Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η σιωνιστική αποστολή του Αντώνη Σαμαρά

Τι δουλειά έχει ο Σαμαράς στις ΗΠΑ; Απλή εθιμοτυπική επίσκεψη αρχηγού κράτους στην υπερδύναμη; Ή κάτι πολύ περισσότερο και πολύ χειρότερο; Ήδη ο φερόμενος ως Έλλην πρωθυπουργός κλείνει σχεδόν εβδομάδα παραμονής στις ΗΠΑ με συναντήσεις και επαφές που δίνουν την ταυτότητα και τον λόγο της επίσκεψής του. Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι τα ψωμιά του στην Ελλάδα είναι λίγα. Το κόμμα του, όχι η ΝΔ, αλλά αυτό που έχει δημιουργηθεί από τους δυο εταίρους της συγκυβέρνησης μαζί με την ομάδα Βενιζέλου, πνέει τα λοίσθια.


Δεν είναι μόνο η κοινωνική οργή που σαν τσουνάμι απειλεί να σαρώσει το καθεστώς και τους εντολοδόχους των δανειστών. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πλέον η ανάγκη επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και μονομερούς διαγραφής του χρέους έχει κατακτήσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, χωρίς η συμμορία του ευρώ να είναι σε θέση να κάνει το οτιδήποτε. Γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι αδύνατο να συνεχιστεί αυτή η πορεία καταστροφής της χώρας και ξεπουλήματος σε συνθήκες τυπικών ελευθεριών. Γνωρίζει πολύ καλά ότι όσο υπάρχει έστω και η τυπική ελευθερία του λόγου, η τυπική ελευθερία της οργάνωσης, της συνάθροισης και της κινητοποίησης, δεν μπορεί να αναχαιτιστεί η μετατροπή της ογκούμενης κοινωνικής οργής σε παλλαϊκό ρεύμα ανατροπής του καθεστώτος. 

Ποινικοποίηση της πολιτικής ζύμωσης

Κι έτσι η κυβέρνησή του έστησε την παράσταση σύλληψης της ΧΑ, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί για άλλοθι ποινικοποίησης της ελεύθερης πολιτικής ζύμωσης, ταυτίζοντας την εγκληματική δράση των νεοναζί με την «ακραία αντιπολίτευση» που ζητά την έξοδο από το ευρώ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Μας το είπε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: «Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή».

Ωστόσο, λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση που του τέθηκε από το κοινό έστρεψε τα βέλη του προς την «ακραία αντιπολίτευση» (extreme opposition, όπως είπε) που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, «κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση».

Ο κ. Σαμαράς δεν φημίζεται για την πολιτική του συγκρότηση, ούτε για την ευφράδεια σκέψης, οπότε ανάμεσα στους ομογάλακτούς του, στους οικείους του, ομολόγησε αυτό που έχει στο μυαλό του εξαρχής. Βέβαια, άλλο τι έχει στο μυαλό του και άλλο αν μπορεί να την σκαπουλάρει με κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στις ΗΠΑ για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να βρει στηρίγματα για τον ίδιο και για τα σχέδια φασιστικής εκτροπής που έχει στο μυαλό του.

Έτσι, για πρώτη φορά – αν δεν κάνω λάθος – Έλλην εν ενεργεία πρωθυπουργός βρέθηκε στην ισχυρότερη σιωνιστική οργάνωση του κόσμου, την American Jewish Committee (Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή) όπου μίλησε προσκαλεσμένος από τον διευθύνοντα της οργάνωσης, τον Ντέιβιντ Χάρις.

Ο κύριος αυτός που στους προοδευτικούς κύκλους των ΗΠΑ χαρακτηρίζεται ως mad dog (λυσσασμένο σκυλί) όχι μόνο για τις ακραίες σιωνιστικές απόψεις του, αλλά και για τις εξτρεμιστικές υπερσυντηρητικές του θέσεις, προσφωνώντας είπε ότι τον κ. Σαμαρά τον γνωρίζει πάνω από 25 χρόνια και τόνισε τον ρόλο κλειδί που έπαιξε στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ. Νομίζω καλύτερη σύσταση για τις μακρόχρονες σχέσεις του Σαμαρά με τους πιο σκοτεινούς κύκλους του σιωνισμού δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Ποια είναι η American Jewish Comittee

Πριν πάμε να δούμε τι είπε ο Σαμαράς στους ομοϊδεάτες του και τι σημαίνει για την τύχη της Ελλάδας, ας μιλήσουμε λίγο γι’ αυτή καθαυτή την Επιτροπή. Η American Jewish Committee είναι μια από τις πιο σημαντικές, ίσως η σημαντικότερη, οργάνωση του σιωνισμού με σκοπό την προώθηση των γεωστρατηγικών επιδιώξεων του τόσο στις ΗΠΑ, όσο και παγκόσμια. Από το 1967 και έπειτα δεν υπάρχει πόλεμος στην Μέση Ανατολή, ή επέμβαση που προκλήθηκε από το Ισραήλ, που να μην υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της.

Σήμερα ο διευθυντής της συγκεκριμένης οργάνωσης, Ντέιβιντ Χάρις είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές ενός πολέμου εναντίον του Ιράν και φυσικά της Συρίας. Μάλιστα διακαής πόθος του εν λόγω κυρίου είναι να δει το Ιράν να ισοπεδώνεται οικονομικά, κοινωνικά και στρατιωτικά.

Η συγκεκριμένη οργάνωση δαπανά τεράστια ποσά για την εξαγορά πολιτικής εύνοιας υπέρ του Ισραήλ και του σιωνισμού, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και παγκόσμια. Εξού και οι ιδιαίτερες σχέσεις με τον Σαμαρά, αλλά και πολλούς άλλους έλληνες πολιτικούς. Στις 10 Νοεμβρίου του 1975 η τριακοστή σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την περίφημη Απόφαση 3379.

Η Απόφαση αυτή δίκαια «καθορίζει ότι ο σιωνισμός είναι μια μορφή ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων», με βάση τις συμβάσεις και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά και την πρακτική του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων που ισοδυναμεί με γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου. Δεν είναι τυχαίο πως ο γνωστός Κίσινγκερ χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως το «Περλ Χάρμπορ» του Ισραήλ.

Από τότε η American Jewish Committee πρωτοστάτησε στην αναθεώρηση αυτής της απόφασης του ΟΗΕ σπαταλώντας πολύ χρήμα και ασκώντας πολλών ειδών πιέσεις με τις πλάτες των ΗΠΑ. Το επιχείρημα της δεν είχε καμιά σχέση με την πραγματικότητα: ο σιωνισμός δήθεν είναι το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των εβραίων.

Τι είναι ο σιωνισμός;

Η αλήθεια είναι ότι ο σιωνισμός είναι μια από τις φυλετικές ιδεολογίες που ξεπήδησαν στα τέλη του 19ου αιώνα και η οποία υιοθετούσε τη βασική λογική του αντισημιτισμού. Δηλαδή αντιμετώπιζε τον εβραϊσμό όχι ως θρησκεία, αλλά ως φυλετική διάκριση του «περιούσιου λαού». Κι έτσι αποδεχόταν την βασική αρχή του αντισημιτισμού ότι οι εβραίοι δεν μπορεί να είναι της ίδιας εθνικής ταυτότητας με τους χριστιανούς ή άλλους πολίτες ενός κράτους με διαφορά μόνο στο θρήσκευμα.

Δεν μπορεί να είναι π.χ. Γάλλοι εβραϊκού θρησκεύματος, ούτε Γερμανοί εβραϊκού θρησκεύματος, κοκ. Κι επομένως κανένας εβραίος δεν μπορεί να αφομοιωθεί από το έθνος και το κράτος στο οποίο ζει. Συνεπώς οι εβραίοι – όπως ακριβώς πιστεύει κι ο αντισημιτισμός – είναι ξένα σώματα, διαφορετικής φυλετικής καταγωγής στις χώρες όπου κατοικούσαν και θα έπρεπε να εκδιωχθούν. Ο σιωνισμός ανέλαβε να τους βρει «εθνική εστία» για να μπορεί ο επίσημος αντισημιτισμός των κυβερνήσεων της Ευρώπης και των ΗΠΑ να ξεριζώσει κατά το δοκούν τους εβραίους και να τους ξεφορτωθεί.

Από κει και πέρα ο σιωνισμός προσπάθησε να συμμαχήσει με τα πιο αντισημιτικά καθεστώτα της Ευρώπης, όπως του Τσάρου και του Κάιζερ. Τελικά συμμάχησε με τους μεγάλους αποικιοκράτες με πρώτη την Βρετανία που τον χρησιμοποίησε ως δικαιολογία για την αποικιοποίηση της πρώην Οθωμανικής Μέσης Ανατολής. Με τους σιωνιστές στην Παλαιστίνη ο Βρετανός αποικιοκράτης εξασφάλιζε την ένταση με τους άραβες, έτσι ώστε να εμφανίζεται η αποικιακή αστυνόμευση του δεύτερου ως αναγκαία προκειμένου να αποφευχθεί ο εμφύλιος.

Μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο οι σιωνιστές άλλαξαν συμμαχίες και έγιναν όργανα του επεκτατισμού και της επικυριαρχίας των ΗΠΑ στην περιοχή. Το Ισραήλ είναι ένα τυπικό φυλετικά φονταμενταλιστικό κράτος, όπως το ναζιστικό και το κράτος της Νότιας Αφρικής την εποχή του απαρτχάιντ, του οποίου οι «εθνικές» διεκδικήσεις του βασίζονται σε βιβλικούς μύθους. Με επίσημη κρατική ιδεολογία τον σιωνισμό. Η ίδια η ύπαρξη του κράτους αυτού στηρίζεται στον πόλεμο και στη διαρκή προετοιμασία για πόλεμο, ή πολεμική ανάφλεξη σ’ ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο. Όσο υπάρχει το Ισραήλ στην περιοχή ο πόλεμος και η γενοκτονία θα είναι στην ημερήσια διάταξη.

Τελικά με τις πλάτες της ΕΣΣΔ του Γκόρμπι η σημαντική αυτή απόφαση για την καταπολέμηση του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων και της κρατικά υποστηριζόμενης γενοκτονίας ενός υπόδουλου λαού, αναθεωρήθηκε με την Απόφαση 46/86 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 16 Δεκεμβρίου 1991, η οποία είχε την πρωτοτυπία να αποτελείται από μια μόνη πρόταση: «Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει να ανακαλέσει τον καθορισμό που περιέχεται στο ψήφισμα του 3379 της 10ης Νοεμβρίου 1975.» Κι έτσι η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει ως κάτι συνηθισμένο και άνευ ιδιαίτερης σημασίας την ύπαρξη στην λωρίδα της Γάζας του μεγαλύτερου στρατοπέδου μαζικής εξόντωσης ενός και πλέον εκατομμυρίων αράβων της Παλαιστίνης. Και αντιμετωπίζει την βία του κατακτητή ισότιμα με την βία του υπόδουλου. Την βία της γενοκτονίας με την βία της απελπισίας. Εκεί φτάσαμε.

Στην υπηρεσία του Ισραήλ

Η American Jewish Committee έχει χρεωθεί την μεγάλη αυτή επιτυχία του σιωνισμού και σήμερα όποιος τολμήσει να ψελλίσει έστω κάτι για την γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα και αλλού, αντιμετωπίζει ένα μπαράζ πληρωμένων επιθέσεων με στόχο να χαρακτηριστεί ως βαμμένος αντισημίτης. Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι ο κ. Σαμαράς την εποχή που είχε κορυφωθεί η εκστρατεία εναντίον της αντισιωνιστικής απόφασης του ΟΗΕ, προαλειφόταν για υπουργός εξωτερικών της ΝΔ. Τότε απ’ ότι φαίνεται απέκτησε στενές σχέσεις με τον επικεφαλής σήμερα του σιωνιστού οργανισμού American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις.

Το αποτέλεσμα; Όταν ο Σαμαράς τελικά έγινε υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον Απρίλιο του 1990 έως τον Απρίλιο του 1992, φρόντισε να ψηφίσει η Ελλάδα στον ΟΗΕ υπέρ της ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης. Ενώ το 1975 η Ελλάδα είχε απόσχει από την ψηφοφορία.

Βέβαια, είναι σίγουρο ότι δεν είναι μόνο αυτή η εκδούλευση στον σιωνισμό που έχει προσφέρει ο κ. Σαμαράς. Με το αζημίωτο; Για λόγους ιδεολογίας; Για λόγους άλλους ακόμη πιο σκοτεινούς; Μόνο η αδέκαστη ανακριτική έρευνα θα μας το δείξει, όταν ο λαός θέσει τέρμα στον σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας που διαπράττουν όλοι οι κυβερνητικοί εταίροι από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα.

Να πώς ο ίδιος ο Σαμαράς διατυπώνει τον ρόλο στην υπηρεσία του σιωνισμού και του Ισραήλ: «Όμως, η Ελλάδα έχει επίσης μακραίωνη και σήμερα πολύ ισχυρή σχέση με το Ισραήλ. Οι πολιτιστικοί δεσμοί μας πάνε πίσω χιλιετίες. Οι σύγχρονες πολιτικές σχέσεις μας δεν ήταν πάντα καλές. Αν και τώρα είναι καλύτερες από ποτέ. Και έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν ώστε να γίνουν βαθύτερες, καλύτερες, εξελισσόμενες σε μια πραγματική και διαρκή στρατηγική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90 η Ελλάδα δεν είχε καν αναγνωρίσει το Ισραήλ! Είμαι περήφανος που ήμουν ο Υπουργός Εξωτερικών, που διόρθωσε αυτόν τον αναχρονισμό και de lege αναγνώρισε το Ισραήλ. Αυτή είναι μια από τις πιο περήφανες υπογραφές μου.»

Ο Σαμαράς με την τοποθέτηση αυτή υιοθετεί πλήρως την σιωνιστική λογική και ανάγει τις σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ελλάδα, όχι στις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου, αλλά σε πολιτιστικούς δεσμούς χιλιετιών. Κι εδώ αναρωτιέται κανείς. Τι σόι δεσμούς και μάλιστα πολιτιστικούς έχει ο ελληνισμός με το Ισραήλ; Μόνο ότι προκύπτει από την Βίβλο. Αναζητά λοιπόν ο Σαμαράς θρησκευτικούς δεσμούς με τον σιωνισμό του Ισραήλ. Αυτούς ανακαλύπτει ως κοινή βάση των σχέσεων με την Ελλάδα.

Ο Σαμαράς οπαδός της νέας Σιών

Κι αν δεν ανατριχιάσατε ακόμη, θα σας πω κι αυτό. Στις ΗΠΑ υπάρχει μια διαρκής συμμαχία ανάμεσα στους χριστιανούς σιωνιστές – που χαρακτηριστικός εκπρόσωπός τους ήταν ο πρόεδρος Μπους – και τους εβραίους σιωνιστές, οι οποίοι συμφωνούν στην αποκατάσταση της βιβλικής σιών αφού εκδιωχθούν με την βία οι άπιστοι από τους ιερούς τόπους. Να γιατί ο Μπους είδε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας το 2001 σαν μια νέα σταυροφορία κατά του Ισλάμ. Κι επομένως για τους οπαδούς της σιών – χριστιανούς και εβραίους – το Ισραήλ αποτελεί ότι το ιερό βασίλειο της Ιερουσαλήμ την εποχή των πρώτων σταυροφόρων καταμεσής στους άραβες. Μέσα από αυτή την θρησκευτική και ρατσιστική παράκρουση βλέπει κι ο Σαμαράς τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Αν λοιπόν η Ελλάδα – πάντα κατά τον σιωνιστή Σαμαρά – έχει προαιώνιους και μάλιστα «πολιτιστικούς» (διάβαζε, θρησκευτικούς) δεσμούς με το Ισραήλ, τότε τι σόι στρατηγική συμμαχία μπορούν να έχουν; Την εξυπηρέτηση του επεκτατισμού και των πολέμων του Ισραήλ. Κι επομένως – πάντα κατά τον σιωνιστή Σαμαρά – η Ελλάδα πρέπει να γίνει στρατηγική εφεδρεία του διαρκούς πολέμου που έχει κηρύξει ο σιωνισμός του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή.

Αν μάλιστα θυμηθούμε το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει πριν ένα χρόνο το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ για την ενοικίαση νησιών της Ελλάδας για στρατιωτικούς σκοπούς, κυρίως για την ανάπτυξη της επιχειρησιακής ικανότητας για αεροπορική και ναυτική συνεργασία, τότε μπορούμε να φανταστούμε που μας σπρώχνει ο Σαμαράς και οι ομογάλακτοί του. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πρώτη φορά πρωθυπουργός της χώρας τόσο ανοιχτά συμπαρατάσσει την Ελλάδα με το Ισραήλ και μάλιστα με όρους σιωνισμού.

Προδίδοντας την πάγια επίσημη θέση της Ελλάδας

Η Ελλάδα από το 1948 μέχρι την έλευση του σιωνιστή Σαμαρά στην εγκληματική από πολλές απόψεις κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν δέχτηκε να αναγνωρίσει επίσημα το Ισραήλ για δυο βασικά λόγους: Αφενός, γιατί είναι παρά φύση κράτος μιας και είναι προϊόν πολεμικής αυθαιρεσίας παραβιάζοντας όλες τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Αφετέρου, γιατί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις θέλησαν να διατηρήσουν τις καλές παραδοσιακές σχέσεις με τους άραβες, χωρίς να παρασυρθούν στη δύνη της πολεμικής αναμέτρησης που είχε ξεκινήσει το Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ.

Είναι εντυπωσιακό να σκεφτεί κανείς πόσες και πόσες άκρως συντηρητικές κυβερνήσεις της Ελλάδας αντιστάθηκαν στις πιέσεις των ΗΠΑ πρωτίστως να αναγνωρίσουν το Ισραήλ, γνωρίζοντας τι θα τους στοίχιζε. Κι έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον σιωνιστή Σαμαρά και ενταφιάζει μια κι έξω την πολιτική απέναντι στο Ισραήλ που βασιζόταν – έστω τυπικά – στις αποφάσεις της διεθνούς κοινότητας και τις αρχές της καλής γειτονίας.

Κι επειδή ο κύριος αυτός που μας φόρτωσαν για πρωθυπουργό δεν έχει τσίπα ντροπής, μας λέει κι από πάνω ότι είναι περήφανος για την υπογραφή του. Είναι περήφανος που παραβίασε και παραβιάζει σε βαθμό κακουργήματος τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την καλή γειτονία με τα αραβικά έθνη, μόνο και μόνο για να συνάψει στρατηγική συμμαχία με τον σιωνισμό στον πόλεμο που έχει κηρύξει στην περιοχή.

Αν μετά απ’ αυτό δείτε να φυτρώνουν στην ηπειρωτική Ελλάδα αποθήκες ή μεταποιητικοί σταθμοί πυρηνικών και τοξικών αποβλήτων από το Ισραήλ, όπως και στρατιωτικές βάσεις ή άλλες εγκαταστάσεις, μην παραξενευτείτε. Είναι οι προαιώνιοι «πολιτιστικοί» δεσμοί της Ελλάδας με το Ισραήλ.
 
Αυτό εξηγεί και την τόσο ένθερμη υποδοχή από την κυβέρνηση του νέου πολεμικού τυχοδιωκτισμού του σιωνιστικού λόμπι εναντίον της Συρίας και όχι μόνο. Περιττό να πούμε ότι η American Jewish Committee είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του πολέμου εναντίον της Συρίας, σαν ένα ακόμη βήμα που θα φέρει πιο κοντά και την εξόντωση του Ιράν. Τώρα αν βρεθούν έλληνες πιλότοι να δοκιμάζουν με τη ζωή τους την αεράμυνα της Συρίας και πάλι να μην εκπλαγείτε. Μια κυβέρνηση όπου ο επικεφαλής της εμφορείται από τόσο αντιδραστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις σαν του σιωνισμού, είναι ικανή για τα χειρότερα.

Άλλωστε είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στους δανειστές και ποτίζει το ευρώ με το αίμα του ελληνικού λαού. Κι επομένως είναι ικανή για τα χειρότερα. Για τους μεγαλύτερους εφιάλτες μας. Εκτός κι αν προλάβουμε και την ανατρέψουμε πριν προλάβει ο Σαμαράς να ολοκληρώσει τη σιωνιστική του αποστολή.  

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 6/10/2013

77 σχόλια:

 1. και αντισημίτης ο καζακης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φιλοκαλούμεν μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας... Εσύ όμως αδερφάκι μου έχεις ξεπεράσει τα όρια του "φιλοσοφούμεν μετά μαλακίας". Μάθε πρώτα γραφή κι ανάγνωση και ύστερα μιλάμε για το ποιος είναι αντισημίτης. Η μεγαλύτερη δικαίωση του αντισημιτισμού είναι ο σιωνισμός από γεννησιμιού του.

   Διαγραφή
  2. Μονο μελος του ΚΙΣ θα μπορουσε να πει οτι ο Καζακης ειναι αντισημιτης, και αυτο μονο για λογους προπαγανδας. Ολοι οι υπολοιποι ανηκουν στην κατηγορια της νοητικης αμοιβαδας.

   Διαγραφή
  3. Τις τρομοργανώσεις Χαγκανά και Ιργκούν μήπως τις γνωρίζουν αυτοί που φιλιούνται ακόμα στο στόμα με γλώσσα με τους ισραηλινούς;
   Χέστε τη θρησκεία και την φυλετικότητα των "εκλεκτών του Θεού"

   Διαγραφή
 2. κυριε καζακη ειναι αληθεια αυτο που διαβαζω σε πολλους ιστοτοπους οτι οι εβραιοι που ζουν και εργαζονται στην ελλαδα δεν πληρωνουν κανενα απολυτως φορο στο ελληνικο κρατος
  αν ειναι αληθεια το ανωτερο δεν νομιζεται οτι εφτασε η ωρα αυτο να αλλαξει ωστε οσοι ειναι σε μια βαρκα να τραβανε ολοι κουπι....και οχι καποιοι να το παιζουν....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ισχύει. Τουλάχιστον απ' όσα γνωρίζω. Μόνο το ΚΙΣ έχει ειδικό καθεστώς φορολογίας, όπως άλλωστε όλες οι αναγνωρισμένες επίσημες εκκλησίες στην Ελλάδα. Αυτό βέβαια οφείλει να αλλάξει. Οι εκκλησίες οφείλουν να έχουν καθεστώς σωματείου και να φορολογούνται ανάλογα.

   Διαγραφή
 3. Απο κάποιον που στιβάζει σκουρόχρωμους σε στρατόπεδα "φιλοξενίας" και συναγωνίζεται τη Χ.Α σε κιτς (βλέπε Ξένιος Δίας), δε περίμενα άλλη ιδεολογική αναφορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί κόπηκες απο το Ποντίκι αγαπητέ συναγωνιστή Δημήτρη... Είσαι ο μόνος που είσαι σταθερός στις απόψεις σου και είμαστε τυχεροί που σε έχουμε μπροστάρη!! Πρόσεχε την υγεία σου μη βρεθείς ξαφνικά με "προβλήματα " όπως ο Τσάβες, Κίρτσνερ, Χριστόδουλος. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς Γιώργος απο Γαργαλιάνους Μεσσηνίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Σιωνισμος ειναι καθαρα εθνικιστικος, αρα ρατσιστικος και ναζιστικος, αλλα το βασικοτερο, και εκει ειναι το παραδοξο, στην ουσια αποδεχεται ολο τον αντισημιτισμο, διοτι λεει, οτι οι εβραιοι δεν ειναι μελη μιας θρησκειας, αλλα ενος εθνους, που αυτο λενε και οι αντισημιτες. Παρα πολλοι ορθοδοξοι εβραιοι ειναι κατα του σιωνισμου του ισραηλινου κρατους, διοτι κατα τις γραφες τους, δεν εχουν δικαιωμα να εχουν κρατος πριν την ελευση του Μεσσια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οτιδήποτε είναι εθνικιστικό δεν είναι ρατσιστικό. Εθνικισμός σημαίνει αγάπη προς το έθνος σου, όχι μίσος προς τα υπόλοιπα. Οι Εβραίοι-Σιωνιστές ΕΙΝΑΙ ρατσιστές και μάλιστα από τους μεγαλύτερους. Όμως, έκαναν ΕΝΑ καλό (για αυτούς πάντα): Ένωσαν το θρησκευτικό τους κομμάτι ΜΕ το εθνικιστικό τους. Όπου δεν πιάνει το ένα, πιάνει το άλλο.

   Διαγραφή
 6. κ. Καζακη, τωρα θα πλακωσουν οι ψεκασμενοι, οι εβραιοπληκτοι, αυτοι που πιστευουν, οτι οι εβραιοι κανουν παντου κουμαντο και θα γραφουν, οτι μλκ θες. Κουραγιο με τα βουρλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ ξέρεις οτι ΔΕΝ κάνουν; Ποιος κινεί τις Η.Π.Α. εάν όχι αυτοί; Γιατί το λεγόμενο Εβραϊκό λόμπυ έχει τόση δύναμη;

   Διαγραφή
 7. Ολος αυτος ο θρησκευτικος μανδυας ειναι για αναλωση για μας τα προβατα. Στην ουσια προκειται για εξουσια, πετρελαια και χοντρα φραγκα, τοσο χοντρα φραγκα, που η εβραικη θρησκεια και ο εθνικιστικορατσιστικος σιωνισμος δεν παιζουν κανενα ρολο, δεν ειναι οι αιτιες, χρησιμοποιουνται μονο ως ενα βολικο προκαλυμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νύχτα έχεις αδερφέ. Η εξουσία, κατ' αρχήν ΔΕΝ έχει σχέση ούτε με τα πετρέλαια, ούτε με το χρήμα. Ο έχω την εξουσία, μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα πάρει. Αναρωτήθηκες ποτέ, εφόσον είχαμε στο Αιγαίο τόσα πετρέλαια ΓΙΑΤΙ δεν βγήκαν ποτέ έως τώρα; Ήταν γνωστά από το 1943, όπου οι ίδιοι οι Γερμανοί έκαναν εξόρυξη.

   Διαγραφή
 8. Η πληρης συνταξη μας με το Ισραηλ μονο δεινα μπορει να επιφερει.
  Μια σχετικη ουδετεροτητα βασιζομενη στοιχιωδως σε κανονες διεθνους δικαιου ειναι παντα προτιμοτερη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καλα, αυτο, με τους μακραιωνους δεσμους και τις χιλιετιες πισω, με αποτελειωσε. Πισω παμε, φουλ στο μεσαιωνα, με τα καθικια, που μπλεξαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. γιατι αρκετοι κανουν σαν να τους κλωτσαν στα αχαμνα οταν αναφερει καποιος κατι περι Σιωνισμου?....
  Αυτα τι ειναι?... Ειναι η δεν ειναι επισημα οργανα του Σιωνισμου?... για ψαξτε το.
  http://zoa.org/

  http://zoa.org/links/

  http://www.azm.org/

  http://www.wzo.org.il/index.php?language=eng

  http://www.wzo.org.il/Zionist-Congress

  http://www.jta.org/tags/zionist-organization-of-america

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δημήτρη λες: "Η αλήθεια είναι ότι ο σιωνισμός είναι μια από τις φυλετικές ιδεολογίες που ξεπήδησαν στα τέλη του 19ου αιώνα και η οποία υιοθετούσε τη βασική λογική του αντισημιτισμού. Δηλαδή αντιμετώπιζε τον εβραϊσμό όχι ως θρησκεία, αλλά ως φυλετική διάκριση του «περιούσιου λαού». " Εκτός κι αν κάνω λάθος δεν θα πρεπε να διευκρινίσουμε οτι αυτη η ιδεολογία δεν γεννήθηκε απ'το τίποτα, ούτε ήταν ένα πνευματικό προϊόν του συρμού της εποχής. Μήπως γεννήθηκε ακριβώς ως αντίδραση στη συνεχή καταπίεση και γκετοποίηση των εβραίων απ'τους ευρωπαίους; Θέλω να πω, οτι ανεξάρτητα ποια μυαλά επεξεργάζονται τις ιδέες, αυτές αποκτούν απήχηση όταν υπάρχουν και οι αντικειμενικές συνθήκες. Αν δε το πούμε αυτό, πόσο δύσκολο είναι να μας παρομοιάσουν με τους φαιδρούς κρυφοφασίστες συνομωσιολόγους που τσουβαλιάζουν έναν ολόκληρο λαό και μια θρησκεία; Προσοχή, δεν λέω οτι το κάνεις εσύ, το κείμενο σου ειναι τεκμηριωμένο και ακομπλεξάριστο, απλώς ρωτώ μήπως θα πρεπε να γράψεις μια δυο γραμμες παραπάνω για τους λόγους που δημιουργήθηκε ο σιωνισμός.

  Γιώργος Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν υπήρξε ποτέ εβραικό λαός ή έθνος. Αυτό είναι ιστορική αλήθεια. Πριν από το Ισραήλ, όποιος ταύτιζε τους εβραίους σεφραδίμ με τους εσκενάζιμ, επειδή είναι εβραίοι, θα τον έλεγαν τρελό! Δεν είχαν καν κοινή γλώσσα. Ο αγώνας της προοδευτικής μερίδας των εβραικών κοινοτήτων στην Ευρώπη ήταν ανέκαθεν να αναγνωριστούν ως ισότιμοι πολίτες του κράτους όπου κατοικούν. Κι όχι ως ξεχωριστή εθνότητα, ή μειονότητα θρησκευτική ή άλλη. Αυτή ήταν η κατάκτηση της μεγάλης Γαλλικής επανάστασης που έβγαλε τους εβραίους από τα γκέτο και τους αναγνώρισε πλήρη δικαιώματα Γάλλου πολίτη, την ίδια ώρα που τους επέτρεπε να πιστεύουν σε όποιον θεό θέλουν. Σε αντίθεση με τον αντισημητισμό που συντηρούσε με διωγμούς και φυλετικούς διαχωρισμούς την λογική των γκέτο.
   Ο σιωνισμός δεν δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα των μαζικών αντισημητικών διωγμών. Αυτός είναι ένας ανιστόρητος μύθος. Ο σιωνισμός είναι μια τυπική φυλετική θεωρία που κατάγεται από τις φυλετικές θεωρίες που πρώτος ο Κομπινό εισήγαγε λίγο μετά τις δημοκρατικές επαναστάσεις στην Ευρώπη, την περίφημη Άνοιξη των λαών του 1848, σαν αντίδραση στο αίτημα της μίας ενιαίας δημοκρατίας με φορέα τον λαό που δεν καθορίζεται από φυλετικά ή θρησκευτικά χαρακτηριστικά. Η άνθηση των φυλετικών θεωριών ήρθε μετά την ήττα της Παρισινής Κομμούνας το 1871 όπου κυριάρχησε η μαύρη αντίδραση σ' όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης και η ίδια η λέξη δημοκρατία ήταν απαγορευμένη. Οι σιωνιστές θεωρητικοί, όπως και όλοι όσοι ασπάζονταν τότε φυλετικές θεωρίες, ξεκίνησαν με μια ολομέτωπη επίθεση στη μεγάλη Γαλλική επανάσταση και στην πολιτική απελευθέρωση του εβραίου που είχε πετύχει. Οι σιωνιστές έχυναν και χύνουν μαύρη χολή εναντίον της δημοκρατίας που εξισώνει τους πολίτες χωρίς να υπολογίζει φυλετικές ή θρησκευτικές διαφορές. Γι' αυτό και ο σιωνισμός ήταν ευπρόσδεκτος στα σαλόνια και τις ακαδημίες ακόμη και των πιο αντισημιτικών καθεστώτων. Εκεί έγκειται η "επιτυχία" του όπως και από την τεράστια υποστήριξη που έλαβε από το χρηματιστικό κεφάλαιο, τους διεθνείς χρηματιστές εβραικής καταγωγής που τον χρησιμοποίησαν ως μέσο για την παροχή εκδουλεύσεων στους αποικιοκράτες της εποχής.

   Διαγραφή
 12. http://antipliroforisi.blogspot.gr/2011/11/blog-post_5570.html

  Ένα ακόμη στημένο σκηνικό από τους διεθνείς τραπεζίτες...Ανέκαθεν αυτό γινόταν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. το κισ δεν ειναι εκλησια σημαινει κεντρικο ισραιλιτικο συμβουλιο και αποτελει νομικο προσωπο δημοσιου δικαιου .κατι σαν αντικαταστατης του κρατους δηλαδη....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι το αντίστοιχο της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας όμως.

   Διαγραφή
 14. Κύριε Καζάκη,

  Θα ήθελα να εκμεταλευτώ το βήμα που μας δίνεται και να αναφερθώ σε ένα θέμα άσχετο με το άρθρο.Το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης του 2013.

  Καθ' ΄ότι γίνεται πολύς λόγος σχετικά με το ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει πλέον τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν αυτό το εμφανιζόμενο πλεόνασμα είναι πραγματικό ή πλασματικό.
  Προστρέχοντας στο προσχέδιο του κρατικού προυπολογισμού 2014 και παρατηρώντας πεδίο πεδίο τις εκτιμήσεις για το έτος 2013 όλα μοιάζουν φυσιολογικά μέχρι που φτάνουμε στο πεδίο των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης. Εκεί παρατηρούμε πως οι ΟΚΑ το 2013 θα παρουσιάσουν πλεόνασμα 5,85δις ευρώ από 2,2δις ευρώ έλλειμα το 2012 κατά ESA95. Το 2013 δλδ έχουμε όχι μόνο έχουμε αντισροφή των ελλειμάτων των ΟΚΑ σε πλεονάσματα αλλά και υπέρβαση του στόχου για πλεόνασμα που είχε τεθεί στα 2,7δις ευρώ.

  Ειδικότερα παρατηρούμε αύξηση των εξόδων για παροχές υγείας και φάρκακα σε σχέση με το 2012. Τι απέγινε άραγε το περίφημο νοικοκύρεμα που θα έφερναν οι φοβερές και τρομερές μεταρρυθμίσεις του συστήματος υγείας και της μείωσης της σπατάλης με τα οποία μας πιπίλιζαν το μυαλό 1 χρόνια τώρα οι κυβερνητικοί και τα παπαγαλάκια τους;

  Ας το αφήσουμε όμως αυτό προς το παρρόν στην άκρη και ας πάμε στο κυρίιως θέμα.
  Ας δούμε πώς προκύπτει αυτό το πλεόνασμα των 5,85δις ευρώ.
  Αφενός παρουσιάζεται μιά τεράστια αύξηση των εσόδων των ΟΚΑ σε σχέση με το 2012 της τάξης των 3,77δις. Εύλογα γενιέται το ερώτημα πώς προέκυψε αυτή η αύξηση εν μέσω αύξησης της ανεργίας και αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων. Η αύξηση αυτή αντισταθμίζεται εν μέρη από τις αυξημένες κατά 3,087δις δαπάνες το πλεόνασμα όμως εκτινάσεται και πάλι από εθνικολογιστικές προσαρμογές.
  Έτσι γενιούνται πολλά ερωτήματα σε κάθε απλό άνθρωπο που έχει μικρή σχέση με τα οικονομικά και τα δημόσια οικονομικά ειδικότερα. Τι είδους προσαρμογές είναι αυτές που μπορούν ένα πλεόνασμα της τάξης του 1δις να το ανεβάζουν στα 5,85δις; Πώς ξαφνικά οι ΟΚΑ μας έγιναν πλεονασματικοί σε τέτοιο βαθμό και ενώ είναι γνωστό της πάση ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δανείζονται για να πληρώσουν συντάξεις; Για ποιό λόγο σχεδιάζονται εκ νέου περικοπές σε συντάξεις αφού υπάρχουν τόσο μεγάλα πλεονάσματα;

  Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται ο ίδιος προϋπολογισμός του 2014 να μας ενημερώσει ότι το πλεόνασμα των ΟΚΑ για το 2014 θα μειωθεί στα 0,34δις ευρώ δλδ μείωση κατά 5,5δις ευρώ περίπου, ενώ η επιχορήγηση των ΟΚΑ από τον τακτικό προϋπολογισμοί θα μειωθεί μόλις 2,66δις ευρώ.Ενώ δλδ οι ΟΚΑ το 2012 είναι ελλειματικοί το 2013 εμφανίζονται με πολύ μεγάλα πλεονάσματα και το 2014 τα πλεονάσματα εξανεμίζονται.Το πρόσκαιρο αυτό πλεόνασμα επιδρά φυσικά στο σύνολο του προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης και τον εμφανίζει πλεονασματικό.

  Για ένα απλό άνθρωπο ελάχιστα σχετικό με τα οικονομικά και με μόνο όπλο τη λογική όλα αυτά μοιάζουν με αποτυχημένα τρικ σε μιά πρόχειρη προσπάθεια εξαπάτησης.
  Παρακαλώ για το σχόλιο σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πάλι ανευθυνότητες! Μα τι θέλετε, να πεθάνουμε από την πείνα; Καλώς ή κακώς το σε ποια χώρα θα πάνε πόσα λεφτά καθορίζεται από λιγοστές επενδυτικές τράπεζες που σε μεγάλο βαθμό διοικούνται από ανθρώπους εβραϊκής καταγωγής. Αυτή τη στιγμή είμαστε οι μεγαλύτεροι ζητιάνοι της υφηλίου και γυρνάμε σ' όλο τον κόσμο με απλωμένο το χέρι έστω και για μερικά ψίχουλα. Πως θα πηγαίναμε να ζητιανέψουμε από Εβραίους με τη σβάστικα στο χέρι; 'Οτι μας ζητήσουν πρέπει να κάνουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή εδώ που φτάσαμε. Ας προσέχαμε τις προηγούμενες δεκαετίες που όλο τις γροθιές υψώναμε και ζητούσαμε παροχές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Axaxaxaxax, ρε Ανώνυμε 8 Οκτωβρίου 2013 - 6:02 μ.μ., καλως ή κακως ειναι πολυ μλκς.

   Διαγραφή
  2. Οχι βέβαια, δεν θα σ΄αφήσουν να πεθάνεις της πείνας! Δεν βλέπεις ότι "σκύβουν στα τέσσερα" για να εξασφαλίσουν το φαϊ σου; Καλή όρεξη!

   Διαγραφή
  3. Μην ανυσηχεις καθολου, εσυ δεν θα πεινασεις ποτε, ανωνυμε 6:02. Δουλάκια σαν και σενα παντα θα κανουν καμια εκδουλευση στους προδοτες και θα σου πετουν κανενα ξεροκομματο.

   Διαγραφή
  4. ηδη πεθαινουμε απο τη πεινα. Με εθνικο κρατικο νομισμα δεν θα εχουμε ανάγκη εβραιους τραπεζιτες

   Διαγραφή
 16. κ. Καζακη, οι εβραιο-σιωνιστες γιατι εχουν λυσσαξει τοσο με το Ιραν ?

  Το Ιραν δεν φαινεται να εχει τις στρατιωτικες δυνατοτητες να πληξει το Ισραηλ. Η Ιρανικη αεροπορια λογω εμπαργκο εχει μεινει με πολεμικα αεροσκαφη της δεκαετιας του 1960-70, το ιρανικο ναυτικο ειναι πολυ αδυναμο ενω ο στρατος τους ειναι ικανοτερος στο να αμυνθει παρα να επιχειρησει εισβολη σε γειτονικα κρατη.

  Σιγουρα, το Ιραν μετα την επανασταση ειναι εθνικα κυριαρχο και ανεξαρτητο κρατος και αυτο δεν το αντεχουν οι αμερικανοι που θα ηθελαν να λεηλατησουν τα πετρελαικα αποθεματα και τους ιρανικους φυσικους πορους.

  Εσεις τι πιστευεται κ. Καζακη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Oι αμερικανο-σιωνιστικες οργανωσεις και λομπυ ( οπως το AIPAC) ελεγχουν ουσιαστικα την Αμερικανικη εξωτερικη πολιτικη και ασκουν ασφυκτικο ελεγχο στους αμερικανους πολιτικους ωστε να παιρνουν αποφασεις υπερ του Ισραηλ. Εαν συνδιαστει αυτο με τον εβραιο-σιωνιστικο ελεγχο στη Federal Reserve (προεδρος ο εβραιο-σιωνιστης Μπεν Σαλομ Μπερνανκι στη θεση του επισης εβραιου Αλαν γκρινσπαν) καθως και το γεγονος οτι η εβραικων συμφεροντων Γκολντμαν Sachs (προεδρος της ο εβραιος Lloyd Blankfein) ειναι ο κυριος χρηματοδοτης των δυο αμερικανικων κομματων εξουσιας (εδωσε τα περισσοτερα χρηματα τοσο για τη προεκλογικη εκστρατεια του Ομπαμα οσο και του Ρομνυ), τοτε οι σιωνιστες εχουν τεραστια επιρροη στην αμερικανικη πολιτικη.

  Φυσικα, χρησιμοποιουν και ως σιωνιστικες μαριονετες τους παρα πολλους μη-εβραιους
  οπως ο Σαμαρας και πολλοι αλλοι.

  Ειχε βγει και ενα πολυ καλο βιβλιο για αυτο το θεμα "The Israel lobby and U.S Foreign Policy"

  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Israel_Lobby_and_U.S._Foreign_Policy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Αυτή η μεγάλη υπόθεση είναι η καταστροφή της Ελλάδας και το ξεπούλημά της,πράγμα που θα ανοίξει τους ασκούς του αιόλου και για άλλους λαούς;Αφού μας δείχνει καθαρά το "στρατόπεδο'από το οποίο δέχεται την κατεύθυνση και τις εντολές-όχι πως δεν το ξέραμε-οι άλλοι της αντιπολίτευσης δεν οφείλουν να κάνουν κάτι δραστικό και άμεσο,πριν τα σκοτεινά σχέδια τέτοιων σκοτεινών κύκλων μπούν σε εφαρμογή;Επιτέλους να δούμε τι αντιπροσωπεύουν,γιατί ,αν δεν το κάνουν φοβάμαι ότι είναι κι αυτοί εντολοδόχοι των ίδιων συμφερόντων και σίγουρα σφετεριστές της λαικής εντολής και καταχραστές των χρημάτων που ο λαός τους δίνει μέσω των κρατικών επιχορηγήσεων...Τώρα πια ζούμε τα πιο τρελά κι απίθανα σενάρια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ.ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΥΝΟΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ.ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ,ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΕΣΤΗΝΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σιγα τη σταθερα! Και δεν ειναι συμμαχια, μην παραμυθιαζεστε, γοιυσουφακια του Ισραηλ γινομαστε.

   Διαγραφή
  2. καμμια συμμαχια με το ισραηλ. Ουδετεροτητα κατα τα ελβετικα προτυπα η καλυτερη επιλογη

   Διαγραφή
  3. δωστους το σπιτι σου μεγαλε,να χουν το χωρο τους.και μια που δε σε κοβω του διαβασματος,αντε να βρεις κανα ντοκυμαντερ για το <> του ισραηλ και το πως ξεφυτρωσε.μη τα περιμενετε ολα απο τον ΚΑΖ

   Διαγραφή
  4. Πολύ φοβάμαι ότι δεν γνωρίζεις ούτε καν την αλφαβήτα της γεωστρατηγικής. Ποτέ δεν πρωχοράς σε συμμαχία με ένα κράτος που αποτελεί τον Νο 1 αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή. Εκτός κι αν θέλεις να εμπλακείς σε περιπέτειες. Αυτό είναι αλφαβήτα για όποιον καταλαβαίνει από γεωστρατηγική. Γεωστρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ θα σήμαινε σαν να ζητάγαμε από την Ελλάδα του μεσοπολέμου να συμμαχήσει με την χιτλερική Γερμανία. Αυτό ούτε ο φασίστας, ομοιδεάτης του Χίλτερ και του Μουσολίνι, Μεταξάς δεν το τόλμησε.
   Όσο για το αν οι άραβες και οι εβραίοι δικαιούνται τον χώρο τους, συγνώμη αλλά δεν έχετε ιδέα από διεθνές δίκαιο. Οι εβραίοι βρέθηκαν στην Παλαιστίνη με μαζική εποίκηση που κορυφώθηκε στον μεσοπόλεμο. Από που κι ως που έποικοι απαιτούν δικό τους κράτος σε βάρος του γηγενούς πληθυσμού; Αν ήθελαν οι εβραίοι έποικοι να μείνουν στην Παλαιστίνη δεν είχαν παρά να απαιτήσουν ένα ενιαίο κράτος Παλαιστίνης όπου εβραίοι και άραβες θα είναι ισότιμοι κάτοικοι Παλαιστινιακής εθνικότητας. Η δημοκρατία δεν διαχωρίζει με βάση την καταγωγή και την θρησκεία. Όπου υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία. Αν αποδεχτούμε ως νόμιμη πρακτική στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου την πρακτική των εποίκων να εισρέουν σε μια περιοχή για να εκτοπίσουν τον γηγενή πληθυσμό με σκοπό την ανακήρυξη του δικού τους κράτους, μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί; Τι θα απογίνει η Κύπρος με τους εποίκους λόγω τουρικής κατοχής; Θα μπορέσει να σταθεί χώρα στην περιοχή και ευρύτερα, αν αποδεχτούμε σαν νόμιμη αυτή την πρακτική; Ούτε μία. Να γιατί δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αναγνωριστεί το Ισραήλ. Κι αυτό γιατί στο πρόσωπό του αναγνωρίζεις το χαμό της χώρας σου. Αναγνωρίζεις την συγκρότηση κρατών με πολεμικά μέσα, σε φυλετική βάση και με την πρακτική των εποίκων. Ένα τέτοιο κράτος δεν μπορεί να επιβιώσει διαφοερετικά παρά μόνο μέσα από την μαζική εξόντωση του γηγενούς πληθυσμού και τους συνεχείς πολέμους. Είναι ποτέ δυνατόν να συμμαχήσεις με ένα τέτοιο κράτος;

   Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια κ. Καζάκη,
   διότι αυτό που εξηγείτε εδώ, είναι ακριβώς όσα υποστηρίζουν και οι σώφρωνες... αντι-σιωνιστές Εβραίοι πολέμιοι του ισραηλινού εθνικισμού, στο blog Mondoweiss (http://mondoweiss.net).
   Εννοώ τα εξής, κυρίως:

   Αν ήθελαν οι εβραίοι έποικοι να μείνουν στην Παλαιστίνη δεν είχαν παρά να απαιτήσουν ένα ενιαίο κράτος Παλαιστίνης όπου εβραίοι και άραβες θα είναι ισότιμοι κάτοικοι Παλαιστινιακής εθνικότητας. Η δημοκρατία δεν διαχωρίζει με βάση την καταγωγή και την θρησκεία. Όπου υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία. Αν αποδεχτούμε ως νόμιμη πρακτική στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου την πρακτική των εποίκων να εισρέουν σε μια περιοχή για να εκτοπίσουν τον γηγενή πληθυσμό με σκοπό την ανακήρυξη του δικού τους κράτους, μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί; Τι θα απογίνει η Κύπρος με τους εποίκους λόγω τουρκικής κατοχής;

   Βέβαια, στη συνέχεια συμπεραίνετε κάτι... που ίσως φανεί ακραίο, δηλαδή

   Θα μπορέσει να σταθεί χώρα στην περιοχή και ευρύτερα, αν αποδεχτούμε σαν νόμιμη αυτή την πρακτική; Ούτε μία. Να γιατί δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αναγνωριστεί το Ισραήλ.

   Εδώ θα πρέπει όμως, νομίζω, να προστεθεί η διευκρίνιση, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ότι η δημιουργία ενός ενιαίου, κοσμικού δημοκρατικού κράτους (με ισότιμους πολίτες, στη θέση του σημερινού Ισραήλ και των Παλαιστινιακών εδαφών)... ΔΕΝ συνεπάγεται βλάβη στον ισραηλινό εβραϊκό λαό, Δηλαδή δεν συνεπάγεται "νέο ολοκαύτωμα" ή την κλασσική απειλή "πετάξτε τους στη θάλασσα". Αντίθετα, συνεπάγεται ελευθέρωση ΚΑΙ των σημερινών Ισραηλινών από τα βάρη του συνεχούς πολέμου και από το ζοφερό μέλλον του... δημογραφικού εκτοπισμού τους από μια αραβική πλειοψηφία, λόγω πολλαπλάσιου δείκτη γεννήσεων αράβων από Εβραίους ΜΕΣΑ στο ίδιο το Ισραήλ (όπου περίπου 20% των πολιτών του ΕΙΝΑΙ ήδη Αραβες ή μη-Εβραιοι).

   Ο πραγματικός αντισημίτης ειναι εκείνος που θέλει "να πετάξει τους Εβραιους στη θάλασσα" (ανταποδίδοντας τα ίδια και χειρότερα)., ΟΧΙ ο αντισιωνιστής (ενίοτε και Εβραίος!!!) που υποστηρίζει όσα λέτε ΚΑΙ εσείς.

   Το ότι υπάρχουν σήμερα, πάρα πολλοί υγιώς σκεπτόμενοι Εβραίοι πυο συμφωνούν ΑΚΡΙΒΩΣ με όσα λέτε, μερικοι μάλιστα αυτο-προσδιοριζόμενοι ρητώς και σαν αντι-σιωνιστές... δείχνει πάααρα πολλά.

   Πάντως... κατά τη γνώμη μου θάπρεπε να το ξεκαθαρίσετε αυτό (που εξήγησα), προς αποφυγήν... συκοφαντικών παρεξηγήσεων. Σας το λέω από πικρή πείρα, σαν επίσης... ενίοτε συκοφαντημένος! :-)

   Από την άλλη πλευρά, μακάρι να μπορούσε (έστω) να υπάρξει μια δίκαιη "λύση 2 κρατών" με ίσα δικαιωματα. Κάτι τέτοιο ήτανι πάγια θέση και πολλών Παλαιστίνιων, αλλά το πρόβλημα του ανεξέλεγκτου ισραηλινού νεο-εποικισμού στη Δυτική Οχθη δεν λύνεται πια, καθιστώντας σαθρή τη "λύση των 2 κρατών". Δηλαδή... παραδόξως, όσα υποστηρίζετε ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ιδίως μακροπρόθεσμα. Με την ίδρυση ενός ενιαιου κοσμικού κράτους ίσων πολιτών θα σταματήσουν και όλα τα σημερινά προβλήματά ΤΟΥΣ.

   Διαγραφή
 20. Dear Mr. Kazakis,

  Sorry to write in English. It is easier for me. I grew up in the US. If I lived in Greece I would support EPAM. Thank you for all the work you do for Greece. There is no one I would rather hear speak on the radio than you, or whose ideas about Greece I would rather read than yours. I can't tell you how much I admire you for never giving up.

  I had one small criticism to make about your article. I think that being Jewish refers to not only a religious identity, but a cultural one as well. There are Jewish atheists, for example. Here in the US, for example, I think that Jewish people think of themselves as Jewish Americans, just as I think of myself as a Greek-American. They don't think of themselves as, for example, Polish-Americans, even if their ancestors came from Poland. After all, they fled Poland because they were being persecuted.

  I want to end by saying how much I admire you and EPAM. Καλό αγώνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Κ.Καζάκη υπήρχαν επαφές μεταξύ Εβραίων και Ελλήνων αρκετά χρόνια πριν με δείγμα την ιστορική εποχή που ο Μέγας Αλέξανδρος είχε κατακτήσει τις εκεί περιοχές: http://www.aish.com/j/as/48929692.html Υπάρχουν διάφορα στοιχεία με αρκετό ενδιαφέρον.
  Η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ είναι κάτι παραπάνω από μια πολιτική κίνηση. Είναι μια κίνηση (και) θρησκευτικού περιεχομένου που όμως για κάποιους είναι σιωνιστική: http://www.nkusa.org/
  Παρόλα αυτά οι δυο λαοί έχουν πολλά να κερδίσουν από την συνεργασία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τιποτα δεν εχουμε να κερδισουμε εμεις απο αυτη τη ,,συνεργασια,,.
   Τα μοντερνα κρατη δημιουργουν σχεσεις βαση το συγχρονο διεθνες δικαιο, τα ψηφισματα του ΟΗΕ και την αρχη της καλης γειτονιας.

   Διαγραφή
  2. Ναι και με τους Σκύθες υπήρχε επαφή των ελληνικών πόλεων. Μάλιστα πολλοί Σκύθες μετοίκησαν σε πόλεις της Ελλάδας. Αυτό τι σημαίνει; Μπορούμε να πούμε στα σοβαρά ότι η Ελλάδα, ή ο ελληνισμός είχε σχέσεις με τη σημερινή Σκυθία που λέγεται ότι βρισκόταν στη σημερινή ευρασιατική έκταση από τη Ρουμανία έως το Ουζμπεκιστάν; Οι εβραίοι στην εποχή της επέκτασης του Αλεξάνδρου ήταν σκόρπια φύλα χωρίς συνείδηση ούτε καν αρχαίας εθνότητας και χωρίς πολιτισμό σε διαρκή πολεμο μεταξύ τους και με τους γείτονές τους για γη και ζώα. Ο Αλέξανδρος επέβαλλε την δική του δια ροπάλου ειρήνη σ' αυτά τα πολεμοχαρή φύλα. Κι αυτό για λίγο. Για όσο κράτησε η δική του βασιλεία έως να ξεσπάσει ο πόλεμος των διαδόχων του, οι οποίοι αξιοποίησαν κάποιους από τους εβραίους ως μισθοφόρους. Κάτι που έκαναν από παλιά και οι Αιγύπτιοι των Φαραώ. Ο ελληνισμός ήρθε σ' επαφή μαζί τους, όπως ο βρετανικός λέοντας με τους Μασάι στην Αφρική. Αν και οι Μασάι εκείνη την εποχή είχαν πιο συγκροτημένη κοινωνία από τις εβραικές φυλές την εποχή του Αλέξανδρου.
   Δεν υπάρχουν δυο λαοί που πρέπει να συνεργαστούν. Υπάρχει το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, που αν δεν ανατραπεί, αν δεν εξαφανιστεί ώστε στη θέση του να έρθει ένα ενιαίο κράτος της Παλαιστίνης όπου οι κάτοικοί του να είναι ισότιμοι και δεν θα διαχωρίζονται με βάση την φυλετική ή θρησκευτική καταγωγή, δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους συνεργασία. Είναι σαν να ζητάς συνεργασία ανάμεσα στους Έλληνες και τους Γερμανούς την εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του Χίτλερ στη Γερμανία. Συνεργασία με το Ισραήλ σημαίνει αποδοχή και συνομολόγηση της μαζικής εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού, των αράβων της Παλαιστίνης.

   Διαγραφή
  3. Διπλωματία σημαίνει ισορροπίες, το να τους αγνοείς δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν. Ούτως ή άλλως παραδεχόμαστε και οι δύο ότι οι Εβραίοι ήταν κάτοικοι (και αυτοί) της περιοχής και σίγουρα χρειάζεται μια ποιο εις βάθος έρευνα του ιστορικού της περιοχής: http://www.aish.com/jw/me/48917957.html
   Επίσης αν δεν είχαν συνείδηση μιας κάποιας ταυτότητας δεν θα φτάναμε εδώ: http://pyrron.blogspot.gr/2009/12/blog-post_14.html στη γιορτή τους Χάνουκα.
   Καθώς και το ολοκαύτωμα της Μασάντα: http://diasporic.org/2010/12/alekos-aggelidis/%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1/
   Εξάλλου προπαγάνδα υπάρχει άφθονη εναντίον των Ισραηλινών, μπόρεσα όμως να βρω και κάποια άλλα στοιχεία που δείχνουν τα αντίθετα από όσα μας έχουν μάθει να πιστεύουμε...
   Όπως "σιωπηλή" βοήθεια σε Σύριους: http://www.youtube.com/watch?v=fwbHKpbiNAc βοήθεια που ποτέ δεν θα παραδεχόντουσαν οι Σύριοι, για δική τους ασφάλεια.

   Μπορείς να πεις ότι οποιαδήποτε συνεργασία με την Τουρκία σημαίνει αποδοχή της σφαγής των Ποντίων;

   Διαγραφή
  4. Να αναφέρω επίσης πως και οι Έλληνες της εποχής εκείνης ήταν σε διένεξη μεταξύ τους, π.χ. οι Σπαρτιάτες με τους Αθηναίους. Δηλαδή οι εσωτερικές διαμάχες δεν ήταν προνόμιο μόνο των Εβραίων και σίγουρα κάτι είχαν να χωρίσουν και οι Έλληνες μεταξύ τους, βέβαια περισσότερο από ζώα και χωράφια.
   Εξάλλου η πολιτική του Ισραήλ είναι σε άμεση συνάρτηση με τις πολιτικές των γειτονικών του χωρών και κυρίως της Αιγύπτου. Χώρα που έχει έρθει σε συμφωνίες με το Ισραήλ, τους θεωρείς συνένοχους στη μαζική εξόντωση των Παλαιστινίων;

   Στην επιστροφή του Air Force Two από την κηδεία της Ίντιρα Γκάντι στην Ινδία, το αεροπλάνο σταμάτησε για ανεφοδιασμό στην Αίγυπτο. Οι Αιγύπτιοι στρατηγοί δεν το άφηναν να ανεφοδιαστεί, αν δεν τους συναντούσαν οι Αμερικανοί επίσημοι (Τζορτζ Σουλτς, Ρόμπερτ Ντολ υπό προεδρίας Ρήγκαν). Σκόπος τους: Να χρηματοδοτηθεί το Ισραήλ, γιατί για κάθε 3 $ που παίρνει, θα παίρνει ανάλογα η Αίγυπτος 2 $ βοήθεια, βάση προηγούμενης συμφωνίας. Πράγμα που τελικά έγινε, αφού πρόσθεσαν οι στρατηγοί πως αν δεν πάρουν τα χρήματα θα ανέλθει η Αιγυπτιακή Αδελφότητα με απρόβλεπτες συνέπειες: http://www.youtube.com/watch?v=0jI5UnKK7Xg (γύρω στα 09:04 ξεκινά η "ιστορία")
   Είπατε τίποτα;

   Διαγραφή
 22. Σε γενικές γραμμές σωστά...
  αν και ορισμένες υπερ-απλουστεύσεις για το ευρύ κοινό ήταν αναπόφευκτες.

  Συνιστώ σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει περισσότερα για θέματα Ισραήλ/Παλαιστίνης το εβραϊκό αντισιωνιστικό blog http://mondoweiss.net

  Το ίδρυσαν θαραλέοι πολέμιοι του (ρατσιστικού) σιωνισμού, Αμερικανοί αριστεροί Εβραίοι (και φυσικά δεν είναι μόνοι τους). Απλά... δεν έχουν τα φράγκα που έχει η AJC (και η AIPAC, που... την ξεχάσατε κ. Καζάκη -χαχαχα) όπερ σημαίνει ότι δεν "εκφράζουν" τον αμερικάνικο εβραΪσμό (των πλουσίων χορηγών της AIPAC).

  AIPAC
  http://en.wikipedia.org/wiki/American_Israel_Public_Affairs_Committee

  Υπήρξε βέβαια κι ένας αριστερός σιωνισμός, όπως ξέρετε κ. Καζάκη...

  Τέλος, ακόμη και πολέμιοι της πολιτικής του Ισραήλ όπως ο Φινκελστην δεν τάσσονται κατά της ύπαρξης του Ισραήλ, αλλά υπέρ της εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ για 2 ξεχωριστά κράτη. Ε, λοιπόν οι ιδρυτές του Mondoweiss συζητούν επίσης την προοπτική κατάργησης του θρησκευτικού / φυλετικού χαρακτήρα του Ισραήλ και τη μετατροπή του ΜΑΖΙ με την Παλαιστίνη σε ένα ενιαίο, κοσμικό κράτος.

  (απλές σημειώσεις, ίσως και περιττές, αλλά... χρήσιμες νομίζω).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αριστερος σιωνισμος;;; Ειναι σαν λες αριστερος εθνικισμος!!!
   Τι λες ρε Ομαντεον; Θα μας τρελλανεις τελειως;

   Διαγραφή
  2. Και όμως, υπήρξε ΚΑΙ υπάρχει [αριστερός σιωνισμός] !

   Γκούγκλισε τη φράση "Left-wing zionism" και θα βρεις άπειρες αναφορές στον αριστερό σιωνισμό, αλλά... πρόσεξε τρία πράματα

   1) ΜΗ μπεις στο _πρώτο_ άρθρο που θα βρεις. Ειναι... της Κου-Κλουξ-Κλαν!
   Μπες σε άλλα, π.χ.
   http://www.haaretz.com/opinion/a-zionism-of-the-left.premium-1.503463

   2) Αλλη φορά, πριν πεις στον άλλον "θα μας τρελλάνεις τελείως" ...ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ Γ*ΜΗΜΕΝΟ ΤΟ GOOGLE !!! :-)
   Διότι, ως γνωστόν...
   Το Google το έδωσεν ο ίδιος ο Θεός στο Μωυσή, αλλά... επειδή εκείνη την εποχή δεν είχε pc, πήρε δύο πλάκες κι έγραψε εναν κατάλογο... με τις ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΕ]. :-) :-) (tm)-Omadeon [Creative Commons License]

   2) ΜΗ μου πεις ότι υποστηρίζω (ή ότι αντιμάχομαι) τον αριστερό σιωνισμό. Μακάρι νάξερα ακριβώς ΤΙ είναι (αφού υπάρχουν πολλές εκδοχές). Π.χ. η αφελής πρόθεση πρώιμων Εβραίων μεταναστών στο Ισραήλ, να φτιάξουν εκεί ένα είδος σοσιαλιστικής κοινωνίας, που οδήγησε και στα κιμπούτς (σήμερα παρηκμασμένα ή με εκμεταλλευτική δομή). Οι πρώιμοι νεοφερμένοι στο Ισραήλ δεν είχαν συνειδητοποιήσει τη συνεπαγόμενη βλάβη στους Παλαιστίνιους. Μερικοί, όταν την εμπέδωσαν, επαψαν να είναι Σιωνιστές. Αλλοι συνέχισαν, παρά τις αντιφάσεις (με σημερινό στόχο τον εκδημοκρατισμό του Ισραήλ, βέβαια, ΟΧΙ την καταστροφή του -εξού και "αριστεροί μεν, σιωνιστές δε").

   Διαγραφή
  3. Εσενα σε θελει ο Ομαδεον (Ανατολικη Ιερουσαλημ-υποδουλωμενη απο εβραιους γεννοκτονους Παλαιστινη) απ το Ινφογνωμων


   Χρηστος Βουλγαρος

   Διαγραφή
  4. Προς OMADEON12 Οκτωβρίου 2013 - 7:18 π.μ.

   Αυτα τα ηξερα. Αλλα η γνωμη μου ειναι ο σιωνισμος ειναι σιωνισμος, οτι επιθετο κι αν του βαλεις μπροστα, για να τον εξωραισεις και να γινει πιο ευπεπτος.
   Το κρατος του Ισραηλ διμιουργηθηκε καταστρατηγοντας οτι υπαρχει και δεν υπαρχει. Οποιος υποστηριζει την υπαρξη του, σε οποια μορφη και εκδοχη, ειναι σιωνιστης, τερμα.
   Για μενα δεν υπαρχει κακος δεξιος σιωνισμος και καλος αριστερος σιωνισμος.
   Για να υπαρξει ειρηνη στη περιοχη, πρεπει το κρατος του Ισραηλ, διοτι οι εβραιοι δεν ειναι εθνος, αλλα θρησκευμα, να διαλυθει και να δημιουργηθει το κρατος της Παλαιστινης, με τους εβραιους, τους χριστιανους και τους μουσουλμανους, ως ισοτιμους πολιτες και υπηκοους του παλαιστινιακου κρατους.

   Διαγραφή
  5. Αυτά που εξηγείς ειναι και η πάγια θέση πολλών αντι-σιωνιστών Εβραίων, όπως τόνισα ΚΑΙ στον κ. Καζάκη σε προηγούμενο σχόλιο (αν εγκριθεί).

   Για όποιον σκέφτεται ορθολογικά, όλα αυτά ΙΣΧΥΟΥΝ. Και είναι προς το συμφέρον των ίδιων των Εβραίων του Ισραήλ να τα κατανοήσουν μια μέρα.
   ΑΝ το κατανοήσουν, θα γλυτώσουν από δύο τεράστια δεινά.

   [1] τον συνεχή πόλεμο, τα έξοδα(!!!) και τον φόβο (ή τρόμο) της συνεχούς απειλής από την άλλη πλευρά.
   [2] τη δημογραφική έκρηξη των Αράβων πολιτών του Ισραήλ, σε λίγα χρόνια, που θα κάνει τους Αραβες πλειοψηφία ΜΕΣΑ στο ίδιο το Ισραήλ.

   Παρόλ' αυτά, υπάρχουν Εβραίοι που αυτο-προσδιορίζονται σαν αριστεροί σιωνιστές, οι οποίοι στηρίζουν ίσα δικαιώματα για τους Παλαιστίνιους χωρίς κατάργηση του κράτους του Ισραήλ. Αυτοί, όπως και οι περισσότεροι παλαιστινιοι, τάσσονται υπέρ των δύο ισότιμων κρατών και υπέρ της απόσυρσης των εβραίων εποίκων από τα παλαιστινιακά εδάφη, με ταυτόχρονη επαναφορά των συνόρων στα σύνορα του 1967.

   Ομως...
   Το ΚΛΕΙΔΙ για την κατανόηση του προβλήματος ΣΗΜΕΡΑ, είναι ότι η λύση των 2 κρατών κατέστη ανέφικτη ΠΡΑΚΤΙΚΑ, όπως ανάφερα και στον κ. Καζάκη. Γι' αυτό, η λύση του κοσμικού ενιαίου κράτους στηρίζεται ολοένα και περισσότερο από σκεπτόμενους προοδευτικούς Εβραίους, που συνήθως δηλώνουν αντισιωνιστές !

   Τώρα... γιατι δίνω έμφαση σε αυτούς τους ανθρώπους?
   Για ΔΥΟ λόγους
   1) Διότι συκοφαντούνται συνεχώς από την Ισραηλινή προπαγάνδα
   2) Διότι η ύπαρξή τους αχρηστεύει ΤΟΣΟ τον αντισημιτισμό ΟΣΟ και τη λάσπη περί αντισημιτισμού σε άλλους.

   ____________
   Υ.Γ. Κάποιος καραγκιόζης στο μπλογκ του Ινφογνώμονα υποδύεται... εμένα, για σκοτεινούς λόγους. ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμμία σχέση με μένα!
   Η λέξη "ομαδεόν" / "omadeon" δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο παρά μόνο σαν δικό μου ψευδώνυμο, άρα ο καραγκιόζης κάνει _πλαστοπροσωπείες_,
   ΠΑΡΟΛΟ που επανειλλημένα μπήκα εκει και διαμαρτυρήθηκα, όμως, τόσο ο μπλόγκερ όσο και ο σχολιαστής (κάλπικος "ομαδεον") σφυράνε αδιάφορα...

   Διαγραφή
 23. Πολύ καλό το άρθρο σας κύριε Καζάκη αλλά αυτά όλα είναι γνωστά. Έστω και λίγο να ψάξει κάποιος τι παίζεται θα ξέρει αυτά που λέτε και πολλά παραπάνω. Τώρα γιατί ειρωνεύονται κάποιοι στα σχόλια, έχει δύο ερμηνείες: ή είναι Σημίτες-Φιλοσημίτες ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται μετά από την σκληρή προπαγάνδα των Εβραίων μέσω των ΜΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΗ? ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ? (http://www.youtube.com/watch?v=fBFnUaNDFWc) ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Κύριε Καζάκη θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας για αυτή την ομιλία (http://www.youtube.com/watch?v=fBFnUaNDFWc) και τι πραγματικά γίνετε γιατί εμένα οφείλω να πώ ο,τι με άγγιξε και αναρωτιέμαι γιατί κανένας (ακόμα και εσείς) δεν κάνετε τίποτα γι αυτά που λένε αυτοί οι Κύριοι και κατά πόσο ισχύουν αυτά που ισχυρίζονται? Παρακαλώ ψάξτε το πρίν απαντήσετε για να μην έχουμε σελίδα με απορίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρόκειται για καθ' έξιν και συνείδηση απατεώνες. Τίποτε απ' όσα ισχυρίζονται δεν ισχύει. Είναι όλα παραμύθια. Απευθύνονται σε ανίδεους για να πιάσουν κορόιδα.

   Διαγραφή
 26. Σχετικά με τις διώξεις της ΧΑ ,με το "χουντικό " άρθρο 187 είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ανακοίνωση της εναλλακτικής παρέμβασης δικηγόρων του ΔΣΑ
  Παραθέτω αυτολεξεί
  "Με κυβερνητική απόφαση έγιναν οι συλλήψεις, οργανώθηκε η επικοινωνιακή διαχείριση και επιλέχθηκε η δικονομική διαδικασία για τους βουλευτές. Επιλέχθηκε να στηριχθούν οι συλλήψεις στο περιώνυμο άρθρο 187 του ΠΚ και όχι στα συγκεκριμένα εγκλήματα που έχει τελέσει κάθε χρυσαυγίτης, είτε σαν φυσικός είτε σαν ηθικός αυτουργός.Η διάταξη του άρθρου 187 ΠΚ περί «εγκληματικής οργάνωσης», όπως και του 187A περί «τρομοκρατικής οργάνωσης» είναι από τις πιο άθλιες κατασκευές του ποινικού μας συστήματος, αφού τιμωρούν το φρόνημα, τη βούληση να τελεστεί ένα έγκλημα που δεν τελέσθηκε, ούτε σε μορφή προπαρασκευαστικών πράξεων. Στα 12 χρόνια εφαρμογής της καταδικάσθηκαν με αυτές χιλιάδες πολιτικοί αγωνιστές ή απλοί ποινικοί , αφού ο δικαστής... διέγνωσε τους μύχιους σκοπούς τους που δεν απαιτείται να τους είχαν εξωτερικεύσει...

  Με την ίδια ευκολία, όμως, που καταδικάζονται οι αντίπαλοι του συστήματος για το μη εκδηλωμένο φρόνημα μπορούν και να απαλλάσσονται τα «δικά τους παιδιά» αφού το ίδιο αναιτιολόγητα μπορεί να διαγνωσθεί «μη εγκληματικό» φρόνημα.

  Ζητάμε την κατάργησή των άρθρων 187 και 187Α ΠΚ και την τιμωρία των χρυσαυγιτών για τις πράξεις που έχουν κάνει. Για την εξουδετέρωση της ναζιστικής απειλής δεν χρειάζονται φασιστικής έμπνευσης νομικές κατασκευές, πολιτική βούληση χρειάζεται και αυτή ακόμη και τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει."
  Η ανακοίνωση έχει ανεβεί στο Iskra gr

  Είναι γνωστό, ότι η εντολή για πάταξη κάθε "violent extremisme" δόθηκε από την ΕΕ και την American Jewish Committee (AJC),όπως ομολόγησε και ο κ.Ρουπακιώτης σε τηλεοπτική του εμφάνιση.
  Η AJC από τη μεριά της έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της δύο ανακοινώσεις σχετικά με τις συναντήσεις της με τον έλληνα πρωθυπουργό και δεν κρύβει αυτό που παραδέχθηκε και ο κ.Ρουπακιώτης,ότι δηλ.επιθυμούν τη πάταξη όχι μόνο τηςΧΑ αλλά και κάθε εξτρεμισμού,στην Ελλάδα.Δηλαδή αναμειγνύεται ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου των ΗΠΑ ,που ανήκει στη κατηγορία των εθνοτικών λόμπυ,στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας και επιβάλλει στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία της χώρας μας τη δική του ατζέντα.Να έχουμε υπ όψη ότι το ίδιο λόμπυ πρωταγωνίστησε στη προσπάθεια να εξωθηθεί ο Ομπάμα σε πόλεμο κατά της Συρίας (βλέπετε σχετικά ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της AJC)
  Οι δηλώσεις του Σαμαρά εξ Αμερικής ,ότι έρχεται και η σειρά όσων έχουν πρόταγμα την έξοδο από την ΕΕ και το Ευρώ ,αλλά και οι διώξεις 27 κατοίκων της Ιερισσού με το άρθρο 187,δεν αφήνει περιθώρια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να ενταχθούν στο αντιφα - τόξο του κυβερνώντος φασισμού ,αν και θα το ήθελαν πολύ.
  Να σημειώσω ότι αποτελεί κοινά αποδεκτό τόπο στη πολιτική επιστήμη ότι ,καθώς τα αριστερά ή κομμουνιστικά κόμματα απομακρύνονται από το πρόταγμα της ανατροπής του καπιταλισμού και της εκμετάλευσης ανθρώπου από άνθρωπο ,ανακαλύπτουν τη μονοθεματικότητα του φασισμού-ναζισμού και των δικαιωμάτων (φεμινισμός,ομοφυλοφιλία,δικαιώματα ζώων,αντικληρικαλισμός) ,προκειμένου να δικαιολογήσουν τη παραμονή τους στο χώρο της αριστεράς.Με αυτή την έννοια οι τελευταίες εξελίξεις ευνοούν κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική αριστερά,που δεν είναι πλέον αναγκασμένες να "το παίζουν' αντιπολίτευση στα μνημόνια και τα απάνθρωπα διαρθρωτικά μέτρα της ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ ,αφού το μοναδικό θέμα συζήτησης είναι η ΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Στον προβληματισμό που εκφράζει το άρθρο του κ.Καζάκη να προσθέσω μια επί πλεον διάσταση.
  Η σιωνιστική αποστολή δεν εξαντλείται μόνο στις συμφωνίες με επιχειρηματίες του Ισραήλ να αγοράσουν κοψοχρονιά τα φιλέτα του ΤΑΙΠΕΔ (Ηδη σήμερα έγινε γνωστό ότι ισραηλινός επιχειρηματίας,που ειδικεύεται στις εξορύξεις μετάλλων και έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του για δωροδοκίες στελεχων της κυβέρνησης της Γουινέας ,προκειμένου να αγοράσει εξορυκτικά δικαιώματα έναντι πινακίου φακής ,ορέγεται τη ΛΑΡΚΟ ).
  Επίσης δεν εξαντλείται στην παράδοση της εκμετάλευσης των κοιτασμάτων του Αιγαίου στο Ισραήλ,ούτε στην εξαγορά νησιών από τον IDF (στρατός του Ισραήλ)
  Αυτό που ξεφεύγει της προσοχής μας είναι ο αντι-ρατσιστικός νόμος, που βρίσκεται στα σκαριά και μεταξύ άλλων θα προστατεύει το Ισραήλ και τους εβραίους της διασποράς ,όπως την AJC,από κάθε κριτική.
  Ιστορικό προηγούμενο στη Γαλλία ο νόμος Gayssot (το όνομα το πήρε από τον βουλευτή του ΚΚΓ που τον εισηγήθηκε) .
  Αυτός ο νόμος απαγορεύει κάθε ιστορική έρευνα,κάθε έκφραση γνώμης η οποία θα θέτει υπό αμφισβήτηση ολικά ή μερικά το ολοκαύτωμα.
  Πέρα από το σωστό ή το λάθος να περιορίζεται η έκφραση και η ακαδημαική έρευνα ,αυτός ο νομος έχει χρησιμοποιηθεί πλειστάκις για την δίωξη ατόμων ,που έχουν εκφρασθεί κατά της πολιτικής απαρτχάιντ ,που εφαρμόζει το Ισραήλ.Η λογική,που προπαγανδίζουν ακούραστα όλες οι φιλοισραηλινές οργανώσεις της διασποράς είναι : Αντισιωνισμός=Αντισημιτισμός=Αρνηση του ολοκαυτωματος
  Οποιος μιλάει κατά του Ισραήλ και υπερ των Παλαιστινίων είναι αντισημίτης και αρνητής του ολοκαυτώματος .
  Να αναφέρω μερικά παραδείγματα:
  Μυνήσεις από εβραικές οργανώσεις της Γαλλίας κατά του δημοσιογράφου του France Inter ,Daniel Mermet για ρεπορταζ σχετικό με τη πολιορκία και τον βομβαρδισμό της Γάζας.
  Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ,από τις ίδιες οργανώσεις,κατά του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού καναλιού France 2 ,Charles Enderlain για ρεπορταζ σχετικό με τη δεύτερη ιντιφάντα.
  Μύνηση για αντισημιτισμό στον δήμαρχο της πόλης SECLIN ,που ζήτησε μπουκοταζ των ισραηλινών προιόντων.
  Μύνηση κατά στελέχους της Επαναστατικής Κομμουνιστικής λίγκας (S. JOLIVET) για αφίσσα που είχε το σύνθημα ΣΑΡΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΕ
  Μήνυση κατά των εκδόσεων LA FABRIQUE για την έκδοση του βιβλίου του αμερικανοεβραίου συγγραφέα Norman Finkelstein ,με τον τίτλο "η βιομηχανία του ολοκαυτώματος.Σκέψεις γύρω από την εκμετάλευση της ευαισθησίας των εβραίων".
  Μύνηση κατά του Edgar Morin ,γαλλοεβραίου φιλοσοφου,για άρθρο του στην Le Monde το 2002 με τίτλο "Ισραηλ-Παμαιστίνη:ο καρκίνος
  Σχετικοί ιστότοποι παρακάτω
  http://www.monde-diplomatique.fr/carnet/2006-07-20-Morin
  http://www.voltairenet.org/article147252.html


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Αρχικά συγνώμη που κάνω το σχόλιο σε αυτό το άρθρο αλλά απλά θέλω μια απάντηση σχετικά με την γενική απεργία που προτείνετε.

  Κύριε Καζάκη, με το να πραγματοποιηθεί γενική απεργία από όλους, δηλαδή να μην πληρώνουν τίποτα στο κράτος, αυτό δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία θα απαξιωθεί τελείως και ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πληρώνονται? Ήδη τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία έχουν υποστεί μεγάλη μείωση χρηματοδότησης και μέρα με την μέρα εμφανίζονται όλο και περισσότερα προβλήματα.

  Ο στόχος που έχει η γενική απεργία την θεωρώ σωστή, αλλά πόσο καιρό χρειάζεται περίπου πιστεύετε να διαρκέσει? Γιατί αν είναι να κρατήσει μήνες, ε μην πεθάνουμε κιόλας της πείνας, αν όμως μπορεί να έχει αποτέλεσμα και σε μικρό χρονικό διάστημα, τότε να γίνει. Αν ισχύει το τελευταίο όμως, δεν προϋποθέτει σαν κριτήριο την στάση πληρωμών απέναντι στο κράτος από το σύνολο του λαού αμέσως; και όχι για παράδειγμα Χ πολίτες την πρώτη βδομάδα, Υ την επόμενη και ου το καθεξής.

  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, ελπίζω να απαντήσετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εάν μπλοκαρουμε με την φυσική μας μαζική παρουσια, όλα εκείνα τα σημεία μέσω των οποίων εισρέει χρήμα προς το κράτος, ποσο θα αντέξει το κρατος/πρεζονι που δεν θα μπορεί να πάρει την ημερήσια δόση του; Θα περιπέσει σε κατάσταση στερητικου συνδρομου οπου δεν θα μπορεί να αντιδράσει εναντιον μας.
   Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι έχουν αποδείξει οτι μπορούν να αντέξουν σε παρατεταμένη αφραγκία αφού ακόμα υπαρχουν ισχυροί οι δεσμοί μεταξύ των μελών των οικογενειών, μεταξύ φίλων κλπ.
   Υπαρχουν άνθρωποι που, ενω εργαζονται, δεν έχουν πληρωθει για μηνες. Μερικοί έχουν να δουν μισθό πανω απο 1,5 χρονο και την βγάζουν με "έναντι"!
   Σε συνθήκες Γενικής Πολιτικής Απεργίας με την μέθοδο της Λειτουργικης Κατάληψης, η αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών θα φθάσει σε απίστευτο επίπεδο, έτσι όπως το έχουμε δει να γίνεται στην Ιστορία μας...
   Προκειμενου να μην πεινασουμε, για το μικρο χρονικό διαστημα που θα χρειαστεί για να τους στείλουμε στο διάολο, θα ανοίξουν αποθήκες τροφίμων συνεταιρισμων, εταιριων εισαγωγης, πολυκαταστημάτων κλπ, οπου ΔΩΡΕΑΝ θα έχουμε τα αναγκαία. Αυτοι, που με το καλό ή με το ...αγριο θα προσφέρουν τα αγαθα, θα αποζημιωθούν αμέσως μετα με πίστωση στους λογαριασμούς τους των ποσών που αντιστοιχούν σε αυτά.
   Δεν θα ανοίξει ουτε μύτη εαν το έχουμε σχεδιάσει απο τα πριν μέσω κινημάτων αλληλεγγύης ημών των πολιτών.

   Διαγραφή
 29. τρομερό άρθρο κύριε Καζάκη. Συνεχίστε έτσι δυνατά!
  Φυσικά θα βγούν τα γνωστά ασπόνδυλα επι αμοιβής να γράψουν τα δικά τους.. Το ξέρετε και το ξέρω.. Το περίεργο θα 'ταν να μην εμφανιζόντουσαν..
  Όποιος λέει ότι γίνεται γενοκτονία (και παράνομος επικοισμός) στην Παλαιστίνη είναι...Αντισιμίτης! Γνωστή η μπάχλα τους.. Πάει, μούχλιασε πλέον όμως.. Το ίντερνετ είναι γεμάτο εικόνες απο τις θηριωδίες τους.. Το όνομα "Rachel Corrie" έμεινε να μας θυμίζει ΤΙ σημαίνει Ισραήλ.
  Τα σέβη μου κύριε Καζάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.

   http://www.youtube.com/watch?v=fBFnUaNDFWc

   Διαγραφή
  2. Έλεος με τους απατεώνες! Έχω απαντήσει εκατοντάδες φορές. Πρόκειται για σπείρα απατεώνων κοινού ποινικού δικαίου. Ο Σώρρας δεν είναι παρά ένας αποτυχημένος επιχειρηματίας παιδότοπου από την Πάτρα. Δεν ξέρε καν γραφή κι ανάγνωση στα ελληνικά. Αγγλικά γρι και εμφανίζεται με 600 δις δολάρια. Δηλαδή με την οικονομική επιφάνεια ενός Σόρος. Έλεος με τον απατεώνα! Όσο για τον Λαμπράκη, ξέρω πώς τον κυνήγησε άγρια η Παγκρήτια των ΗΠΑ γιατί στην αίθουσά της τελούσε τελετές μασωνικής στοάς. Τώρα μας ήρθε εδώ για να μας πλασάρει απατεώνες. Πρόκειται για απάτη και απευθύνονται σε ηλίθιους που μπορούν να πιστέψουν ότι τέτοιοι γελοίοι άνθρωποι μπορούν να διαθέτουν τέτοια αστρονομικά ποσά.

   Διαγραφή
  3. Στην λίστα Forbes o πλουσιότερος άνθρωπος έχει 72 δισ.
   http://www.forbes.com/billionaires/.
   Ξεχάσαν φάινεται τον κύριο Σώρρα, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει ότι δεν έχει μία μόνο μετοχή αξίας 670 δις αλλά 40 (την μία θα μας δώριζε)
   http://www.zougla.gr/politiki/article/dorea-metoxis-670-dis-evro
   Ξεπερνάει δηλαδή τον συνολικό πλούτο των ΗΠΑ και μέρος της υποτιθέμενης περιουσίας του αρκεί για να ξεχρεώσουν οι ΗΠΑ
   και όλη η Ευρωπαική Ένωση! Χμμ...   Διαγραφή
 30. Η προσπάθεια ταύτισης κάθε κριτικής στο Ισραήλ με τον αντισημιτισμό φαίνεται από ένα περιστατικό ,όπου πρωταγωνίστησε η American Jewish Committee ,διά του εκπροσώπου της ,D.Harris.
  Τον Αυγουστο του 2011 η AJC αποδοκίμασε τη δήλωση του στελέχους της ,ειδικού για θέματα αντισημιτισμού κ.Kenneth Stern ,σύμφωνα με την οποία οι αντιδράσεις φοιτητικών οργανώσεων κατά του Ισραήλ δεν εμπίπτουν στον ορισμό του αντισημιτισμού.Ο εκπρόσωπος της AJC θεώρησε τη δήλωση,του κ..Στερν .,Ill-Advised ,ενώ την αποδοκιμασία της εξέφρασε και η Σιωνιστική Οργάνωση των ΗΠΑ (ZOA) .Τα παραπάνω δημοσιεύθηκαν σε άρθρο της Jewish Daily Forward της 16/8/11 με τίτλο “ Line Between Anti Israel and Antisemitic Protest splits AJC”.
  Οσο για τον κ.Στερν δεν ήταν κάποιος αντισιωνιστής.Συγκεκριμένα ήταν συντάκτης μαζί με άλλους της “Working Definition Of Antιsemitism” ,που υιοθετήθηκε , το 2005, από το “European Monitoring Centre on Racism and Xenophobia “ .Σύμφωνα με τον νέο ορισμό,που συνυπέγραψε ο κ.Στερν, αντισημιτισμός θεωρείται μεταξύ άλλων ο χαρακτηρισμός του Ισραήλ σαν ρατσιστικού κράτους και η σύγκριση των πολιτικών του Ισραήλ με αυτή των Ναζί.
  Ο παραπάνω νέος ορισμός του αντισημιτισμού περιέχεται στoν παρακάτω σύνδεσμο
  http://hudoc.echr.coe.int/sites/eng/pages/search.aspx?i=001-114421#{%22itemid%22:[%22001-114421%22]}

  ενώ σχετικό άρθρο 'εχει δημοσιευθεί και στον Γκαρντιαν
  http://www.theguardian.com/commentisfree/2007/apr/05/whenanantisemiteisnotana

  Y.Γ. Το “European Monitoring Centre on Racism and Xenophobia” μετονομάσθηκε από το 2007 σε Fundemental Rights Agency ενώ το σωματείο ΑΝΤΙΓΟΝΗ αποτελεί τον επίσημο εθνικό φορέα συνεργασίας με το παραπάνω πρακτορείο
  Υ.Γ. Το νέο ορισμό περί αντισημιτισμού δεν έχει υιοθετήσει μέχρι σήμερα καμμία ευρωπαική κυβέρνηση


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Νομίζω ότι με αυτό το άρθρο μπαίνουμε επί της ουσίας. Σημίτες - αντισημίτες, φασίστες -αντιφασίστες, αριστεροί - δεξιοί, βασιλεία - πρωθυπουργία, πόσο απλή είναι η αλήθεια πόσο αλήθεια είναι η Δημοκρατία, δεν περιέχει " ισμος" . Μήπως τελικά παίζουμε το παιχνίδι τους;. Δημήτρη πραγματικά αρχίζω και φοβάμαι για σένα. Έχουμε πλησιάσει την αλήθεια και τους φοβάμαι. Πως θα προστατευτούμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Δεν θα δω Εβραίους εκεί που υπάρχει μόνο εκμεταλλευτική οικονομική οργάνωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Γιατί διώκονταν οι Εβραίοι στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πολεμο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διοτι ο διεθνης Ιουδαισμος στις 24 Μαρτιου 1938 κυρηξε πολεμο και πανγκοσμιο σαμποταζ εναντιον της Γερμανιας. Φυσικο ηταν ο Χιτλερ να αντιδραση και ετσι αρχισαν οι διωξεις των Εβραιων.

   Ψαχε να διαβασεις : Daily express 24 March 1938

   Διαγραφή
  2. Αυτά περί δήθεν "κήρυξης πολέμου από τον ιουδαϊσμο" [στο Χίτλερ] είναι μπούρδες (νεο-)ναζιστών (που δυστυχώς επηρεάζουν και άλλους...)

   ΑΣΦΑΛΩΣ και κήρυξαν _μποϋκοτάζ_ στον Χίτλερ οι περισσότεροι Εβραίοι της διασποράς, όταν... εν μία νυκτί αφαίρεσε σχεδόν όλα τα δικαιώματα των Εβραίων πολιτών του 3ου ΡάΪχ. Αυτό όμως
   [1] έγινε το 1934, αν δεν απατώμαι (και απλώς εντάθηκε το 1938). και επίσης
   [2] είναι απολύτως νόμιμο
   και
   [3] ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν δικαιολογεί το Ολοκαύτωμα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

   Ο Χίτλερ ΞΕΚΙΝΗΣΕ τον πόλεμο. Αυτό είναι το μόνο ΣΙΓΟΥΡΟ. Αν ήθελε την ειρήνη θα μπορούσε να αρκεστεί σε όσα του είχαν ΗΔΗ παραχωρηθεί.

   Εξάλλου... ΚΑΙ ιδεολογικά Ο Χίτλερ είχε εκφράσει τις πραγματικές προθέσεις του στο βιβλίο του, π.χ. στα αποσπάσματα που απαγγέλλει εικονικός ηθοποιός (που τον υποδύεται) στο εξής βίντεο

   http://www.youtube.com/watch?v=vu0qEHiEW0c ("Adolf Hitler in Mein Kampf, justifying war for territorial conquest (Greek subtitles) ")

   (The rest is History...)

   Διαγραφή
 34. -Φιλοκαλούμεν μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας... Εσύ όμως αδερφάκι μου έχεις ξεπεράσει τα όρια του "φιλοσοφούμεν μετά μαλακίας".-

  lol αυτή ήταν η πιο ωραία απάντηση σε χαζό σχόλιο αναγνώστη! Ενδιαφέρον άρθρο κ.Καζάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Όπως και στο μεταναστευτικό, όπως και στο μακεδονικό, έτσι και δω οι θέσεις σου είναι βαθιά δημοκρατικές και χαίρομαι που λες τα πράγματα με τ'όνομα τους Καζάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Οποιοσδήποτε άνθρωπος μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον όπου η παλαιά διαθήκη θεωρείται η αγία γραφή, υπόκειται σε ξεκάθαρες επιρροές ότι είναι ανώτερος απ' τους άλλους ανθρώπους, και τους άλλους ανθρώπους οφείλει να τους χρησιμοποιεί και να τους εκμεταλλεύεται παρομοίως με τα ζώα και τα πράγματα. Άλλη μια επιρροή είναι ότι ίδιος πρέπει να δίνει το ένα δέκατο των υπαρχόντων του σε μια αφρόκρεμα ανθρώπων που ονομάζονται Λευίτες. Στοιχεία από: Παλαιά διαθήκη, Αριθμοί, κεφ. 18.

  Ηλίας Α. Λυμπέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. ΠΑΝΤΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΑΕΙ ΕΤΣΙ ΩΜΑ -ΓΙΑ ΝΑ "ΕΘΙΖΕΤΑΙ¨ Ο ΚΟΣΜΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Βαγγελης Φωτιαδης15 Οκτωβρίου 2013 στις 5:47 μ.μ.

  Tο γεγονός είναι ότι τα trast κατασκευαστών όπλων σε συνεργασία με το διεθνές κεφάλαιο θέλουν την περιοχή σε συνεχή πόλεμο και τους λαούς διαιρεμενους ιδιαιτερα σε μια τετοια εποχη που το ποσοστο κερδους τους πεφτει. Θελουν την παραμικρη εξασφαλιση κερδους γι'αυτο και αποδεκατιζουν λαους, αν και ειναι πολυδιαστατο το φαινομενο και οι τακτικες τους. Το κρατος του Ισραηλ και οι διαφοροι AJC και σια με τις κολλημενες αντιλειψεις τους, τους εξυπηρετουν στη διαιωνηση αυτης της καταστασης.

  Οταν οι λαοι ειναι ενωμενοι εχουν δικαιωματα, και τα δικαιωματα των λαων μεταφραζονται σε απωλεια κερδους για το κεφαλαιο. Κανουν τα αδυνατα δυνατα για να τρομοκρατησουν, να στερησουν ελευθεριες και να δυχασουν με ενα στοχο. Τον πραγματικο τους εχθρο που ειναι οι λαοι που διεκδικουν τα δικαιωματα τους.

  Γι'αυτο και η συνεργασια με ενα κρατος που συμβαλει σ'αυτη την κατασταση ειναι συνεργασια για την καταστροφη της δημοκρατιας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. ''Η δημοκρατία δεν διαχωρίζει με βάση την καταγωγή και την θρησκεία. Όπου υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία.''ΤΙ ΨΕΜΑ ΘΕΕ ΜΟΥ.ΤΙ ΠΛΑΝΗ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΖΑΚΗ.ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ?ΕΛΕΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕ.ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή