Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Με χαφιέδες, επιτροπές ελέγχου, online τζόγο, στραγγάλισμα όσων χρωστούν στην εφορία δίνει εξετάσεις η κυβέρνηση Τσίπρα στο Eurogroup της Δευτέρας.

Με το νέο email του κ. Βαρουφάκη προς τον Ντάιζελμπλουμ και το Eurogroup της Δευτέρας (9 Μαρτίου), η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της πέρα από κάθε αμφιβολία. Υιοθετεί καθαρά μνημονιακές πολιτικές και περιμένει την έγκριση των αποικιοκρατών του Eurogroup.

Κι αυτό το email διοχετεύθηκε στον τύπο στα αγγλικά, όπως συνηθίζει η μπανανία με υπουργούς σαν τον κ. Βαρουφάκη. Την "ερμηνεία" του ανέλαβε η μαύρη προπαγάνδα, όπου φυσικά δεν έχει απαγορευθεί δια ροπάλου οποιαδήποτε διαφορετική γνώμη. Ο λόγος προφανής. Να μην αντιληφθεί ο κόσμος την κατάντια της σημερινής κυβέρνησης και μέχρι ποιού σημείου μπορεί να φτάσει για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα αφεντικά.

Η κυβέρνηση Τσίπρα πάει να δώσει εξετάσεις μνημονιακής προσαρμογής στο Eurogroup της Δευτέρας, με τις εξής προτάσεις:

1. Τη δημιουργία νέας εξωθεσμικής (ανεξάρτητης) αρχής, του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, η οποία δεν θα υπόκειται σε κανέναν έλεγχο. Ούτε από το κοινοβούλιο, ούτε από δικαστικές, ή άλλες αρχές. Το Συμβούλιο αυτό και το καθεστώς του δεν διαφέρει ουσιαστικά από την παλιά Διεθνή Οικονομική Επιτροπή, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τους δανειστές δυνάστες της το 1897 και από την οποία η χώρα ξεμπέρδεψε στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Η μόνη διαφορά βρίσκεται ότι τα μέλη του θα διορίζονται όχι απευθείας από τους δανειστές, αλλά από το υπουργικό συμβούλιο. Βασική αποστολή του είναι να υπηρετεί τους δημοσιονομικούς κανόνες που ορίζονται εντελώς αυθαίρετα από τις οδηγίες της Ευρωπαική Επιτροπής και να μην επιτρέπει την παραμικρή παρέκλιση. Δημιουργείται με προσλήψεις από την αγορά, όπως το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ και τα άλλα μνημονιακά όργανα αποικιακής κηδεμονίας και λεηλασίας σε βάρος του ελληνικού λαού.

Το ΔΣ προτείνεται από το κ. Βαρουφάκη και την κυβέρνηση Τσίπρα ως υλοποίηση του μνημονιακού νόμου 4270/2014, που ψήφισε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά δεν κατόρθωσε να τον εφαρμόσει γιατί έτρεμε το πολιτικό κόστος. Αξίζει τον κόπο να υπενθυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταγγέλωντας ότι η ύπαρξη του ΔΣ ακυρώνει τον ρόλο της Βουλής.

2. Δημιουργία ενός ολόκληρου στρατού χαφιέδων, ο οποίος θα παριστάνει τους "πελάτες" για να καταγράφει παραβάσεις του ΦΠΑ σε καταστήματα και επαγγελματίες. Σύμφωνα με το email Βρουφάκη "η κουλτούρα της αποφυγής των φόρων έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία" κι επομένως το μόνο πρόβλημα που πρέπει να απασχολεί την κυβέρνηση είναι η πάταξη αυτής της κουλτούρας.

Φυσικά δεν γίνεται κουβέντα για τον αδίστακτο, δημευτικό, άδικο και καταστροφικό τρόπο φορολόγησης. Κι επομένως δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια πρόβλημα αντικειμενικής φοροδοτικής ικανότητας. Όποιος δεν πληρώνει, σημαίνει εκ προοιμίου ότι είναι ένοχος φορολογικής απάτης ή αποφυγής.

Κι επειδή δεν μπορεί ο έλεχος να γίνει με τις συνήθεις διαδικασίες φορολογικού ελέγχου από τις υπηρεσίες του κράτους, προτείνει το εξής: "'Ενας μεγάλος αριθμός από μη επαγγελματίες ελεγκτές προσλαμβάνονται σε αυστηρά βραχυπρόθεσμη περιστασιακή βάση (όχι περισσότερο από δυο μήνες και χωρίς την προοπτική επαναπρόσληψης) ώστε να παριστάνουν, μετά από μια βασική εκπαίδευση, τους πελάτες εκ μέρους των φορολογικών αρχών, ενώ θα είναι καλωδιομένοι για ήχο και εικόνα." Με βάση τα στοιχεία που θα συλλέγουν οι αρχές θα εκδίδουν αμέσως ποινές και κυρώσεις.

Η μετατροπή απλών πολιτών σε σεσημασμένους χαφιέδες αποτελεί μάλιστα "όραμα" για τον κ. Βαρουφάκη. Να τι αναφέρει το email του: "Οραματιζόμαστε ότι οι νεοσύλλεκτοι θα προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα (σπουδαστές, νοικοκυρές, ακόμη και τουρίστες σε δημοφιλείς περιοχές ανθεί η φοροδιαφυγή) θα πληρώνονται με ωρομίσθιο και θα είναι δύσκολο να εντοπισθούν από τους ύποπτους για φοροδιαφυγή."

Με άλλα λόγια το "όραμα" αυτής της κυβέρνησης και μάλιστα της αριστεράς είναι να επαναφέρει επίσημα το καθεστώς μαζικού χαφιεδισμού στην ελληνική κοινωνία για φορολογικούς λόγους. Να θυμίσουμε ότι κάπως έτσι ξεκίνησε ο μαζικός χαφιεδισμός και στη Γερμανία της Βαϊμάρης. Με πρόφαση να ελεγχεί για φορολογικούς λόγους ο μαγαζάτορας, αλλά και ο αναξιοπαθών ώστε να μην παίρνει τσάμπα το βοήθημα. Η πρακτική αυτή, πήρε τέτοια έκταση ώστε η Γκεστάπο βρήκε έτοιμο ένα τεράστιο δίκτιο χαφιέδων όταν επιβλήθηκε ανοιχτά ο χιτλερισμός. Τα ίδια "οράματα" αναβιώνουν σήμερα.

3. Όποιος έχει να πληρώσει τις οφειλές του στην εφορία τώρα, δεν θα του επιβληθούν πρόστιμα και ποινές. Αυτό προτείνει η κυβέρνηση Τσίπρα για μια κοινωνία που αντιμετωπίζει οξύτατο εισοδηματικό πρόβλημα και αδυναμία πληρωμής των δημευτικών φόρων που έχουν επιβληθεί από τα μνημόνια. Και φυσικά ούτε λέξη για κατάργηση έστω και στο μέλλον των ήδη επιβληθέντων δημευτικών φόρων τύπου ΕΝΦΙΑ.

Ταυτόχρονα προτείνεται ένα σχέδιο ρύθμισης έως 100 δόσεις των καθυστερούμενων φόρων. Το ίδιο που είχε προτείνει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε λόγω άρνησης της τρόικας. Πέρα από το γεγονός ότι κανένα σύστημα δόσεων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα διότι "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος". Ακόμη και μία δόση να χάσει ο φορολογούμενος, τότε θα χάνει ολόκληρη τη ρύθμιση.

Κι επειδή ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι θα εισπράξει από τέτοιες ρυθμίσεις, προτείνει να απελευθερωθεί η παροχή ηλεκτρονικού τζόγου. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαρουφάκη:

"Ο τομέας των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων εμφανίζει σημαντικές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Τα Δημόσια Έσοδα θα μπορούσαν να αυξηθούν από: Την πώληση αδειών σε παρόχους ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών σε εύλογη/δίκαιη τιμή. Την αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής εμπειρίας για την αυστηρή ηλεκτρονική παρακολούθηση της όλης διαδικασίας. Την ενίσχυση/θωράκιση της υπάρχουσας ελληνικής νομοθεσίας (ν. 4002/2011) Με βάση τις διαθέσιμες εκτιμήσεις, ο συνολικός όγκος συναλλαγών στον τομέα των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα ξεπερνά τα τρία δις ευρώ ετησίως. Βάσει εύλογων υπολογισμών, τα πρόσθετα Δημόσια Έσοδα από τη φορολόγηση των αδειοδοτημένων ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκ. ευρώ ετησίως."

Να ποιό είναι το "όραμα" της νέας Ελλάδας που πρεσβεύει ο libertarian Communist κ. Βαρουφάκης και η κυβέρνηση Τσίπρα. Μια Ελλάδα όπου οι μισοί, ιδιαίτερα οι νέοι, θα μάθουν - έναντι πινακίου φακής - ότι δεν είναι καθόλου κακό να είσαι χαφιές και ρουφιάνος του διπλανού σου. Και ο πληθυσμός χωρίς καμιά άλλη διέξοδο απέναντι σ' ένα απόλυτα εχθρικό και κατοχικό κράτος, το οποίο έχει βαλθεί να τον στραγγαλίσει προκειμένου να δώσει ακόμη κι αν δεν έχει, θα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην απελπισία του τζόγου.

Αρκεί το κράτος των δωσιλόγων και των δυναστών να μπορεί να εισπράξει. Όπως γίνεται σ' όλες τις κοινωνικά εξαθλιωμένες μπανανίες του λεγόμενου "τρίτου κόσμου".

Να ποιές αξίες της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού μας φαίρνει η κυβερνώσα αριστερά. Αλλά μην ανησυχείτε. To Eurogroup της Δευτέρας θα φροντίσει ακόμη κι αυτές τις πρότυχες προτάσεις Βαρουφάκη να τις κάνει πολύ χειρότερες. Επομένως, κάθε αναμονή ισοδυναμεί με προδοσία και παράδωση στα χειρότερα που ετοιμάζουν δεξιοί και αριστεροί δωσίλογοι με τους δυνάστες αυτής της χώρας. Αν δεν ξεσηκωθούμε τώρα, τότε η Ελλάδα της Βαϊμάρης θα καταλήξει να διαλυθεί ολοκληρωτικά υπό το σκήπτρο της ΕΕ.

14 σχόλια:

  1. ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ

    Του κοινού μας ουρανού
    Τα αστέρια ή τα σύννεφα;
    Κανείς αλήθεια δεν το ξέρει

    Συνωμοτούν και καρτερούν
    Την εν λευκώ αρπαγή εκδικούνται διεκδικούν
    Του πολιτισμού το φως-και πως..

    Κάνουν πως τάχα βοηθούν
    Κάνουν πως τάχα απλώνουνε το χέρι
    Και ο λαός μας υποφέρει

    Άνευ όρων και αμετάκλητα
    Ήλιο και θάλασσα χρωστάμε λένε
    Και ο λαός μας υποφέρει

    Πραγματικά μας χρέωσαν
    Εικονικά μας δάνεισαν
    Φυλακισμένοι στα γραφειοκρατικά τους μέρη

    Άνευ όρων και αμετάκλητα
    Όποιος πονάει, μαθαίνει και γνωρίζει
    Πως η αλήθεια είναι πανάκριβη και τίποτε δεν κοστίζει

    Άνευ όρων και αμετάκλητα
    Του κοινού μας ουρανού τα αστέρια γίναν σύννεφα
    Και ο λαός μας πονά και το γνωρίζει

    Στον ήλιο κατοικούν οι ρίζες μας
    Και ο βίος μας στις θάλασσες ανθίζει

    Ο θάνατος δεν μας περιορίζει

    Η γλώσσα μας και η παράδοση
    Πάντοτε είναι εκεί να μας το υπενθυμίζει

    Μόνο μια ελεύθερη ζωή αξίζει!

    Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. “Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.” (Γιάννης Μακρυγιάννης)

    Κάνω τον συνειρμό:

    Και λευτερωθήκαμε από τους Σαμαρο-Βενιζέλους και σκλαβωθήκαμε σε ανθρώπους κακορίζικους, υποτακτικούς της ακαθαρσίας της Ευρώπης, τους Τσιπρο-Βαρουφάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ερώτηση: γιατι ο προύπολογισμός του 2015 δηλώνει οτι πρέπει να πληρωθούν για το χρεος 20 δις και κατι ψιλά, ενώ το δελτίο δημοσίου χρέους του ΟΔΔΗΧ του μηνα Δεκέμβρη το ανεβάζει στα 39 δις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν έχει σηκωθεί όλη η Ελλάδα ακόμα??
    Ίσως ένας λόγος (ίσως κι ο βασικότερος) να κρύβεται εδώ
    https://www.youtube.com/watch?v=Xe23mwhCJE4

    (με τις... υγείες μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. vasoula,
      εχουν τα μεγαλοκαναλα της παραπληροφορησης. Δεν χρειαζονται τιποτα αλλο. Αυτα κατι αλλο θα ειναι και μαλλον κατι χειροτερο για την υγεια μας.

      Διαγραφή
    2. Βασούλα,
      Δεν χρειάζεται να ψάχνεις στον Άρη για να βρεις την αλήθεια και την πηγή των προβλημάτων σου. Δες καλύτερα το βίντεο που ανέβασε το ΕΠΑΜ Ιλίου (πρώτο σχόλιο πάνω-πάνω). Είναι πολύ πιο χρήσιμο.
      Φιλικά,
      Λεωνίδας

      Διαγραφή
    3. saturnia η χειραγώγηση των μαζών μέσω των ΜΜΕ υπήρχε ανέκαθεν. Δεκτό, σήμερα δεν ακούμε ούτε μία αλήθεια (σε σχέση με άλλες εποχές τα πράγματα είναι όντως πολύ χειρότερα) αλλά ακούω πλέον πολλούς που (δεν έχουν πρόσβαση στο νετ, αλλά παρ'όλα αυτά) δεν καταπίνουν αβλεπί όσα τους πασάρονται.

      Λεωνίδα, τα βίντεο του ΕΠΑΜ τα βλέπω ΟΛΑ, τον Καζάκη τον παρακολουθώ ανελλειπώς... Δεν ψάχνω στον Άρη, Οσο για την αλήθεια, αυτή έχει πολλές πτυχές... ΣΤΗ ΓΗ ψάχνω, γιατί δεν μπορώ πια να πιστέψω πως η απόλυτη νοητική χειραγώγηση παίζει μόνο με τα ΜΜΕ...Εχουν κι άλλα όπλα πέρα απ'το χαζοκούτι... Δεν τα λέω μόνο εγώ αυτά... τα λένε και οι αμερικάνοι... και σε πολύ χειρότερο βαθμο...https://www.youtube.com/watch?v=dtDXx52T2l8&fb_action_ids=10152862906143640&fb_action_types=og.shares
      Τα μυαλά μας έχουν ψηθεί, απόδειξη ότι οι πολίτες ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ στη Δυση (όχι μόνο εδώ) μοιάζουν να έχουν χάσει κάθε στοιχειώδες κριτήριο κι αυτόνομη σκέψη και καταπίνουν πλέον όσα τους πασάρονται "επισήμως". Αυτό ΔΕΝ είναι λογικό ούτε φυσιολογικό. Κι αν μου πείτε πως παίζω συνωμοσιολογικά, θα σας πω ναι, σαφώς και βλέπω και αυτή την πτυχή. ΟΜΩΣ: Είναι άλλο οι ΘΕΩΡΙΕΣ συνωμοσίας, και άλλο τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ συνωμοσίας... Αυτά. Και σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και τις απαντήσεις σας.

      Διαγραφή
    4. Δυσκολευομε βρε Βασουλα να τα πιστεψω ολα αυτα.
      Εμενα η αμορφωσια, η ελλειψη κοινης λογικης και κριτικης σκεψης, μαζι με τη παραπληροφορηση, μου φαινονται αρκετοι σαν λογοι.

      Διαγραφή
    5. Δεκτό και σεβαστό. Πάντως, να είσαι βέβαιος/βέβαιη πως δεν τα έθεσα όλα αυτά για να τα "πιστέψει" κάποιος. Είναι απλά άλλο ένα κομμάτι πληροφόρησης. Ο καθένας συλλέγει πληροφορίες, τις επεξεργάζεται,
      τις ξεσκαρτάρει και κρατάει αυτά που ο ίδιος θεωρεί δόκιμα.

      Διαγραφή
    6. Μέσα στο πνεύμα της έρευνας:
      http://www.veteranstoday.com/2013/10/24/microwaves-smart-meters-and-the-use-of-electronics-for-mind-control/
      θυμίζω ότι: εσύ είσαι ο μόνος υπεύθυνος για την ζωής σου.
      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
  5. Ο λαός μας δεν πρέπει να ανησυχεί άδικα διότι πρόσφατα μάθαμε ότι η Λαζάρντ εργάζεται σκληρά, με πάθος και ήθος, για το καλό της χώρα μας, χωρίς καμία πληρωμή, κανένα κέρδος. Όταν έχεις τέτοιους συνεργάτες όπως η Λαζάρντ να σε βοηθούν λόγω φιλανθρωπίας, ειλικρινούς αγάπης και αφοσίωσης στο Ελληνισμό, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Οι άνθρωποι βάζουν από την τσέπη τους για να μας σώσουν, δίνουν το χρόνο τους, τη ζωή τους. Είναι φιλέλληνες, ήρθαν στην Ελλάδα για να πεθάνουν υπερ του απελευθερωτικού της αγώνα. Ζήτω η Λαζάρντ, ζήτω ο νέος εθνάρχης Βαρουφάκης, ζήτω η φιλανθρωπία των διεθνών τραπεζιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ‘κάρφωμα’ πολιτών από συμπολίτες είναι απαράδεκτο ως πράξη, ως ιδέα, ως φιλοσοφία. Λες και δεν γνωρίζουν ποιοι είναι οι μεγάλοι φοροφυγάδες, θα κυνηγούν τώρα τον κάθε κακομοίρη και μάλιστα, θα επιστρατεύσουν τον απλό κόσμο να το κάνει.
    Επίσης, σχετικά με τη μετατροπή μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού σε μακροχρόνιο ζητιάνο: Επειδή έχω κάποια εμπειρία στον τομέα της ‘ανθρωπιστικής βοήθειας’ (όχι με την έννοια που έχει γίνει της μόδας), απλά να πω ότι ακόμη και στις πιο φτωχές χώρες της Αφρικής, ακόμη και στην περίπτωση των φυσικών καταστροφών, βασική αρχή των ΣΟΒΑΡΩΝ ανθρωπιστικών οργανώσεων είναι ότι «δεν τους δίνουμε ελεημοσύνη, γιατί έτσι τους κάνουμε ανάπηρους. Τους δίνουμε την ευκαιρία να εργαστούν ή να προσφέρουν κάτι ως αντάλλαγμα στους συμπολίτες τους για ό,τι δέχονται και προσπαθούμε να απεξαρτηθούν από εμάς όσο πιο γρήγορα γίνεται». Εδώ κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Καταστρέφουν τον νοικοκύρη κι αντί να τον βοηθήσουν να βρει δουλειά, προσπαθούν να τον ‘ευνουχίσουν’ μετατρέποντάς τον σε μακροχρόνιο ζητιάνο.
    Κανείς από τους εξαθλιωμένους σήμερα στην Ελλάδα, όσο φτωχός κι αν είναι, κανείς δεν θέλει να είναι ζητιάνος! Όταν βοηθούσα στον ξενώνα αστέγων στην Αθήνα, ερχόντουσαν πάρα πολλοί και όλοι μου έλεγαν το ίδιο πράγμα «Δεν θέλουμε ελεημοσύνη, δουλειά θέλουμε, μήπως ξέρεις για κάποια δουλειά; Μήπως έχεις κάποιο γνωστό να δουλέψουμε;» Αισθανόμουν πολύ άσχημα που δεν ήξερα κανέναν να τους πω. Η σωστή ανθρωπιστική βοήθεια λειτουργεί μόνο πυροσβεστικά, με πολύ συγκεκριμένη δεοντολογία και για μικρό χρονικό διάστημα. Δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή μακροχρόνιας οικονομικής πολιτικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πραγμα με τη ρουφιανια θυμιζει κατι ιστοριες απο την μετεμφυλιακη Ελλαδα.
      Ειχες ακρες; Δεν γουσταρες το γειτονα; Τον κατεδιδες για κομμουνιστη.
      Σημερα δεν γουσταρεις τον τυριπιττα; Τον παιρνεις με το κινητο σου, να μην δινει αποδειξη και βουρ στη Σδοε.

      Διαγραφή