξενα συμφεροντα. Οι θεσεις των οικονομικων συμβουλων του ειναι πολλες φορες αλλοπροσαλλες και γελοιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρόλα αυτά,όσοι μιλάνε ξεκάθαρα με συνέπεια και συνέχεια τόσο καιρό -αποκλεισμένοι από τα μμε των"εθνικών"νταβατζήδων,είναι "γραφικοί"κι "αιθεροβάμονες"...λες και υπάρχει άλλη λύση εξόδου από τη φρίκη από την ανατροπή όλου του καθεστώτος των ξεπουλημένων ανδρείκελων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ερωτηση (εριστικη, ετσι πρεπει!):
    Συμφωνα με το macropolis.gr 15,3 δις δοθηκαν απο το ΔΝΤ για καλυψη πρωτογενων ελλειμμάτων της Ελλαδος και συνεπως αν φυγουμε απο την "αγκαλια" του θα χασουμε τη δυνατοτητα τα δανειζομαστε. Κ. Καζακη σας ρωτω ευθεως, ποιος απο τους δυο σας λεει ψεματα, εσεις ή ο κ. Yiannis Mouzakis;

    Oριστε και η πηγη: http://www.macropolis.gr/?i=portal.en.the-agora.2080

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτο, το ΔΝΤ δεν δανείζει για ελλείμματα αλλά ως διευκόλυνση εξυπηρέτησης υφιστάμενου χρέους. Δεύτερο, το ΔΝΤ δεν δανείζει γενικά. Δανείζει μόνο ως lender of the last resort (δανειστής ύστατης ανάγκης) και μόνο υπό προϋποθέσεις "οικονομικής προσαρμογής" της δανειζόμενης οικονομίας. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Καμιά από τις χώρες που δέχτηκε τον υπό προϋποθέσεις δανεισμό του ΔΝΤ δεν κατόρθωσε να σταθεί στα πόδια της. Καταδικάστηκε στην άβυσσο. Δείτε π.χ. τη μελέτη, http://www.cepr.net/documents/publications/imf-2009-10.pdf
      Επομένως, θεμελιώδης στόχος της πολιτικής στην Ελλάδα οφείλει να είναι να μην καταφύγει ποτέ στο ΔΝΤ. Όπως έκανε η Αργεντινή, η οποία κατέρρευσε στα τέλη του 2001. Από τότε έως σήμερα η Αργεντινή ούτε τα δάνεια του ΔΝΤ έχει ξοφλήσει - αρνείται να το κάνει - και έχει θέσει ως βασική προϋπόθεση της πολιτικής της να μην ξανακαταφύγει σ' αυτό.

      Διαγραφή
  7. Ο Αλέξης θα μιλήσει για το ενδεχόμενο εξόδου από το δοτό νόμισμα αμέσως μετά τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοιχηματίζεις την ζωή του παιδιού σου φίλτατε στο “ενδεχόμενο” ο Τσιπ να μιλήσει για το “ενδεχόμενο”; 50-50 πάει το πράμα, ε; Δικαίωμα σου να τζογάρεις. Δικαίωμα και συνάμα υποχρέωση δική μας είναι να σιγουρευτούμε ότι εσύ και άλλοι σαν εσένα θα είστε έτοιμοι και για το άλλο ενδεχόμενο. Φροντίστε να μην λουφάξετε πάλι. Ειδεμή ροζουλί αριστεροειδές φίδι που μας έφαγε.

      Διαγραφή
  8. Δημήτρη, καλή χρονιά.

    Διαβάσα το κείμενο του εξαιρετικού Μπογιόπουλου "Ευρώ ή δραχμή" ( http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/288973,Eyrw_h_draxmh;_____.html ) και νομίζω θα ήταν ιδιαίτερα εκπαιδευτικό αν απαντούσες με τον τρόπο σου, γιατί το εθνικό νόμισμα αποτελεί αναγκαιότητα και μονόδρομο, όπως επίσης γιατί το ζήτημα του χρέους είναι μακράν το Νο1 ζήτημα που επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε. Ας δείξουμε στον περήφανο κόσμο της Αριστεράς (σ.σ δεν το ειρωνεύομαι, εννοώ εκείνους που ξέρουν από διεκδικήσεις δικαιωμάτων και κοινωνικούς αγώνες) ότι η θεωρία "ο καπιταλισμός φταίει για όλα" είναι τόσο απλοϊκή που καταντά... ψέμα!
    Έχεις αναφερθεί άπειρες φορές επί του θέματος κι έχεις καταστήσει σαφείς τις θέσεις σου, ωστόσο πιστεύω πως αν ξανάμπαινες στον κόπο θα είχε μεγαλύτερη αξία ενόψει και των εκλογών που πλησιάζουν.

    Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διάβασα κι’ εγώ αλλά δεν θα το χαρακτήριζα ιδιαίτερα χρήσιμο από τη στιγμή που δεν αναδεικνύει όλη την αλήθεια.
      Ο Μπογιόπουλος κατά πάγια τακτική επικεντρώνει την σκέψη του στον «κακό καπιταλισμό» και στην ανατροπή του, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει καμία αλλαγή.
      Χωρίς να διαφωνώ με τα δεινά που έχει επιφέρει ο καπιταλισμός, το να θέτεις ώς προϋπόθεση την ανατροπή του για κάθε περαιτέρω αλλαγή, λίγο απέχεις από τις δοξασίες των ιεχωβάδων περί δευτέρας παρουσίας.
      Ο Μπογιόπουλος με το άρθρο του παρουσιάζει το εθνικό νόμισμα ώς δευτερεύον στοιχείο που έπεται της πολιτικής αλλαγής, αποσιωπώντας οτι και ακόμη με προδοτικές πολιτικές ηγεσίες είναι προτιμότερο να εκδίδεις το δικό σου νόμισμα παρά να εξαρτάσαι από το νταβατζιλίκι ξένων εκδοτών νομίσματος.
      Έγραψε μήπως πουθενά στο συγκεκριμένο άρθρο οτι το ευρώ για να το χρησιμοποιήσουμε ώς μέσον ενεργοποίησης των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας πρέπει να το δανειστούμε;
      Σκέφτομαι πολλές φορές οτι άνθρωποι που έχουν πολιτικό λόγο και πολλές φορές σωστές πολιτικές απόψεις, οτι δημιουργούν πιό επικίνδυνη σύγχυση στον κόσμο από τον κάθε τυχάρπαστο προπαγανδιστή του άθλιου πολιτικού μας συστήματος.

      Διαγραφή
    2. Για πιά αλλαγή νομίσματος ή επαναφορά στην δραχμή ???
      Ολοι οι άσχετοι μιλάνε και προφανώς αγράματοι και μη έμποροι.
      1. Η Ελλάδα δεν έχει δικό της μονοπλιακο παγκόσμιο προιόν που να το έχει ανάγκη ο πλανίτης (7δις πληθυσμός)
      2. Αν σου δεχτούνε τη δραχμη τα χρηματιστήρια forex
      3. Η Γεωργία εξαρτάται από τα "αγροεφόδια" όλα εισαγόμενα
      4. Οτι χρησιμοποιεί η Γεωργία ειναι όλα εισαγώμανα από το σπόρο μέχρι τους μηχανολογικούς εξοπλισμούς ακόμη και για την μισθωτή εργασία.
      Ας αφήσουμε τις εξυπνάδες των θεωριτικών και ας στοθούμε στην εργασία για να παράγουμε χρήμα και οχι για να βρούμε δουλειά.

      Διαγραφή
    3. Προς Ανώνυμος 9 Ιανουαρίου 2015 - 6:27 μ.μ.

      "ας στοθούμε στην εργασία για να παράγουμε χρήμα";;;
      Και πως θα το κανεις αυτο μεσα στο Ευρω;

      Διαγραφή
  9. Παντως ο δωσιλογισμος και η εθνική μειοδοσια των λεγόμενων και "ευρωπαιστων" δεν έχει όριο.

    Διάβαζα τυχαία στο facebook τις αναρτήσεις κάποιου Χλωμουδη, πασοκτζης που λέει οτι είναι καθηγητής οικονομικων στο Πα.Πει.

    Ο ανεκδιήγητος αυτος τύπος έγραφε κάτι κείμενα και έλεγε " Δεν υπάρχει Ελλάδα. Πατρίδα μου είναι η Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι απλά μια περιοχή αυτής της πατρίδας. Ειμαι ευρωπαίος από την περιοχή Ελλάδα "

    Τοσο κομπλεξικοί είναι μερικοί μπουρτζοβλαχοι που θέλουν σώνει και καλά να λέγονται "ευρωπαίοι" ? Δηλαδή το να είσαι καποιος απλά έλληνας δεν τους κανει ?
    Τόσα χιλιάδες χρόνια ελληνικής ιστορίας για αυτούς είναι για τα σκουπίδια, και πρέπει να απαρνηθουμε τη εθνική & πολιτιστική μας ταυτότητα και να γίνουμε μια επαρχία-προτεκτοράτο
    σε ενα ψεύτικο τεχνητο κατασκεύασμα, την Ηνωμενη Ευρώπη των αγορών και πολυεθνικών. Τι διάφορα έχει άραγε με τους αντίστοιχους υποτελείς ιθαγενείς στη Βρετανική αυτοκρατορία ? Και εκει τους λέγανε οτι είναι όλοι πολίτες στο commonwealth

    Ο όρος "ευρωπαίος" άραγε τι σημαίνει ? είναι τεχνητός και κενός περιεχομένου και δεν σημαίνει κάτι.
    . Ειδικά κατά τα πρότυπα της ΕΕ δεν έχει ούτε καν εθνική - γλωσσική - πολιτιστική σημασία. Πετάνε κάτι μπουρδολογιες οτι "ευρωπαίος" είναι οποίος πιστευει σε "πανανθρώπινες" αξίες ( τώρα ποιες είναι αυτές και ποιος τις καθορίζει είναι άλλου παπά ευαγγέλιο ) . Η πίστη στο νεοφιλελευθερισμό σε κάνει " ευρωπαίο" ...

    Έλεος πια με την αμερικανοποιηση με όλα αυτά τα γελοία concept made in USA που
    προωθουνται . Πως να το κάνουμε ? Άλλη κουλτούρα έχει ο Σουηδός, άλλη ο ιταλός, άλλη ο έλληνας και άλλη ο γερμανός ( και αυτό έχει το ενδιαφέρον του). Ας ελπίσουμε να αποτραπεί η ομογενοποίηση που προωθουν όλοι αυτοι οι ελιτιστες ώστε να καταλήξουμε όλοι τα ίδια καταναλωτικά γουρούνια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειτε ο Χριστοφοριδης κατεβεί στις εκλογές με τους ΑΝΕΛ, ειτε ο Καζάκης, για τον πολύ κοσμο που υποστηριζει Επαμ, είνα,ι το ιδιο και το αυτο. Μονο τα μέλη και άντε κάποιοι φιλοι του πιο κοντινοί στους πυρήνες του, γνωρίζουν την διαφορα.
    Ηδη οι διαδόσεις απο τους ΑΝΕΛ για υποστηριξη του ΕΠαΜ προς αυτους δίνουν και παίρνουν.
    Τόσο η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, όσο και αυτή του Επαμ, μετα την συνάντηση που είχαν στα γραφεία των ΑΝΕΛ, δεν λένε πουθενά οτι η συναντηση είχε αρνητικό αποτέλεσμα. Τουναντίον αναφέρουν το θερμο κλιμα μέσα στο οποίο έγιναν.
    Τι αλλο να συμπεραινει ο απλός ψηφοφόρος πέραν απο το οτι ΤΟ ΕΠΣΜ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΝΕΛ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή φίλε βαρέθηκα να μπαίνεις και να γράφεις συνέχεια τα ίδια και τα ίδια ως δήθεν διαφορετικός "ανώνυμος" κάθε φορά κι επειδή τα αφεντικά σου εμφανίστηκαν στον σημερινό Ριζοσπάστη γράφοντας ακριβώς τις ίδιες χυδαιότητες, τέρμα τ' αστεία. Αν δεν υπογράψεις επώνυμια τις μαλακίες που επαναλαμβάνεις, για μένα δεν είσαι τίποτε περισσότερο από εκείνους τους αργόμισθους που πληρώνει ο Περισσός για να το παίζουν τρολ στο διαδίκτιο. Τέρμα λοιπόν τα αστεία. Τέρμα οι ασφαλίτικες πρακτικές. Τέρμα οι επι μισθώσει πράκτορες.

      Διαγραφή
  11. Τόσο το ΚΚΕ, όσο και οι ΑΝΕΛ, πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Να πιστέψουν οι ψηφοφόροι οτι τους στηρίζει το επαμ. Το ίδιο θα κανει σε λίγο και ο Σύριζα. Θα το στηρίξει στην προσφατη εκπομπη του Καζάκη στο e-roi. Στο ζήτημα της επικοινωνίας έχετε μεγαλο έλλειμμα. Με διαδικτυακό ραδιόφωνο χαμηλής ακροαματικότητας και μπλογκ με ελάχιστη επισκεψιμότητα και τον Καζάκη κομμενο απο τα καθεστωτικα ΜΜΕ, οι απόψεις σας θα μενουν όλο και περισσοτερο άγνωστες. Ο Καζάκης μπορεί να είναι καλός να επικοινωνήσει στον κοσμο τα Προτάγματα του επαμ, αλλά στο πώς αυτό μπορεί να γίνει σε μεγάλη κλιμακα, έχει σοβαρή αδυναμία.
    Στ. Παρ.//Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαβαζα σημερα κατι ξενα δημοσιευματα και εκανα καποιες σκεψεις.
    Αλλου γραφανε, ο Συριζα θα ''εξημερωσει'' τους ελληνες ολιγαρχες.
    Μαλιστα, ηρθε η ωρα η ευρωπαικη ελιτ να κανιβαλησει, οπως λετε, την ελληνικη, για να κερδισουν κι αλλο χαρτζηλικι.
    Αν το κανει αυτο ο Συριζα, βαλει κανα δυο ελληνες πολιτικους, αλα Ακη, τον Βενιζελο δηλ. στη φυλακη και κανεναν ελληνα λαθρεμπορο εφοπλιστη, πχ τον Μελισανιδη θα χαρει το ποπολο και θα κατσει ησυχο για κανενα χρονο, οσο κρατησουν τα δικαστικα σοου.
    Αλλου διαβασα, οτι αποφυγη χρεοκωπιας θα εχουμε με εξοδο απο το Ε και ευτυχως ο Τσιπρας το ξερει.
    Οποτε, εαν βρουν εναν τροπο να μας βγαλουν εκτος Ε, διχως να κινδυνει η ΕΖ, ετσι θα το παρουσιασουν: ως αποφυγη χρεοκωπιας. Και επειδη μεχρι τοτε η οικονομικη κατασταση θα ειναι τοσο αθλια, η επιστροφη σε μια δραχμη παλιου τυπου, εντος ΕΕ, θα ειναι ισως τους πρωτους μηνες ''παραδεισος''. Ετσι κερδιζει κι αλλο χρονο μια κυβερνηση συριζα.
    Αν καταργησει και εν μερει το Ενφια και αναβαλει τους πληστειριασμους της α΄κατοικιας κερδιζει κι αλλο χρονο στην εξουσια.
    Μια 2ιετια την εχουν σιγουρα κι αυτοι.
    Αλοιμονο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα μιλαμε, δεν τους προλαβαινουμε. Δεν προλαβα να σχολιασω, οτι τωρα λενε να μας βγαλουν εξω απο την ΕΖ, και το μαζεψανε παλι.
      Ο Σταθακης να δηλωνει για αντικατασταση του μνημονιου, αλλα και να βγαινει να γκρινιαζει οτι οι δηλωσεις του παρανοηθηκαν. Μα τι παρεξηγιαρικες αυτες οι δηλωσεις των μεγαλοστελεχων, βρε παιδια.
      Πλακα εχει με αυτα και τουτα να τους λειπουν μερικες εδρες και να συγκυβερνησουν με κανενα ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. ή Ποταμι. Γουστο θα χει πως θα παιζει φουλ τον αντιμνημονιακο ο Παπανδρεου, αν μπει Βουλη και ουχι στη συγκυβερνηση.

      Διαγραφή
    2. Οντως δεν τους προλαβαινουμε. Τωρα λενε απο ενα ινστιτουτο στο Μοναχο και θα το προτεινουν και στη Μερκελ, μαλλον μετα τις εκλογες να μας μειωσουνε το χρεος εως και στο μισο.
      Δηλ. ειλικρινα απο που να πρωτοσχολιασεις. Μια παραμετρος ειναι αυτη που παραδεχονται οτι γαιδουρι δεν μπορει να τραβηξει αλλο το καρο, οποτε θα του το αλαφρωσουνε λιγουλακι , για να μπορει να τραβαει κι αλλο και να μην τιναξει εντελως τα πεταλα.
      'Η ειναι κι αυτη μια επιπλεον πολιτκη δηλωση μεσα στα πλαισια του πολιτικου παιχνιδιου;

      Διαγραφή
  13. Οντως κυριε Ανωνυμε εχετε καταντησει εκνευριστικος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι πολύ πιθανο ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδειχτεί για τα σκουπίδια και να μην κάνει τίποτα ουσιαστικό.

    Το πρόγραμμα του έκθεση παιδικών ιδεών, οι θέσεις του συχνά ανθελληνικές, πολλά από τα στελέχη του ανεκδιηγητα και σοσιαλιστες του αστακού και της σαμπάνιας.

    Και δεν είναι καν αριστερό κόμμα παρά τη παραπλανητικη ονομασία. Εκτός και εαν τη σημερινή εποχή είσαι "αριστερός" εαν είσαι υπέρ των γάμων ομοφυλόφιλων και υπέρ μιας ψευτο-οικολογίας.

    Οι συριζαιοι λοιπόν υποστηρίζουν ευρώ και ΕΕ, δηλαδή θεσμούς της οικονομικης Παγκοσμιοποίησης.

    Τούς εχω ικανούς να χάσουν ακόμα και από το αρχι προδότη δοσίλογο Σαμαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή