Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τελικά ποιός συνέταξε το email Βαρουφάκη; Ο ίδιος, ή οι υπάλληλοι της Κομισιόν;

H ηλεκτρονική ταυτότητα του δημιουργού της γνωστής λίστα μεταρρυθμίσεων Βρουφάκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φαίνεται να δείχνει ότι τελικά συντάκτης του δεν ήταν ο υπυργός οικονομικών της Ελλάδας, αλλά ο Ντέκλαν Κοστέλο (http://www.zerohedge.com/news/2015-02-24/stunning-reason-why-eurogroup-rushed-approve-greek-reform-package)

Ο κ. Κοστέλο ανήκει στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1991. Σήμερα είναι επικεφαλής στην υπηρεσία που είναι αρμόδια για τον Συντονισμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής υπηρεσίας, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη του οικονομικού πλαισίου για την ανάλυση της προόδου των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο ΕΕ και των κρατών μελών προς την αύξηση του αναπτυξιακού δυναμικού (η λεγόμενη στρατηγική της Λισαβόνας), καθώς και την ανάπτυξη των πολιτικών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Δηλαδή επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας που επιτηρεί και τις αποκαλούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται στην Ελλάδα.


Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα δεδομένα, ο Ντέκλαν Κοστέλο και η υπηρεσία του συνέταξε το κείμενο με την υπογραφή Βαρουφάκη, το έστειλε στο ελληνικό υπουργείο οικονομικών για να σταλεί πίσω για να φανεί ότι συντάχθηκε και στάλθηκε από την ελληνική πλευρά. Το συνταραχτικό αυτό γεγονός οδήγησε τον κ. Βαρουφάκη να απαντήσει στο δημοσιεύμα, σχολιάζοντας: "Sorry to disappoint! Our reform list was sent to D Costello as a Word docx - which he converted into pdf! That's all!" (Συγγνώμη που απογοητεύω! Η λίστα μεταρρυθμίσεων στάλθηκε στον Ντέκλαν Κοστέλο ως αρχείο word.docx - το οποίο μετατράπηκε από αυτόν σε pdf! Αυτό είναι όλο!)

Μάλιστα. Τα κείμενα του υπουργού και του υπουργείου στέλνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του εξωτερικού με τη μορφή word, αδιαβάθμιτα και χωρίς καμιά προστασία; Πάντως ο κ. Βαρουφάκης ομολογεί ότι ο Κοστέλο είναι υπεύθυνος για την Ελλάδα. Όσο για την μετατροπή από word σε pdf ενός κειμένου, είναι αστεία σαν δικαιολογία. Διότι, όπως ορθώς του απάντησαν (http://www.zerohedge.com/news/2015-02-24/about-authorship-infamous-greek-reforms-memo) η μετατροπή δεν αλλάζει την ταυτότητα του αρχικού δημιουργού του κειμένου. Κι αυτός δεν είναι ο κ. Βαρουφάκης, αλλά ο Ντέκλαν Κοστέλο.

Βεβαίως, θα μπορούσε ο κ. Βαρουφάκης να αποστομώσει τους πάντες με το να παρουσιάσει τα draft του υπουργείου του από τις προηγούμενες ημέρες, όπου αυτός και οι σύμβουλοί του συζήτησαν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων. Θα το κάνει; Μέχρι να το κάνει, τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί αποδεικνύουν κατάφωρα πόσο υποτελής είναι και η καινούργια κυβέρνηση. Είμαστε χειρότερα από αποικία της ΕΕ και απλά παίζεται θέατρο για να κοιμούνται ήσυχα οι ιθαγενείς.


10 σχόλια:

  1. Σιγα μη το εγραψε αυτος, που να βρει το χρονο; Συνεντευξεις, θεατρο, τουιτερ! Τι να πρωτοκανει ο ανθρωπος πια;
    Ειναι που κοκορευονταν κατι συριζαιοι, οτι αυτοι δεν θα υπογραφουν, οτι τους στελνουν ετοιμα απεξω. Απορω τι δικαιολογιες θα ακουσω απο τα συριζοσκυλα. Κατι μου λεει, το επιπεδο γελοιοτητας θ ανεβει κι αλλο.
    Ουτε κατα της ασυλιας του Αδωνι δεν ψηφισαν, ουτε αναθεωρημενο προυπολογισμο δεν τολμουν να φερουν στη βουλη, Ο Γεωργιου της Ελ.Στατ. στη θεση του, οπως κι ο Σπυροπουλος του Ικα.
    Παει η διαγραφη του μεγαλυτερου μερους του χρεους, παει κι ευρωπαικη συνδιασκεψη.
    Οτι η συγκυβερνηση εδωσε πατημα σε προδοταρια οπως ο Αδωνις κι ο Σαμαρας να βγαινουν κι απο πανω, ειναι ασυγχωρητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται ότι ο κ. Barou-Fuck-is βάλθηκε να Fuck εμάς. Σε δηλώσεις του χτες στο Associated Press είπε: "Δεν πρόκειται να είμαστε η πρώτη χώρα που δεν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ. Θα στύψουμε αίμα από την πέτρα (squeeze blood out of stone), αν χρειαστεί να το κάνουμε αυτό μόνοι μας, και θα το κάνουμε. Και για τα δανεικά στην ΕΚΤ, βλέπουμε...

    http://www.newser.gr/2015/02/blog-post_871.html

    Επειδή ούτε είμαι, ούτε αισθάνομαι «πέτρα», ένα έχω να πω στον κ. Barou-Fuck-is: “Forget it Gianis”. Ααα και κάτι ακόμα: “F@ck-Off Gianis”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σχολιο απο ενα απο τα λινκς που δινεις (http://www.zerohedge.com/news/2015-02-24/about-authorship-infamous-greek-reforms-memo) δεν ξερω ποιο απο τα 2 ισχυουν, απλως καλο ειναι να υπαρχουν και οι 2 αποψεις.


    jefferson32
    jefferson32's picture

    I just tried it with Word 2013, PDFCreator latest on Windows 8.1 and the "author" metadata field is populated by default as the user who creates the pdf, not the docx - meaning metadata of pdf files doesn't (necessarily) follow the creator of the original doc file. I used extractmetadata.com to view pdf metadata. (You can test easily be switching to another Windows account before creating respective files).

    Tue, 02/24/2015 - 19:08 | 5824642 jefferson32
    jefferson32's picture

    PS: the European/Greek pdf was created with Acrobat PDFMaker 9.1 for Word

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το δοκίμασα με Word 2013 και PDFCreator 2.0.2.0. Έκανα μετατροπή σε ένα αρχείο μόνος μου και μετά το έστειλα αλλού όπου το έκαναν pdf από Word 2013.

      Υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια που αξίζει να προσέξεις. Όταν κάνεις μετατροπή σε pdf από Word, το pdf δεν έχει τίτλο στις ιδιότητες του αρχείου (όπως συμβαίνει στο μέιλ του Βαρουφάκη που δεν έχει τίποτα στον τίτλο, έχει μόνο όνομα συντάκτη). Επίσης η μετατροπή γίνεται αυτόματα και δεν μπορείς να παρέμβεις (αν είσαι απλός χρήστης σαν εμένα).

      Όταν όμως χρησιμοποιείς PDFCreator, περνάς υποχρεωτικά από ένα στάδιο όπου θα πρέπει είτε να αλλάξεις τις ιδιότητες του pdf που δημιουργείς, είται να τα αφήσεις ως έχουν, οπότε διατηρεί τις ιδιότητες του docx. Το αξιοπρόσεκτο όμως είναι ότι μπαίνει αυτόματα τίτλος αρχείου στο pdf, κάτι που δεν υπάρχει στου Βαρουφάκη όπως είπα πριν.

      Επομένως είτε η μετατροπή έγινε από Word, οπότε το αρχείο ήταν του Κοστέλλο, είτε από άλλο πρόγραμμα και κάποιος μπήκε στον κόπο να άλλάξει τις ιδιότητες του αρχείου. Γιατί όμως να το κάνει. Ιδιαίτερα αν βιάζεσαι δεν ασχολείσαι με τέτοιες λεπτομέρειες.

      Νομίζω, όπως είπαι και κάποιος σχολιαστής στο μπλογκ, ο Κοστέλλο οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

      Διαγραφή
  4. Και εδώ ας ακούσουμε πάλι με ανοιχτά μυαλά και με λεπτομερή προσοχή τόσο τον Σάττον, όσο και τον Ραθ, και τον Στόρι, μήπως και ξυπνήσουμε για το ποιοί είναι οι πραγματικοί συντάκτες του κειμένου πάνω στο οποίο ζούμε σχεδον όλοι σαν εξαπατημένοι υπάνθρωποι.
    ohifront.wordpress.com/2015/03/01/dr-matthias-rath-οι-ναζιστικές-ρίζες-της-ευρωπαική/
    ohifront.wordpress.com/2015/02/27/καπιταλιστεσ-απο-τη-δυση-προξενησαν-τ/
    ohifront.wordpress.com/2015/03/02/ο-κισιντζερ-ειναι-κεντρικοσ-διαχειρι/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://tvxs.gr/news/ellada/i-minesota-forologise-toys-ploysios-kai-petyxe

    Το γνωρίζεις αυτό; Ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερο Troll EVER. Απίστευτα γελοία και αβάσιμα πράγματα είπε χτες στην εκπομπή «Ενικός» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με τις μπαρουφολογίες του:

    Ένα Grexit θα ήταν Καταστροφικό: «Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να βγούμε από την Ευρωζώνη, το απευχόμαστε και εργαζόμαστε για να μη συμβεί», υποστηρίζοντας πως η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η αναδιάρθρωση χρέους εντός της Ευρωζώνης.

    «Σε καμία περίπτωση επιστροφή στην δραχμή» θα μας «γυρνούσε στην νεολιθική εποχή: «Αν φύγει μια πλεονασματική χώρα από την Ευρωζώνη θα υπάρχει άμεση ροή κεφαλαίων σε αυτή τη χώρα (λόγω προσδοκίας ανατίμησης του νομίσματός της). Θα υπάρχει ένα τσουνάμι χρήματος ώστε να κερδηθούν χρήματα. Σε μια ελλειμματική χώρα γίνεται το αντίθετο: μαζική έξοδος όχι μόνο ρευστού αλλά και ρευστοποιήσημου χρήματος (περιουσίες). Θα επιστρέψουμε (υπερβάλω τώρα) στην νεολιθική εποχή.

    Αν είχαμε τη δραχμή - όπως η Αργεντινή είχε το πέσος - θα μπορούσαμε να κινηθούμε διαφορετικά. Εμείς όμως δεν μπορούμε. Τι πρέπει να κάνουμε: να δημιουργήσουμε ένα νόμισμα και μετά να το υποτιμήσουμε! Και επειδή πρέπει να το προετοιμάζεις μήνες ολόκληρους δεν μπορείς να το προαναγγείλεις οκτώ μήνες πριν. Είναι σα να προαναγγέλλεις μια υποτίμηση. Αυτό θα ήταν μια καταστροφή. Άλλο να λες ότι δεν έπρεπε να μπούμε άλλο ότι πρέπει να βγούμε. Πρέπει να ανασχεδιάσουμε την ευρωζώνη.

    http://www.enikos.gr/ekpompes/300089,O_Gianhs_Baroyfakhs_ston_eniko_me_ton_.html

    http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/795113/den-prokeitai-na-uparhei-pistotiko-gegonos-ton-marti/


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ;
    ohifront.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο πιο χαμηλά πια; Με αυτά που λέει ο Μπαρουφάκης μας έχουν πάρει πλέον όλοι στο ψιλό. Όποιος θέλει να «φτιάξει» τη μέρα του ας διαβάσει την ανοιχτή επιστολή που απέστειλε στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γ. Βαρουφάκη μέσω διαδικτύου ο Στιβ Φορμπς, εκδότης του γνωστού περιοδικού Forbes. Με ποια ιδιότητα και προς χάριν τίνος έχει το θράσος αυτός ο τύπος να στέλνει επιστολές στον Έλληνα Πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών και να κάνει προτάσεις; Η επιστολή εδώ:

    http://www.thetoc.gr/politiki/article/epistoli-tou-forbes-se-tsipra-kai-baroufaki-gia-tin-elliniki-oikonomia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @blogger δες επισης και αυτο το βιντεο https://www.youtube.com/watch?v=oOwgIzWGo8Q στο 6:00-7:00 και θα καταλαβεις γιατι ο Forbes γραφει αυτα που γραφει, για τις ιδιωτικοποιησεις και οτι αλλο. αλλα και τι φοβαται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή