Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Δείτε ποιοί σας λένε να ψηφίσετε ΝΑΙ και ψηφίστε με πάθος ΟΧΙ.

Φίλες και Φίλοι,
Την Κυριακή 5 Ιουλίου καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε σ' ένα απλό δίλημμα. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της απελπισίας, του αδιεξόδου, της καταράκωσης κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ή Όχι;
Θέλουμε να συνεχίσουν να μας δημεύουν τις συντάξεις, τους μισθούς, να μας στερούν τη δουλειά και τα προς το ζείν για να πληρωθεί ένα χρέος, που απ' όλους τους διεθνείς οργανισμούς έχει χαρακτηριστεί πλέον ως παράνομο, αθέμιτο και απεχθές; Ναί ή Όχι;
Πρέπει να αποφασίσουμε. Τι προέχει; Τα κέρδη των δανειστών, των τραπεζών και των αγορών; Ή η ζωή και η ελευθερία ενός ολόκληρου λαού;
Επί χρόνια οι κυβερνήσεις χρηματοδοτούσαν τη δική τους ρεμούλα και των ημετέρων τους με απανωτά δάνεια. Έτσι δημιούργησαν ένα ολόκληρο καθεστώς όπου η καρφίτσα για το δημόσιο στοιχίζει όσο ένα αεροπλανοφόρο.
Προϋπολογισμοί ολόκληροι χάθηκαν στις τσέπες ενός αδίστακτου κυκλώματος κρατικοδίαιτων πολιτικών, επιχειρηματιών και επωνύμων. Δείτε τους. Είναι αυτοί που σήμερα μας απαιτούν να ψηφίσουμε ΝΑΙ.
Οι επενδυτές των αγορών δάνειζαν και ξαναδάνειζαν ικανοποιημένοι αυτό το σαθρό και απόλυτα διεφθαρμένο σύστημα διακυβέρνησης.
Δεν νοιάστηκαν ούτε στιγμή για τον καλπασμό του χρέους, γιατί είχαν ως εγγύηση αφενός ένα εξαγορασμένο πολιτικό προσωπικό και αφετέρου τα διευθυντήρια του ευρώ.
Μόνο μέσα σε 7 χρόνια (στα χρόνια του ευρώ) το χρέος των προηγύμενων 170 χρόνων του ελληνικού κράτους υπερδιπλασιάστηκε.
Λογοδότησε κανείς για όλα αυτά; Κανένας. Κι έτσι η ρεμούλα που τροφοδοτούσε το χρέος, αλλά και τα δάνεια που τροφοδοτούσαν την ρεμούλα συνέχισαν με ξέφρενους ρυθμούς.
Κι όταν πλέον η πολιτική τάξη που κυβερνά τον τόπο δεν μπορούσε να βρει νέα δάνεια από τις αγορές, έριξε τη χώρα στα σκυλιά.
Έβαλε τον απλό λαό, τους εργαζόμενους να πληρώσουν με το μισθό, τη δουλειά και τη σύνταξη τα δικά της εγκλήματα. Γιατί όλοι μαζί τα φάγαμε, όπως μας είπαν ξεδιάντροπα.
Επιτρέψαμε σαν λαός να διαφεντεύει την πατρίδα μας ο υπόκοσμος της πολιτικής, της οικονομίας και των σαλονιών.
Αυτός ο υπόκοσμος μας ζητά σήμερα να ψηφίσουμε ΝΑΙ για να μην αλλάξει τίποτε.
Για να μην λογοδοτήσει για όσα έκανε και κάνει.
Για να συνεχίσουμε όλοι εμείς να πληρώνουμε τα δικά του χρέη.
Μας λένε ότι αν ψηφίσουμε ΝΑΙ είναι για την Ελλάδα. Ποιά Ελλάδα; Τη δική τους Ελλάδα.
Την Ελλάδα της ρεμούλας με κρατικό και τραπεζικό χρήμα.
Την Ελλάδα της αυθαιρεσίας, της ασυδοσίας, της διαφθοράς.
Την Ελλάδα της αρπαχτής, της αγυρτείας και της απάτης.
Την Ελλάδα του ρουσφετιού και της πελατειακής σχέσης.
Την Ελλάδα της ανύπαρκτης δικαιοσύνης για τον πολίτη.
Την Ελλάδα που έχει μετατρέψει την οικογένεια, ακόμη και τη θρησκεία σε ιδιοτελή επιχείρηση.
Την Ελλάδα της υποτέλειας και της εθελοδουλείας.
Την Ελλάδα της ψωροκώσταινας.
Μας λένε ότι η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι. Το ίδιο έλεγαν και οι εκπρόσωποι του Ράιχ με τον αγκυλωτό στο μανίκι. Την ίδια ώρα που έστελναν εκατομύρια στα κρεματόρια γιατί διεκδικούσαν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.
Ποιός άλλος εκτός από τους οπαδούς του Ράιχ θα έθετε τη διάσωση των τραπεζών και των αγορών πάνω από τη ζωή και την ευημερία των λαών;
Μας λένε ότι έτσι και ψηφίσουμε ΟΧΙ θα εκθέσουμε τη χώρα σε εθνικούς κινδύνους.
Και μας το λένε αυτοί που δημιούργησαν τα Ίμια, που αποδέχθηκαν τις γκρίζες ζώνες, που διέλυσαν κυριολεκτικά την εθνική άμυνα και χάρις στον ενδοτισμό τους οι εξωτερικές απειλές πληθαίνουν και αποθρασύνονται.
Δείτε ποιοί μας λένε να ψηφίσουμε ΝΑΙ.
Οι ίδιοι που πριν μερικά χρόνια είχαν οργιάσει για να εξαναγκάσουν τους Κυπρίους να ψηφίσουν ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν.
Τα ίδια που λένε σήμερα, έλεγαν και τότε. Οι Κύπριοι τους αγνόησαν και ψήφισαν ΟΧΙ.
Για φανταστείτε να είχαν λυγίσει από τον εκφοβισμό; Για φανταστείτε να είχαν ψηφίσει ΝΑΙ.
Σήμερα η Κύπρος θα ήταν μια ανάμνηση.
Για να μην γίνουμε και μεις ανάμνηση.
Για να σταματήσουμε οριστικά τον οδοστρωτήρα των μνημονίων και των εκβιασμών.
Για να κερδίσουμε την πατρίδα μας.
Για να κερδίσουμε την ελευθερία και την εθνική μας αξιοπρέπεια, για μας και τα παιδιά μας.
Για να γίνουμε κυρίαρχος λαός κι όχι γιουσουφάκι ντόπιων και ξένων μανδαρίνων.
Για να ξεφορτωθούμε επιτέλους όλον αυτόν τον υπόκοσμο που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και κάνει τα πάντα για να πληρώσουμε με τη ζωή μας, με τη ζωή των παιδιών μας, με τη ζωή της πατρίδας μας τα δικά του χρέη.
Οφείλουμε την Κυριακή να ψηφίσουμε ΟΧΙ.
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά.
Το ΝΑΙ σημαίνει τα ίδια και χειρότερα.
Το ΟΧΙ συνιστά την απαρχή μιας ριζικής στροφής, μακρυά από όλους κι όλα όσα μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.
Σκεφτείτε λοιπόν ποιός σας ζητά να ψηφίσετε ΝΑΙ και ψηφίστε με όλο σας το είναι ΟΧΙ για να αλλάξουν επιτέλους ριζικά τα πράγματα.
*Μήνυμα του Δημήτρη Καζάκη ως Γ.Γ. του ΕΠΑΜ από την κρατική τηλεόραση (3/7) με αφορμή το δημοψήφισμα της Κυριακής.

8 σχόλια:

  1. ΤΑ CAPITAL CONTROKS ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ!!!!! ΚΑΙ ΕΤΣΙ..... ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ!!!!!!
    ΤΟ ΟΧΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ!!!!! ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!!!! ΕΓΩ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑ ΚΥΡΙΕ ΞΑΖΑΚΗ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ!!!!! ΨΗΦΙΣΑ ΓΙΑ ΣΥΣΑΧΘΕΙΑ!!!!! ΟΧΙ ΑΛΚΑΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΞΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι το ΟΧΙ ειναι δεδομενα η σπαρχη μιας ριζικης στροφης;Το πως θα διαχειριστει η κυβερνηση ενα πιθανο ΟΧΙ δεν ειναι ξεκαθαρο ουτε και η αντιδραση των ευρωπαιων.Ακομα και αν φυγουμε απο το ευρω,τι μας εγγυαται οτι αυτος που θα βρισκεται στα ηνια της χωρας θα πιστευει στο εθνικο νομισμα και θα εχει σχεδιο βιωσιμο και με προοπτικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/07/prodosia-einai-to-dimopsifisma.html
    Άρθρο του Παναγιώτη Τραϊανού ΕΑΜ Β΄
    Εάν βρείτε το χρόνο να το διαβάσετε, θα με ενδιέφερε η άποψή σας.
    Ευχαριστώ
    Παναγιώτης Νικολόπουλος
    Εκδόσεις Διαπολιτισμός
    Πάτρα τηλ. 2610271116
    tak.nikolopoulos70@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΟΠΟΤΕ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημητρη

    Επιτελους φαινεται οτι το τοπιο ξεκαθαριζει......τα πραγματα φθανουν σε ενα τελος

    .... ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

    Σημερα πρωι πρωι, μιλουσα σε καποιον απο το City του Λονδινου και μου ειπε οτι πολλοι περιμενουν οτι θα γινει εξοδος απο το ΕΥΡΩ και δεν πιστευουν τα χθεσινα ψεμματα των Financial Timeς

    Αργοτερα ακουγα τον Χαρδαβελλα στο ΡΕΑΛ και βγηκε ο κος Γεννηματας που δηλωσε οτι γνωμη του ειναι οτι θα παμε σε εθνικο νομισμα........ και μεχρι το Σεπτεμβριο θα υπαρχουν προβλημματα ρευστοτητας ... αλλα μετα θα αλλαξει η κατασταση προς το καλυτερο.

    Ομως εξεφρασε επιφυλαξεις σχετικα με το πολιτικο προσωπικο, εαν ειναι ικανο να χειριστει ενα τοσο σπουδαιο θεμα.

    Μπραβο για το παραπανω μυνημα στον Λαο!


    ΥΓ. Λες .... ο Τσιπρας ειναι πονηρος και το πηγαινε εκει με τις αλλοπροσαλλες, οπως φαινονταν, ενεργειες του, γιαυτο οι φασιστες του αποκαλουσαν ψευτη??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε και ο καθ. Ζουγανελης απο την μακρυνη Ιαπωνια
      http://zcode-gr.blogspot.gr/ στο τελευταιο του αρθρο στα Ελληνικα εκφραζει το εξης ερωτημα : Aν υπάρξει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα δεν θα γυρίσει η Ελλάδα στη δραχμή ; Μας το εγραφε ο ανθρωπος απο τον Οκτωβρη του 2010 προς τα που οδευουμε με τις επιλογες μας ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

      Διαγραφή
  6. Πάρε μια γεύση και από το ψήφισμα παρακάτω, οι διοργανωτές μάλλον δεν αντιλαμβάνονται ότι μέσα στο ευρώ είναι σχεδόν αδύνατο να πάψει η λιτότητα, έχουν όμως κατανοήσει αρκετά πράγματα και αγωνίζονται.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    Αγαπημένοι Avaazίτες κι Avaazίτισσες

    Πολιτικοί, τράπεζες και τα ΜΜΕ των ολιγαρχών έχουν ξεκινήσει εκστρατεία τρομοκρατίας -- φοβερίζοντας ότι ένα ΟΧΙ στη λιτότητα σημαίνει έξοδος απ΄την ΕΕ και πλήρης καταστροφή.

    Αλλά ένα κύμα αλληλεγγύης μας φέρνει ελπίδα... Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες ευρωπαίοι στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και υπογράφουν ‘ΟΧΙ στη λιτότητα’ και στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών!

    Οι παπαγάλοι της τρόικας μπορεί να έχουν ισχυρές θέσεις και πρόσβαση στα ΜΜΕ, αλλά δεν μπορούν να χειραγωγήσουν το Διαδίκτυο! Και στην πραγματικότητα τρέμουν ότι την Κυριακή η δημοκρατία θα υπερισχύσει της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής τους.

    Ας κινηθούμε γρήγορα για να πνίξουμε την τρομολαγνία σε μια θάλασσα ενότητας και θάρρους. Πρόσθεσε το όνομά σου στο Πανευρωπαϊκό ψήφισμα για να πούμε ‘ΟΧΙ στη λιτότητα’ και διάδωσε το μήνυμα ελπίδας σε όλη τη χώρα.

    Όταν το ψήφισμα γίνει τεράστιο, θα γεμίσουμε τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ με το μήνυμά μας. Πάτησε εδώ για να συμμετέχεις:

    https://secure.avaaz.org/el/stand_with_greece_loc_el/?bQnyQeb&v=61530

    Τα τελευταία 5 χρόνια, κάθε φορά που οι πολίτες τολμάμε να εκφράσουμε δημοκρατικά την αντίθεσή μας στις πολιτικές λιτότητας, δεχόμαστε πυρά καταστροφολογίας και απειλές. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας διχάσουν – αυτές τις κρίσιμες ώρες ας μείνουμε ενωμένοι ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που έχουν αποτύχει παταγωδώς.

    Ως τώρα, λέγαμε σε όλα ‘ΝΑΙ’: κόψαμε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, ιδιωτικοποιήσαμε και αυξήσαμε φόρους. Όμως οι σταυροφόροι της λιτότητας αποδείχτηκαν λάθος: η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25% και το χρέος εκτινάχτηκε απ΄το 127% του ΑΕΠ στο 180% προκαλώντας ανυπολόγιστη ανθρώπινη δυστυχία.

    Σίγουρα η χώρα μας πάσχει από χρόνια προβλήματα όπως η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις, αλλά η επιβολή νέων μέτρων λιτότητας όπως αύξηση φόρων και περικοπή συντάξεων δεν είναι η λύση. Γι’αυτό και από τον Πρόεδρο Ομπάμα μέχρι νομπελίστες οικονομολόγους αλλά και το ίδιο το ΔΝΤ, όλοι συμφωνούν ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια ήταν λάθος.

    Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε το μέλλον της χώρας μας στα χέρια μας. Ένωσε τη φωνή σου με τους πολίτες της Ευρώπης για να στείλουμε ένα εκκωφαντικό μήνυμα στους φετιχιστές της λιτότητας. Κάνε κλικ για να συμμετέχεις και διάδωσέ το στους πάντες, πριν τη Κυριακή:

    https://secure.avaaz.org/el/stand_with_greece_loc_el/?bQnyQeb&v=61530

    Από την Ισπανία μέχρι τη Βρετανία και την Ιταλία, το κίνημά μας έχει συσπειρωθεί ξανά και ξανά ενάντια στις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας που έχουν γονατίσει τους πιο αδύναμους πολίτες της Ευρώπης. Τώρα είναι η στιγμή να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας, να ενώσουμε τις φωνές μας και να στηρίξουμε αυτή την μάχη για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

    Με ελπίδα, θάρρος και αλληλεγγύη,
    Σπύρος, Ricken, Alex, Alice, Mike, Marigona, Patricia και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτριε, εάν όλοι αυτοί που μας λένε να ψηφίσουμε ΝΑΙ μας λέγανε να μην πάμε να ψηφίσουμε, δεν θα ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι; Το σκεπτικό μου είναι ότι με τη στήριξη των ΜΜΕ που έχουν, θα μπορούσαν να ωθήσουν τα ποσοστά της αποχής τόσο υψηλά ώστε να ακυρωθεί (το δημοψήφισμα). Βέβαια έτσι δεν θα γνωρίζανε με ακρίβεια πόσους υποστηρικτές έχουν και δεν θα διχάζανε τους μαζανθρώπους αυτής της χώρας.
    Ο προβληματισμός μου έγκειται στο ότι το ίδιο ακριβώς θέλουν και οι του ΟΧΙ αλλά και οι ἑταῖροι.
    Η Ιθάκη ανευρέθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή