Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Έλεος κ. Βαρουφάκη, σταματείστε να λέτε ανοησίες και να κάνετε ρεντίκολο την χώρα.

Τι θα γίνει επιτέλους μ' αυτόν τον Βαρουφάκη. Έχει πάρει ξανά σβάρνα τα διεθνή ΜΜΕ και επιδεικνύει το πόσο άσχετος, ύπουλος και προβοκάτορας είναι. Σε Ιρλανδικό μέσο δήλωσε ότι η συμφωνία έχει ήδη κλεισθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση Τσίπρα και τους δανειστές, οπότε δεν έχει νόημα το δημοψήφισμα.

Εκεί όμως που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όριο ξεφτίλας, το οποίο έχει θεσπίσει ο ίδιος, είναι όταν δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να εκτυπώσει δραχμή, ακόμη κι αν εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Τάδε έφη στο κανάλι του ABC της Αυστραλίας. «Εμείς σπάσαμε τα πιεστήρια», είπε, εξηγώντας ότι η Ελλάδα έπρεπε να απαλλαγεί από τα μηχανήματα, επειδή «αυτή η νομισματική ένωση είναι μη αναστρέψιμη».

Από πρώτο χέρι γνωρίζω ότι εκτός από ψυχικά ανισόρροπος νάρκισος είναι και παθολογικός ψεύτης. Αλλά αυτό που είπε ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Το νομισματοκοπείο στο Χολαργό εξακολουθεί να διαθέτει τα πιεστήρια χαρτονομίσματος διότι εκδίδει 10ευρα και 20ευρα με έγκριση της Φρανκφούρτης. Κι αυτό μπορεί ο οποιοσδήποτε να το διαπιστώσει καταφεύγοντας στον ιστότοπο της ΕΚΤ.

Προς τι λοιπόν το ψέμα; Ο απίστευτος αυτός τύπος που η δυστυχία μας τον φόρτωσε για να μας εξεφτελίσει σε διεθνές επίπεδο, είναι ικανός να διαβεβαιώσει ότι η Ελλάδα θα υποστεί εισβολή από τον κόκκινο πλανήτη, έτσι και φύγει από την ΟΝΕ.

Βέβαια, είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζει καν ότι ακόμη και μια χώρα χωρίς πιεστήρια χαρτονομίσματος, μπορεί να τυπώσει δικό της νόμισμα εντός 6 μηνών. Τόσο χρειάζεται μια εταιρεία σαν την De La Rue για να παραδώσει το νέο εθνικό νόμισμα. Η De La Rue είναι μία από τις τρεις-τέσσερις πολυεθνικές που αναλαμβάνουν εργολαβικά από κυβερνήσεις κρατών να εκδώσουν εθνικό νόμισμα. To έκαναν και το κάνουν για δεκάδες κράτη στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, αλλά και της ΕΚΤ στις αρχές του ευρώ.


Πότε λοιπόν θα μιλήσουμε σοβαρά; Όταν θα απαλλαγούμε από απίστευτους τύπους σαν τον Βαρουφάκη. Και το ΟΧΙ της Κυριακής θα είναι μια πρώτη αποφασιστική κίνηση για να αρχίσουμε να μιλάμε σοβαρά και με γνώση για το μόνο εναλλακτικό σχέδιο έναντι της απελπισίας και του ολοκαυτώματος που είναι συνυφασμένα με το ευρώ. Την ομαλή μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα, σε νέα δραχμή με γνώμονα τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

3 σχόλια:

  1. ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τον Βαρουφάκη στα Αγγλικά:

    http://journal-neo.org/2015/07/03/what-stinks-about-varoufakis-and-the-whole-greek-mess/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή και από τα παραπάνω γραφόμενα και από άλλες ίδιες κινήσεις νιώθουμε πως το ΟΧΙ που υποστηρίζουμε θα καπηλευθεί ως δικό τους καθολικά δηλ, ως ΟΧΙ ... ισχυρότερης διαπραγμάτευσης.Επειδή το ΟΧΙ αυτό το οποίο σαν κίνημα το στηρίξαμε πολύ , παρακαλώ μην επαναπαυθούμε.Από Δευτέρα βράδι ή Τρίτη ,(κάλεσμα έκτακτο μεν ) (οργανωμένο από τώρα δε) με κεντρική ΄΄στήριξη΄΄ άρα συμμετοχή ,συνθήματα ,και με τη παρουσία και το πάθος σας βέβαια, ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΑΜΙΤΕΣ σε μια πιθανό άδεια τότε πλατεία.Να κατευθύνουμε το κόμμα Βάλτο που τόσο επιτηχυμεένα χαρακτηρίσατε .Αλλωστε το ΌΧΙ θα βγει είναι πλέον φανερό σε μάτια αυτιά και αισθήσεις .Ας το βοηθήσουμε ,ας το προστατεύσουμε απο τις διάφορες ερμηνείες ΤV + Κομμάτων. ΠΡΟΛΗΨΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τύπωμα εθνικού νομίσματος, σε πρώτο φάση σε χαρτί πατέντα, είναι θέμα ημερών, αν υπάρχει βούληση. Με τους τύπους σκάνερ που διαθέτουν οι τράπεζες πλέον, μπορεί να φτιαχτούν μοναδικοί κρυπτογραφημένοι κωδικοί που θα λειτουργούν μόνο σε συνδιασμό με προσωπικούς κωδικούς δοσμένους στον κάθε πολίτη. Τα ειδικά σκάνερ είναι σήμερα φθηνά και ζήτημα ημερών αν θέλουμε την αγορά τους. Με πατέντες στα σκάνερ και σε υπάρχοντα σχετικά σπάνια, μη υφασμάτινα χαρτιά, το θέμα του μη παραχαράξιμου χαρτονομίσματος είναι ημερών και όχι μηνών σε πρώτη φαση. Μετά μπορεί να έρθει και το καλύτερης ποιότητας χαρτί. Εκτός αυτού, από χώρες τις ανατολής, μπορεί να έρθει σχετικό ειδικό χαρτί μέσα σε μέρες, αρκεί να υπάρχει βούληση να βοηθηθεί η χώρα μας.

    Στην εποχή μας, αν τεθεί σε έλληνες τεχνολόγους το ερώτημα παραγωγής ασφαλούς χαρτονομίσματος, το θέμα μπορεί να ληθεί εντός ημερών με πολύ ασφαλή τρόπο. Το κάθε χαρτονόμισμα μπορεί για παράδειγμα να σκανάρετε σε κάθε σχεδόν σημείο πώλησης, με τη χρήση απλά ενός ατομικού προσωπικού κωδικού που μπορεί να δοθεί σε κάθε πολίτη, ο οποίος θα φέρει μαζί του πάντα αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο με φωτογραφία. Σε συνδιασμό με τον προσωπικό κωδικό, κάθε χαρτονόμισμα με δικό του κωδικό, σε συνδιασμό με ατομικό κωδικό, γίνετε το ίδιο ασφαλές με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής, τα πράγματα πλέον δεν είναι τόσο δύσκολα. Προ μερικών ετών ηταν, τώρα όμως δεν είναι. Απλά κάθε συναλαγή θα απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο. Τα σκάνερ μπορούν να είναι φορητά και να λειτουργούν ακόμα και με μπαταρίες, και να τα έχει πάνω του όποιος θέλει να λαμβάνει πληρωμές.

    Σε περίπτωση ανάγκης, αν δωθεί άδεια στους κρατικούς μας τεχνολόγους, μπορούν να στείλουν και σκάφος στο φεγγάρι σε πολύ μικρό διάστημα. Δεν είναι το χαρτι το πρώτο θέμα, είναι απλά η βούληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή