Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Οι Γερμανικές οφειλές πάνε για ξεπούλημα.

«Η Αθήνα θέλει να έρθει σε συμφωνία σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων... Πρέπει να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή», δήλωσε ο Κοτζιάς σε συνέντευξη στην Süddeutsche Zeitung (22/3). Η συγκεκριμένη εφημερίδα τιτλοφόρησε την κατάπτυστη συνέντευξη του ΥΠΕΞ με τον εξής χαρακτηριστικό τίτλο: "Αθήνα θέλει να συμβιβαστεί για τις αποζημιώσεις."

Η υπόθεση των Γερμανικών οφειλών δεν είναι μια διμερής εκκρεμότητα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Έτσι την θέλουν οι κυβερνήσεις Αθήνας και Βερολίνου προκειμένου να γίνει αντικείμενο ανατολίτικου παζαριού και συμψηφισμών.


Πρόκειται για μια εκκρεμότητα της Γερμανίας με τα Ηνωμένα Έθνη όπως αυτά συγκροτήθηκαν μετά τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Η επίσημη Γερμανία αρνείται να υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα, ως είχε υποχρέωση από τη Συνδιάσκεψη του Σαν Φρανσίσκο το 1945.

Πρόκειται για μια βάρβαρη άρνηση των διεθνών υποχρεώσεων της Γερμανίας, προκειμένου να απαλλαγεί από το καθεστώς του "εχθρικού κράτους", όπως την είχε στιγματίσει από την ίδρυσή του ο ΟΗΕ. Και μόνο η άρνησή της υπογραφής συνθήκης ειρήνης με την Ελλάδα, η οποία υπήρξε ένα από τα 50 ιδρυτικά μέλη του ΟΗΕ το 1945, επαναφέρει το καθεστώς "εχθρικού κράτους" για τη Γερμανία με βάση το άρθρο 107 του Καταστατικού Χάρτη.

Μόνο δοσιλογικές και εθελόδουλες κυβερνήσεις αρνήθηκαν να θέσουν από θέση αρχής την εκκρεμότητα αυτή της Γερμανίας. Μόνο δοσιλογικές και εθελόδουλες κυβερνήσεις παζαρεύουν το αίμα των νεκρών τους και θέλουν να το συμψηφίσουν με οποιαδήποτε ανταλλάγματα.

Μια αληθινά δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση οφείλει να ξεκινήσει από την απαίτηση να υπογράψει η Γερμανία τη συνθήκη ειρήνης που εκκρεμεί. Διαφορετικά οφείλει να θέσει θέμα "εχθρικού κράτους" με βάση το άρθρο 107 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ κι έτσι να τεθεί υπό αμφισβήτηση η νόμιμη παραμονή της Γερμανίας στον Οργανισμό.

Αν η Γερμανία, όπως ισχυρίζεται, έχει διευθετήσει νομικά το θέμα, τότε δεν έχει παρά να δημοσιοποιήσει τα διμερή σχετικά ντοκουμέντα. Όσο δεν το κάνει, η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να απαυθυνθεί στη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ και να θέσει ξεκάθαρα θέμα "εχθρικού κράτους"¨με βάση τον Καταστατικό Χάρτη και την ιδρυτική συνδιάσκεψη του Σαν Φρανσίσκο. Και τότε θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος για τη Γερμανία. Θα δούμε αν θα μπορεί να αρνείται τις διεθνείς της υποχρεώσεις που εκπορεύονται από τη συμμετοχή της στον ΟΗΕ.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση θέλει να εγκλωβίσει το όλο ζήτημα σε μια διμερή υποβαθμισμένη διαπραγμάτευση, όπου η μόνη διέξοδος είναι ποικίλα "αντισταθμιστικά οφέλη" για να περάσει της Γερμανίας. Ανατολίτικο παζάρι με τους νεκρούς, με τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, με τα ιερά και όσια της πατρίδας.

4 σχόλια:

  1. Κύριε Καζάκη δεν γνωρίζω αν είστε οπαδός των μυθιστορημάτων αλλά θα σας παρομοιάσω όπως τον Γκάνταλφ που προειδοποιεί τον κόσμο και τους ηγέτες της Μέσης Γης για τις επερχόμενες καταιγίδες ενώ αυτοί κοιμούνται όρθιοι και τον εμπέζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια αληθινά δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση οφείλει να ξεκινήσει από την απαίτηση να υπογράψει η Γερμανία τη συνθήκη ειρήνης που εκκρεμεί. Διαφορετικά οφείλει να θέσει θέμα "εχθρικού κράτους" με βάση το άρθρο 107 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ κι έτσι να τεθεί υπό αμφισβήτηση η νόμιμη παραμονή της Γερμανίας στον Οργανισμό.

    Αν η Γερμανία, όπως ισχυρίζεται, έχει διευθετήσει νομικά το θέμα, τότε δεν έχει παρά να δημοσιοποιήσει τα διμερή σχετικά ντοκουμέντα. Όσο δεν το κάνει, η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να απευθυνθεί στη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ και να θέσει ξεκάθαρα θέμα "εχθρικού κράτους" με βάση τον Καταστατικό Χάρτη και την ιδρυτική συνδιάσκεψη του Σαν Φρανσίσκο. Και τότε θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος για τη Γερμανία. Θα δούμε αν θα μπορεί να αρνείται τις διεθνείς της υποχρεώσεις που εκπορεύονται από τη συμμετοχή της στον ΟΗΕ.

    Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση θέλει να εγκλωβίσει το όλο ζήτημα σε μια διμερή υποβαθμισμένη διαπραγμάτευση, όπου η μόνη διέξοδος είναι ποικίλα "αντισταθμιστικά οφέλη" για να περάσει της Γερμανίας. Ανατολίτικο παζάρι με τους νεκρούς, με τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, με τα ιερά και όσια της πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς ονειρεύεστε αν νομίζετε ότι η Γερμανία πρόκειται να δώσει ποτέ αποζημιώσεις. Όχι μόνο γιατί είναι Γερμανία, ένα ισχυρό κράτος και βασικός παίκτης/παράγοντας του διεθνούς χρηματοπιστωτικού και βιομηχανικού συστήματος. Όχι μόνο λόγω της νοοτροπίας που έχει ο λαός της και οι κυβερνήτες της. Επειδή η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι εξαρτώμενοι από αυτούς, επαίτης ουσιαστικά. Ας κοιτάξει πρώτα η Ελλάδα να απεξαρτηθεί και να σταθεί στα πόδια της σαν μια αυτόνομη χώρα με εθνική κυριαρχία και εθνική οικονομία και πολιτική και μετά μπορεί να θέσει τις απαιτήσεις της και να καταγγείλει τη Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οποιαδήποτε συζήτηση και αξίωση αποζημιώσεων με γνώμονα την πάση θυσία παραμονή στο ευρώ , αλλά και την εξυπηρέτηση του δήθεν χρέους, είναι μετέωρη . Αν όμως κινηθούμε μέσο του ΟΗΕ και αξιοποιήσουμε τα νομικά όπλα που μας παρέχει το διεθνές δίκαιο , τότε αντί να περιμένουμε να μας αποζημιώσουν οι Γερμανοί , μπορούμε , βάση πάντα του διεθνούς δικαίου να δεσμεύσουμε τα έσοδα των Γερμανικών δημόσιων επιχειρήσεων στην Ελλάδα ως έναντι των οφειλών και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.
    Πρώτα από όλα όμως πρέπει να αποβάλουμε από μέσα μας τον ραγιαδισμό και την δουλοπρέπεια και να αντιληφθούμε πως ένα κράτος στέκεται απέναντι σε ένα άλλο ως ίσο προς ίσο , ασχέτως οικονομικού ή πληθυσμιακού μεγέθους . Αν θέλει να είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο. Και καλό θα είναι όποιος δεν το αντιλαμβάνεται να κάτσει στα αυγά του γιατί αλλιώς κάνει κακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή