Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Τα αφεντικά του Bloomberg ανησυχούν ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο και θα διαγράψουν το χρέος.

Σε σημερινό editorial το Bloomberg θεωρεί αναπόφευκτες τις εκλογές στην Ελλάδα, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Ο Σαμαράς πλέον είναι καμμένο χαρτί και χρειάζεται αλλαγή.Ο τίτλος του είναι χαρακτηρηστικός το "Ελληνικό Δράμα της ΕΕ χρειάζεται μια Τελική Πράξη".

Τα αφεντικά του Bloomberg δεν έχουν καμιά σχέση με την ενημέρωση. Έχουν όμως απόλυτη σχέση με τις αγορές, μιας και το Bloomberg αποτελεί κυρίως επενδυτικό κεφάλαιο και δευτερεύοντως πηγή ενημέρωσης. Το βασικό πρόβλημα που εντοπίζουν είναι απόλυτα πραγματικό. Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι εξυπηρετίσιμο με κανέναν τρόπο και πρέπει να διαγραφεί τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του. Από την άλλη οι ευρωπαίοι δανειστές και κυρίως η Γερμανία αρνείται ακόμη και να συζητήσει μια έστω μείωση του χρέους.

Και τα αφεντικά του Bloomberg επισημαίνουν: "Η διαφορά αυτή είναι που στοιχειώνει τους διεθνείς επενδυτές και πάλι, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση γενικά και η Γερμανία ειδικότερα, αρνείται να διαγράψει οποιοδήποτε μέρος του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα. Ωστόσο, καθώς οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναγνωρίζουν, η χώρα δεν μπορεί να βγει κάτω από τον τρέχων σωρό του χρέους - τώρα κοντά στο 180% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Και η προοπτική των ατελείωτων ετών λιτότητας στην προσπάθεια [να εξυπηρετηθεί το χρέος] είναι πολιτικό δηλητήριο."

Έτσι εξηγούν και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο τις πολιτικές εξυπηρέτησης του χρέους. Κι αυτό γιατί "μετά από έξι χρόνια πολιτικών λιτότητας που επιβάλλεται από τη συμφωνία διάσωσης - τα οποία έχουν συρρικνώσει την παραγωγή και τους πραγματικούς μισθούς κατά το ένα πέμπτο - η χώρα έχει πλέον εξαντληθεί. Η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτύσσεται και πάλι, αλλά 1 στους 4 Έλληνες συνεχίζουν να είναι εκτός εργασίας, και περισσότερο από το 70% από αυτούς είναι μακροχρόνια άνεργοι."

Καταλαβαίνουν ότι όπως πάνε τα πράγματα, ο ελληνικός λαός δεν θα αντέξει και αργά ή γρήγορα θα επιβάλλει τη διαγραφή του χρέους. Γι' αυτό και προτείνει να πάρουν την πρωτοβουλία οι δανειστές. "Η σωστή συμφωνία για να κάνουν τώρα οι πιστωτές της Ελλάδας - η λεγόμενη τρόικα της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ - δεν είναι περισσότερα χρήματα με αντάλλαγμα περισσότερη λιτότητα. Θα πρέπει να είναι η άφεση του χρέους, σε αντάλλαγμα τις βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια βιώσιμη οικονομία. Ο Σαμαράς έχει μείνει πίσω σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αντιστρέψει αυτές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, κατά την επιδίωξη μιας ανέφικτης αριστερής ουτοπίας."

Πριν λοιπόν επιβάλλει ο ελληνικός λαός τη μονομερή διαγραφή του χρέους της Ελλάδας, ζητούν να πάρουν την πρωτοβουλία οι δανειστές και να το μειώσουν με αντάλλαγμα το βάθαιμα των "μεταρρυθμίσεων", όπως λέγεται το γενικό ξεπούλημα. Το συμπέρασμα είναι απλό. Τρέμουν την αγανάκτηση του ελληνικού λαού και τη δυνατότητά του να διαγράψει με δική του μονομερή ενέργεια το δημόσιο χρέος της χώρας του. Και τότε χάθηκαν όλα γι' αυτούς.

Να γιατί ζητούν εναγωνίως από τους Ευρωπαίους να πάρουν την πρωτοβουλία για "άφεση του χρέους", ώστε να εξασφαλίσουν ότι το γενικό ξεπούλημα θα συνεχιστεί. Μόνο που αυτό δεν μπορεί να γίνει. Η διάρθρωση του δημόσιου χρέους, αλλά και η καταρρέουσα κατάσταση της ευρωζώνης δεν επιτρέπει στους δανειστές να προχωρήσουν σε κάποια ουσιαστική μείωση του χρέους. Καθώς δυσκολεύουν οι συνθήκες στις αγορές κεφαλαίου, ακόμη και μια περαιτέρω επιμήκυνση συνιστά πρόβλημα.

Βέβαια, μέχρι την τελευταία στιγμή θα αγωνίζονται να βρουν μια φόρμουλα σαν αυτή της αναδιάρθρωσης του 2012. Όπως και να έχει ουσιαστική μείωση δεν μπορεί να υπάρξει εκτός κι αν ο ίδιος ο λαός επιβάλλει μονομερώς τη διαγραφή του μέσα από την καταγγελία του. Λέτε να είναι τυχαίο που όλα τα μέσα και έντυπα αποδίδουν στον ΣΥΡΙΖΑ την επιλογής της καταγγελίας και της μονομερούς διαγραφής; Γιατί νομίζετε ότι το κάνουν; Ιδίως όταν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συνιστά επιλογή της. Το κάνουν γιατί είναι το μόνο που τρέμουν. Ξέρουν ότι αν το επιβάλλει ο λαός δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Κι έτσι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο για να μην το απαιτήσει.

11 σχόλια:

  1. μηπως πλησιαζει η διασπαση ή η πληρης διαλυση του εκτρωματος? μεχρι ποτε οι γερμανοι θα μπορουν κ θα τους συμφερει να συνεχισουν να κανουν αυτο που κανουν τωρα στην ελλαδα? παντως μονομερης διαγραφή χρεους δεν βλεπω να συμβαινει στην ελλαδα ουτε στον αιώνα τον άπαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό άρθρο και αυτό όπως μας έχετε συνηθίσει.
    Εκθέτω εν τάχει το πρόβλημα μου.
    Λογω υπηρεσιακού κωλύματος και απόστασης από γραφείο του επαμ δεν είμαι μέλος. Ενημερωνομαι όμως απο άλλο συγγενικό μου προσωπο που είναι μέλος σας στην επαρχια. Επίσης, συζητώ συχνα με κάποιους συναδέλφους οι οποίοι συμφωνούν με τις θέσεις σας και είχαν μερικοι ψηφίσει στις τελευταίες εκλογες το ψηφοδέλτιο σας. Απογοητεύτηκαν ομως απο το αποτέλεσμα αφού περίμεναν και εγώ μαζί τους να βγει έστω και ένας βουλευτής (ΚΑΖΑΚΗς) στην ευρωβουλή. Φοβάμαι πολύ οτι στις επερχόμενες εκλογές δεν θα ψηφίσουν το ιδιο λόγω του 3% και της 'χαμένης' ψήφου. Ειτε κατεβειτε στις εκλογές μόνοι σας ειτε με συμμαχία που δεν εξασφαλίζει το 3%. Αν είναι να πάρει αυτές τις 'χαμενες' ψήφους ο σιριζα, καλλίτερα να ψηφίσουν απευθειας σίριζα για να πάρει το μήνυμα ο Σαμαράς και τα αφεντικά μας στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα ρωτούσα τους φίλους σου πως θα αισθάνονταν ενώ ενίσχυσαν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ ξέροντας ότι πιθανότατα θα συνεχίσει την ίδια πολιτική να μαθαίνουν για την επόμενη αυτοκτονία από την απελπισία και το αδιέξοδο. Δεν είναι εύκολη η απάντηση αλλά θέτει τον προβληματισμό για το πως προσωπικά ο καθένας πορεύεται συνειδητά μέσα σε αυτό το ναρκοπέδιο της κρίσης και πως επιβάλλεται να πάρει προσωπικά καθαρή θέση με βάση την λογική.

      Διαγραφή
  3. Ο Μπέπε Γκρίλο στην Ελλαδα. Με τον Καζάκη θα συζητήσει;

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113412356

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καζακη ειδα στις 17,18 ανοδο ανοδο του χαα, νομιζω αγοραζουν για να τα πουλήσουν μετα την 29 και να λενε για αγορες που βλεπουν ασταθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μένει να δούμε τι θα κανει ( η δεν θα κανει ) ο ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς ρήξη με την ΕΕ και το παγκοσμιοποιητικο συστημα, τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί. Ο Τσίπρας θα καταλήξει ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ νο2 εαν τηρήσει αυτά που λέει περί παραμονής σε ευρωζώνη. Βέβαια μπορεί και να το παίζει "μετριοπαθής" ώστε να μην φοβηθεί ο κόσμος και τα ΜΜΕ αρχίσουν τη προπαγάνδα όπως έγινε το 2012.

    Ο πεπε Γκριλο μάλιστα είπε οτι " εαν ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται οτι είναι αριστερό κόμμα, τι να την κανείς τη δεξιά στην Ελλάδα ? " και ανέφερε οτι εντός ευρωζώνης δεν υπάρχει δυνατότητα να κανείς κάτι διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας υποθεσουμε οτι διαγραφεται το χρεος και εισαγουμε εθνικο νομισμα.

    1) Τι μπορουν να μας κανουν οι δυτικοι ?

    2) Σε επιπεδο γεωπολιτικης και διπλωματιας τι κανουμε μετα ?
    Το παιζουμε φιλικοι με ολους ? Στρεφομαστε επισης και σε Ρωσια και Κινα ?

    3) Τους Τουρκους που σχεδιαζουν διαφορα θερμα επεισοδια πως μπορουμε να τους αντιμετωπισουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Τίποτα δεν μπορούν να μας κάνουν. Θα παρακολουθούν άναυδοι και θα παρακαλούν να μην ξεκινήσει το ντόμινο και στην υπόλοιπη Ευρώπη και παγκόσμια.
      2) Δεν θα το παίξουμε, αλλά θα είμαστε πραγματικα φιλικοί προς ολους τους λαούς απο τους οποιους θα ζητήσουμε συμπαράσταση. Και θα την έχουμε. Ιδίως εαν συζητήσουμε μαζί τους την περίπτωση να καλύψουμε μέρος της ζημιάς που θα έχουν υποστεί -εξ αιτίας της διαγραφής- τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
      3) Το πιό ...εύκολο! Εφαρμόζουμε τον διεθνή νόμο για τα 12 μίλια. Τους προειδοποιούμε απευθείας μέσω του πρέσβη τους και με πιό επισημο τροπο μέσω ΟΗΕ, οτι όχι μονο μεθοριακό επεισόδιο, αλλά ακόμα και απλή απειλή εναντίον μας, θα αποτελέσει ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. Που σημαίνει οτι δεν περιμένεις να σου επιτεθούν αλλά, εφόσον έχεις τις πληροφορίες, τους την πέφτεις πρώτος με όλη την δυναμη πυρός που διαθέτεις, στο μέγιστο στρατηγικό βάθος που μπορείς. Αυτό που λέμε "τους τα κάνεις πουτάνα"!!!
      Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν πατριωτική/δημοκρατική ηγεσία, αποφασισμένο λαό και διαφορετικό αμυντικό δόγμα απο αυτό του καρπαζοεισπράκτορα που έχουμε σήμερα.
      (Διάβασε Παν. Κονδύλη και Παν. Ήφαιστο εκει που τα περί αμυντικών δογματων υπάρχουν αναλυτικά.)

      Διαγραφή
    2. Μεγαλο μέρος των τουρκικών εξαγωγών προς Ευρώπη γίνεται οδικώς, κυρίως μέσω Ελλάδας.
      Φανταστείτε τι έχει να γίνει εαν καθιερωσουμε Άδειες Διέλευσης για τις νταλίκες που χρησιμοποιουν τους ελληνικούς δρόμους. Αυτές τις άδειες τις έχουν καθιερώσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες και δεν μπορουν να μεταφερθούν φορτία μέσω αυτών των χωρών εαν οι μεταφορείς δεν διαθέτουν αυτές τις αδειες.
      Αν για παράδειγμα μετακινούνται τωρα 5.000 τουρκικές νταλίκες μέσω Ελλάδας τον χρονο, αναγγέλουμε οτι απο του χρόνου, το υπουργείο μεταφορών θα χορηγήσει 3.000 άδειες. Σφιγκουν οι κωλοι ή όχι;
      Απο πού θα στείλουν τα νωπά προϊόντα τους στην β. Ευρώπη;
      Όταν τώρα μέσω της Εγνατίας μπορούν να βρεθούν στην Ηγουμενίτσα σε 8 ώρες;
      Έχουμε ενα μεγαλο όπλο την Εγνατία Οδό, που εαν το χρησιμοποιήσουμε σωστά, μπορούμε πολλά να κερδίσουμε.
      Που δεν είναι το μόνο. Υπάρχει και το Αιγαίο των 12 ν.μ. που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

      Διαγραφή
  7. Καλά ρε παιδιά,μπορεί να σωθεί η χώρα μετά την τέλεια καταστροφή χωρίς κάθαρση από όλους τους ξεπουλημένους;Είναι δυνατόν να αρνηθούν σε ένα λαό ενωμένο την κυριαρχία της χώρας του;Ποιοι θα το κάνουν;Η δράκα των ευρωναζιστών που ήδη μας αφάνισε κι είναι ένοχη για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας λιώνοντας και τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης;Δε βλέπετε ποιους συναντάει ο Τσίπρας;Μέχρι και στον πάπα πήγε!Η Αγγελοπούλου κι η Λάτση γίνανε φίλες του...κρυφές συσκέψεις με "επενδυτές"-τοκογλύφους..Ο άνθρωπος το δείχνει με ποιους είναι.Ακόμα τα λόγια ακούμε;Τα έργα τι δείχνουν;Όταν έχει συντελεστεί ένα κοινωνικό έγκλημα,δεν πρέπει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι;Είναι η πιο μεγάλη ευκαιρία να απελευθερωθούμε,κι ακόμα τους κοιτάμε;Εννοείται ότι μόνο ριζοσπαστική και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ,ΛΑΟΚΡΑΤΙΚΗ μπορεί να είναι η λύση...Μπήκαμε στον μεγάλο ενιαυτό..τόσα θαυμαστά γίνονται γύρω μας...ο κόσμος αφυπνίζεται,μέχρι και στην Αμερική οι αντιδράσεις είναι τρομερές...κι εμείς που πρώτοι στη λίστα της καταστροφής είμαστε,ακόμα δεν κατανοήσαμε ότι αλλάζει η εποχή και δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή που ο Δημήτρης προτείνει τόσο καιρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "TA TPAΓOYΔIA KAI H IΣTOPIA ΘA ΓPAΦOYN TΩPA AΛΛOIΩΣ"

    «Μια Bεβαιότητα Πλανιέται KAI YΠAPXEI Πάνω AΠO THN Ελλάδα: Πολύ ΣYNTOMA H XΩPA MAΣ θα EXEI EΛΛHNIKH KYBEPNHΣH !!! Κυβέρνηση THΣ MEΓAΛHΣ Λαϊκής Πλειοψηφίας. Κυβέρνηση Σωτηρίας με KENTPIKO KOPMO TON ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε από την Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «H Aδιέξοδη ANΘEΛΛHNIKH KAI KAINΩNIKA BAPBAPH Πολιτική ΔEN EXEI MEΛΛON», όπως δεν έχουν η πιο TAΞIKH και BAPBAPH πολιτική που Eφαρμόστηκε ποτέ και η πολιτική που Mετέτρεψε Xώρες σε ΠEIPAMAτόζωα NEOφιλελεύθερων ΠEIPAMATΩN.

    «Οι λογικές που βάζουν τις αγορές πάνω από τη δημοκρατία δεν έχουν μέλλον. Και είμαστε περήφανοι που η MEΓAΛH ΠAΓKOΣMIA AΛΛAΓH θα αρχίσει KAI ΘA EPΘEI AΠO THN EΛΛAΔA», συνέχισε

    «Αυτές τις Hμέρες δεν Kρίνεται στη Βουλή η Eκλογή του "Προέδρου" της Δημοκρατίας. Κρίνεται AN θα μπούμε Bαθύτερα στο Tούνελ TOY EΘNIKOY ΘANATOY MAΣ !. Κρίνεται η δημοκρατία μας», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις είπε: «H Ρένα Δούρου βρήκε κονδύλι 3 εκατ. ευρώ για δωρεάν ρεύμα. Τρία εκατ. ευρώ, η προσφορά σε βουλευτή για να μείνουν λίγο ακόμα στις καρέκλες τους, για να διασωθούν, για να μην πάει ο τόπος σε εκλογές, για να μην μιλήσει ο λαός».

    «Tι ΣYMπτωση (TYXAIA ;;) ! Στο περιστατικό της καταγγελίας για απόπειρα χρηματισμού, ο μεσάζοντας ήταν ANθρωπος του TPIγώνου της διαπλοκής», πρόσθεσε.

    «Tο AMAρτωλό TPIγωνο που Xρεοκόπησε τη Xώρα πήρε για τον EAYTO του 70 δισ. ευρωπαϊκά κονδύλια. Αυτό το κέντρο EKANE το Kράτος, TON EΛΛHNIKO ΛAO, πελάτη του. Αυτό το Kέντρο σήμερα TPOMOκρατεί, παραπληροφορεί, εκβιάζει. Στήνει κόμματα. Διαλύει κόμματα. Διασπά κόμματα. Η διαφάνεια, ο έλεγχος, η δημοκρατία, είναι το δικό μας φάρμακο για την αρρώστια που λέγεται διαπλοκή», είπε ακόμη.

    Οσον αφορά στις προειδοποιήσεις Στουρνάρα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας κεντρικός τραπεζίτης που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες». «Kάποιοι στην Ευρώπη επιτέλους άρχισαν να καταλαβαίνουν», συνέχισε, λέγοντας πως «ο Γιούνκερ έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις για να μας πληροφορήσει πως όταν μιλάει για ακραίους δεν εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ». (Σημ: O Γιούνκερ, EINAI BPΩMIKOΣ KAI ΣAΠIOΣ)
    Ο EΠIκεφαλής της Aξιωματικής ANTIπολίτευσης, AKOMH, Eπιτέθηκε και στον κ. Σαμαρά, Yποστηρίζοντας πως «μόνο στην Ελλάδα Yπάρχει ένας πρωθυπουργός του καφενείου που μιλά για φυγή καταθέσεων».

    «Σήμερα δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα. Υπάρχουν τα προαπαιτούμενα και τα email/laeptop προς την Τρόικα. Δεν υπάρχει παραμύθι όπως η επαναδιαπραγμάτευση», τόνισε, προσθέτοντας πως «στην Αλεξανδρούπολη, κηρύσσουμε σήμερα ENA απλό KANONA: OI Aνθρωποι πάνω από τα κέρδη, τα τοκοχρεολύσια, τα spreads και τις αγορές».

    ΔIOTI O ANΘPΩΠOΣ EINAI ANΘPΩΠOΣ KAI H ZΩH EINAI MIA ΣTAΘEPA AΞIA KAI EXEI MIA "ΣTAΘEPA" TON ΘANATO !!
    ------------------
    Σημ.: THΣ AΛΛAΓEΣ ΣTO ANΩ KEIMENO THΣ EKANE O AYPIANOΣ YΠ.EΞ. TOY TOΠOY MAΣ THΣ XΩPAΣ MAΣ THΣ ΠATPIΔAΣ MAΣ !!! KAI BIBA MAΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή