Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η ενότητα του κόμματος πάνω απ' όλα.

Όποιος βάζει την ενότητα του κόμματος πάνω απ' όλα, τότε αυτός ετοιμάζεται να βάλει πλάτη στην επιβολή της Συμφωνίας. Έστω κι αν λέει πώς διαφωνεί, ή καταψηφίζει. Η μόνη έντιμη απάντηση στη συνωμοσία Τσίπρα και λοιπών δοσιλόγων για να επιβληθεί το χειρότερο μνημόνιο των τελευταίων 5 χρόνων, είναι η διάσπαση του κόμματος. Εδώ και τώρα.
Την ενότητα επικαλείται σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές μόνο όποιος δεν θέλει να αποχωριστεί την κουτάλα της εξουσίας. Μόνο όποιος βάζει τις κομματικές ισορροπίες και θώκους πάνω από την πατρίδα και το λαό. Μόνο όποιος νιώθει απέχθεια για τούτο τον τόπο και τους κατοίκους του. Μόνο όποιος θεωρεί τον κόσμο απλό αντικείμενο χειραγώγησης. Μόνο όποιος δεν διαθέτει αρχές, αξιοπρέπεια και πεποιθήσεις υψηλότερες της τσέπης και του κορβανά.

Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να πέσει το ταχύτερο δυνατό. Όχι για να έρθει μια άλλη κυβέρνηση "ειδικού σκοπού", αλλά για να πάμε εδώ και τώρα σε εκλογές ώστε να εκφραστεί πολιτικά το 61% του ΟΧΙ. Να εκφραστεί μέσα από μια ευρεία συμπαράταξη δυνάμεων που διεκδικούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας, μακριά από το νέο Ευρωπαικό Ράιχ. Μοναδική προϋπόθεση για την αναγκαία ευημερία της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.
Όποιος βαλθεί να την κρατήσει στην εξουσία, παρά τις συμφωνίες της σε βάρος της χώρας και του λαού, παρά τα πραξικοπήματα που ενεργεί μαζί με τους υπόλοιπους δοσίλογους, παίζει το παιχνίδι της Μέρκελ. Οι αποικιοκράτες της Ευρώπης θέλουν τον Τσίπρα στην κυβέρνηση για να έχει τη τύχη του Γιανούκοβιτς και η Ελλάδα να καταλήξει Ουκρανία. Ας αναλάβει λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες του.

15 σχόλια:

  1. Κε Καζάκη,δεδομένου της πραγματικότητας και της λανθασμένα μη κατάλληλης προετοιμασίας μας για την μετάβαση σε δραχμή,θεωρείτε ότι είχε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εναλλακτική ο Τσίπρας,στην δεδομένη χρονική στιγμή για μετάβαση σε άτακτη χρεωκοπία?? Το ότι αντέξαμε και ψηφίσαμε ΟΧΙ με κλειστές τράπεζες,δεν σημαίνει οτι θα αντέχαμε και μια άτακτη χρεωκοπία.Το θέμα είναι τώρα,αν υπάρχουν διέξοδοι να προετοιμαστούμε μελλοντικά ακόμα με το μνημόνιο 3 σε ισχύ για την μετάβαση σε Εθνικό νόμισμα.Από κει και πέρα,να μην γελιόμαστε,ο Τσίπρας και με εκλογές θα βγει 1ος και με αυτοδυναμία,έχει πείσει την πλειοψηφία του λαού ΟΧΙ για τις δυνατότητες του,αλλά για τις προθέσεις του να παλέψει για τον φτωχό μέσο Έλληνα,σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι. Συνιστά αίσχος και έγκλημα αυτή η απόφαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αλεξης ο Τσιπας θα φυγει νυχτα με ελικοπτερο. Το προβλημα του ειναι οτι δεν ξερει και καλα αγγλικα ωστε να κανει επι πληρωμη "διαλεξεις" στο Χαρβαρντ για διαχειριση κρισεων σα το Τζεφρυ Παπατζη. Δεν εχει και τον βερμπαλισμο και τη φωτογενεια του του τηλεμαιντανου Μπαρουφακη να βγαινει στη τηλεοραση. Καποια "δουλιτσα" ομως θα του προσφερουν τα αφεντικα του βεβαια, κανενα λαμογιο δεν χανεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα νομίζω ότι από την Πέμπτη κιόλας πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι να συζητήσουν και αμβλύνοντας τυχόν δευτερεύουσες διαφορές να ιδρύσουν ένα κοινό μέτωπο με σαφή θέση την συντεταγμένη και προς όφελος του λαού επιστροφή σε εθνικό νόμισμα διότι άποψη μου δεν ξέρω αν είναι και δική σας είναι ότι έρχονται σύντομα εκλογές.
    Αυτό όμως που πρωτίστως πρέπει να κάνουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις είναι να πείσουν το λαό σε τρία ζητήματα ότι η επιστροφή μας δεν θα έχει συνέπειες σε φάρμακα,τρόφιμα και διεθνή απομόνωση με μία μεγάλη καμπάνια διαφωτισμού.Ένα αρκετά μεγάλο τμήμα του λαού που βρίσκεται σε πλήρη δίλημμα ακούγοντας ακριβώς αυτή την προπαγάνδα από συστημικά μέσα τα οποία σκοπίμως αποσιωπούν κάθε μη σοιμπλική θέση.
    Τα κόμματα της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα νομίζω ότι θα έχουν μεγάλες επιτυχίες στις ερχόμενες εκλογές αλλά η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως κύριε Καζάκη όσο χολή κι αν βγάζετε για τον πρωθυπουργό, με τους δικούς του χειρισμούς τον τελευταίο καιρό αναδείχτηκε η σαπίλα της ΕΕ και του ευρώ στον πολύ κόσμο. Εγώ είχα πειστεί καιρό τώρα, και με τη δική σας συμβολή, αλλά ο κοσμάκης που φοβόταν την έξοδο από το ευρώ, μετά τη συμφωνία έχει αλλάξει στάση. Φαντάζομαι ότι οι εξελίξεις αυτές διευκολύνουν την ανάπτυξη πολιτικών προς αυτή την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ριχνει κι εναν πηδουλο τωρα απο τη ταρατσα του Μαξιμου για να ''αναδειχθει'', οπως λες, οτι η βαρυτητα ισχυει ακομα;

      Διαγραφή
  6. Δημητρη καλημερα, τι εχεις να πεις για το λεγομενο του Τσιπρα οτι αν αλλαζαμε νομισμα οι καταθεσεις των Ελληνων θα εξαερωνονταν? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπε επίσης ο Τσίπρας το απίστευτο ψέμα ότι δεν έχουμε συναλλαγματικό απόθεμα για να αλλάξουμε νόμισμα. Πιστεύω ότι, θα τα απαντήσει όλα ο Δημήτρης σε ειδικά αφιερωμένο άρθρο στην συνέντευξη του Πρωθυπουργού.

      Διαγραφή
  7. Κύριε Καζάκη μπορείτε να μας δώσετε στοιχεία για το μέγεθος των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΠΑ για πρώτη φορά (23%) στα φροντιστήρια μέσης εκπαύδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών. Πιστεύω με απόλυτο τρόπο οτι ξένες γλώσσες και συμπληρωματικά μαθήματα θα πρέπει να καλύπτονται πλήρως από το δημόσιο σχολείο. Τη στιγμή όμως που καλώς ή κακώς το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών αναγκαστικά παρακολουθούν μαθήματα σε κέντρα ξένων γλωσσών και σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης τότε η επιβάρυνση στις οικογένειες που ακόμα έχουν τη δυνατότητα να βοηθούν τα παιδιά τους είναι εξωπρογματική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλέξης ο ψεύτης.
    Όχι περισότερο ψέμματα Αλέξη.
    Αφού δεν ελέγχεις το νόμισμα σου .Τι ευρώ και ηλιθιοτητες.
    Να σε εξουσιάζει ο Ντάγκι και ο Σόιμπλε που θα έπρεπε πρώτα οι Γερμανοί
    να τρέπονται που ταλαιπωρούν αυτό τον γεροντακο με το πρόβλημα του
    Υπάρχουν 85 εκατομμύρια Γερμανοί δεν μπορούν να βρουν κάποιον χωρίςΠροβληματα αλλά και με χειρότερες συμπεριφορές?
    Φυσικά και ναι αλλά δείχνουν και σε αυτούς ότι αοτοι σας διοικούν
    Αυτό το ανθρωπάκι λοιπο ο Ντραγκι που μόλις του την έπεσε η κουκλάρα Γερμανιδα ακτιβίστρια Ιοσιφινα τα έκανε πάνω του.
    Είναι θλιβερό αυτή η χώρα να παρακαλεί αυτούς που ουσιαστικά δεν παράγουν
    τίποτα παρα μεταποίηση κάνουν .Η Ελλάδα που παράγει τα πάντα να ελέγχεταιαπο αυτούς.
    Τον Σαρωνικό μόνο να κλεισουμε και να παράγουμε ψάρια θα θρεψουμε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.
    Τι Άλο να πώ
    Ζηριος Ζευς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρη στο Das Kapital, κεφάλαιο 1: Εμπορεύματα, ο Καρλ Μαρξ υπολογίζει την αξία (αγοράς) του εμπορεύματος με α) Χρόνο εργασίας β)Κοινωνικό περιεχόμενο εργασίας ή μόνο με την ποσότητα του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Καζάκη ενεργείτε υπέρ των Γερμανικών συμφερόντων και είστε υποκεινούμενος από τον Σοιμπλε σύμφωνα με τον Σοφιανό του ΚΚΕ!!!! όποιος μιλάει για grexit και δραχμή ενεργεί υπέρ των Γερμανών !!!

    κάνοντας ζαπινκ έπεσα πάνω στον αντ1 και ακούγοντας αυτά κοιτάζω να δώ ποιός τα λέει και βλέπω ότι τα λέει βουλευτής του ΚΚΕ!!!!

    τρελάθηκα !!!

    μετά καλούν και τον λαό για αγωνιστικό περίπατο μεσα στην στάνη του ΠΑΜΕ.....

    ο δε Παπαδάκης στην αρχή της εκπομπής λέει ότι αυτήν την συμφωνία την θέλει το 80% των Ελλήνων !!!

    μιλάμε για το απόλυτο πραξικόπημα στην βούληση του λαού απο κυβέρνηση , αντιπολίτευση , και ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=qvnek4_c_vp_a_e%3d εδώ και η πηγή, στο 3:02:50 ο Σοφιανός

      Διαγραφή
  12. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ!

    Δεύτερη επιλογη – Ο Ελληνας Ζορμπάς : Μια περήφανη δραχμή με ισοτιμια 1 = 1 έναντι του ευρώ.
    Μια αργή εκκίνηση, ακολουθούμενη απο συνεχως αυξανωμενες ταχύτερες κινήσεις

    Ο παγκοσμιως γνωστος χορός της Ελλάδας είναι μία από τις επιλογές.

    Η Ελλάδα δικαιολογημένα θα μπορούσε να πει, ακούστε Γερμανοι και Ευρωπαίοι, εσείς συντριψατε τις τραπεζες μας με αποτελεσμενα να γινη αρκετά αδύνατο για την οικονομία μας να ανακάμψει. Γι 'αυτό αποφασισαμε να πάρουμε την ανεξαρτησία μας πίσω, θα έχουμε παλι την δραχμή για νομισμα, και συγχρονως η χωρα θα χρεοκοπήσει. Συγγνώμη για 440 δισ Ευρω σας, αλλά δεν μπορούμε να πληρώσουμε.

    Ετσι λοιπον ολος ο κόσμος θα νομίζει ότι η δραχμή θα υποτιμήθει γρήγορα, μια και η οικονομία είναι σε πολυ ασχημη κατασταση. Ετσι και πάλι, η υπόλοιπη Ευρώπη θα αναμένει μια διαγραφή 440 δισ και η Ελλάδα σίγουρα δεν θα πληρωσει ούτε μια πενταρα.

    Από την άλλη πλευρά, έχοντας αποκτήσει ξανά την ανεξαρτησία της και την απόκτηση του ελέγχου (με ενα κατεπειγον νομοσχεδιο), της κεντρική τράπεζας, η Ελλάδα θα μπορει να εκτυπώσει όλα τα χρήματα που χρειαζεται και να βαλει τους Έλληνες να επιστρέψουν στην εργασία. Ετσι ‘’Θετικα Χρημματα’’ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθουν για την μείωση της ανεργίας και η διατήρηση της ελληνικής αριστεράς κυβέρνησης να συνεχίσει τις πολιτικές της αριστεράς.

    Μπορει λοιπον η συναλλαγματική ισοτιμία να γινει σε επίπεδο 1 = 1 έναντι του ευρώ; Δεν υπάρχει κανένας λόγος για την ελληνική δραχμή να υποτιμηθει. Ακόμη και η εκτύπωση χρήματος δεν θα προκαλέσει πληθωρισμό, διοτι η Ελληνική οικονομία έχει άφθονη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, πριν ο πληθωρισμός αρχίσει. Η Eλληνική δραχμή θα μπορούσε απλά να μείνει στο επίπεδο του 1 = 1 έναντι του ευρώ, με το νέο νόμισμα να αγοραζεται μονο απο την Ελληνικη Κεντρική Τράπεζα. Ετσι οι κερδοσκόποι δεν θα μπορούν να παίξουν τα παιχνιδια τους.

    Ενας άλλος τρόπος για να στηριχθει η τιμή της Δραχμης ειναι να κραταει η Ελλαδα το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ένα πολύ μικρό θετικό ισοζύγιο.Εξαγωγή μόλις λίγο περισσότερο από ό, τι εισάγουμε, πάντα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από δάνεια σε ξένο νόμισμα, και ως εκ τούτου θα μπορούσε να προστατευθει από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Για μεγαλυτερη ασφαλεια καλο θα ειναι να επιτευχθουν πιστωτικες συμφωνιες με ΗΠΑ, Κινα και Ρωσσια. Δεν ειναi ναγκη να χρησιμοποιηθoυν οι πιστωτικες συμφωνιες αλλα θα υπαρχουν για ασφαλεια.

    Μπορει να λειτουργήσει; Προφανώς, θα υπάρξει τεράστιος σκεπτικισμός, ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να κρατήσει το επίπεδο ισοτιμίας της δραχμής έναντι του Ευρώ. Αλλά όσο περνάει ο καιρός, οι Ελληνες θα πειθονται ολο και περισσότερο οτι αυτη είναι πραγματικά μια αξιόπιστη πορεία προς τα εμπρός. Με χρημματικη βοηθεια της κυβερνησης, θα επενδύσουν στη χώρα πάλι και δεδομένου ότι οσο περισσότεροι θα το κάνουν, τόσο πιο γρήγορα θα ειναι τα βήματα της ανάπτυξης, οπως ακριβώς γινεται με τον χορο του ‘’Ζορβα’’, .... τον Ελληνικό χορό.

    Αλλά, υπαρχει ενα σημαντικό μειονέκτημα με αυτη την επιλογη. Εάν δεν έχεις νέα χαρτονομίσματα να μοιραστουν, δεν θα υπάρξει νέο νόμισμα. Ο σχεδιασμός και η εκτύπωσή του θα χρειαστεί μερικους μηνες. Σπουδαιο ειναι να μην ξεχναμε οτι υπαρχουν αρκετα χαρονομισματα Ευρω στην κυκλοφορια και μπορουν να συνεχισουν να χρησιμοποιουνται μεχρι να εκτυπωθουν τα νεα νομισματα τα οποια μετα θα ανταλλαγουν για να γινουν συναλλαγματικα αποθεμματα και να στηριζουν και το νεο νομισμα.

    Φυσικα αυτα τα εχει αναλυσει παρα πολλες φορες ο κ. Καζακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή