Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Πρέπει επειγόντως να υπάρξει σχέδιο εξόδου από το ευρώ.

Το ευρώ υποχώρησε στο ασθενέστερο επίπεδο σε εννέα σχεδόν χρόνια έναντι του δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κινείται πιο κοντά σε μεγάλης κλίμακας αγορές ομολόγων του δημοσίου. Όλα δείχνουν ότι το ευρώ θα χαθεί κάτω από ένα όργιο άγριας κερδοσκοπίας των αγορών. Αυτοί που δημιούργησαν το ευρώ σήμερα στοιχιματίζουν στο χαμό του.

Την ίδια ώρα οι Σαμαροβενιζέλοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες με το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ. Πήραν γραμμή από τη Μέρκελ και παπαγαλίζουν τις ανοησίες περί καταστροφής. Ολοκληρωτική καταστροφή θα είναι να μείνουμε μέσα στο ευρώ. Ειδικά τώρα που αυτό καταρρέει και απειλεί ακόμη και ισχυρές οικονομίες όπως της Ιταλίας και της Γαλλίας.

23 σχόλια:

  1. Το ευρω παει για κοντα 0.80 το 1 δολαριο και δεν πρεπει να μας ανησυχει γιατι θα αναδείξει ποσο ψευτικα και χωρις αντικρισμα ειναι. Τα κρατανε με οπλα και με καταπιεση εις βαρος των λαων.

    Πολες φορες θελησε π.χ. το ιραν να πουλαει πετρελαιο σε ευρω και οι χαζοαμερικανοι τους στριμοχναν, τωρα που η ευρωπαικη ενωση , ευρω, ανεδειξε το αθλιο πραγματικο προσωπο που ειναι το ιδιο βρωμικο οσο το αμερικανικο, καταλαβαίνουν πως σε οτι νομισμα και να συναλλασεσε με αυτούς ... λερωνεσε ο ιδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειαζεται και σχεδιο εξοδου απο την ΕΕ, οχι μονο απο το ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δύσκολο δεν είναι να φύγεις από την ΕΕ. Το δύσκολο είναι να φύγεις από το ευρώ. Η έξοδος από την ΕΕ είναι μια απλή πολιτική απόφαση. Η έξοφος από το ευρώ απαιτεί ένα συνολικό σχέδιο απεξάρτησης της οικονομίας σου από το δοτό νόμισμα.

      Διαγραφή
  3. Προφανώς δεν έχετε καταλάβει οτι το μαγαζί το κατέχουν 10 νταβατζιδες που χρωστούν και 11δις και θα γίνει οτιδήποτε οτάν και αν αποφασίσουν αυτοί. Σκληρό αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι πατριώτης και σε εκτιμώ πολύ. Μην σταματάς να μας μορφώνεις! Θεοδόσιος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ Καζακη ελπίζω ότι ο λαος θα προλάβει τις εξελίξεις, Σχέδιο εξόδου από το ευρώ έχει παραθέσει μόνο το επαμ απο όσο γνωρίζω. Επίσης θέλω να ρωτήσω εαν αυτό το σχέδιο το οποίο είναι η αιχμή του δώρατος κατ εμε, επεξεργάζετε ανανεώνετε κλπ,,, Είχαμε δεί κάποτε το σχέδιο των 100 ημερών , ήταν κάποτε να γραφτεί και βιβλίο αναλυτικό, εξακολουθεί αυτό το σχέδιο να ισχύει στο ακαίρεο οταν όλα είναι ρευστά γύρω μας?Δεν θα πρεπε να αναπροσαρμοστεί/ανανεωθεί? Ή ακόμη καλύτερα να δέχετε διαρκείς αλλαγές ώστε να μην μπορεί να το αποκρούσει κανείς? Δεν θα έπρεπε να γίνει κάποια περεταίρω αξιολόγηση απο φιλα προσκείμενους οικονομολόγους συνταγματολόγους, κλπ, ώστε να αποκτήσει επιπλέον επιστημονικό κύρος? Δεν θα πρεπε να εκδοθεί έστω σαν ηλεκτρονικλη μορφή? Εννοώ πώς ακόμη και αν το επάμ απλός πλανάτε πάνω απο την πολιτική σκηνή . Το να υπάρχει ενα τέτοιο σύγγραμα που να ανανεώνετε είναι διαπραγματευτικό ατού απο μόνο του υπερ του λαού, αποτελεί μια διεργασία που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Καθώς όσο αποτυγχάνουν τα ευχολόγια τύπου συριζα θα γίνετε και ιδιαίτερα λαοφιλές. Την άποψη σας, ευχαριστώ. Α.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήδη έχει δημιουργηθεί εκδοτικό με στόχο να εκδίδει τη βιβλιογραφία που χρειάζεται η συζήτηση γύρω από το ζήτημα της εξόδου. Όχι μόνο δικά μου, αλλά και άλλων εντός και εκτός ΕΠΑΜ.

      Διαγραφή
  6. Από Καζάκη τι άλλο θα ακούσεις παρά μ@λ@κίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο καθήκι πεθαίνεις. Και να σ' είσαι σίγουρος. Θα έχεις την τύχη των κουκουλοφόρων της παλιάς κατοχής. Δηλώνεις "συνταξιούχος καθηγητής". Είμαι σίγουρος ότι είσαι τόσο "συνταξιούχος" όσο και ο Μητσοτάκης με τις τέσσερις συντάξεις. Και καθηγητής όσο τα διορισμένα κομματόσκυλα που πάντα βίαζαν τα παιδιά μας. Αυτή τη φορά τελείωσες. Ήρθε η ώρα σου...

      Διαγραφή
    2. Φρένο ρε Μεγάλε !!!! Όπως μιλάς και φέρεσαι δεν είσαι Ηγέτης για τα οδηγήσεις έναν Λαό στην Ευτυχία και Ευημερία. Για τα μπάζα είσαι ή καλύτερα για σαπούνι ή για λίπασμα. Δεν έχεις τις ικανότητες να πάρεις τον πυρήνα σου και να μεταναστεύσεις. Μόνο λόγια μας μπούχτισες και πράξεις ΜΗΔΕΝ. Η 26/01 κοντά είναι και θα σε δούμε τι ψάρια πιάνεις

      Διαγραφή
    3. Θα με καθαρίσεις;; έχεις ομάδα εκτελεστών;;; Τι καθηγητής ήμουν ρώτα την συναγωνίστρια σου Κλεοπάτρα Λ. που μαζί υπηρετούσαμε στο ίδιο σχολείο και έχει "φαγωθεί " να με στρατολογήσει. Έτσι είχα την τιμή να σε γνωρίσω και να διαπιστώσω πόσο ΤΡΟΜΠΑΣ είσαι. Περιμένω τους ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΣΟΥ. ......

      Διαγραφή
    4. Μακάρι να μπορούσα να "καθαρίσω" το είδος σου. Θα το έκανα ευχαρίστως. Προς το παρών καθαρίζεις εσύ τα νέα παιδιά που πέφτουν στα χέρια σου, καρεκλοκένταυρε αγράμισθε. Ναι, βλέπεις έμαθα για σένα και για τον κομματικό στατό που υπηρετείς χάρις στον οποίο βίαζες επί δεκαετίες τα παιδιά μας.

      Διαγραφή
    5. Που έμαθες για μένα βρε ντενεκέ και πιο "κομματικό στατό" υπηρετώ;; Πια παιδιά σου βίαζα;;; βρε φασιστοειδές;;; Βρήκες την Κλεό την ινστρούχτορά σου στην Πετρούπολη;; ρώτα την τι έργο έχω προσφέρει στην εκπ/ση με κίνδυνο της υγείας μου. Τόσο επίπεδο έχεις και θες να μας καθοδηγείς.... άντε χάσου.. ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑΜΙ..

      Διαγραφή
    6. Ρε παράσιτο, ποια προσφορά; Το είδος σου θέλει κρέμασμα, αλλά ακόμη και η κρεμάλα σου πάει πολύ. Θα φροντίσουμε να σου πάρουν τη σύνταξη που χαριστικά παίρνεις και θα σε βάλουμε να δουλεύεις 16 ώρες την ημέρα μέχρι να ψοφήσεις σαν σκυλί που είσαι. Και θα βάλουμε επιστάτη κάποιο από τα παιδιά που έχεις βιάσει ψυχικά και πνευματικά και θέλεις σήμερα να καταδικάσεις στη σημερινή κόλαση. Και τότε για πρώτη φορά στη βρωμοζωή σου θα δεις τι σημαίνει αληθινή δουλειά. Σαν αυτή για την οποία προορίζεις τα παιδιά μας, παράσιτο. Σε ξέρω καθίκι. Είσαι από δαύτους που κάνουν τα παιδιά μας να βλαστημάνε την ώρα και στιγμή που πάνε σχολείο. Και τολμάς, άθλιε, να μιλάς για προσφορά!

      Διαγραφή
    7. Να τη μου ΄'έγραψε για σένα πρώην "ινστρούχτορα " σου στην Πετρούπολη:
      Γιώργο, Καλή Χρονιά και πάλι.
      Δυστυχώς, που υποστηρίζαμε αυτόν τον αλήτη.
      Έχουμε αποχωρήσει από το Ε.ΠΑ.Μ από το Σεπτέμβρη του 2013, όταν ανακαλύψαμε ότι έκανε προσπάθειες συνεργασίας με κάποιους απόστρατους φασίστες, ξεκατινιαζότανε στο ίντερνετ με διάφορους και έβριζε κόσμο που αγωνιζόταν για το Ε.ΠΑ.Μ, πρόστυχους, τυχάρπαστους και πράκτορες, όταν δε γινόταν το δικό του και πολλά άλλα.
      Τέλος πάντων "Γηράσκω αεί διδασκόμενη"

      Άντε λοιπόν πνίξου ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ.
      Να τι απάντησα εγώ:
      Όταν μου πρωτοείπες για τον «Αγωνιστή» αυτόν, αν θυμάσαι, σου είχα πει ότι είναι φασιστοειδές σύμφωνα με πληροφορίες που έτυχε να έχω ακούσει. Εσύ βέβαια δεν με πίστεψες και ενδόμυχα θα μου είχες ανταποδώσει τον χαρακτηρισμό.....

      Διαγραφή
    8. Το ποιος είναι αληταράς και φασιστόμουτρο το δείχνει η ζωή. Πολύ περισσότερο όταν ξοφλημένα ερείπια που ξέρουν μόνο να γλύφουν και σέρνονται σαν γυμνοσάλιαγκες προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ανημπόρια τους και την ηλιθιότητα που τους διακρίνει. Γι' αυτό παράσιτο, εσύ και είδος σου χωθείτε στην τρύπα σας! Όσο για τις γριές καρακάξες που θέλανε το ΕΠΑΜ παραθρησκευτική οργάνωση και τις ξέβρασε, άστες να πηγαίνουν στο κατεχητικό που έχουν στήσει. Τα ίδια κουμάσια, τα ίδια τσογλάνια, τα σκατά είσαστε όλοι σας. Τέλος!

      Διαγραφή
    9. Και να με θυμάσε γιατί το είδος από μένα θα το βρει. Να το θυμάσε καλά. Και δεν θα γλυτώσεις με απλή κρεμάλα, άθλιο παράσιτο που βυσοδομούσες σε νεανικά μαυλά και ψυχές.

      Διαγραφή
  7. Δηλαδή στο περιοδικο θα υπάρχει η βιβλιογραφια; Τα κειμενα που θα τα βρίσκουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποιοι ανεγκέφαλοι,γελοίοι παπαγάλοι τσιτάτων,που μπορούν και "κρίνουν",αλλά σίγουρα δεν αντέχουν την κριτική!Τόσο στενόμυαλοι και γελοίοι,που δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει "αγορά",πώς παίζεται το παιχνίδι των τοκογλύφων -μαφιόζων διεθνώς με τους "πρόθυμους"ντόπιους δωσίλογους,πώς να καταλάβουν τι πρόσφερε ο κ.Καζάκης σε εμάς τους ανίδεους!Όσα δε φτάνει η αλεπού ,τα κάνει κρεμαστάρια!Ντροπή...κι ήταν και "καθηγητής"-πιο βλάκας,πεθαίνεις!Πετάς τσιτάτα,χωρίς επιχειρήματα,χωρίς ίχνος αιδούς για έναν άνθρωπο που αγωνίζεται τόσο καιρό να ξεστραβώσει όποιον θέλει να ξεστραβωθεί...Αυτός δεν πρόκειται ποτέ να επιλέξει τον θεμελιωμένο με επιχειρήματα λόγο...είναι από αυτούς που νιώθουν "σπουδαίοι"μέσα στην άγνοια και την άνοιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Κύριε καθηγητά" (GEORGE FILOS), ο Καζάκης ότι υποστηρίζει και προτείνε το τεκμηριώνει. Όντως μας ξεστράβωσε και εξακολουθεί να μας ξεστραβώνει,γιατί δυστυχώς το χρειαζόμαστε. Το χρεαζόμαστε γιατί πολλοί από τους καθηγητές μας, όχι όλοι, ήταν κάτι βόδια σαν και εσένα. Καλά θα κάνεις το πτυχίο σου να το κουβαλάς πάντα μαζί σου, είναι το μόνο στοιχείο που μπορεί να πιστοποιήσει ότι έστω και τυπικά είσαι αυτό που δηλώνεις.
    Αλέξης Χαραλαμπίδης. Λέρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://rt.com/op-edge/219883-greece-euro-possible-exit/

    Καποιος Δημητρης Μαρδας (καθηγητης στο Αριστοτελειο) δινει συνεντευξη και αποκλειει καθε ενδεχομενο επιστροφης στη δραχμη. Λεει ολα πρεπει να λυθουν εντος ΕΕ καθως εξοδος απο το ευρω θα ειναι "κακη" για ολους και δεν εχει κανενα ωφελος να επιστρεψουμε στη δραχμη....

    Απο οτι φαινεται υπαρχουν πολλα ευρω-λιγουρια σε αυτη τη χωρα ειδικα στο χωρο των πανεπιστημιων. Φοβουνται μη χασουν τα ευρωπαικα κονδυλια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://en.wikipedia.org/wiki/Greece_withdrawal_from_the_eurozone

    Παντως στο Wiki εχουν γραψει ολα τα "κορακια" και εχουν περασει τη γραμμη οτι θα σημαινει ολικη καταστροφη μια επιστροφη σε εθνικο νομισμα. Εχουν βαλει ως πηγες φυσικα συστημικες φυλλαδες και απιθανες εκθεσεις ιδιωτικων τραπεζων (που αναφερουν για πληθωρισμο 65% και ανεργια απο 22% σε 34%) .

    Θα ηταν χρησιμο βεβαια να εγραφε οποιος μπορουσε μια διαφορετικη οπτικη, οπως αυτα που εκφραζει το ΕΠΑΜ. Ειναι χρησιμο διοτι πολλοι τα διαβαζουν και πιστευουν τις μπουρδες που πετανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Κύριος Τσίπρας έχει κάποιο σχέδιο ?

    Νομίζω είναι παντελώς άσχετος .

    Διάβασα κάπου μια δήλωση του και έλεγε " είμαι εναντίων επιστροφής στη δραχμή διοτι με τη δραχμή θα έρχονται όσοι εχουν ευρώ και θα τα αγοράζουν όλα φθηνά "

    Για ελέγχους κεφαλαίων εχει ακουσει ο κύριος Τσίπρας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή