Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σε προεκλογικό πανικό οι τρομοκράτες του Μαξίμου

Με την επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας οι κυβερνώντες Σαμαροβενιζέλοι επιχειρούν μια "ηρωική" έξοδο. Πριν θαφτούν κάτω από τα συντρίμμια του δικού τους success story. Το γεγονός αυτό δεν καν την προσπάθεια να το κρύψουν. «Επισπεύδουμε την Προεδρική εκλογή γιατί η Τρόικα σκλήρυνε τη στάση της, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που προκαλούσε η αντιπολίτευση, την ώρα που χρειαζόμασταν σταθερότητα και διαπραγματευτική ισχύ," δήλωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Και κατέληξε: "Είτε εκλέγουμε Πρόεδρο και προχωρούμε με σιγουριά, είτε βυθιζόμαστε στην αβεβαιότητα. Είτε το συγκεκριμένο πακέτο, είτε η θολούρα του ΣΥΡΙΖΑ." Αυτό που μας λέει με άλλα λόγια ο κ. Παπαμιμίκος, είναι ότι έτσι και πάμε σε εκλογές, το κόμμα του δεν βλέπει κυβέρνηση ούτε με κιάλι. Παραδέχεται δηλαδή από τώρα την συντριβή του κόμματός του στις εκλογές και την παράδοση της κυβερνητικής σκυτάλης στο ΣΥΡΙΖΑ. Κι επομένως, όπως κάθε κόμμα νομής της εξουσίας, θεωρεί ότι από την στιγμή που θα χάσει την κουτάλα του κρατικού κορβανά θα επέλθει σεισμός, λοιμός, καταποντισμός.


Τρέμει η κυβέρνηση-μαριονέτα

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο Σαμαράς στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του την Πέμπτη. Πέρα από τα ψέμματα και τις ανοησίες στις οποίες διαπρέπει ο εν λόγω δοσίλογος καριέρας, επικέντρωσε στο εξής απλοϊκό επιχείρημα: "Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος την 29η Δεκεμβρίου, και πάμε σε εκλογές μέσα στον Ιανουάριο, τότε όλα θα είναι στο «αέρα». Ο φόβος θα κυριαρχήσει στη χώρα! Κι αν επικρατήσει ο λαϊκισμός, τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί να σταθεί μετά τον Φεβρουάριο. Ιδιαίτερα, αν κάνουν αυτά που λένε. Ή μάλλον, αν επιχειρήσουν να κάνουν έστω κι ένα μέρος από εκείνα που λένε. Κι αν πάλι δεν τα κάνουν καθόλου, τότε οι ίδιοι δεν θα μπορούν να σταθούν. Γιατί, έτσι ή αλλιώς, ο λαός τιμωρεί! Σκεφτείτε: εδώ και μήνες ζητούσαν άμεσες εκλογές. Και με το που άνοιξε η προεδρική εκλογή και εμφανίστηκε, έστω και ως πιθανότητα το ενδεχόμενο να γίνουν άμεσες εκλογές, επικράτησε γενικευμένη ταραχή και φόβος. Σκεφτείτε τι θα συμβεί, αν η πιθανότητα γίνει και πραγματικότητα."

Τι μας λέει ο κ. Σαμαράς; Ότι οι δικοί του, οι τοκογλύφοι και οι δανειστές, τρέμουν τις εκλογές. Γιατί; Διότι τρέμουν την πιθανότητα να εκφραστεί ο λαός. Προτιμούν να συνεχίσουν χωρίς εκλογές. Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός ξέρει ότι δεν πρόκειται ούτε αυτός, ούτε η κυβερνητική συμμορία της οποίας ηγείται να διασωθεί των εκλογών. Και καταριέται αυτό το ενδεχόμενο επικαλούμενος σεισμούς, λοιμούς, καταποντισμούς, έτσι και ο λαός με τις εκλογές, τους πετάξει από την διακυβέρνηση του τόπου. Κάτι που το θεωρεί βέβαιο. Να γιατί σαν κοινός εγκληματίας προσπαθεί να εκβιάσει λέγοντας ότι "αν η αδυναμία της [Βουλής] να εκλέξει Πρόεδρο οδηγήσει τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες, τότε όσοι ευθύνονται γι’ αυτό, θα είναι υπόλογοι για ό,τι ακολουθήσει…"

Ποιος είπε στον Σαμαρά και τη συμμορία του ότι αυτοί δεν είναι ήδη υπόλογοι για όσα έχουν κάνει σε βάρος της χώρας και του λαού; Ποιος τους είπε, ή ποιος τους διαβεβαιώνει ότι θα την γλυτώσουν; Οι πράξεις σφετερισμού της εξουσίας - μάλιστα υπέρ ξένης δύναμης - και εσχάτης προδοσίας που διέπραξαν σύμφωνα με το άρθρο 120, παρ. 3, του Συντάγματος και το άρθρο 134, παρ. 2, του Ποινικού Κώδικα, είναι τόσο καραμπινάτες που τίποτε δεν τους σώζει. Ούτε καν η αναθεώρηση του Συντάγματος, στην οποία έχουν εναποθέσει τις τελευταίες ελπίδες τους για νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών τους, της εθνοπροδοτικής τους πρακτικής, αλλά και του καθεστώτος αποικιακής κατοχής που έχουν επιβάλλει προς όφελος των Ευρωπαίων.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Το πολιτικό σκηνικό είναι εξαιρετικά γνώριμο. Μοιάζει σε πολλά με την προεκλογική περίοδο του Οκτωβρίου 2009, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μιλούσε περίπου όπως ο Σαμαράς σήμερα, προεξοφλόντας την εκλογική επικράτηση της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπαδρέου. Το νέο στοιχείο που έχουμε είναι οι εκβιασμοί των αγορών και των δανειστών.

Η επίσπευση των προεδρικών εκλογών έγινε μετά το "ελευθέρας" που έδωσε η ευρωομάδα στις 8 Δεκεμβρίου. Εκεί χορηγήθηκε στην "Ελλάδα παράταση δύο μηνών για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα." Σύμφωνα με το ανακοινωθέν "το Eurogroup αναμένει τώρα το επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές για μια επέκταση ώστε να επιτραπεί η αναθεώρηση που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015. Το αίτημα αυτό αναμένεται να περιλαμβάνει μια σαφή δέσμευση για την ολοκλήρωση όλων των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται από το τρέχον πρόγραμμα. Η ολοκλήρωση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει το δρόμο για την τελική εκταμίευση ύψους € 1,8 δισ από το ΕΤΧΣ. Το Eurogroup επανέλαβε την υποστήριξή του για τη χορήγηση στην Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας προληπτική πιστωτική γραμμή. Συνέστησε επίσης την παράταση της περιόδου διάθεσης των κεφαλαίων του EFSF που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2015."

Οι Ευρωπαίοι επέτρεψαν την επίσπευση των εκλογών για ένα και κύριο λόγο. Μας τον λέει ένας από τους γνωστούς λαγούς της κυρίαρχης πολιτικής, ο Κ. Σημίτης. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη σταθερότητα. Πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές» δήλωσε ο Κώστας Σημίτης μιλώντας στο CNBC (9/12).

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε σοφή την κίνηση Σαμαρά να επισπεύσει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου. «Ήταν σοφή κίνηση γιατί υπήρχε διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές για τον τερματισμό του μνημονίου. Οι Ευρωπαίοι, και εκτιμώ δικαίως, δεν ήθελαν να υπογράψουν μία τελική συμφωνία χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει πολιτικά στην Ελλάδα. Έτσι, επειδή ήξεραν ότι θα γίνουν εκλογές -λόγω της προεδρίας- νόμιζαν, επαναλαμβάνω δικαίως, ότι θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα χρόνο δύο μηνών για να  βάλει σε τάξη την πολιτική της κατάσταση».

«Τώρα η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εκλέξει Πρόεδρο, να προχωρήσει σε εκλογές, να έχει μία νέα κυβέρνηση και η νέα κυβέρνηση θα συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρέους» δήλωσε ο κ. Σημίτης και συμπλήρωσε: «Εάν δεν γίνουν αυτά, τότε θα υπάρξει μία κατάσταση όπου κανείς δεν θα γνώριζε τι θα γίνει και κρίση - και η κρίση δεν είναι καλό πράγμα».

Ευθείες προειδοποιήσεις εντός και εκτός

Ερωτηθείς για το μέλλον των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο κ. Σημίτης σχολίασε: «Εάν η παρούσα κυβέρνηση αποκτήσει ξανά πλειοψηφία και θελήσει να  συνεχίσει την υφιστάμενη πολιτική με την Ευρωπαϊκή Ένωση, νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ θετικό σε ό,τι αφορά το θέμα του χρέους, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να τελειώσει αυτή η συζήτηση. Εάν, όμως, εκλεγεί ένα κόμμα που δεν δέχεται τις υφιστάμενες συνθήκες και θέλει να αλλάξει πολλά σημεία των δανειακών συμβάσεων τότε θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη αστάθεια». Εκτίμησε μάλιστα πως για να πετύχει το στοίχημα του κ. Σαμαρά η τρόικα θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη επιείκεια στην Ελλάδα. «Μετά τις εκλογές, νομίζω πως η τρόικα και η Γερμανία θα είναι πιο έτοιμες να βρουν νέους τρόπους που δεν θα είναι τόσο αυστηροί για την Ελλάδα» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Τι μας λέει ο κ. Σημίτης; Ότι επίκειται εφαρμογή νέας συμφωνίας με τους Ευρωπαίους και αυτή δεν μπορεί να την εφαρμόσει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση που καταρρέει πολιτικά. Χρειάζεται κυβέρνηση με ανανεωμένη εντολή. Γιατί; Για να συνεχιστεί η γνωστή γραμμή διάλυσης και εκποίησης της χώρας υπό συνθήκες ευρωπαϊκής αποικιακής κατοχής.

Επειδή όμως ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του φαίνεται να έχει μπουχτίσει τους εκβιασμούς των δανειστών και των ντόπιων δοσίλογων, έχει φτάσει και έχει υπερβεί τα όρια της επιβίωσής του, γι' αυτό και επιχειρείται ξεκαθάρισμα λογαριασμών διαμέσου των εκλογών. Αν αναδειχθούν οι ίδιοι, μας λέει ο καλός μας Σημίτης, μπορούμε να ελπίζουμε και στην επιείκια των Ευρωπαίων δυναστων. Αν έρθει άλλο κόμμα που αμφισβητεί τα δεδομένα πλαίσια, τότε θα πάμε σε "μεγαλύτερη αστάθεια".

Με το ίδιο πνεύμα μίλησε και ο επικεφαλής της Επιτροπής της ΕΕ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ -  γνωστός πρύτανης της αρχιδιαπλοκής και της διαφθοράς σε διεθνές επίπεδο - ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, προειδοποίησε την Ελλάδα κατά της εκλογής "ακραίων δυνάμεων" στην εξουσία και είπε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε "γνωστά πρόσωπα να εμφανιστούν". Βλέπετε, όμοιος ομοίω αεί πελάζει, όπως ορθά μας δίδασκε ο Πλάτων.

Η "νέα τάξη" στην Ε.Ε.

Η αλήθεια είναι ότι η χώρα και ο λαός της βρίσκεται μπροστά στο χειρότερο μνημόνιο που έχει ετοιμαστεί από τους δανειστές. Διότι μην έχετε αυταπάτες. Ο Ευρωπαικός Μηχανισμός Σταθερότητας δεν δίνει ευρώ χωρίς "Memorandum of Understanding", δηλαδή χωρίς υπογραφή μνημονίου. Κι αυτή την φορά το επίκεντρο του μνημονίου είναι η περιουσία του έλληνα πολίτη, ιδιωτική και δημόσια. Αυτός είναι ο λόγος που θέλουν επειγόντως να αλλάξει και ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας προκειμένου ο μέσος Έλληνας να μην μπορεί να αντιδράσει στις κατασχέσεις και τους πληστειριασμούς της περιουσίας του.

Ταυτόχρονα έχουν έτοιμο τον μηχανισμό για νέα ανακεφαλαιοποίηση των λεγόμενων συστημικών τραπεζών. Στις 8 Δεκεμβρίου ο ΕΜΣ ανακοίνωσε την λειτουργία του νέου μέσου που θα επιτρέπει την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών απευθείας από τον Μηχανισμό. Το μέσο αυτό άμεσης ανακεφαλαιοποίησης αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της Τραπεζικής Ένωσης της ΕΕ, σε συνδυασμό με την εποπτεία των τραπεζών της ζώνης του ευρώ από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό και τη δημιουργία του ενιαίου μηχανισμού επίλυσης, με ενιαίο ταμείο εξυγίανσης των τραπεζών. Το μέσο άμεσης ανακεφαλαιοποίησης του ΕΜΣ "συμβάλλει στη μείωση της σύνδεσης μεταξύ των κυβερνήσεων και των τραπεζών που ήταν ένας κρίσιμος παράγοντας αποσταθεροποίησης για ορισμένες χώρες της ζώνης του ευρώ," αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Μηχανισμού.

Ο Klaus Regling, διευθύνων Σύμβουλος του ΕΜΣ, δήλωσε: "Ως τελευταία λύση, και μόνο αν μια τράπεζα θεωρείται συστημική και βιώσιμη, το νέο μέσο θα επιτρέψει στον ΕΜΣ να συμβάλει με άμεση συμμετοχή σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της ζώνης του ευρώ. Ωστόσο, οι κανόνες διάσωσης εκ των έσω (bail-in) θα μετατοπίσει το μεγαλύτερο μέρος του δυνητικού οικονομικού βάρους μακριά από τον ΕΜΣ στα ίδια τα ιδρύματα, μαζί με τους επενδυτές και τους πιστωτές τους. »

Και ο Klaus Regling, πρόσθεσε: «Ο ΕΜΣ είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει το μέσο άμεσης ανακεφαλαιοποίησης, εάν και εφόσον προκύψει ανάγκη. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων δοκιμών έλεγχου της ποιότητας του ενεργητικού και αντοχής των τραπεζών επιβεβαιώνουν ότι η χρήση του νέου μέσου φαίνεται απίθανη. Παρ 'όλα αυτά, το γεγονός ότι ο ΕΜΣ μπορεί να παρέχει μια διάσωση της εσχάτης ανάγκης για συστηματικές και βιώσιμες τράπεζες είναι καθησυχαστικό για τις αγορές και διασφαλίζει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ."

'Ερχεται το Bail-In

Βέβαια, η σιγουριά του Ρέγκλινκ ότι δεν θα χρειαστεί ο μηχανισμός ανακεφαλαιοποίησης είναι για το θεαθείναι. Οι ελλείψεις του τραπεζικού κεφαλαίου στην ευρωζώνη συνολικού ύψους σχεδόν € 25 δισεκατομμυρίων, όπως προσδιορίστηκαν από τα τεστ αντοχής της ΕΕ, είναι «μόνο η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε την Τετάρτη o Ignazio Angeloni, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ. Μιλώντας στη Ρώμη, o Angeloni δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει σύντομα εκτιμήσεις για τη συνολική κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών. Το ίδιο εκτιμά ειδικά για τις ευρωπαικές συστιμικές τράπεζες και η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών με έρευνα που δημοσιοποίησε στις 5 Δεκεμβρίου.

Επομένως, απ' ότι φαίνεται, η πρώτη εντυπωσιακή πράξη της περιβόητης Τραπεζικής Ένωσης θα είναι η ανακεφαλαιοποίηση συστημικών τραπεζών της ευρωζώνης με παράλληλη επιβολή σχεδίων bail-in. Δηλαδή με διαγραφή μέρους ή όλου των δανειακών υποχρεώσεων των τραπεζών προς τους ιδιώτες δανειστές τους. Και μην αυταπατάστε. Από την εποχή του κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο, τα επιτελεία της ευρωζώνης έχουν μετονομάσει τους καταθέτες αποταμιευτές σε επενδυτές, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να τους χρεώσουν τις ζημιές των τραπεζών σε περίπτωση bail-in.

Την ίδια ώρα οι ξένοι επενδυτές που θα έφερναν την ανάπτυξη στην Ελλάδα, σύμφωνα με την κυβερνώσα συμμορία, επιτίθενται άγρια τόσο στις μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου, κυρίως τις τραπεζικές, όσο και στα ελληνικά ομόλογα. Μέσα σε τρεις ημέρες (από Τρίτη έως Πέμπτη) το ελληνικό χρηματιστήριο έχασε πάνω από 8,7 δις ευρώ από την κεφαλαιοποίηση του Γενικού Δείκτη. Δηλαδή σχεδόν το 5% του ΑΕΠ.

Το παιχνίδι των κερδοσκόπων

Την ίδια περίοδο τα επιτόκια απόδοσης των ελληνικών ομολόγων 5ετούς και 10ετούς διάρκειας ξεπέρασαν το 9%. Το 10ετές ελληνικό ομόλογο έκλεισε την Πέμπτη υπερβαίνωντας το 9%, ενώ και την Παρασκευή συνέχισε το ανοδικό ράλι. Το 5ετές επλήγει περισσότερο φτάνοντας στο κλείσιμο της Πέμπτης στο 9,7%. Η πιέσεις απ' ότι φαίνεται θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες. Τουλάχιστον μέχρι την πρώτη ψηφοφορία για πρόεδρο.

Είναι προφανές ότι οι κερδοσκόποι και οι τοκογλύφοι προετοιμάζονται για την αλλαγή της κυβέρνησης. Και στήνουν το δικό τους σκηνικό εκβιασμών. Ξέρουν ότι τα δημοσιονομικά της χώρας καταρρέουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΚΤ έχει δεχθεί να παρουσιάσει μόνο το πρωτογενές έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης του πρώτου τριμήνου του 2014, το οποίο ανέρχεται σε 1,241 δις ευρώ. Έκτοτε το χάος. Δεν έχει δημοσιεύσει κανένα νεότερο στοιχείο, ώστε να επιτρέψει στην τρόικα και την κυβέρνηση να ψεύδεται ασύστολα για πρωτογενή πλεονάσματα. Ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το πρώτο τρίμηνο του 2014 ανήλθε άνω των 3,0 δις ευρώ.

Τι θα βρει μπροστά της η νέα κυβέρνηση

Με δεδομένο τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, αλλά και την ύφεση που παρ' όλα τα μαγειρέμετα του κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ θα εμφανίσει αρνητικό πρόσημο και για το 2014 εκτοξεύοντας το δημόσιο χρέος πάνω από το 180% του ΑΕΠ, έχουν δημιουργήσει μια οριακή κατάσταση για την επόμενη κυβέρνηση. Με άδειο δημόσιο ταμείο και με περίπου 7,5 δις ευρώ ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους τον Μάρτιο, θα κληθεί η νέα κυβέρνηση να αποφασίσει. 

Θα υποταχθεί στη νέα συμφωνία μνημονίου και bail-in προς όφελος των συστημικών τραπεζών, προκειμένου να λάβει τα 1,8 δις ευρώ της τελευταίας δόσης και τη νέα δάνεια από τον ΕΜΣ; Ή θα προχωρήσει σε άρνηση πληρωμής του χρέους με σκοπό τη διαγραφή του με ταυτόχρονη έξοδο από την ευρωζώνη;

Αυτό είναι το κυρίαρχο δίλλημμα των επικείμενων εκλογών. Κι αυτό το δίλλημμα κανείς δεν θα το αποφύγει όσο κι αν θέλει. Αν η νέα κυβέρηση που θα προκύψει με το ΣΥΡΙΖΑ συμβιβαστεί, τότε να το ξέρετε ότι η χώρα θα υποστεί χειρότερα απ' όσα έχει υποστεί τα χρόνια των μνημονίων. Για τους τοκογλύφους αποικιοκράτες της Ευρώπης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αναλώσιμη πολιτική δύναμη. Συνιστά μια ιδανική ευκαιρία να του φορτώσουν μέχρι και εθνικό ακρωτηριασμό, προκειμένου να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες ανάκαμψης των δικών τους πολιτικών στηριγμάτων στο εσωτερικό της χώρας.

Να δημιουργήσουν δηλαδή τις συνθήκες επανόδου των "σοβαρών" και "υπεύθυνων" πολιτικών παραγόντων της σημερινής συγκυβέρνησης. Κι όσο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαίνει ανοιχτά να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, όσο επενδύει στην αμοιβαία συνενόηση με τους δανειστές και αποκλείει τις μονομερείς κινήσεις σε αντιπαράθεση με δαύτους, τόσο περισσότερο ανοίγει το δρόμο για τα χειρότερα. Τόσο περισσότερο διευκολύνει τα σχέδια των Ευρωπαίων σε βάρος της χώρας και του λαού της. Τόσο περισσότερο πείθει τα αρπακτικά των αγορών ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι παρά μια σύντομη πολιτική παρένθεση προς όφελός τους.


Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 14/12/2014

18 σχόλια:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζει μπολσεβικικη επανασταση με εφοδο στα χειμερινα ανακτορα μετα τη νικη των εκλογων και συλληψη - εκτελεση του Σαμαρα οπως εγινε τοτε με το Τσαρο.

    Απλως κρατανε χαμηλο προφιλ ωστε να μην τους χτυπησουν τωρα οι ελιτ. Ο Αλεξης θα γινει ο Τσε της Μεσογειου και η Ελλαδα θα ανακυρηχτει Σοβιετικη Λαικη Δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρη

      Ευχαριστω για τις πληροφοριες που μου εδωσες χθες απο το ε-Ροη.

      Στην ιδια εκπομπη απαντησες σε ερωτηση, γιατι το ΕΠΑΜ δεν ερχεται σε επαφη μαζι σας παρα τις προσπαθειες που κανατε απο το ΕΠΑΜ.

      Σημερα ο Τρανγκας εδωσε ηχητικα στοιχεια που αποδεικνυουν τι εχει στο μαυλο του ο Καμμενος και με ποιον θα κανει συνεργασι.... για να γινει υπουργοε Εσωτερικων.

      Για να σου λυσω τις αποριες..... ο Καμμενος εχει κανει συμφωνιες με τον Αλεξη που ο Τρανγκας τον απεκαλεσε ''Αρη Βελουχιωτη'' και τον Καμμενο ''Ζερβα'' .... να δουλευουν μαζι να ανατιναξουν την γεφυρα..... λαθος στο συστημα..... στον Γοργοποταμο. Αμα εχεις ορεξη τοτε ακουσε τα ηχητικα του Τρανγκα σημερα 18 Δεψεμβριου 14.

      Πρωτο Μερος...

      http://www.enikos.gr/data/podcasts/35b3dc617fe21084067469d4e0b8222a.mp3

      Δευτερο Μερος

      http://www.enikos.gr/data/podcasts/aded8a08d5a18d95af79d105161c4e0c.mp3

      Αναφερει επεισης πως βοηθησε τον καμμενο να φτιαξει κομμα, και αλλα πολλα..........

      αξιζει τον κοπο να το ακουσεις... να Χαλαρωσεις.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Καζάκη, για να χτυπούν τόσο πολύ το ΣΥΡΙΖΑ οι γερμανοί και οι τραπεζίτες (μέσω Economist, FT, Forbes, WSJ κλπ), μήπως δεν το θεωρούν και τόσο δεδομένο; Μήπως, παρ' όλες τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί ευρώ, ευγενούς συζητησούλας για το χρέος, όχι μονομερείς ενέργειες, πρωτογενές πλεόνασμα και λοιπές αηδίες, υπάρχει ακόμα κάτι στο κόμμα αυτό που ανησυχεί τους γύπες;
    Αν τους την έπεφταν μόνο οι γερμανοί, θα έλεγα πως είναι αμερικανοτσολιάδες οι συριζαίοι και γι' αυτό γίνεται αυτή η επίθεση. Όταν όμως βλέπω και τα διεθνή funds να τους επιτίθενται, αναρωτιέμαι τι συμβαίνει.
    Μήπως φοβούνται όχι την ηγεσία βεβαίως, αλλά κάποιες δυνάμεις που κρύβονται μέσα στην αυριανή κυβέρνηση; Μήπως τον κόσμο που στηρίζει; Θα ήθελα τη γνώμη σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεταβατικό πολιτικό μόρφωμα με έντονα βοναπαρτιστικά γνωρίσματα. Τα μεγάλα αφεντικά ξέρουν πολύ καλά ότι δεν απειλούνται άμεσα από το κόμμα αυτό, αλλά από την άλλη δεν το θεωρούν δικό τους. Είναι μια ευκαιρία γι' αυτούς, αφενός, να φορτώσουν με τα χειρότερα ένα κόμμα το οποίο δεν τους νοιάζει αν υπάρχει, ή δεν υπάρχει και, αφετέρου, να θάψουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα αιτήματα της πολιτικής που τόσο πολύ τρέμουν: τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ, τη ποινική δίωξη των πολιτικών του δοσιλογισμού. Είναι τυχαίο άραγε που χρεώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις αυτές, θέσεις που δεν έχει και κάνε κάθε προσπάθεια να αποτινάξει;

      Διαγραφή
  3. Και μια ερώτηση ακόμα αν επιτρέπεται. Στο παρακάτω σάιτ, βλέπω πως το χρέος μας είναι 383 δις ευρώ και είναι στο 214% επί του ΑΕΠ. Βασίζεται λέει σε στοιχεία της κυβέρνησης. Εδώ μας λένε για 315 δις και 175%. Ποιο είναι σωστό;

    http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω σε ποια στοιχεία βασίζεται. Πάντως ούτε 315 δις ευρώ είναι. Πρόκειται για σκόπιμη υποεκτίμηση.

      Διαγραφή
  4. Δημήτρη εμείς του εξωτερικού πως μπορούμε να συνεισφέρουμε να περάσουμε στην άλλη όχθη. Δώσε μας εντολή και θα ενεργήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι εφημερίδες πάντως γράφουν οτι ο Τουρκογλου είπε στο Τσιπρα να μη βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός διότι θα μπλεχτεί με σκ@τα και οτι θα τον Γ@μησ*υν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ερωτηση μου ειναι μηπως η επισπευση των εκλογων ειναι μια πολυ καλα σχεδιασμενη κινηση απο την ΕΕ με την εννοια οτι ειτε ο Συριζα συμβιβαζεται και υπογραφει, οποτε κανενα προβλημα, ειτε δεν το κανει και θυσιαζεται η ελλαδα για παραδειγματισμο των αλλών κρατων. Οποτε μετα την "τιμωρια" της Ελλαδας ο γερμανικος λαος ικανοποιειται ηθικα και δινει συναινεση για μαζικη αγορα κρατικων ομολογων των αλλων χωρων , οι οποιες θα εχουν με την ουρα στα σκελια συμφωνησει σε οποιο προγραμμα τους πουν για να αποφυγουν το ελληνικο προηγουμενο. Δηλ. οπως και να χει ειναι win win. Την αποψη σας θα ηθελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. " Πρώτο σενάριο: Έξοδος από το ευρώ και άτακτη χρεοκοπία

    Στην πρώτη περίπτωση, αν δηλαδή η Ελλάδα αποκηρύξει τα χρέη της, τότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρνηθεί να ανανεώσει τη στήριξή της με παροχή ρευστότητας στη χώρα. Μιλάμε για ένα ποσό 40 δις ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του ελληνικού ΑΕΠ. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει πολύ σύντομα μια νέα κατάρρευση της παραγωγής, που θα εξαναγκάσει τη χώρα να αποχωρήσει άμεσα από το ευρώ, έτσι ώστε να μπορέσει η Τράπεζα της Ελλάδος να τυπώσει χρήμα για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό.

    Το νέο νόμισμα θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί και πολύ σύντομα οι Έλληνες θα βιώσουν αυτό που περιγράφεται στο βιβλίο του Adam Fergusson που αναφέρεται στο τι έζησε η Γερμανία κατά την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης με τον υπερπληθωρισμό. Τίτλος του βιβλίου: Όταν το χρήμα πεθαίνει (When Money Dies: The Nightmare of Deficit Spending, Devaluation, and Hyperinflation in Weimar Germany)"

    http://www.patrasevents.gr/article/142958-telegraph-gia-na-sothei-i-ellada-prepei-na-figei-apo-to-euro


    Οι ξενες φυλλαδες αναφερουν οτι με επιστροφη σε εθνικο νομισμα θα εχουμε υπερ-πληθωρισμο τυπου Βαιμαρης.

    Ποια η γνωμη σας κ.Καζακη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για ανοησίες. Πρώτο: ο υπερπληθωρισμός στη Βαιμάρη οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι η Γερμανική κυβέρνηση έπρεπε να πληρώνει σε χρυσό τις αποζημιώσεις που της είχαν επιβάλει με τη συμφωνία των Βερσαλιών. Επιπλέον την είχαν φορτώσει με χρέη, τα οποία και πάλι πλήρων με χρυσό, ενώ η κύρια περιοχή βιομηχανικής της ανάπτυξης η περιοχή του Ρουρ ήταν υπό Γαλλική επικυριαρχία. Ο υπερπληθωρισμός προέκυψε ως αποτέλεσμα όλων των αυτών των ληστρικών εκροών προς όφελος των νικητών του πολέμου. Όταν αυτές οι εκροές σταμάτησαν - κυρίως με τη συμφωνία της Λωζάννης του 1932 - ο υπερπληθωρισμός κάμφθηκε και ελέγχθηκε.
      Δεύτερο: Και βέβαια θα σταματήσει η ΕΚΤ να δίνει ρευστότητα. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε για την παραγωγή, μιας και η ρευστότητα αποροφάται από τις μαύρες τρύπες των τραπεζών. Δεν πηγαίνει στην οικονομία και κυρίως στην παραγωγή. Από τη στιγμή που αποδεσμευτούμε από τους περιοριστικούς όρους της ΕΚΤ, τι μας εμποδίζει να ενισχύσουμε την κυκλοφορία του χρήματος, είτε με ηλεκτρονικό χρήμα διαμέσου των υπό εκκαθάριση τραπεζών, είτε με την έκδοση ευρωχαρτονομίσματος από το νομισματοκοπείο. Στον Χολαργό τυπώνονται - κατ' εντολή της ΕΚΤ - δεκάευρα και εικοσάευρα. Τι μας εμποδίζει να βάλουμε μπρος τις μηχανές; Οι απαγορεύσεις της ΕΚΤ;
      Τρίτο: Δεν θα πληρώνουμε χρέη - δημόσια και ιδιωτικά. Αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσει η αιμοραγία της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας. Κι έτσι η πρόσθετη νομισματική κυκλοφορία μπορεί να δωθεί στους φορείς της οικονομίας για αύξηση της αγοραστικής δύναμης, τζίρο στην εσωτερική αγορά και επενδύσεις.
      Τέταρτο: από την στιγμή που η οικονομία θα μπει σε διαδικασία ανάκαμψης - κι αυτό θα αρχίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή - το νέο εθνικό νόμισμα που θα εισαχθεί σε 6-8 μήνες δεν θα δεχθεί καμιά υποτίμηση, ούτε πληθωριστικές πιέσεις. Άλλωστε δεν έχουμε κανένα λόγο να εκδόσουμε το νεο εθνικό νόμισμα για τις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Τουλάχιστον για τα πρώτα δυο με τρία χρόνια. Που θα το βρουν οι κερδοσκόποι για να παίξουν μ' αυτό; Πρέπει αναγκαστικά να το αγοράσουν από τη δική μας κεντρική τράπεζα. Αν αυτό απαγορευτεί, που θα το βρουν για να το υποτιμήσουν;
      Όλα αυτά έχουν συζητηθεί εξαντληντικά στους χώρους των οικονομολόγων. Δεν είναι τυχαίο που το 2012 μια ομάδα οικονομολόγων κέρδισε το Wolfon Prize (που είναι η ανώτερη διάκριση για τους οικονομολόγους μετά το Νόμπελ) για την εργασία της που αποδείκνυαν ότι μπορεί μια χώρα σαν την Ελλάδα να μεταβεί σε εθνικό νόμισμα με ασφάλεια και χωρίς τρικυμίες, σαν αυτά που μας λένε τα παπαγαλάκια.

      Διαγραφή
  8. Για την 3η ψηφοφορία θα έχουν άλλον υποψήφιο πιθανότατα "αριστερό". Και ΤΟΤΕ θα ψηφιστεί απο 180. Ο Κουβέλης είπε στους δικούς του "ψηφίστε όποιον θέλετε χωρίς συνέπειες εναντιον σας απο το κομμα" και ο Καμμένος δήλωσε "δεν ψηφιζουμε Δήμα". Αλλά αν βρεθεί κανας Αβραμόπουλος ή Κωνσταντόπουλος τι θα κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ. Καζακη με ποιό τροπο θα μπορούσε με εθνικό νομισμα να μηδενιστεί το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα και πόσος χρόνος απαιτείται; Η περίπτωση της 4ημερης 28ωρης εβδομάδας εργασίας είναι τρελή υπόθεση ή οι αριθμοί βγαίνουν; Υπολογίζω οτι αρκει ενα ποσό γύρω στα 12 δισ. ευρω. Το οποίο θα ειναι σε εθνικο νόμισμα και θα χορηγείται ως επιδότηση στους εργοδότες ωστε να προσλαβουν και να απασχολησουν διπλάσιο ή τριπλάσιο αριθμο ατόμων απο τις λίστες των ανέργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εθνικό κρατικό νόμισμα επιτρέπει την χρηματοδότηση της οικονομίας χωρίς να συσσωρεύονται χρέη. Η ανεργία μπορεί να καταπολεμηθεί αν από την πρώτη στιγμή εφαρμόσεις ανελαστικές σχέσεις εργασίας και μειώσεις το πραγματικό ωράριο εργασίας, αλλά και το ύψος της ηλικίας συνταξιοδότησης. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να έχεις εβδομάδα 28 ωρών από την πρώτη στιγμή, γιατί θα πρέπει να έχεις ανεβάσει το επίπεδο εισοδήματος και κοινωνικών παροχών σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μην σπρώχνει η ανάγκη βιοπορισμού τον εργαζόμενο στη δεύτερη εργασία. Οπότε θα είναι δώρο, άδωρο.

      Διαγραφή
  11. http://ardin-rixi.gr/archives/99857
    Αλλη μια δικαιωση του Δημητρη.Οι'' αντιμνημονιακοι ''ανησυχουν μηπως γινουν εκλογες και τρομοκρατουν τον κοσμο.Οι μασκες επεσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλα, εκεις στο Αρδην γραφουνε κατι ανοησιες που τις εχει πει ο Μιχαλολιακος 2 χρονια πριν, του τυπου να φτιαξουμε την παραγωγη μας και μετα να βγουμε απο το Ε, χαχαχαχα.

      Διαγραφή
    2. Ο Καραμπελιας, επειδή δεν έχει παει φαντάρος, φοβάται τους τούρκους πολύ. Δυο διαδηλώσεις που έχει οργανώσει την τελευταια 5ετια έγιναν για να μη μπει η Τουρκία στην ΕΕ. Ενω είναι καλά να βρίσκεται εντος η Ελλάδα. Και να σκεφτειται οτι το πτυχίο του είναι στα ...οικονομικά. Και όμως, αυτό το άτομο μπορεί και να το δουμε στην βουλή στις επόμενες εκλογές και τον Καζάκη να κοιτάει απέξω.

      Διαγραφή