Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Όταν οι Έλληνες δεν εκβιάζονταν

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους δοσίλογους της αριστεράς και της δεξιάς. Σπυρίδων Καπετανάκης, διοικητής χωροφυλακής του Ηρακλείου Κρήτης. Αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δυνάμεις κατοχής και να καταδώσει πατριώτες. Γι' αυτόν ο πόλεμος συνεχιζόταν και μετά την ατιμωτική συνθηκολόγηση και κατάληψη της Κρήτης.

Όταν έμαθε ότι έρχονται να τον συλλάβουν για εκτέλεση, δεν διέφυγε στο βουνό, όπως του πρότειναν τα αδέρφια του. "Αν φύγω, κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση μου, κι αυτό είναι άδικο", είπε στ' αδέρφια του.
Έμεινε, συνελήφθη, αρνήθηκε να διαπραγματευθεί για τη ζωή του, να προδώσει ιερά και όσια και εκτελέστηκε. Ανήμερα της εκτέλεσης, ο Σπυρίδων Καπετανάκης έτειλε στη Δώρα, τη σύζυγό του, που άφηνε με 4 ανήλικα παιδιά, το παρακάτω γράμμα της φωτογραφίας.
Μόνο οικογένειες που δεν είχαν τέτοιους ήρωες, μόνο οικογένειες δοσιλόγων έχουν διδάξει στα παιδιά τους, αυτό που μας λέει ο Τσίπρας, ότι όταν εκβιάζουν την πατρίδα σου, εσύ απλά την παραδίδεις.
Ας δει ο καθένας από εμάς τους νεώτερους τη φωτογραφία του κι ας διαβάσει το γράμμα του. Ας αναλογιστεί την ηρεμία που προδίδει το τελευταίο του σημείωμα προς την οικογένειά του, τη σύζυγο και τα ανήλικα παιδιά του. Κι ας σκεφτεί μετά πόσο θράσος έχει ένας πρωθυπουργός να σου λέει, σε τούτη τη γη που έχει ποτιστεί με το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων σαν του Σπυρίδωνα Καπετανάκη, ότι εκβιάστηκε και όφειλε να παραδώσει την πατρίδα και τον λαό του σαν κοπάδι για σφαγή.
Εμείς δεν ξεχνάμε, ούτε πρόκειται να συγχωρήσουμε τους προδότες. Δεν μας αφήνουν οι νεκροί μας.

2 σχόλια:

  1. Άκουσα ότι ο τελικός εκβιασμός αναφέρονταν στις τράπεζες, σύμφωνα με δήλωση του κ. Καμένου. Άρα για να σωθούν οι καταθέσεις υποχώρησε ο πρωθυπουργός . Αναρωτιέμαι, οι καταθέσεις ποιών. Από όσο γνωρίζω το μεγαλύτερο μέρος του λαού έχει χρέη και όχι καταθέσεις . Οι καταθέσεις του κοσμάκη εξαφανίστηκαν ήδη με τις φοροληστείες. Πώς επιβιώνει ο κόσμος; Από τους μισθούς πείνας ; από τις συντάξεις που συντηρούν άνεργα παιδιά; Λοιπόν , φίλοι , οι τραπεζίτες ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις και όλα τα άλλα είναι παραμύθια και δικαιολογίες. Τους υποστηρικτές του ΝΑΙ υπηρετεί ο Τσίπρας, όπως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αν υπηρετούσε το λαό, θα λογάριαζε την απώλεια εισοδήματος που δημιούργησαν η επιβληθείσα ύφεση και η ανεργία ,και θα άφηνε τις τράπεζες να καταρρεύσουν. Ας πλήρωναν και μια φορά οι έχοντες. Ακόμα κι αν χάνονταν οι μικροκαταθέσεις των πολιτών, αν το αντίτιμο ήταν να σωθεί έτσι η Ελλάδα από τα αρπακτικά που περιμένουν το ξεπούλημα, ο λαός θα έβγαινε κερδισμένος. Δεν είναι και βομβαρδισμένη χώρα η Ελλάδα, έχει τις υποδομές της και τον πλούτο της, και επαρκές πλεόνασμα εργατικού δυναμικού, για να επανεκκινήσει η οικονομία. Και εκ του μηδενός μπορεί να δημιουργήσει, αρκεί να φύγουν οι γύπες και οι ακρίδες. Με αυτοχρηματοδότηση της οικονομίας- εθνικό νόμισμα με σοβαρούς οικονομολόγους για το σχεδιασμό του- πολύ πιο γρήγορα θα ανακάμψουμε. Αν άλλοι λαοί θυσιάζουν τη ζωή τους για την πατρίδα τους , όπως κι ο δικός μας λαός έκανε στο ιστορικό παρελθόν του , ας θυσιάσουν κάτι και οι ευημερούντες. Αυτή η θυσία ας γίνει για το πιο πολύτιμο από τα τιμαλφή μας : Τη δημοκρατία. Σε κανέναν δε θα τη χαρίσουμε . Το πρώτο ΟΧΙ το είπαμε. Ας πούμε και τα υπόλοιπα, πριν το ταπεινωτικό ξεπούλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην βάζετε τέτοια υπαρξιακά διλήμματα στον Ροζ Νάνο! Αναζήτησε άλλοθι-της δειλίας του-στο Δημοψήφισμα και δεν του βγήκε! Δεν υπάρχει, ως γνωστόν, επικερδέστερο εμπόριο από αυτό της Ελπίδας ενός ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥ Λαού.
    Αυτός ο "Αριστερός" Ροζ Κλόουν-και η παρεούλα του-φαντασιώνεται πως είναι ο Λένιν και οι Μπολσεβίκοι που υπέγραψαν μια σύγχρονη Μπρεστ Λιτοφσκ!!
    Θα έχει-θυμηθείτε το-σύμμαχους έναν Τάκη Μίχα, έναν Ανδρέα κλπούς Νεοφιλελεύθερους.
    Μια αυτοκρατορία ξανακτυπά. Η Γερμανία και η ελληνική κρίση
    Τον κράζουν ακόμη και οι Ρηγκανιστές!!
    "Ο ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε την πλάτη του εναντίον της ευκαιρίας να σώσει την Ελλάδα παίρνοντας την χώρα από την ΕΕ. Το κόστος αυτής της αποτυχίας πολύ πολύ μακρύτερα της Ελλάδας και είναι πολιτικό καθώς επίσης και οικονομικό. Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ καθώς και τα κοινωνικά συστήματα ευημερία τους...Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ μια βδομάδα μετά την λήψη της ισχυρσής υποστήριξης του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα περιμένει εξήγηση. Αμφιβάλλω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε αντέξει στην πίεση τόσο πολύ χρονικό διάστημα όσο άντεξε αν ο πρωθυπουργός σκόπευε να συναντηθεί με τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις στο ξεπούλημα του λαού".
    Τον κράζουν ακόμη και οι Ρηγκανιστές!
    Παραφράζοντας τον Αλεξανδρινό ποιητή, "για Θουκυδίδη θα μιλάμε;"
    Το Μεγαρικό Ψήφισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή