Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η ανακοίνωση του Eurogroup σχετικά με την Ελλάδα

Το Eurogroup χθες δημοσιοποίησε ανακοίνωση που αναφέρεται στην Ελλάδα και έχει ως εξής:

Εμμένουμε πλήρως στη συμφωνία της Ευρωομάδας της 20ης Φεβρουαρίου 2015.
Στο πνεύμα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, είμαστε όλοι δεσμευμένοι να επιταχυνθούν οι εργασίες και να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν έναν πλήρη κατάλογο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων στις επόμενες μέρες.
Εμείς επναβαβαιώνουμε την πρακτική συμφωνία σχετικά με τη διαδικασία: Οι συνομιλίες πολιτικής λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες. Οι αποστολές διευρεύνησης δεδομένων λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα.

Η Ευρωομάδα είναι έτοιμη να συγκληθεί εκ νέου το συντομότερο δυνατόν.

Τι συμπεράσματα βγάινουν από αυτήν; 

1ο. Οι Ευρωπαίοι δανειστές δεν έκαναν σε τίποτε πίσω. Εμμένουν στην απαίτησή τους να κατατεθεί πλήρες σχέδιο "μεταρρυθμίσεων", δηλαδή μέτρων στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

2ο. Αναγωρίζουν ότι η ελληνική πλευρά θα έχει την "κυριότητα των μεταρρυθμίσεων", δηλαδή θα εισηγείται τα μέτρα που θα παρθούν, αλλά οι δανειστές θα τα αποδέχονται ή θα τα απορρίπτουν. Πάντα σύμφωνα με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

3ο. Επαναβεβαιώνεται ότι η τρόικα, δηλαδή οι "υπάλληλοι των θεσμών", θα μπορούν να εκτελούν "αποστολές διευρεύνησης δεδομένων στην Αθήνα", όπως ίσχυε και παλιά.

4ο. Η Ευρωομάδα δεν δεσμεύεται για καμιά εκταμίευση, αν δεν ικανοποιηθεί πρώτα από τα μέτρα που θα "προτείνει" η ελληνική πλευρά. Κλάψτε συντάξεις, μισθούς, κοινωνικές δαπάνες, δημόσια περιουσία.

5ο. Ο προσεκτικός αναγνώστης θα παρατηρήσει ότι ούτε στο κείμενο, αλλά ούτε στις επίσημες δηλώσεις των Ευρωπαίων δεν υπάρχει καν η αναφορά σε "διαπραγματεύσεις". Τον όρο "διαπραγματεύσεις" χρησιμοποιεί η ελληνική πλευρά μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Η Ευρωομάδα δεν αποδέχεται ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις, αλλά μόνο συνομιλίες στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

6ο. Εφόσον η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου έχει τόσο κρίσιμη σημασία και δεσμεύει την ελληνική πλευρά τόσο απόλυτα, τότε γιατί δεν ήρθε στην ελληνική Βουλή προκειμένου να πάρει την έστω και τυπική έγκρισή της; Γιατί τέτοια απαξίωση ακόμη κι αυτής της απόλυτα ελεγχόμενης Βουλής;

13 σχόλια:

  1. Μήπως εννοείτε η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήλωση από τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Επιτροπής και του Eurogroup για την Ελλάδα, με ημερομηνία 20/03/2015.

      Διαγραφή
    2. Ναι, όχι eurogroup πάντως.

      Θλιβερή άλλη μια φορά η περήφανη διγλωσσία της κυβέρνησης, να ισχυρίζεται πως δεν έχουμε υφεσιακά μέτρα, πως δεν θα υπάρχει αξιολόγηση, πως δεν έχουμε μνημόνιο, δεδομένης και της γραπ΄της συμφωνίας της 20 Φλεβάρη και των δηλώσεων Ολλάντ πως
      - είχαμε παράταση της προηγούμενης συμφωνίας
      - πως τα μέτρα θα αξιολογούνται από τη τρόϊκα

      Κατά τ' άλλα χαρακτηριστική η κινητοποίηση των "δημοσκοπήσεων" συνοδευτικά των σαχλών δηλώσεων ΣΥΡΙΖΑ για να εμπεδώσουν μια εικόνα υπέρ του ευρώ, την ώρα που το θέμα τίθεται πάντα με όρους εκφοβισμού και δεν γίνεται καμία συζήτηση στα κανάλια που τόσο πρόθυμα εξυπηρετούν τα κοινά τους συμφέροντα με τη κυβέρνηση.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Δημήτρη,

    Επειδή άκουσα από τις εκπομπές σου πολλές φορές για αυτό
    το περίφημο γερμανικό ντοκιμαντέρ, μήπως είναι εύκολο
    να μου πεις που μπορώ να το βρω;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=RqsrOB0akls Αποσπασμα με ελλ. υποτιτλους
      https://www.youtube.com/watch?v=F8OaBh6mYtI Ολο το ντοκυμαντερ, μονο στα γερμανικα.

      Διαγραφή
  3. Ο χειρότερος συνδυασμός του καθεστωτικού ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο συνδυασμός ΜΜΕ και καινών ΛΟΓΩΝ .... Είναι το χειρότερο μίγμα προπαγάνδας. Αν είχε μία πιθανότητα ο λαός της Ελλάδας να καταλάβει το ψέμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν καμία. Είναι τόσο ψεύτες και υποκριτές που σου σηκώνεται η τρίχα από το σοκ. Ο κόσμος από το πίστευε και μη ερεύνα πήγε στο πλήρωνε και μη ερεύνα και τώρα είναι στο πούστευε και μη ερεύνα. Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να ηδωνιζόμαστε με τον ψυχοσωματικό βιασμό που μας κάνουν οι παλιόφραγκοι; Εγώ παντώς βλέπω δύο επιλογές. Η θα ελευθερωθούμε από τα δεσμά του ευρώ ή θα πουστέψουμε. Ελευθερία ή πουστιό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είσαι ομοφοβικός; το να πουστέψεις σε τρόμαξε; τα άλλα δηλαδή δε σε ανησυχούν; μόνο το εάν πουστέψεις; με αυτά τα μυαλά φίλε, έχεις να φας πολύ ευρώ ακόμα.

      Διαγραφή
    2. Άλλο πούστης και άλλο ομοφυλόφιλος. Ο ομοφυλοφιλος είναι εκ φύσεως ή κατα την ελεύθερη συνειδητή επιλογή του. Ο πούστης είναι ο ετερόφυλος που γαμιέται και πάει ενάντιαν στη φύση του με συνειδητό τρόπο. Είτε γιατί παραδίδεται είτε για τα συμφέροντα του. Σωστή η παρατήρηση σου.

      Διαγραφή
  4. Στο 6ο απαντησε ο Κατρουγγαλος στο sky... << και καλλα αν περασει απο την βουλη κατωχειρωνεται νομικα βαση συνταγματος αν οχι μενει μονο τυπικα συμβαση βαση αγγλικου δικαιου κ.τ.λ>> αλληθεια Ψεματα δεν ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε κακώς φώναζε ο κύριος αυτός όταν ο Παπακωνσταντίνου και ο ΓΑΠ αρνήθηκαν να περάσουν την πρώτη δανειακή από την Βουλή. Προκειται για συνταγματολογία κατά το δοκούν. Του κώλου, δηλαδή, τα ενιάμερα.

      Διαγραφή
  5. Σε δημοσκόπηση της φιλοΝεοΔημοκρατικής εφημερίδας «Παραπολιτικά» (http://www.enikos.gr/politics/305402,Dhmoskophsh-Paramonh-sto-eyrw-yhfizei-to-84.html), που δημοσιεύτηκε σήμερα (21/3/2015), υποτίθεται ότι το 84% των Ελλήνων επιθυμεί παραμονή στο ευρώ. Τα περισσότερα μάλιστα μέσα που αναπαράγουν την «είδηση» προσθέτουν και ένα «πάση θυσία στο ευρώ». Το ερώτημα είναι: μια τέτοια προφανώς πληρωμένη δημοσκόπηση παρουσιάζεται σήμερα ως μέσο πίεσης των προηγούμενων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)+ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΕΣ ΒΡΟΥΒΕΣ προς το ΣΥΡΙΖΑ με το σαφές μήνυμα «κοιτάξτε μη μας βγάλετε από το ευρώ» ή είναι και οι ΣΥΡΙΣΕΟΙ μες το κόλπο; Αν ισχύει το τελευταίο, θα βόλευε πολύ να προετοιμάσουν από τώρα το έδαφος (ακόμα και με μια συνεργασία με τους παλιούς) ώστε να μας πουν τον Ιούνιο «εε, τι να κάνουμε αφού ο κόσμος θέλει ευρώ, πάρτε ένα νέο μνημόνιο». Ούτε δημοψηφίσματα, ούτε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αλλο που εχω παρατηρησει με το ΣΥΡΙΖΑ ειναι ο καταιγισμος
    "αντι-ρατσιστολογιας". Μας τα εχουν κανει τσουρεκια πια.
    Απο το πρωι εως το βραδυ κανουν προπαγανδα με τα ΜΜΕ και κατηγορουν τον ελληνικο λαο ως ρατσιστη ενω δεν λενε κουβεντα για τη ταμπακιερα (δηλ τη μετατροπη της χωρας σε σκουπιδοτοπο της ΕΕ με τη συνθηκη Δουβλινο). Την ιδια στιγμη ζουμε μια πρωτοφανη επιθεση στην ιστορια, στα συμβολα και τις αξιες του ελληνικου λαου. Εφτασαν στο αισχρο σημειο να προωθουν οτι η ελληνικη σημαια και ο πατριωτισμος ειναι "φασισμος" ! Οταν χιλιαδες ελληνων εχυσαν το αιμα τους για την ελληνικη σημαια και για την πατριδα.

    Κανεις απο το συστημα δεν θελει να μιλαει για την ουσια. Δεν ακουμε τιποτα για δημοκρατια, για το δικαιωμα στην εργασια και στην αξιοπρεπη διαβιωση, για δημοσια δωρεαν παιδεια και υγεια, καθολικη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη και ασφαλιση, για κοινωνικο κρατος. Αλλα και για τι να μιλησουν για ολα αυτα ? Αφου πολλα τα εχουν ηδη καταργησει και εχουμε πλεον ενα κατοχικο αυταρχικο καθεστως που εχει μετατρεψει σε δουλοπαροικους τον ελληνικο λαο.

    Ετσι λοιπον το παγκοσμιοποιητικο συστημα και εδω και αλλου θα προβαλλει συνεχως μεσα απο τα αθλια και ελεγχομενα ΜΜΕ τα "δικαιωματα" των γκει, των τρανσεξουαλ, των αντικαπνιστων, των ζωοφιλων κλπ ωστε να αποπροσανατολιζουν απο την ουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή