Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Γιατί βρίσκεται στην κυβέρνηση ακόμη ο Σαμαράς και η συμμορία του;

Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 αναρτήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα αριθμ. 173 με βάση το οποίο η Βουλή διαλύθηκε με παράλληλη προκήρυξη βουλευτικών εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου 2015. Το ΠΔ αυτό δημοσιοποιήθηκε την επομένη της συνάντησης του φερόμενου ως πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον φερόμενο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, όπου ο πρώτος του ανακοίνωσε το αδιέξοδο της πρόωρης προεδρικής εκλογής.

Με βάση το ισχύον σύνταγμα ο κ. Παπούλιας ήταν υποχρεωμένος να διαλύσει την Βουλή και να προκηρύξει εκλογές. Έτσι κι έγινε. Με μόνο μια διαφορά. Γιατί παραμένει στη θέση της η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου; Γιατί δεν παραιτήθηκε προκειμένου να αντικατασταθεί με υπηρεσιακή; Το μόνο που έγινε είναι η τελετή ορκωμοσίας του Υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και παρουσία του φερόμενου ως Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.


Από κι ως πού; Με βάση ποια προβλεπόμενη διάταξη του Συντάγματος ο Σαμαράς και οι υπουργοί του παραμένουν στη θέση τους; Στο άρθρο 41 παρ. 1 του Συντάγματος περί διάλυσης της Βουλής προβλέπονται τα εξής: O Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διαλύσει τη Bουλή, αν έχουν παραιτηθεί ή και καταψηφιστεί από αυτή δύο Kυβερνήσεις και η σύνθεσή της δεν εξασφαλίζει κυβερνητική σταθερότητα. Oι εκλογές ενεργούνται από την Kυβέρνηση που έχει την εμπιστοσύνη της διαλυόμενης Bουλής. Σε κάθε άλλη περίπτωση εφαρμόζεται αναλόγως το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 37. 

Επρόκειτο για τέτοια περίπτωση η τωρινή διάλυση της Βουλής; Όχι. Μάλιστα το ΠΔ του ΠτΔ ούτε καν τολμά να επικαλεστεί το συγκεκριμένο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 41. Επομένως, οι εκλογές οφείλουν να διεξαχθούν με το τρίτο εδάφο της παραγράφου 3 του άρθρου 37. Τι προβλέπει; Ότι ο ΠτΔ "...αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή."

Γιατί ο ΠτΔ δεν έπραξε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του συντάγματος; Γιατί οι Σαμαροβενιζέλοι παραμένουν στους κυβερνητικούς θώκους; Θα μου πείτε εδώ οι συγκεκριμένοι έχουν διαπράξει κατάφωρες πράξεις εσχάτης προδοσίας και σφετερισμού εξουσίας προς όφελος ξένων δυνάμεων, σ' αυτό θα κολλήσουν; Γιατί όμως δεν το θέτει ως κορυφαίο ζήτημα η αντιπολίτευση; Τέτοια εμπιστοσύνη έχει στην πιο φασίζουσα διακυβέρνηση της μεταπολίτευσης για την διεξαγωγή εκλογών; Γιατί δεν προσφεύγει εναντίον της κυβερνητικής αυθαιρεσίας;

Η κυβερνώσα συμμορία, η εγκληματική οργάνωση που σφετερίστηκε τη διακυβέρνηση της χώρας προκειμένου να καταλύσει το σύνταγμα και να επιβάλει καθεστώς κατοχής προς όφελος των ξένων δανειστών, κρατά τον έλεγχο του κρατικού μηχανισμού για να επιδοθεί σε κάθε λογής λαθροχειρία, προβοκάτσια, χειραγώγηση και εκμετάλλευση προκειμένου να διασωθεί εκλογικά. Γιατί η αντιπολίτευση το ανέχεται;

35 σχόλια:

  1. Γιατι δεν θελουν αυτοδυναμια. Απλο.
    Με μια συγκυβερνηση, στη καλυτερη περιπτωση, θα εχουν πληθος δικαιολογιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.forbes.com/sites/timworstall/2015/01/01/the-great-hope-of-2015-the-greek-election-will-smash-the-euro/

    " My expectation of the mechanism is that the Greeks will say the debt has to be cut, the ECB (and Bundesbank) will insist that the course has to be kept, Greece will then repudiate the debt and the ECB will cut off funding to the Greek banks. At which point the only possibility for Greece is to bring back the drachma to recapitalise those banks and keep the economy open. This can actually be done, it would be shocking and chaotic, but it can be done for it has been done before in the past in other places. It’s what happens next that will be truly interesting. There would, undoubtedly, be a further crash in the Greek economy. Perhaps another 20% of GDP, something of that order. No one would look forward to that at all. But what then? "

    ο αρθρογραφος λεει οτι εαν αλλαξουμε νομισμα η οικονομια μας θα παθει νεο κραχ και θα πεσει το ΑΕΠ 20% επιπλεον αλλα μετα γραφει οτι ...

    "There’s really two possibilities. The first is a deep and short depression/recession like that of 1921 in the US. 18 months later it was all done with and the economy roared on for near a decade as the Roaring Twenties. The other is a prolonged Depression like the US in the 1930s. Which is what Greece is currently suffering of course (actually, by most measures, Greece now is doing worse than the US did in the 30s). I would plump for the 1921 experience. On the grounds that what went wrong in the 1930s was the monetary policies of the Fed (as Ben Bernanke agrees), not the actual crash of 1929 itself. With an appropriate monetary policy, as a newly currency independent Greece would have, the bounce back would be swift."

    Εχει βαση οτι η οικονομια αρχικα θα πεσει 20% με αλλαγη νομισματος ή ειναι μπουρδες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και είναι μπούρδες ρε πατριώτη. Το αν η κατάσταση πάει άνω ή κάτω εξαρτάται από τις πολιτικές χρήσης του εθνικού νομίσματος και όχι από το εθνικό νόμισμα μόνο του. Ρε μάνα μου, το forbes είναι αυτό. Το αναγνωστικό του κοινό είναι τα καθάρματα κατηγορίας βαρέων χαρτοφυλακίων παγκοσμίως. Το γεγονός ότι και η εγχώρια και η διεθνής μπουρδολογία ταυτίζονται, είναι για να καταλάβεις ότι όλες οι δήθεν επιχειρηματολογίες όλων τους εκ των ιδίων κέντρων εκπορεύονται.

      Διαγραφή
  3. Υπάρχουν δύο εξηγήσεις: ή έχουμε να κάνουμε με συμφωνηθείσα μεταβίβαση εξουσίας με ισχυρα ανταλλάγματα (ασυλίας πχ) ή με εξωφρενική ηλιθιότητα που "στις δοσμένες συνθήθες ισοδυναμεί με προδοσία". Τι λές εσύ Δημήτρη;

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω φίλε πως το ερώτημά σου το απαντάς μόνος σου. Από την στιγμή που τα αποτελέσματα ιδιοτέλειας και ηλιθιότητας είναι τα ίδια, τότε και η προσπάθεια να καταλάβεις αν τα καθάρματα είναι πουλημένα ή ηλίθια είναι μάλλον άκαιρη. Όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται, και όχι βάση προθέσεων. Και τι θα πει “ηλίθιος, όχι πουλημένος” όταν οι αποφάσεις που παίρνει ο όποιος κερατάς κοστίζουν ζωές; Θα επικαλεστεί μήπως ο οποιοσδήποτε από δαύτους μαλάκυνση εγκεφάλου ως ελαφρυντικό προ του φυσικού δικαστή; Και εμείς δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε από το να αναρωτιόμαστε περί τούτου;;;;;; Το όλο πράμα είναι μια ακαδημαϊκή κουβέντα για μετά. Για την ώρα, πολέμα για την ζωή σου.

      Διαγραφή
  4. κε Καζακη γιατι αποφευγετε να μας πειτε την γνώμη σας σχετικά με την ενταξη του Γ. Χριστοφορίδη στο Ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ ?, δεν ειναι μελος του ΕΠΑΜ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τι επιλέγει να κάνει ο Γιώργος Χριστοφορίδης είναι δικό του προσωπικό δικαίωμα. Δεν υπήρξε ποτέ, ούτε είναι μέλος του ΕΠΑΜ για να δεσμεύεται από τις αποφάσεις του κινήματος. Είναι απλά φίλος και ένας από τους δύο εκδότες της εφημερίδας Το Χωνί.

      Διαγραφή
    2. σιγά μη σου φύγει κανένας πόντος κ.Καζάκη.Για πές εδώ στους αναγνώστες σου τι βρισίδι και τι απειλές θα έριχνες στα ραδιόφωνα και τα κείμενά σου εαν ο Μπόμπολας λ.χ. με την ιδιότητα του εκδότη πήγαινε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγε στους συνέδρους πως τους γουστάρει και τους στηρίζει; Ο κ.Χριστοφορίδης όταν το έκανε για το ΕΠΑΜ κι εσένα δεν είδα να σε κόφτει και ιδιαίτερα, μπορέι να το πάιζεις αδιάφθορος αλλά η πραγματικότητα είναι πως βρωμάς διαπλοκή κ,Καζάκη πρώην συναίτερε του Χριστοφορίδη.

      Διαγραφή
    3. Μισο, μολις συνεκρινε τον εκδοτη Μπομπολα με τον εκδοτη Χρηστοφοριδη;
      Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

      Διαγραφή
    4. μισο, μολις αθωωσε εναν διαπλεκομενο εκδοτη επειδη ετσι τον βολευει
      αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

      για τραβα ρωτα κακομοιρη/α που τυπωνει και ποιος διανεμει τη φυλλαδα του πρωην συναιτερου του Καζακη με τι πιστωση και ποιες διαφημισεις εχει μεσα και ύστερα έλα να ξαναζωγραφίσεις την αγιογραφία του δικού σου διαπλεκόμενου

      Διαγραφή
    5. Εφόσον ξέρεις τα πάντα για τη διαπλοκή μου, τότε γιατί δεν με καταγγέλεις επώνυμα; Τι φοβάσαι και κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία; Γιατί δεν έχεις τα κότσια τόσον καιρό που γράφεις και ξαναγράφεις χυδαιότητες εναντίον μου και εναντίον του ΕΠΑΜ να τα πεις όλα ενυπόγραφα; Δεν κουράστηκες μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, τα ίδια και τα ίδια; Άρρωστος; Ή με αντιμισθία;

      Διαγραφή
    6. Εσυ 10:22 μμ αθωωνεις τον Μπομπολα, κανεις δεν αθωωνει τον Χρηστοφοριδη. Η συγκριση σου ειναι απλα γελοια. Θυμιζει το μαζι τα φαγαμε του Παγκαλου.

      Διαγραφή
  5. καζακη εγω ενημέρωσα μερικες εφημερίδες για το θεμα του χριστοφορίδι, δε σας φτέω αν προκληθεί συγχιση, πολοι θανε που θα προσπαθήσουν να εξαγωράσουν το κοματι και αρα επιροή στην εφημερίδα, αλλα δε μου καιγετε καρφι , δεν ειχε και τιποτα να προσφερει , ισα ισα ηταν προσβολη να φερει το τιτλο "χωνι της αντιστασης" φαινετε τωρα που αποσκοπούσε : να βρούνε μια θέση εξουσίας. Η διαφορά ειναι οτι την εκανε πιο εξυπνα, δε πειγε διλαδη οπως αλλοι βλακες σε δημοκρατικη αριστερα σε τελειες σε ποταμια σε λαος οπως ο κιρτσος. Με αλλα λογια εχουμε Ρεσιταλ Δημοκρατιας , σιγα μη κανεις ποστ το κειμενάκη ρε καζικακι , πως θα το κανεις , οταν εχει πολα ποσταρισματα, πισω πισω να μη φαινετε ?

    για τα μπαζα ειστε και εσεις , ετσι δε ειναι Δημητριακά Καζάκια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σχιζοφρένεια δυστυχώς δεν κρύβεται. Φαίνεται από την γραφή σου. Πάρε σειρά κι εσύ σ' όσους ζουν με το όνειρο να λερώσουν το ΕΠΑΜ με τα περιτώματά τους.

      Διαγραφή
    2. Ρε 3.36 ισε εγκεφαλικά ναικρώς κε δεν τω ξαίρης.Κάπιος να σαι ενιμαιρόση.

      Διαγραφή
  6. Οφείλει ο λαός να εθιστεί στην ανομία,στην αυθαιρεσία...Τίποτα δεν έμεινε όρθιο.Δίκαιο δεν υπάρχει και η κοινωνία είναι πια ανοχύρωτη...ίσως έτσι επιτέλους πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις.Μόνο οι θέμιστες-άγραφοι νόμοι πλέον κρατάνε την όποια κοινωνική συνοχή...κι η κοινωνική μηχανική μας σπρώχνει πάλι στο "λιγότερο κακό",μόνο για να "φύγουν οι Σαμαροβενιζέλοι"!Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ευθύνη για τη φρίκη που ζούμε!Σαν να μην μπορούσε να βοηθήσει στη χειραφέτηση του λαού,αν πραγματικά ενδιαφερόταν γι'αυτόν!Πάλι το θυμικό κι η αποθέωση της μαύρης προπαγάνδας οδηγούν το "κοπάδι",που αν δεν απελευθερωθεί από αγκυλώσεις,μαντριά και άλογες "λογικές"ιδεολογικής περιχαράκωσης,δεν υπάρχει "φως"!Έλεος πια,πόση ακόμα ευτέλεια αντέχουμε;Ας ελπίζουμε ότι η μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή θα φωτίσει τις συνειδήσεις μας...να γίνουμε επιτέλους λαός με κοινό στόχο την εθνική απελευθέρωση πάνω και πέρα από όλα!ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρήστος Μαγγούτας: Είστε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια;(17/4/2012)
    http://inconue.wordpress.com/2014/11/08/christos-mangoutas-are-you-president-of-the-greek-republic-mr-papoulias-17-4-2012-christos-maggoutas-etes-vous-president-de-la-republique-grecque-m-papoulias/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ΦΟΒΟΙ.... ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ.... ΕΛΠΙΔΕΣ !!!

    Η Αριστερά ΠPO των ΠYΛΩN της EΞOYΣIAΣ 65 XPONIA META το τέλος του EMΦYΛIOY πολέμου (MAΣ) !!

    Μία Kυβέρνηση Αριστεράς EINAI ΠPO των ΠYΛΩN ......."

    ΓIATI TOΣO ΦΟΒΟ ;;; ΓIATI TOΣEΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ;;; ΓIATI ANAΦOPA ΣTON EMΦYΛIO (MAΣ) ;;;

    1. TON EMΦYΛIO (MAΣ), MAΣ TON "KANAN" OI ΦIΛOI MAΣ, OI ΣKYΛOI, OI AΓΓΛOAMEPIKANOI MAZI ME TA ΠOΛIHTIKA/BAΣIHΛIKA KAI KOINΩNIKA AΠOBPAΣMATA TOYΣ AΓΓΛOΓEPMANOTΣOΛIAΔEΣ ! AN KAI H XΩPA, O EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ, EKANE THN ΠPΩTH NIKH KATA TOY AΞΩNA (ΠPΩTH H EΛΛAΔA TΩN EΛΛHNΩN, ΔEYTEPH H ΣOB. ENΩΣH !!!) !! ΓIATI ;;; APAΓE ;;;; KATI EXOYME, KATI TPEXEI !!!

    2. ΓIATI TOΣO ΦΟΒΟ ;;; ΦΟΒAΣTAI EΣEIΣ ;;; ΓIA TA ANOMA KAI ANΘEΛΛHNIKA KENTPA ΠOY YΠHPETHTAI ;;; O EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ ΔEN ΦOBATAI !!!

    3. ΓIATI TOΣEΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ;;; MHN XAΣETAI TA KΛEMENA KAI TA ANOMA KAI TA ANΘEΛΛHNIKA ΣYMΦEPONTA ΣAΣ ;;; NAI, MHN ΑΝΗΣΥΧHTAI TZAMΠA !! ... ΘA TA X-A-Σ-E-T-A-I OΛA !!!!

    4. ΕΛΠΙΔΕΣ !!! NAI O TOΠOΣ MAΣ, H XΩPA MAΣ, H ΠATPIΔA MAΣ, O EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ MAΣ, EMEIΣ, TO EΘNOΣ MAΣ, MONO ΕΛΠΙΔΕΣ, KAI OXI MONO ΕΛΠΙΔΕΣ, ΘA EXEI AΠO MIA ZΩNTANH EΛΛHNIKH APIΣTEPH EΘNIKH KYBEPNHΣH !!! ΔEN YΠAPXEI AΛΛH EΠIΛOΓH, ΔEN YΠAPXEI AΛΛOΣ ΔPOMOΣ !!! OI ΕΛΠΙΔΕΣ ΘA ΓINOYN ... ΠPAΞH !!!

    YΠOΓPAΦH:

    O AYPIANOΣ YΠ.EΞ. ΣAΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί επιτρέπεται κύριε Καζάκη να κάνουν σχόλια ανώνυμοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αγαπητέ Δημήτρη, δυστυχώς η αλήθεια είναι πως ήταν μεγάλο σφάλμα (αν και καταλαβαίνω πως η δίψα για προβολή είναι κακός σύβουλος) τα κολητηλίκια με εκδότες ακόμη και μικρού μεγέθους όπως ο κ.Χριστοφορίδης. Είναι απαράδεκτο για ένα μέτωπο πολιτών όπως το ΕΠΑΜ να δέχεται τέτοιου είδους υπερβολικούς χαριεντισμούς με οποιονδήποτε ανήκει στην συνομοταξία των εκδοτών πού μέχρι και η κουτσή Μαρία γνωρίζει πόσο οπορτουνιστές και χωρίς μπέσα είναι.Δυστυχώς πρόκειται για δικό σου προσωπικό τεράστιο λάθος ακόμα και ο συνεταιρισμός με τέτοιους ανθρώπους (προς τιμήν σου έφυγες απο την εταιρεία) και οφείλεις να το παραδεχτείς. Είδες και μόνος σου τα αποτελέσματα, προτού μπορέσει το ΕΠΑΜ να βγάλει από πάνω του καλά καλά τη σκιά της συνεργασίας με τον Παπαθεμελή έρχεται και αυτό το οποίο πολύ φοβάμαι πως θα αποτελέσει την ταφόπλακα οποιασδήποτε προσπάθειας διόρθωσης της κακής εικόνας που έχει το ΕΠΑΜ στους ψηφοφόρους. Γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε, μπορεί να είναι κακεντρχής ο ανώνυμος σχολιαστής παραπάνω αλλά δεν παύει να υφίσταται στο ιστορικό του ΕΠΑΜ και του Δημήτρη Καζάκη το κολητηλίκι με έναν ακόμη συστημικό άνθρωπο, ανάξιο λόγου, καιροσκόπο και δήθεν αντιμνημονιακό. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού αγαπητέ Δημήτρη. Σ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω από ποια τρύπα ξεπήδησες, αλλά δεν ξέρεις τι λες. Ή μάλλον βρήκες ακόμη μια ευκαιρία για να χυδαιολογήσεις. Δικαίωμά σου. Το να θεωρείς τον εαυτό σου τιμητή του ΕΠΑΜ δείχνει μόνο το πόσο εκτός πραγματικότητας είσαι. Το τι κάνει ο Χριστοφορίδης, ή κάθε Χριστοφορίδης είναι δικαίωμά του. Με συγχωρείς αλλά - όσο κι αν διαφωνώ με τις επιλογές του - δεν πρόκειται να τσουβαλιάσω ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις επειδή σε βολεύει. Όσο για τη "δίψα για προβολή" που λες, καταλαβαίνω το υπονοούμενο και τη δίψα που έχεις για τον εαυτό σου, αλλά μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Όσο για τη συνεργασία με τον Παπαθεμελή και την λεγόμενη "κακή εικόνα" των ψηφοφόρων για το ΕΠΑΜ, κάνε μου τη χάρη και βολέψου με τις ιδεοληψίες σου και σταμάτα να προβάλεις τον εαυτό σου ως εκφραστή των πάντων. Πρόκειται για κλασσική συμπεριφορά ρεβανσιμού. Τόσο εγώ, όσο και το ΕΠΑΜ δεν έχει να απολογηθεί για τίποτε, εκτός από όσα έχει πράξει στον πολιτικό του λόγο και πράξη. Άλλωστε, από τυχοδιώκτες σαν κι εσένα υπήρξαν αρκετοί που πλησίασαν το ΕΠΑΜ και το Μέτωπο τους ξέβρασε. Και τώρα κάθονται και το λιδωρούν. Δεν πειράζει. Τα περιττώματα μπορεί να μοιρίζουν άσχημα, αλλά είναι επικίνδυνα μόνο αν τα πατήσεις.

      Διαγραφή
  11. Γιατί η αντιπολίτευση το ανέχεται; γιατι ΑΥΤΗ η "αντιπολιτευση" ΔΕΝ θελει να ανατρεψει το καθστεως αλλα να ΤΟ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ.!!
    και οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε τοσο πιο γρηγορα θα απαλλαγουμε απο ολους αυτους τους σκερβελεδες..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ε,όχι και για τον όποιο Χριστοφορίδη να απολογείται ο κ.Καζάκης!Έλεος πια με την στενομυαλιά!Όλοι είμαστε πάνω από όλα ελεύθεροι άνθρωποι και κρινόμαστε από τις πράξεις μας,πληρώνοντας το τίμημα κάθε φορά!Θα έπρεπε τότε να κατακρίνουμε τους πάντες που έχουν διαφορετικό τρόπο αντίληψης και στάσης πολιτικής από εμάς.Πώς είμαστε τότε δημοκράτες και ελεύθεροι άνθρωποι;Ή μήπως πρέπει να απαρνηθούμε φίλους και γνωστούς επειδή δεν κατανοούν τη λογική του ε.πα.μ;Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με την τόση ανωριμότητα και μικρόνοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η λογική της πολιτικής επιβίωσης... http://mitpress.mit.edu/books/logic-political-survival

    Το έχουν σπουδάσει το αντικείμενο, γιατί αυτή είναι η ζωή τους. Πολιτική επιβίωση με οποιοδήποτε κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Καζάκη όταν ξέσπασε η ιστορία με τους ΑΝΕΛ και την δωροδοκία του Χαϊκάλη απο πρώην συνεργάτη και δεξί χέρι του Καμμένου, γράψατε - και πολύ σωστά - οτι έπρεπε ο κύριος Καμμένος να δώσει εξηγήσεις και να λογοδοτήσει για την επιλογή του συγκεκριμένου ανθρώπου. Γιατί λοιπόν εσείς δεν πρέπει να δώσετε εξηγήσεις, όχι για τον κύριο Χριστοφορίδη, αλλά για την επιλογή των συνεργατών σας, έστω και πρώην;
    Η απάντηση να είναι ουσιώδης χωρίς χαρακτηρισμούς ρεβανσισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τι ακριβώς μοιάζουν οι περιπτώσεις; Μήπως τα πήρε ο Χριστοφορίδης; Υπήρξε μήπως δεξί χέρι του "αρχηγού" μέσα στο ΕΠΑΜ; Μήπως μεσολάβησε σε καμιά κομπίνα, ή εξαγορά; Κατεβαίνει μ' ένα ψηφοδέλτιο, που εγώ δεν θα κατέβαινα για πολιτικούς λόγους. Από κι ως που μια πολιτική διαφωνία συγκρίνεται με ένα αλλησβερίσι στα παρασκήνια; Μήπως ξέρετε κάτι περισσότερο; Αν ναι βγείτε δημόσια και προπαντός επώνυμα και καταγγείλτε το.

      Διαγραφή
    2. Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίστηκα οτι οι δύο υποθέσεις είναι ίδιες. Ούτε γνωρίζω κάτι περισσότερο ή ύποπτο. Αυτό που διακρίνω όμως είναι μια αμυντική στάση απο τη μεριά σας, η οποία συνοδεύεται και με χαρακτηρισμούς, σε εύλογα ερωτήματα. Δεν είναι κακό να είμαστε καχύποπτοι κύριε Καζάκη ειδικά αυτή την εποχή και σ' αυτήν τη χώρα. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο γενικος γραμματεας ενός κινήματος - κόμματος για κάποια θέματα. Είμαι φίλος και ψηφοφόρος του ΕΠΑΜ και κάποια πράγματα δε μ ' αρέσουν. Έχετε μια ξεκάθαρη στάση απέναντι στις τράπεζες και ένας συνεργάτης σας - προσωπικά δε γνωρίζω αν είναι πρώην- βάζει υποψηφιότητα σε ένα κόμμα όπως οι ΑΝΕΛ και μια εφημερίδα που ήσασταν -είστε ακόμα; - εκδότης έχει διαφημίσεις απο τράπεζες. Έπαιρνα το χωνί απο την πρώτη Κυριακή κυκλοφορίας της αλλά αυτό για μια εφημερίδα που θέλει να λέγεται αντιμνημονιακή είναι επιεικώς απαράδεκτο. Αδιαφορώ πλήρως για τον κύριο Χριστοφορίδη αλλά εσείς πρέπει να ξεκαθαρίσετε το τοπίο σχετικά με την επιλογή των συνεργατών σας προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και η κριτική καλοπροέραιτη. Ευχαρίστως να σας πω και το ονοματεπώνυμό μου αν σας χρειάζεται.

      Διαγραφή
    3. Επιμένετε και μάλιστα ανώνυμα σ' ένα θέμα που δεν υφίσταται. Ο Γιώργος Χριστοφορίδης δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης μου, αλλά μόνο γνωστός και φίλος. Δεν υπήρξε ποτέ μέλος του ΕΠΑΜ, απλά φίλος του κινήματος, όπως δήλωνε και δηλώνει ο ίδιος. Εγώ υπήρξα μέλος της εκδοτικής ομάδας του Χωνιού τον πρώτο μήνα. Μετά αποχώρησα και από τότε παραμένω αποκλειστικά και μόνο ως αρθρογράφος. Το τι επιλογές κάνει το Χωνί, αυτό αφορά τους εκδότες του κι όχι εμένα. Το αν μια εφημερίδα παίρνει διαφημίσεις από τράπεζες, αυτό αφορά την ίδια.
      Τέλος, δεν είμαι Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ, καθότι στο τελευταίο συνέδριο υπήρξε ριζική ανανέωση των κεντρικών οργάνων του κινήματος. Απολογούμαι και οφείλω να απολογούμαι μόνο για όσα αοφορούν στο ΕΠΑΜ, για όσα κάνει ή δεν κάνει το Μέτωπο κι εγώ προσωπικά. Δεν απολογούμαι για οτιδήποτε, ή για οποιονδήποτε δεν έχω λόγο. Αν αυτό είναι τόσο δύσκολο να το αντιληφθείτε, τότε πρόβλημά σας.

      Διαγραφή
    4. Και πού είναι αυτοι των νέων οργάνων του επαμ; Αφαντοι!!!
      Ένας είναι αυτός που εξακολουθεί να φαίνεται προς τα εξω. Εσύ κ. Καζάκη και όλοι εξακολουθούν να σε ταυτίζουν με το επαμ. Επομένως, η κάθε σου πράξη και η κάθε σου φράση θεωρούνται οτι εκφράζουν επισημα το κομμα σου. Όπως οτι πρεπει να ψηφίζουμε Σύριζα. Ενα σχόλιο επ αυτού;

      Διαγραφή
  15. εγω πιστεύω ότι δεν θα ήταν κακό να κατέβει ο Καζάκης με τους ΑΝΕΛ. Θα υπήρχε τουλάχιστον μια 2 φωνές που θα εξέφραζαν την αναγκαία έξοδο από το ευρώ και τη διαγραφή του χρέους σε μια αρκετά συστημική βουλή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειτε ο Χριστοφοριδης κατεβεί στις εκλογές με τους ΑΝΕΛ, ειτε ο Καζάκης, για τον πολύ κοσμο που υποστηριζει Επαμ, είναι το ιδιο και το αυτο. Μονο τα μέλη και άντε κάποιοι φιλοι του πιο κοντινοί στους πυρήνες του, γνωρίζουν την διάφορα. Διότι το Επαμ βλακωδως στερειται των μέσων εκείνων μέσω των οποιων θα μπορούσε με αποτελεσματικό τροπο να κανει γνωστή την φωνη του προς τον λαο που είναι ο μοναδικος αποδέκτης των μηνυμάτων του. Ενα απο αυτά τα μέσα είναι η βουλευτική έδρα. Ως μέσο και όχι ως αυτοσκοπός. Το μπλογκ και το διαδικτυακό ραδιοφωνο πόσοι το διαβάζουν/ακούνε; Ελάχιστοι. Επομένως, τα μέλη του Επαμ θα υποστουν τις συνεπειες της εσωστρέφειας την οποία άλλοι και ερημιν του αποφασίζουν.

      Διαγραφή
    2. Στέλιος Γιαννόπουλος Δράμα8 Ιανουαρίου 2015 στις 9:17 μ.μ.

      Σε κάποιες χώρες της Ασίας που χαρακτηρίζονται από το αίσθημα δικαιοσύνης και ισότητας των δυο φίλων, όταν μια γυναίκα πέσει θύμα βιασμού, δεν καταδικάζεται ο βιαστής ή ως συνήθως οι βιαστές, καθότι θρασύδειλοι δρουν κατά ομάς, αλλά η κοπέλα. Ιδίως δε αν είναι και ανύπαντρη, δηλ παρθένα!
      Σε μια εποχή που τα ΜΜΕ ενημέρωσης λειτουργούν χειρότερα και από την ναζιστική περίοδο και επί Goebbels, που Ok στηριζόμενα και στην άμετρη ελληνική ηλιθιότητα, παρ’όλα αυτά αποτελούν το δεξί χέρι των κατακτητών μας και επιτελούν «εργο», που έτσι κι αλλιώς ελέγχονται από την οικονομική ολιγαρχία, ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, προωθούν όποιον γουστάρουν, αποχαυνώνουν και εξαθλιώνουν πνευματικώς δεκαετίες τώρα την ελληνική κοινή γνώμη, μιλάς για εσωστρέφεια του ΕΠΑΜ και για λάθος χειρισμούς;!!!!

      Διαγραφή
  16. Εχθες διαβασα οτι ο Συριζα εκανε κατι σαν προταση συνεργασιας για μετα τις εκλογες στο ΚΚΕ και Ανταρσυα.
    Η διαφορα πρεπει να ναι τεραστια απο τη ΝΔ και μαλλον δεν θελει να ναι μεγαλυτερη. Οποτε κατσε να ριξω το τυρακι της συγκυβερνησης, να μην παρω επιπλεον αλλους ψηφοφορους απ αυτους, για να μην μεγαλωσει κι αλλο η διαφορα, αν ειναι δυνατον να μην βγω αυτοδυναμος, να συγκυβερνησω και με αλλους για να μην με παρει μονο εμενα η μπορα.
    Ο δε Λαφαζανης στον μπαρμπανικο; εχτες λεει θα συνδεσουνε την αυξηση μισθου με την αυξηση του ΑΕΠ, αχαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θέλουμε να συνεργαστεί το ΕΠΑΜ με το ΣΥΡΙΖΑ για να περάσουμε το βάλτο όπως έχεις πει Δημήτρη. Τι θα κάνουμε εμείς οι ψηφοφόροι του ΕΠΑΜ που είμαστε περισσότεροι από τους σεχταριστές του ΑΝΤΑΡΣΥΑ?Προσωπικά θέλω να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου (παρότι σε πνίγει η αλήθεια και το δίκιο) και να κάνεις το βήμα. Περιμένουμε το μεγάλο βήμα προς την δικαίωσή σου. Κράτα γερά, να είσαι έντιμος και νομίζω θα είναι η καλύτερη κληρονομιά για τα παιδιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σήμερα 07/01/2015 και η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου είναι στη Θέση της. Τυχαίο ??? Δεν το πιστεύω ???
    Μάλλον έχουν υπογραφεί και η νέα κυβέρνηση θα είναι Τσίπρα-Σαμαρά για τα υπόλοιπα μέτρα που θα έπρεπε να εφαρμοστούν. Σκέψου ακόμη δεν άλλαξε η απονομή δικαιοσύνης, οι συμβολαιογράφοι, οι φόροι υπέρ τρίτων.
    Μάλλον ήταν η τελευταία φορά που είχαμε κυβερνητικά στελέχη βουλευτάς άνεργους, ανεπάγγελτους και άσχετους με Στρατηγική Πολιτική. Στην επόμενη κυβέρνηση υπουργοί και γραμματείς θα είναι στελέχη της αγοράς για να πάρουν οι Δανειστές αυτά που πρέπει από εκεί που πρέπει.

    Μην ξεχνάμε ότι αυτός ο χώρος είναι περίπου 10.0000.000 πελάτες. και έχουμε το ψάρι που αλιεύεται δωρεάν, το νερό, τα σκουπίδια, τα οικιακά απόβλητα και τις τεχνολογικές καλλιέργειες (χωρίς γη-χώμα) αλλά μόνο με ήλιο

    Τους Δανειστές και την ΕΕ το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να οριστεί η ημερομηνία εκλογών και όχι το αποτέλεσα αυτών.
    Ότι και να βγει από τις κάλπες δεν θα έχει καμιά σημασία. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί με βάσει το πολιτικό risk management και ο ελληνικός λαός θα φάει ένα ΣΟΚ για να ξεχάσει τις εορτές και πανηγύρια.

    Ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν και αφού δεν μπορούμε εμείς να τα εκμεταλλευτούμε ας τα πάρουν αυτοί. Επί πλέον ενώ βρισκόμαστε στην 3η επανάσταση της τεχνολογίας και της πληροφορίας ο ελληνικός λαός ακόμη είναι στην γεωργική επανάσταση.
    Μετά τις εκλογές ο λαός αυτός θα μιλάει μόνο για δουλειά και για λεφτά. Τέρμα το ποδόσφαιρο, η θρησκεία και η πολιτική και ο συνδικαλισμός. πχ. Που ακούστηκε ο εμπορικός σύλλογος να καθορίζει τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και σήμερα τα καταστήματα κλειστά. Θα μετρά πόσα ΛΕΦΤΑ κάνει στο τέλος του μήνα. Αυτός που θα κάνει, θα μιλά και θα έχει και λόγο, οι υπόλοιποι θα έχουν άποψη με το στομάχι άδειο.

    Εκτιμώ ότι αυτό θα κρατήσει περίπου 30 μήνες και θα καθαρίσει αυτός ο λαός τα πρόβατα από τα κριάρια. Θα ξεκαθαρίσουν τα στεγαστικά, τα αγροτικά και τα επαγγελματικά δάνεια.

    Πολλοί θα πάρουν το δρόμο της ξενειτιάς ανεξάρτητα της ηλικίας τους


    ΑπάντησηΔιαγραφή