Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ποιο είναι το πραγματικό ερώτημα;

Πολλοί αναρωτιούνται τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Θα τα βάλει με τους δανειστές, θα δώσει έστω μια ανάσα στο λαό, ή όχι; Ο καθένας απαντά στα ερωτήματα αυτά κάνοντας την ανάγκη - την προσωπική του ανάγκη - φιλότιμο. Πολλοί αρκούνται στο γνωστό: να φύγουν αυτοί και βλέπουμε.

Το αληθινό ερώτημα είναι τι εμποδίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να τα δώσει όλα στους επικυρίαρχους; Εσείς; Εμείς; Αυτοί που τον ψηφίζουν, ή θα τον ψηφίσουν; Οι θέσεις του και η αμφισημία τους που μπορεί ο καθένας να ερμηνεύσει όπως θέλει; Ποιος θα εμποδίσει τον κομματικό μηχανισμό να μην ενδώσει στις πιέσεις; Η εσωκομματική αντιπολίτευση που δεν τολμά να αθρώσει στοιχειώδη πολιτικό λόγο; Ιδίως τώρα που βρίσκεται προ της νομής της εξουσίας; 

Όσοι πάσχουν από την - συχνά ανίατη - ασθένεια του κοινοβουλευτικού κρετινισμού, απαντούν: αν δεν τα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον ρίξουμε! Σιγά μην σκίσετε κανένα καλσόν! Αυτό λέω εγώ. Πώς θα ρίξετε τον ΣΥΡΙΖΑ, αν αποδειχθεί χειρότερος από τους τωρινούς ακολουθώντας την πεπατημένη του ευρώ και των επιταγών προς τους δανειστές; Όπως ρίξατε τις κυβερνήσεις των δοσιλόγων;

Σκεφθείτε λίγο. Ποιος εμπόδισε το ΠΑΣΟΚ, ίδως όταν κέρδισε την αυτοδυναμία, να μεταλλαχθεί σ' αυτό που ξέρουμε σήμερα; Οι ψηφοφόροι του; Η εσωκομματική του αντιπολίτευση, που μέρος της σήμερα έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο μόνος εγγυητής μια κυβέρνησης είναι ο λαός σε κινητοποίηση. Κι αυτό ξεκινά με τη διεκδίκηση της αυτοδυναμίας όχι με καλπονοθευτικούς νόμους, αλλά μέσα στον λαό. Και για να το πετύχει κανείς αυτό δεν αρκεί ένα κόμμα, αλλά χρειάζεται μια ευρεία κοινωνικοπολιτική συμπαράταξη, ένας συνασπισμός κομμάτων, προσωπικοτήτων και δυνάμεων που θα μπορούν να διεκδικήσουν την μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Ένα νέο ΕΑΜ όπως συνηθίζω να λέω.

Μόνο αυτή η αυτοδυναμία μπορεί να μας δώσει - κάτω από προϋποθέσεις - μια άλλη κυβέρνηση, μια ριζικά διαφορετική κυβέρνηση.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντιμάχεται με μανία μια τέτοια προοπτική. Αρνείται κάθε αίτημα εθνικής ανεξαρτησίας και λαικής κυριαρχίας. Αρκείται σε προσλήψεις όσων γοητεύονται από την νομή της εξουσίας. Να γιατί προσωπικά είμαι απόλυτα πεισμένος ότι η ηγεσία της έχει δώσει ήδη γη και ύδωρ στους επικυρίιαρχους.

Μόνο ο σχηματισμός ενός τρίτου συμμαχικού πόλου, ικανού να διεμβολίσει το στημένο διπολισμό μπορεί να δώσει τη πιθανότητα θετικών εξελίξεων. Διαφορετικά πάμε για τα πολύ χειρότερα υπό αριστερή διακυβέρνηση.

Και τότε, πολύ φοβάμαι, ότι οι κοψοχέρηδες του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που μας τα πρίζουν σήμερα με το "να φύγουν αυτοί και ύστερα βλέπουμε", αυτοί που μας εγγυόνται ότι θα ρίξουν την κυβέρνησή του αν αποδειχθεί μια από τα ίδια, θα είναι οι πρώτοι που θα μας τα πρίξουν με το "δυστυχώς, δεν γίνεται τίποτε"! Apres nous, le deluge! Μετά από εμάς (τους κρετίνους, που μασάμε ότι φόλα μας πετάνε οι εξουσιαστές), ο κατακλυσμός! Όπως έλεγε γεμάτη ερωτική έξαψη η Μαντάμ Ντεμπομπαντούρ στον εραστή της Λουδοβίκο ΧV.

15 σχόλια:

  1. Ενα νεο ΕΑΜ (δυστυχως) δεν θα ειχε τυχη στις επομενες εκλογες αφου μεγαλο μερος των ψηφοφορων θα καταληξει στο ΣΥΡΙΖΑ. Οταν φανε απο εκει τη καρπαζια, τοτε ανοιγει ο δρομος για τη δημιουργια ενος τριτου πολου που ανετα θα αποκτουσε τη πλειοψηφεια. Για την ωρα οσοι συνθλιβονται απο το κατοχικο καθεστως στρεφονται ειτε στο (κατα πασα πιθανοτητα πουλημενο και χωρις θεσεις) ΣΥΡΙΖΑ ειτε στα χρυσαβγιτικα τσογλανια του φυλακοβιου Πακιστανολιακου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανθρωπότητα έχει πέσει σε μια παγίδα.
    Εσύ, ο οποιοσδήποτε, αναρωτιέσαι: "το ιδανικό είναι εφικτό;"
    Αυτή η στάση, το να αναρωτιέσαι αν το ιδανικό είναι εφικτό που υιοθετείς, είναι η παγίδα.
    Το έργο σου σαν άνθρωπος, δεν είναι να βρείς αν το ιδανικό είναι εφικτό, το έργο σου σαν άνθρωπος είναι να αγωνιστείς για την επίτευξη του ιδανικού.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο πιο λιανά να τα κάνεις ρε Δημήτρη. Ολόσωστος. Και παρεπιπτόντως, συγχαρητήρια για τα σεμινάρια οικονομικής επιστήμης που ήταν εκπληκτικά.

    Καλή δύναμη,

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς κ. Λυμπέρη. Ο κόσμος περιμένει και ελπίζει ότι θα πράγματα θα πάνε καλύτερα χωρίς όμως να κοπιάσει. Θεωρεί επίσης σαν δεδομένο να ελπίζει ότι θα βρεθεί εξ ουρανού Εκείνος που θα διεκδικήσει τα δικαιώματα του, δηλ. ο εκπρόσωπος του. Η ουσία όμως είναι ότι ποτέ δεν θα γίνει αυτό, όσο και να ελπίζει....... Αν δεν κάνουμε ο καθένας προσωπικά την δική του επανάσταση και ΜΕΤΑ να ενωθούμε όλοι μαζί, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ. Η κατρακύλα θα συνεχιστεί στον αιώνα τον άπαντα....

    Η ελπίδα υπάρχει γιατί αυξάνονται οι άνθρωποι που αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται, ελπίζω μόνο μην είναι αργά όταν θα μαζευτούμε πολλοί.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο όρος τρίτος πόλος δεν στέκει. Έχει χρησιμοποιηθεί πρόσφατα απο δήμαρ κλπ. Οι πόλοι στη φύση, αρα και στην πολιτικη είναι δυο. Διαλεξτε σε ποιον ανηκετε. Ο Σύριζα είναι πόλος απο μόνος του έναντι της πασοκονουδου ή είναι κι αυτός υπέρ των μνημονίων οποτε συναποτελεί τον ενα πόλο και εσείς διεκδικείτε να γίνετε ο έτερος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικα δεν γνωριζω τι θα κανει το ΤΣΥΡΙΖΑ, αλλα χθες περασε το νεο μνημονιο με την υπογραφη Παπουλια και την μορφη εκτακτη περιπτωση σαν ΦΕΚ
    ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ 17/12/2014/ΦΕΚ Α 262/17.12.2014
    Τι ακριβως λεει εδω :http://www.scribd.com/doc/250617260/%CE%A0%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%9C%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%A0%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B7-%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%89%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7
    Οποτε και ο νοων νοητω.κυριοι συνελληνες. Φαγμα το τυρακι - ΠτΔ και δεν ειδαμε κοτζαμαν ΦΑΚΑ το νεο μνημονιο. Σκετοι αετοι ειμαστε. Καλα Χριστουγεννα ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοι κυριοι,

    Ας αφησουμε τις κατα βασιν ξενοφερτες και μη συμβατες με την Ελληνικη κοινωνια δεξια αριστερα κλπ πολιτικες τασεις. Η ιδεολογια μας ειναι τα παγια και διαχρονικα ζητουμενα του Ελληνα:
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΣΥΝΗ.
    Οπως ειναι προφανες δεν εχουν αριστερη δεξια κλπ κατευθυνση.
    Στη βαση αυτη μπορει ο οχλος να μορφοποιηθει σε λαο και να εμπνευστει να ενωθει και να αγωνιστει. Εχει πολλες φορες δωσει το αιμα του ασκοπα εχει πολλες φορες παραπλανηθει για να ειναι ευκολοπιστος. Η αλαζονεια η αγενεια και η επαρση δεν εχουν θεση σε οποιονδηποτε επιθυμει στα αληθεια να προσφερει.
    Επισης, ολοι οι μετεχοντες στο σεσηπο πολιτιτικο συστημα ανεξαιρετως να περασουν σε ρολο συμβουλευτικο ανευ αμοιβης εφοσον ειναι αληθινοι Ελληνες.
    Χωρις δημιουργικη σκεψη παρα μονο με στειρα αναπαραγωγη αντιπαραθεση Μνημονιακων Αντιμνημονιακων Δεξιας Αριστερας Καραμανλικων Παπανδρεικων κλπ δεν υπαρχει μελλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θαχει μεγαλη πλακα να σας βλεπω να προσπαθειτε να φτιαξετε ΕΘΝΙΚΟ απελευθερωτικο μετωπο με τους ανθελληνες τους ΣΥΡΙΖΑ και τους κουμουνιστοφιλελευθερους οπαδους της παγκοσμιας διακυβερνησης, η τους αλλους αναρχοαπλυτους που ακουνε Ελλαδα και βγαζουν καντηλες.
    Οσο προσπαθειτε να πεισετε οτι οι λαοι πρεπει να εχουν μια Πατριδα την οποια να την οριζουν, θα ειστε απελπιστικα μονος, ειδικα στον χωρο της αριστερας οπου ο στρεβλωμενος διεθνισμος εχει γινει αυτοσκοπος.
    Το αριστερο χερι του ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστωσες του πεταει μολοτοφ στα Εξαρχεια και το δεξι ανταλλασει χαιρετουρες με τον Γιουγκερ, το ΚΚΕ εχει απολιθωθει και δεν υπαρχει, ενω η υπολοιπη αριστερα πλην ελαχιστων ειναι απομειναρια του ΠΑΣΟΚ..
    Με ΣΥΡΙΖομαζωματα και ΠΑΣΟΚοσκορπισματα δεν γινονται ΕΘΝΙΚΑ μετωπα.
    Δυστυχως οτι κανετε θα το κανετε μονος σας εσεις και οι συνεργατες σας και παρολο οτι ειναι σχεδον αδυνατον να σπασει κανεις το φραγμα που εχουν σηκωσει τα ΜΜΕ σε οποια φωνη δεν ειναι αρεστη στα αφεντικα τους, ισως οι συνθηκες τα φερουν πιο ευνοικα στο εγγυς μελλον. Αρκει να εχουμε μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΑΘΑΚΗΣ

    " «H εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα αλλάξει εκ των πραγμάτων την ατζέντα της διαπραγμάτευσης. Η διαπραγμάτευση θα είναι συνολική, θα αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους με σκοπό την ασφαλή επιστροφή της χώρας στις αγορές και την αντικατάσταση του μνημονίου από ένα πρόγραμμα ανάπτυξης. Συνεπώς το χρονικό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης θα αντιστοιχεί στο νέο της περιεχόμενο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Απαντώντας στην ερώτηση εάν πρέπει να γίνει κούρεμα του χρέους οπωσδήποτε τονίζει πως «υπάρχουν πολλές δόκιμες τεχνικές λύσεις απομείωσης του χρέους και δημιουργίας του απαραίτητου δημοσιονομικού χώρου για να ανακάμψει η οικονομία με κοινωνικά βιώσιμο τρόπο. Δεν υπάρχει λόγος να εμπλακούμε σε λεπτομέρειες πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση».

    Στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μονομερείς ενέργειες εάν συναντήσει "τοίχο" στη διαπραγμάτευση δηλώνει πως «Δεν υπάρχει "τοίχος" στη διαπραγμάτευση. Η πρόταση που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι έχει προφανή οφέλη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και η διαπραγμάτευσή μας θα εδράζεται στην έννοια του αμοιβαίου συμφέροντος. Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες και εκτιμώ ότι το ίδιο θα κάνουν και οι εταίροι. Εμείς έχουμε δεσμευτεί να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της ΔΕΘ, το οποίο δεν συναρτάται με τη διαπραγμάτευση». "

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113413854

    Μιλαμε για πολυ ριζοσπαστες "αριστερους" εκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Τυφλα να εχουν οι μπολσεβικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ότι έχει πέσει στην αντίληψή μου τουλάχιστον, από λόγους του Alexis, και των άλλων ηγετίσκων του συνοθιλεύματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, πουθενά δεν μπόρεσα να ακούσω τίποτε για την "ταμπακιέρα". Όλοι τους, μιλούν για μιά χούντα που πρέπει να φύγει από την εξουσία το συντομώτερο δυνατόν, όλοι τους χύνουν μαύρο δάκρυ για την εξαθλίωση που μας έχει οδηγήσει αυτή η κατάσταση, και πέραν τούτου, ουδέν...Που είναι βρε παιδιά επί τέλους αυτή η ταμπακιέρα; Τόσο δύσκολο είναι να την βρείτε; Θέλει πιά να είναι κανείς οπωσδήποτε οικονομολόγος, για να καταλάβει ότι χωρίς μονομερή διαγραφή ΟΛΟΥ του χρέους και κοπή Εθνικού νομίσματος, αυτή η χώρα δεν μπορεί ΠΟΤΕ να πάρει εμπρός; Εγώ σαν παληός βιοτέχνης, ξέρω ότι για τη δουλειά μου έπρεπε να έχω ΟΛΑ τα εργαλεία που ήταν απαραίτητα, για να δουλεψει η επιχείρησή μου και να μην χρειάζεται να νοικιάζω ή να δανείζομαι την πενσα, το κατσαβίδι, το πριόνι, από το γείτονα. Γιατί έτσι θα γινόμουν υποχείριο του γείτονα. Θέλει διδακτορικό κανένας για να το καταλάβει αυτό;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ απλα δεν θα κανουν τιποτα. Θα αλλαξει το περιτυλιγμα απλως.

      Μην ξεχνας οτι ο Γιωργακης που τελικα εφερε το ΔΝΤ πριν τις εκλογες ελεγε "λεφτα υπαρχουν".

      Μετα ο Σαχλαμαρας που το επαιζε "αντι-μνημονιακος" καποια χρονακια εως οτου εκλεγει, οταν εκλεχθηκε ειπε "θα τηρησουμε ολα οσα συμφωνηθηκαν" και εγινε το πιστο σκυλι της τροικας.

      Πολυ πιθανο λοιπον οταν εκλεγει ο Αλεξης, να κανει συνεντευξη τυπου στο Ζαππειο και να πει "Η Ευρωπη αλλαζει. θα τηρησουμε τις συμφωνιες, θα κανουμε τα παντα να μεινουμε στην Ευρωπη αλλα θα παλεψουμε για λιγοτερη λιτοτητα με αλλες ευρωπαικες δυναμεις".

      Και μετα θα παει ως βρεγμενη γατα σε συναντηση της πλακας με τους τοκογλυφους δανειστες και την Ε.Ε και θα παρουσιασει διακοσμητικες αλλαγες στα μνημονια ως θριαμβο της αριστερας ...

      Ελπιζω να διαψευστω....

      Διαγραφή
  11. Γιατί η διεκδίκηση του αυτονόητου γίνεται τόσο σύνθετη πράξη,που οφείλουν λίγοι να τη σηκώσουν;Πολύ καλή η πρόταση να βρεθούμε άνθρωποι χωρίς αντιμισθία και μέσα από διάλογο για το κοινό μας "σπίτι"να δούμε πώς θα κάνουμε κουμάντο σε αυτό,πώς θα βοηθήσουμε στην απελευθέρωση κοινωνικών δυνάμεων με μόνο αίτημα το ψωμί,παιδεία,ελευθερία και (φυσικά μέσω της παιδείας κι η δικαιοσύνη).Ίσως έτσι κι ο αφελής συμπολίτης κατανοήσει ότι δεν "είμαστε όλοι ίδιοι"κι ότι μόνο εμείς-αν είμαστε πραγματικά ελεύθεροι μέσα μας-μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μακάρι να γινόταν κάτι αλλά δεν θα γίνει και οσοι εχουν ελπίδες απο το ΣΥΡΙΖΑ θα διαψευστούν (μην ξεχνάμε οτι τον "Λεφτα υπαρχουν" Γιωργακη που εφερε το ΔΝΤ και τον "αντι-μνημονιακο" Σαμαρα που εγινε το πιστο σκυλι του ΔΝΤ).

    Πολύ λίγες πιθανότητες υπάρχουν ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κάτι ουσιαστικό. Και για να γίνει κάτι ουσιαστικό αυτό απαιτεί την αποχώρηση απο ΕΕ και Ευρωζώνη και ρήξη με την νέα τάξη πραγμάτων της παγκοσμιοποίησης. Απλα δεν εχουν ουτε το θαρρος, ουτε τη θεληση και ουτε την ικανοτητα να κανουν κατι τετοιο. Ειναι πολυ "λιγοι"....

    Προκειται για ένα κόμμα αντι-πατριωτικο και δογματικά προσηλωμένο στον "ευρωπαϊσμό" (μια εννοια κενη περιεχομένου) και υποστηρίζει τη παραμονή σε Ε.Ε και ευρωζώνη.

    Πολλοι λένε "μα εαν δεν κάνει κατι διαφορετικο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθει και θα πεσει στο 1%" .
    Δεν νομίζω τους συριζαιους να τους ενδιαφέρει το γεγονός οτι θα διαλυθούν εκλογικά εαν γίνουν "προσκυνημένοι". Εδω προσκυνήσαν και διαλύθηκαν πιο ιστορικά και μεγάλα κόμματα οπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβέρνησαν ανελλειπώς (και λεηλάτησαν συστηματικώς) τη χώρα απο τη μεταπολίτευση και κατεληξαν απο περίπου 90% αθροιστικά στο 20-25%.

    Πολύ απο τους συριζαίους άλλωστε δεν θα χαθούν, θα φτιάξουν ως χαμαιλέοντες άλλα νεα "αριστερά" σχήματα και κινήσεις και αργότερα και καπου θα βολευτούν . Το ιδιο αλλωστε εκαναν διάφοροι εκ ΠΑΣΟΚ προερχομενοι που εφτιαξαν νεα κομματα (Λοβερδος κλπ) η χωθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, αντιστοιχα τα στελεχη της ΔΗΜΑΡ που εφυγαν απο τον ΣΥΝ (και πιο παλια ακομα απο το ΚΚΕ) και τελικα κατεληξαν και στηριξαν τη κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου δινωντας κατα τους ιδιους "αριστερο" (!?) προσημο.

    Η κατάσταση απαιτεί δραστικές ριζοσπαστικές λύσεις και αυτές δεν πρόκειται να έρθουν απο κόμματα. Ηδη εχει χαθει πολυτιμος χρονος και εχουν καταστραφει εκατονταδες χιλιαδες ζωες ελληνων πολιτων (τεραστια ανεργια, φτωχεια, χιλιαδες αυτοκτονιες, μεταναστευση, διαλυση οικογενειων, ψυχολογικα προβληματα κλπ). Μονο ο λαος θα δωσει τη λυση. Αλλα για την ωρα μεγαλο μερος του ειναι λοβοτομημενο απο τα ΜΜΕ και περναει την ωρα του με τουρκο-σιριαλ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ενότητα και κριτική καλοπροαίρετη σε αυτούς που ακόμα δεν κυβέρνησαν, για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Εγώ δε θέλω σε αυτές τις σελίδες να διαβάζω κριτική τύπου Τράγκα, γιατί το παιχνίδι του Τράγκα έγινε ξεκάθαρο πια. Σήμερα μας είπε ότι χρειάζεται ο τόπος τους φιλάνθρωπους πολυεκατομμυριούχους, γιατί ευεργετούν τους πάσχοντες και κάνουν φιλανθρωπίες , ενώ τα κόμματα τίποτα απολύτως δεν κάνουν . Με αυτό το σκεπτικό, ο κόσμος είναι θαυμάσιος και τίποτα δε χρειάζεται να γίνει . Από το άδικο τρέφονται αυτοί οι μεγιστάνες του Τύπου , γιατί οι κακές ειδήσεις πουλάνε. Το κακό τους τρέφει όλους αυτούς, όπως έλεγε και ο Σκαρίμπας. Επίσης μέσα από την κρίση ,που εμάς μας εξοντώνει , ξεφυτρώνουν και καινούριοι ζάπλουτοι , οι αυριανοί "ευεργέτες" ,όταν τα παιδιά μας "θα πουλαν τσιγάρα στους διαβάτες" , για να θυμηθούμε και τον ποιητή. Κατά τον Τράγκα είναι αχαριστία να θέλουμε να χάσουν οι φιλάνθρωποι μεγιστάνες τις περιουσίες τους . Όσοι από σας το μόνο που ξέρετε για τον Ανδρέα Συγγρό είναι ότι υπήρξε μεγάλος εθνικός ευεργέτης, γιατί έφτιαξε ένα φτωχοκομείο, διαβάστε ιστορία, να μάθετε τι κέρδισε από την κομπίνα του χρηματιστηρίου, με την απάτη της χρυσοφόρας μετοχής του Λαυρίου. Διαβάστε, πόσοι Ελληνες έχασαν τότε τις περιουσίες τους και αυτοκτόνησαν . Χωριάτες , αστοί και μικροαστοί . Ακόμα και ο Ροίδης είχε χάσει όλη του την περιουσία. Λοιπόν, τέτοιους «ευεργέτες» χρειαζόμαστε . Το κόμμα του Τσίπρα κατα τον Τράγκα είναι κομμουνιστές , που η Ευρώπη δεν τους θέλει , είναι εμπρηστές και άλλα πολλά κοσμητικά Τράγκικα. Οι εκλογές θα γίνουν. Μήπως να ενισχύσουμε τον Σαμαρά και το Βενιζέλο; μήπως τον Γιωργάκη ή τον Κωστάκη; ή το Ποτάμι; Προλαβαίνουμε να δημιουργήσουμε το αντίπαλο δέος σ αυτή την κοροιδία; Αν προλαβαίνουμε συμφωνώ με όλους σας. Αν όχι, ας στρέψουμε την κριτική σε αυτούς που φταίνε για όλα αυτά που έκαναν και όχι στον νεαρό Τσίπρα για όλα αυτά που θα κάνει. Η παρέμβαση σοβαρών κινημάτων πρέπει να είναι συμβουλευτική και καλοπροαίρετη. Κάποτε παλιά σε ένα σχόλιο με τίτλο 'Δούρειος ίππος ή ΖΟΓΚ' είχα αναφερθεί στην περίπτωση του Σύριζα . Εν ολίγοις έγραφα τότε ότι πρέπει να φύγουν αυτοί οι απατεώνες και να πάμε παρακάτω, ακόμα κι αν αποδειχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, Ζογκ ( απο το τηλεοπτικό παιχνίδι με τις κουρτίνες και τον χονδρό,αν θυμάστε).Αν όμως γίνει γι αυτούς Δούρειος ίππος και τους εξαπατήσει υπέρ του λαού; Σήμερα και ο Τράγκας τον χαρακτήρισε Δούρειο ίππο. Ο,τι και να προκύψει εμείς θα είμαστε πάλι στους δρόμους . Για να τον στηρίξουμε, αν τον πολεμήσουν οι αγορές και τα μεγάλα συμφέροντα. Για να τον πολεμήσουμε αν μας εξαπατήσει. Αν συμβεί αυτό το δεύτερο, ο Τσίπρας θα πάει στο σπιτάκι του (έχοντας χάσει και το αυθεντικό 3% που είχε και το πασοκικό 23%) και ο λαός που κοιμάται θα βγει στους δρόμους , γιατί θα έχει χάσει και την τελευταία ελπίδα . Μην προδικάζουμε. Ο δούρειος ιππος ήταν για τους Έλληνες νίκη. Οι Τρώες εξαπατήθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. (συνέχεια).
    Ο λαός που περνάει την ώρα του με τουρκοσήριαλ , ενώ πριν περνούσε την ώρα του με Αμερικανοσίριαλ και κανένας δεν ενοχλούνταν και δε σχολίαζε αρνητικά , δεν κινδυνεύει από τον πολιτισμό. Από την πλύση εγκεφάλου των πορνοκάναλων κινδυνεύει . Όταν την Κυριακή το βράδυ βγαίνουν οι τηλεσταρ να χορέψουν και οι καρνάβαλοι κριτές να μας δείξουν τα κέρατά τους , μιας και δεν έχω τηλεόραση(λόγω του σκανδάλου degea για το οποίο κανένας δε μίλησε) μέσω ιντερνετ βλέπω στο τούρκικο κανάλι το σίριαλ που πατσαβούριασε ο Αντεννα ,για να προβάλει τις αηδιαστικές ελληνο-αμερικάνικες απομιμήσεις του . Και κάθε Δευτέρα αντί να τρώω στη μάπα τους Πρετεντέρηδες και τους στημένους Ενικούς του Χατζηνικολάου, βλέπω απευθείας από το τούρκικο κανάλι τον "Καρανταγί" , που δεν προσβάλει ούτε τη νοημοσύνη μου , ούτε τον πολιτισμό μου, ούτε τα ήθη μου, ούτε την αισθητική μου ( Αυτοί οι γείτονες ξέρουν να τιμούν τους ποιητές τους - σε πρώτο πλάνο ο Ναζίμ Χικμέτ , προσφάτως και ο δικός μας Καβάφης) . Δε φταίει ο λαός , αν " αυτοί που θα μιλούσανε πεθάναν όλοι νέοι" και επιζήσαν τα λαμόγια και ο δοσίλογοι. Αν βρώ και το παλιό μου σχόλιο περί "δούρειου ίππου" θα το ανεβάσω (βαρβάρα)


    ΑπάντησηΔιαγραφή