Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αποδέχθηκε τους όρους Σόιμπλε και των δανειστών η ελληνική πλευρά.

Ο Τσίπρας λίγο πριν τη σύνοδο δήλωνε στο Reuters: "Είμαι βέβαιος ότι το αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης με τους όρους που την συνοδεύουν θα γίνει αποδεκτή" http://www.reuters.com/article/2015/02/20/us-eurozone-greece-idUSKBN0LO0O620150220

Η ελληνική πλευρά ολοκλήρωσε την κατά κράτος υποχώρησή της μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών, αποδεχόμενη και το συνοδευτικό πρόγραμμα διάσωσης μαζί με την παράταση της δανειακής σύμβασης για 4 μήνες.

Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται την Δευτέρα να παρουσιάσει τις προτάσεις της για το νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων (δηλαδή το νέο μνημόνιο).


Οι βασικές κατευθύνσεις που αποφασίστηκαν είναι οι εξής:

1. Πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής κυνηγώντας μικρομεσαίους και όσους έχουν συσσωρεύσει χρέη στην εφορία.

2. Πάταξη της διαφθοράς που σημαίνει ότι το κυνηγητό του κακομοίρη θα συνεχισθεί στο όνομα του νόμου και της τάξης.

3. Αναπροσαρμογή της δημόσιας διοίκησης σύμφωνα με την εργαλειοθήκη ιδιωτικοποίησης του ΟΟΣΑ.

4. Ευρύτερη αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου, δηλαδή θα συνεχιστεί το ξεπούλημα μέσω κυρίως του ΤΑΙΠΕΔ.

5. Πλατύ δίκτιο συσσιτίων για χιλιάδες ανθρώπινα ράκη των μεταρρυθμίσεων με κονδύλια από Ευρώπη. Η χαρά των εργολάβων της μιζέριας και των τρωκτικών ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Όλα αυτά στα πλαίσια της αυστηρής τήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας στον υφιστάμενο προϋπολογισμό που ψήφισε Σαμαράς-Βενιζέλος και υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις άγριας λιτότητας και οριζόντιων περικοπών.

Ταυτόχρονα η κηδεμονία και η αποικιοκρατική εποπτεία θα συνεχιστεί όχι από την τρόικα, αλλά απευθείας από τους "θεσμούς" της ΕΕ διαμέσου της ομάδας κρούσης του Ράιχενμπαχ και των επιτρόπων. Τυφλή υποταγή στο δημοσιονομικό σύμφωνο και ότι προβλέπει.

Αυτό ήταν. Μια από τα ίδια και χειρότερα. Τον λόγο έχει τώρα η κοινωνία, ο λαϊκός παράγοντας. Όλοι στις πλατείες να ακυρώσουμε το νέο ξεπούλημα της χώρας.

62 σχόλια:

  1. file an de sou aresoun mi tous ksanapsifiseis emeis theloume katargisi tou emfia kourema 50% dimosiou xreous me tis kataliles proypotheseis kai epistgrofh tou vasikou sta 741 euro kai afta pou grafeis esy EGO ta diavazo verese!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ψηφίζεις Βενιζέλο. Γιατί αυτά ήταν το περιεχόμενο του 2ου μνημονίου και του PSI. Και επειδή σε βλέπω άφαντο από τη τούτη τη χώρα, θα προτιμούσα να μείνεις εκεί που είσαι και να μας επιτρέψεις να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή αποικιοκρατία. Εσύ βολέψου εκεί που βρίσκεσαι και μην μας απασχολείς.

      Διαγραφή
    2. Ιδιαίτερα σκληρός και απόλυτος ήταν για ακόμα μια φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup όπου η Ελλάδα και οι Βρυξέλλες κατέληξαν σε κατ' αρχήν συμφωνία.

      Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Οι Έλληνες σίγουρα θα περάοσυν πολύ δύσκολα όταν θα εξηγήσουν την συμφωνία στους ψηφοφόρους τους».

      Επίσης είπε ότι όσο δεν ολοκληρώνεται το πρόγραμμα αξιολόγησης τότε χρήματα δεν θα δοθούν στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    3. Na doume George....tha katargisi ton ENFIA ? tha pai ton "basic salary" sta 751 euro? Oso gia to kourema kata 50% tou xreous na ise veveos oti den prokitai na to dis oute sta pio crazy dreams sou.
      stay calm then......

      Διαγραφή
    4. Μιχάλη, η στάση της Γερμανίας και υπολοιπης ΕΕ θυμιζε αρχικά το bad cop - good cop, αλλά δυστυχώς αυτοί ήταν πάντα έτσι. Αδίστακτοι.

      " Η περήφανη στάση του Χαρίλαου Τρικούπη που έδειξε την έξοδο στους ιδιώτες δανειστές, οι οποίοι, με πρώτους τους Γερμανούς, αξίωναν να πάρουν τον οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο της χώρας, να εισπράττουν τα έσοδα του ελληνικού κράτους και να γίνει ιδιοκτησία τους η Εθνική Τράπεζα, ζητούσαν νέους φόρους επί των Ελλήνων και απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ απαιτούσαν οι τόκοι που θα πλήρωνε η Ελλάδα για δάνειο 459 εκατομμυρίων δραχμών να φτάσουν τα 750 εκατομμύρια χρυσά φράγκα.
      Το παλάτι και οι περισσότερες ελληνικές εφημερίδες στήριξαν στην ουσία τους προκλητικούς δανειστές, υποσκάπτοντας τα εθνικά συμφέροντα και τη θέση του ελληνικού λαού.

      Η γερμανική αυτοκρατορία «τιμώρησε» στη συνέχεια την Ελλάδα, προκαλώντας από το παρασκήνιο τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και επιβάλλοντας τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο στη χώρα, το 1898"

      "Ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος διατηρήθηκε στη χώρα μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά τα τελευταία δάνεια ξεπληρώθηκαν το…1978!! Τότε μάλιστα έκλεισε και το γραφείο του ΔΟΕ στην Αθήνα."

      http://www.candianews.gr/2015/02/14/apo-1894-germania-zitouse-ton-elegcho-tis-elladas-logo-danion-ti-axiose-ke-pos-apilise-polemo-ton-trikoupi/

      Διαγραφή
    5. Κύριε Καζάκη, επειδή απότι φαίνεται έχουν στεγανά απο τη μια αν επαναστατησει ο κόσμος να φέρουν στρατιωτικο νομο (και πιθανή εμπλοκή της Τουρκίας με πόλεμο με Κύπρο ή/και Ελλάδα. και να πληρώνουμέ και έξτρα αποζημιώσεις όπως το 1897), ή αν, λέμε τώρα, πηγαίναμε προς μεριά Ρωσίας/Κίνας να μας παρουσιάσουν ότι τους "προδώσαμε" πήγαμε με τον εχθρό της Δύσης, και απο εκεί που είμασταν το θύμα να είμαστε πάλι οι φταίχτες για την υπόλοιπη Ευρώπη και οι Γερμανοί "καλά" μας τιμωρούσαν τόσα χρόνια, (όπως ακριβώς είχε γίνει μετά το 1940 http://eamb-ydrohoos.blogspot.de/2015/02/traianou-the-big-bang-theory.html?m=1 ). Θα ήθελα να μας πείτε τί στρατηγική μπορούμε εμείς να εφαρμόσουμε για να προστατέψουμε την Ελλάδα;

      Διαγραφή
    6. Κανένας δέν μπορεί να σε βλάψει παρά μόνο αν του το επιτρέψεις.
      Είσαι ο πιό ισχυρός στο σύμπαν σου.
      Αυτό ισχύει για τον καθένα.
      Όταν λες ότι θα επαναστατήσεις, εσύ ο ίδιος έχεις τοποθετήσει τον εαυτό σου ως θύμα κάποιας άλλης δύναμης που θεωρείς πιό ισχυρή από εσένα. Το ίδιο κάνεις όταν θεωρείς ότι πρέπει να προστατευτείς από κάτι έξω από σένα.
      Και όταν νομίζεις ότι πρέπει να πάρεις την άδεια από κάποια εξουσία έξω από σένα; Υποτιμάς τον εαυτό σου με διάφορους τρόπους. Το ίδιο κάνουν οι περισσότεροι μηχανικά από συνήθεια ή έχει περάσει στο DNA.
      Το DNA όμως καί οι συνήθειες μπορούν να αλλάξουν, όταν αλλάξεις εσύ. "Αλλάζοντας τον εαυτό μου, αλλάζω τον κόσμο όλο".
      Δεν υπάρχει όμως κάτι που να είναι καλύτερο από κάτι άλλο με απόλυτους όρους. Υπάρχουν απλά επιλογές που μπορείς να κάνεις.
      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
    7. Αν διαβαζες τα 2 λινκς που εδωσα παραπάνω θα καταλάβαινες τι δυναμεις υπάρχουν, εδώ και πολλά χρόνια. και κατα πόσο ελευθερος εισαι. (και δεν εννοω για επιλογες τύπου "να παραγγείλω σουβλακια ή πιτσα;"). Δες στη περίπτωση Τρικούπη τι κάναν για παράδειγμα.

      Διαγραφή
    8. Για την ακρίβεια υπήρχαν, οι εχθρικές δυνάμεις στο παρελθόν επειδή κάποιοι τους επέτρεψαν να υπάρξουν.
      Είμαστε ενέργεια όχι μόνο ότι πιάνουν τα αισθητήρια όργανά μας. Πολλές επιστήμες και τεχνολογίες μας έχουν δώσει πάρα πολλές ενδείξεις για το τι εστί ενέργεια. Αλλά ο κόσμος ακόμα δεν έχει καταλάβει, ποιά η σημασία της ενέργειας. Χρειαζόμαστε, για να ισορροπήσουμε, και την αυτογνωσία, έτσι θα βιώνουμε συνειδητά, αυτό πού είμαστε.
      Τα πάντα είναι ενέργεια. Η ενέργεια δεν έχει σύνορα. Δεν είσαι ξεχωριστός ούτε από μια πίτσα, ούτε από ένα κομήτη, όσον αφορά την ενέργεια.
      Επίσης το παρελθόν είναι παρελθόν, το μέλλον άγνωστο, στο παρόν; θα μπορούσες να ερευνήσεις που βρίσκεσαι και τι κάνεις, υπάρχει κάποια απειλή στο παρόν;
      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
    9. Έλα, πες την αλήθεια. Πόσες μαυροδάφνες; το 1978 εφυγε ο διεθνης οικονομικος ελεγχος και 3 χρονια μετα, το 81, μπηκαμε στην εοκ. απο το 2010 και μετα εχουμε κατοχη. αν εσυ δεν βλεπεις καμια απειλη, μαλλον ζεις αλλου. αν ενδιαφερεσαι, οταν θα μας πάρουν το φυσικό αεριο θα σε προτεινω για υπουργο ενέργειας, μιας και το κατέχεις απότι φαινεται. φιλικά πάντα.

      Διαγραφή
    10. Εγώ αγαπητέ, αγωνίζομαι για την ελευθερία και την ευημερία όλων όσους μπορώ να επηρεάσω μια ζωή (Είμαι 50 ετών). Κι αυτό προσπαθώ να κάνω με τις απαντήσεις που δίνω σ' αυτό το blog. Μιλάω ψυχολογικά κυρίως και απευθύνομαι στο άτομο. Ότι το κάνω, το κάνω επειδή με ευχαριστεί, δεν νοιώθω ότι μου χρωστάει κάποιος.
      Στην δικιά μου ζωή περνάω πολύ καλύτερα κατανοώντας καί ξεπερνώντας του φόβους μου καί ζώντας στο παρόν. Με τους άλλους μου αρέσει να μοιράζομαι και να τους αφήνω ελεύθερους να ζούν στον κόσμο που αυτοί επιλέγουν. Προσωπικά δεν νοιώθω κάποια κρίση, όσον αφορά την Ελλάδα όπως θα την ήθελα, όπως προείπα, ελευθερία και ευημερία για όλους.
      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
    11. Εσύ λοιπόν, και αρκετοί άλλοι, βλέπεις ότι υπάρχει απειλή, ποιά η στάση σου απέναντι σ' αυτή;
      Απ' ότι είδα εξετάζεις διάφορα σενάρια πού έχεις αντλήσει από διάφορες ερμηνείες των γεγονότων του παρελθόντος και ζητάς και την γνώμη του Καζάκη αν υπάρχουν στρατηγικές για προστασία από τις απειλές. (παραπάνω εννοούσα απειλή στο άμεσο παρόν αλλά τέλος πάντων).

      Εγώ χωρίς να χρησιμοποιώ απαραίτητα την ιστορία αλλά την εμπειρία μου λέω ότι όταν αρχίζει κάποιος να ασχολείται με την προστασία αντί με το ιδανικό αναβάλλει το ιδανικό όλο και πιό μακριά στο μέλλον. Αυτό το κόλπο της αναβολής του ιδανικού για την ασφάλεια κ.λ.π. είναι ένα από τα πιό αποτελεσματικά εργαλεία στα χέρια των λαοπλάνων.
      Προτείνω να αρχίσεις, να ζείς το ιδανικό σου στο παρόν.
      Θα βάλεις κι άλλα εμπόδια σ' αυτό, αυτομάτως, όπως "είναι εφικτό;", "θα με πούνε γραφικό;" κ.λ.π.
      Προτείνω να τα ξεπερνάς.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
    12. φιλε Ηλια, πιθανολογω οτι εισαι βαλτο τρολ για να πας τη κουβεντα αλλού. αν δεν εισαι και τα λες καλοπροαιρετα, σ'ευχαριστω που νοιαζεσαι για τους αλλους. αλλα ασε αυτη τη συζητηση οταν θα εχουμε παλι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σ'αυτο το τοπο. αυτο ειναι και το ιδανικο για μενα. και δεν το αναβαλλω, το θελω ΤΩΡΑ.

      Διαγραφή
    13. Δεν συμμετέχω σε χαρακτηρισμούς πιθανολογικούς, ούτε διδάσκω κάτι.
      Τραγουδάω: Είναι αληθινά ελεύθερος αυτός που ξέρει ποιός αληθινά είναι.
      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
  2. "Αριστερό"-καμμένο προσκύνημα.

    20-2-2015«Έχουμε δρομολογήσει πρωτοβουλίες για λογιστικό έλεγχο του χρέους» τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Κυρ. 15/2/15 Λαφαζάνης: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ, ΟΜΩΣ, ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

    20-2-2015.Για μια συμφωνία-αίνιγμα στο Euroroup κάνει λόγο η ιστοσελίδα iskra του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κρίσιμης συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.
    Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το «αίνιγμα» αυτό, «γεννά» ερωτηματικά, ελπίδες, αγωνίες και ανησυχίες.

    Ο Πάνος Καμμένος 18-2-2015
    «Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε Κούγκι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σε στρατιωτικούς συντάκτες, το μεσημέρι της Τετάρτης.
    «Η δανειακή σύμβαση, για την οποία θα υποβάλλει αίτημα παράτασης η ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει σχέση με το μνημόνιο» ανέφερε.

    Τι έχουμε να ακούσουμε ακόμα! Έχουμε πολύ δουλειά πάνω στο κομμάτι της ενημέρωσης του κόσμου. Μιλάμε πάντα για την Ελλάδα του πλανήτη Γη, γιατί κάποιοι επαγγελματίες απατεώνες της νομής της εξουσίας και της κομματίλας μάλλον σκέφτονται ζουν και απευθύνονται με όρους εξωπλανητών και παράλληλου σύμπαντος.

    Καλή δουλειά. Καλό αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεφτίλα η υποταγή στους δανειστές. Άθλιο το κείμενο που υπογράψαμε. Κακά τα ψέματα, δεν είναι έτοιμοι οι Έλληνες για έξοδο από το ευρώ. Παγιδευτηκαμε στην προσκόλλησή μας σε αυτό.

    Καζάκη, τι σε νοιάζει τι ψήφισε ο από πάνω; Μήπως πρέπει να καταθέσει πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων πριν σου μιλήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψε μας πάλι κανένα παραμυθάκι με ηλίθιους νάνους που πίστεψαν τη σαραντάχρονη χιονάτη και άσε τις εκτιμήσεις για το τι κάνουν οι Έλληνες.
      Το ότι είσαι νούμερο, φαίνεται από την ερώτηση που κάνεις στον Καζάκη.

      Διαγραφή
    2. Εσύ πάντως συνεχίζεις να διαβάζεις Καζάκη παρά το κράξιμο. Γιατί άραγε; Μπορείς να μας καταθέσεις την δική σου πρόταση (ή του κόμματός σου, τέλος πάντων) μήπως μάθουμε τίποτα και εμείς οι υπόλοιποί;

      Διαγραφή
    3. Ολα στο κοσμο θα τα ριξετε παλι, ε;
      Ο κοσμος δεν εχει Ε στη τσεπη για το θελει, αριστερε Μουρουτη.
      Για ρωτα τον αργηγουλη σου, τολμα να καταθεσει αναθεωρημενο προυπολογισμο; Του Σαμαρα τον προυπολογισμο υλοποιει τωρα, με κατι αλλαγε της πλακας, τυπου παιρνω τις καθαριστριες, αλλα μεσα στα υπαρχονται πλαισια των νεων 15.000 προσληψεων, που προεβλεπε ο προυπολογισμος του Σαμαρα.
      Ακομα καη καταργηση του πληστηριασμου της Α΄ κατοικιας, εαν δεν κινηθει μεσα στα δημοσιονομικα πλαισια του υπαρχοντος προυπολογισμου, θεωρειται μονομερης ενεργεια και πρεπει να συμφωνησει η τροικα, συγνωμη, οι θεσμοι.

      Διαγραφή
    4. Η γόνιμη κριτική συνοδεύεται από γόνιμες προτάσεις κι όχι κρεβατομουρμούρα και βλακώδεις επισημάνσεις.

      Διαγραφή
  4. Του θεάματος είναι μόνο τα πανηγύρια. Σβήνουν μετά το σβήσιμο της τηλεόρασης. Αυτό που θα πάθει και ο Τσίπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως θα σου λέγα να κλειστείς στο σπίτι σου και να κλάψεις μόνος σου σε καμιά γωνιά για να αρχίζεις να συνηθιζεις την απομόνωση στην οποία θα βρίσκεσαι από δω και πέρα...
    Καλά πάρε παρέα και τον Κουτσούμπα και την Κανέλη να κλάψετε στην αγκαλιά του Βενιζέλου, όλη μαζί μια παρέα είσαστε, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε.

    Και μάθε να διαβάζεις και τη βαρβαρική γλώσσα των αγγλικών για να μάθεις τι σημαίνει :
    Running a primary surplus of 1.5 percent of GDP a year, instead of 3 percent this year and 4.5 percent thereafter,
    μια και δεν βλέπω να το αναλύεις πουθενά αυτό στα άρθρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oυαου, θα λασκαρουνε λιγο τις αλυσιδες και κατι εγινε.
      Προυπολογισμος με πλεονασματα ειναι θανατηφορα λιτοτητα.

      Διαγραφή
    2. @ThouBou: ΕΚΤΕΙΘΕΣΑΙ! Εισαι ασχετος και κανει μπαμ, μη γραφεις τετοιες μαλακιες!

      Διαγραφή
  6. Άα! ξέχασα να σου πω να διαβάσεις και τρεις νομπελίστες τον Κρούγκμαν, τον Πισαρίδη και τον Στίγκλς, αλλά τι λέω αυτοί δεν πιάνουν την εξαιρετική σου διάνοια, άλλωστε ποιος ξέρει πόσα θα τους λάδωσε ο Σύριζα ή οι Αμερικάνοι ή το σύμπαν ολόκληρο, άσε που και το νόμπελ από κουμπαριές το πήρανε!

    Και φυσικά το σχόλιο μου θα δημοσιευθεί μετά από την έγκριση της κομμιντέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθατε στη ζωή μας συριζαίικα μουρουτάκια. Το πρόβλημα για εσάς, θα είναι το πως θα φύγετε. Δεξιά και αριστερά μουρουτάκια, όλα θα έχετε το ίδιο κακό τέλος.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Κι εσύ κοίτα να ξαναδιαβάσεις τους τρεις Νομπελίστες ινδάλματα για σένα Μπόλεκ, Λόλεκ και Άβερελ Ντάλτον αλλά τι λέω αυτοί δεν πιάνουν την εξαιρετική σου διάνοια.

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σηματοδοτεί φίλε μου, πως η ελληνική κυβέρνηση υπέκυψε πλήρως στον εκβιασμό και πήραν πίσω το μέσο του εκβιασμού. Αν σηκώσει κεφάλι ξανά, θα έχουμε πάλι τα ίδια. Για αυτό λέμε πως μέσα στο ευρώ, δεν πρόκειται ποτέ να πάρει κάτι η Ελλάδα. Πάντα θα λειτουργεί με το βάρος του κοψίματος της ρευστότητας από την ΕΚΤ.

      Διαγραφή
  8. Υπάρχει πιθανότητα να κατατατεθή αναθεωρημένος προύπολογισμός; Αν τελικά δν γίνη, τότε θα μειωθουν οι μισθοί εκτός του νέου μνημονίου; (αυτό δν προβλέπει ο ηδη κατατεθείς) Πως θα το δικαιολογήοσυν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ.ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟΣΟΚΑΛΑ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΨΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΙΝ ΑΣΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙ , ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ,ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ, ΞΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΓΚΕΣ ΟΤΑΝΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΛΕΙΦΤΕΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορείς να γράψεις, όταν μπορέσεις, ένα λίγο πιο αναλυτικό άρθρο Δημήτρη; Ή μια εκτακτη εκπομπή "Στο μικρόφωνο"; Ευχαριστώ.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημητρη ακου αυτο
    https://www.youtube.com/watch?v=EDJwttly05c#t=125

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Τσιπρας παντως εκανε και πανηγυρικο (ή πανηγυρτζιδικο) διαγγελμα. Λεει μετα απο "σκληρη" διαπραγματευση, εδωσε τελος στα μνημονια και τη λιτοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα αγωνιστείτε κ.Καζάκη γράφοντας βιβλία , αρθρογραφόντας στο Χωνί και στο forum σας, κάνοντας ραδιοφωνικές εκπομπές μέσω διαδικτύου και μιλώντας σε εκδηλώσεις ????
    Και με αυτά όλα τα μέσα ξεσηκώνετε εδώ και 5 χρόνια το 0,7 % του λαού.
    Δύο τινά λοιπόν :
    Ή το υπόλοιπο 99.3 του εκλογικού σώματος είναι εντελώς κρετίνοι και δεν μπορούν να σας καταλάβουν (αυτό πιστεύετε εσείς )
    Ή απλά δεν πείθετε και δεν σας ενδιαφέρει κιόλας να πείσετε και τόσους πολλούς.

    Kύριε Καζάκη , έχετε πολλές σωστές απόψεις σε πολλά θέματα , πολύ πατριωτικό λόγο , ορθότατες αναλύσεις που ακόμα και οικονομολόγος κάποιος να μην είναι μπορεί να πιάσει το κεντρικό μήνυμα ......!

    Κύριε Καζάκη , σας δόθηκε περίτρανα η ευκαιρία πριν τις εκλογές , πριν αποφανθείτε ότι πρόκειται για καινούργιους προδότες να μπείτε μέσα στην βουλή και να απαιτήσετε να βρίσκεστε στο οικονομικό επιτελείο !Θα μου πείτε σας δόθηκε η ευκαιρία να μπείτε με κάποιο κόμμα που αντιπαθείτε και θεωρείτε γραφικό .......! Δεκτόν........! Αλλά αν πραγματικά θεωρούσατε σίγουρους προδότες τον συριζα και τους ανελ είναι δεδομένο ότι δεν θα αποσυρόταν το ΕΠΑΜ από τις εκλογές ....... Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι δεν μαζεύω ποσοστά εισόδου στη βουλή , έτσι καλύτερα να πάνε οι ψήφοι αυτοί σε αντιμνημονιακές δυνάμεις που μπορούν να πάρουν την διακυβέρνηση ......... Το ΕΠΑΜ είχε και επίσημη παρότρυνση στην ιστοσελίδα του προς τα κόμματα αυτά............. ΑΡΑ δοσίλογους πριν την 25η του Γενάρη δεν τους θεωρούσατε .............!!!!! Και όσο για την γραφικότητα και την λαμογίστικη κατ’εσάς παρέα των Ανελ, στην παρότρυνση του ΕΠΑΜ στην κεντρική του ιστοσελίδα πριν τις εκλογές δεν είδα κάποια τέτοια αναφορά, παρά μόνο ανάρτηση στήριξης προς όλες τις αντιμνημονιακά φερόμενες δυνάμεις….! Έληξε λοιπόν αυτό!
    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα αγωνιστείτε κ.Καζάκη γράφοντας βιβλία , αρθρογραφόντας στο Χωνί και στο forum σας, κάνοντας ραδιοφωνικές εκπομπές μέσω διαδικτύου και μιλώντας σε εκδηλώσεις ????
    Και με αυτά όλα τα μέσα ξεσηκώνετε εδώ και 5 χρόνια το 0,7 % του λαού.
    Δύο τινά λοιπόν :
    Ή το υπόλοιπο 99.3 του εκλογικού σώματος είναι εντελώς κρετίνοι και δεν μπορούν να σας καταλάβουν (αυτό πιστεύετε εσείς )
    Ή απλά δεν πείθετε και δεν σας ενδιαφέρει κιόλας να πείσετε και τόσους πολλούς.

    Kύριε Καζάκη , έχετε πολλές σωστές απόψεις σε πολλά θέματα , πολύ πατριωτικό λόγο , ορθότατες αναλύσεις που ακόμα και οικονομολόγος κάποιος να μην είναι μπορεί να πιάσει το κεντρικό μήνυμα ......!

    Κύριε Καζάκη , σας δόθηκε περίτρανα η ευκαιρία πριν τις εκλογές , πριν αποφανθείτε ότι πρόκειται για καινούργιους προδότες να μπείτε μέσα στην βουλή και να απαιτήσετε να βρίσκεστε στο οικονομικό επιτελείο !Θα μου πείτε σας δόθηκε η ευκαιρία να μπείτε με κάποιο κόμμα που αντιπαθείτε και θεωρείτε γραφικό .......! Δεκτόν........! Αλλά αν πραγματικά θεωρούσατε σίγουρους προδότες τον συριζα και τους ανελ είναι δεδομένο ότι δεν θα αποσυρόταν το ΕΠΑΜ από τις εκλογές ....... Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι δεν μαζεύω ποσοστά εισόδου στη βουλή , έτσι καλύτερα να πάνε οι ψήφοι αυτοί σε αντιμνημονιακές δυνάμεις που μπορούν να πάρουν την διακυβέρνηση ......... Το ΕΠΑΜ είχε και επίσημη παρότρυνση στην ιστοσελίδα του προς τα κόμματα αυτά............. ΑΡΑ δοσίλογους πριν την 25η του Γενάρη δεν τους θεωρούσατε .............!!!!! Και όσο για την γραφικότητα και την λαμογίστικη κατ’εσάς παρέα των Ανελ, στην παρότρυνση του ΕΠΑΜ στην κεντρική του ιστοσελίδα πριν τις εκλογές δεν είδα κάποια τέτοια αναφορά, παρά μόνο ανάρτηση στήριξης προς όλες τις αντιμνημονιακά φερόμενες δυνάμεις….! Έληξε λοιπόν αυτό!
    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί λοιπόν κύριε Καζάκη συνεχίσατε να θέλετε να κάνετε τον απ'έξω κριτή ? ? ?

    Γιατί δεν συστρατευτήκατε και να προσπαθήσετε με κάθε τρόπο να είστε σε κάποια καίρια θέση του οικονομικού επιτελείου ή σε θέση πολύ ουσιαστική? Πχ. απαίτηση προς τον καμμένο, τον γραφικό ναι , για να συμμετέχετε μαζί του στις εκλογές, όχι για το φιλοθεάμων κοινό που θέλει να σας βλέπει να τυραννιέστε κύριε Καζάκη ούτε για να βολευτείτε με θεσούλες, για τον λαό που θέλετε να αγωνιστείτε ουσιαστικά .....!

    Γιατί δεν μπήκατε και εσείς να αγωνιστείτε και να σας κρίνουν με την ουσιαστική εφαρμογή των όσων λέτε τόσα χρόνια ?

    Ας το προσπαθούσατε και όταν θα καταλαβαίνατε από την πρώτη ημέρα ότι πρόκειται περί νέων δοσίλογων να βγαίνατε και να δηλώνατε στο λαό είτε από την βουλή είτε από την θέση την οποία θα κατείχατε, ότι εγώ ο Καζάκης πρότεινα το τάδε το ταδε το ταδε αλλά η κυβέρνηση θέλει πάλι υποταγή.
    Να είστε σίγουρος ότι ο κόσμος που σας γνωρίζει και σας εμπιστεύεται θα θεωρούσε πολύ σωστή την παραίτησή σας . Άλλωστε το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και πολλοί θα καταλαβαίνανε αργά ή γρήγορα με την πάροδο των μηνών και με την επιδείνωση των συνθηκών στην Ελλάδα ότι ο Καζάκης είχε απόλυτο δίκαιο που έφυγε , ο άνθρωπος μπήκε να προτείνει πατριωτικές οικονομικές πολιτικές και όταν είδε την προδοσία που σκέφτονται αυτοί που εμπιστεύτηκε, σηκώθηκε και έφυγε .Έδειξε όμως την θέληση του να προσφέρει και να προωθήσει εφαρμογή των πιστεύω του.
    ΠΟΛΥ ΕΝΤΙΜΗ ΣΤΑΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ όπως λέτε . !
    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  16. Αντιθέτως εσείς διαλέξατε:
    Α) Να μην κάνετε καν την προσπάθεια για τα πατριωτικά πιστεύω σας και τις οικονομικές σας γνώσεις , με πράξεις , με νόμους , με τα μόνα καλώς η κακώς μέσα που μπορεί κάποιος να ασκεί εξουσία σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία (καλοήθη εξουσία) ! Με απόπειρες εφαρμογής ….!

    Β) Να χλευάζετε και να μειώνετε όποιον σας το πρότεινε, ακόμα και πολύ θερμούς υποστηρικτές των ιδεών σας ..!

    Γ) Να θεωρείτε κατώτατης νοημοσύνης και πολιτικά και κοινωνικά αδαείς όσους διαφωνούσαν μαζί σας σε οποιαδήποτε άποψη !

    Δ ) Να κάνετε κριτική από τα άρθρα και το ραδιόφωνο !

    Ε ) Να παροτρύνετε τον κόσμο να κατέβει στις πλατείες! ( ουσιαστική η προσφορά σας αναλογικά με τις γνώσεις σας , είστε ο μόνος που παροτρύνει τον κόσμο να κατέβει στις πλατείες , μεγάλη πρωτοτυπία ο <> σας, έχετε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη στην επαναστατική και ρηξικέλευθη ιδιότητα σας!)

    Λοιπόν ξέρετε κάτι , δεν προσπαθήσατε καν να πάρετε την ευκαιρία και να προσπαθήσετε για την εφαρμογή των προτάσεων σας ούτε για να μην γίνετε βορά στην αρένα για το φιλοθεάμων κοινό (όπως πολύ ρητορικά γράψατε κάποτε ) ούτε γιατί δεν θέλετε να νομίζουμε ότι πηγαίνετε για την θεσούλα και για βόλεμα ( σας ακυρώνω παραπάνω όλα αυτά τα εντελώς αβάσιμα επιχειρήματά σας ).

    Δυστυχώς , το κάνετε ή γιατί φοβάστε την αποτυχία των όσων λέτε και και προτείνετε ως λύσεις , ή γιατί απλά λέτε κάτι που θέλει να ακούσει ένα μικρό ποσοστό κόσμου για να πουλάτε ότι και όσο μπορείτε σε έντυπα , views και για σταθερή αρθογραφία σε εφημερίδες τύπου χωνί ........
    Επειδή σας θεωρώ αν και δεν σας γνωρίζω προσωπικά έντιμο άνθρωπο ,θεωρώ ότι δεν ισχύει το δεύτερο , απλά κύριε Καζάκη αποφεύγετε την αποτυχία της εφαρμογής των όσων πιστεύετε.
    Πάντως αν μπαίνατε , προτείνατε τα πιστεύω σας και σας απομόνωναν και υποβάλλατε παραίτηση με τον ισχυρισμό ότι εγώ προτείνω εφαρμογή πλήρους ρήξης με τους τοκογλύφους και τους τραπεζίτες , θέλω την Ελλάδα ελεύθερη και πιστεύω πως μπορούμε να εφαρμόσουμε πολιτικές ουσίας και να υπάρξουμε ακλόνητοι εκτός ΕΕ και Ευρωζώνης, αλλά η κυβέρνηση θέλει να υποταχτεί ξανά , να είστε σίγουρος πολλοί μετά από πολλούς μήνες ( που θα βλέπαμε σε εφαρμογή τα όσα δεινά) θα αναγνώριζαν την τίμια και ανιδιοτελή στάση σας ......!
    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είτε λοιπόν εσείς ο ίδιος θεωρείτε ουτοπικά στο να εφαρμοστούν τα όσα διδάσκετε , κάτω από τις σημερινές συνθήκες , ή είστε απλά έμπορος επαναστατικών ιδεών ή είστε τόσο εγωιστής που δεν μπορείτε με τίποτα να βάλετε ποιο κάτω τον εγωισμό σας από τα πιστεύω σας . Πάντως και στις τρεις περιπτώσεις είστε αχρείαστος!

    Γράψτε ότι θέλετε , βρίστε όποιον θέλετε, κατηγορείστε τους πάντες και ξεσηκώστε ένα 0,5 ακόμα αν θέλετε , την ευκαιρία να μπείτε και να προωθήσετε αυτά που ΕΣΕΙΣ όχι ο Συριζα και οι Ανελ αλλά ΕΣΕΙΣ πιστεύετε την είχατε ....... Όλα τα άλλα είναι για αδαείς , εσείς και πολλοί άλλοι γνωρίζετε την αλήθεια για την στάση σας .......!!!!

    Μπορείτε να μην αναρτήσετε καν αυτά που έγραψα (άλλωστε το κάνετε πολλές φορές, δείγμα δημοκρατικού αγωνιστή) ή μπορείτε να με κατηγορήσετε ως ανίκανο να σκεφτώ , ως μη έχοντα κρίση , κοινωνική και πολιτική παιδεία, ως συντηρητικό, ως βλάκα κλπ. και όλα αυτά τα ευφυολογήματα που κατά καιρούς προβάλετε ως επιχειρήματα σε αντίθετες απόψεις !
    Την αλήθεια για την όλη στάση σας την δείχνετε με την απόλυτη συμπεριφορά σας , την ισχυρογνωμοσύνη και την δημοκρατικότατη στάση σας στους έχοντες αντίθετες απόψεις ……..δικαίωμά σας είναι στην τελική, γούστο του καπέλο του και όποιου του αρέσει ............αλλά οι ιδιότητες του Αγωνιστή και του Επαναστάτη δεν διακατέχονται από τέτοια χαρακτηριστικά ......!
    Σταματήστε τουλάχιστον ασχέτως αν έχετε δίκαιο ή όχι στις κατηγορίες σας ,να προσεγγίζετε σε μένος τον βαθμό του Άδωνι και του Βενιζέλου σε όσα λέτε , δεν σας τιμά!
    ΥΓ. Δεν με καλύπτει καθόλου ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι Ανελ για να θέσουν βάσεις για το μέλλον μου……. Ούτε από κανένα Καζάκη περιμένω να με σώσει από τα δεινά που βρήκαν την οικογένεια μου….! Είτε κάποιος είναι ψεύτης και προδότης είτε είναι δειλός είτε ξεροκέφαλος το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει για την κοινωνία και την πατρίδα μου……! Θέτω μόνος μου βάσεις και για μένα και για όσους ανθρώπους έχω την δυνατότητα να το κάνω και εγώ δεν πουλάω αλήθεια σε έντυπη μορφή και σε σεμιναριακού τύπου εκδηλώσεις !
    Και μια ερώτηση γενικά προς το ΕΠΑΜ ………..Και πως περιμένετε ρε παιδιά να γίνουν ή να κάνετε όλα αυτά που προτείνετε ??? Θα πάρετε 45 % ψήφων στις επόμενες εκλογές ??? Θα κάνετε πραξικόπημα και θα πάρετε την διακυβέρνηση με κάποιον τρόπο ??? πως περιμένετε να εφαρμοστούν αυτά που πιστεύτε ……! Ξέρω ξέρω, όταν ο κόσμος ενωθεί στις πλατείες και θα μαζευτούμε 11000000 Ελληνες ενωμένοι ….!! Οταν ξαφνικά οι άνθρωποι όλοι αρχίζουν να σκέφτονται το ίδιο και λογικά και τίμια και με κοινωνική ευαισθησία και όχι εγωιστικά κλπ. Πιστεύετε στον Άγιο Βασίλη ακόμα έτσι ?

    Άντε χλευάστε ή λογοκρίνετε τώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα πεις στον Καζάκη live, Aris Aris. Είναι βαρετό να διαβάζω να ωρύεσαι να σε βοηθήσει να αναπληρώσεις την χαμένη σχέση σου με τους τηλεπαρουσιαστές -δώστε μου και εμένα μια γραβάτα με τον Μίκυ κύριε Τέρενς- στην προ κρίση περίοδο και να ζητάς να κάνεις μαζί του όσα δεν κατάφερες να κάνεις με εκείνους.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Aris Aris,
      Δεν σκοπεύω να σε χλευάσω ούτε να σε λογοκρίνω, καταλαβαίνω την πίκρα σου από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ειδικότερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Πολλά από αυτά που γράφεις, όπως το θέμα της επικοινωνιακής τακτικής που ακολουθείται, φαντάζομαι πως, έχουν απασχολήσει τους περισσότερους απ’ όσους παρακολουθούν τον κ. Καζάκη όλα αυτά τα χρόνια, είτε ανήκουν στο ΕΠΑΠ είτε όχι. Ωστόσο, δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά τι θα είχε αλλάξει εάν ο κ. Καζάκης είχε ενταχθεί σε κάποιον «αντιμνημονιακό» πολιτικό χώρο π.χ. στον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια έκανε όλα αυτά που προτείνεις δηλ: παραίτηση, καταγγελία των νέων συμφωνιών και εκ νέου υποβολή όλων των προτάσεων που υποστηρίζει από την αρχή της κρίσης. Λες ότι, αν το έκανε αυτό «πολλοί» θα αναγνώριζαν την τίμια και ανιδιοτελή στάση του. Πόσοι περισσότεροι πιστεύεις ότι θα ήταν αυτοί από όσους τον υποστηρίζουν τώρα; Πόσους περισσότερους θα είχε αφυπνίσει εάν όσα λέει και γράφει τα εξέφραζε από το βήμα της βουλής; Πρέπει δηλαδή να γίνει κάποιος πρώτα βουλευτής για να πείσει για την ορθότητα των απόψεών του και να έχει ευρεία απήχηση;

      Διαγραφή
    3. Έχω την ίδια απογοήτευση με αυτή που περιγράφετε. Και είμαι πεπεισμένος ότι οι περισσότεροι (από τους ελάχιστους) που τον κριτικάρουν σε αυτό εδώ το μπλογκ είναι πρώην/νυν ψηφοφόροι του που δεν ανέχονται άλλο να βλέπουν μια διάνοια στο περιθώριο, και κυρίως δεν ανέχονται άλλο να τον βλέπουν να περιθωριοποείται ακόμα περισσότερο. Οι υπόλοιποι πρώην ψηφοφόροι του απλώς απογοητεύτηκαν και δεν τον διαβάζουν πλέον καν. Έχω αναρωτηθεί και εκνευριστεί πολλές φορές πώς ένας τόσο ξεχωριστός άνθρωπος σαν τον Καζάκη δεν είναι στην κυβέρνηση να προσφέρει τις χρήσιμες υπηρεσίες του στην καθημερινότητά μας, αλλά αρκείται να βγάζει λόγους στη σπηλιά του σε 100 άτομα γύρω από τη φωτιά.

      Παγιδευμένος στην ίδια ιδεολογική καθαρότητα για την οποία α κατηγορεί το αρτηριοσκληρωτικό ΚΚΕ αρνείται κάθε μορφή συνεργασίας ρίχνοντας το βάρος στους άλλους - ο ένας του βρωμάει, ο άλλος του μυρίζει. Ο Καζάκης δε διανοείται να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, αυτή την κουτσή στραβή έστω κυβέρνηση και να προσφέρει το μυαλό του και το λόγο του στην υπηρεσία της πατρίδας του.

      Έχω με λύπη καταλήξει ότι ο Καζάκης δεν μπορεί να συνεργαστεί. Ο Καζάκης και στην κυβέρνηση να ήταν τώρα θα πήγαινε εναντίον όλων, ΟΛΩΝ, εκτός αυτών που θα συμφωνούσαν απόλυτα μαζί του. Τον Καζάκη δεν μπορείς να τον βρεις στη μέση. Θα πρέπει να πας με τα νερά του, αλλιώς είσαι εχθρός, δοσίλογος, προδότης, κομματόσκυλο, κακομοίρης. Δε νομίζω ότι το κάνει εσκεμμένα, απλώς έτσι είναι ο Καζάκης. Είναι πολιτικό ον όσο κανένας, έχει το ένστικτο, τη διάυγεια, την αντίληψη, αλλά μπλέκει το ιδεατό με το εφικτό. Γι αυτό και τον ακολοθούσε κάποτε το 2%, αργότερα το 1%, τώρα το 0.3% και βάινει μειούμενος. Και είναι κρίμα, γιατί γι αυτή την πορεία φταίει ο ίδιος, όχι το σύστημα. Το σύστημα ήταν πάντα το ίδιο, δεν άλλαξε. Στο τέλος δυστυχώς για όλους μας θα μείνουν να τον ακούνε και να τον χειροκροτάνε κάτι αχοιβάδες τύπου Astrahan. Ζητώ συγγνώμη από τους υπόλοιπους για τον χαρακτηρισμό. Και που γράφω ό,τι γράφω, δεν έχω καμία ελπίδα ότι θα δούμε τον Καζάκη μια μέρα εκεί που θα θέλαμε να τον δούμε. Κρίμα για όλους μας

      Διαγραφή
    4. Φίλε Blogger ας τα πάρουμε με την σειρά
      Πρώτον , όταν θεωρείς ότι κάποιοι δεν πηγαίνουν με σκοπό να πουληθούν και να ενδώσουν τότε προσπαθείς ασχέτως αν διαφωνείς σε πολλά , αν η χώρα σου βρίσκεται σε πόλεμο , να συστρατευτείς με τα δικά σου πιστεύω. Το αν το ΕΠΑΜ θεωρούσε πριν τις εκλογές δεδομένους προδότες τους νυν κυβερνώντες φαίνεται από τις προεκλογικές αναρτήσεις προτροπής προς αυτά τα κόμματα όπως επίσης και από την απόσυρση του από τις εκλογές ( θεωρώ ότι ήταν κίνηση έντιμη για να πάνε οι όσες ψήφοι που δεν προσέφεραν τίποτα σε ένα κίνημα 0.7 , σε δυνάμεις που θα έμπαιναν στην βουλή, έτσι πιστεύουν όσοι θεωρούν το ΕΠΑΜ αγνό ως προς τις προθέσεις του κίνημα.)
      Δεύτερον , αν προσέξεις αυτά που γράφω φαντάζομαι ότι μπορείς να καταλάβεις ότι το νόημα μου φυσικά εστιάζει στο να μπει κάποιος με σκοπό να εφαρμόσει αυτά που λέει . Εννοείται ότι αυτοσκοπός είναι η αλλαγή πολιτικής και η προσφορα σε γνώσεις και ιδέες .Μιλάμε για κάποιον που θέλει ουσιαστικά να προσφέρει στην χώρα με το να ορίζει τις τύχες της διακυβέρνησης της , έστω και στον τομέα που κατέχει , όχι μόνο με το να πιστεύει τι πρέπει να αλλάξει και να κατεβαίνει απλά στον δρόμο για να το αλλάξει . Καλός ο δρόμος και οι πλατείες, δείχνουν το δίνουν πολλές φορές το έρεισμα ,αλλά όταν απευθύνεσαι συνεχώς σε πουλημένους δεν περιμένεις κάτι . Άρα σκοπός είναι και η διακυβέρνηση του κράτους να είναι στα χέρια σου .Πως μπορούσε αλλιώς να το πετύχει να αυτό ένας άνθρωπος με ιδέες και με το κίνημα του στο 0.7 % λοιπόν???? Πως ??? Να ελπίζω 30 χρονών άνθρωπος ακόμα σε ουτοπικές αλλαγές ότι κάποτε θα μαζευτούμε 11000000 στις πλατείες και θα πάρουμε την κυβέρνηση πραξικοπηματικά εμείς ? Μακάρι , αλλά είναι δυνατόν κάποιο στον ρεαλιστικό αυτό κόσμο να πιστεύει τέτοια παραμύθια?
      συνεχεια

      Διαγραφή
    5. Τρίτον , πες μου φίλε Blogger , εσύ ποιο πολύ θα μετάνοιωνες αν κάτι το προσπαθούσες να το κάνεις και αποτύχαινες ή αν δεν το προσπαθούσες καθόλου ? ? ? Σε περίπτωση είπα που τα έβλεπε όλα εκεί μέσα πουλημένα ναι , θα θεωρούσαμε πολύ ποιο σωστή και έντιμη την στάση του να βγεί να μου το πεί και να μου πει ότι εγώ προσπάθησα να το αλλάξω. Όχι να διαμυνύει εδώ και 5 χρόνια τι γίνεται στραβό , τι γίνεται λάθος , τι πρέπει να αλλάξει και απλά να τον ακούω σαν τον καλό δάσκαλο που μου διδάσκει το σωστό για τη ζωή. Συγγνώμη βέβαια αν το υπερτίμησα και νόμιζα ότι ήθελε να παίξει καίριο ρόλο στον τόπο ενώ απλά αυτός θέλει να είναι δάσκαλος με λίγους μαθητές . Αν αυτός είναι ο σκοπός του , πάω πάσο, αλλά κάποιος που κάνει έστω και ένα υποτυπώδες πλέον κίνημα δεν θεωρώ ότι έχει μόνο τέτόιους σκοπούς.
      Τέταρτον, ναι θεωρώ ότι με την έσχατη λύση της παραίτησης και του ξεμπροστιάσματος έστω και αν δεν θα είχε επιτευχθεί ο στόχος της εφαρμογής των πιστεύω του σίγουρα θα είχαμε και το κέρδος ότι κάποιος από νωρίς εκεί μέσα ταράζει τα νερά , επηράζει και άλλους με τα λεγομένα του από την αριστερή και πατριωτική πτέρυγα, βγαίνει πλέον ένα μέλος της κυβέρνησης και ομιλεί για πουλημένη κυβέρνηση και όχι ένας γραφικός τύπος του ιντερνετικού ραδιοφωνου, γενικά οι συνθήκες θα ήταν εντελώς μα εντελώς διαφορετικές από το να βγάζει λόγους στη σπηλία του σε 100 άτομα γύρω απο τις φωτιές όπως ανέφερε παραπάνω ο Γιωργος Μελινός .Στο λέω να το ξέρεις το σοβαρό του ύφος και το επίπεδο των πολιτικών του απόψεων ακόμα τον προστατεύουν από το να καταντήσει εντελώς γραφικός.
      Η γενικότερη συμπεριφόρα του , κάποιες ακραίες νοοτροπίες κατάλοιπα κνίτικων ιδεολογιών από το παρελθόν, η ξεροκεφαλιά του και ο απίστευτος εγωισμός του και ένα μικρό τσούρμο τύπου Liquid από αντιδραστικά λοβοτομημένα μαντρόσκυλά του , που απαντούν με ειρωνικό υφάκι της πλάκας και με αντιδραστικό κνίτικο τρόπο σε ότι διαφωνούν και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τον τρόπο που απαντούν οι χρυσαυγίτες και οι κολλημένοι οπαδοί του ΚΚΕ, είναι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που τον καθιστούν απομονομένο.
      Και ρε φίλε Blogger να σου πω και κάτι ακόμα , μπορεί ο άνθρωπος ποτέ να μην ενδιαφερόταν για άσκηση εξουσίας , έστω και για καλοήθη εξουσία. Οκ , αλλά να μην μου το παίζει αγωνιστής και επαναστάτης . Ή πάρε τα όπλα στα βουνά και γίνε επαναστάτης ή προσπάθησε με κοινοβουλευτικό τρόπο να το αλλάξεις , χωρίς να γίνεις μέρος του συστήματος. Επαναστάτης από άρθρα και ραδιόφωνο και βιβλία δεν γίνεσαι . Είσαι απλός αρθρογράφος , παραγωγός και συγγραφέας.
      Εμένα με ενοχλεί που κρίνει χωρίς να έχει πραγματικά την καμία όμως θέληση να κριθεί και αυτός από τις πράξεις του . Καλά τα λέει σε όσα κρίνει , αλλά μόνο κρίνει και δεν κρίνεται.
      ΥΓ. Liquid , πραγματικά ρε φίλε πέραν από το ότι δεν ξέρεις καν να διαβάζεις και να κατανοείς ελληνικά ως λοβοτομημένος , λογικό αφού είσαι οπαδός σε οτιδήποτε και αν είσαι , θέλεις να μου την πεις και να ειρωνευτείς , κάντο ρε φίλε τουλάχιστον έξυπνα και εύστοχα. Με τέτοιο τρόπο από το λύκειο έχουμε σταματήσει να ειρωνευόμαστε . Καλά για το ότι από όλα αυτά που έγραφα κατάλαβες ότι εγώ ήλπιζα στον καμμένο απλά γελάω με τα λίγα εναπομείναντα από τους κνίτικους μπάφους κύτταρα που έχεις στο μυαλό σου. Αλλά τι στα λέω…….. λοβοτομημένος είσαι έτσι και αλλιώς …..τζάμπα χρόνος. Αν ήμουν τόσο μικρός στο να περιμένω από τη δική σου αντίληψη να δει άσπρη μέρα ο τόπος θα είχα φουντάρει από τον 7ο.

      Διαγραφή
    6. Διαφωνώ μαζί σας. Αν ο Καζάκης θέλει να συνεργαστεί ή όχι είναι δικό του θέμα. Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ (το λέω γιατί δεν τον γνωρίζω πρόσωπικά και δεν ξέρω τι σκέφτεται), αυτό που κάνει τώρα είναι πολύ πιο χρήσιμο: Ξυπνάει τον κόσμο. Με τον ανυπόφορο (ομολογουμένως) πολλές φορές τρόπο του, πληροφορεί για πράγματα που δεν τα βρίσκεις αλλού. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και θυμωμένος. Δεν εμπιστεύεται τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης και ο Καζάκης είναι μια πολύτιμη πηγή.

      Πάλι όπως το καταλαβαίνω εγώ, αυτό που θέλουν να κάνουν στο ΕΠΑΜ (δεν ανήκω) είναι να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. Να δει ο κόσμος τι του συμβαίνει και ποιες είναι οι εναλλακτικές. Το πιο σημαντικό: να μάθει να πατάει στα πόδια του. Να μην περιμένει σωτήρες. Ότι σωτηρία χρειάζεσαι, να την παλέψεις και να την απαιτήσεις μόνος σου. Δεν χρειάζεται κανένας Καζάκης για να σωθεί η Ελλάδα. Λαός χρειάζεται.

      Φιλικά,
      Λεωνίδας

      Διαγραφή
    7. Φίλε Aris-Aris, Γιώργο Μελινέ, και όλοι όσοι προσπαθείτε να ασκήσετε καλοπροαίρετη κριτική στον Καζάκη. Ίσως έχετε την άποψη ότι εσείς έχετε εντοπίσει τα «αδύναμα» σημεία του χαρακτήρα του Καζάκη και θεωρείτε καλό να τα τονίσετε για να συνετιστεί και έρθει «ίσιο δρόμο», ενώ οι υπόλοιποι που δεν τον κριτικάρουν τον έχουν κάτι σαν Θεό, κάτι αψεγάδιαστο ή τέλειο. Έχω την εντύπωση πως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Ο Καζάκης δίνει καθημερινά εξετάσεις μέσα από την επαφή του με τον κόσμο και εμείς που τον παρακολουθούμε συστηματικά γινόμαστε όλο και πιο απαιτητικοί, όλο και πιο δύστροποι όλο και πιο ανικανοποίητοι. Όλοι εμείς, προδομένοι όλα αυτά τα χρόνια από το πολιτικό σύστημα της χώρας, εξαπατημένοι από ανάξιους, ψεύτες και διεφθαρμένους πολιτικούς ζητάμε ξαφνικά από έναν άνθρωπο να μας τα δώσει όλα: να γίνει δάσκαλος, παιδαγωγός, ηγέτης. Ζητήσαμε τα πάντα από κάποιον που εθελουσίως προσφέρθηκε να μας ξεστραβώσει λες και έχει απέναντί μας ανειλημμένη υποχρέωση. Αλήθεια, ποιος μας προσκάλεσε σε τούτη εδώ την ιστοσελίδα; Ποιος μας ανάγκασε να διαβάζουμε τα κείμενα που αναρτώνται από τον συντάκτη; Ποιος μας πίεσε να σχολιάσουμε το περιεχόμενό τους;

      Σε ότι αφορά στην εκρηκτικότητα του Καζάκη και στον τρόπο που απαντά, όσο κι αν ενοχλεί μερικές φορές, ακόμα κι αν προσβάλει ορισμένους, δεν αποτελεί λόγο να απορρίψουμε ούτε τον ίδιο ούτε τα λεγόμενά του. Σε ότι δε αφορά στο ασυμβίβαστο του χαρακτήρα του, μπορεί κάποιοι να το θεωρούν αδυναμία αντίληψης ή προσαρμογής στην πραγματικότητα. Ο Γιώργος Μελινός γράφει για παράδειγμα ότι «ο Καζάκης και στην κυβέρνηση να ήταν τώρα θα πήγαινε εναντίον όλων, ΟΛΩΝ, εκτός αυτών που θα συμφωνούσαν απόλυτα μαζί του». Δηλαδή, κατά την δική σου αντίληψη Γεώργιε, ο Καζάκης πρέπει να προσαρμόζεται στις καταστάσεις έστω και αν δεν συμφωνεί πλήρως ή καθόλου για να μην βρεθούν κάποιοι να πουν ότι είναι στραβόξυλο; Ο Καζάκης είναι αυτός που είναι και ως γνωστόν (όπως άλλωστε έχει αναφέρει πολλές φορές ο ίδιος) δεν πρόκειται να βάλει νερό στο κρασί του σε ότι αφορά στα πιστεύω του, σε αυτά που ο ίδιος θεωρεί σωστά για τον τόπο ακόμα κι αν χρειαστεί να δώσει τη ζωή του γι’ αυτά. Επομένως το θέμα δεν είναι να κρίνουμε πόσο άκαμπτος (ή ξεροκέφαλος) είναι πολιτικά ο Καζάκης, αλλά πόσο αληθινά (έστω και αν ορισμένα φαίνονται ουτοπικά) είναι αυτά που πρεσβεύει. Όχι φίλε Μελινέ, ο Καζάκης δεν προσπαθεί να επικοινωνήσει τη «δική του αλήθεια» όπως κάνει το αρτηριοσκληρωτικό ΚΚΕ, μα μια αλήθεια πραγματική, γήινη, αυτή που είναι κατανοητή στον καθένα μας και που μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσαρμόσουμε τις καταστάσεις στα μέτρα μας και όχι τους εαυτούς μας στις καταστάσεις. Το σημαντικό για τον ίδιο πιστεύω, είναι να κατανοήσουμε εμείς, το πόπολο, ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση με τις δικές μας δυνάμεις, όχι με τη συμμετοχή ενός «πατερούλη» Καζάκη σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα.

      Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ακριβώς αυτό το «απόλυτο» του χαρακτήρα του που ορισμένους τους γοητεύει και άλλους τους τρομάζει. Σε άλλους δημιουργεί θαυμασμό και σε άλλους φθόνο. Γιατί δεν είναι εύκολο να γίνει κατανοητό πως είναι δυνατόν κάποιος να κρατάει μια τόσο σθεναρή στάση ως προς την προβολή της διάφανης αλήθειας, χωρίς διαστρεβλώσεις, χωρίς στρογγυλέματα, χωρίς φτιασιδώματα. Πως είναι δυνατόν κάποιος να είναι τόσο ακέραιος ώστε να αντιστέκεται σε όλες τις ευκαιρίες που του δίνονται μέσα από τους πολιτικούς θεσμούς, να αναδειχθεί, να αποκτήσει προβολή, αξιώματα, δόξα ή ακόμη και πλούτη. Αυτό που θα αναφέρω παρακάτω ίσως ορισμένοι το θεωρήσουν υπερβολή ή άλλοι κολακεία, (κάνοντας αυθόρμητους συνειρμούς) όμως δείχνει ξεκάθαρα πόσο σημαντική είναι η ακεραιότητα και το ήθος ενός ανθρώπου όταν ηγείται μιας μικρής ομάδας, ακόμα και αν αυτή η ομάδα είναι οι τριακόσιοι του Λεωνίδα. Φέρεται λοιπόν να γράφει (σε κείμενο του Dr. Carlo Boccadifuoco) ο Αγαθοκλής, ένας σπαρτιάτης στρατιώτης της φρουράς του Λεωνίδα:

      Διαγραφή
    8. (Συνέχεια)
      Πηγαίνω να πεθάνω αύριο και γράφω αυτά τα λόγια, κάτω από το φώς ενός πυρσού, περιμένοντας το ξημέρωμα. Συλλογίζομαι ότι η φαντασμαγορία των αστεριών και η λάμψη τους είναι πολύ διαφορετική από το σκοτάδι που περιβάλλει τα πτώματα που βρίσκονται μπροστά μου. Οι ίδιες λάμψεις που όμως είναι χρωματισμένες με την κόκκινη λάσπη που ποδοπατώ και που η στυφή τους μυρωδιά με αηδιάζει τόσο όσο και η γνώση του ότι αύριο θα είμαι ένας από αυτούς. Εγώ ο Αγαθοκλής, Σπαρτιάτης στρατιώτης, φυλάω το πέρασμα των Θερμοπυλών. Ξέρω ότι σήμερα είμαστε περικυκλωμένοι και ότι ο τόπος αυτός θα είναι ο τάφος μου και ενώ το σκέπτομαι το στομάχι μου νοιώθει το κρύο, σαν ήδη να έχει εισβάλει η ψύχρα του θανάτου στο σώμα μου. Γι’ αυτό γράφω προσεκτικά και κάνοντας το τα χέρια μου σταματούν να τρέμουν και οι φόβοι μου σβήνουν. Όχι, δεν θα προσπαθήσω να φύγω μεσ’ στο σκοτάδι, αντίθετα γράφω και τα λόγια μου αυτά θα μιλούν όταν θα είμαι νεκρός.

      Θα σας εξηγήσω γιατί δέχομαι το πεπρωμένο μου, έτσι ώστε να γίνουν κατανοητά τα κίνητρα εκείνων που περιμένουν το θάνατο εδώ. Εμείς, οι Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, φρουροί του βασιλιά, λένε ότι είμαστε οι μόνοι άνδρες οι οποίοι είχαν επιλεγεί μεταξύ εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη περιφρόνηση για τον πλούτο και την πολυτέλεια, και δεν αφεθήκαμε ποτέ να διαφθαρούμε απ’ το χρυσό, αλλά σας λέω ειλικρινά ότι όποιος ισχυρισθεί κάτι τέτοιο ψεύδεται. Στην Κόρινθο, για πρώτη φορά είδαμε χρυσό και ασήμι σε αφθονία και σιγά - σιγά αρχίσαμε να ανυπομονούμε για τη λεία, όμως πολύ γρήγορα αντικρίσαμε αδελφό να μαλώνει με τον αδερφό του για ένα ασημένιο κύπελλο, ή τους άνδρες που είχαν πολεμήσει μαζί, να μαλώνουν για μια σκλάβα με πράσινα μάτια.

      Ο Λεωνίδας μας είδε κυριευμένους από την απληστία, και μας κάλεσε στην αγορά. Εκεί, έριξε ότι του αναλογούσε στο έδαφος και είπε: "εδώ είναι μερίδιο μου, αλληλοσκοτωθείτε για να το πάρετε» Εμείς, οι τριακόσιοι άνδρες της φρουράς του, ντροπιασμένοι, ρίξαμε κάτω το πλούτο μας με τον ίδιο τρόπο. Από εκείνο το βράδυ βγήκαμε μέσα από το μαρμάρινο ανάκτορο και κοιμόμαστε έξω από την πόλη κάτω από λινές σκηνές μας. Όλοι οι άνδρες του στρατού της Σπάρτης μας επαίνεσαν και είπαν, «αυτοί είναι οι μόνοι άνδρες που δεν είναι δυνατόν να δωροδοκηθούν." Όμως για να μοιραστούμε το χρυσό δεν μας ενδιέφερε πλέον, επειδή είδαμε την τιμή της χλιδής που μας φάνηκε τόσο υψηλή ώστε ούτε και ένας από τους τριακοσίους είχε το κουράγιο να παραμείνει στην πόλη.

      Έτσι, όταν αναγνωρίσαμε τον Ξέρξη, πάνω στο λόφο, ντυμένο με μετάξι δεμένο με πολύτιμους λίθους, τον υποτιμήσαμε. Βέβαια, το ίδιο βράδυ αυτός μας πρόσφερε ένα τεράστιο φορτίο χρυσού, προκειμένου να φύγουμε από το πέρασμα και νοιώσαμε πάλι το σκουλήκι της απληστίας μέσα μας και νομίζω ότι ο καθένας αισθάνθηκε την επιθυμία του πλούτου ώστε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να ζήσει, αλλά ο Λεωνίδας στήθηκε πάλι μπροστά μας. Αυτός μας γνωρίζει και γι 'αυτό δεν μίλησε για την τιμή, για τη δόξα ή για τη Πατρίδα, γιατί ήξερε ότι αυτή τη φορά αυτοί οι ορισμοί θα ήταν κούφιες λέξεις στα αυτιά μας μπροστά στην λέξη ζωή.

      "Ίσως κάποιος θέλει να συνεχίζει να ζει στην Κόρινθο - είπε - και όποιος θέλει μπορεί να λάβει το μερίδιο του και να με αφήσει. Σε όποιον θα το κάνει του προτείνω να φορτώσει πολύ χρυσό προκειμένου να ξεχάσει τα πρόσωπα των φίλων που θα αφήσει πίσω του και για του χρησιμεύσει ακόμα προκειμένου να ξεχάσει το αίμα αυτών που θα πεθάνουν για την προδοσία του, πέρα εκεί στο στενό πέρασμα." Αυτό δήλωσε, μετά κοίταζε σιωπηλός ενώ κανείς δεν κινήθηκε και κανένας από μας δεν πέταξε τα όπλα και ότι για μια στιγμή, μόνο για μια στιγμή, θα χαιρόταν να είναι εκεί μαζί με τον βασιλιά μας. Αυτό συνέβη και όποιος λέει αλλιώς, αξίζει να πεθάνει!

      Διαγραφή
    9. (Συνέχεια)
      Για εμάς, τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, φρουρούς του βασιλιά, λένε ότι είμαστε άνδρες μεγάλης αξίας, που δεν φοβούνται το θάνατο και περιφρονούν τη λεπίδα των όπλων του εχθρού. Εγώ, αλήθεια σας λέω, ότι όποιος το λέει αυτό ψεύδεται επειδή βλέποντας το στρατόπεδο του εχθρού, γεμάτο με όπλα, σφίγγει η καρδιά από φόβο στο κόψιμο της λεπίδας και στον πόνο από τις πληγές του, όμως περισσότερο από αυτόν τον πόνο φοβόμαστε την περιφρόνηση από τον φίλο που αγωνίζεται στο πλευρό μας, τη ντροπή της γυναίκας που περιμένει την επιστροφή μας ή την απόρριψη από τον γέροντα που κάποτε πολέμησε για μας. Για όλα αυτά, κυριαρχούμε πάνω στους φόβους και ο αγώνας μας διακατέχεται από μια άγρια μανία που λάμπει στα μάτια μας, αλλά αυτή η έκφραση δεν είναι το μίσος για τον εχθρό αλλά για τον φόβο, που φαίνεται ότι πάντα περπατάει δίπλα μας και ότι ο καθένας μας μπορεί να είναι ο επόμενος. Έτσι είναι και όποιος λέει αλλιώς, αξίζει να πεθάνει!

      Για εμάς, τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, φρουρούς του βασιλιά, λένε ότι είμαστε άνδρες έντιμοι που αγωνίζονται για την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών, τη δικαιοσύνη και τους νόμους, όμως την αλήθεια σας λέω, όποιος το λέει ψεύδεται. Αύριο τα ξημερώματα θα αδράξουμε τις ασπίδες μας και, αφού θα έχουμε στα χέρια τα δόρατα, θα ακουστούν οι ύμνοι μας του πολέμου να αντηχούν στο κάθε μας βήμα και θα επιτεθούμε ενάντια στις ορδές των βαρβάρων. Εγώ θα προχωρώ, αγκώνα με αγκώνα, διατηρώντας τη θέση μου στη σφιχτή φάλαγγα και θα αισθανθώ τη ζεστασιά από το φως του ήλιου, τη μυρωδιά του σιδήρου, τον ιδρώτα των ανδρών, και θα ξέρω ότι όλα αυτά θα τα κάνω για τελευταία φορά. Η λόγχη μου θα καλυφθεί με αίμα και θα σκοτώσει δέκα βαρβάρους, ή εκατό, ή χίλιους, αλλά αυτό λίγο θα χρησιμεύσει, γιατί κοιλιά μου θα είναι διάτρητη από τις λόγχες του εχθρού και θα πεθάνω.

      Όμως δεν θα το κάνω για την ελευθερία των Ελλήνων, ούτε για τη δικαιοσύνη και το νόμο, και ακόμη δεν θα πεθάνω ούτε για την Σπάρτη. Θα πεθάνω για να μη με δω σκλάβο, σέρνοντας τις αλυσίδες της δουλείας στις ερήμους της Μ. Ανατολής. Πεθαίνω για να εκδικηθώ τον Αγησίλαο, τον φίλο μου, που είδα χθες το πτώμα του τρυπημένο από ένα βέλος αιγυπτιακό, θα πεθάνω μαζί με τον Aγχίλοχο που έχει καλύψει το πλευρό μου με την ασπίδα του σε δέκα μάχες, και αύριο θα με καλύψει για τελευταία φορά, θα πεθάνω για τον Λεωνίδα, ο οποίος μας οδηγεί στο θάνατο, αλλά και που του είμαστε ευγνώμονες γιατί πρώτα μας έκανε άνδρες!

      Αύριο, όταν θα πέσει η νύχτα, η φρουρά του βασιλιά Λεωνίδα θα καταλήξει απλά ένας σωρός από νεκρούς, στη συνέχεια μια χούφτα από οστά και στη συνέχεια τίποτα. Ίσως κάποτε, όταν θα ξεχαστεί το όνομα της Σπάρτης, αλλά και όταν η τεράστια αυτοκρατορία του βασιλιά των βασιλιάδων θα πέσει στη λήθη, κάποιος θα θυμάται τη θυσία μας και θα δει ότι με τον θάνατος μας γίναμε γενναίοι και πιστοί και ακόμα όλα όσα δεν μπορέσαμε να γίνουμε στη ζωή και στη συνέχεια να πει: "Οι Σπαρτιάτες της φρουράς του βασιλιά Λεωνίδα πέθαναν εδώ και πολύ καιρό, αλλά η μνήμη τους είναι αθάνατη." Έτσι θα είναι και όποιος λέει αλλιώς, αξίζει να πεθάνει!

      Ένας από τους τριακοσίους.

      Διαγραφή
    10. συμφωνω και γω με αρκετά απο αυτά που γραφει ο Αρης. θα μπορουσε να ειχε μπει στη βουλη και απο εκει να τα ελεγε, και θα ειχε πολλη μεγαλυτερη απηχηση. Δειτε π.χ. τις τελευταιες μερες ποσο προβαλονται απο τα διαφορα σαϊτ (δεν βλεπω τηλεοραση) αλλοι που πηγαν κοντρα στη μνημονιακη στροφη των διαπραγματευσεων. και αυτοι κατοπιν εορτης. ο Καζακης τα ελεγε ηδη απο το κειμενο μοσκοβισι. ακομα και αν τελικα τα εσπαγε με τη κυβερνηση, το επαμ στις επομενες εκλογες πολυ πιθανον να εμπαινε στη βουλη και με καλο ποσοστο, και γιατι οχι σε συγκυβερνηση με καποιο αλλο κομα. γιατι κατα τη γνωμη μου, τωρα ειναι επικινδυνη φαση. ολοι ξεραμε οτι πασοκ/νδ ειναι πουλημενοι. η υστατη ελπιδα του κοσμου ηταν τα αντιμνημονιακα κομματα. αν προδωθει αυτη η εμπιστοσυνη, τοτε που θα απευθυνθει; στο μπομπολοποταμο; στους ναζι της χρυσης αυγης; ή στο οχι σε ολα κκε;
      γιατι φιλε Λεωνιδα, ακόμα εχουμε κοινοβουλευτισμο και αρα χρειαζονται καποιοι αξιοι αντιπροσωποι. οταν θα αποκτήσει την εξουσια ο λαος που λες, τοτε ο Καζακης δεν θα χρειαζεται. (με την εννοια του αρχηγου/αντιπροσωπου. θα χρειαζεται φυσικα σαν ενα ατομο με γνωσεις)

      Διαγραφή

    11. Η απογοήτευση των ψηφοφόρων είναι μεγάλη αλλά μην ζητάτε από κάποιον που είναι οπαδός της δραχμής να πολιτευτεί με ένα κόμμα που θέλει να μείνει στην ευρωζώνη .
      Θα ήταν αστείο .

      Διαγραφή
  18. Δεν έχω καμία ανησυχία. Με τον Παυλόπουλο πρόεδρο η χώρα έχει κερδίσει τον διεθνή σεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ Δημήτρη καλησπέρα. Μέχρι και τα Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Κέντρα Πολιτικής, (CER), συνιστούν πλέον την διάλυση της ευρωζώνης ανοιχτά, για χάρη της ειρήνης και της Δημοκρατίας, εμείς για ποιό πράγμα μιλάμε στην Ελλάδα?

    Εξαιρετικά αφιερωμένο, Γιώργος Φανάκης.

    http://www.cer.org.uk/sites/default/files/publications/attachments/pdf/2015/bulletin_100_at_article3-10514.pdf

    Απο εδώ: http://www.cer.org.uk/publications/archive/bulletin-article/2015/hubris-realism-and-european-project

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. https://www.youtube.com/watch?v=O2Z3TSF4tPM
    Κατα τα αλλα ο Συριζα καταργει τα Ματ.Εκτος και αν ειναι προαπαιτουμενο της τροικας(Συγνωμη των τριων θεσμων) η διατηρηση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παυλόπουλος! Παυλόπουλος! Παυλόπουλος!

    Δεν φοβάμαι τίποτα, έχουμε το ηθικό και διανοητικό πλεονέκτημα!

    Η χώρα διαθέτει και τον καλύτερο οικονομολόγο του πλανήτη, και τον διασημότερο νέο αριστερό ηγέτη !
    Παυλόπουλος, Μπαρουφάκης, Τσίπρας, είναι η νέα παγκόσμια ηγεσία !
    Τρις και δεκατρις χρέος δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές τις μορφές που μας τις έστειλαν οι Θεοί για να εξυγιάνουν την κοινωνία μας και την οικονομία μας, και να τιμωρήσουν σκληρά τους λαμογιότατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παυλόπουλος! Παυλόπουλος! Παυλόπουλος!

    Δεν φοβάμαι τίποτα, έχουμε το ηθικό και διανοητικό πλεονέκτημα!

    Η χώρα διαθέτει και τον καλύτερο οικονομολόγο του πλανήτη, και τον διασημότερο νέο αριστερό ηγέτη !
    Παυλόπουλος, Μπαρουφάκης, Τσίπρας, είναι η νέα παγκόσμια ηγεσία !
    Τρις και δεκατρις χρέος δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές τις μορφές που μας τις έστειλαν οι Θεοί για να εξυγιάνουν την κοινωνία μας και την οικονομία μας, και να τιμωρήσουν σκληρά τους λαμογιότατους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΖΩ ΣΤΗΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΙΟ ΕΠΟΧΗ, ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΙΣΑΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΜΟΥ!
    ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΔΟΞΕΣ ΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα πρωτα δειγματα της "αριστερης" διακυβερνησης της χωρας ειναι για να γελανε και οι κοτες. Ο κοσμος βεβαια θα συνεχισει να κλαιει αφου θα εχουμε συνεχιση του καθεστωτος δουλοπαροικιας χρεους, εκποιησης της Ελλαδας και εξαθλιωσης του ελληνικου λαου....

    Εχουμε νεο προεδρο το Πακι Παυλοπουλο, συμφωνια για υπογραφη νεων μνημονιων για νεα δανεια, καμια μειωση η ελαφρυνση του (μη-βιωσιμου μη-εξυπηρετησιμου) χρεους με τις περιβοητες βαρυγδουπες προτασεις Μπαρουφακη να πεταγονται στα σκουπιδια, αλλα και ετοιμαζεται απο το "αριστερο" οικονομικο επιτελειο και λιστα με ιδιωτικοποιησεις ....

    Κατα τα αλλα μας τα εχουν πρηξει με τη παταξη της φοροδιαφυγης και τα συσσιτια που θα κανουν. Τα ιδια ομως περι φοροδιαφυγης ελεγαν και ο Σημιτης , ο Καραμανλης, ο Τζεφρυ, ο Σαμαρο-βενιζελος. Δηλαδη ο Τσιπρας τι καλυτερο θα κανει απο ολους τους προηγουμενους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://www.efsyn.gr/arthro/glezos-vaftisame-kreas-psari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σκέφτηκα, Aris, πως γράφεις αβαρίες για τον Καζάκη με τον προσωπικό τρόπο και για τον χυδαίο σκοπό που οι τηλεθεατές προσεγγίζουν τους τηλεπαρουσιαστές-δημοσιογράφους. Σαν μεσίες και πτυελοδοχεία ταυτοχρόνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο Καζάκης έχει πρόβλημα στο χαρακτήρα του, αλλά βγήκε σωστός σχετικά με το ήθος αυτών με τους οποίους όλοι του λέγαμε να συνεργαστεί. ΞΥΠΝΑΤΕ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΦΗΦΙΣΑΝ ! Ψάξτε να βρείτε τις σχέσεις Παυλόπουλου με το οργανωμένο έγκλημα, και μάθετε ότι είναι απόλυτα όμηρος των παθών του. Δείτε και σκάνδαλο αποπομπής Κοραντή. Τον έχουν κατατρέψει τον Παυλό από μικρό παιδί, ανοίξτε τα μάτια σας, είναι όμηρος. Παυλόπουλος σημαίνει ότι πάμε για εθνική προδοσία και τεράστιες τούμπες. Θα βάλουν πέντε βλήτα στη φυλάκα και όλα τα μεγάλα κτήνη θα συνεχίσουν να έχουν τη χώρα στα χέρια τους.

    Ότι ελάττωμα να έχει ο Καζάκης, αυτή τη στιγμή είναι ο σοβαρότερος πολιτικός αρχηγός της χώρας, ακούστε:
    ohifront.wordpress.com/2015/02/23/τρομακτικεσ-αποκαλυψεισ-απο-τον-σοβα/

    ΑπάντησηΔιαγραφή