Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

'Αλλη μια ολέθρια "επιτυχία" της Ελλάδας στο Eurogroup σήμερα.

Η ελληνική κυβέρνηση μόλις κυκλοφόρησε μια δήλωση που περιγράφει το Eurogroup σήμερα ως "επιτυχία", επειδή τέσσερα βασικά σημεία έχουν συμφωνηθεί.

1. Εισάγει τη διαδικασία με την οποία η απόφαση που ελήφθη στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου θα εφαρμοστεί το οποίο είναι ένα θετικό βήμα το γεγονός ότι σηματοδοτεί μια χαλάρωση της στάσης της ΕΚΤ προς την Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ντάιζελμπλουμ επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Ελλάδα παρουσίασε ορισμένες μεταρρυθμίσεις στην επιστολή της την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν ήταν οι πλήρεις προτάσεις. Είναι σημαντικό, δήλωσε, να καταλήξουμε σε συμφωνία για το συνολικό πακέτο .... σχετικά με το τι περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να παραδώσει πάνω από τους επόμενους τέσσερις μήνες. προσθέτει. Πρέπει επίσης να δούμε ενδείξεις ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Οι δανειστές νοιάζονται ιδίως για περαιτέρω "μεταρρυθμίσεις" στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά και επιτάγχυνση στις ιδιωτικοποιήσεις. Η ελληνική πλευρά συμφώνησε να παρουσιάσει σχέδια μεγαλύτερης απορύθμισης εργασιακών σχέσεων, ενιοποίησης των ταμείων και συρρίκνωσης των συντάξεων, όπως επίσης και προώθησης όσων ιδιωτικοποιήσεων εκρεμούν.

2. Παρά την παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών οι ελληνικές προτάσεις έγιναν δεκτές πολιτικά από την ομάδα του ευρώ. Ευτυχώς. Τώρα έχουμε την έγκριση να προχωρήσουμε στην οργάνωση των χαφιέδων και τη Δημοσιονομική Επιτροπή για τον απόλυτο έλεγχο των δημοσιονομικών υπέρ των δανειστών.

Καμιά μονομερής ενέργεια δεν πρόκειται να αναλάβει η κυβέρνηση των Αθηνών με σκοπό την ανατροπή όσων έχουν συμβεί μέχρι σήμερα στα πλαίσια των μνημονίων, δήλωσε με έμφαση ο Ντάιζελμπλουμ.

3. Την Τετάρτη οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τις τεχνικές ομάδες θα ξεκινήσει, αλλά θα λάβει χώρα αποκλειστικά και μόνο στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα. Σας υπενθυμίζουμε ότι η τρόικα είναι ένας μηχανισμός που ανήκει αποφασιστικά στο παρελθόν.

Ο Ντάιζελμπλουμ όμως δήλωσε μετά το Eurogroup: "Τεχνικές ομάδες θα είναι ευπρόσδεκτες στην Αθήνα". Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χρησιμοποίησε τέσσερις ή πέντε φορές τον όρο τρόικα - σε ό, τι ορισμένοι χαρακτηρίζουν ως εσκεμμένη πράξη. "Γιατί δεν θα μπορούσε να πει μόνο οι θεσμοί; Συμφωνήσαμε στις 20 Φεβρουαρίου ότι δεν θα χρησιμοποιείτε άλλο η Τρόικα," δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στην Guardian.

4. Τα θεσμικά όργανα εξέφρασαν την προθυμία τους να επιλύσουν το πρόβλημα της χρηματοδότησης, με άμεση ισχύ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ντάιζελμπλουμ δήλωσε: Δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για πρόωρη εκταμίευση εάν δεν υπάρχει συμφωνία και καμία εφαρμογή. Νέος γύρος εκβιασμών ξεκινά ώστε εκτός από το σώμα χαφιέδων, την κρατική ελεημοσύνη, το νέο Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο με την μορφή της Δημοσιονομικής Επιτροπής, να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση Τσίπρα σε περικοπές συντάξεων και αμοιβών, όπως και σε επιτάγχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. 

10 σχόλια:

  1. Αν προσεξει καποιος τον βαρουφακη αυτη τη στιγμη που δινει συνεντευξη με ολο αυτο το υφος του αμερικαν ζιγκολο θα παρατηρησει οτι μαλλον εινα ικαι πιωμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ο μόνος που πίνει. Ο Γιακουμάτος κατεβάζει δυνατότερα ποτά. Χτες δήλωσε ότι δεν θέλει να πάει φυλακή, θέλει να κάνει κυβέρνηση μαζί με τον Τσίπρα.

      Διαγραφή
    2. https://www.youtube.com/watch?v=yZauvzaiAis
      προσεξτε αυτα που λεει στο τελος. για οσους περιμενουν να κανει δημοψηφισμα. οσο υπακουει και κανει προτασεις που του υποδεικνυουν οι θεσμοι οι οποιοι εν συνεχεια τις εγκρινουν και ζηταν και παραπανω, δεν θα κανει δημοψηφισμα. τι δεν καταλαβαινεις; αιντε, φαγωθηκατε ολοι σας με τις δημοκρατικες διαδικασιες σας. αφου η λαικη εντολη ηταν να παραμεινουμε στο ευρω. και εχουμε και το 80% που μας στηριζει. τι και αν οι φτωχοι θα παιρνουν 1,7 ευρω τη μερα, ενω οι εργαζομενοι της δεη παιρνουν 6; τι και αν στις χηρες που δεν παιρνουν καμια δευτερη συνταξη αλλα μονο της χηρειας, τους κοψουμε τις συνταξεις κατα 50% αν ειναι κατω απο 65, και 30% αν ειναι ανω των 65; αχαριστοι! σας βγαζουμε και μια ωραια καρτουλα "αξιοπρεπειας" και εχετε και παραπονο!

      οκ, σοβαρα τωρα. χθες βγηκε μια δημοσκοπηση. και ελεγε οτι 30% προτιμα ρηξη ενω το 70% εντιμο συμβιβασμο. να καταλαβετε ποσο παγιδα ηταν η ερωτηση, προδικαζει οτι ο συμβιβασμος θα ειναι εντιμος και οχι ανευ ορων και αμετακλητα παραδοση,που εντεχνως αποκλειουν.

      Διαγραφή
    3. το χειροτερο ειναι οτι βλεποντας το βιντεο, χαζευω με το ποσο γυαλιζει και φεγγοβολα η γαλανολευκη, και αυτος ο λακαμας μπροστα της τη πουλα.

      Διαγραφή
    4. Μιά και μιλάμε γιά "πιοτό" την ........Πιπιλή την θυμόμαστε ;;;;;;!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. ΚΑΖΑΚΗΣ. Ο ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΛΙΑΤΣΟ
    ohifront.wordpress.com/2015/03/10/καζακησ-ο-σοβαροτεροσ-πολιτικοσ-αρχη/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εξάρτηση από ουσίες, αλλά και ακατανόμαστες σεξουαλικές παρεκτροπές, είναι κύρια χρακτηριστικά των πολιτικών κύκλων που μας κυβερνούν εδώ και πολλά χρόνια.

    Έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασχετο, συγχαρητήρια για το ανανεωμένο σάητ, ήταν απαραίτητη η αλλαγή και απλουστευση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γ. Κ. δεν ξέρω ποιός είσαι και πως κάτω από εμένα βάζεις τέτοιο σχόλιο. Δεν το θεωρώ τυχαίο.

    Αντί για συγχαρητήτρια εγώ θα δώσω συλληπητήρια στο ΕΠΑΜ και τον κ. Καζάκη για το νέο ιστολόγιο.

    Το νέο ιστολόγιο του ΕΠΑΜ είναι καλύτερο από πριν, αλλά δεν έχει τη συνταγή για να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Οι άνθρωποι υπάρχουν, το υλικό υπάρχει, οι συνταγές υπάρχουν, το γεγονός όμως ότι το ΕΠΑΜ έχει τόση καθυστέρηση στο να φτιάξει ένα πετυχημένο ιστολόγιο (πλην του Καζάκη που το έκανε μόνος του), δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο θέμα της αντίληψης της διαδυκτιακής πραγματικότητας. Το πρόβλημα μπορεί εύκολα να ληθεί, δεν έχω όμως υπόψη μου αν υπάρχει και πραγματική διάθεση να ληθεί. Αν στόχος του ΕΠΑΜ είναι να παραμείνει μικρό, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή