Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Είναι το παιδί σου, ηλίθιε!

Ένα δεκαεννιάχρονο παιδί σκοτώθηκε πηδώντας από ένα τρόλεϊ για να αποφύγει τον εξευτελισμό της κράτησης και την επιβολή προστίμου διότι δεν είχε εισιτήριο. Ο υπουργός μίλησε για «τζαμπατζήδες» που πρέπει να παταχθούν, ξεχνώντας το πάθημά του πριν τρία χρόνια και πόσο εύκολα θα μπορούσε να επαναληφθεί. Το ίδιο και μια από το γνωστό σινάφι που ενώ ξέρει πολύ καλά να εκδίδεται κατ’ επάγγελμα με αντάλλαγμα ακαδημαϊκούς τίτλους, οφίτσια και «όνομα», κανείς δεν τολμά να την αποκαλέσει πόρνη. Ίσως και να έχουν δίκιο, γιατί δεν την οδηγεί η χειρότερη από όλες τις ανάγκες, η ανάγκη της επιβίωσης, όπως συμβαίνει με τις κοινές πόρνες, αλλά λειτουργεί εκ φύσεως, λες και είναι στα γονίδιά της.

Πώς λοιπόν να μην ειρωνευτεί ένα φυσιολογικό παιδί, έναν κανονικό νέο, που δεν ήθελε να υποστεί τον εξευτελισμό και έτσι έχασε τη ζωή του. Πότε ήταν που τελευταία φορά αισθάνθηκε ντροπή, πότε κατάλαβε στη ζωή της την έννοια της αξιοπρέπειας και του φιλότιμου για να αντιληφθεί την ενέργεια του νέου; Ίσως λίγο πριν προδώσει την αθωότητα της εφηβείας της, αλλά από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και η ηθική πώρωση την έχει παραμορφώσει χειρότερα απ’ ότι θα μπορούσε να το κάνει η χειρότερη μορφή οστεοπόρωσης, από την οποία σίγουρα πάσχει.

Το ξέρω ότι αισθάνεσαι λύπη. Είμαι σίγουρος ότι νιώθεις οργή. Όμως αυτό που ίσως να μην κατάλαβες είναι ότι το παιδί αυτό δεν είναι κάποιου άλλου, δεν είναι του γείτονα, είναι το δικό σου. Κοίτα καλά την φωτογραφία του. Κοίτα το ματωμένο πρόσωπο. Αν κοιτάξεις προσεκτικά είμαι σίγουρος ότι θα δεις το δικό σου παιδί. Θα ξαφνιαστείς με το πόσο μοιάζει με το δικό σου παιδί, με το δικό σου αγόρι, με το δικό σου κορίτσι. Έτσι το ένιωσα κι εγώ. Έτσι το ανακάλυψα κι εγώ. Είναι το δικό μου παιδί, που κάλλιστα θα μπορούσε να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Είναι τζαμπαζήδες τα παιδιά μας; Το δικό σου και το δικό μου; Εσύ δεν το ανάθρεψες για να μην δέχεται δημόσιες προσβολές; Εσύ δεν του έμαθες να μην ανέχεται να του συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι; Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να βρεθεί σε ανάλογη θέση και να αντιδράσει με ανάλογο τρόπο; Το παιδί λοιπόν που σκοτώθηκε δεν ανήκει αποκλειστικά στην χαροκαμένη του οικογένεια, αλλά σε όλους μας, είναι το δικό μας παιδί.

Μα θα μου πεις, για ένα εισιτήριο; Έτσι νομίζεις; Ότι χάθηκε μια νέα ζωή για ένα εισιτήριο; Όχι φίλε μου. Έχουμε δώσει με τη στάση μας δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους αγαπημένους μας. Για σκέψου το λίγο. Αν ήθελαν απλά να ελέγξουν την λαθρεπιβίβαση, αρκούσε να δώσουν εντολή στους ελεγκτές να κατεβάζουν στην επόμενη στάση τους παραβάτες. Ούτε πρόστιμα, ούτε διαπληκτισμοί, ούτε κρατήσεις, ούτε τίποτα. Όμως ο στόχος είναι άλλος. Η άσκηση εξουσίας σε βάρος του άτυχου που βρέθηκε χωρίς εισιτήριο. Ειδικά στις μέρες μας που ακόμη και το αντίτιμο ενός απλού εισιτηρίου αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος για πολλούς από εμάς. Και πρωτίστως για τα παιδιά μας.

Γιατί νομίζεις οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον ελεγκτή και τον οδηγό ως συνεργό σε ανθρωποκτονία, όπως όφειλαν; Για σκέψου το λίγο. Οι αστυνομικοί παραλαμβάνουν το πτώμα του νέου και μαθαίνουν για την συμπλοκή που προηγήθηκε με τον ελεγκτή και τον οδηγό. Κι αντί να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να συλλάβουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου, τι κάνουν; Απολύτως τίποτε. Συλλέγουν απλά τη σωρό του παιδιού και αφήνουν τους δράστες ελεύθερους αναγνωρίζοντας τους το δικαίωμα να δράσουν όπως έδρασαν. Έστω κι αν κόστισε μια ανθρώπινη ζωή.

Φαντάσου το συμβάν κάπως διαφορετικά. Φαντάσου το νέο να είχε σπρώξει με δύναμη τον ελεγκτή με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βρει τραγική κατάληξη. Τι θα συνέβαινε τότε; Υπήρχε περίπτωση να γλυτώσει την αυτόφωρη διαδικασία ο νέος; Ούτε κατά διάνοια. Άσε που μέσα στο κρατητήριο σίγουρα θα βρίσκονταν τα γνωστά θρασύδειλα αποβράσματα που κάτω από την αστυνομική στολή φορούν τα εμβλήματα της συμμορίας του υποκόσμου με τον παραφύση μαίανδρο, ο οποίος παραπέμπει στη ναζιστική σβάστικα και θα το είχαν μαυρίσει στο ξύλο για παραδειγματισμό.

Και η δικαιοσύνη; Ποια δικαιοσύνη; Μέσα σ’ ένα τέτοιο καθεστώς όπου η έννοια του δικαίου έχει ταυτιστεί απόλυτα με το συμφέρον του ισχυρού και της εξουσίας η τέχνη κάθε δικαστή και εισαγγελέα συνίσταται – στην καλύτερη περίπτωση – «εις το να πλατύνη τα πράγματα και τα μυίας να μεταποιεί εις ελέφαντας,» όπως έγραφε ο Παύλος Καλιγάς στον Θάνο Βλέκα ήδη από το 1850. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει το χειρότερο, δεν είναι παρά τα εκτελεστικά όργανα της εξουσίας κι αυτών που κρύβονται πίσω της. Να γιατί οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο ελεγκτής κι ο συνεργός του είναι «ανθρωποκτονία εξ αμελείας». Έστω κι αν από τη στιγμή που ασκήθηκε φυσική βία εναντίον του νέου προκειμένου να κρατηθεί παρά τη θέλησή του, το «εξ αμελείας» είναι πρόκληση που προσβάλλει κάθε έννοια δικαίου.

Όμως, εδώ ακριβώς βρίσκεται το κουμπί. Το εντεταλμένο όργανο της εξουσίας, είτε πρόκειται για ελεγκτή, είτε για οποιονδήποτε άλλο, έχει δικαίωμα να ασκήσει φυσική βία, να ποδοπατήσει με τον πιο προκλητικό τρόπο την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε πολίτη, ακόμη και για ένα αντίτιμο εισιτηρίου. Πρέπει ο ραγιάς να αισθάνεται ραγιάς σε κάθε φάση της καθημερινής ζωής του. Και πότε ο ραγιάς έχει πεισθεί ότι δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο εκτός από ραγιάς; Όταν πληρώνει αδιαμαρτύρητα και από φόβο ότι του απαιτεί η εξουσία, όσο παράλογο κι αν είναι, όσο κι αν θέτει την ίδια την επιβίωσή του σε κίνδυνο. Τα χαράτσια και ο αγάς που τα εισπράττει κάνουν τον ραγιά φιλήσυχο, έλεγε παλιά το δοβλέτι.

Κι αν χαθεί μια ζωή; Κι αν χαθεί η ζωή του παιδιού σου; Τι πειράζει; Το εντεταλμένο όργανο της εξουσίας το πολύ-πολύ να αντιμετωπίσει καμιά κατηγορία «εξ αμελείας» με όλους τους υπουργούς, τους αστυνόμους, τους εισαγγελείς, τους δικαστές, τους επιθεωρητές και τα υπόλοιπα θηρία της εξουσίας σε παρέλαση να εφαρμόζουν το νόμο, το δικό τους νόμο. Κι ο ραγιάς, ραγιάς.

Γιατί εκπλήσσεσαι; Γιατί κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις; Εμείς δεν τους έχουμε επιτρέψει να έχουν δικαίωμα ζωής ή θανάτου στα παιδιά μας; Χρειάζεται να πηδήξει και να σκοτωθεί ένα νέο παιδί ώστε να γλυτώσει τον εξευτελισμό για να αντιληφθούμε πόσο μηδαμινή αξία έχει μια ανθρώπινη ζωή σήμερα μέσα στο καθεστώς που ζούμε; Ειδικά όταν πρόκειται για τη ζωή ενός νέου. Θάνατος δεν είναι για τα παιδιά μας η ανεργία που με δόλιο τρόπο τα έχουν καταδικάσει; Θάνατος δεν είναι για τους νέους το αδιέξοδο μιας δουλειάς χωρίς μέλλον για ένα ξεροκόμματο, ή ενός μέλλοντος χωρίς δουλειά; Τι σε εκπλήσσει λοιπόν;

Γιατί σοκάρεσαι με τον ακαριαίο θάνατο ενός νέου και δεν εξεγείρεσαι με τον αργόσυρτο θάνατο μιας ολόκληρης νεολαίας, μιας ολόκληρης κοινωνίας κάτω από ένα καθεστώς που σε κάθε πτυχή του θέλει να εθιστούμε στο παλιό δόγμα του φασισμού, ότι μόνο η εξουσία έχει το μονοπώλιο της βίας. Τι κι αν πεθάνουν χιλιάδες σαν τον νέο που σκοτώθηκε για να γλυτώσει τον εξευτελισμό. Τι κι αν είναι το δικό σου παιδί. Τι σε νοιάζει; Εσύ θα βρεις χιλιάδες δικαιολογίες για να μην επαναστατήσει το είναι σου. Για να μην κάνεις κάτι. Για να μην κάνεις ότι περνά από το χέρι σου προκειμένου να βουλιάξει αυτό το καθεστώς και οι συνεργοί του, να αποτεφρωθεί από τις φλόγες της οργής ενός λαού που τον θανατώνουν εξεπιτούτου, με πρώτα τα παιδιά του, για να του αρπάξουν την πατρίδα, το βιός και το μέλλον του.

Αισθάνομαι να ξεχειλίζω. Όχι από οργή. Η οργή έχει εξαντληθεί προ πολλού. Ξεχειλίζω από μίσος για όλους αυτούς που μας έχουν φέρει σ’ αυτήν την κατάσταση να βλέπουμε τα παιδιά μας να τους στερούν το παρόν και το μέλλον, να αργοπεθαίνουν καθημερινά μπροστά στα μάτια μας. Και την ημέρα της κηδείας αυτού του νέου, του δικού μας παιδιού, που δολοφονήθηκε από ένα ολόκληρο καθεστώς δεν έχω παρά να διαβεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλους τους κυρίους και τις κυρίες αυτού του καθεστώτος: Δείτε με τι ταχύτητα η άμμος χάνεται από την κλεψύδρα της ζωής σας. Πολύ σύντομα οι ανοιχτοί λογαριασμοί μαζί σας θα κλείσουν μια και καλή. Ο νόμος της ιστορικής ανταπόδοσης θα λειτουργήσει και πάλι για να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη κοινωνική ισορροπία και την ανύπαρκτη δικαιοσύνη. Κι ως τότε στο μόνο που έχετε να ελπίζετε είναι στον οίκτο των θυμάτων σας, του απλού κόσμου, του κόσμου του μεροκάματου, που μέρα με τη μέρα λιγοστεύει επικίνδυνα για εσάς.

Κι όταν θα έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα όπου οι νεκροί και οι αδικημένοι θα βρουν τη δικαίωσή τους, ο αδικοχαμένος νέος, το δικό μας παιδί, θα βρίσκεται εκεί ολοζώντανο να σέρνει τον χορό της νίκης, σαν έναν λεβέντικο τσάμικο, ή ποντιακό πυρρίχιο, με τρόπο που μόνο τα καλύτερα παλικάρια της πατρίδας μας με αλύγιστη ψυχή και ακόρεστη δίψα για την ζωή ξέρουν. Κι εμείς, οι γονείς του, θα είμαστε εκεί να τον χαρούμε στην αυγή μιας νέας Ελλάδας.

117 σχόλια:

  1. Re-blog http://thepartiesover.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8077.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Δημήτρη, το άρθρο σου καθηλωτικό, σοκαριστικό σα γροθιά στο στομάχι.
    Κάπως έτσι σαν κι εσένα νιώθω κι εγώ και είναι στιγμές που τρομάζω (με τον εαυτό μου).
    Κανένας γονιός που έχει παιδί το οποίο σπουδάζει στην Αθήνα δε θα πρέπει να κοιμάται ήσυχος από εδώ και πέρα. Από συζητήσεις γνωρίζω ότι ΟΛΑ τα παιδιά πολλές φορές κυκλοφορούν χωρίς εισιτήριο. Δεν τους βγαίνουν τα ψιλά. Κάθε μάνα από εδώ και μπρος θα πρέπει να ανησυχεί ότι μπορεί να της φέρουν το παιδί της στην κάσα.
    Πριν σε διαβάσω έγραψα αυτό:
    http://anatolikatisedem.blogspot.gr/2013/08/blog-post_16.html
    Είναι ξεκάθαρο και το δικό μου μίσος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέσατε κι εσείς στην παγίδα να βγάλετε συμπέρασμα χωρίς να ξέρετε ακριβώς πως εξελίχθηκε το περιστατικό και το χρησιμοποιείτε ως συναισθηματικό πολλαπλασιαστή για να υποστηρίξετε τις σεβαστές θέσεις σας, με τις οποίες συμφωνούμε εν πολλοίς!
    Μήπως είστε λίγο υπερβολικός? Διαβάσαμε (αν είναι αλήθεια) ότι ήταν η ΔΕΥΤΕΡΗ φορά που ο ελεγκτής είχε πιάσει το μακαρίτη χωρίς να εχει εισιτήριο. Πιάστηκαν στα χέρια, αλληλοβρίστηκαν, έπεσε και χτύπησε θανάσιμα δυστυχώς. Θα μπορούσε να ήταν ο ελεγκτής ο νεκρός όπως λέτε. Τότε θα χαιρόμασταν που "τσακίστηκε η εξουσία"?
    Οι ελεγκτές μπορεί να είναι ανάγωγοι και να φέρονται αισχρά και προσβλητικά αλλά αυτό δεν καθιστά αυτομάτως "ήρωα" το θύμα και όλους τους ελεγκτές ίσους με... όργανα της εξουσίας! Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας ως αναγνώστες.
    Αν τον έσπρωξε ή του τράβηξε τη μπλούζα ο ελεγκτής πάνω στη συμπλοκή τότε πάλι έχουμε ένα συμβάν με τραγική κατάληξη που όμως δεν έχει καμία σχέση με την παρούσα κρίση. Αν τον "είχε βάλει στο μάτι" θα τον έσπρωχνε ή θα τον τραβούσε είτε είχαμε κρίση είτε όχι...
    Αν το γεγονός είχε γίνει πριν 10 χρόνια πάλι θα έφταιγε η Κρίση? Τι σχέση έχει το γεγονός με το ότι κάποιοι συστηματικότατα ΔΕΝ πληρώνουν εισητήριο με αποτέλεσμα να πληρώνουμε τα ελλείματα όλοι οι υπόλοιποι? (Μας ενοχλεί η λέξη "τσαμπατζής" αν αυτός πεθάνει για ένα "κωλοεισιτήριο" αλλά δεν μας ενοχλούν χιλιάδες ανέλεγκτοι και ανεξέλεγκτοι τσαμπατζήδες δίπλα μας που έτσι κάνουν οικονομία ένα ευρώ και μετά πληρώνουν τον καφέ 4 ευρώ!) Δηλαδή να ακολουθήσουμε το παράδειγμα και να μην πληρώνει κανένας μας! Ωραία? Το λύσαμε το πρόβλημα?
    Σέβομαι τις θέσεις σας ως οικονομολόγου και συμφωνώ με πολλές από αυτές αλλά δεν χρειάζεται τόσος συναισθηματισμός και ανακάτεμα άσχετων πραγμάτων.
    Η κρίση είναι κρίση και το δικό μου παιδί αν έχει λεφτά για να πάει να πιεί ένα καφέ (όπως ο νεαρός = ενήλικος 18 ετών) έχει και ένα ευρώ για το εισιτήριο. Ετσι το έμαθα, έτσι πράττω κι εγώ. Διαφορετικά πάω στο διπλανό καφέ με τα πόδια ή πίνω τον καφέ σπίτι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανοησία δεν έχει σχέση με την ενηλικίωση!
      Κι εσύ δηλώνεις α-νόητος με αυτά που γράφεις!
      Υπάρχει ένα βιβλίο "Οι Άθλιοι" που γράφτηκε πολύ παλιά από τον Βίκτωρ Ουγκώ.
      Σου το συνιστώ να το διαβάσεις. Αν σου είναι δύσκολο, υπάρχει και σε ταινία.
      Κάντο γρήγορα, γιατί στην ερώτηση του παιδιού σου, "Μπαμπά, γιατί χιλιάδες ενήλικοι στην Ελλάδα δεν έχουν ένα ευρώ να πάρουν καφέ, εισητήριο, λίγο ψωμί έστω", φοβάμαι ότι θα πεις καμιά ανοησία...

      Διαγραφή
    2. Κυριολεκτικά λυπάμαι τα παιδιά σου, αν έχεις, που ελπίζω να μην έχεις και να μην αποκτήσεις ποτέ. Άτομα σαν κι εσένα πρέπει να τα στειρώνει η κοινωνία. Δεν ντρέπεσαι; Δεν έχεις τσίπα πάνω σου; Τι πάει να πει τον έπιασε δεύτερη φορά; Τι πάει να πει πιάστηκαν στα χέρια; Από που κι ως που ο νομικός πολιτισμός μας επιτρέπει σε ιδιώτη υπάλληλο να λειτουργεί ως αστυνόμος και δικαστής ταυτόχρονα ώστε να μπορεί να κρατά κάποιον παρά κι ενάντια στη θέλησή του, δηλαδή να ασκεί βία προσαγωγής, ή σύλληψης, όπως ένας αστυνόμος και να μοιράζει καταδικαστικές αποφάσεις με πρόστιμα σαν δικαστής; Που ζούμε; Από πότε σαν κοινωνία πρέπει να αποδεχόμαστε οτιδήποτε επιβάλλει η εξουσία; Έστω κι αν καταστρατηγούνται τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου. Από πότε είναι κακούργημα να μην έχεις, ή να μην θέλεις να πληρώσεις εισιτήριο; Και μάλιστα να πρέπει να το πληρώσεις με την ζωή σου; Αν κάποιος θεωρείται τζαμπατζής κάλλιστα θα μπορούσε να του γίνει μήνυση από τον ελεγκτή και να δικαστεί από δικαστήριο. Γιατί έχουν δώσει το δικαίωμα στον ελεγκτή να μπορεί να κρατά παρά τη θέλησή του τον όποιο παραβάτη μέχρι να έρθει η αστυνομία για να του χρεώσει το πρόστιμο; Από ποιες αρχές του δικαίου μπορεί να συναχθεί κάτι τέτοιο; Μόνο από το δίκαιο των ναζί που σταμάτησαν ανάλογα φαινόμενα στα μέσα μαζικής μεταφοράς όταν ήρθαν στην εξουσία με έναν απλό τρόπο: καταδίκαζαν σε θανατική ποινή τους παραβάτες και μάλιστα επί τόπου. Μετά την εκτέλεση ορισμένων, οι υπόλοιποι συμμορφώθηκαν πλήρως. Μήπως θα πρέπει να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο; Ή μήπως έχουμε φτάσει και απλά δεν το λέμε φωναχτά.
      Ας κόψουμε επιτελούς αυτή την ανοησία ότι πληρώνουμε όλοι οι άλλοι τα ελλείμματα γιατί υπάρχουν τζαμπατζήδες. Τα ελλείμματα υπάρχουν και αυξάνονται ραγδαία γιατί μας κυβερνούν ληστοσυμμορίες που τρέφονται από τον κρατικό κορβανά. Ληστοσυμμορίες που υπηρετούν συγκεκριμένα κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά συμφέροντα της ημεδαπής και της αλλοδαπής. Επιτέλους, ας σταματήσουμε να παπαγαλίζουμε ηλιθιότητες που πλασάρει το σύστημα μαύρης προπαγάνδας των Αλαφουζαίων, των Μπομπολαίων, των Βαρδινογιανναίων, κοκ, αυτών δηλαδή που έχουν πέσει πάνω στον κρατικό προϋπολογισμό και την χώρα σαν ξένη ακρίδα και σήμερα η δική τους χρεοκοπία έχει φορτωθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού.
      Οι μαζικές συγκοινωνίες, αν θέλετε να ξέρετε, αν σε κάποια μικρή γωνιά της κρανιακής κάψας σας έχει απομείνει μυαλό, θα πρέπει να είναι κρατικά επιδοτούμενα δημόσια μέσα, έτσι ώστε να είναι φθηνά όσο δεν παίρνει και δωρεάν για συγκεκριμένες κατηγορίες πληθυσμού, όπως αναξιοπαθούντες και νέους. Αυτό απαιτεί μια σύγχρονη κοινωνική αντίληψη για τις μεταφορές, που δεν τις βλέπει σαν χώρο κερδοσκοπίας ιδιωτών και κομματικών συμμοριών, αλλά σαν υλοποίηση της βασικής επιταγής του Συντάγματος, της ελευθερίας της μετακίνησης και της επικοινωνίας. Το έλλειμμά τους μπορεί και πρέπει να χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό, όπως πρέπει να γίνεται για την παιδεία και την υγεία. Είναι βασική παράμετρος της κοινωνικής πολιτικής που οφείλει να έχει ένα κράτος που σέβεται και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών. Και μέχρι να αποκτήσουμε ένα τέτοιο κράτος ο κάθε πολίτης έχει κάθε έννομο δικαίωμα να μην πληρώνει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που το κράτος οφείλει να του παρέχει. Πολύ περισσότερο σήμερα που το κράτος δεν ανήκει στον ελληνικό λαό, ούτε κατ' όνομα, γιατί είναι όργανο ενός καθεστώτος κατοχής και γενοκτονίας του λαού. Μέχρις ότου ξεμπερδέψουμε με τον σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας που έχει συμβεί, ο Έλληνας πολίτης οφείλει να μην συμμορφώνεται με τις εντολές, τις οδηγίες και τις απαιτήσεις των αρχών κατοχής. Έστω κι αν υπάρχουν τύποι σαν κι εσάς που είμαι σίγουρος ότι θα χαρακτήριζαν τους σαλταδόρους της κατοχής τζαμπατζήδες και τα κτηνη με το ναζιστικό κάγκελο στο μανίκι που όταν τους έπιαναν είτε τους σκότωναν εν ψυχρώ, είτε τους έσπαγαν τα αδύναμα χεράκια στο γόνατο λες και ήταν κλαράκια, ως όργανα που απλά εκτελούσαν το καθήκον τους...

      Διαγραφή
    3. Γεια σου ρε Καζακη με τις δυνατες αναλυσεις σου!

      Διαγραφή
    4. Ακόμα και αν δεν έβριζες χυδαία (δείγμα της ποιότητας του πραγματικού χαρακτήρα σου) δεν θα έμπαινα στον κόπο να σου απαντήσω ένα προς ένα στα όσα γράφεις πιο πάνω διότι μου απέδειξες πως αντιμετωπίζεις μια άλλη άποψη: Oσοι δεν συμφωνούν μαζί σου απλά είναι "ναζί" και στο πυρ το εξώτερον! Διαστρεβλώνεις τα όσα έγραψα και προσθέτεις δικές σου υποθέσεις, κολλώντας ταμπέλες και κάνοντας αφορισμούς. Αφού κατέχεις την Τέλεια Λύση γιατί δεν πείθεις περισσότερους? Πολύ απλό. Είναι όλοι "ηλίθιοι". Το γράφεις άλλωστε και στον τίτλο σου...

      Διαγραφή
    5. Μείνε καλύτερα σπίτι σου λοιπόν. Μη το σκέφτεσαι, κάτσε μέσα. Και βάλε και λίγο ποντικοφάρμακο στον καφέ σου ή απλά πήδα από το παράθυρο. Μη δίνεις συνέχεια στην ανεπιτυχή ζωή σου. Σκέψου ότι για μία και μοναδική φορά θα δώσεις χαρά στο ανθρώπινο είδος του οποίου αποτελείς τραγική μετάλλαξη.

      Διαγραφή
    6. Τι του απαντας του παρανοικου που νομιζει η ζωη του εχει αξια οταν γινεται οργανο του κρατους κι οχι ανθρωπος που να σκορπαει γυρω του ευτυχια? Αυτος εχει βαλει το χρημα πανω απο την ζωη και την αξιοπρεπεια. Σε λιγο θα μας πει οτι επειδη καποιοι αναπνεουν τσαμπα καποιος πρεπει να πεθανει απο ασφυξια. Το κρατος ειναι οπως ενας υπολογιστης. Καποιοι εχουν βαλει ιους virus μεσα στο κρατος. Απατη σημαινει hacking, ληστοσυμμορια το ιδιο, αφου ο ενας καλυπτει τις πραξεις του αλλου και εξαφανιζει τα ιχνη. Ο υπουργος λεει πρεπει να ρωτησετε το υπουργειο αναπτυξης λες και ειναι αλλη χωρα. Ο εχθρος ειναι μεσα στο κρατος, δεν ειναι εξω απο τα συνορα. Καθε οργανισμος που διοικειται απο κλειστες ομαδες που δεν δινουν λογο σε κανενα, ποσο μαλλον οταν διοριζουν τους διευθυνταδες μεσα απο την κυβερνηση μπορει να γινει hacking. Απατες βρηκαν παντου στο δημοσιο απο τελωνιακους μεχρι εφοριακους, ασυνομικους και υπαλληλους του ΙΚΑ ή των δημων. Ομως ειτε το συστημα λειτουργει σωστα, ειτε λειτουργει με διαφθορα η ζωη πρεπει να προφυλαγεται. πχ. τα λεγομενα "ατυχηματα" στους δρομους εχουν προκληθει απο την απαξιωση των μεσων σταθερη τροχιας πχ.(τραινο, τραμ) ωστε ο κοσμος να αγοραζει αυτοκινητα. Αλλωστε η καταναλωση και η συντηρηση 1000 αυτοκινητων που μεταφερουν 1000 οδηγους ειναι τρομακτικα υψηλοτερη απο αυτη του λεωφορειου ή του τραινου. Για αυτο δεν εχουμε ουτε τραινα ουτε ασφαλεις δρομους. Αντιθετα εχουμε διοδια και εισιτηρια. Πολλα διοδια και πολλα εισιτηρια. Επιδοτησεις και χρηματοδοτηεις για μετρό και δρομους που ο κοσμος θα πληρωνει επ' απειρον μεσω χιλιαδων "φορων μετακινησης" αφου εχει χυσει το αιμα του στην ασφαλτο και εχει γεμισει ολα τα νοσοκομεια. Οποιδηποτε δραστηριοτητα της ζωης τεινει να φορολογητε επ' απειρον απο την κυβερνηση των απατεωνων και των κακουργων με τα κουστουμια και τα εμβληματα. Πληρωνουμε και τον θανατο ακομα. Λεει φορος κληρονομιας. Μα αφου ο συγγενεις μου οσο ζουσε ειχε πληρωσει ολους τους φορους για να φτιαξει κατι, γιατι πρεπει ξανα και εγω και τα παιδια μου να πληρωσουμε για κατι που δεν εχουμε κερδος αλλα το εχουμε μονο σαν ιδιοκτησια? Γιατι πρεπει να πληρωνουμε την βαρυτητα που ριχνει το νερο κατω στο φραγμα και παραγεται ηλεκτρικο ρευμα απο την στιγμη που το εργο εχει αποπληρωθει δεκαετιες τωρα? Αντι ολα να τεινουν στο μηδεν τεινουν στο απειρο επιτηδες και με διαφορες δικαιολογιες και ολος κοσμος φτωχαινει. Οσο καλα και να φτιαξουμε το συστημα και να κανουμε την δουλεια μας, αν υπαρχει ιος μεσα δεν σωνομαστε. Οπως ακριβως και ενας υπολογιστης. Ακομη κι αν βαλεις μεγαλυτερο μοντελο παλι δεν θα συμπεριφερεται σωστα αφου θα εχει μεσα virus. Αυτοι οι ιοι ειναι που κανουν και τα εγκληματα κατα της ζωης.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμε αυτή τη στιγμή η χώρα και ο λαός υπάγεται στην απόλυτη και άνευ όρων δικαιοδοσία ξένων συμκφερόντων, συν το γεγονός, ότι η ντόπια κομματοκρατία καταδυναστεύει με τον πιό επαίσχυντο τρόπο τον πολίτη. Τί είναι αυτό το έκτρωμα απεναντι στο οποίο εγώ καλούμαι να είμαι νομοταγής. Να μη μιλήσω για το κράτος πρόνοιας, που όχι μόνο δεν υφίσταται, αλλά απο πάνω σε οδηγεί και στην εξαθλίωση στην απομόνωση και στην εξόντωση... Δέν δέχομαι να συνεργαστώ με τον κατακτητή. Δεν δέχομαι να τεμαχίσω σε φιλέτα τη χώρα μου και να την ξεπουλήσω στα κοράκια. Δεν δέχομαι να πληρώνω χρέη σε τοκογλύφους αισχίστου βαθμού. Δεν δέχομαι να ταίζω στυγνούς απατεώνες που βλέπουν τις ανθρώπινες ζωές σαν αριθμούς. Δεν δέχομαι να ρίχνω κάρβουνο στην κρεατομηχανή του 4ου ράιχ. Δεν δέχομαι κανένα βελιγκέκα πάνω στο σβέρκο μου. Δεν δέχομαι τα λεφτά που δίνω (αν έδινα) στο κράτος να μην έχουν καμία ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας. Δέν δέχομαι να συντηρώ τα σόγια και τα τζάκια. Δεν δέχομαι το ντόπιο ολιγαρχικό καθεστώς που βυσσοδομεί πάνω στην κοινωνία. Δεν δέχομαι να παίζω το ρόλο του ραγιά. Μ' αρέσει που κατα τ' άλλα συμφωνείτε, εν πολλοίς, με τις θέσεις του Καζακη...

      Διαγραφή
    8. ME ΜΕ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ.ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ.

      Διαγραφή
  4. Καζάκη, μέχρι τώρα μαθαίνω από εσένα, σήμερα όμως με ανατρίχιασες. Θα κρατήσω αυτό το γραφτό σου, για τις στιγμές που θα νιώθω κουρασμένος ή απογοητευμένος και θα παίρνω δύναμη για να συνεχίσω μέχρι να ελευθερωθούμε.

    Δεν θέλω πια να τους τιμωρήσω, θέλω να τους εκδικηθώ και μάλιστα πολύ άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσεξε μην χασεις και τις τελευταιες τριχες απο τις μαλακιες του ΚΑΖΑΚΗ!Του Αναρχοκομμουνα που θυμηθηκε οτι ειναι Πατριωτης!
      Απο που μωρη χαμουρα,ΚΑΖΑΚΗ,εισαι Πατριωτης;Απο τον Μελιγαλα;Η απο τον Φενεο;Η απο την ληστεια των "προοδευτικων Δημοκρατων" επι της Εμπορικης Τραπεζης που την εξαφανισατε;Γιατι τολμησες να μιλησης για τον Καθηγητη Ανδρεαδη που επι των Χουντικων ημερων του η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ εγινε Αυτοκρατορια νκαι επι Δημοκρατων ενα ανυπαρκτο μπακαλικο που ,τελικα,αφανιστηκε απο την ΑΛΦΑ!!!
      ΨΕΥΤΗ!ΑΠΑΤΕΩΝΑ!ΓΑΜΙΟΛΑΝΤΖΑ!
      Σου στελνω αυτο το δοκιμαστικο,να το θυμασαι...
      Εσυ και οι προοδευτικοι φιλοι σου-μαζι και η ΔΗΘΕΝ ΔΕΞΙΑ-ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ.Το ΓΙΑΤΙ στη συνεχεια...
      Αυτο να δημοσιευσης και οχι τα γλυκαναλατα εμεσματα των τυφλων που σε ακολουθουν.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ.
      ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ

      Διαγραφή
    2. Δείγμα τρωκτικού της οικογένειας των θρασύδειλων αποβρασμάτων του περιθωρίου που ζει εντός βόθρου, έστω και του διαδικτίου. Είναι τόσο θρασύδειλο απόβρασμα που ξέρει να υπογράφει με ψευδώνυμα και να μην τολμά να τα επαναλάβει ενώπιος ενωπίω, δια ζώσης, εκεί που μετρά κανείς τα κότσια του άλλου.

      Διαγραφή
    3. Τζαμπα μαγκας εισαι καζακη. Πολλα λογια και μαγκια-κλανια. Δια ζωσης κλανεις πατατες

      Διαγραφή
    4. ΓΡΗΓΟΡΙΕ ΔΙΚΑΙΕ (του πρωκτού)
      Μόνο ένας ηλίθιος χρυσαυγίτης θα έγραφε αυτά που γράφεις και μετά θα έλεγε πως δεν είναι χρυσαυγίτης.
      Ξέρουμε πολύ καλά πως θα σταθείτε και εσύ και οι γδυτοκέφαλοι όμοιοί σου αντίπαλοι στο λαό που θα έχει ξεσηκωθεί, μόνο που θα κρατήσετε κανά μισάωρο το πολύ, τόσο όσο χρειάζεται να στείλουμε τα σιχαμένα σκουλήκια σαν εσένα στις τρύπες τους και να ξεμπερδεύει η Ελλάδα από τα θρασύδειλα σκατά.

      Κοιτάξτε πως υποδέχθηκαν το άρθρο του Καζάκη οι λάτρεις του ανάποδου μαιάνδρου. Δεν τους έρχεται στο μυαλό να πούν κάτι, μόνο το αναδημοσιεύουν λέγοντας σαχλαμάρες για πρόλογο.
      Παρατηρείστε και το κειμενάκι στην κορυφή...

      http://ethel-sinadelfos.blogspot.com/2013/08/blog-post_8478.html

      Διαγραφή
    5. Γιατί δεν του απαντάς; Ηλίθιος είσαι; Δεν κατάλαβες τι γράφει;

      Διαγραφή
    6. γρηγόρη δίκαιε, η επιχειρηματολογία σου, η φρασεολογία σου και οι κλισέ λέξεις στους φασιστικούς και χρυσαυγίτικους κύκλους (αναρχοκομμούνια, μελιγαλάς κτλ...), καθώς και η δήλωση σου ότι δεν είσαι χρυσαυγίτης, δείχνουν πασιφανέστατα ότι δεν είσαι χρυσαυγίτης. Είσαι κάτι παραπάνω... είσαι χρυσαυγίτης χωρίς ταμπέλα. Το χειρότερο είδος, φασίστας εκ πεποιθήσεως. Φασιστικό αίμα, φασιστική αντίληψη, φασιστικός τρόπος ζωής. Ανασφαλέστατος, τίγκα στο κόμπλεξ... Ότι χειρότερο. Τουλάχιστον αν δήλωνες χρυσαυγίτης θα έσωνες λίγο το προφίλ σχοιζοφρένειας που απλόχερα χάρισες στον εαυτό σου δημοσίως. Κάτι τύποι σαν και 'σένα απαρτίζουν το κατακάθι του απόπατου. Εκεί που το σκατό έχει γίνει ένα με τον πάτο...

      Διαγραφή
  5. υπαρχει ενας στιχος σε καποιο τραγουδι
    ''give me time to realize my crime''
    αν,λεω αν
    το ατυχο παιδι εκανε εστω ενα λαθος, εστω μια απερισκεψια οτιδηποτε
    εμεις ως κοινωνια του δωσαμε το χρονο να το καταλαβει?
    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ
    του δωσαμε να καταλαβει οτι τα οποια λαθη δεν συγχωρουνται και τιμωρουνται δια θανατου..

    ποιοι?
    εμεις οι ακεραιοι,οι ασπιλοι,οι τιμωροι οι οποιοι
    τρεξαμε να γραψουμε και να ξαναγραψουμε για το αισθημα καθηκοντος του καθε ελεγκτη
    εμεις οι διανοητες της σκεψης,οι οποιοι εξαφανισμενοι και ΄΄αγνοουμενοι''απο τα της χωρας και κοινωνιας εδω και καιρο,βρηκαμε την ευκαιρια να γραψουμε για τζαμπατζηδες,ενω το αιμα του παιδιου ΜΑΣ ειναι ακομη κοκκινο στο δρομο
    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ
    αν ηταν το δικο μας παιδι,ανηψιος,ξαδελφος θα του φερομασταν το ιδιο?
    θα πιανομασταν στα χερια?
    εστω οτι το παιδι μπορει να ειχε το οποιο αδικο
    εμεις οι μεγαλυτεροι γινομαστε πιο αδικοι?????????????
    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το περιστατικο αυτο και γενικα αυτα που συμβαινουν στην Ελλαδα ειναι εφιαλτικα.
    Πριν 1 χρονο εφυγα απογοητευμενος απο την Ελλαδα για χωρα του εξωτερικου χωρις προθεση να ξαναγυρισω. Θυμαμαι τη τελευταια φορα που περπατησα στην Αθηνα, μια καταθλιπτικη πολη σε περιοδο "πολεμου". Η φυγη μου εμοιαζε με αποδραση απο μια φυλακη. Η αποσταση ομως σε κανει να βλεπεις τα πραγματα διαφορετικα. Οταν σκεφτομαι την Ελλαδα δεν μου ερχονται στο μυαλο οι πιο προσφατες θλιβερες εικονες, αλλα οι παλιες ομορφες αναμνησεις μιας αλλης εποχης που φυσικα εχει φυγει εδω και αρκετα χρονια. Βεβαια, καθε τοσο με επαναφερουν στη πραγματικοτητα οσα τραγικα συμβαινουν και οσα μου αναφερουν οι δικοι μου ανθρωποι πισω στην Ελλαδα.

    Πρεπει να παρουμε τη πατριδα μας πισω απο αυτα τα καθαρματα που τη καταστρεφουν και κατεστρεψαν τις ζωες τοσων ανθρωπων. Η Ελλαδα πρεπει να ειναι ενας τοπος ονειρικος και οχι η σημερινη κολαση.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. It is the crime of our time. You have correctly established the crime's elements and you have correctly identified the criminal players.

      Bravo Dimitri

      Διαγραφή
  7. Εγω ενα εχω να πω.

    ΟΛΟΙ αυτοι οι συγχρονοι πραιτωριανοί ειναι Δημοσιοι Υπαλληλοι.

    Και οι Δικαστες, και οι Αστυνομικοι και οι ελεγκτες. ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, αφού δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον αλλά το συμφέρον μιας κάστας ολιγαρχών που αναπαράγοναι στην εξουσία η οποία αντιλαμβάνεται το δημόσιο ως προίκα της και ως ιδιωτικό φέουδο για την εξυπηρέτηση της κομματικής τους πελατείας.

      Διαγραφή
  8. "Οικουμενική Διακήρυξη δικαιωμάτων του Ανθρώπου 1948
    Αρθρο 13
    Κάθε πρόσωπο έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερα......"

    Η απαγόρευση μετακίνησης για οικονομικούς λόγους συνιστά παραβίαση θεμελιώδους ανθρώπινης ελευθερίας και στοιχειώδους ατομικού δικαιώματος.
    Σε φασιστικές κοινωνίες,όπως η ελλάδα των μνημονίων και της κατοχής,όπου η δημοκρατία έχει υπεξαιρεθεί από την τρόικα με τη συνέργεια των ντόπιων πολιτικών και οικονομικών ελίτ,τα δικαιώματα και οι ελευθερίες βρίσκονται στον γύψο ,έτσι ώστε οι δανειστές να επιβάλουν ,ευκολότερα,τις αποφάσεις και τα αντιανθρώπινα μέτρα τους.

    Στη κατάσταση όμως της φασιστικοποίησης έχουν περάσει και κομμάτια της κοινωνίας ,που έχουν εθιστεί στην αναξιοπρέπεια ,τη δουλικότητα, τον κανιβαλισμό και εν τέλει στον θάνατο.

    Το συγκεκριμένο ασπόνδυλο-ελεγκτής δεν θα τολμούσε να συμπεριφερθεί σαν ναζί σε διατεταγμένη υπηρεσία εάν οι συνεπιβάτες του Θανάση παρενέβαιναν και ανακαλούσαν τον ελεγκτή στην τάξη.

    Δυστυχώς όμως η προπαγάνδα της εθνικής και υπερεθνικής ελίτ έχει αρχίσει να παράγει ρινόκερους (από το έργο του Ιονέσκο),όπως ο παραπάνω 1.44 μμ
    Το θέμα είναι να κάνουμε κάτι επειγόντως πριν οι ρινόκεροι κατακλύσουν την σκηνή της Ιστορίας.
    Και θα είναι τότε αργά για όλους μας.
    Οσο για το κεντρικό άρθρο , ο κ.Καζάκης ξεπέρασε τον εαυτό του.Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγάζουμε τον 1:44, τους δικαστικούς, τους ελεγκτές, τους αστυνομικούς, τους επιβάτες, τι μένει; Εσύ και ο Καζάκης. Ευχαριστώ δε θα πάρω!

      Διαγραφή
  9. Και μου άρεσε και δεν μου άρεσε το άρθρο... Το πρόβλημα είναι ότι ο ελεγκτής πληρώνεται με ποσοστά επί του προστίμου. Πράγμα που τον οδηγεί σε προσωπική αντιπαράθεση με τον επιβάτη. Αν ήταν αλλιώς θα τον έβαζε να πληρώσει και θα τελείωνε το θέμα. ( έχει συμβεί πολλές φορές να παραβρεθώ σε παρόμοιο περιστατικό στο παρελθόν όταν οι καιροί ήταν πολύ καλύτεροι, αλλά και πρόσφατα)
    Κατά τα άλλα όσο φτηνό κι αν είναι το εισιτήριο πάντα θα υπάρχει κάποιος λαθρεπιβάτης και πάντα θα υπάρχει η ανάγκη ενός ελεγκτή. ΕΠΊΣΗΣ πώς και είστε τόσο σίγουρος ότι η αναλγησία της εξουσίας διαποτίζει και τον τελευταίο αστυνομικό και τον τελευταίο δικαστή; Κρατάτε για τον εαυτό σας τον τίτλο του μόνου μυαλωμένου και του μόνου αδιάφθορου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επειδή πληρώνεται με ποσοστά σαν ελεγκτής δικαιολογείται να παρανομεί ερχόμενος σε προσωπική αντιπαράθεση με πελάτες;

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν προσπαθείτε - έστω για μια φορά στη ζωή σας - να καταλάβετε τι γράφει ο άλλος που πάτε να σχολιάσετε; Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθείτε ότι δεν αρνούμαι τον ρόλο του ελεγκτή γενικά; Δεν το λέω σαφώς; Δεν γράφω ότι ο ελεγκτής το μόνο που δικαιούται να κάνει είναι το πολύ-πολύ να κατεβάσει τον λαθρεπιβάτη και τίποτε περισσότερο; Όμως αυτά σε μια ευνομούμενη κοινωνία. Είμαστε ευνομούμενη κοινωνία; Υπάρχουν νόμοι και σύστημα δικαιοσύνης που προστατεύει τον Έλληνα πολίτη έναντι των καταχρήσεων της εξουσίας; Που ζείτε; Επιτέλους ξυπνήστε!!! Να καταλάβω ότι η παιδεία σας και τα κολλήματά σας δεν σας επιτρέπουν να καταλάβετε ότι όταν μιλάω για δικαστές και για αστυνομικούς, μιλάω για ένα ολόκληρο σύστημα, αλλά έλεος!!! ΕΠΕΙΔΗ εσείς αρνείστε να καταλάβετε τα προφανή, εγώ κρατώ "τον τίτλο του μόνου μυαλωμένου και του μόνου αδιάφθορου". Ειλικρινά, η ανθρώπινη βλακεία είναι ανυπέρβλητη. Και για να τελειώνουμε. Δικαστής, αστυνόμος, ελεγκτής και γενικά όποιος κατέχει θέση ευθύνης και δεν σηκώνει ανάστημα στην σημερινή κατάσταση ακόμη και με προσωπικό κίνδυνο, για μένα είναι επίορκος και όταν το δημοκρατικό πολίτευμα κατακτηθεί από τον ελληνικό λαό, θα πρέπει να απομακρυνθεί από την θέση του. Δεν μπορείς να φοράς εθνόσημο, να ορκίζεσαι στο Σύνταγμα, ή να μιλάς εξ ονόματος του ελληνικού λαού και να κάνεις στραβά μάτια, ή να κοιτάς τη δουλίτσα σου όταν ένας ολόκληρος λαός πεθαίνει και η Ελλάδα εκποιείται ως οικόπεδο.

      Διαγραφή
    3. Εσεις κυριε ανωνυμε στο 16 Αυγούστου 2013 - 11:31 μ.μ. ποιον τιτλο διεκδικειτε? Ειναι ο καζακης και ο καθε καζακης σε κρατικη θεση για να τον κατηγορεις οτι δεν μπορει να ειναι αδιαφθορος? Δεν ειναι δυνατο να λες οτι υπαρχει προσωπικη αντιπαραθεση με τον επιβατη επειδη δηθεν ο επιβατης του χρωσταει λεφτα!! Ο ελεγκτης θα επρεπε να παει να παρει τα λεφτα απο τον χριστοφορακο για να δουμε σε ποιον γινεται προσωπικη αντιπαραθεση και επιθεση. Δεν ειναι δυνατο η εξουσια ειτε προερχεται απο το κρατος ειτε απο ιδιωτικες εταιριες να βαραει τους φτωχους και τους αδυνατους. Δεν ειναι δυνατο να βλεπω αστυνομικους να ξυπνανε στις 5:30 to πρωι απο μια συνοικιακη πλατεια εναν αστεγο που κοιμοταν στο παγκακι. Αυτος ο φτωχος αστεγος ειναι το προβλημα που καταντησε η ελλαδα ετσι να εχει ανεργια, μεταναστες, διαφθορα και χρεη? Ποτε θα καταλαβουν ορισμενοι οτι τα ελλειματα δεν διογκωνονται απο τους τζαμπατζηδες αλλα απο τους διαχειριστες των ταμειων και τις τραπεζες? Ολοι οι δημοι εχουν μπει μεσα ενω πληρωνουμε τα δημοτικα τελη. Τι πρεπει να κανουμε? Να πεταξουμε απο το παραθυρο του οροφου του δημαρχου τον δημαρχο κατω γιατι εχουμε προσωπικη αντιπαραθεση?

      Διαγραφή
    4. Για να καταλάβουμε κύριε ότι αυτά μόνο εννοείτε, να είστε πιο σαφής και να μην τα διανθίζετε με ότι έρχεται στη γλώσσα σας... Πολύ βλάκας μα την αλήθεια!!!!!

      Διαγραφή
    5. @Spyrosmas Ηθελα να πω ότι το απαράδεκτο είναι να πληρώνεται κάποιος με ποσοστά. Και φυσικά το γωρίζουν αυτοί που στρέφουν έτσι τον ένα εναντίον του άλλου. Ένοχοι είναι αυτοί που θεσπίζουν κάτι τέτοιο. Πρέπει να καταργηθεί άμεσα. Πρέπει να καταλαβαίνουμε και να προλαβαίνουμε την ανθρώπινη αδυναμία. Δεν κάνει κακό επίσης να σκεφτόμαστε και άλλες εκδοχές. Ο άνθρωπος είναι και πολλά άλλα.... Θα μπορούσε ας πούμε να εξελιχτεί σε ένα ατύχημα ένας καυγάς για θέση ισχύος (μεταξύ δύο αρσενικών, ή μεταξύ νεόυ και μεσήλικα). Το περίεργο είναι ότι ενώ δικάζουμε το χρήμα, τελικά σκεφτόμαστε μόνο αυτό. Οι λεπτομέρειες πάντως του ατυχήματος απέχουν όσων περιγράφονται στο αρχικό άρθρο. Το παιδί π.χ. ήταν τραυματισμένο, το πρωί κατέληξε, οπότε οι αστυνομικοί δε συνέλεξαν το "πτώμα" όπως ανφέρεται. Δεν είμαι υπέρ του "Άρον-άρον Σταύρωσον Αυτόν", χωρίς δεύτερη σκέψη.

      Διαγραφή
    6. "...Δικαστής, αστυνόμος, ελεγκτής και γενικά όποιος κατέχει θέση ευθύνης και δεν σηκώνει ανάστημα στην σημερινή κατάσταση ακόμη και με προσωπικό κίνδυνο, για μένα είναι επίορκος και όταν το δημοκρατικό πολίτευμα κατακτηθεί από τον ελληνικό λαό, θα πρέπει να απομακρυνθεί από την θέση του..."
      Δηλαδή στα "λαϊκά δικαστήρια" που θα στήσετε μόλις στρογγυλοκαθίσετε στην πολυπόθυτη καρέκλα θα τιμωρήσετε/εκτελέσετε με συνοπτικές διαδικασίες όποιους δημόσιους υπάλληλους ήταν "δοσίλογοι" ή παθητικοί προδότες. Κάτι μου θυμίζει αυτό! Μπορείτε να το βρείτε?

      Διαγραφή
    7. Σημαίνει κάτι πολύ απλό. Δεν μπορείς να φέρεις ευθύνη χωρίς να λογοδοτείς επειδή είσαι κομματόσκυλο ή παρατρεχάμενος. Δεν μπορείς να φέρεις εθνόσημο και να το ατιμάζεις. Δεν μπορείς να δίνεις όρκο να διαφυλάττεις το δημόσιο συμφέρον και να φυλάς τον κώλ... σου ή να κάνεις στραβά μάτια στη λεηλασία του δημοσίου. Η ακεραιότητα χαρακτήρα και η υψηλή αίσθηση ευθύνης αποστολής είναι θεμελιώδες κριτήριο το να κατέχει οποιοσδήποτε θέση ευθύνης στο δημόσιο. Κι όποιος δεν τα διαθέτει θα πρέπει να ξεκουμπιστεί μια ώρα αρχύτερα. Πώς μπορείς να ανοικοδομήσεις το κράτος και το δημόσιο προς το συμφέρον του λαού με όλους εκείνους που κάνανε τα στραβά μάτια όταν τους χρειάστηκε η πατρίδα; Πώς μπορείς να αποκτήσεις μια σύγχρονη δικαιοσύνη πραγματικά στο όνομα του λαού, ή μια αποτελεσματική και δημοκρατική δημόσια διοίκηση με κομματόσκυλα και υπαλλήλους που ξέρουν μόνο να σέρνονται σε πολιτικά γραφεία; Πώς θα προχωρήσεις μπροστά με εκείνους που σήμερα δίνουν γη και ύδωρ στο καθεστώς κατοχής για να διασφαλίσουν την πάρτη τους; Όποιος νομίζει ότι η δημοκρατική αναγέννηση της Ελλάδας με τον λαό της κυρίαρχο θα γίνει μέσα από τον συμβιβασμό με ότι πιο χυδαίο και πρόστυχο σε χαρακτήρες και πρόσωπα υπάρχει στη δημόσια διοίκηση, το κράτος και στη δικαιοσύνη, τότε ονειρεύεται ξεσκέπαστος. Όποιος δεν κάνει για την υψηλή αποστολή της προστασίας του δημοσίου και λαϊκού συμφέροντος, όποιος δεν μπορεί να σταθεί αντάξιος στο εθνόσημο που φέρει προτιμώντας να υπακούει σε συμφέροντα που καταδυναστεύουν την χώρα και τον λαό της, τότε απλά θα πρέπει να αναζητήσει αλλού δουλειά. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις ή πρέπει να στο ζωγραφίσω κιόλας;

      Διαγραφή
    8. Βρε ανωμυμε 17 Αυγούστου 2013 - 6:29 μ.μ. τα ποσοστα τι σχεση εχουν με αυτα που ρωταω εγω? Χαιρεκακος μασωνος εισαι και κανεις μετακινηση θεματος? Τα ποσοστα ειναι που κανουν τον ανθρωπο κτηνος? Ποτε θα παρεις χαμπαρι οτι το συστημα δεν δουλευει για τους περισσοτερους? Ολοι οι τομεις εχουν ελλειματα. Ολες οι εταιριες στηριζονται σε επιδοτησεις, τυπωμενο χρημα κτλ. Κανεις δεν δινει αναφορα για τις πολιτικες που οδηγησαν εκει, ουτε ο λαος τις επελεξε ποτε. Οπως και δεν αποφασισε ποτε ο λαος για το πως θα πρεπει να μετακινειται.

      Τι σχεση εχει αν πεθανε αμεσως ή μετα απο καποιες ωρες? Μιλαμε οτι η εξουσια αυθαιρετει ειτε εχει το οπλο και το γκλοπ ειτε εχει την δυναμη να σε πεταξει κατω απο το οχημα. Απο την κατασκευη των νομων μεχρι και την εφαρμογη τους υπαρχει μια αυθαιρεσια. Με αυτη την λογικη ενοχοι δεν ειναι μονο οσοι κανουν νομους εναντιον του κοσμου αλλα ολοι οσοι συντηρουν αυτο το αδικο συστημα των χριστοφορακων και των μεγιστανων και προδιδουν την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ οπως κανουν ολοι οι πληρωμενοι δολοφονοι και οι εκδορεις επειδη ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι αν εχουν περισσοτερα αιματοβαμμενα χρηματα θα ειναι καλυτεροι ως ανθρωποι. Τι σε κανει καλυτερο αν ο διπλανος σου αυτοκτονει ή ειναι σε απογνωση? Δεν δικαζουμε το χρημα. Δικαζουμε αυτο που ειναι εναντιον της ζωης. Και οπως ξερεις εχει πολλες μορφες. Ειναι το χρημα στην υπηρεσια της ζωης και μονο, ή αν δεν εχεις χρηματα μπορει να πεθανεις ακομα και απο κατι απλο οπως το κρυο, ενα αντιβιοτικο ή απο αφυδατωση? Πραγματικα βλεπω οτι τσακωνομαστε σαν ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ για τα χαρτακια με τις εικονιτσες που εχουν διαφορες παιδικες τροφες οπως πχ. σοκολατες, γαριδακια και γκοφρετες. Δηλαδη τι μας κανει πιο "μεγαλους" απο τα παιδια? Το οτι ονομασαμε αυτα τα χαρτακια "λεφτα" που κανεις δεν ξερει ποσα ειναι, ποιος τα φτιαχνει και σε ποιον τα δινει? Στο κατω κατω αν κλεψει καποιος ενα χαρτακι που δεν το διακαιουται το μονο που χρειαζεται ισως να ειναι οτι θα πρεπει να τυπωθει ακομα ενα χαρτακι γιατι αυτος που το εκλεψε δεν ειχε παραγει καποιο εργο για να το εχει. Αν ομως κλαπει μια ζωη τοτε κανεις δεν μπορει να την αναπληρωσει.

      Διαγραφή
  10. Άλλη μια φορά νιώθω ιερό δέος διαβάζοντας αυτές τις γραμμές...και τάζω τον εαυτό μου στον αγώνα της ανάστασης της πατρίδας,όλων μας μέχρι τέλος...Ο πιο μεγάλος μας εχθρός είναι ο συμβιβασμός με το γκρίζο...Εθιστήκαμε χρόνια σ' αυτό και δε μπορούμε να δούμε ούτε τα αυτονόητα...Σε ένα παράνομο καθεστώς η ανυπακοή είναι το όπλο και σε έναν πόλεμο ενώνεται σύσσωμος ο λαός για να χτυπήσει τον εχθρό...Ο κύριος 1,44 δεν κατάλαβε ακόμα ποιος είναι ο εχθρός...και πολλοί νιώθουν έτσι,γιατί μας μάθανε να"ομοιάζομεν τω θηρίω".Μετά όμως από τέτοια συμβάντα,μου είναι αδιάφορες οι λεπτομέρειες-πώς μπορούν οι όποιοι ελεγκτές να υπηρετήσουν το καθεστώς,που σκοτώνει κάθε μέρα τα παιδιά μας με τη βία που εξαπολύει;Κι όλοι οι "υπηρέτες"του αλλά και αυτοί που το ανέχονται και δεν το πολεμάνε,είναι χίλιες φορές πιο ένοχοι και ξετσίπωτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι μία είναι το μαγκάλι και το θάνατο των φοιτητών, τώρα είναι το εισιτήριο του παιδιού. Παραδείγματα που δείχνουν ότι η τιμή της ανθρώπινης ζωής έχει καθοδική τάση. Και έχεις τον μορφωμένο συγγενή, τον γιατρό, να αναρωτιέται ποιος πεινάει στην Ελλάδα, και με το μάτι του ψυχασθενή να τονίζει επιδειχτικά ότι όλα πάνε καλά και ότι είναι θέμα προσαρμογής "Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε? Έτσι είναι τα πράγματα".
    Και έτσι μερικές φορές με κυριεύει μια επίμονη επιθυμία. Να κόψω περιστροφικά τον καρπό του πλαδαρού χεριού του. Χωρίς φόβο ή τύψεις. Με τη σιγουριά ότι αντί για αίμα μίγμα θα χυθεί από πετρόλαδο και υγρά μπαταρίας. Και αντί για φλέβες, θα πεταχτούν χάλκινα καλώδια που βγάζουν σπινθήρες, βραχυκυκλώνοντας την ανεπιτυχή ζωή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεγάλωσα στο εξωτερικό. Επέστρεψα στα 18 μου (1983). Κάποια στιγμή -περ. 1984- σε αστικό στη Θεσ/νίκη μπαίνει ελεγκτής. Ένας από τους επιβάτες δεν είχε εισιτήριο. Ο ελεγκτής άρχισε να του μιλάει άσχημα και επέμεινε να τον κατεβάσει. Και τότε -με τα δικά μου "ευρωπαϊκά" δεδομένα - έγινε κάτι αφάνταστο, ασύλληπτο, επαναστατικό. Οι επιβάτες στράφηκαν όλοι κατά του ελεγκτή για να αφήσει ήσυχο τον "λαθρεπιβάτη". Και επιβλήθηκαν !!!
    Πέρασαν από τότε σχεδόν 30 χρόνια. Μια γενιά. Βρε, πώς αλλάζουν οι άνθρωποι σε μια γενιά !
    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας μην βιαστουμε να κρινουμε για το τι πραγματικα συνεβει στο λεωφορειο. Αλλοι λενε οτι εγινε ατυχημα οταν ο νεαρος ανοιξε μονος του τη πορτα να βγει, αλλοι λενε οτι ηρθαν στα χερια και ο ελεγκτης τον πεταξε εξω. Οπως και να εχει μια ζωη χαθηκε αδικα και τοσο συντομα και αυτο αποτελει μια τραγωδια. Μακαρι να διελευκανθει η υποθεση και να αποδωθουν ευθυνες.
    Πολλες φορες εχω δει περιστατικα να βριζονται χυδαια ελεγκτες με επιβατες που δεν ειχαν εισιτηρια. Αλλες φορες επιβατες εχουν ανοιξει τη πορτα εν κινησει για να κατεβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θέλω να σκεφτείτε το εξής: Μας είπαν ότι η λαθρεπιβίβαση αγγίζει το 40%. Δηλαδή σε ένα όχημα με 30 επιβάτες, θεωρητικά οι 12 είναι χωρίς εισιτήριο. Όσοι χρησιμοποιούν λεωφορεία/τρόλεϊ κτλ ας ανακαλέσουν το τελευταίο έλεγχο στον οποιο υποβληθήκαν αυτοί και οι συνεπιβάτες τους και ας βρεθεί ένας να υποστηρίξει ότι κάτι λιγότερο από τους μίσους δεν είχαν εισιτήριο. Αυτό που συμβαίνει στα τριάντα άτομα ένας ή δυο να μην έχουν εισιτήριο.
    Δηλαδή ως κοινωνία δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι σε ένα λεωφορείο ή τρόλεϊ με 30 άτομα ένας ή δυο δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν αλλα έχουν το δικαίωμα της μετακινήσεις. Και επειδή υπάρχουν οι εξυπνάκηδες που θα πουν να πάνε με τα πόδια ή να πάρουν ποδήλατο.
    Εξηγούμε και σε αυτό. Η εργασία μου απέχει 7 χιλιόμετρα από την κατοικία μου. Έχω πάει επανειλημμένα και με τα πόδια και έχω επιστρέψει από αυτή και με τους δυο τρόπους. Η Αθήνα είναι μια πόλη αδιάβατη. Σε ποια πεζοδρόμια και σε ποιους ποδηλατοδρόμους; Κινδυνεύεις ανά πασα στιγμή.
    Σκεφτείτε και κάτι άλλο. Υπάρχει περίπτωση να ελεγχτεί το έργο που παράγει ο ίδιος ο οδηγός. Δηλαδή εκεί που ομιλεί στο κινητό, παραβιάζει τους σηματοδότες, κλείνει τις διαβάσεις για τους πεζούς, κινείται με υπερβολική ταχύτητα, φρενάρει απότομα και είναι στις μισές των περιπτώσεων αγενής, να βρεθεί ένας κάποιο έλεγχος και απλά να του πει πήγαινε δυο μήνες στο σπίτι σου να ηρεμίσεις.
    Καθημερινά χρησιμοποιώ τα Μ.Μ.Μ. και πιστεύω ότι ο μέσος οδηγός των αστικών λεωφορείων και λιγότερο των τρόλεϊ διαπράττει μια παράβαση του Κ.Ο.Κ. ανά χιλιόμετρο. Εμείς ως κοινωνία είμαστε αρκετά ανεκτική και έτσι πρέπει να είμαστε και δεν αντιδρούμε. Εγώ πάλι δεν είμαι γιατί με 1.40 ΕΥΡΩ το εισιτήριο αναμένω αντίστοιχες υπηρεσίες και τις διεκδικώ στην πράξη.
    Έτσι σκέπτομαι ότι στην θέση αυτού του παλικαριού θα μπορούσα να ήμουν εγώ απλά γιατί αντέδρασα σε κάτι οτιδήποτε. Ας ελπίσω ότι η κατάθλιψη του τώρα θα μετατρέπει για κάποιους σε μελαγχολία αλλα για μένα είναι οργή. Δεν μπορεί να είμαστε ίσως οι τελευταίοι του είδους μας και να πέσουμε έτσι αμάχητοι ή να φυγομαχήσουμε αναζητώντας καταφύγιο στην εσπερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Δημήτρη γράφεις:
    «...Αν ήθελαν απλά να ελέγξουν την λαθρεπιβίβαση, αρκούσε να δώσουν εντολή στους ελεγκτές να κατεβάζουν στην επόμενη στάση τους παραβάτες. Ούτε πρόστιμα, ούτε διαπληκτισμοί, ούτε κρατήσεις, ούτε τίποτα....»
    Αν ίσχυε η πρότασή σου, θα έπρεπε να απαντά και στην εύλογη αντίδραση κάθε λαθροεπιβάτη:
    Με το που θα τον κατέβαζε το ένα λεωφορείο ή όχημα, θα επιβιβάζετο ευθύς σε άλλο και ΑΝ τον έπιαναν! Μία στις 100 να με πιάσουν, άρα συμφέρει ως πρακτική. Βεβαίως την πρότασή σας την γράψατε βιαστικά, καθώς ο στόχος του άρθρου σας είναι η εστίαση στο γεγονός. Ωστόσο, θα ήθελα την εναλλακτική πρόταση, που θα επέτρεπε (απέτρεπε) να μην επαναληφθεί το λυπηρό συμβάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα δεν είναι ο έλεγχος. Κανένας έλεγχος δεν μπορεί να αποτρέψει την μη πληρωμή εισιτηρίων όταν η μεγάλη πλειοψηφία του λαού δυστυχεί. Το ξέρουν κι αυτοί. Γι' αυτό και σκέφτονται να επιβάλλουν το σύστημα των "κλειστών θυρών" που υπάρχει στον υπόγειο του Λονδίνου, στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και αλλού. Το πρόβλημα όμως είναι αλλού. Οφείλει η πολιτεία - αν όντως διαθέτουμε κάτι τέτοιο, που όπως καταλαβαίνετε δεν διαθέτουμε - να εξασφαλίσει την μαζική μεταφορά των κατοίκων με το μικρότερο δυνατό κόστος ανά επιβάτη και με την ταχύτερο κύκλο μεταφοράς; Κατά τη γνώμη από αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε. Για να υπάρχουν τέτοιες συγκοινωνίες θα πρέπει να ανήκουν ολοκληρωτικά στο δημόσιο υπό κοινωνικό έλεγχο και να επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι μαζικές συγκοινωνίες οφείλουν να είναι δημόσιο αγαθό, που υποστηρίζεται από το κράτος, όπως θα έπρεπε να είναι και η υγεία και η παιδεία. Όχι μόνο γιατί η ελευθερία της μετακίνησης είναι θεμελιώδης αρχή της δημοκρατίας, εξίσου σημαντική με την ελευθερία της έκφρασης, αλλά και γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία το πόσο χρόνο σπαταλά στο δρόμο ο εργαζόμενος από και προς τη δουλειά του. Σημασία όχι μόνο από άποψη οικονομικής επιβάρυνσης, αλλά και από άποψης ψυχολογίας και διάθεσης που επιδρά καθοριστικά στην απόδοση και στην κατάσταση του ίδιου του εργαζόμενου. Έχουμε τέτοιες συγκοινωνίες; Ούτε κατά διάνοια. Επιλογή του κράτους εδώ και δεκαετίες ήταν και είναι να γίνεται η βασική μετακίνηση του Έλληνα με ιδιωτικό αυτοκίνητο για να θησαυρίζει το κύκλωμα αυτοκινήτου και τα κομματικά ταμεία που νέμονται την ειδική φορολογία επί του αυτοκινήτου. Αν δεν υπάρξει ένα τέτοιο σύστημα συγκοινωνιών, που να σέβεται τον πολίτη, να τον βοηθά πραγματικά στην μετακίνησή του και ταυτόχρονα να ασκεί κοινωνική πρόνοια για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως αναξιοπαθούντες και νέοι - που κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να πληρώνουν αντίτιμο εισιτηρίου - τότε δεν έχει νόημα να μιλάμε ούτε για λαθρεπιβάτες, ούτε για ελεγκτές. Ειδικά όταν οι κυβερνήσεις ξέρουν μόνο να ιδιωτικοποιούν αυτά που θα έπρεπε να προσφέρει το κράτος ως δημόσια αγαθά χαμηλού κόστους για τον πληθυσμό.

      Διαγραφή
    2. μα που ζεις καζακη?????
      θες ενα συστημα συγκοινωνιων που να σεβεται τον πολιτη
      αν μου πεις μια κρατικη δομη υπηρεσια στην ελλαδα που να σεβεται τον πολιτη θα συμφωνησω μαζι σου.
      .Εγω ζησει και στο εξωτερικο εκει η πολιτεια σεβεται τον πολιτη,αλλα και ο πολιτης σεβεται την πολιτεια.
      Ο ελληνας δεν μπορει και δεν θελει να λειτουργησει ετσι ,ειναι αγενης ,ατιθασος και δεν θελει να υπακουει σε κανονες.

      Διαγραφή
    3. Προς: Ανώνυμος 19 Αυγούστου 2013 - 10:56 π.μ.

      Να υποθεσω, εσυ σαν ατιθασος ελληνας στο Εξωτερικο ουτε μπορουσες, ουτε ηθελες να υπακουσεις σε κανονες, εεε;;; (ειρωνικα)

      Διαγραφή
  16. κυριε καζακη συνεχηστε,το οτι μισθοφοροι των προδοτων ασχολουνται,δειχνη οτι πλησιαζει η ωρα που ολοι περιμενουμε
    δεν πρεπει να αφησουμε κανεναν απο δαυτους -ορθιο-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κυριε καζάκη , η ερώτηση μου είναι άσχετη με το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του παιδιού από τους λακέδες των πλουσίων,θέλω όμως να σας την απευθύνω από καιρό:

    1) έχω παρατηρήσει επανειλημμένα ότι το ΚΚΕ δεν συμπεριφέρεται ως επαναστατικό κόμμα. τα παραδείγματα πάρα πολλά. το πιο πρόσφατο: η δολοφονία του παιδιού δεν ήταν πρώτο θέμα στον Ριζοσπαστη. το πιο εξοργιστικό (για μένα): το ναζιστικό σκουλήκι Κασιδιάρης σήκωσε χέρι σε κομμουνιστή βουλευτή και δεν έγινε το ίδιο απόγευμα αντιναζιστικό συλλαλητήριο να βροντηξει η Αθήνα

    2) έχω παρατηρήσει ότι και εσείς δέχεστε ότι το ΚΚΕ δεν είναι επαναστατικό κόμμα

    3) θέλω να ρωτήσω ποιο είναι ΓΙΑ ΕΣΑΣ το χρονικό σημείο της μετατροπής του ΚΚΕ σε μη επαναστατικό κόμμα;

    4) διαβάζω έργα του τρότσκι και του Πουλιόπουλου τον τελευταίο καιρό και βλέπω ότι αυτοί ήδη από το '30 χαρακτήριζαν την ΚΔ εκφυλισμένη και αντεπαναστατική. πως κρίνετε την κριτική του τροτσκιστικού ρεύματος; πως κρίνετε την ΚΔ της εποχής και τα Λαικά Μέτωπα ; αυτά τα ερωτήματα έχουν ιδιαιτερη αξια αν απευθυνθούν προς εσάς γιατί τα όσα υποστηρίζετε θυμίζουν αρκετά σε μένα το ΕΑΜ, το ΕΑΜ που οδήγησε σε Καζέρτα και "κυβερνηση εθνικής ενότητας" και Βάρκιζα

    θα με ενδιεφερε παρα πολύ μια απάντηση.

    nenad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάζεις θέματα που χρήζουν εκτεταμένης απάντησης. Πολύ σύντομα θα σου έλεγα τα εξής:

      1. Το ΚΚΕ έπαψε να είναι επαναστατικό κόμμα την εποχή της μεταπολίτευσης, αν και πρόκειται για μια μακρά ιστορική διαδικασία. Με την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού στο ΚΚΕ διεξήχθη μια εσωτερική μάχη για το αν θα κρατηθεί ως κόμμα που απηχεί λαϊκά και εργατικά συμφέροντα. Κυριάρχησαν δυο τάσεις: η αποφασιστική διάλυση του ΚΚΕ και η ενσωμάτωσή του στον τότε ενιαίο ΣΥΝ και η τάση που ήθελε την διατήρηση του κόμματος ως απολίθωμα του χθες. Δυστυχώς, η κομματική γραφειοκρατία από την οποία ξεπήδησαν και οι δυο αυτές οι τάσεις είχε πνίξει προ πολλού το αυθεντικά εργατικό και λαικό στοιχείο στο εσωτερικό του και το είχε μετατρέψει σε εξάρτημα του αστικού κράτους που ζούσε είτε από την κρατική επιδότηση, είτε από την επιδότηση της σοβιετικής γραφειοκρατίας. Μετά τις δυο διασπάσεις επικράτησε εκείνο το κομμάτι της γραφειοκρατίας που ήταν ανίκανο να διεκδικήσει θέση και ρόλο πουθενά αλλού στο πολιτικό σύστημα. Κι έτσι αξιοποίησε το ΚΚΕ ως στρατός κατοχής για να επιβιώσει η ίδια και να βιοποριστεί σε βάρος της ιστορίας του κόμματος και των συναισθηματικών σχέσεων που είχαν απομείνει σ' ένα κομμάτι της εκλογικής του βάσης. Έτσι το ΚΚΕ μεταμορφώθηκε σ' αυτό που είναι σήμερα: σ' ένα κόμμα που εκφράζει μια μερίδα της κομματικής και πολιτικής κάστας που ο κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός δημιούργησε με κρατικές επιδοτήσεις και κονδύλια όλων των ειδών.

      2. Δεν συμφώνησα ποτέ με την τροτσκιστική λογική, αν και πιστεύω ότι ο Τρότσκι είχε δίκιο σε πάρα πολλές αιτιάσεις του εναντίον του Στάλιν, της ΕΣΣΔ και της ΚΔ εκείνη την εποχή. Όμως για μένα ο τροτσκισμός ήταν το alter ego του σταλινισμού και γι' αυτό λειτούργησε επίσης ως αντεπαναστατικό ρεύμα χωρίς καμιά σοβαρή επιρροή στις μάζες. Ευτυχώς!

      3. Τα Λαϊκά Μέτωπα ήταν η μόνη ορθή πολιτική που θα μπορούσε ένα επαναστατικό κίνημα να ακολουθήσει. Το πρόβλημα με τα Λαϊκά Μέτωπα ήταν αφενός η πολιτική του Στάλιν που θυσίαζε κινήματα για προσωρινά και αμφίβολα διπλωματικά οφέλη της ΕΣΣΔ και αφετέρου το γεγονός ότι τα κομμουνιστικά κόμματα της εποχής δεν ήξεραν τι σημαίνει να οικοδομείς πλατιές παλλαϊκές συμμαχίες από τα κάτω προς τα πάνω, από τον λαό και την εργατική τάξη μέσα στους αγώνες τους. Έμειναν απλά και μόνο σε μια πολιτική συμφωνία κορυφής με πολιτικούς σχηματισμούς στους οποίους βασιζόταν η συσπείρωση του λαού. Ήταν προδιαγεγραμμένο να αποτύχουν γιατί έθαβαν την πρωτοβουλία και την αυτοοργάνωση των μαζών και την υποκαθιστούσαν με συμφωνίες ανάμεσα σε ηγεσίες.

      4. Το ΕΑΜ για μια σειρά ιστορικούς λόγους ήταν το μόνο ενιαίο λαϊκό μέτωπο που οικοδομήθηκε από τα κάτω προς τα πάνω. Γι' αυτό και είχε αυτή την τεράστια επιτυχία. Έδωσε για πρώτη και μοναδική φορά στον ίδιο τον λαό να οικοδομήσει τη δική του εξουσία, που εκείνη την εποχή ονομαζόταν λαοκρατία. Ποιος άλλος το κατάφερε; Ποιο άλλο σχήμα συγκέντρωσε γύρω τις λαϊκές τάξεις με πρώτη την εργατική τάξη και τη διανόηση; Η ήττα προήλθε από το γεγονός ότι οι ηγεσίες του κινήματος ήταν παντελώς ανέτοιμες να δώσουν την πρωτοβουλία στις μαχόμενες οργανωμένες δυνάμεις του λαού μέσα στο ΕΑΜ να συνεχίσουν τον αγώνα. Παρέμειναν να αποφασίζουν σε κλειστό κύκλο στην κορυφή με τους όρους θεωρίας και πολιτικής που ήταν εθισμένοι από παλιά χωρίς να αντιλαμβάνονται σε ποια κατάσταση βρισκόταν το κίνημα, δηλαδή το γεγονός ότι το ΕΑΜ επικεφαλής του ελληνικού λαού είχε ήδη στα χέρια του την εξουσία.

      Διαγραφή
  18. Σε απάντηση όλων αυτών των ανεκδιήγητων τύπων που δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τον πολίτη από το δούλο, τον ευσυνείδητα εργαζόμενο από το χαφιέ και που δεν έχουν «πάρει χαμπάρι» ότι ζούμε υπό Κατοχικό Καθεστώς, παραθέτω τις δηλώσεις ΑΞΙΟΠΕΠΟΥΣ εργαζομένου του ΟΣΥ στην «Εφημερίδα των Συντακτών», 16/8/2013.

    «Κεφαλοκυνηγοί» και… εθελοντισμός στις αστικές συγκοινωνίες»

    Της Χαράς Τζαναβάρα

    «Δεν είναι συνάδελφός μου. Ντρέπομαι που πληρωνόμαστε από την ίδια εταιρεία». Είναι το ανθρώπινο, αυθόρμητο ξέσπασμα του Σταύρου Μανίκα, εν ενεργεία οδηγού λεωφορείου, για το συνταρακτικό γεγονός της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής για παράβαση μόλις 1,20 ευρώ! Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ώς πρόσφατα εκλεγμένο μέλος του συνδικάτου των εργαζομένων στις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), είχε ανησυχήσει από καιρό για την απαράδεκτη συμπεριφορά των «κεφαλοκυνηγών», όπως αποκαλεί τους ελεγκτές.
    «Είναι παλιό το… φρούτο», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» και μας αποκάλυψε ότι το σώμα αυτό είχε δημιουργηθεί πριν από μια δεκαετία, πάλι με πρόσχημα την πάταξη της λαθρεπιβίβασης. Είχαν ανταποκριθεί περίπου 1.000 εργαζόμενοι στο κάλεσμα των φορέων διαχείρισης των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, στοχεύοντας και τότε στο πριμ. «Σήμερα σε σύνολο 6.500-7.000 εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, οι λεγόμενοι… εθελοντές μόλις που φτάνουν τους 220. Είναι προς τιμήν των συναδέλφων μου, οι οποίοι, παρά τις περικοπές μισθών και τις μεγάλες ανάγκες των οικογενειών τους, αρνήθηκαν από φιλότιμο να συμμετέχουν σε τέτοια απάνθρωπα μέτρα κατά εργαζομένων και ανέργων που με δυσκολία αντιμετωπίζουν τις βασικές τους ανάγκες», επισημαίνει και αποκαλύπτει ότι οι «κεφαλοκυνηγοί» ανταμείβονται αρκετά καλά για τον… εθελοντισμό τους. Ελάχιστοι είναι επίσης οι οδηγοί που ελέγχουν αν οι επιβάτες μπαίνουν στα οχήματα από την μπροστινή πόρτα, το άλλο μέτρο πάταξης της λαθρεπιβίβασης που τους μετατρέπει σε άτυπους ελεγκτές.
    Το πρόστιμο για τη μη πληρωμή εισιτηρίου σε λεωφορεία και τρόλεϊ είναι 72 ευρώ. Από το ποσό αυτό ο ελεγκτής δικαιούται να πάρει το 40%! Το υψηλό αυτό πριμ εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τον υπερβάλλοντα ζήλο που δείχνουν ορισμένοι ελεγκτές. Ο νόμος βέβαια, με τη «βούλα» των μνημονίων, έχει θεσπίσει πλαφόν και οι κάθε είδους εξτρά αμοιβές δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 25% του μισθού. Οι αρμόδιοι διοικητικοί παράγοντες όμως έχουν βρει «παραθυράκια» για να παρακάμπτουν τις απαγορεύσεις. Το πιο συνηθισμένο κόλπο συνίσταται στην προσφορά «εθελοντικής» εργασίας σε ημέρες ρεπό.
    «Οι έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει από καιρό δεν έχουν φέρει αποτελέσματα στα έσοδα του ΟΣΥ», αποκαλύπτει ο Στ. Μανίκας και προσθέτει: «Ο κύριος στόχος αυτής της εκστρατείας δεν είναι η βελτίωση των οικονομικών αλλά ο εκφοβισμός των πολιτών. Να τρέμουν για τα πάντα, να μην αντιδρούν και να περνάνε με λιγότερες αντιστάσεις τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει κάθε τόσο η τρόικα. Είναι απαράδεκτο να τρομοκρατούν πολίτες που έχουν φτωχοποιηθεί με τα μνημόνια, ανέργους, νέους που ψάχνουν χωρίς ελπίδα για δουλειά. Γι’ αυτό ζητάμε από καιρό δωρεάν συγκοινωνίες για όλους τους φορολογούμενους σε αυτές τις δύσκολες εποχές».
    Από στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι φορείς των εργαζομένων, μόνον το 15% του κόστους λειτουργίας της ΟΣΥ, της νεοσύστατης εταιρείας που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τρόλεϊ της πρωτεύουσας, προέρχεται από τις πωλήσεις εισιτηρίων.
    Η σημαντική αυτή… λεπτομέρεια δεν απέτρεψε όμως τους αρμοδίους να πλασάρουν στους πολίτες την «καραμέλα» ότι η πάταξη της λαθρεπιβίβασης, που οι ίδιοι την υπολογίζουν σε 35 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το σύνολο των αστικών συγκοινωνιών, θα ματαιώσει τη νέα αύξηση τιμών που έχει επιβάλει η τρόικα, έχει ήδη θεσμοθετηθεί με το τελευταίο Μνημόνιο και απλώς έχει μετατεθεί για το φθινόπωρο.
    Με αυτό το «σενάριο» ξεκίνησαν διαφημιστική καμπάνια και αύξησαν τους ελέγχους, κυρίως σε λεωφορεία και τρόλεϊ, επιστρατεύοντας «εθελοντές» που έχουν παρακολουθήσει κάποια υποτυπώδη σεμινάρια, με αποτέλεσμα να είναι συχνές οι καταγγελίες για απαράδεκτες και βίαιες συμπεριφορές με θύματα μετανάστες, νέους και γυναίκες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νομιζω οτι ολοι βλεπεται το δεντρο και οχι το δασος.

    Στην προκειμενη περιπτωση υπευθυνος, για οτι συμβαινει, ειναι ο φορεας, ιδιωτικος η κρατικος ο οποιος επρεπε να εχει εκδοτηριο εισιτηριων απο τον οδηγο, ωστε οποιος ανεβαινει στο οχημα θα πρεπει να βγαλει εισιτηριο η να δειξει ενα προπληρωμενο εισιτηριο. Εαν καποιος δεν εχει χρημματα η ενα προπληρωμενο εισιτηριο η Δωρεαν καρτα (οπως για τους συνταξιουχους, ανεργους και αλλες ομαδες πολιτων), τοτε δεν ανεβαινει στο οχημα. Ετσι απλα λυνονται σχεδον ολα τα υπαρχοντα προβληματα και δεν συμβαινουν τετοια πραγματα, οπως αυτο το γεγονος που τελικα χαθηκε ενα νεο παιδι, κριμα, τζαμπα και βερεσε.

    Το γεγονος οτι οι Ελεγκτες παιρνουν προμηθεια για τα προστιμα που κοβουν και ετσι γινονται τσαμπουκαδες, αυτο το μετρο ειναι αισχρο και αθλιο και δειχνει την ποιοτητα του κρατους που το επιτρεπει καθως και του φορεα που το εφαρμοζει.

    Φυσικα συμφωνω με την αποψη οτι... ''Οι μαζικές συγκοινωνίες οφείλουν να είναι δημόσιο αγαθό, που υποστηρίζεται από το κράτος, όπως θα έπρεπε να είναι και η υγεία και η παιδεία. Όχι μόνο γιατί η ελευθερία της μετακίνησης είναι θεμελιώδης αρχή της δημοκρατίας, εξίσου σημαντική με την ελευθερία της έκφρασης, αλλά και γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία το πόσο χρόνο σπαταλά στο δρόμο ο εργαζόμενος από και προς τη δουλειά του.''

    ΥΓ> Ο υπογειος του Λονδινου εχει μπαρες και ελεγκτες και δεν μπαινεις χωρις εσιτηριο, οχι κλειστες πορτες και ολα τα λεοφωρεια εχουν μηχανη εκδοσεως εισιτηριων και ανοδο απο την μπροστινη πορτα και εξοδο απο την μεσαια. Οσο για το κοστος των λεωφορειων, μια και ειναι ιδωτικα..... πολυ ακριβωτερο απο την Ελλαδα, εστω και για μια σταση παρακατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ευχαριστω πολύ , μαλλον θα επανελθω, ιδίως γιατί για τα Λαικά Μετωπα και το ΕΑΜ ακόμα είμαι επιφυλακτικός πολύ και με ενδιαφερει να δω μια άλλη οπτική , πιο φιλική προς αυτές τις τακτικές.

    μέχρι τότε, κάτι πιο "εύκολο": όταν γράφετε ότι το ΚΚΕ έπαψε να είναι επαναστατικό κόμμα την εποχή της μεταπολίτευσης , και ότι την ίδια εποχή είχε πνιγεί μέσα στο κόμμα οριστικά το αυθεντικά εργατικό και λαικό στοιχείο, συμπεριλαμβανετε και την ομάδα του μετέπειτα ΝΑΡ; Ήταν και αυτό "μη επαναστατικό κομμάτι του κόμματος"; εάν ναι, γιατί δεν παρέμειναν οι ηγετες του μέσα στο μηχανισμό να κάνουν την καριέρα πχ του Αρβανιτακη; το γεγονός ότι η κύρια δυναμη της εν λόγω ομάδας βρισκόταν στα πανεπιστήμια δείχνει κάτι για εσάς ή δεν δείχνει τίποτα;

    nenad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, δεν θεωρώ επαναστατική οργάνωση το ΝΑΡ, ή ότι προέκυψε από την διάσπαση κυρίως της νεολαίας το 1989. Το ΝΑΡ θέλει να γίνει, ή τέλος πάντων ήθελε να γίνει ένα καλύτερο ΚΚΕ και το ψάχνει αυτό προσκολλημένο σ' έναν θεωρητικό δογματισμό που δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την ταξική πάλη και την επιστήμη της. Όταν έγινε η διάσπαση πολλά από τα τότε στελέχη του ΝΑΡ πίστεψαν ότι μέσα από τις εκλογικές αναμετρήσεις και τις αντιπαραθέσεις θα κερδίσουν στον ανταγωνισμό με το επίσημο ΚΚΕ για να το διαδεχτούν. Προφανώς απέτυχαν. Ακόμη και σήμερα το ΝΑΡ ετεροκαθορίζεται σε σχέση με την πολιτική του ΚΚΕ και ελπίζει ότι οι πιθανές διασπάσεις και αποχωρήσεις από τον Περισσό θα το ενισχύσουν. Η λογική αυτή είναι και η απόλυτη καταδίκη του.

      Διαγραφή
    2. Νομιζω οτι το ΝΑΡ απο την διασπαση του απο το ΚΚΕ και επειτα, εκανε πολυ ορθες αναλυσεις, και αντικατεστησε επαξια το ΚΚΕ ως προς την επιστημονικη ορθοτητα και πρωτοπορια.
      Το γεγονος οτι η κυρια δυναμη του ειναι στα πανεπιστημια, οπως λεει ο φιλος nenad πιο πανω, συνηγορει στο γεγονος αυτο, γιατι η καθημερινη τριβη με τη θεωρια ειναι αναγκαια προυποθεση της αυτοκριτικης και της ιδιας της εξελιξης της θεωριας, κατι στο οποιο το ΚΚΕ αποτυγχανει διαρκως και εκφυλιζει τη θεωρια σε εναν θρησκευτικο δογματισμο.
      Κατα τη γνωμη μου το ΝΑΡ εχει χασει απο το ονομα και την ιστορικοτητα του ΚΚΕ, πραγμα αναμενομενο οταν μιλαμε για κομμα με τετοια ιστορικη πρακαταθηκη και με τοσα χρονια πισω του.. και οχι γιατι δεν διαθετει 'την τεχνη της ταξικης παλης' που διεθετε το ΚΚΕ η οι οργανωσεις του οπως το ΠΑΜΕ.
      Επιπροσθετως, θα πρεπει να ληφθει υποψιν το γεγονος οτι η πλειοψηφια των ανθρωπων που απασχολουνται στον κλασικο εργατικο τομεα (χειρωνακτες εργατες) ειναι ως επι το πλειστον ανθρωποι καποιας ηλικιας που εχουν/ειχαν μεγαλωσει/γαλουχηθει στην αγκαλια του ΚΚΕ πριν το 89' και τις διασπασεις.
      Επισης, θα πρεπει να εκτιμηθει το γεγονος οτι η απηχηση της αριστερας στην κοινωνια συνολικα ηταν συρικνουμενη απο το '90 και μετα, ως αναμενομενο μιας εποχης αντεπαναστασης. Κανενα αριστερο κομμα δεν αυξησε τη δυναμη του, και ηταν θαυμα που επιβιωσε, εστω και με πενιχρα ποσοστα και απηχηση, σε τετοιες συνηθκες για 20 χρονια ενα πολιτικο κομμα που δε στηριζοταν σε κατι, σε αντιθεση με το ΣΥΝ και το ΚΚΕ που ειχαν κληρονομησει μια μεγαλη ιστορια και το συνακολουθο βαρος της..

      Γνωμη μου ειναι οτι η ευκαιρια του ΝΑΡ διανοιγεται τωρα με αυτη τη κριση και την μαθηματικως βεβαιη ριζοσπαστικοποιηση μεγαλου τμηματος του πληθυσμου, για το αν θα μπορεσει να καταξιωθει στις συνειδησεις κυριως των νεων και μορφωμενων στρωματων ως επαναστατικη δυναμη, ως πρωτοπορια..
      Στο τελευταιο συνεδριο της Ανταρσυα η αποφαση που παρθηκε ηταν η εφαρμογη της πολιτικης λαικου μετωπου, η οποια συμφωνοντας και με τις αναλυσεις σας ειναι στο σωστο δρομο..

      Διαγραφή
    3. Αν είχε το ΝΑΡ σωστές θεωρητικές αναλύσεις, πρώτο, δεν θα παπαγάλιζε τις ανοησίες περί "ολοκληρωτικού καπιταλισμού" μια νεορικαρντιανή χυδαιότητα που δανείστηκε από τους ορισμένους ακαδημαϊκούς της Βρετανίας και, δεύτερο, θα είχε αντιληφθεί έγκαιρα και σε βάθος την κρίση χρέους που ερχόταν.
      Η καταδίκη του στο περιθώριο των εξελίξεων όλα αυτά τα χρόνια καταδεικνύει ότι μέρος του προβλήματος που ορίζεται ως "αριστερά" στην Ελλάδα. Σε μια εποχή όπου η αριστερά συνολικά έχανε έδαφος στην κοινωνία το ΝΑΡ δεν κατόρθωσε να κερδίσει ούτε πόντο. Πράγμα που σημαίνει ότι ο λαός και οι εργαζόμενοι το εκλαμβάνουν με τον ίδιο τρόπο - ίσως και χειρότερο - απ' ότι το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ. Όταν χάνεις μέσα στις μάζες, θα πρέπει να αναρωτηθείς τι φταίει μ' εσένα, τι κακό κάνεις και απωθείς τις μάζες. Όποιος ρίχνει αλλού το φταίξιμο έχει είτε τυπική γραφειοκρατική λογική των εξελίξεων, είτε θεολογική. Εγώ κατέχω την αλήθεια, αλλά οι μάζες είναι ηλίθιες που δεν με καταλαβαίνουν. Με την λογική αυτή τόσο το ΝΑΡ, όσο και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι βέβαιο ότι θα έχουν την τύχη του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
  21. και κατι τελευταιο. δέχεσθε-ορθά-ότι το ΚΚΕ δεν είναι επαναστατικό κόμμα. δέχεσθε-επίσης ορθά- ότι η ανεργία, οι αυτοκτονίες, η απόγνωση, οι κατασχεσεις, ο τρόμος, θα ενταθούν . είναι δυνατόν να συνεχίσει να υπάρχει το ΚΚΕ μέσα σε αυτές τις συνθήκες; ένα κόμμα που λέει ότι είναι επαναστατικό, αλλά δεν είναι, έχει λόγο ύπαρξης μέσα σε προεπαναστατικές, το λιγότερο , συνθήκες; με άλλα λόγια , ρωτάω: το ΚΚΕ είναι πιθανότερο να εξαφανιστεί ή να μην εξαφανιστεί τα ερχόμενα χρόνια;

    nenad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σημερινό ΚΚΕ επιβιώνει κυρίως λόγω των επιδοτήσεων του αστικού κράτους. Γι' αυτό και η ηγεσία του δεν θέλει με κανένα τρόπο την μετωπική σύγκρουση. Στην ΕΡΤ από την αρχή έκανε τα αδύνατα δυνατά να πείσει τους εργαζόμενους να μην προχωρήσουν σε λειτουργική κατάληψη και ότι θα ήταν καλύτερο να διαπραγματευτούν τις αποζημειώσεις των απολύσεων και την μετάβασή τους στο νέο σχήμα. Αυτό βέβαια δεν είναι άσχετο με το ξεπούλημα του 902 και της δημόσιας συχνότητας που είχε παραχωρηθεί στο ΚΚΕ σε μια εταιρεία φάντασμα. Αν ήθελε η κυβέρνηση θα μπορούσε να τινάξει την όλη υπόθεση στον αέρα και να ξεμπροστιάσει τον Περισσό για την περίεργη χρηματοδότησή του από νεοσύστατη υπεράκτια εταιρεία με έδρα ένα δικηγορικό γραφείο. Δεν το κάνει γιατί θέλει το ΚΚΕ ως ανάχωμα.
      Το ΚΚΕ και ότι αντιπροσώπευε ιστορικά δεν περιήλθε κυρίως μετά το 90 στην πιο ταπεινωτική φάση της κρίσης του, αλλά έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα τον ιστορικό του κύκλο. Όπως έγινε και με την ιστορική σοσιαλδημοκρατία. Η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και η διάλυση του πάλαι ποτέ κομμουνιστικού κινήματος επισφράγισε την τύχη του. Η ιστορία και μάλιστα η ιστορία της ταξικής πάλης δεν γυρίζει πίσω, παρά μόνο για περιγελάσει, ή να γελοιοποιήσει τις όποιες ανόητες προσπάθειες να αναγεννηθεί κάτι που πέθανε. Όπως οι διάφορες ομάδες και ομαδούλες που πιστεύουν - όπως οι παλαιοημερολογήτες - ότι μπορούν να γυρίσουν πίσω την ιστορία και να φτιάξουν ένα καλύτερο ΚΚΕ. Πρόκειται για δυστιχισμένες υπάρξεις, χωρίς θεωρητική παιδεία και χωρίς επαφή με την πραγματικότητα γύρω τους. Το ΚΚΕ θα συντηρηθεί από την άρχουσα τάξη όσο το έχει ανάγκη και μετά θα διαλυθεί εξ ων συνετέθη. Ελπίζω κάτι τέτοιο να γίνει με όρους μαζικού λαϊκού κινήματος, γιατί έτσι υπάρχει η ελπίδα να αναγεννηθούν με νέους όρους και μορφές οι λυτρωτικές ιδέες που εξέφρασε ιστορικά το κομμουνιστικό κίνημα.

      Διαγραφή
  22. Πρώτα και κύρια, απο πού και ως που ο άνεργος, και ειδικά ο νέος άνεργος που έχει μηδαμινό εισόδημα και 0 λεφτά στην άκρη (δικά του), επιβάλετε να πληρώνει εισιτήριο? Μήπως υπάρχει τεκμήριο απο τα κάλαντα?

    Η πρώτη σκέψη του κάθε παιδιού μιας οικογένειας απλών εργαζόμενων είναι να μην επιβαρύνει τους γονείς του. Ειδικά αν είναι και λίγο "αλάνι" λίγο “οχι μαμούχαλος” το παιδί με την καλή έννοια , αυτά τα κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτοί που πέφτουν απο τα σύννεφα δεν ξέρω σε πιο κόσμο ζουν, μάλλον στον κόσμο του χοντρού πορτοφολιού τους που περιβάλλεται απο ροζ συννεφάκια με παιδάκια που είναι σώφρονες πολίτες και εχουν γύρω τους τείχη "αξιοπρέπειας". Μονο που αυτά τα τείχη που κτίζετε στην φαντασία σας.. σαν κάνουν να μη βλέπετε την τύφλα σας. Και νομίζεται μετά πως με το ΚΟΥΤΙ .. με το DIGEA έχετε επαφή με τον πραγματικό κόσμο εκει έξω. Αλλα αμ`δε που θα λεγε και ο Χατζηχρήστος.

    Μετά το αμερικάνικο όνειρο τωρα ήρθε και το Success story είναι δυο πολύ καλες ταινίες αλλα δεν είναι αληθινές ιστορίες είναι σαν τον Αι Βασίλη της coca cola. Καλή ιστορίούλα για να κοιμόμαστε ολοι χαρούμενοι.

    Στον πραγματικό κόσμο δεν είναι όμως όλα ρόδινα κύριοι, και πραγματικά αναρωτιέμαι εαν αυτοί που βγάλαν τον ορο "τσαμπατζής" αυτές οι πολιτικές “ιδιοφυΐες” εν ετη 2013 εάν έχουν περάσει ποτέ απο πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Πέρασαν ποτέ απο εποχές με 60% ανεργία σαν νέοι? Ποιοί είναι αυτοί που μιλάν τοσο εύκολα και ωραία για τσαμπατζήδες επιδεικτικά ποιοί κουνάν το δάχτυλο?
    Ξέρουν τι θα πει να νοιώθεις οτι είσαι βάρος στην οικογένεια σου?
    Ξέρουν τι θα πει να προσπαθείς να μην χάσεις τις παρέες σου σαν νέος και να νιώθεις "κυριλέ" όταν κουβαλάς 5Ε στη τσέπη μερικές φορές το μηνα? Ξέρουν που έχει πάει η κατάθλιψη στην εποχή μας? Ξέρουν πως τα χάπια δίνουν και παίρνουν σήμερα?

    Όταν σου δίνουν ένα μέλλον που μοιάζει με γραμμή παραγωγής εργοστασίου, η οπία θα σε πάει βόλτα σε μια έρημο.. που έχει ζωντανό αντε κανένα κροκόδειλο...
    Και έχεις εφόδια μια γουλιά δυο γουλιές στο παγούρι ίσα να ακούγετε κάτι. Κρατάς την κάθε σταγόνα πάση θυσία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

    Τσαμπατζής είναι αυτός που έχοντας εισόδημα δεν τηρεί της υποχρεώσεις του σε μια ευνομούμενη πολιτεία,, που υποτίθεται ότι του ορίζει υποχρεώσεις που μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες με κάποια σχετική ευκολία έχοντας πρώτα απο την κοινωνία κάποια εφόδια.

    Θα έπρεπε κανονικά το 60% των νέων (οι άνεργοι δλδ) + αυτοί που δεν μπήκαν καν στον κόπο να δηλώσουν οτι είναι άνεργοι να έχουν πάσο ελευθέρας αν υπήρχε ψήγμα κοινωνικής πρόνοιας, και αυτο θα έπρεπε να ισχύει με το που φέυγουν απο το λύκειο ως που να βρούν δουλειά!

    Ανταυτού έχουμε την τιμωρία, τιμωρία στη πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Εσείς τους μαθαίνετε κύριοι να αντιστέκονται σαν αγριμάκια σε ενα "κράτος" που ξέρει μόνο να παίρνει και στην τελική ποτέ δεν νοιάστηκε να τους βρείτε δουλειά ωστε να έχουν αξιοπρέπεια.,. και μετα τους βγάζετε και παρατσούκλια πάνω απο τους τάφους τους.

    (εκτός και αν έρθουν στο γραφείο σας και σας παρακαλέσουν σαν καλά κόμματο-σκυλάκια. Τότε είναι νέοι λαμπροί κτλ..το μέλλον του τόπου και άλλες μπούρδες. Αφού τους μπογιατίσετε είναι ολα καλά. Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας δλδ.)

    Και μη ξεχνάμε και την μεγάλη εικόνα ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ...Πού πηγαίνει τελικά το ρευστό απο τα εισιτήρια χύνετε στην οικονομία? Η πάει απευθείας στη μαυρη τρύπα? Σε ένα δάνειο που είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμο? Ναι λοιπόν καλά να πάθει.Του άξιζε ο θάνατος...Αφου πιστεύουμε σε SUCCESS STORY αυτο μας αξίζει, θάνατος.. για να μη λήψει ευρό απο τους τοκογλύφους. Μας χάλασε το γράφημα το παιδί το 1,20Ε.. εκτίναξε το δάνειο μας,,. να δώσουμε και πιστόλια στους ελεγκτές.,, όλα καλά. δεν τρέχει τπτ. Και πόρτες με γκιλοτίνα για τους "τσαμπατζήδες".Να πεθάνουν ακαριαία όλοι οι νέοι να ησυχάσουμε να μην έχουμε ούτε ανεργία, ούτε νέους "περίεργους", που θέλουν χρήματα στη τσέπη.. νισάφι. Και μετά αφού ησυχάσουμε να ρίξουμε όλοι μαζί τον ύπνο του δικαίου εκεί στα μνήματα του νεκρωμένου μας μυαλού.

    Α.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απ'τον Ντερτιλή στον ελεγκτή.
    Η λίστα με τους νέους που σκότωσε το κράτος τα τελευταία 40 χρόνια.
    Από τον αξιωματικό και τους ματατζήδες φτάσαμε να σκοτώνουν οι εισπράκτορες των λεωφορείων.'Αντε με το καλό κι οι καθαρίστριες με τους καντηλανάφτες.
    http://erotokritosx.blogspot.gr/2013/08/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ειναι ο «εισπρακτορας», ειναι ο μονιμος δημοσιος υπαλληλος με δικαιωμα υπογραφης/ σφραγιδα που κανενας νομος δεν τον εχει ακουμπησει εδω και 10ετιες. Εχει μεγαλυτερη καλυψη και απο τον νομο περι ευθυνης υπουργων. Ειναι ΑΝΩΤΑΤΟ ειδος ζωης. Απο εφοριες και πολεοδομιες μεχρι την ασφαλεια/ΓΑΔΑ και ΕΛΑΣ. Προσφατα σε ενα αστ/κο τμημα 20-30 στην βαρδια ΕΝΑΣ ετρεχε σαν τρελλος, ενας Α.Φ. απαντουσε τηλεφωνα και ολοι οι αλλοι τα ματωναν. Ουτε ενας να βοηθησει τον τρελλο που ετρεχε να εξυπηρετηση. Στην σοβιετια του Ελλαδισταν πρεπει να ΚΛΕΙΣΟΥΝ στο συνολο και να ξηλωσουν και τις πορτες στο δημοσιο και να το στησουμε απο την αρχη αποκλειοντας τεως Δ.Υ. (σσ για να μην παει το μυαλο σου στο πονηρο, εγω ειμαι κοντα στην συνταξη, οποτε δεν προσβλεπω σε προσληψη)

      Διαγραφή
  24. Κύριε Καζάκη,
    η ανωτέρω προτροπή σας σε εμφύλιο, θεωρώ ότι είναι αποτέλεσμα
    ψυχιατρικού παραληρήματος,λαμβάνοντας υπ' όψιν την εξαιρετικά δύσκολη
    θέση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μου.Δεν νιώθω μίσος για εσάς.
    Μόνο απέραντο οίκτο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτού νοιώσεις οίκτο βγάλε το κεφάλι σου απο κει το χεις σφηνωμένο και πάρε μερικές τζούρες οξυγόνο να βάλει μπρος ο εγκέφαλος.

      Διαγραφή
    2. Απέραντο οίκτο νοιώθουμε εμείς για τη λοβοτομή που σου έχουν κάνει φουκαρά μου. Ο Καζάκης προτρέπει για εμφύλιο;
      Τι κανιβαλισμό έχει υποστεί ο εγκέφαλός σου για να ισχυρίζεσαι, ότι όσοι αντιδρούν στη βάναυση καταπάτηση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίσταται η πλειοψηφία του ελληνικού λαού προτρέπουν σε εμφύλιο;
      Τον κοινωνικό πόλεμο τον κήρυξαν αυτοί που εσύ υποστηρίζεις, ποιος ξέρει γιατί, ίσως διότι ως μαυραγορίτης βλέπεις την επίθεση σαν ευκαιρία να κερδοσκοπίσεις και άνθρωποι σαν τον Καζάκη σου 'χαλάν τη "πιάτσα", ίσως επειδή είσαι από γεννησιμιού σου βλάκας!
      Και στις δύο περιπτώσεις, άντε πνίξου, όπως σου αξίζει!

      Διαγραφή
    3. Η το κρατος σας αγαπητε συνελληνα θα σταματησει να ασκει εξουσια πανω μας ή πνιγομαστε στο αιμα.ΧΙλιες φορες αιμα παρα δουλοσυνη.

      Διαγραφή
  25. Προς λωβοτομημένους συνέλληνες και σφουγγοκωλάριους της εκάστοτε εξουσίας ,αυτούς δηλ.που αποδέχονται τη διαστροφική σχέση αφέντης-δούλος και εναλλάσσουν τους ρόλους (π.χ. αφέντης στους αδύναμους,δούλος στους δυνατούς) .

    Οπως είναι γνωστό σε κάθε σκεπτόμενο άτομο οι νόμοι δεν έχουν δωθεί στη κοινωνία από κάποια ανώτερη δύναμη.Δημιουργούνται από ανθρώπους και καταργούνται πάλι από ανθρώπους.
    Ετσι και στη περίπτωση της μη πληρωμής εισιτηρίου στα ΜΜΜ.
    Πριν τα μνημόνια η μη πληρωμή εισιτηρίου ήταν ένα απλό πταίσμα ,που σαν ποινή επέσυρε τη πληρωμή προστίμου.Ουτε συλλήψεις επιτρεπόταν,ούτε φυλακίσεις,ούτε αυτόφωρα.
    Μετά τα μνημόνια και συγκεκριμένα το 2011, επί υπουργείας Ρεππα στο Υπ.Συγκοινωνιών, η ποινική καταστολή αναβαθμίστηκε και η μη πληρωμή εισιτηρίου έγινε πλημμέλημα,που επισύρει αυτόφωρα,συλλήψεις και φυλακίσεις.
    Με τη φόρα που έχουν πάρει οι ναζί της φιλομνημονιακής παράταξης και αν κρίνουμε από τις τοποθετήσεις τους σε όλα τα φόρουμ δεν είναι μακρυά η κακουργηματοποίηση της μη πληρωμής εισιτηρίου και η τιμωρία της ....απεχθούς πράξης με την εσχάτη των ποινών ,δηλ.με θάνατο και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ .... ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της, τα συμπεράσματά μας δεν μπορούν παρά να βασιστούν σε αυτά που διαβάζουμε ή φανταζόμαστε. Παρόλα αυτά και πέρα από αυτό το συμβάν που θα μπορούσε να μην είχε συμβεί στην Αμερική ερευνούν την πιθανότητα η JPMorgan να έχει προσλάβει τα παιδιά Κινέζων πολιτικών με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε δουλειές στην Κίνα: http://www.businessinsider.com/jpmorgan-hit-by-chinese-hiring-probe-2013-8

    Θα μπορούσε να έχει να κάνει με κάτι ανάλογο με την Goldman Sachs και την χώρα μας;

    Και μην ξεχνάμε την περίπτωση του Ιωσήφ. Διαφορετικό τα ρούχα σου να είναι σκισμένα από μπροστά και διαφορετικό να είναι σκισμένα από την πίσω πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ρε παιδια οι ελεγκτες των λεωφορειων δεν ειναι εκτελεστες.Την δουλεια τους κανουν.Κριμα για το παιδακι που πηγε τοσο αδικα,λυπηθηκαμε πολυ,αλλα ήταν ενα ατυχημα με μοιραια καταληξη.(που θα μπορουσε να συμβει σε οποιονδηποτε)
    Φυσικά και ανησυχω για τα παιδια μου,και υπερβολικα καμμια φορα,αλλα σιγουρα δεν ανησυχώ οτι θα τους εκτελεσει καποιος υπαλληλος του οασα
    επειδη δεν πληρωσαν εισιτηριο.
    Καλο ειναι να μην γινεται πολιτικη εκμεταλλευση σε τετοια γεγονοτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύνελθε! Γιατί το ίδιο μπορούμε να πούμε ακόμη και για τους δήμιους του μεσαίωνα. Τι να κάνουν κι αυτοί οι δύστυχοι, την δουλειά τους έκαναν. Όποιος έρχεται στα χέρια με κάποιον προκειμένου να τον κρατήσει παρά και ενάντια στη θέλησή του, μόνο και μόνο για να εισπράξει το ποσοστό από το πρόστιμο, τότε αυτός μπορεί να κάνει τη δουλειά του, αλλά η δουλειά του μοιάζει μ' αυτήν του κεφαλοκηνυγού.

      Διαγραφή
  28. κυριε καζακη εσυ γιατι εισεπρατες ταλιρακια απο φτωχους και απελπισμενους για κατι αγωγες που θα.....εκανες για την μη πληρωμη χαρατσιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον με μπλέκεται με τον εαυτό σας που πουλάτε αγωγές και εξώδικα από το διαδίκτιο. Η ομαδική αγωγή εναντίον των εκκαθαριστικών του ΕΠΑΜ έχει κατατεθεί και έχει δικαστεί η αίτηση για προσωρινή διαταγή. Και παρά το γεγονός ότι δεν την έκανε αποδεκτή ο δικαστής, οι 1.800 και πλέον που συμμετέχουν στην ομαδική αγωγή δεν αντιμετωπίζουν κανενός είδους πρόβλημα με την εφορία. Μέχρι και φορολογική ενημερώτητα δίνουν σε όσους μέχρι πριν την αγωγή ήταν σε διαδικασία ποινικών μέτρων από την εφορία. Επίκειται η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων μέσα στο Σεπτέμβρη και πάει λέγοντας. Το ΕΠΑΜ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που και ενδίκως έχει καταθέσει ότι δεν αναγνωρίζει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, αλλά και την πληρωμή του. Όσο για τα 5 ευρώ ήταν ενδεικτική συμβολή στα συνολικά έξοδα της ομαδικής αγωγής.

      Διαγραφή
  29. Καλησπέρα σε όλους,

    Η γνώμη μου είναι ότι σε τέτοιες εποχές, όποιος είναι έστω και λίγο ευαισθητοποιημένος κοινωνικά και όχι τελείως παρτάλι, ακόμη και σαν ελεγκτής θα πρέπει να κάνει τα στραβά μάτια σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση. Και όποιος νομίζει πως ότι δεν πληρώνουν οι άλλοι το πληρώνει αυτός, απλούστατα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Γιατί είτε πληρώσουν οι άλλοι είτε όχι, θα πληρώσουμε,(η θα κληθούμε να πληρώσουμε)όλοι αυτά που χρειάζονται για να καταστραφούμε τελείως, και όχι αυτά που λείπουν, άν πραγματικά λείπουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρειαζόταν κάποιος να τα πεί ...
    Όταν διάβασα το περιστατικό και τον τρόπο δολοφονίας του παιδιού το ίδιο ένοιωσα...
    Ένοιωσα ότι σε Ανθρώπινες κοινωνίες του 21ου αιώνα, που η τεχνολογία και η ενέργεια λογικά ανήκει στο σύνολο και όχι στους λίγους, οι συγκοινωνίες είναι ελεύθερες για τους πολίτες, όπως και όλες οι ΔΕΚΟ, (που εμείς οι ηλίθιοι αφήσαμε να μας τις πάρουν) επειδή δεν ανήκουν σε ιδιώτες αλλά στο κοινωνικό σύνολο και κατ'επέκταση, λογικά στη Δημοκρατία, γιατί έτσι έπρεπε να λέγεται το Ανθρώπινο κράτος, αν υπάρχουν Άνθρωποι να το συγκροτούν...

    Όμως ξέροντας ότι ο σημερινός Έλληνας ραγιάς έχει κατέβει ένα στάδιο πιο κάτω από τον τότε ραγιά και έχει περιέλθει σε κατάσταση ζώου πλέον και ξέροντας ότι όσα κι αν τους πεις (μιλάω εκ πείρας) και σε όσους και αν τα πεις ελάχιστοι θα σε καταλάβουν, προτίμησα να μή μιλήσω και να μείνω με την αγανάχτηση, η οποία τελικά μετατρέπεται σε θλίψη...
    Όμως όχι αγαπητέ Καζάκη, φρούδες ελπίδες μην τρέφεις... δεν βλέπω εγώ ποτέ να έρχεται "εκείνη η ευλογημένη ώρα", όσο τουλάχιστον εμείς δεν κάνουμε ότι χρειάζεται για να ακούγεται πάντα ολόκληρη η αλήθεια που θα φωτίσει και θα ξεγυμνώσει αυτό τον νέο σκοτεινό μεσαίωνα των ολίγων...!
    Όμως θα διαδώσω το παραπάνω κείμενό σου, γιατί πιστεύω ότι καλό θα κάνει, έστω κι αν η αλήθεια είναι μισή, γιατί έτσι και με τον τρόπο που μας έμαθαν οι "δάσκαλοί μας" να σκεφτόμαστε, δε μπορούμε εύκολα να ξεχωρίσουμε τις παγίδες τύπου Καζάκη, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το ΧΑΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η κυρία Διβάνη δημοσίευσε στο Protagon το παρακάτω άρθρο που είναι σχετικό με το θέμα. http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.blog&id=26929

    Στο δικό σου άρθρο αναφερόμενος στην ΚΥΡΙΑ Λένα Διβάνη γράφεις τα εξής: “…..Το ίδιο και μια από το γνωστό σινάφι που ενώ ξέρει πολύ καλά να εκδίδεται κατ’ επάγγελμα με αντάλλαγμα ακαδημαϊκούς τίτλους, οφίτσια και «όνομα», κανείς δεν τολμά να την αποκαλέσει πόρνη. Ίσως και να έχουν δίκιο, γιατί δεν την οδηγεί η χειρότερη από όλες τις ανάγκες, η ανάγκη της επιβίωσης, όπως συμβαίνει με τις κοινές πόρνες, αλλά λειτουργεί εκ φύσεως, λες και είναι στα γονίδιά της….”.

    Διαβάζοντας το άρθρο της επιμένεις στους χαρακτηρισμούς σου?

    Αν ναι τότε είσαι για λύπηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο αυτή είναι "κυρία", άλλο τόσο ο Πάπας Βενέδικτος παραιτήθηκε από συμπόνοια για το ανθρώπινο πόνο... Το ποιος είναι ο καθένας μας καταγράφεται στην πορεία του καθενός.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά – αν και άθελα σου – το τοποθετείς καημένε μου.

      Γράφεις “Το ποιος είναι ο καθένας μας καταγράφεται στην πορεία του καθενός.”

      Εκείνη ζει και αναπνέει ελεύθερα εκφράζοντας τις απόψεις της τις οποίες υπερασπίζεται επιχειρηματολογώντας “σαν αντράκι”.
      Τι κάνεις εσύ δόλιε? Κρύβεσαι πίσω από τσιτάτα μείγματος μοχθηρίας για την επιτυχία του άλλου και Συριζοκουκουέδικα της δεκαετίας του '50.

      Το να γράψω σε οικτίρω είναι το λιγότερο.

      Διαγραφή
    3. Η κ. Διβάνη, δεν ήξερε, γράφει, ότι ο νεαρός ήταν νεκρός. Και, εάν ήξερε δε θα έγραφε κάτι τέτοιο, συμπληρώνοντας: "Που την είδαν την ασέβεια στο νεκρό; Ούτε που ξέραμε τότε ότι ήταν νεκρός". Δεν αρνείται δηλαδή καταρχήν ότι το ίδιο μήνυμα με δεδομένη μια καλύτερη πληροφόρηση θα ήταν ασέβεια.
      Αλλά ο λόγος για τον οποίο εγκαλεί τους κριτές της δεν είναι αυτός. Να πως εξηγεί την επίθεση στο πρόσωπό της: "Κατάπια αργά όλη την πικρότατη χολή που πριν από μένα είχε εκτοξευτεί εναντίον της Σώτης Τριανταφύλλου, του Χωμενίδη, της Έρσης Σωτηροπούλου, του Κουμανταρέα, του Τατσόπουλου, της Δημουλά, εναντίον όλων των διανοούμενων, των καθηγητών, όλων. Δεν είναι ότι διαφωνούν με αυτά που λέμε, η διαφωνία είναι η πηγή που ποτίζει τον διάλογο, είναι που τον μισούν τον διάλογο."
      Εξανέστη δηλαδή ο κόσμος επειδή "μισεί το διάλογο" και όλως περιέργως έχει στοχοποιήσει για κάποιο λόγο τους συγγραφείς και τους γίγαντες της διανόησης τύπου Τατσόπουλου. Και για να μην πλανηθούμε από την παράθεση αποκλειστικά και μόνο παραδειγμάτων συναδέλφων της, τραγική συνέχεια των οποίων προφανώς είναι η ίδια συμπληρώνει "Όλων (των διανοούμενων)".
      Δεν αντέχει η κ. Διβάνη να περιοριστεί σε ένα συγγνώμη λόγω κακής πληροφόρησης, όπως υποστηρίζει. Ακριβώς τη στιγμή αυτή, διαλέγει να τραβήξει και το αυτί αυτού έναντι του οποίου απολογείται, φωνάζοντας "Άκου, Ανθρωπάκο!" κάνοντας επίκληση να στηριχτούμε στη "λογική και τη νομιμότητα". Δεν πειράζει εάν ούτε η λογική ούτε ακόμα κι αυτή η κολοβή κατοχική νομιμότητα δεν προβλέπει να συμπλέκεται ο ελεγκτής με τους πελάτες για το εισιτήριο.

      Διαγραφή
    4. Διαβάζοντας το άρθρο και την άθλια ανασκευή της δήλωσης που προσπαθεί να κάνει σε αυτό, διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά πόσο ορθοί είναι οι χαρακτηρισμοί του κου Δημήτρη.

      Εάν εσείς δε μπορείτε να το δείτε, τότε πραγματικά είστε για λύπηση...

      Διαγραφή
    5. Janne Grekman δεν εχεις ιδεα τι ειναι η λυπηση οπως και πολλοι αλλοι που λενε αυτες τις λεξεις χωρις να τις εννοουν και χωρις να τις νοιωθουν. Τα λυπαμαι και τα χαιρομαι αλλου.

      Διαγραφή
    6. Κυρία Janne Grekman το αν είναι "αντράκι" η εν λόγω "κυρία", δεν ξέρω. Είναι τόσο παρα φύση, που μπορεί όντως να πάσχει και απ' αυτό. Πάντως, να χαίρεστε τη διανόησή σας. Μια διανόηση που ξέρει μόνο να πουλιέται κι αγοράζεται από την εκάστοτε εξουσία, που ξέρει μόνο από διδακτορικά και βιβλία της πλάκας, που η τραγικά μέτρια μόρφωσή της και προπαντός η ανύπαρκτη κοινωνική της συνείδηση την κάνουν απλά ένα αποκτηνωμένο δίποδο και τίποτε περισσότερο. Αυτή η διανόηση υπήρξε και υπάρχει γιατί το σύστημα προβολής των ιδιωτικών ΜΜΕ και της εξουσίας τους προβάλει διαρκώς και έχει μετατρέψει αυτούς τους φελούς, τις απίστευτες μετριότητες, αυτούς τους χυδαίους αυλικούς κάθε Αλαφούζου, Λαμπράκη και λοιπών, που σαν τον γνωστό ποιητή Φανφάρα μεγαλουργούν κατά παραγγελία του πιο άθλιου και διεφθαρμένου εργοδότη τους. Μαύρα κοράκια, κόκκινα κοράκια και στη μέση η "κυρία" που έγινε "αντράκι" με τις πλάτες του πανάθλιου κατεστημένου που σήμερα πνέει τα λοίσθια. Κι αυτό για πρώτη φορά σας φοβίζει. Ο κόσμος έπαψε να χάβει ότι του σερβίρουν ως μέγα διανοητή κι αυτό σας φοβίζει. Καλά κάνει και σας φοβίζει.

      Διαγραφή
  32. εδω, σε αυτο τον τοπο, εκπροσωπειται το τελειοτερο ειδος αυτοκταστροφης αυτου του αθλιου ειδους που λεγεται ανθρωπος. Η βιομαζα που κατοικει αυτο το μερος, λαο δεν θα το ελεγα με τιποτα, δυστυχως δεν μπορει να υπερβει εστω και για λιγο την ποταπη φυση της. Ας μην ξεχναμε για παραδειγμα οτι στην επανασταση καποιοι οπλαρχηγοι αν δεν τους δινανε λεφτα σταματουσανε το πολεμο και καποιες φορες, ευτυχως λιγες,αλλαζανε και στρατοπεδο! Οσο για σενα Δημητρη τι να πω? καλο αγωνα και κλεινω με δυο λογια του Βουδα ενα για το παιδι που εφυγε και ενα για ολους μας:
    1.Ζήσε τη ζωή σου με τον ίδιο τρόπο που θα ήθελες τα παιδιά σου να ζήσουν τη δική τους.
    2.Δεν μπορείς να βαδίσεις στο μονοπάτι, αν δεν γίνεις το μονοπάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χαθηκε μια ανθρωπινη ζωη για ασημαντο λογο και ειναι ενα πολυ τραγικο γεγονος.
    Περα απο το συγκεκριμενο περιστατικο, πολλα δημοσια μεσα μαζικης μεταφορας βρισκονται σε αθλια κατασταση Μενω στη Νικαια, μια εργατικη περιοχη με σημαντικο πληθυσμο που εξυπηρετειται με μερικα σαραβαλιασμενα λεωφορεια που εχουν συνεχως μεγαλες χρονικες καθυστερησεις στα δρομολογια με αποτελεσμα να υπαρχει συνωστισμος στις ωρες αιχμης. Ενω σε μερικα δρομολογια υπαρχουν και σοβαρα προβληματα ασφαλειας ειδικα σε νυχτερινα δρομολογια. Επαιρνα το τρολεϋ 21 απο Ομονοια-νικαια οπου πολλοι επιβατες ηταν ναρκωμανεις, αλκοολικοι και αλλοδαποι και ειχαν γινει πολλα περιστατικα οπου ναρκωμανεις εβγαζαν μαχαιρια σε μεταξυ τους διαμαχη ή αλλοδαποι πλακωνονταν μεταξυ τους.

    Επισης, η κατασκευη του μετρο πρωτα σε πιο πλουσιες αραιοκατοικημενες περιοχες αντι σε φτωχοτερες με μεγαλο πληθυσμο εργατικες περιοχες (δυτικα προαστεια) δειχνει και μια ταξικη προτιμηση των πολιτικων αρχων υπερ των πιο ευπορων στρωματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. «Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους επειδή κάποιος τζαμπατζής θα μπορούσε να πηδήξει έξω από το όχημα;».έγραψε όλο αυταρέσκεια και αναλγησία ,που θα ζήλευε και ένας Ιαβέρης από τους Αθλιους.

    Ανοιξαν τα σαγόνια της κυνικότητας και κατασπάραζαν ανεργους και φτωχούς,πληβείους και κολασμένους .

    Το απολογητικό υπόμνημά της "παρεξηγημένης" συγγραφέως ψυχρό και άψυχο όπως και η ίδια.

    Ολοι κάνουν τη δουλειά τους.

    Από τον πραιτωριανό των ΜΑΤ ,μέχρι τον μισθοφόρο που ρίχνει βόμβες , τον τραπεζίτη που εκπλειστηριάζει πρώτες κατοικίες,τον δεσμοφύλακα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης .
    Και η "παρεξηγημένη" συγγραφέας κάνει επίσης τη δουλειά της.

    Οπως την έκανε πάντα,νομιμοποιώντας την εκάστοτε εξουσία,από τον ΓΑΠ μέχρι τον ελεγκτή του τρόλει.

    Την δουλειά του θα κάνει και ο λαός και σαν ένας άλλος ελεγκτής θα κρίνει αυτούς που σήμερα κρίνουν..............τους νεκρούς ,με περίσσιο κυνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. η Λαική Συνέλευση Περιστερίου προσπαθεί να οργανωσει συναυλία στην Πλατεία Δημαρχείου , 30 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας, την Παρασκευή και πορεία μέσα στο ΠΛΗΡΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ Περιστέρι την ερχόμενη Τρίτη. το ΕΠΑΜ μπορεί και πρέπει να βοηθήσει , όπως βοήθησε πάρα πολύ και στην ΕΡΤ. Ελάτε στο Περιστέρι,στην πλατεία Δημαρχείου,(στάση μετρό Περιστεριου) βοηθήστε στην οργάνωση του αγώνα

    nenad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μερικοι θελουν την πληρη διαλυση καθε δομης του κρατους,
    μην πληρωνετε τιποτα,μην υπακουτε σε νομους,διαλυστε τα παντα
    αυτοι ειναι και αρχηγοι ελληνικων κομματων .
    Καθενας που διαφωνει με αυτους ειναι ηλιθιος και φασιστας.
    Πραγματικα καζακη αναρωτιεμαι υπαρχει μεγαλυτερος φασιστας απο εσενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με έπιασες, μπράβο! Είμαι φασίστας γιατί αυτά που έλεγα ότι θα συμβούν συνέβησαν μέχρι κεραίας. Είμαι φασίστας γιατί μιλώ και παλεύω εναντίον του πιο τρισάθλιου καθεστώος κατοχής που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Είμαι φασίστας γιατί δεν θέλω να δω να χάνεται η πατρίδα μου και ο λαός μου κάτω από την μπότα του σύγχρονου αποικιοκράτη κατακτητή και των δοσιλόγων συνεργατών του. Είμαι φασίστας γιατί δεν πρόκειται να αφήσω να συντελεστεί αυτό το έγκλημα γενοκτονίας εναντίον του ελληνικού λαού, ακόμη κι αν χρειαστεί να δώσω τη ζωή μου. Είμαι φασίστας γιατί αγωνίζομαι αυτός ο λαός να κατακτήσει την ελευθερία του και τη δημοκρατία που ποτέ δεν είχε για να ευημερήσει στον τόπο του. Ναι, προφανώς είμαι φασίστας για να απαιτώ ο λαός για γίνει αφεντικό στον τόπο του και για να γίνει αυτό δεν πρέπει να αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα από το σημερινό τρισάθλιο καθεστώς.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Ανώνυμε(9:36)
      Αν τουλάχιστον δεν είσαι έμμισθος σχολιαστής που κατευθύνεται στο να μπαίνει και να γράφει κάτω από αντιπολιτευτικά άρθρα για να προκαλεί τον κόσμο (έχει εμφανιστεί και αυτό το είδος 'επαγγέλματος' τελευταία, άλλωστε όλοι κάποια δουλειά (προσπαθούν να) κάνουν και καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, έτσι δεν θα 'λεγες κι εσύ;) τότε είναι πολύ καλό που καταλαβαίνεις την ανάγκη να διαβάζεις το blog του ΔΚ μπας και διαβάσεις και καμιά αλήθεια.
      Δεν πειράζει που έχεις ακόμα αυτήν την άποψη (για την επιθυμία κάποιων να "διαλύσουν" το κράτος). Αν είσαι (λέμε, αν) καλών προθέσεων και προβληματίζεσαι για το πού πάμε σαν χώρα, τότε μάλλον γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις πως αυτά που γράφονται εδώ είναι οι απόψεις που βλέπουν κατάματα την αλήθεια και φωτίζουν τον τρόπο που θα έπρεπε να δράσουμε αν ακόμα έχουμε την αξιοπρέπεια των ελεύθερων ανθρώπων.
      Να μπαίνεις και να διαβάζεις. Πολλοί άνθρωποι ξύπνησαν και είδαν αλλιώς τα πράγματα όταν τους ταρακούνησε ο Καζάκης.

      Διαγραφή
    3. το αν ενας δεν κανει εκπτωσεις στην αξιοπρεπεια του απενανι στον οποιοδηποτε 'μεγαλο' η μικρο δεν τον καθιστα φασιστα.
      Ο συγκεκριμενος δε εχει πει καποια συγκεκριμενα πραγματα με τεκμηριωση.Αν διαφωνεις να λες τη γνωμη τη δικη σου η εστω του πολιτικου νταβατζη σου.Διαφορετικα το να λες εναν φασιστα χωρις δικαιολογηση το μονο που δειχνει ειναι οτι εσυ ο ιδιος εισαι φασιστας και μαλιστα βαρεων βαρων

      Αποστολης Ιεραπετρα

      Διαγραφή
    4. ρε συ αποστολη.Τωρα μου θυμηζεις το κκε που παντου βλεπει προβοκατορες.Δεν εχω πολιτικους νταβατζηδες,γιατι ουτε συνδικαλιστης ειμαι,ουτε διορισμενος πελατης τους,και φυσικα ουτε εμμισθος σχολιαστης που γραφει καποιος αλλος.
      Απλα διαβαζοντας και το μπλοκ του καζακη μεσα στα πολλα που διαβαζω,και αφου τον εχω δει και σε τηλεοπτικα παραθυρα διακρινω το αλαζονικο του υφος,κοιτα και στο blog του οποιος εχει αντιθετη αποψη ειναι αυτιστικος και ηλιθιος.
      ε αυτη δεν ειναι φασιστικη συμπεριφορα ????ρωτα και ανθρωπους απο το επαμ τιναζουν τον γιακα τους.
      ολοι που δεν συμφωνουν με αυτον ειναι προδοτες,δοσιλογοι,συνεργατες της τροικας

      Διαγραφή
    5. Όταν κάποιος γράφει ανώνυμα και διαρκώς βρίζει με επιχειρήματα τουαλέτας τον άλλο που γράφει πάντα επώνυμα για να εκτίθεται με αυτά που λέει, τότε το φασιστοειδές δεν είναι ο δεύτερος, αλλά ο πρώτος. Έχω ένα μεγάλο ελάττωμα. Δεν ανέχομαι τους ηλίθιους!!! Δεν ανέχομαι αυτόν που ενώ δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα, δεν ξέρει καν να διαβάζει, γράφει και μάλιστα ανώνυμα σχόλια με ύφος 100 μπουργκράφων για να καταχερίσει ή να ειρωνευτεί απόψεις και επιχειρήματα με ότι βλακεία έχει ακούσει απ' εδώ κι από εκεί. Συγνώμη, αλλά αυτός είναι ηλίθιος με πατέντα και δεν έχω καμιά όρεξη να του χαριστώ. Δεν πρόκειται να τον αντιμετωπίσω όπως τον απλό άνθρωπο του μεροκάματου που απλά είναι παραπλανημένος. Γι' αυτόν έχω όλη την υπομονή να του εξηγήσω, ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνει ή δεν συμφωνεί. Όχι όμως για ρεμπεσκέδες του κοινού ποινικού δικαίου που νομίζουν ότι επειδή έχουν στόμα μπορούν να πετάνε όποια ηλιθιότητα τους κατέβει.

      Διαγραφή
    6. Και δεν μου λες, Ανώνυμε του 21 Αυγούστου 2013 - 10:02 π.μ., ολοι αυτοι που τιναζουν τον γιακα τους, που ειναι τωρα; Τι κανουν; Υποθετω, αφου ο φασιστας Καζακης δεν τους επετρεψε να εχουν αντιθετη γνωμη, εφυγαν απο το επαμ και εκαναν κατι καλλιτερο. Και τι κριμα που ο φασιστας Καζακης και εμεις οι υπολοιποι φασιστες δεν το βλεπουμε αυτο το καλλιτερο. Ευτυχως, το βλεπεις εσυ, και σιγουρα αγωνιζεσαι μαζι τους για την αναταση της χωρας.

      Διαγραφή
    7. Φιλε ανωνυμε δεν ειπα οτι εισαι ντε και καλα φερεφωνο καποιου νταβατζη.Ειπα ακομα κι αν εισαι.
      Δευτερον η περιοδος που περναμε ειναι η πιο κρισιμη στην μετα την κατοχη ιστορια[για μενα ακομη πιο πολυ] για να ανεχεται τα κομματα και τους πολιτικους να κοροιδευουν το λαο με τα κομματικα επικοινωνιακα παιχνιδια τους ενω αυτα θα επρεπε να εχουν σηκωσει τη σημαια της αντιστασης εδω και 4 χρονια και να δωσουν στο λαο να καταλαβει οτι εδω τα πραγματα σοβαρευουν πολυ και διακυβεβεται η ιδια η υπαρξη της χωρας και του λαου.Λες να μην το ξερανε οτι θα συμβει αυτο;;Λες να μην ηξεραν ποια ειναι η σωστη αντιδραση;Περιμεναν λες τον Καζακη να τους πως επρεπε να ενεργησουν;;Ο Καζακης παρολα αυτα τα ειπε.Εχει μιλησει πολυ,εχει δρασει πολυ.
      Βγηκε κανενας απ αυτους να του πει 'τι μαλακιες ειναι αυτες που λες ρε φιλε;;Ελα εδω να σε ξεστραβωσω;;;ΣΤΑ ΙΣΑ...ΚΑΝΕΙΣ

      Ολοι αποφευγουν τον απομονωνουν σαν να ειναι συμπολιτευομενοι με την τροικα και τους δοσιλογους.Στην πραγματικοτητα ειναι.Φαινεται απ τις πραξεις του που επισης εχει καυτηριασει πολλες φορες και αναλυτικα ο Καζακης.Και εκει παλι δε βρεθηκε κανενας με την αξιοπρεπεια να του πει.Κατσε ρε φιλε τι λες για μενα;;Που να την βρουν την αξιοπρεπεια;;Ακομη κι ο πολυς Γλεζος,εχει προδωσει οτι πρεσβευε στο παρελθον μεχρι που εφτασε στην μεγιστη καταντια να παιρνει γραμμη απ τον Τσιπρα και ολο το αμερικανοθρεπτο επιτελειο που τον καθοδηγει.Τι να κανει ο Καζακης;;ΜΟΥΓΚΑ;Επειδη ειναι ο Γλεζος;;Βγηκε στα ισα και με ακιοπρεπεια και του τα χωσε και ειπε εγω τωρα ειμαι εδω κανω αυτα,εσυ που εισαι;Αν δεν μπορεις κατσε σπιτι σου με δοξα και τιμη.90 εισαι πλεον,κανεις δε θα σου πει τιποτα.Αλλα οχι να δουλευεις τον κοσμο.Γιατι ο δυστυχης λαος σε εχει ψηλα και το εκμεταλλευεσαι προς οφελος του Τσιπρα.
      Για να μην πω τι προτεινε διαρκως ο Γλεζος για λυση του ζητηματος των αποζημιωσεων της Γερμανιας στου Παπαδακη και σου σηκωθει η τριχα καγκελο.Δυστυχως τα τσακαλια του ΣΥΡΙΖΑ το χουν αποσυρει απ το youtube αλλιως θα σε παρεπεμπα αμεσως.


      Αποστολης Ακαμωτακης ιεραπετρα

      Διαγραφή
  37. αμ δε που αγωνιζεσαι για αυτά !!!!
    Αγωνιζεσαι για την εξουσία,αγωνιζεσαι για να παραγκωνισεις καθε φωνη μεσα στο κομμα σου,αγωνιζεσαι να βγεις σε κανενα τηλεοπτικο παραθυρο και να αλιευσεις καμμια ψηφο.
    Η χωρα δεν θελει αλλους εθνοσωτηρες ,οι λυσεις που προτεινεις ειναι ανεφαρμοστες αριστερου τυπου αερολογιες και φανφαρες,και το ξερεις καλα αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γατονι με πεταλα εισαι, τον ξεσκεπασες, αχαχαχαχ!!!

      Διαγραφή
    2. Και ποιά είναι η εφαρμοστέα λύση, ρε γατόνι; Για πε, ρε Αινστάιν!

      Διαγραφή
    3. Γιατι ειναι ανεφαρμοστες ρε γιγαντα;;;ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ

      Αποστολης Ακαμωτακης

      Διαγραφή
  38. Καλα κανετε ολοι σας, βγαλτε τα απωθημενα σας, τις δικες σας αδυναμιες και ανεπαρκιες και αντι να ενωθειτε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, οπως διαλλαλει ο Κς Καζακης, και να ξεκινησετε τον αγωνα για να δωσετε λυση ριχνοντας αυτη την Προδοτικη και Δοσιλογικη κυβερνηση ωστε τελικα να αλλαξετε την καταστροφικη πορεια της χωρας, ξοδευστε ολη σας την δυναμη σε διαληκτισμους στο διαδυκτιο. Δηλαγη παραμυθια της χαλιμας και ονειρα θερινης νυχτας και τιποτα αλλο σοβαρο.

    Κε Καζακη καλο θα ητανε να εισαστε λιγο μετρημενος στις εκφρασεις σας και τις αντιπαραθεσεις ΔΙΟΤΙ μονο με τις πραξεις, το παραδειγμα και τα εργα σας μπορειτε να δωσετε την ωθηση σε ολους αυτους που σημερα, απο τον καναπε τους, μιλανε για δημοκρατια κτλ.

    Και ερωτω: Μηπως θελετε οι κοποι σας να πανε χαμενοι μπλεχομενος σε τετοιες ανιπαραθεσεις;

    Πιστευω οτι καποια μερα οι ιδεες το πως βλεπεις και θελεις την Ελλαδα να κυβερνατε θα γινουν πραγματικοτητα και ειμαι σιγουρος οτι πιστευεται σε ενα καλως ωργανωμενο κρατος και οχι στο μπαχαλο το σημερινο που αγωνιζεστε να φυγη, εκτος εαν κατα βαθος πιστευεται στην αναρχια, που δεν το νομιζω.

    Ακομη πιστευω οτι καλο θα ητανε να παρης την Ελληνικη σημαια σαν λαβαρο οταν το ΕΠΑΜ βγαινει σε διαδηλωσεις και αγωνες διαμαρτυριας αντι τα κομματικα μπαιρακια ωστε να πετυχης το σκοπο και να γινη το ιδιο οπως εγινε με το ΕΑΜ.

    Αυτο το ειδαμε να γινετατε στην ΕΡΤ, ο καθενας ειχε το δικο του μπαιρακι, και ετσι τελικα βρηκαν την ευκαιρια τα κομματοσκυλα του ΚΚΕ και των υπολοιπων κομματων να σβυσουν την σπιθα που προκαλεσε το κλεισιμο της ΕΡΤ. Σημερα τελικα οπως φαινετε ο Καψης τους εφθειρε πληρως, η Δοσιλογικη κυβερνηση εγραψε τον λαο κανονικα και κανεις δεν εχει μεινει να παλεψει για το ονειρο.

    Οπως εγραφα και προηγουμενα κατα την γνωμη μου υπευθυνος για τον θανατο του παιδιου ειναι ο φορεας μεταφορων που δεν εχει μηχανες εκδοσεων εισιτηριων στα οχηματα. Εαν υπηρχαν, φυσικο ειναι τετοια επεισοδια θα μειονωταν στο ελαχιστο και η χρηση ελεγκτων που παιρνουν προμηθεια απο τα προστιμα θα ηταν ελαχιστη. Αρα φταιει το συστημα που επιτρεπει τετοιες αθλιες και αισχρες εφαρμογες καθως και ο φορεας αλλα μεχρι σημερα δεν ακουσα ουτε διαβασα κανεναν να τους καταδικαζει και να ζητα να καταγγελθουν επισημα.

    Γ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρεις απλές παρατηρήσεις:

      1. Να είστε απολύτως σίγουρος ότι η εξέγερση θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Όχι γιατί το θέλει ο λαός, αλλά γιατί οι κυβερνήσεις κάνουν την εξέγερση αναπόδραστη, όπως έλεγε ο Χ. Τρικούπης. Και τότε ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

      2. Το ΕΠΑΜ είναι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που φέρει στις διαδηλώσεις και παντού ως σήμα του την ελληνική σημαία. Και το ΕΑΜ σας θυμίζω έφερε την ελληνική σημαία με την επιγραφή πάνω στον σταυρό της, ΕΑΜ. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό. Γι' αυτό και υπάρχει επίσης και το λάβαρο του ΕΠΑΜ.

      3. Έχετε δίκιο για τον ρόλο των κομματικών μηχανισμών στην ΕΡΤ. Όμως η υπόθεση της ΕΡΤ δεν έχει κλείσει ακόμη. Όσο είναι ανοιχτή και εκπέμπει εμείς θα είμαστε εκεί και θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε την μάχη για μια αληθινά δημόσια αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ μέχρι το τέλος. Ειδικά τώρα που τα λαμόγια και οι εγκάθετοι την κοπάνησαν από την ΕΡΤ. Αυτό είναι το καθήκον για όποιον θεωρεί τον εαυτό του πατριώτη δημοκράτη.

      Διαγραφή
  39. Νομίζω πως θα έπρεπε να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Νεοδημοκράτης σήμερα πιστεύει ότι η μη πληρωμή εισιτηρίου είναι κακό σημάδι και θα χαλάσει το success story δλδ θα χαλάσει η σωτηρία μας.

    Πιστεύει δε ότι είμαστε τόσο κοντά στη σωτηρία που δέχεται ακόμα και την τιμωρία με θάνατο σε αυτούς που δεν πληρώνουν. Δεν λεω οτι είναι όλοι δολοφόνοι και μα την αλήθεια ούτε το στομάχι να τον μαζέψουν δεν θα είχαν, αλλά έμμεσα από τον καναπέ είπαν πολλοί καλά να πάθει...

    Ίσως κ Καζάκη να είναι η ώρα να βγει κάποια εκ νέου οικονομική ανάλυση φρέσκια, έτσι με απλά κατανοητά νουμεράκια και να γίνει μετά και μια αναφορά με το εισιτήριο συγκριτικά. Για να δούμε πόσο κοντά.. είμαστε στη σωτηρία.
    Κοντεύουμε? ακουμπήσαμε? ¨Η μας τον ακούμπησαν.

    Κάποιοι ανθρωποι αλήθεια νομίζουν οτι ολη αυτη η περιπέτεια μας τελειώνει τα Χριστούγεννα. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ. Το πιστέυουν, εκεί με το που βγούν τα δεντρα κτλ.. μαζί με τον αι Βασίλη.

    Ομως πέρα απο την πλάκα
    Αυτό είναι επικίνδυνο.

    Δεν πα να λέν οι moodys ότι πάμε για φούντο
    Δεν πα να λέει ο Ομπαμα οτι δεν κάνετε τπτ με λιτότητα μόνο.. αντί να τρίξουν τα θεμέλια .. το περνάν στο ντούκου.. Οταν ο Καζακης λέει δεν βγαίνουν τα νούμερά γραφικός εδώ και 3 χρόνια γραφικός. Ο μόνος λογικός άνθρωπος στη Γη είναι το ΣΤΟΥΡΝΑΡ!

    Και ο μονος σωτήρας μας είναι ο Γερμανός. Αυτός ξέρει. Αυτός νοιάζεται για μας... δλδ δεν θα μου κάνει εντύπωση να φτιάξουν και θρησκευτικό cult με ξυλινα αγάλματα πάνω στα οποία θα αποικονίζωντε αετοι η φατσα του Σοιμπλε κτλ..

    Έτσι οι ΝΔ`τες μαστουρωμένοι πάνω απο τον πυρσό της ΝΔ και αποσβολομένοι από το κύρος που έχουν τα προγούλια της Μέρκελ, λένε ακόμα το μακρύ και το κοντό τους. Δεν αντέχω άλλο να βλέπω άτομα που λένε "καλά να πάθει" γύρω όταν δεν ξέρουν γρι από οικονομία. Αυτο είναι αρρώστια άγνοια της άγνοιας τους.
    Επιβάλλεται λεν αλλαγή νοοτροπίας πρέπει ολοι να σοφρωνιστούμε .Τι θέλουν οι Γερμανοι? σπίτια? Σπιτια να δωσουμε και να μη πούμε κουβέντα.
    Χοροπηδάει στον τάφο του ο Σωκράτης απο τα νεύρα του στο τέλος θα βγεί έξω και θα μας κυνηγά με την μαγκούρα του..

    Τι αξίζουν την λύπηση μας? μούντζες? ξύλο? γκιλοτίνα? Η πρέπει να τους διδάξουμε? Πες λίγο ρε Δημήτρη.,, και κόψε και καμιά αμοιβάδα δεν χρειάζεται να ακούμε τον κάθε μονοκύτταρο που απαντά ενώ διάβασε τρεις γραμμές..

    Α.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αυτή την Ελλάδα ονειρεύεσαι εσύ και όλοι οι ομοϊδεάτες σου εδώ μέσα?
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=26927

    Ξυπνήστε ανασφαλή, απαίδευτα και μισαλλόδοξα ντουρντουβάκια!

    Η εποχή που ο πατέρας του ΓΑΠ κορόιδευε τους Κουτόφραγκους και ζούσατε καταχρώμενοι δισεκατομμύρια ευρώ άλλων Ευρωπαίων πέρασε οριστικά και αμετάκλητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Janne, ποσο νυχτωμενος εισαι;

      Διαγραφή
    2. ...ζούσατε καταχρώμενοι δισεκατομμύρια ευρώ άλλων Ευρωπαίων...

      Αναζητούνται εκτός από την ορθογραφία και το συντακτικό, κριτική σκέψη, ορθή κρίση και λογική επεξεργασία δεδομένων.

      Διαγραφή
    3. Μωρη Ζαν, απ την Ομαδα Αληθειας εισαι; Κλαιω, απο τα γελια. Υπαρχουνα ακομα βουρλα, που χαβουν αυτη τη φτηνη προπαγανδα της συλλογικης ενοχης;
      Ελα Ζαν, μολογα! Εσυ, ποσα εφαγες και διελυσες το κρατος;

      Διαγραφή
    4. Να και το δευτερο γατονι με πεταλα! Το βρηκες, αυτη ακριβως τη κοινωνια θελουμε. Γυρνα τωρα κι απο το αλλο πλευρο.

      Διαγραφή
  41. σερφαροντας στο διαδυκτιο βρισκεις λυσεις για το ελληνικο προβλημα !!!!!!!!!!!!!!!! απο τον κυριο με το ψευδονυμο μυαλο
    Θα γράψω ένα σενάριο τρελό που θα έδινε λύση, αλλά απαιτεί πολιτικούς με αρχίδια και πατριώτες.

    Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης, ο Τσίπρας, το ΚΚΕ και ο Μιχαλολιάκος με τον Κασιδιάρη συναντούνται με όρκο σιωπής για το καλό της πατρίδας. Με όρκο σιωπής. Να μην διαρρεύσει τίποτα. Μαζί και ο Προβόπουλος. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μια χούφτα άνθρωποι είναι.

    Και καταστρώνουν το εξής σχέδιο:

    1) Η Ελλάδα να πάει σε εκλογές γρήγορα. Να μπει πλαφόν σε αναλήψεις στις τράπεζες. Το ξέρουν το αποτέλεσμα αν γίνουν τώρα εκλογές. Ακυβερνησία όποιος και να βγει πρώτος, μη δημιουργία κυβέρνησης. Και ενδυνάμωση μεγάλη της Χρυσής Αυγής.

    2) Πραξικόπημα στην Ελλάδα μετά. Άλλωστε είναι και της μόδας. Θα βρεθούν πρόθυμοι. Θα βρεθούν τρελοί να το κάνουν. Το όνειρό τους είναι. Σε μυστική συνεννόηση. Τα κόμματα θα προσπαθήσουν να μην οξύνουν τα πνεύματα, να είναι ένα πραξικόπημα βελούδινο, έχουν γίνει τέτοια πραξικοπήματα στο παρελθόν σε άλλες χώρες. Ας πούμε η Αριστερά θα καλέσει τον κόσμο να μην βγει στους δρόμους για να μην γίνει αιματοχυσία. Οι Έλληνες του καναπέ θα κάτσουν ήσυχοι.

    3) Η χουντική κυβέρνηση δεν θα κάνει την παραμικρή μαλακία με τους Τούρκους, το μόνο που θα κάνει θα είναι να κλείσει τις τράπεζες, και να τραβήξει μια χρεοκοπία 100% στους ξένους.

    4) Με ομαλό τρόπο έπειτα από λίγο καιρό η Χουντική κυβέρνηση θα παραιτηθεί, θα πει ότι έκανε το καθήκον της για το καλό του τόπου, και θα έχει ομαλή μεταχείριση στις φυλακές από την εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση η οποία θα είναι ένας συνασπισμός των μεγάλων κομμάτων. Ναι, και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

    5) Η Γερμανία θα πάρει τα αρχ... μου μετά, αφού θα της πει η ελληνική κυβέρνηση "εσείς μας φάγατε το κατοχικό δάνειο επειδή λέγατε ότι αυτά τα έκανε φασιστική κυβέρνηση. Και εμείς σας τρώμε τα δάνειο αφού αυτό το έκανε δικτατορία στην Ελλάδα. Είμαστε πάτσι".

    6) Από εκεί και πέρα, ελληνικό νόμισμα αν δεν θέλουν οι ξένοι να συνεχίσουμε στο ευρώ. Αλλά με χρέος μηδέν. Μόνο το ΔΝΤ θα ξεπληρώσουμε με ένα ποσοστό από τραπεζικές καταθέσεις (θα δοθούν ως αντιπαροχή ομόλογα) και ακίνητα που θα εκποιηθούν, και θα είμαστε κώλος και βρακί με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Ρωσία. Καθώς και με τη Γαλλία και την Ιταλία στις οποίες θα υποσχεθούμε ότι θα τις ξεπληρώσουμε μέσω των υδρογονανθράκων στο μέλλον καθώς θα συμμετάσχουν η TOTAL και η ENI οι οποίες ήδη συμμετέχουν στην Κυπριακή ΑΟΖ.

    Και ησυχία στον τόπο από τα κόμματα μετά, ηρεμία όσο γίνεται, σιγά- σιγά όλα θα ξεχαστούν και η Ελλάδα θα αρχίσει να προσελκύει πολύ τουρισμό με φθηνό νόμισμα και επενδύσεις, με μηδέν χρέος. Όλα ξεχνιούνται. Εδώ σφάχτηκαν 50 εκατομμύρια κόσμος στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και όμως λίγο μετά οι Έλληνες πήγαιναν μετανάστες και έτρωγαν ψωμί στην πρώην αιμοσταγή Γερμανία που τους είχε ξεκληρίσει λίγο πριν.

    Αν μπορούσαν να γίνουν αυτά, η Ελλάδα σε 5 χρόνια θα είχε ξεφύγει από το πρόβλημα μια για πάντα. Φρένο χρέους μετά και φρένο ελλείμματος κάθε χρονιά. Στο Σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όλα αυτά είναι ανοησίες και μάλιστα επικίνδυνες ανοησίες, γραμμένες από τύπους που έχουν άλλες πολύ ύποπτες και πολύ πιο σκοτεινές προθέσεις.

      Διαγραφή
    2. Αυτά πληρώνεστε για να τα γράφετε ή απλά έχετε κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα;

      Διαγραφή
    3. Το σεναριο να σηκωθει ο Μυλοποταμος και να μη μεινει στολη ουτε σε ντουλαπα το σκεφτηκες;

      Διαγραφή
  42. Αν είχαμε την αρετή της διάκρισης,θα ξεχωρίζαμε τους ανθρώπους και δε θα είχαμε βρεθεί σε τόσο δεινή θέση,όσο ποτέ στην ιστορία μας...Αυτή είναι πιο σπουδαία αρετή κι από την ανδρεία,όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας...Στο σύστημα της απάτης και της ρεμούλας "επιφανείς"είναι οι όμοιοί του,γι'αυτό οι "πνευματικοί μας ταγοί"σιωπούν,καθώς είναι της ίδιας λογικής με τους δυνάστες και έμαθαν να υπηρετούν την ελίτ των κούφιων κι "άρρωστων"αφεντικών τους...Αυτοί δεν καταδέχονται να ασχολούνται με το λαό,γιατί ο αυτισμός και η σκοταδιστική τους λογική δεν το επιτρέπουν...Μάθανε να είναι φερέφωνα του συστήματος που τους τρέφει και τους "δοξάζει",γι'αυτό θα δείτε πολλούς από αυτούς να υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να πατά σε δυό"βάρκες",και με το λαό και με το σύστημα.Έτσι νιώθουν πιο ασφαλή τα ανασφαλή αυτά ανθρωπάρια,που "μυρίζονται" εξουσία και τρέχουν ξοπίσω,μη χάσουν τα κεκτημένα...Όμως όσο κι αν μας "τύφλωσε"η κρίση εμπιστοσύνης που καλλιέργησε χρόνια το σύστημα ,για να μας ακρωτηριάσει ηθικά θέλουν δε θέλουν όλοι τους αποκαλύπτονται...Ετσι και οι πρώην "μύθοι"μιας κοινωνίας, που έχασε την ταυτότητά της-και εξαιτίας της δήθεν διανόησης-ευτυχώς καταρρέουν...Τουλάχιστον αναγνωρίστε το δικαίωμα σε κάποιους ανθρώπους να μην έχουν συμβιβαστεί με το σύστημα τους και να υπάρχουν με καθαρή τη συνείδηση και την ψυχή τους...Σεβαστείτε αυτούς που τα ίδια τα έργα τους δείχνουν ποιοι είναι...Αν εσείς δε μπορείτε να γίνετε σαν αυτούς,προσπαθήστε όσο μπορείτε,γιατί σε αυτούς ακουμπάει όλη η Ελλάδα την ελπίδα της και σ'αυτούς έλαχε να "φυλάττουν Θερμοπύλας"σήμερα...Τους ευχαριστούμε που υπάρχουν και μαθαίνουμε απ'αυτούς πως θα γίνουμε κι εμείς καλύτεροι,για να αναστήσουμε την πατρίδα που ονειρευόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Κώστας απο πειραιά..Δημήτρη μη σηκώνεις πουθενά.Η κρίση βαθαίνει,τα μαγαζιά κλείνουνε,η χώρα πουλιέται κομμάτι κομμάτι .Σε λίγο δε θα μπορείς να περπατήσεις στο δρόμο Θα σου"βγάζουνε" μαχαίρι για 5 ευρώ.Αυτο το εχει πεί τραπεζικό στέλεχος πριν 3 χρόνια σαν πρόβλεψη.Ξέρουνε που το πάνε ακριβώς.Γιαυτό η απάντηση είναι όχι σε όλα μονομερώς,μπαλτάς όπως εχεις πει εύστοχα.Το κακό είναι οτι ο κόσμος είναι στουρνάρια.Ελπιζω πάντως στη κρίσιμη μάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κύριε Καζάκη έχετε μεγάλο δίκιο στις αναλύσεις σας και στο τι πρέπει να γίνει για να βγεί η χώρα απο τη τεράστια κοινωνική, οικονομική και πολιτική παρακμή. Το θέμα είναι ομως εαν θελει και μπορει ο ελληνικός λαός. Μεγάλο μέρος του λαού έχει χάσει τα καλά εκείνα χαρακτηριστικά για τα οποία φημιζόταν ο λαός μας. Ίσως να οφειλεται και στις αλλαγές μεταξύ των γενεών, την επίδραση της οικονομικής και πολιτιστικής
    παγκοσμιοποίησης, τον εθισμό στο παρασιτισμό. Πολλοί θα ψήφιζαν ξανά και με τα δύο χέρια το γιωργάκη παπανδρέου εάν με ένα μαγικό τρόπο αρχίζαν πάλι τα ρουσφέτια και οι διορισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η προδοσία των διανοουμένων σε όλο της το μεγαλείο.
    Πριν στεγνώσει το αίμα του παλληκαριού, οι διανοούμενοι, σε διατεταγμένη υπηρεσία, ξεκίνησαν την προπαγάνδα υπερ των κατοχικών δυνάμεων,από φόβο μήπως ο θάνατος λειτουργήσει ,όπως στη περίπτωση του Αλέξη ή του Σιντι Μπουζιντ και οδηγήσει σε μαζική εξέγερση.

    Κ.Καζάκη "ακόνισε κείνα τα σπαθιά του λόγου" όπως θα έλεγε και ο Καββαδίας και στείλε, κάθε κρυπτομνημονιακό υπάνθρωπο "μονάχο στο πρωραίο ιστό να κρεμαστεί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο Δ.Καζάκης και το Ε.Π.Α.Μ. βρίσκονται σε καλό δρόμο, αν κρίνω από αυτούς που αντιτίθενται μαζί του. Αρχίζουν και φαίνονται οι πρώτες "ηλιαχτίδες". Τα πράγματα θα αλλάξουν αργά ή γρήγορα προς το καλύτερο όπως περιγράφεται εδώ BEAT THE ELITES: Virtual Consciousness Swarming and Remote Viewing :
    http://www.youtube.com/watch?v=2vrAWTCO0ls

    Είμαστε σε διαδικασία εξέλιξης που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ντόπιοι δωσίλογοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Φίλε Δημήτρη,
    αφιερώνω σε σένα την ακόλουθη ρύση του Ισοκράτη:
    Ύδωρ θολερόν και απαίδευτον ψυχήν ου δει ταράττειν

    και σε κάποιους από τους σχολιαστές την παρακάτω φράση του Δημοκρίτου :

    Ὁ ἀντιλογεόμενος καὶ πολλὰ λεσχηνευόμενος ἀφυὴς ἐς μάθησιν ὧν χρή.
    Δηλαδή :
    ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΦΛΥΑΡΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χάσαμε την ψυχή μας...Όταν αφήνει ένας λαός την πατρίδα του να ευτελίζεται και να ξεπουλιέται δεν έχει πια ψυχή,είναι ζωντανός-νεκρός...Αυτήν ψάχνουμε συνειδητά ή ασυνείδητα τώρα και θα τη βρούμε,γιατί αγαπάμε τη ζωή κι όχι το θάνατο,που μας όρισαν ως μοίρα κάποιοι...Οι ίδιες οι καταστάσεις οδηγούν αναπόδραστα σε αυτό.Ο Έλληνας βρίσκει σιγά σιγά την ταυτότητά του και αφυπνίζεται...Δεν αργεί πολύ η ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Την απάντηση σας την δίνει ο Χρῆστος Γιανναρᾶς

    Tα προγνωστικά είναι ευανάγνωστα και για τον πιο αδαή: Mε το σημερινό πολιτικό σκηνικό περιμένουμε μόνο το χειρότερο: την απόλυτη φρίκη. Πού στηρίζεται η πρόγνωση; Στο ότι δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να έχει πρόταση, επιτελικά σχεδιασμένη, με κάθε οργανωτική λεπτομέρεια, για τη ριζική ανασύσταση της λειτουργίας του κράτους. Oλα τα κόμματα, χωρίς καμία εξαίρεση, παλεύουν με νύχια και με δόντια για να παραμείνει το κράτος πελατειακό. Aκόμα και οι θλιβερές καρικατούρες, που εμπορεύονται την Aριστερά σαν παλαιοημερολογίτικο ψυχολογικό αφιόνι, θέλουν τους πολίτες να υπηρετούν το κράτος (την κομματική πελατεία), όχι το κράτος να υπηρετεί τους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να υπήρχε μια τέτοια πρόταση, επιτελικά σχεδιασμένη, με κάθε οργανωτική λεπτομέρεια, για τη ριζική ανασύσταση της λειτουργίας του κράτους, ούτε ο κ. Γιανναράς δεν θα ήταν σε θέση να την αξιολογήσει. Το πρόβλημα της διοίκησης του κράτους δεν είναι τεχνοκρατικό, αλλά κυρίαρχα πολιτικό και έχει σαν αφετηρία του το ποιος πρέπει να κατέχει και να ασκεί την εξουσία. Κι επομένως η πρώτη μεγάλη και ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στους πολιτικούς σχηματισμούς είναι αν παλεύουν ή όχι για τη δημοκρατία. Και δημοκρατία δεν είναι οι εκλογές και το όποιο κοινοβούλιο, αλλά η άσκηση της κυριαρχίας του λαού, δηλαδή η άσκηση της εξουσίας από τον ίδιο τον λαό σε όλα τα επίπεδα. Επομένως η διοίκηση του κράτους σε συνθήκες τέτοιας δημοκρατίας είναι μια δυναμική διαδικασία όπου ο λαός είτε μέσα από τις συνελεύσεις του, είτε ως πολίτης, παίρνει στα χέρια ολόκληρη την εξουσία.

      Διαγραφή
    2. Ο λαός είναι αόριστη δύναμη, οι αόριστες δυνάμεις ποτέ δεν μπορεί να είναι υπεύθυνες και χωρίς υπευθυνότητα ο λαός σαν πλειοψηφία θα υποφέρει.

      Το άτομο είναι δυνατόν να πάρει όλη την ευθύνη για την ζωή του επάνω του, διότι ακόμα κι αν φταίνε οι άλλοι τον τελευταίο λόγο τον έχει το ίδιο το άτομο. Αν όλα τα άτομα το έκαναν αυτό δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά προβλήματα υπάρχουν για πολλούς.

      Το πρώτο που χρειάζεται για την σωστή διακυβέρνηση, είναι η σωστή κατεύθυνση και αυτή δεν είναι ο λαός στη εξουσία απαραίτητα, αλλά η σωστή κατεύθυνση είναι να είναι όλοι πλούσιοι και πρωτίστως ελεύθεροι. Κοινωνία μπορεί να υπάρξει μόνο όταν όλοι είναι ελεύθεροι. Ακόμα και όταν απαιτούμε από κάποιον να ψηφίσει, δεν σέβομαστε την ελευθερία του. Ακόμα κι όταν ανεβάζουμε στην εξουσία κάποιον στη τύχη δεν σέβομαστε την ελευθερία των πολιτών. Έχοντας σαν πυξίδα την σωστή κατεύθυνση, ο λαός σαν αόριστη δύναμη μπορεί να βοηθήσει; όχι διότι αν μπορούσε να το κάνει θα το είχε ήδη κάνει, δεν θα άφηνε να τον εκμεταλλεύονται συνεχώς, λέω τα αυτονόητα, και ξέρω ότι οι προκαταλήψεις ορισμένων δεν τους επιτρέπουν να τα δούν.
      Τότε τι χρειάζεται; Χρειάζεται τα άτομα που θεωρούν τον εαυτό τους στην υπηρεσία όλων και με δικιά τους πρωτοβουλία, σαν πρώτο βήμα αυτοί εξ αυτών που έχουν γνώσεις, εμπειρία και ικανότητες σε κάποιον τομέα να επιλέξουν τον πιό κατάλληλο στον τομέα αυτό, καθώς επίσης σε όλους τους τομείς να γίνει το ίδιο. Τα επιλεγμένα άτομα στους διάφορους τομείς είναι αυτά που θα κυβερνήσουν σωστά, όσο αυτά συνεχίζουν να υπηρετούν την ευημερία και την ελευθερία όλων.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης



      Διαγραφή
  50. Είμαι φαρμακοποιός στο νομό Ηρακλείου,χθες μέσω sms πήρα ειδοποίηση από τον ΦΣΗ ότι θα ο σύλλογος θα προβεί σε διαπραγματεύσεις με ασφαλιστικές εταιρίες προκειμένου να διαπραγματευτεί ένα ομαδικό πρόγραμμα συνταξιοδότισης.
    Πράγμα που επιβεβαιώνει τις προβλέψεις του Καζάκη για τα ταμεία
    και τον απαράδεκτα αισχρό τρόπο που τα συνδικαλιστικά όργανα προσπαθούν να προστατεύσουν επιλεκτικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τους ποιο αδύναμους, έστω προβαίνοντας σε μια απλή διαμαρτυρία και ενημερώνοντας τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Στην Ολλανδία οι φοιτητές έχουν κάρτα ΜΜΜ και ταξιδεύουν είτε τις εργάσιμες δωρεάν είτε τα Σαββατοκύριακα.

    Οι πάνω από 70 νομίζω ταξιδεύουν δωρεάν και όλοι μα όλοι με προαγορά 50 ευρώ/έτος έχουν 40% έκπτωση στο κόστος των εισιτηρίων. Υπάρχουν κάρτες τις οποίες χτυπάς στην είσοδο και έξοδο για τους κάτοικους/πολίτες οι οποίες φορτίζονται αυτόματα αν το θέσεις ή στα μηχανήματα που είναι στους σταθμούς.

    Επίσης κάθε τρεις και λίγο βγάζουν προσφορά σε τραίνα ή/και λεωφορεία ημερήσιες κάρτες με τις οποίες μπορείς να γυρίσεις ολη την ολλανδία σε μία ημέρα.

    Γενικότερα μόνο αν είσαι τουρίστας ή περνάς τυχαία από Ολλανδία θα πληρώσεις ολόκληρο ένα εισιτήριο. Οι σημαντικές εκπτώσεις και η δωρεάν μετακίνηση σε φοιτητές/πολύτεκνους/άπορους/ηλικιωμένους θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα και όπωσδήποτε, τα υπόλοιπα στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή