Η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει ελληνική μόνο σε μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη, δημοκρατική, ενιαία και αδιαίρετη Ελλάδα.
Η βιασύνη να «κλείσει» το ζήτημα του ονόματος με τα Σκόπια δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας συνέδεσε ευθέως την διευθέτηση του ονόματος των Σκοπίων με την έλευση της «μεταμνημονιακής» Ελλάδας. Επομένως, είναι σαφές ότι η διευθέτηση αυτή εντάσσεται στις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας.
Ο λόγος που παραδίδεται το όνομα της Μακεδονίας - με ή χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό, αδιάφορο - σ’ ένα ουσιαστικά ανυπόστατο κράτος είναι για να αναβιώσει το αίτημα της «αυτονόμησης της Μακεδονίας» υπό καθεστώς επικυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Το αίτημα αυτό επινοήθηκε για πρώτη φορά από τον Αυτοκράτορα της Αυστρίας στη δεκαετία του 1870 με μοναδικό σκοπό να διαμελισθεί η Οθωμανική Μακεδονία και Θράκη σε σφαίρες επιρροής των Μεγάλων Δυνάμεων.
Τότε η Μακεδονία και η Θράκη ήταν το σταυροδρόμι του εμπορίου Ανατολής-Δύσης και οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής ήθελαν τον έλεγχο κυρίως των σιδηροδρομικών αξόνων για τη μεταφορά εμπορευμάτων και στρατευμάτων από την Κεντρική Ευρώπη έως τη Βαγδάτη.
Σήμερα η Μακεδονία και η Θράκη έχει αναβαθμισμένη σημασία για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο εναντίον της Ρωσίας, αλλά και για τον έλεγχο των διεθνών ενεργειακών δικτύων που έχουν σχεδιαστεί να περάσουν από το έδαφός τους. Και τον έλεγχο αυτό δεν πρόκειται να τον αφήσουν σε μια χώρα παντελώς χρεοκοπημένη και υπό εκποίηση όπως είναι η Ελλάδα.
Κι όταν ως χώρα έχεις αποδεχθεί να σε βγάλουν στο σφυρί, υπό καθεστώς ξενοκρατίας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα χάσεις όλα. Μαζί και την εθνική επικράτεια.
Επομένως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με το όνομα των Σκοπίων. Το πρόβλημα είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και αντιμετωπίζεται μόνο με έναν τρόπο. Με μια νέα αληθινή αυτή τη φορά μεταπολίτευση που θα έχει ως πρώτη πράξη την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της πατρίδας μας με ταυτόχρονη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ριζική αναθεώρηση των σχέσεων μας με το ΝΑΤΟ για να γίνει ο λαός μας κυρίαρχος σε μια ανεξάρτητη, ενιαία και αδιαίρετη πατρίδα.
Αλλιώς, οι διαμαρτυρίες και τα συλλαλητήρια δεν θα έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Όπως δεν είχαν κι όταν εκατομμύρια Ελλήνων διαδήλωναν επί μήνες στις πλατείες το 2011.
κ.Καζακη, γράφετε στο άρθρο για έξοδο από Ε.Ε, αλλα για ριζική αναθεώρηση των σχέσεών μας με το Ν.Α.Τ.Ο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ριζικη αναθεώρηση, περιλαμβάνει και την έξοδο μας από την ΒόρειοΑτλαντικη συμμαχια ή όχι?
Να είστε καλά!