Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ουαί φαρισαίοι και γενίτσαροι υποκριταί...

Ο κ. Παύλος Τσίμας, ο γνωστός θεράπων της διατεταγμένης δημοσιογραφίας από την εποχή που βρισκόταν στον Ριζοσπάστη έως σήμερα, δήλωσε στο κανάλι του Αλαφούζου ότι η αναφορά στο ΕΑΜ μας φαίρνει πίσω στην εποχή του εμφυλίου και αυτό είναι απαράδεχτο. Η δήλωση αυτή που εξισώνει το ΕΑΜ, δηλαδή την εθνική αντίσταση, με τον εμφύλιο πόλεμο, έγινε με αφορμή την ανάκρουση του ύμνου του ΕΑΜ κατά την μαθητική παρέλαση στο Δήμο Χαλανδρίου.


Δεν μας ξενίζει το γεγονός ότι ο εν λόγω επαγγελματίας ταυτίστηκε τόσο εύκολα με την κυβερνώσα φασιστική κλίκα του υιού Πλεύρη και Άδωνη, οι οποίοι ως γνήσιοι νοσταλγοί και γόνοι δοσιλόγων εξανέστησαν για το όλο συμβάν. Γι' αυτό άλλωστε πληρώνεται και με το παραπάνω. Ούτε μας ξενίζει το γεγονός ότι ταυτίζει την αναγνωρισμένη με νόμο εθνική αντίσταση, της οποίας το ΕΑΜ υπήρξε η μεγαλύτερη, πολυπληθέστερη και η πιο μαχητική οργάνωση του ελληνικού λαού, με τον εμφύλιο πόλεμο.

Πολύ περισσότερο δεν ζητάμε να γνωρίζει ο εν λόγω κύριος ότι το ΕΑΜ δεν υπήρχε καν κατά την διάρκεια του εμφυλίου. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για όσους έχουν ως επάγγελμα την διαστροφή της αλήθειας. Απλά θέλουμε ρητορικά να ρωτήσουμε, από που κι ως που είναι απαράδεχτο να ακουστεί ο ύμνος εκείνης της οργάνωσης που αποτέλεσε το έμβλημα της εποποιίας της εθνικής αντίστασης;

Ο λόγος είναι απλός. Ο λαός μας θα πρέπει να ξεχάσει την ιστορία του. Και κυρίως να ξεχάσει δια παντός την ενότητα που κατέκτησε μπροστά στον κατακτητή. Αυτό συμβόλιζε ανέκαθεν και εξακολουθεί να συμβολίζει το ΕΑΜ. Την ενότητα του λαού για ελευθερία και λαοκρατία. Στις γραμμές της αυτή η εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση του ελληνικού λαού συγκέντρωσε τις πιο ζωντανές και μάχιμες δυνάμεις του έθνους. Ποτέ πριν και ποτέ ξανά δεν υπήρξε μια τόσο πλατιά και παλλαϊκή οργάνωση, όπου στο τέλος του πολέμου αριθμούσε γύρω στα 2 εκατομύρια οργανωμένα μέλη σ' έναν πληθυσμό 6 εκατομμυρίων.

Ήταν η μοναδική φορά όπου ο ελληνικός λαός ξεπέρασε τις διχόνοιες που τον ταλανίζουν από την εποχή των εμφυλίων της παλιγγενεσίας. Ενώθηκε για να ολοκληρώσει το έργο της ανεξαρτησίας και της απελευθέρωσης του έθνους που άφησε στη μέση η γενιά του 1821. Και μπορεί οι κομμουνιστές να ήταν οι πρωτεργάτες, αλλά δημιουργός του ΕΑΜ ήταν ο ίδιος ο λαός και μάλιστα υπερβαίνοντας τις ιδεολογικές του διαφορές σε βασιλόφρονες, φιλελεύθερους και αριστερούς. Αυτό ήταν το μεγαλείο του ΕΑΜ και γι' αυτό κυνηγήθηκε άγρια ακόμη και η ανάμνησή του. Πρώτα με εκτελεστικά αποσπάσματα, με τόπους βασανισμού και εξορίας, όπου μαρτύρησαν πάνω από 600 χιλιάδες ψυχές. Και αργότερα με την γελοιοποίηση και την αμαύρωση της μνήμης του.

Σήμερα η εθνική αντίσταση του λαού με την εμβληματική της οργάνωση, το ΕΑΜ, περνά μια νέα περίοδο άγριου διωγμού. Παλιά υπήρχαν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φορνημάτων που κυνηγούσαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Σήμερα υπάρχει ο Τσίμας και το συνάφι του που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλιά με εκείνη του παλιού χωροφύλακα.

Πώς να ανεχθούν οι σύγχρονοι δοσίλογοι την ανάμνηση της πιο ηρωικής και ενωτικής περιόδου του λαού μας. Πώς να ανεχθούν έστω και τη μνήμη μιας εποχής, όπου ο λαός μας οργανωμένος πρωτίστως στο ΕΑΜ κατόρθωσε να απελευθερώσει με τις δικές του δυνάμεις την κατεχόμενη πατρίδα του. Είμαστε η μόνη χώρα της κατεχόμενης Ευρώπης, που απελευθερώθηκε όχι από τους συμμάχους, αλλά από τις δυνάμεις της λαϊκής αντίστασης.


Κι αντί να νιώθουμε περήφανοι για εκείνη την εποχή που κατόρθωσαν αριστεροί και δεξιοί να ενωθούν για την απελευθέρωση της πατρίδας και ο λαός μας έδωσε μαθήματα ηρωισμού σε διεθνές επίπεδο, θέλουν να μας κάνουν να ντρεπόμαστε. Να νιώθουμε διχασμένοι ακόμη κι όταν αναφερόμαστε στο ΕΑΜ, δηλαδή στη μοναδική οργάνωση αντίστασης που κατόρθωσε να ενώσει τον λαό - πέρα από ιδεολογίες και κομματικές εξαρτήσεις - στη μάχη για τη λευτεριά. 

23 σχόλια:

  1. Το ΕΑΜ είναι ο εφιάλτης δεξιάς και αριστεράς. Γιατί ΕΑΜ σημαίνει την μη αποδοχή του προκαθορισμένου ρόλου στο δεξιό ή το αριστερό πάλκο του θεάτρου της εξουσίας.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί αποσιωπάς πάντα το ρόλο που έπαιξαν οι κομμουνιστές στο ΕΑΜ; Θα υπήρχε ΕΑΜ χωρίς αυτούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι αγράμματος; Δεν ξέρεις να διαβάζεις; "μπορεί οι κομμουνιστές να ήταν οι πρωτεργάτες, αλλά δημιουργός του ΕΑΜ ήταν ο ίδιος ο λαός..." Το ΕΑΜ δεν υπήρξε ποτέ ιδιοκτησία των κομμουνιστών, ή του ΚΚΕ και οι αληθινοί κομμουνιστές ποτέ δεν το θεώρησαν ως ιδιοκτησία τους. Ιδιοκτησία τους το ήθελαν μόνο οι άκαπνοι γραφειοκράτες του Περισσού που το θέλουν μόνο ως άλλοθι της άθλιας ύπαρξής τους και της προδοσίας τους. Αλλά αυτοί μπορεί να καπιλεύονται ελέω αστικού κράτους τον τίτλο του κομμουνιστή, μόνο και μόνο για τον ρεζιλεύουν και να τον σέρνουν στη λάσπη, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε περισσότερο από πράκτορες της εξουσίας.

      Διαγραφή
  3. Σε διατεταγμένη υπηρεσία όλοι τους.Τους στοιχειώνει το Ε.Α.Μ και το μόνο δημοκρατικό Σύνταγμα που τότε διαμορφώθηκε...Τρέμουν την ενότητα του λαού,γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως μόνο έτσι θα απειληθεί το καθεστώς τους και θα χάσουν τις καρέκλες,τα προνόμια,τους τίτλους της ντροπής που φέρουν όλοι οι ανάξιοι να βγάλουν με τον ιδρώτα τους το ψωμί τους."Ψήλωσαν"πολύ από το γυαλί που τους ανέδειξε και τους έδωσε "αξία",που ποτέ δεν είχαν κι είναι αδύνατον να δεχτούν την όποια πραγματική ανατροπή του κατεστημένου..Αυτοί ενωμένοι "δολοφονούν"την ιστορική μνήμη,σπέρνουν τον τρόμο και τον πανικό για να σώσουν το "κονάκι"τους χωρίς να νιώθουν ότι ήδη έχουν ηττηθεί από την ίδια τη σκληρή πραγματικότητα ,που ενώνει το λαό όσο ποτέ...Το πρόβλημα είναι ότι δεν οργανώνεται αυτή η δυναμική του κόσμου που ξεπέρασε στην πράξη τις τεχνητές διαχωριστικές-κομματικές τους γραμμές σε ένα παλλαικό δημοκρατικό κίνημα...γιατί έπαψε να εμπιστεύεται,να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα και τελεί εν συγχύσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Καζάκη σας διαβάζω τακτικά, όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών. Έχω αποστείλει κι εγώ σχόλιο μια φορά. Δε θέλω να πω κάτι για το παρόν άρθρο σας αλλά θα ήθελα να σας, αν μου επιτρέπεται, "συμβουλέψω" για κάτι.
    Καταρχάς συγχαρητήρια για ΟΛΕΣ τις αναλύσεις σας, οι οποίες είναι από τις μόνες αληθινές φωνές σε τούτο τον τόπο.
    Κατά δεύτερον (κι εδώ έρχεται η "συμβουλή"μου), θα πρότεινα να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ εντελώς τις αναλύσεις και να απενεργοποιήσετε το ιστολόγιό σας, να "φύγετε" ή να ασχοληθείτε με τη σωτηρία του εαυτού σας και των δικών σας ανθρώπων. Ο λόγος είναι ότι, οι νεοέλληνες ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ πια και ό,τι γίνει ή γίνεται το αξίζουν και το αξίζουμε! Δεν ξυπνάμε πια, όσα κι αν λέτε ή αναλύετε!
    Πάει χαμένος ο χρόνος που γράφετε. Σ' αυτόν τον τόπο, ισχύει ένα πολύ ωραίο που διάβασα προχθές σε ένα τοίχο:
    Οι τοίχοι έχουν αυτιά αλλά και τα αυτιά μας έχουν τοίχους!

    Να είστε καλά ό,τι κι αν κάνετε!

    Γ. Αθανασίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι θα καμωμεν ημεις χωρις Καζακην
      ο ανθρωπος αυτος ητο μια καποια λυσις..

      Αποστολης Ιεραπετρα

      Διαγραφή
    2. Πετρος Καλογεροπουλος1 Νοεμβρίου 2014 στις 12:29 μ.μ.

      Φιλε κ Αθανασιου,
      Δειχνετε ανθρωπος καλων προθεσεων,εντιμος.Υποθεστε οτι ο Δ.Καζακης πειθεται στη συμβουλη σας. Σκεφτειτε τη συνεχεια.Υπαρχει καποιο αμειλικτο κενο,ναι ή οχι; Πως θα μπορεσουμε να μιλησουμε για την στοιχειωδη αληθεια ,την επιβιωση μας, αν συμβουλευουμε (επειδη θεωρουμε ουτοπικη την οποιαδηποτε προσπαθεια να αφυπνιστουμε) την ...εγκαταλειψη του αγωνα; Και,τελος,ποια θα ηταν η εικονα του Καζακη στην ελληνικη κοινωνια ,εφ οσον, ως νεος Κριτων, τον πειθατε; Θα σας ζητουσα,λοιπον,με τη σειρα μου,να αναθεωρησετε.Αυτο θα εκανε κι εσας πιο αποτελεσματικο στις παρεμβασεις σας και θα δημιουργουσε βαση εμπιστοσυνης στους γυρω σας,ετσι,ωστε να ανατραπει ,τελικα ,κι αυτη ακομα η πικρη διαπιστωση σας σχετικα με τους συνελληνες

      Διαγραφή
  5. "ΟΧΙ άλλο κάρβουνο.Ο πατριωτισμός είναι το μεγαλύτερο καταφύγιο των απατεώνων" ....Κώστας Βαξεβάνης στο Κουτί της Πανδώρας
    Αναρωτιέμαι ;;;; OXI !!!

    ΔHΛAΔH OI EAMITEΣ/EΛAΣITEΣ, H EΘNIKH ANTIΣTAΣH EITANE ... AΠATEΩNEΣ ;;;;
    ΔHΛAΔH O MΠEΛΛΛOΓIANNHΣ, ΛAMΠPAKHΣ EITANE ... AΠATEΩNEΣ ;;;;
    ΔHΛAΔH OI EKTEΛEΣΘENTEΣ AΠO THΣ KATOXHKEΣ KAI "NTOΠIEΣ" ΔYNAMEIΣ EITANE ...AΠATEΩNEΣ ;;;;
    ΔHΛAΔH, AYTOI ΠOY EΞOΩPIΣΘHKAN, BAΣANIΣTHKAN, ΣAΠIΣAN KAI ΣAKATEYΘHKAN EITANE ... AΠATEΩNEΣ ;;;
    ΔHΛAΔH O ΣTEΦANOΣ ΣAPAΦHΣ, O AΛEKOΣ ΠANAΓOYΛHΣ, O MYΣTAKΛHΣ EITANE ... AΠATEΩNEΣ ;;;
    ΔHΛAΔH, KAI TOΣEΣ AΛΛEΣ XIΛIAΔEΣ EΛΛHNΩN EITANE ... AΠATEΩNEΣ ;;;
    ΔHΛAΔH, OI ENOΠΛEΣ ΔYNAMEIΣ THΣ XΩPAΣ (OI NEKPOI TOY XAKIOY TOY EΛΛHNIKOY ΛAOY) EITANE ... AΠATEΩNEΣ ;;;
    ΔHΛAΔH, OΛH H EΛΛAΔA=EΛΛHNEΣ EITANE KAI EINAI AΠATEΩNEΣ ;;;;

    EEEE TOTE E-Γ-Ω E-I-M-A-I O A-P-X-H-A-Π-A-T-E-Ω-N-A-Σ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το εννοει ετσι.
      Εννοει, οτι ο απατεωνας καμωνεται τον πατριωτη, δεν ειναι ομως.
      Μια χαρα ειναι ο πατριωτισμος, οταν απορρεει απο την φυσικη αγαπη που εχεις για το τοπο σου και την οικογενεια σου.
      Ο απατεωνας υποκρινεται και ο πατριωτισμος ειναι το καταφυγιο του μπας και τη γλυτωσει. Δες το Σαμαρα, τι ωραια που λεει: ''για τη πατριδα''.

      Διαγραφή
    2. EYTHXΩΣ H ΓΛΩΣΣA (MAΣ) EINAI KAΘAPH ΣTA NOHMATA KAI ΣTOIHΣ ENNOIEΣ !! EΞAΛΛOY TO "Ο πατριωτισμός είναι το μεγαλύτερο καταφύγιο των απατεώνων" ΔEN EINAI ... EΛΛHNIKHΣ ΠPOEΛEYΣEΩΣ (NOMIZΩ !!;;) !!

      Διαγραφή
  6. O κ. Καζακης ειναι ευφυης οικονομικος αναλυτης , και πιστευω οτι πρεπει να συνεχισει να γραφει , γιατι ειναι χρησιμα τα κειμενα του ακομη και σ' αυτους που φαινομενικα τον αμφισβητουν.Ειναι ακομη πολυ ενημερωμενος ιστορικος πολιτικος αναλυτης ,οπως αποδεικνυεται για μια ακομη φορα στο σημερινο του αρθρο.
    Εκεινο που θα προτιμουσα ,εγω προσωπικα, ειναι να χρησιμοποιει ηπιοτερο γραπτο λογο , γιατι πολλοι τον εκλαμβανουν ως ακραιο και φανατισμενο αντισυστημικο, επηρρεαζοντας μερος των πολιτων αρνητικα.Ενω παρατηρω οτι στις συνεντευξεις εχει οξυ αλλα ελεγχομενο λογο ,στα γραπτα κειμενα οι επιθετικοι προσδιορισμοι και η δίκες προθεσεων, κοβουν καθε περιθωριο συνεργασιας και αποτρεπουν συμμαχιες τις οποιες θα μπορουσε να επηρρεασει δημιουργικα και να βαλει ενα σημαντικο λιθαρακι στην επιλυση των σοβαρων κοινωνικων και οικονομικων προβληματων της πατριδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτές τις μέρες ντράπηκα για τα 32 χαμένα μου χρόνια στην εκπαίδευση , αφού έχουν το θράσος οι φασίστες να καπηλεύονται στο όνομα της δημοκρατίας τους -κομμένης και ραμμένης στα μέτρα τους- το αίμα των πατεράδων μας. Εμείς οι προερχόμενοι από οικογένειες που διώχθηκαν από τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις και πλήρωσαν τους αγώνες τους με φυλακές και εξορίες έπρεπε να τα επιδεικνύουμε τα τραυματικά μας βιώματα κι όχι να τα κρύβουμε και να ανεχόμαστε τις προσβολές των πουλημένων και των δοσίλογων . Έτσι πληροφοριακά θα αντιγράψω από ένα σχολικό βιβλίο ιστορίας που διδάσκονταν μέχρι το 2007 στο Λύκειο: "Στις 28 Σεπτεμβρίου 1941 γνωστοποιείται στον ελληνικό λαό με διάγγελμα η ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (Ε.Α.Μ). Την ιδρυτική του πράξη υπόγραφαν οι αντιπρόσωποι τεσσάρων κομμάτων, του Κ.Κ.Ε(Λευτέρης Αποστόλου), του Σ.Κ.Ε (Χρήστος Χωμενίδης ) της Ε.Λ.Δ.(Ηλίας Τσιριμώκος και του Α.Κ.Ε. (Απόστολο Βογιατζής ) . Η τελευταία αυτή οργάνωση κατόρθωσε να γίνει η πιο μαζική." Έκανε κανένα σχόλιο η κυρία Ρεπούση; Ο υπουργός Παιδείας άραγε τοποθετήθηκε;. Ακουσα την κ. Κουντουρά να χαρακτηρίζει την επιλογή του δημάρχου Χαλανδρίου «απρέπεια».Έτσι μπράβο, να πέφτουν οι μάσκες. Όταν μοιραζε τα παράσημα στους αντιστασιακούς , το ΠΑΣΟΚ εξαγόραζε συνειδήσεις. Τώρα καπηλεύονται πάλι τις αλήθειες μας , για να παραμείνουν στις καρέκλες τους και να είναι αρεστοί στους φασίστες με τους οποίους συγκυβερνούν. Σκέφτομαι :μήπως πρέπει να το επιστρέψω το παράσημο του νεκρού πατέρα μου στους «υπερπατριώτες» που μας κυβερνούν, καταπατώντας κάθε ιερό και όσιο; Και κάτι ακόμα για τον Ι. Μεταξά που πολύς λόγος έγινε στη ραδιοφωνική εκπομπή σας . Αντιγράφω από το ίδιο σχολικό βιβλίο. "Το τελεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940 , με το οποιο η Ιταλία ζητά την ελεύθερη δίοδο των στρατευμάτων της από το ελληνικό έδαφος απορρίπτεται από τον τότε πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά , ο οποίος , αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή , γινόταν ο εκφραστής της κοινής θέλησης του ελληνικού λαού, ίσως παρά τη βαθύτερη θέλησή του". Αυτό όμως που πρέπει να διαβάσετε είναι ένα άρθρο του Γεωργίου Α. Βλάχου στην εφημ. Καθημερινή (25-8-1922) για τον Αντιστράτηγο τότε Ι. Μεταξά που τον χαρακτηρίζει άνθρωπο μηδέν, τέκνον άχρηστον της Ελλάδος " και που διδάσκονταν στο Λύκειο μέχρι το 1999. Υπάρχει το άρθρο αυτό και στο βιβλίο του Τ. Βουρνά "Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας"
    (Και ένα ποίημα του 1959 επίκαιρο πάντα για να το εμπεδώσουν αυτοί που νομίζουν ότι έχουμε δημοκρατία. Πριν από 12 χρόνια το είχα αξιοποιήσει ως επίλογο σε σχολική γιορτή. Περιττό να αναφερθώ στις συνέπειες, άμεσες και απώτερες).

    Όταν γυρίσαμε λαός πολύς ήταν μαζεμένος
    Κάτω από τα μπαλκόνια ….
    Λαέ της πείνας, λαέ του μισού φράγκου,
    Δυνατέ λαέ, κουρελή, που γύριζες από μάχη
    Τρελαίνομαι να βλέπω τα γυμνά μπράτσα σου
    Τα κοκαλιάρικα , τα δίκαια, τα νικηφόρα .
    Εσχίσθη το παραπέτασμα
    «κάτω οι δοσίλογοι, κάτω τα σκυλιά»
    οι φωνές γίνονται πουλιά, έρχεται ο χειμώνας.
    Φεύγουν τα πουλιά ερημώνεται ο τόπος,
    Ακόμα κυβερνούν οι δοσίλογοι
    Δ. Παπαδίτσας
    Μόνο (βαρβάρα), προς το παρόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσον αφορά τον πρόλογο του άρθρου για την κριτική στα συγκεκριμένα πρόσωπα και στις πρακτικές που αυτά ακολουθούν, δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω με όσα το άρθρο τους καταμαρτυρεί, το αντίθετο μάλιστα θα είχα και άλλα άσχημα να τους προσαψω. Ωστόσο ο ύμνος του ΕΑΜ, απο ότι εγώ προσωπικά καταλαβαίνω "παίχτηκε" στην εκδήλωση απο πολιτικώς αριστερή ματιά, και αν έτσι σωστά το αντιλαμβάνομαι τότε σαν φαινόμενο λειτουργεί διχαστικά για τον λαό μας. Υποθέτω μάλιστα πως στην εν λόγω παρέλαση, δεν θα παίχτηκαν μελωδίες ή ύμνοι στιλ Σοφίας Μπεμπου (Βέμπο).

    Και αν ισχύει πράγματι αυτό και οτι ακούστηκε σαν ύμνος έκρυβε απο κάτω απο τον ύμνο του ΕΑΜ αριστερη σημερινη κομματική πολιτικη χροιά, τότε θα περίμενα απο ολους μας να το στιγματισουν. Τα παιδιά της Ελλάδας μας, αριστερά και δεξιά και κεντρώα και γιατί όχι και ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, είναι αυτά που έδωσαν αγώνα, ακόμα και τη ζωή τους στις παγωμένες οροσειρές της Αλβανίας. Και όλα τα άλλα όσα λέγονται είναι απλά... "αντιπαραθέσεις"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ. 2 ΦΟΡΕΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΚΑΤ' ΙΔΙΑΝ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ 10 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η επίθεση στο ΕΚΚΑ και η δολοφονία Ψαρρού, ήταν και αυτή στο πλαίσιο της ενότητας του λαού? Θλιβερή ιστορική άγνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτο: όταν μιλάς για "θλιβερή ιστορική άγνοια" οφείλεις να το κάνεις επώνυμα, αλλιώς δεν είσαι παρά άθλιο φασιστοειδές του είδους Πλεύρη και Άδωνη. Δεύτερο: Όσες δολοφονίες κι αν επικαλεστείς, προσπάθησε να μας βρεις μια άλλη πολιτική οργάνωση όχι μόνο στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, αλλά σ' ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας που να είχε τέτοια μαζική συμμετοχή και να συνένωνε βασιλόφρονες, φιλελεύθερους και κομμουνιστές, δηλαδή όλων των αποχρώσεων πατριώτες. Μήπως το ΕΚΚΑ; Μήπως ο Ψαρρός; Μήπως ο ΕΔΕΣ; Ποια άλλη οργάνωση; Πώς γίνεται και στρατεύτηκαν στις γραμμές του ΕΑΜ γύρω στα 2 εκατομύρια έλληνες όλων των αποχρώσεων, αν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ ήταν δολοφόνοι; Γιατί δεν το κατόρθωσε καμιά άλλη οργάνωση; Μάθε πρώτα να σκέφτεσαι και ύστερα μάθε να μην μπερδεύεις το κεφάλι με τον πισινό σου.

      Διαγραφή
    2. Απ αυτα τα λιγα που εχω διαβασει, εχω καταληξει οτι ισως το ΕΚΚΑ επαιζε σε διπλο ταμπλο.
      Που τα εβρισκε τα λεφτα και αγοραζε τροφιμα, αντι να παιρνει απο τον Ερυθρο Σταυρο, οπως κοκορευονται διαφοροι υποστηρικτες του;
      Γιατι δεν υπηρξε καμια σοβαρη αντιδραση οταν το διαλυσανε κι ο Ζουλας σκοτωσε τον Ψαρρο; ΟΙ αντιδρασεις γενικα ηταν χλιαρες.
      Γιατι οι επιζησαντες του ΙΙ Ταγματος με το Καπετζωνη πηγαν και υπηρετησαν στα Ταγματα Ασφαλειας;
      Για τον ΕΔΕΣ υπαρχουν στοιχεια, γερμανικες μαρτυριες, οτι ειχε κανει συμφωνιες με τους Γερμανους, για να ναι ασφαλης η διελευση τους στην Ηπειρο.
      Μηπως και για το Εκκα υπηρχαν τετοιες ενδειξεις;

      Διαγραφή
  11. Δυστυχώς, δύσκολα θα ενωνόταν μια κρίσιμη μάζα του λαού σε ενα πλουραλιστικό εθνικο λαικό μετωπο που θα περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές εκφάνσεις με γενικα κριτήρια την ανακτηση της εθνικης και λαικης κυριαρχιας, την απελευθερωση της πατριδας, τη καταργηση των αντι-λαικων μετρων, την οικονομικη ανασυγκροτηση κλπ

    Εάν κάποτε ομώς αυτο γινόταν, τοτε θα ηταν σιγουρη η εκλογικη επικρατηση και θα συντριβόταν το κατοχικο καθεστώς.

    Ειναι πολυ δυσκολο ομως διοτι τοσο τα πολιτικα κομματα παιζουν βρωμικα παιχνιδια οσο και τα μεσα μαζικης εξαπατησης κανουν προπαγανδα και πλυση εγκεφαλου.

    Απο τη μια η λεγομενη "Αριστερα" ειναι μερος του συστηματος και δεν ενδιαφερεται ουτε να ενωσει το λαο ουτε και προτεινει καποιο ριζοσπαστικο προγραμμα (ο ΣΥΡΙΖΑ θυμιζει "εξυγχρονιστικο" ΠΑΣΟΚ του Σημιτη). Υποστηριζουν την ΕΕ, το ευρω κλπ

    Απο την αλλη ενα σημαντικο μερος των λαικων τμηματων που εξαθλιωνονται (περιπου 5- 10%) πηγαν απο αντιδραση στη Χρυση Αυγη, ενα "κομμα" παρωδια με αρχηγο ενα ναζιστη χοντρο-κλοουν και μια απαραδεκτη ρητορικη και εικονα σκινχεντς blackshirts με χρηση αναβολικων. Διχαζαν το λαο ανασυρωντας εμφυλιο-πολεμικη ρητορικη με εμμονες κατα του κομμουνιστικου κινδυνου (ενω η ΕΣΣΔ δεν υπαρχει απο το 1991), τελετες στο μελιγαλα και προσκυνημα στο ταφο του μουσολινι. Ειτε ηταν βαλτοι ειτε καραγκιοζηδες. Εδωσαν βουτυρο στο ψωμι του κατοχικου καθεστωτος να αποπροσανατολιζει με υποτιθεμενους ναζιστικους κινδυνους και να προβαλλεται ως εγγυητης "δημοκρατικης" σταθεροτητας ο δοσιλογος κατοχικος πρωθυπουργισκος Αντωνης Σα(χλα)μαρας.

    Ολοι αυτοι της γελοιας "αντιπολιτευσης" που βρισκονται στο κυνοβουλιο δηλωνουν οτι δεν συνεργαζονται με αλλους αφου εχουν αγεφυρωτες διαφορες. Οι μεν συριζαιοι θα "αλλαξουν" την "ευρωπη", οι δε χρυσαβγιτες ευαγγελιζονται το "τεταρτο ραιχ"

    Οσο η κρισιμη μαζα του λαου κατευθυνεται σε αυτους τους καραγκιοζηδες, δεν υπαρχει ελπιδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το ΕΑΜ κατεσφαξε αλλους Ελληνες .. γνωστα αυτα ..

    και οι λογοι γνωστοι ..

    κανενα αλοθι δεν υπαρχει ..

    κι καμια τιμη ..

    παραμονο ξεφτιλα ..

    μας τα εχεις κανει να με το εαμ .. και το εαμ ..

    το εαμ ειχε πρωτιστως αν και δε ξεκινησε ετσι , κομμουνιστικη δραση ( ! )

    η γερμανοτσολιαδες ξεκινησαν δοσιλογικα μια δρακα ατομων , κι κατοπιν οργανωθηκαν ως γνωστον απλα απεκρουσαν τους κομμουμηστες διχως τιποτε το γερμανοτσολιαδικο πανω τους ( ! )

    γιατι επιμενεις σε μια περιοδο που θα επρεπε να ντρεπομαστε . . . κανεις δε σε καταλαβαινει μεγαλε . . .

    ολοι ξερουμε τι ηταν το εαμ γιατι ολοι ειχαμε παπουδες που ηταν ειτε απο ειτε απο κει και αιμαοκυλιστηκαν αναμεταξυ τους . . .

    ενωσε αριστερους και δεξιους το εαμ .. αντε καλα .. σε λιγο θα μας πεις οτι ειναι τετραγωνη η γη .. αυτα να τα λες σε πιτσιρικια που δε προλαβαν τους προπαππουδες τους οι ανω των 30 γελανε μαζι σου ..

    αμα σε βασταει αστο .. και μη το σβησεις ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα σου βαστάει εσένα γράψε επώνυμα. Εγώ δεν έχω να ντραπώ για τίποτε από την ναζιστική κατοχή. Οι γονείς δεν υπήρξαν ποτέ κουκουλοφόροι, ούτε μαυραγορίτες, ούτε ταγματαλήτες, όπως οι δικοί σου. Κι έμεθαν από μικρό να σέβομαι τους πατριώτες και σιχαίνομαι τα φασιστοειδή σαν κι εσένα. Όταν θα αποκτήσεις τα κότσια, βρε τσακάλι, να δείξεις την φάτσα σου, ανοικτά, τότε θα τα πούμε από την καλή.

      Διαγραφή
  13. εισαι αθεος και δε δινεις σημασια στο αιμα δε παιζει ρολο για σενα ..

    τουναντιον η ακροδεξια ρητορικη παει συννεφο βλεπε τιτλο σου ..

    σε σημειο αρκετοι να σε θεωρουν δεξιο ..

    μη γνωριζωντας οτι εισαι κομμουνιστης και διεθνιστης στο επακρον μαλιστα .. οπως και να χει θα λαβεις τα τετοια μου στην καλπη ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμφιβάλω αν έχεις "τέτοια". Γιατί πολύ απλά θα υπέγραφες επώνημα. Οι ευνούχοι σαν κι εσένα είναι γνωστό ότι την βρίσκουν με τους φασίστες. Χωρίς νταβατζή δεν κάνεις. Για τα υπόλοιπα ούτε αξίζει να σου απαντήσω. Ανήκουμε σε άλλο είδος. Εγώ στο ανθρώπινο είδος, ενώ εσύ είσαι μουνουχισμένο φασιστοείδες.

      Διαγραφή
  14. Για την δολοφονία ΨΑΡΡΟΎ συνοπτικά
    -Το Εαμ δεν θεωρούσε τον Ψαρρό προδότη ή εχθρό ,άλλωστε ο Βελουχιώτης του πρότεινε να γίνει αυτός αρχηγός και ανώτερός του!
    -Αντίθετα η ΕΚΚΑ επιτίθονταν σε σχηματισμούς του ΕΛΑΣ για αυτό και αποφασίστηκε να αφοπλιστεί και να τον πάνε σε αρχηγείο να δώσει εξηγήσεις.Εκεί τσακώθηκε με έναν καπετάνιο που του την ΄΄άναψε΄΄ χωρίς άνωθεν εντολή.
    -Ο Ψαρρός την πάτησε γιατί αν και πατριώτης είχε γύρω του περίεργους αξιωματικούς.Αναφέρω τον λοχαγό Δεδούση που μετέπειτα διέπρεψε στα τάγματα ασφαλείας.Επίσης ο λοχαγός Παπαγιάννης όπως φάνηκε στις δίκες των δωσιλόγων είχε επαφή με τμήμα της βέρμαχτ που εκτελούσε αντιαντάρτικιες επιχειρήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή