Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

"Σας ευχαριστώ θερμά, κύριε πρωθυπουργέ!"

Ένα πολύ ανθρώπινο και ζεστό "σας ευχαριστώ θερμά από τα βάθη της καρδιάς μου" προς το ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα φιλοξενεί σήμερα, Τρίτη 24 Μαρτίου, με ιδιαίτερη συγκίνηση η "Αυγή"!

Πρόκειται για το πιο θερμό μήνυμα το οποίο απευθύνει στον πρωθυπουργό ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, για το οποίο σηκώθηκε πριν λίγες ημέρες το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για την φημισμένη Παιδιατρική Νευροχειρουργική Κλινική του Διεθνούς Ινστιτούτου Νευροεπιστημών (ΙΝΙ), η οποία λειτουργεί στο Ανόβερο.

Την ίδια ημέρα η εφημερίδα Financial Times, αποκάλυψε ότι πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά των δημοσίων οργανισμών έχει αφαιρέσει η ελληνική κυβέρνηση τον τελευταίο μήνα, προκειμένου να πληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ, με 200 εκατομμύρια ευρώ να προέρχονται από τα αποθεματικά των νοσοκομείων.


Συγκεκριμένα, μόλις χθες Τρίτη 24 Μαρτίου ζητήθηκε από αξιωματούχους του Εθνικού Συστήματος Υγείας να παραδώσουν ένα αποθεματικό που ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια και που προοριζόταν για την πληρωμή καθυστερούμενων οφειλών προς το ιατρικό προσωπικό, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ κατασχέθηκαν ξαφνικά από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, ένα ποσό που προορίζονταν για νοσοκομειακές προμήθειες ιατροφαρμακευτικού υλικού, σύμφωνα με αξιωματούχους του Υπουργείου.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είχε ήδη μία έλλειψη πόρων σε απελπιστικό βαθμό έπειτα από τέσσερα χρόνια περικοπών, αλλά αυτές οι δύο κινήσεις είναι χωρίς προηγούμενο» δήλωσε ένας υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου.

Την ίδια ώρα, όλα τα μέσα αερομετακομιδής του ΕΚΑΒ έχουν καθηλωθεί, λόγω έλλειψης ανταλακτικών, όπως και ένα μεγάλο μέρος των οχημάτων του. Γιατρός του ΕΚΑΒ μου έλεγε πρόσφατα ότι η υπηρεσία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κανένα ουσιαστικά επείγον περιστατικό διότι της λείπουν τα απαραίτητα.

Σε πόσους επιπλέον αναίτιους θανάτους μεταφράζεται η ταμειακή λεηλασία της υγείας από τη νέα κυβέρνηση για να ικανοποιήσει το ΔΝΤ και τους δανειστές; Θα μας το πει κανένας; Πόσα παιδιά σαν την μικρούλα που ο κ. πρωθυπουργός ευεργέτησε, άφησαν την τελευταία τους αναπνοή γιατί δεν υπήρχαν ούτε αιμοστατικά;

Πόσοι γονείς θα μπορούσαν να πουν "σας ευχαριστώ θερμά, κ. πρωθυπουργέ," για να το κάνει πρωτοσέλιδο η Αυγή και ο υπόλοιπος κίτρινος τύπος, όταν τα παιδιά τους έχασαν τη μάχη με το θάνατο μέσα σ' ένα ασθενοφόρο που δεν είχε ούτε καν οξυγόνο; Πόσοι έκλαψαν τους δικούς τους για να μπορεί να πληρωθεί "πλήρως και εγκαίρως" το ΔΝΤ;

Πολύ φοβάμαι ότι κανείς δεν θα ενδιαφερθεί να μας το πει. Πολύ περισσότερο η κυβέρνηση που λεηλατεί σήμερα χωρίς κανένα δισταγμό και τα ελάχιστα προκειμένου να πληρώσει τους τοκογλύφους.

Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά κ. πρωθυπουργέ, που πάνω από τη ζωή του λαού σου βάζεις τους δανειστές. Ευχαριστούμε θερμά κ. πρωθυπουργέ, που αντί να κάνεις το καθήκον σου και να προστατεύσεις τη ζωή ακόμη και του τελευταίου παιδιού που βρίσκεται σε κίνδυνο, αντιμετωπίζεις τους έλληνες πολίτες ως επαίτες της ελεημοσύνης σου.

Ευχαριστούμε θερμά κ. πρωθυπουργέ που μας μαθαίνεις να είμαστε ευγνώμονες όσοι από εμάς τους άμοιρους τιμά η ευαρέσκεια και η ευαισθησία σου. Ευχαριστούμε θερμά κ. πρωθυπουργέ που μας μαθαίνεις να μην μας καίγεται καρφί για τους εκατοντάδες ή και χιλιάδες ανώνυμους που ποτέ η προσωπική τους τραγωδία δεν θα γίνει εξώφυλλο στον κυβερνητικό τύπο γιατί πήγαν σαν το σκυλί στ' αμπέλι από έλλειψη ακόμη και της πιο στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής φροντίδας.

Ευχαριστούμε θερμά κ. πρωθυπουργέ που θεωρείς ότι η ζωή η δική μας και η ζωή των παιδιών μας είναι κατώτερες από τα συμφέροντα των δανειστών. Άλλωστε, σαν επαίτες που είμαστε μόνο στην ελέημοσύνη σου μπορούμε να ελπίζουμε, μήπως και κανένα κοριτσάκι γλυτώσει την τύχη εκατοντάδων άλλων σαν κι αυτό κάθε μέρα που περνά σ' αυτόν τον δύσμοιρο τόπο. Ευχαριστούμε θρεμά κ. πρωθυπουργέ κι ελπίζουμε πολύ σύντομα να σου ανταποδώσουμε το καλό που μας κάνεις.

12 σχόλια:

  1. 26/3/2015
    Η υγεία δεν ανήκει πλέον στα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών της χώρας και πρέπει να το κατανοήσουμε. Αν σώζονται κάποιοι ,σώζονται από τύχη , από γνωριμίες ή επειδή έχουν χρήματα και πληρώνουν την περίθαλψή τους. Δε θα ντραπώ να μιλήσω προσωπικά ,για άλλη μια φορά, γιατί πιστεύω ότι η εμπειρία του καθενός από εμάς έχει αξία. Τις αρρώστιες μου μέχρι τη συνταξιοδότησή μου , τις αντιμετώπιζα στο πόδι , με εναλλακτική ιατρική και δε χρέωνα στο δημόσιο σχεδόν τίποτα. Ούτε προληπτικές εξετάσεις έκανα , ούτε τα συνήθη τσεκ απ που είθισται να κάνουν οι περισσότεροι, ούτε άδειες ασθενείας. Δυο ειδικότητες ιατρών επισκεπτόμουν , όταν μόνο είχα πρόβλημα : οδοντίατρο και οφθαλμίατρο. Για οδοντιατρικές εργασίες το 2010 πλήρωσα 5.000 ευρώ και το ταμείο του δημοσίου μου επέστρεψε το 2013 136 ευρώ. Συνταξιοδοτήθηκα για σοβαρά προβλήματα όρασης , που κι αυτά τα αντιμετωπίζω εκτός δημοσίου συστήματος υγείας. Τα φάρμακα που χρησιμοποιώ για τα μάτια μου δεν συνταγογραφούνται , συνεπώς τα αγοράζω. Ωστόσο όλα αυτά τα 32 χρόνια , ως εργαζόμενη στο δημόσιο πλήρωνα , όπως όλοι μας για περίθαλψη.
    Χρειάστηκε λοιπόν πρόσφατα κι εγώ να κάνω κάποιες εξετάσεις , γιατί με όσα συμβαίνουν παρουσίασα υπέρταση. Στα νοσοκομεία μέχρι να κλείσεις ραντεβού, αν έχεις κάτι σοβαρό , το πιο πιθανό είναι να «αποδημήσεις». Αν πας στα επείγοντα , με όσα βλέπεις , το έμφραγμα δεν το γλιτώνεις ,αν είσαι και λίγο ευάλωτος στον ανθρώπινο πόνο. Μόνη λύση είναι να βρεις συμβεβλημένο γιατρό και να κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις. Και τότε πραγματικά αρρωσταίνεις . Οι εξετάσεις γίνονται με ένα ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου ,που διπλασιάζεται ή τριπλασιάζεται, γιατί δεν δικαιούται ο γιατρός να συστήσει περισσότερες από 9 αιματολογικές και δύο ουρολογικές εξετάσεις. (Μπράβο κ. Γεωργιάδη!!!!) Το αποτέλεσμα είναι να πληρώνεις τη συμμετοχή σου που κοστίζει 1 ευρώ και να σου λέει ο μικροβιολόγος ότι οφείλεις άλλα 10 ευρώ π.χ για το αντιβιόγραμμα. Μια ακτινογραφία θώρακα κοστολογείται 3,5 ευρώ και η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι 0, 68 ευρώ. Σε κανένα ακτινο-διαγνωστικό ιατρικό κέντρο δεν γίνεται αυτή η ακτινογραφία. Σου λένε ότι το μηχάνημα έχει βλάβη και σε εξαναγκάζουν να κάνεις ψηφιακή ακτινογραφία και να την πληρώσεις 10 ευρώ, αν έχεις παραπεμπτικό γιατρού ή 20 ευρώ , αν δεν έχεις. Λοιπόν , τον τελευταίο μήνα για εξετάσεις ρουτίνας που παλιά γινόταν εντελώς δωρεάν για τους ασφαλισμένους έχω πληρώσει περισσότερα από 60 ευρώ και για τα εναλλακτικά και όχι συμβατικά φάρμακά μου άλλα 30 ευρώ. Όπως θα καταλάβατε , η δημόσια περίθαλψη είναι σχεδόν ανύπαρκτη και οι ιδιώτες κάνουν χρυσές δουλειές, εκμεταλλευόμενοι την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγειονομικής περίθαλψης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ( η συνέχεια)
    Απορώ, όσοι " σωτήρες" εμπλέκονται στο χάλι αυτό που υφίσταται , με τι μούτρα βγαίνουν στα κανάλια και ωρύονται , όταν ο λαός πεθαίνει , όχι μόνο από ανίατες ασθένειες , αλλά και από την αδυναμία του να αντιμετωπίσει κοινές λοιμώξεις, που θεραπεύονται με στοιχειώδη φαρμακευτική αγωγή; Που πήγαν τα χρήματα που πληρώναμε τόσα χρόνια για περίθαλψη; Στον κουμπαρά μας , αν τα ρίχναμε , θα φτιάχναμε σήμερα 100 νοσοκομεία. (Μπορεί να λέω και λίγα). Τόσο πολύ θύμωσα που σκέφτομαι να στείλω στον υπουργό το άδειο μου βιβλιάριο υγείας , να μου υπολογίσει πόσα τους χρέωσα και να μου επιστρέψουν άτοκα τα μισά από όσα πλήρωσα μέχρι σήμερα για περίθαλψη. Δεν ανέχομαι την επαιτεία σε αυτό το ζήτημα. Στη συνέχεια ας με ξεχάσουν και υπόσχομαι να τους ξεχάσω. Κι αν αρρωστήσω ούτε ασπιρίνη δε θα τους ζητήσω. Δε θα μας πεθάνουν αυτοί. Αν είναι να "ψοφήσουμε" ψοφάμε και στο σπίτι μας . Δε χρειαζόμαστε νοσοκομεία - ξενοδοχεία "πολυτελείας" . Αν πάλι θέλουμε να ζήσουμε , πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι εμείς δεν τους χρωστάμε τίποτα . Αυτοί μας χρωστάνε. Έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο ότι τον τρέχοντα Μάρτιο πληρώσαμε στο ΔΝΤ 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ , δηλαδή μιάμιση γέφυρα Ρίου- Αντίριου. Πόσα ασθενοφόρα και πόσα «πρωθυπουργικά» αεροπλάνα ή πόσα νοσοκομεία θα φτιάχναμε δεν ξέρω να υπολογίσω ακριβώς . Υπολογίστε τα εσείς που ξέρετε και πείτε μου, αν έχω άδικο. Ως πότε θα πεθαίνουμε για αυτονόητα δικαιώματα ; Στο 1821 ζούμε ή μήπως 200 χρόνια μετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως δεν έχεις ανάγκη από κυβερνώντες έξω από σένα, έτσι δεν έχεις ανάγκη και από ιατρούς έξω από σένα.
    Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Τουλάχιστον είναι εύκολο να καταλάβεις ότι δεν έχεις ανάγκη ούτε από μένα.
    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ηermes, αν απαντάς σ’ εμένα θέλω να πω δυο λόγια :Εκεί που ένας αδύναμος άνθρωπος απλώνει το χέρι στον άλλο αδύναμο άνθρωπο , μοναξιά δεν υπάρχει. Και ο λόγος σου και ο λόγος μου αυτή την έννοια έχει . Τώρα, τέτοιους κυβερνώντες, που προσαρμόζονται στο σύστημα και το εξυπηρετούν, κανένας από τους αδύνατους δεν τους χρειάζεται . Χρειαζόμαστε ανθρώπους δίπλα μας κι όχι πάνω από μας. Μακάρι κανένας μας να μην είχε την ανάγκη των γιατρών , αλλά το σύστημα έχει τον τρόπο να μας αρρωσταίνει και ,όταν δε μας χρειάζεται, να μας πεθαίνει . Θυμηθείτε το Λοβέρδο και εκείνο το "δεν πεθαίνουν κιόλας" που είπε για τους συνταξιούχους. Ξέρει ο κ. υπουργός πόσοι πεθαίνουν με το θάνατο ενός συνταξιούχου, που συντηρεί στη ζωή τρεις τέσσερις πεταμένους από το σύστημα ανέργους; Τι μου χρειάζονται τέτοιοι κυβερνώντες; Από γιατρούς έχω ανάγκη και τους έχω προπληρωμένους , αλλά ,αν πρόκειται να εξευτελιστώ για να με πεθάνουν, πεθαίνω και στο σπίτι μου μόνη μου. Αυτό είπα. Το δημοσίευμα του Καζάκη μου θύμισε το «εγκώμιο» αυτών που σώθηκαν από τους «καλούς» γιατρούς. Επικρατεί το εγκώμιο, γιατί οι πεθαμένοι, από ιατρικό λάθος δεν μπορούν να μιλήσουν . ΜΌΝΟ , αν εντάσσεις τον εαυτό σου στους εκμεταλλευτές ή παρατηρητές του ανθρώπινου μόχθου και πόνου, δεν θέλω να σε έχω ανάγκη. Σε κάθε άλλη περίπτωση σε έχω και με έχεις ανάγκη. Αυτός είναι ο λόγος που μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας . Για να ενώσουμε και τις δυνάμεις μας εναντίον των εκμεταλλευτών μας . Τέλος ,αν δεν κατάλαβα ή αν παρανόησα το σχόλιό σου , ζητώ- προκαταβολικά- συγγνώμη.

      Διαγραφή
    2. Βαρβάρα, αναφέρομαι στην νοοτροπία των περισσότερων ανθρώπων να είναι θύματα και απευθύνομαι μόνο σε αυτούς που έχουν ώτα να ακούσουν αποδεχόμενος συνάμα όλους και τον καθένα.
      Ορισμοί:
      Θύμα είναι αυτός πού αποδίδει την ευθύνη της ζωής του σε κάποια δύναμη έξω απ' αυτόν.
      Δεν έχω ανάγκη από κάτι (ή κάποιον) σημαίνει ότι μπορώ να κάνω με αυτό ή χωρίς αυτό.

      Με πολύ ευχαρίστηση να μοιραστώ με τους ενδιαφερόμενους τα παρακάτω:
      Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων, απομονωμένες από τον πολιτισμό μας, πού φτάνουν σε ηλικίες 140 ετών και περισσότερο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν κόκα κόλα, και δεν έχουν την ιατρική που έχουμε εμείς, διάγουν όμως ένα βίο σε αρμονία με την φύση, και είναι ενεργοί μέχρι το τέλος της ζωής τους. Κάποιοι απ' αυτούς βρίσκονται σε κάποια χωριά του Καυκάσου, κάποιοι άλλοι είναι οι Χούντζα στά Ιμαλάια, άλλοι βρίσκονται στο Εκουαδόρ και κάποιοι άλλοι είναι μερικές φυλές αβορίγινων που έχουν επιλέξει να ζουν στο κέντρο της Αυστραλίας, το οποίο είναι αφιλόξενη, για τους περισσότερους από μας, έρημος.
      Βαρβάρα από μια άλλη πλευρά αν κάποιος κάνει έρευνα για την επικρατούσα στον πολιτισμό μας ιατρική θα βρεί τέρατα, παρόμοια με αυτά που βρίσκει κανείς στην πολιτική και οικονομία.
      Σε κάθε περίπτωση ο καθένας από εμάς έχει τον τελευταίο λόγο όσον αφορά ολόκληρη την ζωή του.
      Με εκτίμηση,
      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
  4. Το σύμπαν έχει τέλος αλλά οι κωλοτούμπες όχι. Οι πολιτικοί, τόσο στην Έλλαδα όσο και στην Κύπρο έχουν την χαρακτηριστική φτήνια/μικροπρέπεια όπως τους ηγέτες του Αγγλοσαξονικού κόσμου. Λένε του κόσμου τα ψέματα, κάνουν του κόσμου τους ηρωισμούς καθώς το παίζουν ανθρώποι με μεγάλο γόητρο, αλλά όταν βγουν στην εξουσία καταντούν μίζερα και ελεεινά ανθρωπάκια. Αντίθετα με τον Πούτιν, που μπόρω να πω ότι είναι ένας ηγέτης που εμπνέει, με αξιοπρέπεια και υψηλό στάτους. Οι άλλοι ηγέτες του Αγγλοσαξονικού κόσμου, μαζί με Αναστασιάδη, Σαμαρά, Τσίπρα, Χριστοφια και λοιπούς, είναι άνθρωποι αρσενικού φύλου, που εξωτερικά ντύνονται με κοστούμια, αλλά από μέσα είναι ντυμένοι με ζερπατίνες και γυναικεία βρακιά. Κάντε μία σύγκριση από μονοι σας και θα καταλάβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αίμα που έχουν στα χέρια τους, δεν ξεπληρώνεται με το να τους στείλεις να καθαρίζουν τουαλέτες, ούτε με το να τους χώσεις στο πιο βαθύ μπουντρούμι. Το καλό που μας κάνει αυτό το κάθαρμα όπως και τα υπόλοιπα του είδους του, ανταποδίδεται μόνο στο ικρίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξερω ποσα εβαλε απο την τσεπη του ο Τσιπρας για να σηκωθει το πρωθυπουργικο αεροπλανο, για να απευθυνονται σ αυτον οι ευχαριστιες.
    Στην αρχαια Αθηνα ο Θεμιστοκλης κοντεψε να χασει το κεφαλι του απο τους Αθηναιους γιατι δεχτηκε να στεφανωθει απο τους Σπαρτιατες για την συμβολη του στην αποκρουση των Περσων.
    Με το δικιο τους οι Αθηναιοι τον ρωτησαν αν τραβαγε κουπι στα πλοια μονος του και δεχτηκε να παρει το στεφανι για τον εαυτο του και οχι για τους Αθηναιους.
    Δεν μ αρεσει να μην αναγνωριζω τις καλες πραξεις, αλλα με πολιτικους ορους αυτο ειναι καταντημα.
    Καταντησαμε δουλοι στην πατριδα μας, να περιμενουμε την ελεημοσυνη των αφεντικων.
    Κανονικα θα επρεπε να ηταν αυτονοητο οτι αν το κοριτσακι εχανε την ζωη του γιατι δεν υπηρχε ενα αεροπλανο να το μεταφερει, το πρωθυπουργικο αεροσκαφος δεν θα ηταν αρκετα γρηγορο για να σωσει τον πρωθυπουργο της χωρας απο λιντσαρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κ. Καζάκη,
    Με συγχωρείτε αλλά θα σχολιάσω επί παντελώς άσχετου θέματος και χωρίς να διαβάσω καν το άρθρο σας.
    Ο λόγος είναι ότι τελευταία ακούω πολλά περί διπλού νομίσματος από πιο ...δημοφιλή (για να μην πω έγκυρα) κανάλια μαζικής ενημέρωσης και μάλιστα χωρίς να μπαίνω στον κόπο να το ψάξω ή να ακούω ειδήσεις γενικότερα.
    Επειδή όμως θυμάμαι ότι λέγατε γι αυτό πριν από αρκετό καιρό (χρόνια θά 'ναι) αναρωτιέμαι μήπως προσπατούν να επαναφέρουν το συγκεκριμένο θέμα πιο δυνατά, ίσως και με τη διευκόλυνση της στάσης της σημερινής κυβέρνησης Σύριζα - και επειδή βλέπω τους οπαδούς (με την κακή έννοια) του Σύριζα απελπισμένους να βρούν κάποια "θετική εξέλιξη". Σίγουρα θα ξέρετε καλύτερα τι παίζεται και αν έχει αλλάξει κάτι.
    Ένα από τα δημοσιεύματα, τυχαία:
    http://www.topontiki.gr/article/123160/reuters-diplo-nomisma-gia-tin-ellada-proteinoyn-oi-vryxelles-ean-den-yparxei-symfonia

    Προφανώς μπορείτε και να μην σχολιάσετε καν.

    Γεια και χαρά, Γιάννης από Κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.maxome.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-15/

    http://www.maxome.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-15/

    Oι συριζαιοι πουλανε τρελα.Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα, με ωραίες ειδήσεις:

    1. Οι οφειλές για το "χαράτσι" στα ακίνητα (ΕΕΤΑ) του έτους 2013 μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε ανακοίνωσή της:

    http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/22939

    2. Σε αιφνιδιαστική υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε ο οίκος αξιολογήσεων Fitch. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο οίκος, υποβαθμίζεται το μακροπρόθεσμο και το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο της χώρας από την κατηγορία B στην κατηγορία CCC.

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64162984

    Σε καλό δρόμο είμαστε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή