Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Τα κόκκινα δάνεια της "κακής" ΑΤΕ πέρασαν στις ΔΟΥ.

Οι κληρονόμοι ενός αγρότη που απεβίωσε στο Αγρίνιο, καλούνται από την οικεία ΔΟΥ να πληρώσουν παλιό δάνειο από την ΑΤΕ ως οφειλή προς την εφορία. Σε άλλες πόλεις οι απαιτήσεις αυτές προς την εφορία έχουν οδηγήσει αγρότες που αδυνατούν να πληρώσουν στο εδώλιο για ποινικά μέτρα.
Θυμάστε όταν προικοδοτήθηκε το "καλό" ενεργητικό της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς; Τα κόκκινα δάνεια, δηλάδή τα παλιά δάνεια κυρίως των αγροτών που δεν εξυπηρετούνταν, έμειναν στην παλιά ΑΤΕ, η οποία χαρακτηρίστηκε "κακή" και τέθηκε υπό εκκαθάριση.

Μπορεί οι εκκαθαριστές να μην βρήκαν τις ατασθαλίες που επέτρεψαν να "εξαφανιστούν" 4 δις ευρώ. Ούτε βέβαια τα θαλασσοδάνεια προς τα κόμματα.
Τα δάνεια όμως των αγροτών κυρίως της παλιάς ΑΤΕ που δεν εξυπηρετούνταν πέρασαν στις ΔΟΥ ως οφειλές προς την εφορία. Έτσι οι τοπικές ΔΟΥ άρχισαν να καλούν τους υπόχρεους να πληρώσουν, αλλιώς θα αντιμετωπιστούν ποινικά. Πολλοί αγρότες δεν θα αντιμετωπίσουν μόνο εξοντωτικές ποινές, αλλά και την πιθανότητα να χάσουν τη γη και τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Η κυβέρνηση δια στόματος Σταθάκη έχει προϊδεάσει ότι την ίδια τακτική θα ακολουθήσει για όλα τα κόκκινα δάνεια των συστημικών τραπεζών, δημιουργώντας έναν ειδικό δημόσιο φορές "διακανονισμού". Έτσι οι τραπεζίτες θα κρατήσουν το "μπον φιλέ" των δανείων, ενώ τα υπόλοιπα θα μετατραπούν σε οφειλές προς την εφορία.

6 σχόλια:

  1. Δημήτρη, μπορείς να εξηγήσεις τι σημάνει ακριβώς εκκαθάριση; Τι διαδικασία ακολουθείται;

    Επίσης, αν οι εκκαθαριστές απέτυχαν να βρουν τα θαλασσοδάνεια στην ΑΤΕ, πώς μπορούμε να ελπίζουμε σε εκκαθάριση όλων των συστημικών τραπεζών όπως λές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εκκαθάριση στην ΑΤΕ έγινε από τους επιτρόπους της ΤτΕ κεκλεισμένων των θυρών. Πρέπει να υπάρξει εθνικοποίηση της ΤτΕ και επίτροποι υπό την εποπτεία της Βουλής σε συνδυασμό με εισαγγελείς. Και τότε θα δεις τι λαυράκια έχουν να βγουν.

      Διαγραφή
    2. Από το στόμα σου και στου λαού τ'αυτί...

      Διαγραφή
  2. Είναι εντελώς ανήθικο να μεταφέρεις τα χρέη ενός πολίτη στα παιδιά του... Να κόβουν συντάξεις και μισθούς, καμία έννοια, αλλά για τα δάνεια είναι ΛΑΙΜΑΡΓΟΙ και κάτι παραπάνω. Είναι μικροπρέπια. Δεν σέβεσαι καν τον εαυτό σου όταν κυνηγάς τα παιδιά αυτών που σου χρωστούν δάνειο. Αναρωτιέμαι εάν οι ανθρώποι αυτού του είδους, έχουν το παραμικρό συναίσθημα. Έστω κάτι. Σοβαρά, αυτοί οι σχιζοφρενείς δολοφόνοι χρειάζονται ψυχανάλυση για να μπόρει να ξέρει η ανθρώπινη κοινωνία εαν μπόρει να τους εντάξει στο πλαίσιο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι πτηνοτρόφος. Μας έστειλαν τα ραβασάκια από τις ΔΟΥ στις 9/2/2015 μία εβδομάδα μετά τις εκλογές βεβαιωμένα από το Νοέμβριο και άμεσα απαιτητά ώς την 27/2/2015.Χωρίς καμία επιστολή και κανένα τηλέφωνο από την τράπεζα. Όποιος δε μπορεί να πληρώσει, όπως κι εγώ, δε μπορεί να θεωρήσει δελτία αποστολής και τιμολόγια, που σημαίνει ότι δε μπορεί να δουλέψει. Τα δάνεια αυτά δεν είναι υπό εκκαθάριση. Υπό εκκαθάριση είναι αυτά που μας είχαν δώσει με την γρίπη των πτηνών και που από άτοκα μας τα έκαναν έντοκα. Προσωπικά δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ επιδότηση και από τα χρήματα αυτά που μας έδιναν ως δάνειο, το 50% το κρατούσε η τράπεζα για να εξυπηρετήσει τόκους και χρεολύσια από προηγούμενα δάνεια. Βλέπετε εμείς κάνουμε το έγκλημα να παράγουμε μέρος του ΑΕΠ της χώρας και να φορολογούμαστε τόσα χρόνια με 8 τοις χιλίοις επί του τζίρου, ασχέτως με το τι θα κερδίσουμε καθαρά μέσα στις κτηνοτροφικές αντιξοότητες της Ηπείρου. Δε ζητάμε ειδική μεταχείριση από το κράτος. Ζητάμε ίση αντιμετώπιση και κοινωνική δικαιοσύνη. Δε μπορεί να είμαστε στα χωριά μας με όλες τις αντιξοότητες χειμώνα - καλοκαίρι και να μας κουνάνε το δάκτυλο ανθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ. Δε μπορεί να διαγράφουν δάνεια σε όλα τα λαμόγια και να καλούν τον κτηνοτρόφο να πληρώσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ σε τόκους. Δε μπορεί να μας εξαπατούν άλλο οι πολιτικοί της οποιασδήποτε κυβέρνησης με ευχολόγια για τον κτηνοτρόφο και από πίσω να μας θάβουν με αποφάσεις που ευνοούν τις εισαγωγές. Η μόνη ελπίδα δυστυχώς είναι κάποια στιγμή να σταματήσουμε όλοι να παράγουμε , έτσι ώστε να δούμε ποιό στην ευχή ΑΕΠ θα βρουν για να κατασπαράξουν οι δημόσιοι κόρακες είτε αριστεροί είτε δεξιοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι πτηνοτρόφος. Μας έστειλαν τα ραβασάκια από τις ΔΟΥ στις 9/2/2015 μία εβδομάδα μετά τις εκλογές βεβαιωμένα από το Νοέμβριο και άμεσα απαιτητά ώς την 27/2/2015.Χωρίς καμία επιστολή και κανένα τηλέφωνο από την τράπεζα. Όποιος δε μπορεί να πληρώσει, όπως κι εγώ, δε μπορεί να θεωρήσει δελτία αποστολής και τιμολόγια, που σημαίνει ότι δε μπορεί να δουλέψει. Τα δάνεια αυτά δεν είναι υπό εκκαθάριση. Υπό εκκαθάριση είναι αυτά που μας είχαν δώσει με την γρίπη των πτηνών και που από άτοκα μας τα έκαναν έντοκα. Προσωπικά δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ επιδότηση και από τα χρήματα αυτά που μας έδιναν ως δάνειο, το 50% το κρατούσε η τράπεζα για να εξυπηρετήσει τόκους και χρεολύσια από προηγούμενα δάνεια. Βλέπετε εμείς κάνουμε το έγκλημα να παράγουμε μέρος του ΑΕΠ της χώρας και να φορολογούμαστε τόσα χρόνια με 8 τοις χιλίοις επί του τζίρου, ασχέτως με το τι θα κερδίσουμε καθαρά μέσα στις κτηνοτροφικές αντιξοότητες της Ηπείρου. Δε ζητάμε ειδική μεταχείριση από το κράτος. Ζητάμε ίση αντιμετώπιση και κοινωνική δικαιοσύνη. Δε μπορεί να είμαστε στα χωριά μας με όλες τις αντιξοότητες χειμώνα - καλοκαίρι και να μας κουνάνε το δάκτυλο ανθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ. Δε μπορεί να διαγράφουν δάνεια σε όλα τα λαμόγια και να καλούν τον κτηνοτρόφο να πληρώσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ σε τόκους. Δε μπορεί να μας εξαπατούν άλλο οι πολιτικοί της οποιασδήποτε κυβέρνησης με ευχολόγια για τον κτηνοτρόφο και από πίσω να μας θάβουν με αποφάσεις που ευνοούν τις εισαγωγές. Η μόνη ελπίδα δυστυχώς είναι κάποια στιγμή να σταματήσουμε όλοι να παράγουμε , έτσι ώστε να δούμε ποιό στην ευχή ΑΕΠ θα βρουν για να κατασπαράξουν οι δημόσιοι κόρακες είτε αριστεροί είτε δεξιοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή