Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Οι Γερμανικές οφειλές δεν είναι για παιχνίδια εντυπώσεων.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έθεσε θέμα Γερμανικών οφειλών και έβαλε τον νυν υπουργό δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να δηλώνει "έτοιμος να εγκρίνει" την εκτέλεσης της τελεσίδικης απόφασης του 2000 υπέρ των συγγενών των θυμάτων του Διστόμου.
Η επίσημη Γερμανία απέρριψε την Τετάρτη τις Ελληνικές απαιτήσεις. "Είναι πεποίθησή μας ότι τα θέματα των επανορθώσεων και αποζημιώσεων έχουν νομικά και πολιτικά επιλυθεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Μέρκελ Steffen Seibert.

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής. Ουτε ο υπουργός της δικαιοσύνης. Η όλη υπόθεση αρχίζει και γίνεται φάρσα. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι το να παίζεις με το αίμα των εκατοντάδων χιλιάδων, αποτελεί μέγιστη προσβολή σε ιερά και όσια. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει το αίμα που χύθηκε για την ελευθερία και ανεξαρτησία της χώρας σε διαπραγματευτικό χαρτί για οποιονδήποτε λόγο.
Επομένως, ο κ. υπουργός δικαιοσύνης οφείλει να άρει τα εμπόδια που θέτουν όλοι οι ομόλογοί του από το 2000. Δεν έχει καμιά σχέση με τη διαπραγμάτευση, όποια κι αν είναι αυτή, που υποτίθεται ότι διεξάγει σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα. Είναι κορυφαίο ζήτημα δικαιοσύνης προς τα θύματα του Διστόμου.
Τέλος, γιατί η κυβέρνηση δεν απαιτεί δημόσια και ανοιχτά να εξηγήσει επακριβώς η Γερμανία αυτό που ισχυρίζεται; Ότι δηλαδή ότι το όλο ζήτημα έχει "νομικά και πολιτικά" επιλυθεί. Πότε επιλύθηκε, με ποια νομικά κείμενα και συμφωνίες, με ποιές κυβερνήσεις;
Η κυβέρνηση οφείλει ως πρώτο βήμα - αν θέλει στ' αλήθεια να διεκδικήσει τις Γερμανικές οφειλές - να απαιτήσει την υπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης που βρίσκεται σε εκκρεμότητα γιατί δεν υπογράφει η Γερμανία από το 1945. Αν έχει υπογραφεί στα μουλοχτά και στο σκοτάδι - όπως υπονοεί η επίσημη Γερμανία - τότε οφείλει να στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου εκείνους που υπέγραψαν εκ μέρους της Ελλάδας.
Αν δεν έχει υπογραφεί, τότε η κυβέρνηση οφείλει να άρει την μονομερή ειρήνευση από την μεριά της Ελλάδας και να επαναφέρει την εμπόλεμη κατάσταση με την Γερμανία. Στη βάση αυτή η Ελλάδα οφείλει να δεσμεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας και των Γερμανικών νομικών προσώπων (εταιρειών) μέχρις ότου η κυβέρνηση Μέρκελ να υπογράψει - ως οφείλει με βάση τη Διάσκεψη του Σαν Φρανσίσκο το 1945 - τη Συνθήκη Ειρήνης, όπου θα ρυθμίζονται οφειλές και κατοχικό δάνειο.
Πρέπει πάση θυσία να λυτρωθεί η Ελλάδα από αυτή την ανωμαλία που συνηρείται από την Γερμανία. Δεν μπορεί να υπάρξουν καλές σχέσεις ανάμεσα στα δυο κράτη, όσο η Γερμανία με ρεβανσισμό αρνείται να υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης με την Ελλάδα.

8 σχόλια:

  1. Επιτέλους φανέρωνεται η τακτική του Συρίζα η οποία είναι να πυροβολεί αβολύδοτα φυσίγγια. Με άλλα λόγια παίζει το εξής παιχνίδι ο ΣΥΡΙΖΑ: Ρίχνει γεμάτους λόγους και μετά κενές πράξεις για να καθηλώσει τον πολίτη στον καναπέ και να αναχαιτήσει οποιαδήποτε λαϊκή αντίδραση. Ας κάνουμε μία ανασκόπηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:
    1) Προεκλογικά έτασσε διαγραφή χρέους, το οποίο ακυρώθηκε από κωλοτούμπα
    2) Πάλι προεκλογικά, μιλούσε και για μείσωση χρέους, αλλά το "ξέχασε"
    3) Ο Τσίπρας κύρηττε περί επιστροφής στην Δραχμή, αλλά λίγους μήνες πριν την εξουσία το "ξέχασε"
    4) Το δίδυμο Μπαρουφάκης και Τσιπρανδρέου φώναζαν με έπαρση ότι θα σκίσουν τα μνημόνια. Τα υπόγραψαν είδη και αν κάποιος νομίζει ότι είναι ψέματα ότι υπέγραψαν μνημόνιο, ας κοιτάξει τις δηλώσεις του Μπαρούφ που λέει ότι αποδέχεται το 70% το μνημονίου. Κατά σύμπτωση αποδέχεται το 70% μεταεκλογικά και όχι προεκλογικά
    5) Μιλούσε για απόδοση ευθυνών των προηγουμένων κυβερνήσεων, αλλά καμία πράξη απόδοσης δικαιοσύνης.
    6) Μιλούσε για επέμβαση στον τραπεζικό τομέα. Ούτε που τους άγγιξε
    7) Ο Μπαρούφ μιλούσε για χρεωκοπία εν μέσω ευρώ... No comment
    8) Αρνήθηκαν το εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας, αλλά στο τέλος δεν άσκησαν το βέτο τους.
    9) Πάλι ο Τσίπρας έλεγε τέλος σε Πλειστιριασμούς.... Τα σπίτια τα πέρνουν οι τράπεζες και μετά Σαμαρά μεσαίωνα.
    10) Έλεγαν για πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά δεν είπα ότι θα έβαζαν τον φτωχό να κυνηγά τον φτωχό για φοροδιαφυγή. Ας έλεγαν ότι θα κυνηγούσαν την μεσαία τάξη τουλάχιστον

    Ας στοχαστεί ο καθένας και ας καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ χειρότερος από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Διότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν φανεροί μνημονιακοί. Το ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι ταμπέλα αντιμνημονιακός αλλά στα χαρτιά κάτω από το τραπέζι είναι το ίδιο μνημονικακός και ισώς και χειρότερος από τους προηγούμενος. Όσο πιο υποκριτής είναι ο άλλος τόσο πιο επικύνδινος καθίσταται. Ας σταματήσει η παν-ματούρα και ο άνθρωπος να μάθει να σκέφτεται. Τουλάχιστον εγώ προσώπικα κύριε Καζάκη, όταν μιλώ με άλλα άτομα στην Κύπρο, τρομάζω από το επίπεδο αντίληψης που έχουν. Τα ΜΜΕ και η καλή μας παιδεία παράγουν άβουλους και κλειστόμυαλους ανθρώπους. Δεν μιλώ για τον δείκτη νοημοσύνης. Μιλώ για την κριτική σκέψη και τον τρόπο αντίληψης. Ζούμε τον αιώνα της οφθαλμάτης με τα ψέματα την ανηθικότητα και την αντιεπιστημονικότητα να κλιμακώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κωλοτούμπα;
      http://www.thepressproject.gr/article/74315

      Σχόλιο στο ίδιο άρθρο "Η κωλοτούμπα":
      http://yiannismakridakis.gr/?p=6164

      Διαγραφή
    2. Το πρόβλημα είναι ότι οι κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταχυδακτιλουργικές. Έχουν μεγάλη μαεστρία μέσα τους, γεγονός που εδραιώνει το φαινόμενο της παν-μαστούρας. Τολμώ να πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως αποποινικοποιήσει την κάναβης για να κάψει κι άλλο το μυαλό του ο πολίτη. Συνομωσία ξισυνομωσία, το να νομιμοποιήσει την κάναββη είναι υπέρ του ελέγχου των λαϊκών μαζών.

      Διαγραφή
  2. Ακόμα και αν κάποιος "ηγέτης" μας υπέγραψε στα μουλωχτά, σημαίνει αυτό κάτι; Μπορεί ένας δωσίλογος να υπογράψει μόνος του, χωρίς έγκριση από τη βουλή, μια τέτοια υπαναχώρηση και να δεσμεύσει ένα κράτος; Κράτος είναι, δεν είναι ατομική επιχείρηση ή μπαχτσές του κάθε βρωμιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι χωρίς έγκριση των 3/5 της βουλής πέρασαν τα 2 πρώτα μνημόνια, δεν το γνωρίζεις. Και φυσικά δεν είναι κράτος η Ελλάδα, περί αποικιοκρατικής μπανανίας πρόκειται.

      Διαγραφή
  3. Δημήτρη λες:
    "Οι Γερμανικές οφειλές δεν είναι για παιχνίδια εντυπώσεων."


    είναι και παραείναι. Και όχι μόνο για να διατηρηθεί και να συνεχίσει να εδραιώνεται όλο και βαθύτερα στη σκέψη των ευρωπαίων, το γόητρο των γερμανών στο ευρωπαϊκό τοπίο,αλλά για να δοθεί άλλο ένα ερέθισμα στον Ελληνα, να πεισθεί για την κατά κράτος ήττα του σε όλα τα επίπεδα, και απέναντι στην Ευρώπη "των λαών" και απέναντι στην ίδια τη Γερμανία που κουμαντάρει την Ευρώπη αναμφισβήτητα.

    Λες:
    "το να παίζεις με το αίμα των εκατοντάδων χιλιάδων, αποτελεί μέγιστη προσβολή σε ιερά και όσια.."


    σωστός μεν, άτοπος για τους κρατούντες δε, εφόσον αυτοί εν έχουν κανένα ιερό και όσιο και άρα στου κουφού την πόρτα... σπας δάχτυλα!

    Λες:

    "Επομένως, ο κ. υπουργός δικαιοσύνης οφείλει να άρει τα εμπόδια που θέτουν όλοι οι ομόλογοί του από το 2000..."

    οφειλει δε λέω, αλλά άμα τα άρει, εμένα να μου περάσεις απ'τη μύτη χαλκά νταλκαδιάρικο.(μακάρι να διαψευσθώ κι ας κυκλοφορήσω με το χαλκά ως νέος, λευκός τύπος ζουλού :P )

    Αδυνατώ να πιστέψω πως δεν καταλαβαίνεις το βασικότερο όλων, αγαπητέ μου...
    Το γεγονός πως δεν υπάρχει περίπτωση να γινει κάτι που θα μας δώσει πνοή χαράς, αισιοδοξίας, πολλώ δε μάλλον λύτρωσης...
    Αν γίνει ο,τιδήποτε για να μεταδώσει καποια υποψία αισιοδοξίας,αυτή θα'ναι
    για τον έλεγχο και το συνεχιζόμενο λήθαργο του πληθυσμου και σίγουρα δε θα
    γίνει κάτι που θα κοστίσει ακριβά στους ευρωκράτες ή και στους ίδιους τους κυβερνώντες την Ελλάδα..

    Λες: "Τέλος, γιατί η κυβέρνηση δεν απαιτεί δημόσια και ανοιχτά να εξηγήσει επακριβώς η Γερμανία αυτό που ισχυρίζεται;"

    αν μαζεύαμε ένα λεπτό ("τσεντίσιμο" όπως το λες) για κάθε "γιατί" που ΕΥΛΟΓΑ
    θέτεις (εσύ και πολλοί από μας) από τότε που σε ακούμε, θα είχαμε γίνει εκατομμυριούχοι σήμερα. Θα εκλάβω λοιπόν όλα τα ερωτήματά σου, ως ρητορικά,
    διότι είμαι σίγουρη πως ξέρεις πολύ καλά την απάντηση σε όλα τα "γιατί"...

    Λες: "Η κυβέρνηση οφείλει ως πρώτο βήμα - αν θέλει στ' αλήθεια να διεκδικήσει τις Γερμανικές οφειλές.."


    άσε τι "οφείλει"...Αυτή και όλες οι προηγούμενες, μας οφείλουν πολλά... πάρα πολλά
    Η λέξη κλειδί εδώ ειναι το "αν". . ΑΝ θέλει να διεκδικήσει... Η αλήθεια (που την ξέρεις) είναι ότι ΔΕΝ θέλει...

    Γενικότερα δεν θέλει να μας βγάλει από τη στενωπό.
    Ή μήπως να πω "δεν θέλουν"? Αφού καμία κυβέρνηση ως τώρα δεν το θέλησε...
    Αν μη τι άλλο, όλοι επεδίωξαν (σχεδίασαν και προγραμμάτισαν προ πολλού)
    να μπούμε σ'αυτήν. Τώρα θα μας βγάλει?

    Επί του συγκεκριμένου, δεν θέλει να διεκδικήσει (ούτε κι αυτή όπως δεν ήθελαν
    κι οι προηγούνμενες) τις γερμανικές αποζημιώσεις, διότι αν έσπαγε ο διάβολος
    το ποδάρι του και τις έπαιρνε, τότε θα βγαίναμε από την στενωπό
    του ΕΠΙΠΛΑΣΤΟΥ και ΚΑΛΠΙΚΟΥ χρέους που μας φόρεσαν, κι όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι κάτι που κανένας από τους κρατούντες-ολιγάρχες
    δεν το θέλει.

    Τελος λες: "Πρέπει πάση θυσία να λυτρωθεί η Ελλάδα από αυτή την ανωμαλία που συνηρείται από την Γερμανία."


    πολλά είναι τα "πρέπει" και τα έχεις επισημάνει σχεδόν όλα.
    Θαρρώ πως καταλαβαίνεις όμως, πως η λύτρωση της Ελλάδας δεν είναι στις
    προθέσεις τους...Στην ατζέντα, είναι πασιφανές πως ήταν (και παραμένει) ακριβώς
    το αντίθετο...

    Συνεπώς, η λύτρωση, εναπόκειται ΜΟΝΟΝ στη γνώση, τη βαθύτερη επίγνωση, στο θάρρος, τη δύναμη, την ψυχή και τον πατριωτισμό του λαϊκού παράγοντα. (πράγμα που και ο ίδιος υποστηρίζεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Καζάκη τι πιστεύεις για το χάραγμα του θηρίου; Πολλές φορές την έβλεπα ως θρησκευτική γελοιότητα αλλά ακόμη κι αν φανώ βλάκας θα πω το εξής. Η προφητεία με το χάραγμα τείνει να βγαίνει αληθινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί περιμένουμε απο το το δυτικόδουλο Δικαστήριο της Χάγης να επιλύσει υπόθεση που αφορά κακουργήματα που έγιναν εντός του ελληνικού εδάφους; Δεν θα ήταν λογικότερο να δημιουργηθεί ελληνικό δικαστήριο που να αναθέσει σε ντόπιους δικαστές τα εγκλήματα, τις κλοπές, την παραχάραξη νομίσματος και άλλα πολλά που έγιναν σ΄αυτό τον τόπο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή