Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Επείγουσα έκκληση στον σ. Κουτσούμπα.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες χαιρέτισε σήμερα την νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα και σημείωσε ότι αποτελεί μια ήττα για τον «ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό».
«Χαιρετίζω τον σπουδαίο ελληνικό λαό για τον θρίαμβο του "όχι", ο οποίος συνιστά μια πανωλεθρία για τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό», δήλωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ABI.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «αποτελεί την αρχή της απελευθέρωσης του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο Μοράλες, ο οποίος εξέφρασε «τον σεβασμό του και τον θαυμασμό του για τον ελληνικό λαό».
Είναι προφανές ότι ο Έβο Μοράλες είναι μέγας οπορτουνιστής και δεν γνωρίζει από καπιταλισμό και ταξική πάλη. Πρέπει επειγόντως να πάει ο σ.Κουτσούμπας και να του κάνει ταχύρυθμο μάθημα επαναστατικής συνέπειας. Πώς είναι δυνατόν να μην ξέρει ότι όταν ένας λαός καλείται να πει ΝΑΙ ή ΟΧΙ στον ιμπεαριαλισμό, η συνεπής επαναστατική στάση είναι το άκυρο;

8 σχόλια:

  1. Κάνε τους τώρα εκκλήσεις όσο προλαβαίνεις κ. Καζάκη, γιατί δεν βλέπω να υπάρχει για πολύ ακόμα αυτό το ξεφτιλισμένο συνονθύλευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ψηφίσει μνημόνιο ο κος. Τσίπρας με νέο δάνειο για να πληρώνει τα χρεωλύσια ,όπως άλλωστη έχει ζητήσει, θα συνεχίσει το ΟΧΙ να αποτελεί αντιιμπεριαλιστική νίκη του ελληνικού λαού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που ταυτίστηκε μαζί τους ο Κουτσούμπας από πριν. Αν δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι το ΟΧΙ του ελληνικού λαού δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική διαχείριση ενδοτισμού της κυβέρνησης, τότε τι να σου πω. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω του μυαλού σου. Προφανώς και το ΟΧΙ του ελληνικού λαού μαζί και των κομμουνιστών το 1940 που το πρόδωσε το καθεστώς Μεταξά, είναι κι αυτό προδοτικό. Δεν ξέρω πώς διάολο κατέληξες στο ΚΚΕ του Κουτσούμπα, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν έχεις ούτε επαφή με την ιστορία και τους αγώνες αυτού του κόμματος, πριν το πάρουν στα χέρια τους οι μπάσταρδοι του Τυρίμου.

      Διαγραφή
  3. Scientology έχει γίνει το ΚΚΕ. Μεγάλη κατάντια ειδικότερα που έβαλαν ανήλικα χθες να μοιράζουν το άκυρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή τώρα που τα βρήκαν όλοι οι άλλοι εκτός απ τον Κουτσούμπα για να παν να υπογράψουν μνημόνιο ,είναι όλοι οι άλλοι αντιιμπεριαλιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι το ΟΧΙ του ελληνικού λαού δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική διαχείριση ενδοτισμού της κυβέρνησης, τότε τι να σου πω. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω του μυαλού σου. Προφανώς και το ΟΧΙ του ελληνικού λαού μαζί και των κομμουνιστών το 1940 που το πρόδωσε το καθεστώς Μεταξά, είναι κι αυτό προδοτικό. Δεν ξέρω πώς διάολο κατέληξες στο ΚΚΕ του Κουτσούμπα, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν έχεις ούτε επαφή με την ιστορία και τους αγώνες αυτού του κόμματος, πριν το πάρουν στα χέρια τους οι μπάσταρδοι του Τυρίμου.

      Διαγραφή
  5. Παρολαυτά να που ερμηνεύουν το ΟΧΙ όπως θέλουν. Αναμενόμενο.
    Γι αυτό είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να χρησιμοποιούμε την κάθε ευκαιρία για προβληματισμό, ώστε να απομονώνουμε τις προπαγανδιστικές, τρομοκρατικές φωνές και να ακονίζουμε την κρίση μας. Και ακόμη παραπάνω: να ξαναβρούμε την ικανότητα μας να συζητάμε μεταξύ μας, ειλικρινά, χωρίς εγκαθετους...
    Δύσκολο; Ναι. Αλλά και εφικτό καθότι φυσιολογικό...

    Βαρέθηκα αυτές τις μέρες να ακούω ανθρώπους να μιλάνε για αυτά που θα μας κάνουν, ποτέ το τι θα κάνουμε εμείς - ανεξάρτητα από την θέληση ή τη λογική μας, λες και είμαστε πρόβατα.
    Το ξέρετε Κ. Καζάκη ότι οι περισσότεροι σκέφτονται το εξής σενάριο: ότι θα βγούμε από την Ευρωζώνη και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε το δημόσιο Χρέος με ακόμη χειρότερους όρους, ακόμη και τα προσωπικά δάνεια στις τράπεζες. Μα πως, μα γιατί να γίνει αυτό, ρωτάω - έ, θα μας το κάνουν. Μιλάω για τη διαγραφή του χρέους και ο άλλος το απορρίπτει: "αυτά δεν γίνονται, ποτέ δεν έγιναν", ή "δανείστηκες τα χρήματα πρέπει να τα δώσεις έτσι κινείται ο κόσμος". Και ξέρω ότι κατά βάθος σκέφτεται πως θα μας κάνουν πόλεμο, θα μας ισοπεδώσουν, θα μας βγάλουν από το χάρτη... Αλλά πώς να καταλήξεις σε μια άποψη, οποιαδήποτε, αν δε σκεφτείς ή δεν συζητήσεις όλα τα ενδεχόμενα, ελεύθερα και διεξοδικά.

    Με συγχωρείτε που σας ζάλισα με τα αυτονόητα. Καλή συνέχεια και πάντα πιστεύω στον αγώνα... ασυζητί.

    Y.Γ. Εντωμεταξύ αξιοσημείωτο είναι το εξής: τόση αγανάκτηση και μίσος έχει προκαλέσει η πολιτική υποτέλειας στους Ευρωπαίους, που αρκετοί θέλουν πια να βγούμε από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, ακόμα και με τη λογική ότι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα δάνεια, με την ελπίδα ας πούμε μιας άλλης εσωτερικής οικονομικής πολιτικής (ανάπτυξης ή δε ξερω τι, μη με ρωτας). Μάλλον αυτή είναι και μια σημαντική παράμετρος του δημοψηφίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή