Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Όταν ασκείται κατοχή στην πατρίδα, αυτός που την αποδέχεται είναι δοσίλογος.

"Αν και καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό του Τύπου που απορρέει από τα στοιχεία της εν λόγω συζήτησης, όπως το να χρειαστεί να εξετάσω ανορθόδοξα μέσα πρόσβασης σε συστήματα του δικού μου υπουργείου, υπάρχει μόνο ένα θέμα που έχει σημασία από άποψη δημοσίου συμφέροντος. Υπάρχει ένας φρικτός περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας που επιβάλλει η Τρόικα των δανειστών στους Έλληνες υπουργούς, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες των υπουργείων τους, κάτι που είναι καθοριστικό για την εφαρμογή καινοτόμων πολιτικών. Όταν η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, λόγω του μη βιώσιμου δημόσιου χρέος, και οι αποδόσεις των πολιτικών έρχονται σε αναντιστοιχία με τα έθνη, τότε ξέρουμε ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του ευρώ", έγραψε χθες σε άρθρο του στους Financial Times, o Γιάννης Βαρουφάκης.

Με άλλα λόγια, αυτό που καταγγέλει ο Βαρουφάκης είναι ότι οι υπουργοί δεν έχουν ούτε καν πρόσβαση στα συστήματα των υπουργείων τους, λόγω άσκησης κατοχής από τους δανειστές. Κι αυτό είναι γνωστό ότι έχει συμβεί από την εποχή της πρώτης δανειακής σύμβασης. Το έχουν ομολογήσει όλοι σχεδόν οι προκάτοχοι του κ. Βαρουφάκη. Θα απασχολήσει άραγε το θέμα την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ή κι αυτό θα θεωρηθεί απολύτως φυσιολογικό για μια χώρα οφειλέτη εντός ευρώ;

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Δεν θα απασχολήσει, όπως και δεν απασχόλησε, τους εν λόγω κυρίους και κυρίες του δικηγορικού επαγγέλματος, που κινήθηκαν εναντίον του Βαρουφάκη για συνομωσία και σύσταση συμμορίας. Νομικοί σαν του λόγου τους δεν βρίσκουν κανένα πρόβλημα με το καθεστώς κατοχής που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας από τους δανειστές και του ευρωεξουσιαστές.

Έστω κι αν παραβιάζουν κατάφωρα το άρθρο 5, παρ. 1 του Κώδικα των Δικηγόρων (4194/2013) με βάση το οποίο ο "δικηγόρος κατά την άσκηση των καθηκόντων του: α) Υπερασπίζεται το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τα Πρόσθετα Πρωτόκολλα αυτής, το Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και το σύνολο των διεθνών και ευρωπαϊκών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα." Ποιά σύμβαση υπερασπίζονται; Ποιό Σύνταγμα με την αποδοχή του καθεστώτος κατοχής της πατρίδας μας;

Για να μην πούμε για τον όρκο των δικηγόρων: «Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού να είμαι πιστός στην πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους που συμφωνούν με αυτό, να ακολουθώ τις παραδόσεις του δικηγορικού λειτουργήματος, να εκπληρώνω τα καθήκοντά μου έναντι των εντολέων μου ευσυνείδητα, να υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών και κατοίκων της χώρας και να αντιστέκομαι με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα με τη βία.»

Ποιά πατρίδα, ποιό δημοκρατικό πολίτευμα, ποιό Σύνταγμα και ποιούς νόμους που συμφωνούν μ' αυτό; Τα ευρώπουλα στην τσέπη να είναι καλά κι ας ξεπουληθεί η πατρίδα, το Σύνταγμα, το δημοκρατικό πολίτευμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα στους σύγχρονους κατακτητές εξ Ευρώπης.


Το ρητορικό ερώτημα που απλά θέτουμε σ' όλους τους τίμιους και ευσυνείδητους δικηγόρους που σέβονται τον όρκο τους, είναι το εξής: Γιατί θα πρέπει να παραμένουν στις τάξεις των δικηγόρων όλοι αυτοί που καταπατούν τόσο κατάφωρα τον όρκο και τις Θεμελιώδεις αρχές και αξίες στην άσκηση της δικηγορίας; Γιατί δεν τους αφαιρούν αυτό το δικαίωμα; Πρώτα και κύρια στον δήθεν Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

13 σχόλια:

  1. Τα ΜΜΕ γραφουν οτι τον Μπαρουφάκη θα τον πάνε μέσα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Πολύ πιθανό να υπάρξει ενα show αντίστοιχο με τη "Χρυσαυγειαδα" και μασκοφόροι ένοπλοι να οδηγούν σιδηροδέσμιο στο Κορυδαλλό τον Γιά(ν)νης που θα σκάσει με λαχουρί πουκάμισο, ενώ θα του συμπαραστέκεται βγάζοντας selfies η φερόμενη ως σύζυγος του, κόρη του βιομήχανου Στράτου.

    Τι μεσολάβησε και υπήρξε αυτη η μεταστροφή ? Διότι επι 6 μήνες μας τα ειχαν πρηξει ολα τα ΜΜΕ για το "σέξι" "ζεν πρεμιέ" οικονομολόγο που (δήθεν) τα έβαλε με τη "τρόικα" κλπ. Και μέρος του κόσμου το πίστεψε και θεωρούσαν το Μπαρουφάκη ως κάποιο λαικό ηρωα.

    Οτι ο Μπαρουφάκης έχει πολυ μεγαλες (ποινικές και πολιτικές) ευθύνες ειναι γεγονός, οπως επίσης οτι έχει σχέσεις με κερδοσκόπους και αλλα σκοτεινά κέντρα. Είναι ένας άπατρις, που το μόνο που τον ενδιαφέρει ειναι τα λεφτα, η φήμη του και η καλή ζωή. Αλλά οι ευθύνες του είναι αναλογικά λιγότερες σε σχέση με τους πολιτικούς προισταμενους του, που υπέγραψαν ενα κατάπτυστο τρίτο (και χειρότερο) μνημόνιο.

    Τώρα τον πετούν σα στημένη λεμονόκουπα, ξεκινώντας ενα νέο γύρο αποπροσανατολισμού (οπως γινοταν με τη Χ.Α) οπου ως νο1 κίνδυνος παρουσιάζονται τα υποτιθέμενα σχέδια του Γιαν(ν)η Μπαρουφάκη. Και αντίστοιχα το Τσιπρα, τον παρουσιαζουν ως το νέο "εθναρχη"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλα γεγονός τα παρουσιάζεις φίλε. γεγονός το ένα γεγονός το άλλο. γνωρίζεις τη σημασία της λέξεως;

      Διαγραφή
  2. Όλα όσα γράφετε για τον κλάδο μου είναι σωστά κ. Καζάκη.
    Μην μας ταυτίζετε όμως, έστω και έμμεσα και άθελα Σας, μ' αυτούς τους "υπερπατριώτες" που στρέφονται κατά του κ. Βαρουφάκη και που ο μοναδικός στόχος τους είναι η δημοσιότητα γύρω από το όνομα τους. Αν πόναγαν πραγματικά για την ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ πατρίδα μας θάπρεπε να στραφούν πρωτίστως κατά των κομματικών πατρόνων τους και, βεβαίως, κατά του θλιβερού Ροζ Τσε που μας σέρβιρε το τρίτο μνημόνιο αφού διέστρεψε, αφού έφτυσε, κυριολεκτικά, την ετυμηγορία του Λαού στο περίφημο 62 % ΟΧΙ!
    Σας ενημερώνω ότι η Λαϊκή Στάση Πληρωμών Ηρακλείου έχει καταθέσει μήνυση, εξ αιτίας του χαρατσιού ΕΝΦΙΑ, ΕΕΤΥΔΕ, μοναδική οργάνωση σ' όλη την χώρα [Μήνυση κατά των Υπουργών Οικονομικών και Διευθυντών ΔΟΥ] την οποία και παρέδωσε και στην Πρόεδρο της Βουλής [Παραδόθηκε η μήνυση κατά Υπουργών Οικονομικών στην Πρόεδρο της Βουλής]. Επίσης, Σας ενημερώνω ότι καταθέσαμε και πρόταση στον συμβολαιογραφικό Σύλλογο Ηρακλείου για το άθλιο φαινόμενο της δυνατότητας κατάθεσης σφραγισμένων προσφορών στη διαδικασία των πλειστηριασμών. Σας παραθέτω κι ένα άρθρο γι' αυτόν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας [Ο εκχυδαϊσμός της Επιστήμης για συναδελφικούς λόγους!]
    Δεν είναι όλοι οι Δικηγόροι ίδιοι!
    Καλημέρα Σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.protothema.gr/economy/article/496709/mardas-an-epistrepsoume-sti-drahmi-tha-pigainoume-sta-esiatoria-me-sakoulitsa-gia-na-plirosoume/

    Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε τυχόν επιστροφή στη δραχμή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Σύμφωνα με τον ίδιο σε περίπτωση υλοποίησης αυτού του σεναρίου ακόμα και οι 1.000 δραχμές για 1 ευρώ ίσως θα ήταν επιεικής εκτίμηση. Όπως εξήγησε η υποτίμηση της δραχμής σε σχέση με τα άλλα νομίσματα θα έφτανε και το 70%. Υπενθύμισε, μάλιστα, το παράδειγμα της Αργεντινής, το νόμισμα της οποίας την πρώτη χρονιά της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 75% και πλέον έχει υποτιμηθεί κατά 1.000%.

    «Επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και σημαντική υποβάθμιση των εσόδων των Ελλήνων. Υποτίμηση ενός νομίσματος σημαίνει πως ό,τι εισάγεται αυξάνεται όσον αφορά την τιμή του. Αυτά τα έζησε η Ελλάδα το 1974-2000. Ο πληθωρισμός θα εκτοξευθεί στο 20% ή το 30%» περιέγραψε την επόμενη ημέρα ο κ. Μάρδας. «Θα χρειαστεί να πηγαίνουμε με σακουλίτσες με χρήματα για να πάμε στο εστιατόριο. Αυτό το έζησε το Ζαίρ που εφάρμοσε μια μορφή του σχεδίου αυτού» συμπλήρωσε.

    Ο κ. Μάρδας ανακοίνωσε ότι σήμερα ή αύριο θα δώσει στη δημοσιότητα ένα κείμενο σε συνεργασία με άλλο υπουργό της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις από τυχόν επιστροφή στη δραχμή.

    Αυτό το τελευταίο είναι ψωμοτύρι για σένα Δημήτρη. Περιμένουμε να δούμε το κείμενο Μάρδα και μετά μια αποστομωτική απάντηση από σένα. Έλεος με την τρομοκρατία του κάθε άσχετου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρα σύμφωνα με τον τίτλο και τη λογική της δημοσίευσης το 80%+ του πληθυσμού της χώρας είναι δοσίλογοι !
    Αναρωτιέμαι αν αυτές οι εξυπνάδες εξυπηρετούν τους "εθνεγερτικούς" σκοπούς σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 80%!!!!!!!!,χαχαχαχαχαχααχααχα, που το είδες αυτό το έργο καλέ μας τηλεθεατή!............

      Διαγραφή
    2. Σε παρακαλώ κάνε μου μια χάρη: Πήγαινε στο νιπτήρα του σπιτιού σου, γέμισέ τον νερό και βούτα μέσα το κεφάλι σου μέχρι να συνέλθει. Κι ύστερα έλα να μου μιλήσεις για το 80% των δημοσκόπων που έβρισκαν το ΟΧΙ λιγότερο από 47%. Επίσης δυστυχώς δεν ξέρεις ελληνικά. Δοσίλογος είναι εκείνος που ενεργά συνεργάζεται με τον κατακτητή εναντίον του λαού και της πατρίδας του. Κι αν τέλος πάντων είναι τέτοια συντριπτική υπεροχή του ΝΑΙ στο ευρώ, γιατί δεν κάνουν ένα δημοψήφισμα; 5 μερούλες χρειάζονται μόνο. Και τότε θα δούμε πόσα απίδια χωρά ο σάκος. Πάντως κακό πράγμα να είσαι αγράμματος και αστοιχείωτος, σε τέτοιο βαθμό που να μην καταλαβαίνεις ούτε καν τι σημαίνει δοσίλογος.

      Διαγραφή
    3. και μονο ο τσατσιλιδικος τροπος που γραφει μηνυμα δειχνει το ποιον του

      Διαγραφή
    4. Προσωπικα βεβαια, δεν διεκρινα καποιο τσατσιλιδικο υφος στα σχολια του.Παραηταν "χτενισμενο" και αρκουντως αστικοφρονα ευγενικο με τα "σεις" και τα... "σας"του.. Τη μυρωδια του υπογειου ωστοσο , δυσκολα την αγνοεις. Και το "σχολιο" του, μυριζε και παραμυριζε υπογα του κερατα.Τιγκα στη δυσωδια Δεν εχει σημασια φυσικα για ποιαν υπογα μιλαμε. Ειτε για της γκεσταπο, ειτε για της συγγρου ειτε ακομα και για της κουμουδουρου, ολα τα υπογεια την ιδια μυρωδια βγαζουν στην τελικη.

      Διαγραφή
  5. Όλα ξεκίνησαν από εκείνο το "αιρετικοί" που αναφέρονταν στο «λόμπι της δραχμής». Η αριστερή πλατφόρμα "μάσησε", για να αποποιηθεί πάσα υποψία που θα την ενέτασσε στους "αιρετικούς" και έτσι αυτο-αφοπλίστηκε . Σκέφτομαι, μήπως είναι αργά για "δάκρυα". Έχω όμως μια απορία, που μόνο ο κ. Καζάκης μπορεί να μου τη λύσει. Εγώ ασκήθηκα στο να διαβάζω ανάποδα , αλλά έχω και πολλή μυωπία. Όλοι αυτοί που μας απειλούν ότι με την επιστροφή στη δραχμή θα καταστραφούμε , γιατί θα μας αγοράσουν οι έχοντες τα χρήματά τους σε ευρώ σε ξένες τράπεζες , τόσο πολύ νοιάζονται για μας; Κοντεύω να κλάψω με το ηθικό τους μεγαλείο!! Αφού αυτοί έχουν τα ευρώ, θα αγοράσουν τζάμπα όλη την Ελλάδα… Τότε ,γιατί λύσσαξαν εναντίον του εθνικού νομίσματος; Από ανιδιοτέλεια; Από φιλανθρωπία; Από πατριωτισμό; Θα έπρεπε λογικά να χαίρονται που το χρήμα τους θα «πιάσει τόπο» και δε θα το έχουν ένοχα κρυμμένο στις Ελβετίες. Δεν ξέρω αν κάνω καλά , που διαβάζω ανάποδα: Η ανιδιοτέλειά τους είναι αισχροκέρδεια ,η φιλανθρωπία τους είναι μισανθρωπία, ο πατριωτισμός τους είναι εθνοπροδοσία . Η υποκρισία τους δεν παίζεται. Δεν αρκούσε το «γραφικό», θα τεθούμε και υπό δίωξη;
    Μετά το Νέο ΙΔΙΏΝΥΜΟ και
    τα πραξικοπήματα, ακολουθεί φασιστική δικτατορία, με την ανοχή των αστικών κομμάτων..... Να περιμένουμε ,(κανονικό) Πόλεμο, Κατοχή, Αντίσταση, Εμφύλιο, ή η ιστορία δεν κάνει κύκλους, επαναλαμβανόμενη ως φάρσα; Άρχισα να (τους) φοβάμαι!!!!! Είναι ικανοί για όλα αυτά, αν δεν προσέξουμε, αν δεν τους αποδομήσουμε, με όση λογική μας απέμεινε μέσα σ΄αυτόν τον παραλογισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δοσίλογος πρωθυπουργός Τσίπρας μας είπε σήμερα "χάμερμπας" ο Χάμπερμας και "θρέφω δάφνες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή