Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Το πακέτο Γιούνκερ μεγάλη μπίζνα για τους αετονύχιδες.

Έως 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στη Βουλγαρία μετά από εβδομάδες ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και οικονομική αναταραχή, σύμφωνα με την Βουλγαρική Ένωση Βιομηχανικού Κεφαλαίου (BICA). Οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πληρωμή των προμηθευτών και τώρα την αύξηση του φόρου εταιριών σε 29%.

Τι σημαίνει αυτή η μετακίνηση; Το λιγότερο 400 χιλιάδες θέσεις εργασίας μείον στην ελληνική οικονομία. Πράγμα που σημαίνει ότι η ανεργία θα αυξηθεί επιπλέον 10% και θα ξεπεράσει το 35% συνολικά. Η αύξηση αυτής της ανεργίας θα επιβαρύνει περίπου 14% το ΑΕΠ της Ελλάδας.


Όμως μην ανησυχείτε. Έρχεται το αναπτυξιακό πακέτο του Γιούνκερ των 35 δις ευρώ. Μας το είπαν γεμάτοι ικανοποίηση όλοι αυτοί που ψήφισαν το σύμφωνο θανάτου της Ελλάδας. Αυτό όμως που δεν λένε είναι τα χρήματα αυτά είναι δάνεια που θα προστεθούν στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Ξέρετε πώς θα δίνονται; Μετά από αιτήσεις απευθείας των φορέων του ιδιωτικού τομέα, διαμέσου ιδιωτικών εγχώριων τραπεζών. "Το βασικό μήνυμά μας προς τον ιδιωτικό τομέα είναι: Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΤΕπ ή το ΕΤΕ άμεσα χωρίς οι αιτήσεις να διέλθουν από τα κράτη," για να πάρει τη χρηματοδότηση κινδύνου, όπως έχει δηλώσει ο Jyrki Katainen.

Τι θα γίνεται λοιπόν; Θα αιτείται η ιδιωτική κοινοπραξία, ή πολυεθνική απευθείας στην ΕΕ, ανεξάρτητα από το κράτος και τις ανάγκες του. Αν εγκριθεί το έργο, το ΕΤΕ θα παρέχει εγγυήσεις με τις οποίες ο ιδιώτης θα πρέπει να βρει τα απαραίτητα χρήματα από κάπου. Από τις τράπεζες; Από το κράτος; Ουδείς ακόμη γνωρίζει. Το υπόλοιπο θα δίνεται από την ΕΤΕπ ως subordinated debt, δηλαδή χρέος χαμηλής εξασφάλισης (συνολική αναλογία 3.2 Ευρώ εγγυήσεις για κάθε 1 Ευρώ subordinated debt).

Έτσι μεγάλες κοινοπραξίες ιδιωτών και πολυεθνικών θα προχωρούν σε επενδύσεις εκμετάλλευσης υποθηκεύοντας το ίδιο το έργο σε fund, κυρίως σε "γύπες" που ειδικεύονται σε επενδύσεις υψηλή κινδύνου, με το κράτος υποχρεωμένο να προσμετρά την χρηματοδότηση στο δημόσιο χρέος του. Μιλάμε για την απόλυτη εκμετάλλευση και διαπλοκή. Να γιατί χαίρονται τα τρωκτικά των ευρωπαϊκών κονδυλίων και ψηφίζουν ΝΑΙ με τα δυο χέρια.


Ο κάθε Μπόμπολας θα κάνει την επένδυση της αρεσκείας του και τα χρήματα που θα δανείζεται από τα πιο κερδοσκοπικά fund διεθνώς, θα καλείται να αποπληρώσει το κράτος ως μέρος του δικού του δημόσιου χρέους. Και με το έργο της επένδυσης υποθηκευμένο στα fund. Αυτό θα πει ανάπτυξη! 

4 σχόλια:

  1. Δεν κουράστηκες , κύριε Καζάκη , να μιλάς σε "ώττα μη ακουόντων"; Ωστόσο ,είσαι "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" μας, και σε χρειαζόμαστε. Εδώ που φτάσαμε δυο λύσεις υπάρχουν : Ή να φύγουν μαζί με τα κεφάλαιά τους, αφήνοντας τον τόπο φτωχό, αλλά ελεύθερο, ή να φύγουμε εμείς (για πού , δεν ξέρω). Με τόση εθελοδουλία κυβερνώντων και πολιτών , η πιο πιθανή λύση μάλλον είναι η δεύτερη. Λυπάμαι που το λέω, αλλά, όταν και άνεργοι ακόμα υποστηρίζουν τον ανέντιμο συμβιβασμό και την άτακτη υποχώρηση του "ηγέτη" Τσίπρα, άλλη λύση δεν βλέπω. Και την ελπίδα μας στο εθνικό νόμισμα την "πακετάρισαν" με τον ασταθή καιροσκόπο Βαρουφάκη, που ξαφνικά από "σταρ" έγινε αντιπαθής και αποδιοπομπαίος. Τι απέγιναν τώρα εκείνοι οι φανατικοί θαυμαστές του; Πολύ μεγάλο παρασκήνιο υπάρχει , κύριε Καζάκη, πίσω και πέρα από όλα αυτά τα παιχνίδια και -δυστυχώς- ο λαός δεν είναι επαρκώς υποψιασμένος , ώστε να μη γίνεται το εύκολο θύμα. Πολύ λυπάμαι για τη θεαματική μετάλλαξη των "ηρώων" αυτής της τραγωδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113621865
    ERNST & YOUNG
    Ενά σχόλειο παρακαλώ. Πόσο εύκολο θα ήταν εαν δεχτούμε την έρευνα αυτή ότι έχει δίκαιο, Πόσο ευηκτό θα ήταν να επιβιώναμε.
    ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ αλλά εάν δεχτούμε την έρευνα που είναι λάθος κατ εσάς και που πάσχει;;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η «μελέτη» αυτή είναι εξ αρχής και εξόφθαλμα λάθος για όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς πως συντάσσεται μια τέτοιου είδους μελέτη. Πρόκειται περί επανάληψης των ίδιων τρομολαγνικών σεναρίων που κατά καιρούς έχουμε δει να δημοσιεύονται από διάφορους χώρους και φορείς, χωρίς όμως να παρουσιάζουν το παραμικρό στοιχείο γιατί θα συμβεί αυτό και όχι το άλλο.

    Μια μελέτη που δεν αναφέρει τα δεδομένα και τις προϋποθέσεις επάνω στις οποίες στηρίζεται, δεν είναι μελέτη. Ούτε αν παρουσιάζει τα συμπεράσματα χωρίς τους υπολογισμούς που οδηγούν σε αυτά. Οι αφοριστικές διαπιστώσεις δεν αποτελούν επιχειρήματα, ούτε στοιχεία. Και η συγκεκριμένη «μελέτη» στερείται κάθε στοιχείου που θα την έκανε κατ’ ελάχιστον αξιόπιστη. Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι το δημοσιευμένο κομμάτι αποτελεί τμήμα μιας πιο ολοκληρωμένης μελέτης, τουλάχιστον θα έπρεπε έστω περιληπτικά να περιγράφεται ο τρόπος κατάληξης σε κάθε επί μέρους συμπέρασμα.
    Παράδειγμα, δεν αναφέρει πουθενά για το χρέος και τη διαγραφή του. Φαίνεται ότι είναι αδιανόητο για τους «μελετητές» η μονομερής διαγραφή του χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο. Μόνο κάπου αναφέρει για μια ιδεατή συμφωνία με τους δανειστές για συναινετική απομείωση κατά 50%.
    Μα προφανώς, εμείς το λέμε πρώτοι: Μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με το χρέος να επικρέμεται επάνω από τα κεφάλια μας σε σκληρό συνάλλαγμα, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε λύση, αλλά σε αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
    Εμείς όμως μιλάμε για ολική διαγραφή του χρέους μέσω της μη αναγνώρισής του και της κήρυξής του ως παράνομο και προϊόν εκβιασμού, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Πέρα από τη συστηματική αρθρογραφία του Δημήτρη για το θέμα, υπάρχει και το πρόσφατο πόρισμα τη επιτροπής της βουλής, αλλά μπορείς να δεις και εδώ συνοπτικά τους λόγους που το χρέος είναι παράνομο:
    http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2015/04/blog-post_97.html και
    http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2014/11/blog-post_960.html

    Μιλάει για υποτίμηση του νομίσματος για τουλάχιστον 50%. Γιατί τόσο και όχι 200%, ή καθόλου, πως το τεκμηριώνει;

    Εμείς τεκμηριώνουμε γιατί δεν πρέπει και δεν θα γίνει μια τέτοια υποτίμηση του νέου εθνικού νομίσματος
    Δες εδώ: http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2015/07/blog-post_68.html

    Φαίνεται όμως ότι η όλη συλλογιστική της «μελέτης» αυτής στηρίζεται στην αυθαίρετη υπόθεση ότι ολόκληρο το πλαίσιο και οι συνθήκες που θα συμβεί η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα θα είναι το ίδιο και οι ίδιες με αυτές που ισχύουν σήμερα εντός του ζουρλομανδύα της ΕΕ. Πράγμα όμως που δεν θα συμβεί, γιατί η μετάβαση θα γίνει με εντελώς διαφορετικούς όρους από τους σημερινούς. Π.χ. η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και συνολικά το τραπεζικό σύστημα θα αλλάξει ριζικά καθεστώς, τόσο ιδιοκτησιακό, όσο και τρόπους λειτουργίας.
    Μια συνοπτική ανάλυση της δικής μας πρότασης μπορείς να διαβάσεις εδώ: http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2015/03/blog-post_47.html

    Πέραν από το γεγονός, ότι έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα του Καζάκη και έχει γράψει δύο βιβλία και άπειρα άρθρα -καθώς και αρκετοί άλλοι- για τον τρόπο που θα πάμε στο νέο εθνικό κρατικό νόμισμα, κανένα λογικό επιχείρημα δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, που να μπορεί να αμφισβητήσει έστω και στο ελάχιστο τη δική μας πρόταση.

    Γενικά η «μελέτη» αυτή της «ERNST & YOUNG» είναι για τα μπάζα και έχει σαν σκοπό, μέσω της αναδημοσίευσή της από «πρόθυμα» μέσα, την τρομοκράτηση του κόσμου. Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε περισσότερο.

    Όθωνας Κουμαρέλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η νεα εκπροσωπος του δντ στην ελλαδα η ρουμανα δρακουλεσκου.
    Υπαρχει μια διαφημιση σχετικα με ιδιωτικη δεη-ελπεντισον που αναφερεται σε δρακουλες.
    Να θυμισω η εν λογω ιδιωτικη διαφημιζομενη εταιρεια ειναι συγχνευση 3 εταιρειων.
    Ελληνικα πετρελαια-λατσης/ελλακτωρ-μπομπολας/κ εντισσον

    ΑπάντησηΔιαγραφή