Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πάμε ολοταχώς για παγκόσμιο κραχ με πρώτο θύμα την Ελλάδα

Έξι χρόνια μετά το μεγάλο παγκόσμιο κραχ του 2008, οι χρηματαγορές κινούνται ξανά στον ρυθμό του κραχ. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μόλις είχε την χειρότερη ημέρα του με κάθετη πτώση των τιμών του. Η χειρότερη των τελευταίων τριών χρόνων. Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο είναι σε ή κοντά σε "διόρθωση" με πτώση που κινείται άνω του 10% την Τετάρτη, εν μέσω αδυναμίας στην Ευρώπη, απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την γεωστρατηγική και το βάθαιμα της παγκόσμιας ύφεσης.

Το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε πτώση άνω του 35,75% μέσα σε μια μέρα. Την μεγαλύτερη που καταγράφηκε παγκόσμια. Ακολουθεί το χρηματιστήριο της Πορτογαλίας με πτώση 35,11%. Κατόπιν το χρηματιστήριο της Ιταλίας με πτώση 18,45%, της Γαλλίας με πτώση 14,38%, ο DAX της Γερμανίας με πτώση ανάλογης τάξης 14,25%. Της Ισπανίας σημείωσε πτώση 12,9%.


Η κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης προσπαθούν να κρατήσουν κρυφό τον πανικό που αρχίζει να κυριαρχεί στις αγορές, προκειμένου ο ελληνικός λαός να πιαστεί στον ύπνο. Τον παραμυθιάζουν ότι η πτώση του χρηματιστηρίου είναι λόγω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλες τέτοιες ηλιθιότητες. Στήνουν δόκανο για τον ελληνικό λαό, ώστε οι τράπεζες να του δεσμέυσουν τις καταθέσεις σε περίπτωση κραχ.

Την ίδια ημέρα, δηλαδή σήμερα, είδαμε και την κατάρρευση της δευτερογενούς αγοράς των ελληνικών ομολόγων στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Πλήγμα δέχτηκαν οι αγορές ομολόγων και των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης μαζί και της Γερμανίας. Απ' ότι φαίνεται η αυριανή ημέρα για τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια και τις αγορές ομολογων της ευρωζώνης θα είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων πέντε ετών. Με την ΕΚΤ χωρίς να μπορεί ουσιαστικά να αντιδράσει, εκτός από τον μηδενισμό του διατραπεζικού επιτοκίου.

Ο NASDAQ της Νέας Υόρκης κρατιέται με χίλια ζόρια και με παρεμβάσεις της FED και thw ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε πτώση μόλις κατά 9,19%. Ενώ ο ΝΙΚΚΕΙ της Ιαπωνίας κρατήθηκε σε μια πτώση γύρω στο 8%. Το αν θα πάμε σε παγκόσμιο κραχ τις επόμενες δύο ημέρες θα εξαρτηθεί από το αν θα μπορούσει να κρατηθεί η χρηματιστική αγορά της Νέας Υόρκης και οι αγορές της Άπω Ανατολής. Περίπου 3-4 τρις δολάρια χρειάζονται άμεσα για να περιοριστεί ο πανικός στις αγορές και για να μην προκύψει κραχ μέχρι το σαββατοκύριακο.

Ταυτόχρονα, η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να πέφτει πλησιάζοντας τα 80 δολάρια του βαρέλι, κάτι που προκαλεί σοκ στις αγορές Junk Bonds, δηλαδή στην αγορά ομολόγων πολύ υψηλού ρίσκου και αντίστοιχων αποδόσεων με τα οποία χρηματοδοτούνται κυρίως οι υπερεθνικές εταιρείες υδρογοναθράκων και ενέργειας. Επειδή η δανειοληπτική ικανότητα των παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αξία των αποθεμάτων τους, οι πτωτικές τιμές των βασικών εμπορευμάτων, αυξάνουν τον κίνδυνο ότι οι εταιρείες θα αντιμετωπίσουν περιορισμούς χρηματοδότησης σε περίπτωση που οι ρευστοποιήσεις συνεχίσουν. Ομόλογα junk εκδίδονται από εταιρείες ενέργειας, τα οποία έχουν κάνει ένα ρεκόρ 17% των 294 δισεκατομμυρίων δολάρια των ομολογιακών δανείων υψηλής απόδοσης που πωλούνται στις ΗΠΑ αυτό το έτος, έχουν κατά μέσο όρο χάσει περισσότερο από 4% της αξίας τους στην αγορά από την έκδοση, σύμφωνα με τα στοιχεία από Bloomberg.

Το στοίχημα είναι που θα βρουν διέξοδο τα τεράστια κεφάλαια που αποσύρονται από τους τίτλους αυτές τις ημέρες. Αν δεν βρουν καλύτερες τοποθετήσεις, τότε το γενικό ξεπούλημα θα συνεχιστεί προκαλώντας πανικό και τελικά κραχ στις αγορές. Όμως ακόμη κι αν το παγκόσμιο σύστημα αγορών γλυτώσει το κραχ τις επόμενες ημέρες το πρόβλημα δεν έχει αποσοβηθεί. Κάθε βήμα, κάθε μέτρο, κάθε διάσωση της χρηματαγοράς απλά προετοιμάζει ένα νέο ακόμη πιο ισχυρό κραχ.


Αν λοιπόν το επόμενο διήμερο οδηγηθούμε σε παγκόσμιο κραχ, να ξέρετε ότι οι τράπεζες θα είναι πρώτες που θα κλείσουν. Πρώτα και κύρια στην Ελλάδα. Αν λοιπόν δεν θέλετε να πιαστείτε στην φάκα, τότε φροντίστε να αποτραβήξετε τις καταθέσεις από τις τράπεζες το επόμενο διήμερο. Αλλιώς οι καταθέσεις σας θα δεσμευτούν προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζες από τις συνέπειες του κραχ. Η κατάσταση έχει φτάσει σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο.

40 σχόλια:

  1. φτάνει πια με την τρομοκρατία κάθε τρεις και λίγο ρε Καζάκη, κάθε τρίμηνο την ίδια πρόβλεψη καταστροφής κάνεις και όλο πέφτεις έξω. Αφού είναι τόσο σίγουρος για τις γνώσεις σου που δίνεις και χρονοδιάγραμμα, άμα δεν γίνει το κράχ σε 2 μέρες θα πάψεις να ασχολείσαι με οικονομικές προβλέψεις μιας και είσαι άσχετος? Α και μην επιχειρήσεις να μεταφέρεις και αυτή την πρόβλεψη στο προσεχές αδιευκρίνιστο μέλλον, ή ξερεις τι σου γίνεται και προειδοποιείς τον κόσμο ή είσαι ένας επικίνδυνος προβοκάτορας που απλά τον τρομάζει κάθε λίγο και λιγάκι! Εσύ αποφασίζεις τί απο τα δύο είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει ένα "Αν λοιπόν το επόμενο διήμερο.." στη τελευταία παράγραφο. Εδώ σίγουρα βλέπουμε πως είμαστε σε μια πολύ δύσκολη φάση.

      Διαγραφή
    2. Το οτι εχει πεσει ''εξω'' στις προβλεψεις του για το κλεισιμο των τραπεζων δεν σημαινει οτι ειναι ασχετος. Δεν σημαινει οτι δεν υπηρχαν οι συνθηκες για να φινει αυτο τουλαχιστον 5 φορες εως τωρα. Ειναι απλα θεμα συγκυριας. Οπως ισως ξερεις, η μικρη μας χωρα ειναι μια δοκιμαστικη μαριονετα και κουναει χερια και ποδια κατα παραγγελια των αφεντικων. Δεν βλεπεις οτι ΟΛΟΣ ο πλανητης ειναι σε πολεμο? ΟΛΟΣ ομως. Ολοι χρωστανε στις αορατες αγορες και ολοι πολεμουν ορατους και αορατους εχθρους και τρομοκρατες. Ακομη κι αν δεν το κανουν τωρα (γιατι εκκρεμει ακομη κι ενα θερμο επισοδιο στο Αιγαιο) θα το κανουν οποσδηποτε συντομα.
      Ο σκοπος του συστηματος δεν ειναι να σε ψιλιασει και να εισαι προετοιμασμενος, αλλα να σε πιασει στον υπνο,ακριβως οταν θα εχεις πλεον κουραστει απο τις συνεχεις ατυχεις κατασρτοφολογικες προβλεψεις.

      Διαγραφή
    3. Μάθε να διαβαζεις ρε γελοίε! "Όμως ακόμη κι αν το παγκόσμιο σύστημα αγορών γλυτώσει το κραχ τις επόμενες ημέρες το πρόβλημα δεν έχει αποσοβηθεί. Κάθε βήμα, κάθε μέτρο, κάθε διάσωση της χρηματαγοράς απλά προετοιμάζει ένα νέο ακόμη πιο ισχυρό κραχ."

      Διαγραφή
    4. Προς Ανωνυμος 16. Οκτ. '14, 1:30 πμ

      "Το αν θα πάμε σε παγκόσμιο κραχ τις επόμενες δύο ημέρες θα εξαρτηθεί από το αν θα μπορούσει να κρατηθεί η χρηματιστική αγορά της Νέας Υόρκης και οι αγορές της Άπω Ανατολής. Περίπου 3-4 τρις δολάρια χρειάζονται άμεσα για να περιοριστεί ο πανικός στις αγορές και για να μην προκύψει κραχ μέχρι το σαββατοκύριακο."

      Αυτη η προυποθεσουλα σου ξεφυγε, ε;
      Ασχετος εισαι εσυ.

      Διαγραφή
    5. Ελα ρε Βαγγελη, καιρο ειχες να γραψεις. Πως τα περνας στο Λιβανο;

      Διαγραφή
    6. Έχεις δίκιο φίλε αλλά λες την μισή αλήθεια. Ο Καζάκης αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα και φυσιολογικά έτσι πρέπει να εξελιχθεί το φαινόμενο (είμαι φυσικός και αντιμετωπίζω το θέμα ως φυσικό φαινόμενο, πχ σεισμοί). Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ΑΛΛΑ που βασίζεται στην στρατηγική αυτών που δρομολογούν τις εξελίξεις στο παρασκήνιο. Πλέον και για αυτούς είναι αδύνατον με τεχνικά μέσα να αποτρέψουν το παγκόσμιο κραχ γιατί νομίζω έχουν φτάσει στην ολοκλήρωση του project που εξ' αρχής είχαν στο μυαλό τους. Αυτό που λέω πλέον είναι ότι συμφωνώ ότι μέσα στον Οκτώβριο θα γίνουν ΟΛΑ. Καλή τύχη σε όλους μας και κυρίως μην απελπίζεστε γιατί θα συμβούν γρήγορα όλα.

      Διαγραφή
    7. προς---->Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2014 - 1:30 π.μ.

      Μαθε πρωτα να διαβαζεις και μετα να σχολιαζεις.
      Αν ριξουν 3-4 δις δολλαρια στις χρηματαγορες, δεν θα γινει κραχ τις επομενες 2 μερες.

      Διαγραφή
    8. ρε φίλε τι θέλεις και τον διαβάζεις τον καζάκη τότε; σου αρέσει να τρομάζεις; κάτσε στον καναπέ σου ήσυχος και απόλαυσε την πτήση!!!

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ ανώνυμε δύο πράγματα συμβαίνουν με εσένα. Ή δεν ξέρεις να διαβάζεις ή είσαι βαλτός! Εάν ισχύει το πρώτο, υπάρχουν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας του Υπουργείου Παιδείας και μπορείς να βελτιωθείς. Εάν ισχύει το δεύτερο, έχουμε συνηθίσεις από επιθέσεις τέτοιου τύπου και χαμηλού επιπέδου.
      Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι θετικό που μας διαβάζεις. Μπορεί να σου περάσει η μυωπία και να δεις χωρίς θαμπάδες το πολιτικό, οικονομικό και γεωστρατηγικό τοπίο που "στήνει" η Παγκόσμια Νέα Τάξη.

      Εκ Πειραιά ορμώμενος...

      Διαγραφή
    10. Καλά κάνεις και του τα χώνεις ανώνυμε. Όλες οι προβλέψεις του Καζάκη πάνε από αποτυχία σε αποτυχία, με τρανό παράδειγμα την πρόβλεψη ότι τάχα οι τράπεζες της Κύπρου θα χρεοκοπούσαν και μάλιστα έλεγε ο αθεόφοβος στον κόσμο να πάρει τα χρήματά του από τις κυπριακές τράπεζες. Σαν δε ντρέπεται.

      ΥΓ. Βλέπω πως είσαι νυχτερινή βάρδια αυτή την εβδομάδα. Πες στο αφεντικό να σε βάλει σε πιο ανθρώπινο ωράριο, μήπως λες λιγότερες ηλιθιότητες.

      Διαγραφή
    11. Αγαπητέ κύριε Ανώνυμε,

      Το "ρε Καζάκη" δεν συνάδει με διάλογο που να έχει επίπεδο. Είναι "κύριος" Καζάκης και είναι πιο ενημερωμένος απο 'σας. Αν παρακολουθήσεις τις αναλύσεις του θα διαπιστώσεις ότι δεν πέφτει έξω κι επίσης ότι δεν επαφίεται στον "οχαδερφισμό" όπως πολλοί...Αν όμως το πρόβλημά σας είναι ότι τρομάζετε (που δεν σας κατηγορώ γιατί συμβαίνει σε πολύ κόσμο), θα σας συμβούλευα να τον ακούσετε και να μάθετε τι σας ξημερώνει, για να μη βρεθείτε εξαπίνης ανευ σωβράκου και πατρίδος.

      Με "εκτίμηση"

      Διαγραφή
    12. Αγαπητέ

      Τα Παράγωγα που εφαρμόστηκαν παγκοσμίως είναι σαν να είσαι άνεργος και να δανείζεσαι χρήματα για να επενδύσεις σε κάτι, χρησιμοποιώντας δανεικό χρήμα σαν εγγύηση για να δανειστής χρήματα.
      Είναι σαν εκείνους που αναδιαπραγματεύονται το στεγαστικό τους δάνειο για να εξοφλήσουν τα χρέη τους από πιστωτικές κάρτες.
      Τελικά το σύστημα οικονομιών είναι ένας πύργος, αν όχι από τραπουλόχαρτα αλλά από πιστωτικές κάρτες και το οικονομικό ΚΡΑΧ βέβαιο, η δε λογιστική θα καταμετρά και θα καταγράφει τα αποτελέσματα.

      Αυτό-εξοριστος

      Διαγραφή
  2. Κ.ανώνυμε,είσαι ανεκδιήγητος και βλαξ! Αν γνωρίζεις ανάγνωση μιλάει για ενδεχόμενο κραχ,το οποίο θα έρθει χωρίς να είναι βέβαιος για το πότε.Τι ακριβώς σε "τσούζει"κ.ανώνυμε,μήπως η αλήθεια;Την αληθινή τρομοκρατία των αποκτηνωμένων αφεντικών σου την αντέχεις,και η "τρομοκρατία"ενός ανθρώπου που επιβεβαιώθηκε καθ'όλα από τα γεγονότα σε ενοχλεί;Εσύ κι η φάρα σου αρχίσατε να πανικοβάλλεστε βλέπω και επιχειρείτε να τρομοκρατήσετε και τον Καζάκη;Ό,τι κι αν κάνετε από εδώ κι εμπρός,η αλήθεια θα λάμψει-θέλετε δε θέλετε και θα ψάχνετε λαγούμι να κρυφτείτε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπιζω ο Καζακης να μην χασει τον χρονο του απαντωντας στο ηλιθιο σχολιο σου. Εχει σοβαροτερα πραγματα να κανει από το να ασχολειται με κατιμαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τηλεδιάσκεψη χθες μεταξύ Ομπάμα και δυτικών ηγετών πιθανός να μην ήταν για τον Εμπολα αλλά για την οικονομία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΚΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ κ. ΚΑΖΑΚΗ ΟΤΙ .
    Η πτώση συγκρατήθηκε, με το ποσοστό να φτάνει στο -6,25%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To χρημα, κατα την αποψη και προτροπη του Jim Rogers, παει Ηong Kong και Ασια γενικοτερα. Και θα παραμεινει εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να πάρουμε τις καταθέσεις μας από την τράπεζα και να τις πάμε πού; Θα ξέρετε πόσο έχουν αυξηθεί οι διαρρήξεις σπιτιών. Εξάλλου, η κυβέρνηση μπορεί ανά πάσα στιγμή να εισαγάγει διπλό νόμισμα και να υποτιμήσει μ' αυτόν τον τρόπο τις όποιες οικονομίες μας. Ένα αντίστοιχο μέτρο είχε ληφθεί, θα το γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μένα, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, όταν η δραχμή υποτιμήθηκε στο μισό, αλλά μόνο για τους Έλληνες καταθέτες! Πάντως, σας ευχαριστώ θερμά για την ενημέρωση και τις πάντα ενδιαφέρουσες εκπομπές σας στο διαδικτυακό ραδιόφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. προς αυτόκλητους υπερασπιστές του Καζάκη. Θα σας κάνω κι εγώ μια πρόβλεψη: τις επόμενες δυο μέρες θα κάνει σεισμό 5,7 ρίχτερ με επίκεντρο την Πάρνηθα, αλλά ακόμα και αν δε γίνει τις επόμενες δυο μέρες επειδή συσσωρεύεται συνεχώς σεισμική ενέργεια στο ρήγμα της Πάρνηθας, θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος σεισμός κάποια στιγμή στο μέλλον. Τύφλα να έχει ο Παπαζάχος, όποιος έχει έστω δείγμα μυαλού καταλαβαίνει πως οι δήθεν προβλέψεις του Καζάκη είναι της ίδιας μεθοδολογίας. Το ότι είναι παντελώς άσχετος με τα οικονομικά απεδείχθη περίτρανα πέρυσι το Πάσχα όταν όχι απλά προέβλεπε αλλά ήταν σίγουρος και προειδοποιούσε πως οι τράπεζες θα έκλειναν όχι λόγω της επίσημης τραπεζικής αργίας αλλά για να κλέψουν τις καταθέσεις των Ελλήνων... βεβαίως μπορείτε να πιστεύετε ότι θέλετε, εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν τυφλά κάτι τύπους σαν τον Σώρρα. Επι τη ευκαιρία, για να μας πεί ο μέγας οικονομολόγος ποια η σχέση του με τον Σώρρα και τι δουλειά είχε να κάνει κρυφά ραντεβού μαζί του στο ΣΠΙΤΙ του ζούγκλα. Ο κύκλος της διαπλοκής είναι τόσο μικρός, που όσο και να θέλει κάποιος να κρυφτεί τα γεγονότα τον βγάζουν στη φόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περσυ το Πασχα εκλεισαν η τραπεζες στη καθιερωμενη καθολικη αργια στην Ευρωπη, στην Ελλαδα το ονλαιν μπανκγινκγ ηταν με προβληματα-διακοπες, διοτι εκαναν εκτος των αλλων και τις αλλαγες στο σοφτγουεαρ για την τραπεζικη ενωση, και ετσι η κατασχεση θα γινεται πιο ευκολα σε ευρωπαικο επιπεδο.
      Αν δεν καταλαβαινετε τι ακουτε και τι διαβαζετε, τι σχολιαζετε;
      Οσο για τα ραντεβου στου Ζουγκλα, τα χει πει ο ιδιος. Η λασπη δεν πιανει.

      Διαγραφή
    2. Οτι, πεις φιλε,
      Το 2011 οταν ολοι ελεγαν το μνημονιο θα μας βαλει στον ισιο δρομο των μεταρυθμισεων, ο Καζακης ελεγε, οτι θα ξεπουληθουν τα παντα. Σαν δεν ντρεπεται να λεει ψεμματα, ετσι; Αφου τιποτα δεν βγαινει στο σφυρι, ε;

      Διαγραφή
    3. ''Το ότι είναι παντελώς άσχετος με τα οικονομικά απεδείχθη περίτρανα πέρυσι το Πάσχα όταν όχι απλά προέβλεπε αλλά ήταν σίγουρος και προειδοποιούσε πως οι τράπεζες θα έκλειναν όχι λόγω της επίσημης τραπεζικής αργίας αλλά για να κλέψουν τις καταθέσεις των Ελλήνων...''
      Ναι μεγαλε αυτο ακριβως ειπε, αχαχαχ.
      Αυτο που λετε, ΤΙ καταλαβαινετε ΕΣΕΙΣ, και οτι οχι λεει ο Καζακης, αποδεικνυει περιτρανα το σοι φαια ουσια ΔΕΝ κουβαλατε.
      Α, να σου πω και μια αλλη εκτιμιση, που δεν του βγηκε;;
      Το 2004 εγραφε, παμε ντουγρου για χρεοκωπια ετσι οπως παμε, παραθετοντας νουμερα, που εδειχναν αυτη τη πορεια. Ποσο πολυ επεσε εξω, ε; Μονο μερικα χρονακια. Αλλα εσυ κι ομοιοι σου κατι θα βρουν να πουν για να το ισοπεδωσουν, ασχετο αν εκεινη την εποχη οι περισσοτεροι πανηγυριζαν τους ολυμπιακους, εσυ βεβαια οχι.

      5 μηνες πριν το παγωμα των καταθεσεων στη κυπρο, παλι μλκς ελεγε ο Καζακης, ε;
      Το 2011 οταν ελεγε το μνημονιο ηρθε για να μας βαλει να ξεπουλησουμε δημοσια και ιδιωτικη περιουσια, παλι μλκς εκτιμησεις εκανε, ε;

      Διαγραφή
    4. Αυτό που έγινε εκείνο το Πάσχα ηταν οι αλλαγες μέσω των οποίων η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση θα τεθεί σε ουσιαστική λειτουργία. Τι σημαίνει όμως αυτό; Μα δεσμεύση των καταθέσεων μας, όποτε το κρίνουν απαραίτητο. Δεν είπε ο Καζάκης, οτι εκείνο το Πάσχα θα μας πάρουν τα λεφτά. Απορω μερικοι γιατι λετε τετοια ψεμματα.

      Διαγραφή
    5. Παλλικάρι μου, τι θέλεις και ασχολείσαι με τον Καζάκη, αφού πιστεύεις ότι είναι απατεώνας; Θέλεις να μας σώσεις από τα νύχια του μήπως; Θέλεις να υπερασπιστείς την πατρίδα ίσως;
      Πρέπει να είσαι μεγάλος πατριώτης!
      Ασχολήσου σε παρακαλώ να μας πείσεις πως πρέπει να πάμε αδιαμαρτήρητα στη σφαγή και πως σκέφτονται να μας σώσουν οι Στουρνάρες, οι Σαμαροβενιζέλοι, οι Παπαμιμίκοι, οι Μητσοτάκηδες, οι Βοριδαίοι, οι Γεωργιάδηδες, οι Τσίπρες κλπ κλπ που είναι γνήσια τέκνα της ΄΄πατρίδος΄΄.
      Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μας το εξηγήσεις. Όλοι αυτοί όπως και συ πιθανόν, είσαστε άνθρωποι που νοιάζεστε για την ΄΄πατρίδα΄΄ ανιδιοτελώς, πραγματικοί αγωνιστές. Χωρίς εσάς δε θα υπήρχαμε! Θα μας είχαν κάνει μια χαψιά οι ΄΄ετέροι΄΄ (που είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας)!
      Ξέρεις, όπως το '40...

      Διαγραφή
    6. Ακομα μιλατε ποτε ΘΑΑΑ γινει δεσμευση καταθεσεων;
      Η δεσμευση εχει ηδη γινει εδω και παρα πολυ καιρο και χαμπαρι δεν πηρατε ολοι σας, ακομη κι εσυ Καζακη, κι ας το ελεγες.
      Πριν 2 χρονια πηρα να βγαλω 2,5 χιλιαρικα για επισκευες στο σπιτι και ιδρωσα, 2,5 χιλιαρικα πριν 2 χρονια. Εγινε ολοκληρη κουβεντα, ενω δεν θα επρεπε καν. Μου προτειναν οτι μπορειτε να φανταστειτε, εκτος απο το να τα παρω ρευστο.

      Διαγραφή
    7. Καζακη, αχαχαχ, ακουω το σχολιο σου για το σχολιο μου κι εχω λιωσει στο γελιο. Χωσε κι αλλο. Οντως ζωα. Ετσι να τα λες με νευρα, μπας και σε πιασουν επιτελους. Επιτηδες το γραψα οτι δεν το χαμπαριασες, γιατι ηξερα οτι θα σε ''βιδωσω''. Αχαχαχ, εισαι τελειος, οταν νευριαζεις.
      Γιατι οταν εγω σε ακουσα περσυ να λες, οι καταθεσεις εχουν στην ουσια δεσμευτει, σε πιστεψα, γιατι ειχα την εμπερια ηδη με τα 2,5 χιλ., ενω οι αλλοι το περασαν για δικαιολογια, επειδη δεν εγιναν αυτα που λες την αλλη κιολας μερα, οπως γραφει καποιος συνσχολιαστης.
      Χωσε κι αλλο!

      Διαγραφή
  9. "Το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε πτώση άνω του 35,75% μέσα σε μια μέρα. Την μεγαλύτερη που καταγράφηκε παγκόσμια. " ;;;;!!!
    Ανακρίβειες, Την 3/1/2014 ήταν στις 1205 μονάδες και τώρα είναι 888, δλδ ΕΤΗΣΙΑ πτώση 24%. Από το συνολικό χθεσινό τζίρο των 256 εκ το 88% (224 εκ) αφορούσε πωλήσεις τραπεζών!!
    Γενικά οικονομολόγοι και σεισμολόγοι παρότι είναι λαλίστατοι, αδυνατούν και αποφεύγουν να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο της πραγματοποίησης των προβλέψεων τους. "Αν λοιπόν το επόμενο διήμερο οδηγηθούμε σε παγκόσμιο κραχ, να ξέρετε ότι οι τράπεζες θα είναι πρώτες που θα κλείσουν." Έτσι και αλλιώς οι τράπεζες παγκοσμίως έχουν σε ευρώ μόνο το 5-10% του συνόλου των καταθέσεων, τα υπόλοιπα είναι σε χαρτιά δανειοληπτών. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν κοντά στο 10% λόγω του υψηλού ρίσκου.


    ​ ​

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διορθωσε στο σαιτ του στο φειςμπουκ, οτι ειναι τιμες ΕΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
    2. Μ αρεσει ρε φιλε, που ολο το χαλι με τις τραπεζες, το βρισκεις σχεδον φυσιολογικο κια οτι ετσι ειναι τα πραγματα ετσι κι αλλιως, αχαχαχαχ.
      Επισης, χεστηκαμε αν ειναι 35 ή 25% ετησιως.
      888 μοναδες κια το χουν ακομα ανοιχτο το πτωμα; Ε, πως θα κερδοσκοπουν διαφορετικα τα καθικια.

      Διαγραφή
    3. Τα ποσοστά αναφέρονται στους δείκτες απόσυρσης κεφαλαίων και όχι στους γενικούς δείκτες της διακύμανσης των τιμών των μετοχών και είναι ετήσια, όπως επισήμανε στο σάιτ στο φέιςμπουκ και στην εκπομπή.

      Διαγραφή
    4. Προφανώς τα ποσοστά αναφέρονται σε διάρκεια παρελθόντος χρόνου από τα υψηλά του χρηματιστηρίου και όχι σε μία ημέρα. Η διατύπωση είναι λάθος αλλά αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα μας στην σύνταξη άρθρου ή έκθεσης στην οποία να εμπλέκονται ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια, σκεπτόμενοι μάλιστα υπό πίεση χρόνου. Σημασία επομένως έχουν οι ποιοτικές εκτιμήσεις και η τάξη μεγέθους των ποσοτικών εκτιμήσεων.
      Άλλωστε φίλε ακόμη και σύ που κόλλησες στά δεκαδικά ψηφία και όχι στην ουσία και υπολόγισες μετά προσοχής το ποσοστό πτώσης του χρηματιστηρίου κατά το τρέχον έτος, το υπολόγισες λάθος.
      Δεν είναι 24% αλλά (1205-888)/1205=26,31%.
      Και μιάς και ανέφερες τους σεισμολόγους, σαφώς και δεν ομιλούν για ακριβή χρόνο εκδήλωσης σεισμού αλλά για το ενδεχόμενο να συμβεί στηριζόμενοι στα πρόδρομα συμπτώματα, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.
      Αυτό δηλαδή που σου λέει και ο Καζάκης.

      Διαγραφή
  10. Η γελοιότητα των ανεπαρκών Ταρτούφων σε όλο της το μεγαλείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ -ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ 1000 ΕΤΣΙ ΚΙΕΣΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΩ.ΝΑ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.- ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζώντας τον άκρατο παραλογισμό,την αληθινή τρέλα,πώς να νιώσουμε τι σημαίνει κι αυτό το γεγονός;Εδώ συντελείται το πιο μεγάλο έγκλημα όλων των εποχών και κανείς δεν ψάχνει τους εγκληματίες και κανένας-πλην του Ε.Πα.Μ δεν μιλάει για ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ...Είμαστε στα καλά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Bloomberg: «Λάθος» το σχέδιο Σαμαρά για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο
    -Credit Suisse: "Δέσμια των πολιτικών εξελίξεων η Ελλάδα "
    -Moody's: "Γρηγορότερη έξοδος από το πρόγραμμα θα δημιουργούσε αβεβαιότητες"
    -SG: "Κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης, εάν γίνουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα"
    -upiter Asset Management: Ξεφορτώθηκε όλα τα ελληνικά ομόλογα που διέθετε στα χαρτοφυλάκιά της!
    -Guardian: 'Η «μοντέρνα οδύσσεια» της Ελλάδας δεν θα έχει αίσιο τέλος - Αβέβαιο το αύριο και για την Ευρωζώνη!"
    (Bankingnews.gr-bankwars.gr-ημερησια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με τίποτα δε θα εγκαταλείψουν την "πολιτική"της βαρβαρότητας,αλλά εμείς κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι ΟΛΟ ΤΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ"ΣΥΣΤΗΜΑ είναι υποταγμένο -μαζί με σύσσωμο το προσωπικό των προθύμων.Μόνο το Ε.ΠΑ.Μ έδειξε στην πράξη ότι επιδιώκει την ενότητα και την κυριαρχία του λαού μας-κι όχι την επιβολή του.Είναι τουλάχιστον αστείο να ακούς τις ίδιες διακηρύξεις από τα συστημικά κόμματα,που οφείλουν στις τράπεζες τα μαλλοκέφαλά τους,και είναι "βουτηγμένοι"στα σκάνδαλα και φορτωμένοι "αμαρτωλά"ομόλογα!Σώζουν τους εαυτούς τους και τη βρωμιά που τους θρέφει...Εμείς τι ακριβώς κάνουμε,που παριστάνουμε τους ελεύθερους πολίτες,όταν δεν είμαστε σε θέση να ενωθούμε;Μπορείς να είσαι ελεύθερος ,αν δε σέβεσαι την όποια διαφορά κι αν δεν προκρίνεις ό,τι μας ενώνει;Πάμε σε καταστροφή αδιανόητη,κι ακόμα να αναγνωρίσουμε τις αληθινές αξίες που έχουμε στα χέρια μας-ανάμεσά τους είναι κι ο κ.Καζάκης,που προσφέρει τα μέγιστα-να είναι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τουλαχιστον ειναι πατριωτης εχει μαζεψει τις καταθεσεις του και τις εχει βαλλει στο εξωτερικο σε οφ σορ ειτε κατω απο το παπλωμα του ..

    οταν παμε στη δραχμη με το επαμ .. να εικασω θα << μας προειδοποιησει παλι >> να τις αποτραβηξουμε ? γιατι αν το κανουμε θα τιναχτει το συμπαν στον αερα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είσαι για τα σίδερα,ανώνυμε 2.46...Το εθνικό νόμισμα χωρίς την μονομερή καταγγελία και διαγραφή του παράνομου χρέους και χωρίς την ανατροπή του μαφιόζικου καθεστώτος που ξεπουλάει τη χώρα και τις ζωές μας(αν έχεις παιδιά,αύριο θα σε φτύνουν),είναι κενό γράμμα!Αν τα πράγματα ήταν τόσο απλοικά και ξεκομμένα από τη θεσμική αλλαγή,την αληθινή δημοκρατία-λαοκρατία,τώρα δε θα καλούσε το Ε.Πα.Μ σε κινηματική δράση,στη δημιουργία παλλαικού μετώπου μέσα στον κόσμο...Αλλά όταν δεν έχεις τα κότσια να δουλέψεις πραγματικά ,να αφοσιωθείς στον κοινό μας σκοπό χωρίς "ανταμοιβή",αλλά μόνο με θυσίες,βρίσκεις όποιες δικαιολογίες θέλεις...Μακάριοι οι "πτωχοί τω πνεύματι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ

    Οι οικονομικοί νόμοι, όπως ακριβώς και οι νόμοι της Φυσικής είναι αμετάβλητοι και ανελέητοι η δε λογιστική επιστήμη από την αρχαιότητα διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο.
    Βέβαια επειδή ασχολούνται με την ανθρώπινη συμπεριφορά και όχι με αυτήν των φυσικών σωματιδίων είναι λιγότερο ακριβείς, όσον αφορά το «χρονοδιάγραμμα» και τις επιπτώσεις τους και όχι ως προς τα αποτελέσματά τους.

    Η αιτία είναι το ότι οι άνθρωποι μεταβάλλουν τη συμπεριφορά τους, για να αντιμετωπίσουν τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, ενώ τα φυσικά σωματίδια δεν το κάνουν, οι δε άνθρωποι αποφεύγουν την λογιστική γνώση που είναι απαραίτητο εργαλείο για τα οικονομικά τους.

    Όμως οι οικονομικοί νόμοι παραμένουν αμετάβλητοι και η και η λογιστική επιστήμη να καραδοκεί, και το γνωρίζουν όλοι σχεδόν οι οικονομολόγοι ότι η ανάπτυξη είναι αδύνατη εάν δεν προηγηθούν επενδύσεις, και αν δεν εφαρμοστεί ειδικότερα η λογιστική που αποτελεί ένα πιο εξειδικευμένο επιστημονικό πεδίο.

    Χωρίς ανάπτυξη είναι εντελώς αδύνατη η πληρωμή των δημοσίων και ιδιωτικών οφειλών, η μη περαιτέρω χρέωση, η καταπολέμηση τυχόν διδύμων ελλειμμάτων κοκ. Οπότε είναι αδύνατη η έξοδος από την κρίση και η αποφυγή της χρεοκοπίας.

    Αρκετοί θεωρούν πως οι προβλέψεις των οικονομολόγων είναι εσφαλμένες συγκρίνοντας τις δηλώσεις τους στο παρελθόν, με την εκάστοτε τρέχουσα οικονομική και πολιτική κατάσταση.

    Ξεχνούν όμως ότι, η οικονομική επιστήμη έχει καταληφθεί από τους Πολιτικούς (και όχι από τη Εθνική Στρατηγική), και τους υπηρετεί έμμισθα δηλαδή - με τους Πολιτικούς να υποδεικνύουν και να επιβάλλουν τις δημόσιες δηλώσεις των οικονομολόγων που αφορούν το μέλλον.

    Στα πλαίσια αυτά, εάν θέλει κανείς να κρίνει την Οικονομία και την Λογιστική ως επιστήμη, με κριτήριο τις σωστές προβλέψεις για το μέλλον (χωρίς ακριβές χρονοδιάγραμμα), θα πρέπει να αγνοεί κάθε οικονομολόγο που εμπλέκεται με τους πολιτικούς και την Πολιτική αλλά και που δεν κατέχει την λογιστική επιστήμη και να μην τον λαμβάνει καθόλου υπόψη του.

    Σε αυτούς τους οικονομολόγους συμπεριλαμβάνονται :
    α. Οι οικονομολόγοι που απασχολούνται έμμεσα από την εκάστοτε κυβέρνηση – όπως οι καθηγητές με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου στα Πανεπιστήμια, τους οικονομολόγους που συνεργάζονται στενά με δημόσιους οργανισμούς ή με συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα «επιστημονικά» στελέχη κομμάτων κλπ. δηλ «διατεταγμένων» στο κράτος επιστημόνων.

    β. Οι οικονομολόγοι που έχουν «καταληφθεί» από την οικονομική εξουσία, η οποία υπηρετείται από τους Πολιτικούς, αλλά και από τα ΜΜΕ. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αγνοούνται, αφού οι δήθεν «ελεύθερες απόψεις» τους, εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα, όπως και αυτές των «διατεταγμένων» στο κράτος επιστημόνων.

    γ. Αποτέλεσμα και Συμπέρασμα η επιλογή των «πηγών ενημέρωσης ή άντλησης γνώσης», είναι πολύ πιο σημαντική από την ίδια την ενημέρωση ή τη γνώση αφού η χειραγώγηση τους αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας.

    Παρόμοια συμβαίνουν και στην ελεύθερη αγορά, η οποία λειτουργεί με τα ελάχιστα δυνατά σφάλματα μόνο όταν δεν χειραγωγείται. Παράδειγμα, η ύπαρξη «μονοπωλιακών δομών» αναιρεί τον αυτόματο καθορισμό των τιμών – γεγονός που παρατηρείται και στα χρηματιστήρια, τα οποία, ως εκ τούτου, έχουν μετατραπεί πια σε τυχερά παιχνίδια (καζίνο).

    Με κριτήριο τους ανελέητους και αμετάβλητους οικονομικούς και λογιστικούς νόμους, αυτό που προβλέπεται σήμερα από την Οικονομία και η Λογιστική ως επιστήμη, είναι η αναπόφευκτη καταστροφή, η κατάρρευση, το κραχ. Ο χρόνος που θα συμβεί είναι φυσικά αβέβαιος με πρόβλεψη που μπορεί να τεθεί μέχρι το 2025.

    Τι χρειάζεται πλέον ??? Απαιτείται ο ανάλογος «συγχρονισμός» δηλ η συντονισμένη εμφάνιση κάποιων λογιστικών λαθών (σκόπιμα ή μη), χρηματοπιστωτικών, οικονομικών ή/και γεωπολιτικών γεγονότων. Απόλυτα βέβαιο είναι πως θα συμβεί νομοτελειακά και όσο καθυστερεί, τόσο οδυνηρότερες θα είναι δυστυχώς οι συνέπειες.

    Πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος για τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις αλλά δεν υπάρχουν όμως ούτε η πολιτική βούληση, ούτε οι απαιτούμενες κινητοποιήσεις των Πολιτών, οι οποίες θα επέβαλλαν την απαραίτητη αλλαγή πορείας.

    Αυτοεξόριστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή