Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Τελικά τι ψήφισε ο ελληνικός λαός;

Στο χθεσινό δημοψήφισμα 61,3% ψήφισε ΟΧΙ και 38,7% ψήφισε ΝΑΙ. Σάρωσε το ΟΧΙ παρά κι ενάντια σε Θεούς και δαίμονες. Ωραία. Αν ακούσει όμως κανείς τα πορνοκάναλα και τους δημοσιοκάφρους, που όλο το προηγούμενο διάστημα οργίασαν εναντίον του ΟΧΙ, τώρα μας λένε ότι δεν τρέχει τίποτε. Είτε ΝΑΙ ψήφισε ο ελληνικός λαός, είτε ΟΧΙ, είναι το ίδιο και το αυτό. Ψήφισε υπέρ της Ευρώπης.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε κάτι καταπληκτικό: "Ο Ελληνικός λαός σήμερα έδωσε απάντηση στο ερώτημα:  Ποια Ευρώπη θέλουμε. Και απάντησε γενναία: θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας." Που ήταν αυτό το ερώτημα; Σε ποιό δημοψήφισμα; Πότε τέθηκε έτσι το δίλημμα; Και τέλος πάντων που βρίσκεται αυτή η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας; Πάντως όχι στην ευρωζώνη και την ΕΕ, που ο ίδιος ο Τσίπρας έχει καταγγείλει για εκβιασμούς, τελεσίγραφα, κατάλυση της δημοκρατικής έκφρασης του λαού, κοκ.


Ο κ. Τσίπρας ζει στη Νεφελοκοκκυγία. Όχι του Αριστοφάνη, αλλά της Ευρώπης του Καρλομάγνου. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι μέχρι προσφάτως είχε ως υπουργό οικονομικών έναν Τσαλαπετεινό. Την ίδια ώρα που ετοιμάζεται κάποιος Μπούφος για να τον αντικαταστήσει.

Κι ενώ ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε ένα ανύπαρκτο ερώτημα στο δημοψήφισμα, βρήκε επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία έκανε, "μια πολύ γενναία επιλογή. Ωστόσο, έχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας. Με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, με όρους προοπτικής και απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας." Τρία πουλάκια κάθονται...

Μάλιστα. Δεν ήταν εντολή ρήξης, αλλά εντολή διαπραγμάτευσης. Και μάλιστα με όρους ανέφικτους μέσα στο ευρώ. Εκτός κι αν φαντασιώνεται ο κ. Τσίπρας ότι μπορεί να υπάρξει ευρώ και ευρωζώνη χωρίς λιτότητα, ανισότητες και βίαιες κοινωνικές αδικίες. Ίσως. Στη Νεφελοκοκκυγία όπου κατοικοεδρεύει, τα πάντα είναι πιθανά.

Επίσης κατά τον κ. Τσίπρα το δημοψήφισμα "δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Αυτό το ερώτημα πρέπει να φύγει οριστικά από τη συζήτηση. Δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ο μονόδρομος των μνημονίων της λιτότητας." Αφήστε με να το καταλάβω. Δεν έχω δα και την ευφυία των κομματικών κούκων της Νεφελοκοκκυγίας του Τσίπρα.

Είναι αλήθεια ότι το δημοψήφισμα αυτό δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Όμως το έθεσε ξεκάθαρα στην ημερήσια διάταξη. Το όργιο τρομοκρατίας που ασκήθηκε εναντίον του ΟΧΙ, θέτοντας ξεκάθαρα ότι ΝΑΙ σημαίνει παραμονή στο ευρώ, ενώ το ΟΧΙ ισοδυναμεί με έξοδο, επιβάλλει τουλάχιστον τον ανοιχτό πολιτικό διάλογο για το ζήτημα.

Με ποιό δικαίωμα ο κ. Τσίπρας θέλει το ερώτημα αυτό "να φύγει οριστικά από τη συζήτηση"; Ποιόν εξυπηρετεί κάτι τέτοιο; Πάντως όχι τον ελληνικό λαό. Διότι η λογική αυτή οδηγεί στο ευρώ πάση θυσία. Πάση θυσία του λαού. Πότε ο ελληνικός λαός έδωσε τέτοια εντολή; Μα στο δημοψήφισμα είπε ξεκάθαρα - για όποιον θέλει να τον ακούσει - ότι όχι ευρώ πάσει θυσία, καμιά σε βάρος του λαού συμφωνία, ακόμη κι αν χρειαστεί να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα του ΟΧΙ.

Ποτέ άλλοτε ο ελληνικός λαός δεν ήταν τόσο έτοιμος όχι μόνο να συζητήσει, αλλά και να πειστεί για την αναγκαιότητα να φύγουμε από το ευρώ και την ΕΕ προκειμένου να αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για το τι θα γίνει στον τόπο μας. Τη διάθεσή του αυτή την απέδειξε η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, όταν δεν λύγισε μπροστά στο όργιο τρομοκρατίας που του έλεγε ότι έτσι και ψηφίσεις ΟΧΙ σημαίνει ότι θα η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ. Κι αν συμβεί αυτό θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει.

Ο μόνος που φαίνεται να το πιστεύει αυτό στην πλευρά του ΟΧΙ, είναι ο Τσίπρας και η παρέα του. Σου λέει ο άνθρωπος, άμα πέσει ο ουρανός, τι θα απογίνει η Νεφελοκοκκυγία μου; Γι' αυτό και οι δηλώσεις του για το αποτέλεσμα ήταν σαν να νίκησε το ΝΑΙ. Αλήθεια τι διαφορετικό θα δήλωνε αν υπερίσχυε το ΝΑΙ; Τίποτε. Εκτός ίσως από την παραίτηση της κυβέρνησής του για να αναλάβει άλλος.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε στρατόπεδο μετά το ηχηρό ΟΧΙ. Κι αυτό είναι το στρατόπεδο του ΝΑΙ. Να γιατί ζήτησε τη σύγκλιση του συμβουλίου αρχηγών από τον Πρ. Παυλόπουλο. Όχι για να θέσει ζήτημα κατάλυσης του πολιτεύματος από την οργανωμένη εκστρατεία ΜΜΕ, κομμάτων και κέντρων εξουσίας εντός κι εκτός Ελλάδας. Όχι βέβαια. Αλλά για να βρεθούν όλοι μαζί οι αρχηγοί ώστε να διατρανώσουν με ουρανομήκεις ιαχές ότι δεν μπορούμε να διανοηθούμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρωζώνης, όπως δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος στον κ. Τσίπρα σήμερα. 

Το υπερήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού μπορεί να τρομάζει ντόπιους και ξένους λύκους, αλλά το ίδιο τρόμαξε και τον κ. Τσίπρα. Το επόμενο δίμηνο θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για τον ελληνικό λαό με μια κυβέρνηση που άγεται και φέρεται από τους δανειστές. Το πλήγμα που έχει δεχθεί η ελληνική οικονομία από τα τελεσίγραφα των δανειστών και τον ενδοτισμό της κυβέρνησης, είναι ανεπανόρθωτο εντός ευρώ.

Η στάση των δανειστών θα σκληρύνει και οι εκβιασμοί θα ενταθούν με μια κυβέρνηση ανίκανη κι ανήμπορη να προστατεύσει τη χώρα και τον λαό της. Ετοιμάστείτε για ένα ρόλερ κόστερ τρόμου, υπό την αιγίδα της κυβέρνησης Τσίπρα. Μέχρις ότου τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποφασίσει να μετατρέψει το ΟΧΙ σε αποφασιστική δράση που θα μας απαλλάξει μια και καλή από τα δεσμά της υποδούλωσης στο νέο Ευρωπαϊκό Ράιχ.


15 σχόλια:

  1. Το ότι μετά την 5η Ιουλίου οι ευθύνες βαραίνουν πολύ περισσότερο τις δικές σου πλάτες από του Τσίπρα, το γνωρίζεις. Φίλε μου, χτες κατάλαβα γιατί αυτός ο λαός έχει τόσους πολλούς ήρωες. Είναι γιατί αξίζει ακόμη και να πεθαίνει κανείς γι’ αυτόν… Και όσο γι’ αυτούς που πανηγύρισαν, το ξέρουν πως ήταν μονάχα η πρώτη μάχη. Όμως έτσι πολεμούν οι Έλληνες με τραγούδι και ενθουσιασμό. Καλή δύναμη σου εύχομαι, θα την χρειαστούμε όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωιμέ! Αλί και τρις αλί!
    Ο καθένας μας που ψήφισε ΟΧΙ έχει ξεχάσει κάθε σκέψη για βόλεμα και είναι έτοιμος για αγώνα. Όμως, μονάχα ως δούλεμα σε δουλοπάροικους μπορεί να φαντάζει αυτή την εποχή ότι μπορεί και θέλει η συγκεκριμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί σε ρυθμούς λαϊκού και πατριωτικού κινήματος.

    Επειδή οι αποφάσεις και τα γραπτά μετράνε και όχι τα κούφια λόγια διαβάστε:
    “Τι κάνει η κυβέρνηση; Την ίδια ώρα που κλείνει τις τράπεζες αφήνοντας στο έλεος του σκόπιμου πανικού τους συνταξιούχους και τον ιδιωτικό τομέα, στο ΦΕΚ, Αριθμ. Φύλλου 1295, 30 Ιουνίου 2015, η κυβέρνηση δίνει νέες εγγυήσεις δημοσίου στην Eurobank, προκειμένου η συγκεκριμένη τράπεζα να πουλήσει δικά της ομόλογα της τάξης των 1,91 δις ευρώ, αλλά και στην ΕΘΝΙΚΗ για 4,26 δις ευρώ.”

    Έτσι έχουμε πλάσει στο μυαλό μας τον δρόμο που ακολουθεί κάποιος που θέλουμε να υλοποιήσει “όρους λαϊκού και πατριωτικού κινήματος”;

    Αφιερώστε λίγο χρόνο και διαβάστε το άρθρο του Δημήτρη Καζάκη που ανέβασε πριν από λίγο στο προσωπικό του μπλόγκ

    (Τα παραπάνω αποτελούν την αρχή της ανάρτησής μου στο FB όπου ανάρτησα το παρόν άρθρο του φίλτατου Δημήτρη Καζάκη ως φωτό για την ακόμα πιό εύκολη διαμοίρασή του. Σύνδεσμος: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=969568116421202&l=6ce86db619)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Φυσικά και κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς (εκτός του Μιχαλολιάκου, γιατί δεν το λες; μερικές φορές μήπως ο φασισμός μας αρέσει;). Τι να κάνει, να προχωρήσει μόνος, με όλους εναντίον του; Θα τηρήσει τα προσχήματα. Το σημαντικό που μπορεί να οδηγήσει σε ήττα ή βαριές απώλειες δεν είναι η έλλειψη προετοιμασίας;
    Εχθές έγραψες το αμίμητο ότι το "δειλό" (από που προκύπτει αυτό;) ΟΧΙ του Μεταξά προς τον "ομοϊδεάτη" Μουσολίνι μετατράπηκε σε "νικητήρια πολεμική ιαχή" από το λαό. Και οτι "Ο Μεταξάς (σημ: κατά πολλούς μη "φασίστες" ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά μυαλά του αιώνα που προετοιμαζόταν χρόνια γι΄αυτή τη σύγκρουση) και το καθεστώς του υπολόγιζε στην ταχύτατη συντριβή του μετώπου στην πρώτη εβδομάδα των μαχών" (αυτό που το βρήκες πάλι;).
    Αλήθεια; Έτσι μας λες οτι κερδίζονται οι πόλεμοι; Με "αέρα" και βούρ; Μήπως να έβγαζες για λίγο τις παρωπίδες;
    Λυπάμαι γιατί σε ακολουθώ χρόνια και τελικά βλέπω οτι βγάζεις όλα σου τα κόμπλεξ στην πιο κρίσιμη στιγμή που απαιτείται ενότητα και ψυχραιμία. Καλά λέει ο προλαλήσας οτι οι ευθύνες βαραίνουν τις πλάτες σου αλλά είναι προφανές πως δεν το αντέχεις το βάρος. Τσάμπα το δεκάρικο που σου έδωσα στο Σύνταγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που είπες με το δεκάρικο είχε απίστευτη πλάκα. Είναι κάτι σαν τον κωδικό που ζητάνε να γράψεις στο ίντερνετ για να αποδείξεις ότι είσαι άνθρωπος κι όχι πρόγραμμα. Πιο τρολ δηλαδή δε γίνεται.

      Διαγραφή
  4. https://youtu.be/q9tkbzO-e6I ελπίζω να μην θεωρηθεί πως ρίχνω το επίπεδο αλλά βρίσκω πως το τραγούδι αυτό ταιριάζει απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ για τις σκέψεις σας. Καλή μας δύναμη, για όσα θα έρθουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν γνωριζεις την υποσταση σου και τις δυνατοτητες σου, τοτε ειναι σιγουρο οτι ΔΕΝ μπορεις να γνωριζεις και τι θελεις. Οταν λοιπον σου ζητουν να πεις τι θελεις, ειναι βασικο να γνωριζεις τι μπορεις να κανεις.
    Τις κρισιμες ωρες και μερες που ζουμε όμως, ο πολιτικος μας κοσμος, εχει διαφορετικα θεληματα.
    Τα δυο πρωην μεγαλα κομματα που κυβερνησαν τον τοπο μας τις τελευταιες δεκαετιες, και κατεστρεψαν την Ελλαδα, και την υπεταξαν στους στυγνους τοκογλυφους ευρωπαιους εταιρους ( και οι δορυφοροι τους ), δειχνουν να αδυνατουν να κατανοησουν οτι τα ιδια κατεστρεψαν την Ελλαδα και κατα συνεπεια αυτο που θελουν ειναι !
    α) να μας… «σωσουν» και παλι αυτά !
    β) παση θυσια να μεινουμε μεσα στο κλαμπ των στυγνων τοκογλυφων δανειστων εταιρων μας· δηλ. λενε αδιαπραγματευτα «ΝΑΙ» στην Ευρωπη, και
    γ) θελουν να πουμε «ναι» στα δυσβασταχτα μετρα που προτεινουν, τα οποια μεχρι σημερα εξαθλιωσαν λαο και εθνος και οδηγησαν πληθος πολιτων σε αυτοκτονια.
    Απο την αλλη πλευρα βρισκονται τα κομματα της κυβερνησης με κορμο τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Προεκλογικα μας ειπε οτι με εναν νομο, ενα αρθρο θα εσκιζε και θα καταργουσε το μνημονιο, θα καταργουσε αμεσως τον ΕΝΦΙΑ (που ο ΤΣΙΠΡΑΣ επιδεικτικα δηλωνε οτι ο ιδιος δεν τον πληρωνει), θα προχωρουσε σε αυξησεις μισθων και συνταξεων και θα εφαρμοζε το προγραμμα της Θεσσαλονικης που προεβλεπε παροχες 11 δις ευρω.
    Αφου λοιπον εκλεχθηκε και και προεβη σε ενα πρωτοφανες «σοου» κατα την ορκωμοσια, ανελαβε τη διακυβερνηση του τοπου. Ειμαστε ελευθεροι ο καθενας να εναποθεσουμε την πιστη μας, την ελπιδα, τον φοβο, τη σωτηρια μας σε οποιον εμεις κρινουμε και επιθυμουμε.
    Μετα ομως απ’αυτη την εναποθεση, απλα ας επωμισθουμε και τις ευθυνες μας, ας αποδεχθουμε τις συνεπειες, ας υπο-μεινουμε τα επερχομενα κι ας μεμφομαστε τους εαυτους μας και τη διαχρονικα ΚΑΚΗ επιλογη μας.
    Ας παψουμε να διερωτωμαστε, «γιατι»;
    Ας παψουμε να βριζουμε σαν υπαιτιους τους πολιτικους που εμεις επιλεγουμε, το πνευμα των οποιων εκ των προτερων γνωριζαμε.
    Ο εκφερομενος λογος δεν αποβλεπει σε ιδιον συμφερον, αποβλεπει στην αγαπη και τον σεβασμο προς τη δημοκρατια, το συνταγμα και εις ον ομνυει ο συνταγματικος νομοθετης, στο εθνος, την πατριδα και το συμφερον –πνευματικο, ηθικο, οικονομικο- του λαου.
    Γνωριζω βεβαια, οτι η επιθυμια των περισσοτερων μας ειναι στραμμενη στο ατομικο συμφερον, οποτε, φυσικο ειναι να μην τους ειναι αρεστα αυτά τα λογια.
    Ομως η αληθεια ειναι πικρη και στεκει εκει ΟΡΘΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε Δημηρτη ο νεος Υ.Οικ. ειναι αυτος που ανεφερες στην ομιλια σου στο Βολο στις 30/5 ( σε ρωτησε για ενσημο-χαρτοσημο ;) ? Θυμασαι ή θελεις κι αλλαες λεπτομερειες ? Προσωπικα και στο email μου kmabbt@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλ. τωρα μας εκπροσωπει ο ΤΣΑΛΑΠΕΤΕΙΝΟΣ για κανουμε συμφωνια ? Ετσι το λενε τωρα τα λαμογια ? Ωιμέ! Αλί και τρις αλί ! Η πλακα ειναι οτι χθες το μεσημερι που γυρισα σπιτι βλεποντας τη γλωσσα του σωματος των αρχηγων μας ; λεω τη γυναικα μου. Καλα χθες τι ψηφισαμε ? ΝΑΙ ή ΟΧΙ ? Τοσο πολυ μπερδευτηκα και με τα λεγομενα τους. Και τα ελεγαν με τσοση σιγουρια. Σαν να ηταν πολυ σιγουροι οτι το ελαβαν το μυνημα. Αμ δε το ελαβαν τα λαμογια. Καλα λεει ο Ζουγα απο Ιαπωνια. Ολοι μια παρεουλα ειναι. Εμεις ομως ?

      Διαγραφή
  8. Κύριε Καζάκη, πάλι δεν προλάβαμε να χαρούμε το ΟΧΙ μας, όπως δεν είχαμε χαρεί και τη νίκη του Τσίπρα το Γενάρη. Η κυβέρνηση φοβήθηκε να το ερμηνεύσει, όπως άρμοζε στη θλιβερή "αντιπολίτευση" μέσα και έξω. Αυτό το δημοψήφισμα είχε υπερκομματικό-ταξικό χαρακτήρα , που ο Τσίπρας προς το παρόν μάλλον το αγνοεί. Μακάρι να το κρατήσει το ΟΧΙ μας ως εφεδρεία για το εγγύς μέλλον. Το "πνευματικό προλεταριάτο" της χώρας , νέοι που σπούδασαν χωρίς ελπίδα και προοπτική , του έδωσαν τη δύναμη που είχε ανάγκη για να προχωρήσει στο δρόμο της ρήξης. Αντί να τους πάρει και να τους σηκώσει όλους αυτούς που έκαναν γκάλοπ από τα βόρεια προάστια της Αθήνας και προκλητικά μαζί με όλα τα σούργελα που τους πλαισίωναν, προπαγάνδιζαν υπέρ του ΝΑΙ και του ευρώ , που αν το χάσουμε θα ζήσουμε την κόλαση, στράφηκε προς αυτούς, δίνοντας τους τον πρώτο λόγο. Τον Κουτσούμπα για να είμαι ειλικρινής τον λυπήθηκα . Φαινόταν , πόσο άβολα ένιωθε. Το ηρωικό ΚΚΕ στο περιθώριο. Αν ο Τσίπρας είχε το σθένος να τους κάνει μια πλάκα ερμηνεύοντας το ΟΧΙ, όπως ήθελαν ο Ευρωπαίοι «εταίροι» και τα εντός Ελλάδας ιδιοτελή φερέφωνά τους , θα γελούσε κάθε πικραμένος. Για να είμαστε ειλικρινείς, το σωστό ερώτημα τέθηκε από το KKΕ, αλλά- δυσκίνητο ως συνήθως- δεν το χειρίστηκε σωστά.
    Αρκετοί ψηφοφόροι του απεγκλωβίστηκαν και ψήφισαν το ΟΧΙ εκτός κομματικής γραμμής. Από ένα καλάθι σκουπιδιών, έξω από το εκλογικό τμήμα , όπου ψήφιζα, μάζεψα ένα ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Έλειπε το τρίτο ΟΧΙ (το όχι στο ευρώ, που όπως φαίνεται ακόμα είναι φετίχ και για τους δικούς του ψηφοφόρους). Το ΚΚΕ θα μπορούσε να χειριστεί το πρόβλημα με παράλληλο δημοψήφισμα, όπως έγινε και για το νερό στη Θεσσαλονίκη, καλώντας τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν και στη δική του κάλπη. Έτσι θα δίνονταν ξεκάθαρη ερμηνεία στο ΟΧΙ.
    Πρώτο , δεν θα έψαχναν οι δημοσκόποι περί της κομματικής ταυτότητας των ψηφοφόρων του όχι κα του ακυρου και δεύτερο, θα γνωρίζαμε σε τί ποσοστό είναι έτοιμος ο λαός για ρήξη. Θα μου πείτε κάποιοι και δίκαια : Ήταν υποχρεωμένο το ΚΚΕ να αναλάβει αυτή την υποχρέωση που είχε οικονομικό κόστος; Κατά τη γνώμη μου , αν λάβουμε υπόψη τη δαπάνη για το τύπωμα του ψηφοδελτίου τους, το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης έγινε .
    Και κάτι που δεν κατάλαβα. Το ποσοστό του λευκού- άκυρου αγνοήθηκε , γράφτηκε στα ψιλά, ή έτσι νομίζω; Μήπως το ποσοστό της αποχής προστίθεται στο ΝΑΙ ή στο ΟΧΙ που προηγείται ; Αν είναι έτσι, σε περίπτωση που το ΝΑΙ υπερψηφίζονταν, η αποχή θα ενίσχυε το ποσοστό του ΝΑΙ. Θα ήταν η απόλυτη ξευτίλα για το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγγνώμη για το λάθος μου-ξαναστέλνω την τελευταία παράγραφο του σχολίου μου: ακυρο λευκό εννοούσα ,κι όχι αποχή, όπως λανθασμένα έγραψα. Τελικά μάλλον το άκυρο- λευκό εξαιρείται και η αναγωγή γίνεται επί % μόνο μεταξύ Ναι και όχι.
    Και κάτι που δεν κατάλαβα. Το ποσοστό του άκυρου -λευκού αγνοήθηκε , γράφτηκε στα ψιλά, ή έτσι νομίζω; Μήπως το ποσοστό του άκυρου- λευκού προστίθεται στο ΝΑΙ ή στο ΟΧΙ που προηγείται ; Αν είναι έτσι, σε περίπτωση που το ΝΑΙ υπερψηφίζονταν, το άκυρο θα ενίσχυε το ποσοστό του ΝΑΙ. Θα ήταν η απόλυτη ξευτίλα για το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παντως φαινεται οτι οποτε εμπλεκεται αμεσα ο λαος παντα βγαινει η σωστη αποφαση. Εκτος απο αυτο το δημοψηφησμα θυμαμαι και το ανεπισημο για την ιδιωτικοποιηση της Υδρευσης στη Θεσ/νικη που ειχε βγει 89% ΟΧΙ (σαν τα πιο προσφατα). Απλα δεν τον αφηνουν να εκφραζεται αμεσα.

    Οποτε ο λαος εμπλεκεται εμμεσα (βουλευτικες εκλογες για να βγαλει αντιπροσωπους) βγαινουν αποτελεσματα για τον πουτσο τουλαχιστον. Αρα μηπως δε φταιει ο λαος αλλα το συστημα που εφαρμοζεται;

    Μηπως τελικα η "αμεση" δημοκρατια ειναι πιο ευκολο συστημα απο την κοινοβουλευτικη που εχουμε τωρα; Παντως πιο αποτελεσματικο σιγουρα. Ας φανταστουμε μονο το ΟΧΙ χωρις τους αντιπροσωπους να το διαχειρηστουν οπως γουσταρουν.

    Βαγγελης Φωτιαδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ζώ την ζωή μου χωρίς μεσάζοντες."

      Βλέπω ότι η ανθρωπότητα έχει κάνει αυτή την επιλογή. Σιγά, σιγά τα άτομα το αντιλαμβάνονται πιό καθαρά ότι αυτό έχουν επιλέξει μέσα τους.
      Ηλίας A. Λυμπέρης

      Διαγραφή