Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Βρείτε τις διαφορές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης...

Αφενός μια αδίστακτη δοσιλογική κυβέρνηση και αφετέρου μια ανίκανη, τρομοκρατημένη και απόλυτα συμβιβασμένη αντιπολίτευση.

Οι κυβερνώντες μετά και τις τελευταίες επαφές τους με τα μεγάλα αφεντικά, φαίνεται να έχουν λάβει εντολή να μείνουν όσο μπορούν περισσότερο. Να εξαντλήσουν δηλαδή το πεντάμηνο μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο όπου θα τεθεί επί τάπητος η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Γιατί; Προφανώς το Βερολίνο θέλει να δεσμεύσει την όποια επόμενη κυβέρνηση στη δημοσιονομική πολιτική που οι αποικιοκράτες δανειστές επιτάσσουν. Θέλει να κατατεθεί ο νέος προϋπολογισμός από τους Σαμαρά-Βενιζέλο ώστε να δεσμευτεί στην υλοποίησή του το όποιο νέο κυβερνητικό σχήμα υπάρξει.


Άλλωστε μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να έχει καταληχθεί η νέα συμφωνία της Ελλάδας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Η συμφωνία αυτή πήρε την τελική της μορφή στις συναντήσεις στο Παρίσι πριν μερικές εβδομάδες. Να θυμήσουμε στο σημείο αυτό ότι κανένας, ιδίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έθεσε θέμα για αυτό που βρίσκεται στα σκαριά πίσω από τις κλεισμένες πόρτες του Παρισιού. Δεν τόλμησε ούτε καν να δηλώσει το προφανές, οτιδήποτε έχει υπογραφεί εν αγνοία και ερήμην του ελληνικού λαού, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό.

Η πιο νωθρή και παθητική αντιπολίτευση που είχαμε ποτέ

Δυστυχώς, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει να πιαστεί στον ύπνο και να ισχυριστεί κατόπιν ότι τα χέρια της είναι δεμένα. Αυτό δεν φαίνεται μόνο από το γεγονός ότι δεν επιχείρησε ούτε μια φορά να φέρει σε δύσκολη θέση τους δανειστές, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει καμιά από τις υπογραφές ή τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει σωρηδόν σε βάρος του ελληνικού λαού η δοσίλογη κυβέρνηση. Φαίνεται κι από το γεγονός ότι έχει επιτρέψει στους κυβερνώντες να έχουν την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων.

Δείτε π.χ. αυτό που συμβαίνει με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά ο Σαμαροβενιζέλος από την Βουλή. Αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να συγκρουστεί μέχρις εσχάτων και να ανατρέψει την κυβέρνηση, της δίνεται μια ιδανική ευκαιρία. Θα μπορούσε να αιφνιδιάσει με την παραίτηση του κόμματός της από την Βουλή με σκοπό να απονομιμοποιήσει στην πράξη το ήδη "απονομιμοποιημένο" - όπως λέει η ίδια - κοινοβούλιο. Γιατί δεν το κάνει; Τι φοβάται; Ή μήπως υπάρχουν ήδη συμφωνίες στο παρασκήνιο;

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσιαστικά επιτρέπει να κυβερνά η συμμορία Σαμαροβενιζέλου. Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας, που αντιπολίτευση και μάλιστα πλειοψηφούσα αξιωματική αντιπολίτευση, μένει παθητικά να παρακολουθεί το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης σε τόσο κρίσιμες συνθήκες για τον τόπο. Ας θυμηθούμε την εποχή της Ένωσης Κέντρου, η οποία μετά τις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές της 29ης Οκτωβρίου 1961, κήρυξε τον ανένδοτο αγώνα εναντίον του Κ. Καραμανλή και του κόμμάτος του, της ΕΡΕ, επειδή δεν αναγνώρισε την τρίτη συνεχή εκλογική τους νίκη και τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, που ηγείται αυτή την εποχή της Ένωσης Κέντρου, αρνείται κατηγορηματικά να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών καταγγέλλοντάς το ως προϊόν βίας και νοθείας.

Έτσι κυρήχθηκε ο Ανένδοτος Αγώνας του Γεώργιου Παπανδρέου, που θα διαρκούσε "ώσπου η Δημοκρατία να νικήσει στην Πατρίδα", όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν. Βασικό στοιχείο του ανένδοτου ήταν να ανατραπεί με κάθε μέσο η κυβέρνηση της ΕΡΕ. Προκειμένου να το πετύχει αυτό η Ένωσις Κέντρου προέβη σε μια σειρά πολιτικών ενεργειών που καταδείκνυαν μια de facto μη αναγνώριση της κυβέρνησης. Επανειλημμένες προτάσεις δυσπιστίας κατατέθηκαν παράλληλα ή από κοινού με την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά το 1962 και 1963. Συμμετείχε στις συζητήσεις της Βουλής απέχοντας όμως από όλες τις ψηφοφορίες. Απείχε από την ψήφο εμπιστοσύνης τον Δεκέμβριο του 1961. Κατά την διάρκεια του Ανένδοτου Αγώνα διοργανώθηκε πλήθος συλλαλητηρίων και άλλων κινητοποιήσεων με τεράστια συμμετοχή. Κεντρικό σύνθημα, Ζήτω η Δημοκρατία!

Ο ανένδοτος αυτός αγώνας τελικά καρποφόρησε μιας και εξανάγκασε την κυβέρνηση της ΕΡΕ σε εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 1963. Η Ένωση Κέντρου κέρδισε τις εκλογές με μεγάλη διαφορά, αλλά δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία, όπως επεδίωκε. Προκηρύχθηκαν νέες εκλογές την 16η Φεβρουαρίου 1964, όπου η Ένωση Κέντρου ηγήθηκε με ποσοστό 58,2% των ψήφων, καταλαμβάνοντας 171 από τις 300 έδρες της Βουλής.

Όταν η κατάλυση των δικαιωμάτων δεν παίζει κανένα ρόλο

Είναι καλύτερες οι καταστάσεις σήμερα, ή χειρότερες; Είδατε καμιά διάθεση εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην αναγνωρίζει την κυβέρνηση με τις πράξεις της εντός και εκτός κοινοβουλίου; Εδώ φτάσαμε στο σημείο να μας λέει κατάμουτρα ο κομισάριος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Καϊτάνεν ότι στη χώρα μας δεν ισχύει το ενωσιακό δίκαιο, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί έχει υπογραφεί δανειακή σύμβαση και δεν ίδρωσε κανενός τ' αυτί.

Στην απάντηση του Καϊτάνεν στην ομάδα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ρώτησαν για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα του μηχανισμού στήριξης και της τρόικας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, "ότι η Επιτροπή έχει δεσμευθεί να...εξασφαλίσει ότι, κατά την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ, θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. Όσον αφορά, ωστόσο, τα προγραμματικά έγγραφα, δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της: υπό την έννοια αυτή δεν μπορεί να γίνει επίκληση του Χάρτη, ενώ στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεων της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα."

Ο μόνος που αντέδρασε επίσημα ήταν ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, πρέσβης επί τιμή και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ, ο οποίος σε επιστολή του στις 22 Σεπτεμβρίου προσωπικά προς τον κ. Καϊτάνεν τόνισε: "Σαν πολίτης της ΕΕ, πράγματι ντρέπομαι για την απάντηση σας η οποία εκτός των άλλων είναι εσφαλμένη. Αντί η Επιτροπή να κάνει το παν για να διασφαλίσει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, όπως έκανε στην διάρκεια της στρατιωτικής χούντας, προσπαθεί με την απάντηση σας, να κρυφθεί πίσω από νομικίστικες επινοήσεις για να πει ότι η Δανειακή Σύμβαση ξεφεύγει από το πεδίο εφαρμογής του Χάρτου, επειδή δεν είναι ενωσιακό δίκαιο αλλά ένα διμερές θέμα μεταξύ Ελλάδος και των δανειστών της. Μα η ίδια η Δανειακή Σύμβαση του Μαΐου 2010, στο άρθρο 14 παρ.2 καθορίζει ότι το Δικαστήριο της ΕΕ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για την επίλυση διαφορών που αφορούν την Σύμβαση. Άρα η Σύμβαση αποτελεί μέρος του Ενωσιακού δικαίου. Αλλά και να ήταν έτσι όπως το λέτε, σας υπενθυμίζω ότι πολλά από τα άρθρα του Χάρτη περιλαμβάνονται και στην Συνθήκη της Λισσαβώνας, όπως π.χ. το άρθρο 2 περί σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και η Συνθήκη εφαρμόζεται σε όλα τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ."

Ούτε καν στο επίπεδο του ανένδοτου της Ένωσης Κέντρου

Γιατί άραγε δεν είδαμε μια ανάλογη ευαισθησία από την αξιωματική αντιπολίτευση; Τι περισσότερο χρειάζεται για να αποφασίσει να μην αναγνωρίσει την υφιστάμενη κυβέρνηση, η οποία ακόμη και με την "ερμηνεία" του Καϊτάνεν αποδέχθηκε την κατάλυση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων του ελληνικού λαού έναντι των δανειστών της χώρας; Γιατί δεν ακολούθησε και δεν ακολουθεί μια ανάλογη τακτική με εκείνη του ανένδοτου της Ένωσης Κέντρου;

Μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή του μετεμφυλιακού καθεστώτος, οι τόποι εξορίας και εκτοπισμού ήταν σε πλήρη άνθηση, ενώ το παρακράτος δολοφονούσε ανεξέλεγκτα. Στις 23 Μαίου 1963 δολοφονείται από παρακρατικούς ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης, αλλά χάρις στο κλίμα που είχε δημιουργήσει ο ανένδοτος, η δολοφονία δεν περνά στα ψιλά, όπως συνηθιζόταν τότε. Αντίθετα συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας.

Βέβαια ο ανένδοτος μετά τις εκλογές του 1961 προκλήθηκε με αφορμή την βία και νοθεία που εφαρμόστηκε τότε. Η κατάλυση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα υπέρ των δανειστών, είναι ελάσσονος σημασίας; Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη και τώρα, εν μέσω τέτοιας κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής, αρνείται τον ανένδοτο; Γιατί δεν θέλει να ακούσει τη φωνή του απλού κόσμου που από την εποχή των αυθόρμητων κινητοποιήσεων στις πλατείες το 2011 φωνάζει στην αντιπολίτευση να παραιτηθεί από τη Βουλή και να ενωθεί με τον κόσμο;

Πώς είναι δυνατόν η Ένωση Κέντρου σε συνθήκες άγριας μετεμφυλιακής καταστολής να τα βάζει με ένα ολόκληρο καθεστώς στο όνομα της δημοκρατίας και να προκαλεί κράτος, παρακράτος, παλάτι και ξένους προστάτες με τη μη αναγνώριση της κυβέρνησης Καραμανλή και η σημερινή αριστερά να μην τολμά καν να ψελλίσει τα αυτονόητα; Εκτός κι αν η ηγεσία της αριστεράς σήμερα δεν εκτιμά ότι συντρέχει λόγος για ένα νέο ανένδοτο. Ότι τα απανωτά πραξικοπήματα, ο προκλητικός βιασμός του συντάγματος, η κατάφωρη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και η κατάλυση ακόμη και των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων του ελληνικού λαού υπέρ των δανειστών, δεν συνιστούν ικανές αιτιάσεις για να μην αναγνωρίσει τις έως σήμερα κυβερνήσεις.

Δυστυχώς η Ελλάδα και προπαντός ο ελληνικός λαός έχει παγιδευτεί ανάμεσα σε δοσίλογους κυβερνήτες και σε μια ανίκανη, τρομοκρατημένη και ανήμπορη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση που δεν είναι καν σε θέση να κάνει ότι έκανε με επιτυχία η Ένωση Κέντρου το 1961-1963. Κι έτσι όσο πιο προκλητικοί και αδίστακτοι γίνονται οι κυβερνώντες προωθώντας τα συμφέροντα των δανειστών, τόσο πιο αδύναμες και μαλθακές αποδεικνύονται οι ηγεσίες της αντιπολίτευσης. Αν συνεχίσουμε έτσι, η τραγική κατάληξη είναι προδιαγεγραμμένη.

Ο λαός έρμαιο των δυνάμεων που θέλουν τη σφαγή του

Δείτε με τι ευκολία στη συζήτηση για την αποκαλούμενη "βιωσιμότητα" του ελληνικού χρέους αποδέχονται όλες οι πλευρές το γεγονός ότι για να εξυπηρετηθεί έχουν καταλυθεί όλα τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Οι μεν κυβερνώντες, όπως είναι φυσικό, ως εντολοδόχοι των δανειστών δεν είναι παρά φερέφωνά τους κι επομένως από την στιγμή που οι τοκογλύφοι θεωρούν βιώσιμο το χρέος, δεν έχουν λόγο να διαφωνήσουν. Τι απαντά η αντιπολίτευση;

"Αντί για ΄κούρεμα΄, μπορεί να υπάρξει απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, δηλαδή ένα μέρος του χρέους να αποσυρθεί από τις αγορές, ή τους φορείς που το κατέχουν σήμερα και να κρατηθεί ΄παγωμένο΄ στα πλαίσια της ΕΚΤ", δηλώνει στην Real news (27/9) ο Γιάννης Δραγασάκης, επικαλούμενος προτάσεις οικονομολόγων και επιστημονικών ιδρυμάτων ενώ επανέφερε την πρόταση για σύγκληση πανευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος. Δηλαδή, κουβέντα για διαγραφή έστω ενός μέρους του χρέους.

Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδέχεται την κατάλυση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και απλά παλεύει για την μετατόπιση του βάρους της εξυπηρέτησης του χρέους. Δεν θα ασχοληθούμε με την ρεαλιστικότητα μιας τέτοιας πρότασης. Ούτε με το γεγονός ότι ο Δραγασάκης παπαγαλίζει "προτάσεις" από οικονομολόγους και "επιστημονικά ιδρύματα" που προφανώς έχει συναντηθεί μαζί τους πίσω από κλειστές πόρτες, όπως για παράδειγμα συνέβη στη συνάντησή του με το στέλεχος της Γερμανικής κυβέρνησης Άσμουσεν, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και κορυφαίο στέλεχος του τραπεζικού καρτέλ της ευρωζώνης.

Και το λέμε αυτό γιατί τέτοιες "προτάσεις" τις συζητούν μόνο κεκλησμένων των θυρών οι Δραγασάκηδες με εκπροσώπους των δανειστών και των αποικιοκρατών της ευρωζώνης. Δεν τολμούν ούτε καν να τις θέσουν σε δημόσια διαβούλευση για να υπάρξει αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Αν οι δημοσιογράφοι δεν είχαν αποκαλύψει την μυστική συνάντηση Άσμουσεν-Δραγασάκη, κανένας δεν θα την ήξερε. Φανταστείτε το παρασκήνιο και τις συμφωνίες κυρίων που συνάπτονται πίσω από κλειστές πόρτες με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Να γιατί ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του δεν μπορούν να φτάσουν ούτε καν στο επίπεδο ενός ανένδοτου της παλιάς Ένωσης Κέντρου. Πόσο μάλλον να κυβερνήσουν προς όφελος του λαού.  

Αυτό που μας κάνει αλγεινή εντύπωση είναι η ευκολία που ο κάθε Δραγασάκης προσπερνά το γεγονός ότι εδώ και 4 χρόνια η χώρα τελεί υπό καθεστώς κατάλυσης όλων των βασικών κυριαρχικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της. Κι αυτό το επέβαλλαν οι δανειστές με τη συνέργια δοσιλογικών κυβερνήσεων και κομμάτων. Αυτό, ήθελα να ξέρα, δεν συνιστά λόγο μη αναγνώρισης και διαγραφής έστω του μεγαλύτερου μέρους του χρέους; Πώς είναι δυνατόν να θέλει κάποιος να διαπραγματευτεί την εξυπηρέτηση του χρέους, χωρίς να ξεκινά από το αυτονόητο; Πώς είναι δυνατόν να αναγνωρίσει κανείς ένα χρέος που συνδέεται τόσο άμεσα με την κατάλυση όλων των δικαιωμάτων του; Και τι χαϊρι και προκοπή μπορεί να περιμένει κανείς από όλους εκείνους, οι οποίοι αρνούνται να θέσουν ως αφετηρία την διαγραφή του χρέους εκείνου που για να εξυπηρετηθεί κατελύθησαν όλα τα ανθρώπινα, κοινωνικά, οικονομικά και κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού;

Πολύ φοβάμαι πώς αν δεν υπάρξει μια ευρεία συνεργασία σε ισότιμη βάση των περισσοτέρων αντιμνημονιακών δυνάμεων εντός και εκτός Βουλής, είμαστε σε ήδη προδιαγεγραμμένη και προσυμφωνημένη πορεία. Πολύ φοβάμαι ότι η επιδίωξη της κομματικής αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων στην υπάρχουσα Βουλή θα μας εισάγει στην τελευταία και πιο τραγική πράξη του δράματος με τον λαό να είναι έρμαιο των δυνάμεων που θέλουν τη σφαγή του. Μακάρι να προλάβουμε.


Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 5/10/2014

20 σχόλια:

  1. Μπορείτε να καταλάβετε συναντήσεις πολιτικών εκπροσώπων όπου δεν ανακοινώνεται το περιεχόμενο της συζήτησης.? Ηδη απο τώρα υπάρχει σειρά διαπραγματεύσεων στα παρασκήνια για το μέλλον της χώρας. Οταν βγει κυβέρνηση θα την σερβίρουν στο κόσμο.
    7 Οκτ2014 "Επιβεβαιώθηκε συνάντηση Ασμουσεν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
    Από εκπρόσωπο του υπουργείου της Γερμανίας χωρίς όμως να τα κατονομάσει"

    ------------------
    2) Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η αντίδραση της Γαλλίας στην ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ παράδοση της συγγραφής του προϋπολογισμού της στους Γερμανούς(ΕΚΤ).
    Η ίδια υποστηρίζει ότι είναι "τεχνικά¨ανέφικτο να μπει σε σπείρα λιτότητας. Πως θα αντιδράσει η Γαλλία όταν απορρίψουν το σχέδιο για μη τήρηση του ελλέιματος κάω απο 3,5%?

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγο άσχετο με το θέμα, απλά από περιέργεια, αν κάποιος έχει λεφτά σήμερα (δεν είμαι τόσο τυχερός), συμφέρει να επενδύσει σε χρυσό που είναι χαμηλά με μεγάλη πιθανότητα νομισματικής κρίσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι στη σημερινή συγκυρία πρέπει ο λόγος για τη δημοκρατία ,για το πώς το Ε.Πα.Μ την κατανοεί,πώς θα γίνει πράξη η λαοκρατία,το πολιτικό σύστημα,που θα πραγματώνει την κοινωνική απελευθέρωση,την κοινωνική δικαιοσύνη στην οποία πιστεύουμε.Ο λαός μας έχει ανάγκη από μια νέα νοηματοδότηση,πρέπει να "δει"πιο καθαρά το στόχο,την προοπτική όπως την εννοούμε.Αυτό θα βοηθήσει να κατανοήσουμε ποια δικαιώματα-φυσικά-μας στερούν ,πώς το γραφειοκρατικό τους τέρας μας εγκλώβισε στη δίνη των δικών τους ιδιοτελών επιδιώξεων και μέσω αυτής μας υποδούλωσαν.Σημειωτέον ότι η δημοκρατία είναι -αποδεδειγμένα-μια από τις συμπαντικές αρχές,σύμφωνα και με τη νέα αντίληψη και της Φυσικής επιστήμης για τον κόσμο.Οι κοσμογονία που συντελείται στο χώρα αυτό προδικάζει και το μονόδρομο του δημοκρατικού μας μέλλοντος,που πια είναι αδήριτη ανάγκη επιβίωσης του ίδιου του πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημητρη

    Βλεπω για πολυ καιρο τωρα δεν ασχολεισε με τιποτα αλλο παρα με σκληρη κριτικη και ιδιαιτερα του οικονομικου προγραμματος του ΣΥΡΙΖΑ και δινεις την εντυπωση οτι σιγονταρεις την δοσιλογικη κυβερνηση των Σαχλαμαρα και Βενιζελου, παιρνοντας την σκυταλλη απο την Παπαρηγα, που εξαφανιστηκε.

    Η αληθεια, οπως πολυ καλα το ξερεις, ειναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι κυβερνηση αλλα οι Δελφινοι της εξουσια περιμενοντας την σειρα τους, γι'αυτο και οι προσεχτικοι και χαμηλοι τονοι στις διαφορες ομιλιες και ανακοινωσεις τους, αλλα τιποτα το επαναστατικο, μια και ηδη εχουν παρει το χρισμα απο τα αφεντικα απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου. Γιατι λοιπον να ταρακουνησουν τα νερα μια και συντομα θα γινουν κυβερνηση???

    Ειναι πολλα τα Αργυρια της καρεκλας ... φιλε Δημητρη και με τοσους Αριστερους εκατομυριουχους στο κομμα..... τιποτα δεν προκειτε να γινει τωρα ουτε και οταν θα γινουν κυβερνηση. Απλως παιζουν την παπια και το θεατρο του παραλογου.... μεχρι να ερθει οι σειρα τους.

    Αλλωστε το βραδυ της Κυριακης που περασε, η Δημοσκοπηση του Καθηγητη Πανα, στο Μακελειο...... εδειξε την μεγαλη πτωση της ΝΔ και την επεισης μεγαλη πρωτια του ΣΥΡΙΖΑ, και ηδη το ξερουν για αυτο και αλλαξαν τονους........ριξε μια ματια στο σαιτ του Μακελιο εαν δεν τα εχεις ηδη ακουσει.

    Ο Σαχλαμαρας και η παρεα του εχουν ηδη ξωφλησει.....για αυτο και ο μεγαλος πανικος στα μελη του, το ΠΑΣΟΚ τραβαει τα μαλια του, οπως ο πνιγμενος, μπας και γλυτωσει, η ΔΗΜΑΡ παει στο διαολο, οι ΑΝΕΛ παιζουν μπαλα, το ΚΚΕ τον υπνο του δικαιου...μια και ειναι μερος του συστηματος και δυστυχως ανεβαινει η ΧΑ. Οσο για το ΕΠΑΜ.......δεν φαινεται πουθενα.. Κριμα........διοτι εγω σου τα ειπα πολυ πριν.

    Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ..... αλλα δεν το ελαβες υπ'οψιν και τα τσουγκρισες με ολον τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. M αρεσουν κατι τετοια κειμενα.
      Με κανουν να φανταζομαι τον Καζακη να φοραει ημιψηλο, μαυρη καπα μαγου, να βγαζει το μαγικο ραβδι απο την τσεπη του και να κανει ενα Ντι-κι-τικ-γκλονκ.
      Κι ΟΛΑ αυτα που φανταζομαστε κι επιθυμουμαι να γινουν.
      Διοτι διαολε, δεν ειναι και τιποτα να ενωσεις τους παντες, να τους πεις και κανενα ψεμματακι, για να οργανωσεις μια επαναστασουλα.

      Διαγραφή
    2. Aυτό ακριβώς.Δεν κατάλαβα τι προσέφερε στο κίνημα ο κ.Καζάκης,περα απο μια απαξίωση των πάντων.

      Διαγραφή
  5. Ποτέ δεν θα τα "τσούγκριζε"με όλο τον "κόσμο"ο Δημήτρης,που τουλάχιστον στην πράξη έδειξε πως είναι ανεκτικότατος και γνωρίζει πολύ καλά να ακούει τον καθένα!Αν καταλαβαίνετε Κ.Wiz κάποια θέματα αρχής δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο "διαπραγμάτευσης"...Το Ε.Πα.Μ ,ο λαός ενωμένος,είναι η αρχή του τέλους τους.Η όποια αναγέννησή μας θα γίνει μόνο με όρους εντιμότητας,αλήθειας και ευθύνης.Έχουμε μάθει από δυσκολίες,έχουμε "ψηθεί"από τη ζωή τη "μαύρη",που επεφύλαξαν για εμάς, χωρίς εμάς.Κατέστρεψαν ανθρώπινες ζωές,λεηλάτησαν τον μόχθο μας,ψεύτισαν ,γελοιοποίησαν ό,τι πιο ιερό κι όσιο,κατέστρεψαν την παιδεία,τις αξίες μας,τα παιδιά μας τα ευνούχισαν πνευματικά,τα στέρησαν κορυφαίες ,ακατάλυτες αξίες ζωής,κάνοντάς τα υποτελή αμερικανάκια ή "ευρωπαίους""αστούς"...και ήρθε η ώρα να πληρώσουν.Η όποια "σύμπραξη"με τους νταβατζήδες των μεγαλοαπατεώνων,γελοίων σκουπιδιών,που τόσα χρόνια μας πίνουν το αίμα,με χίλιες παραλλαγές,είναι αδιανόητη!Έλεος πια αυτή η ανεκτικότητα στο βορβορώδες,στην ευτέλεια ,στο χυδαίο.Έγινε "φυσικό"το παράλογο,και η υποκρισία δεύτερη φύση.Γιατί δεν κατανοούμε ότι δε χωράνε πια συμβιβασμοί με τη φτήνια...κι η λύση είναι μία και τόσο ριζοσπαστική όσο επιτακτική είναι η ανάγκη επιβίωσης ενός ολόκληρου λαού.Το Ε.Πα.Μ δεν είναι κόμμα κύριε-αν και πολλοί θα το ήθελαν-αλλά κίνημα,που θέλει απλά να ενώσει το λαό,τον απλό κόσμο,που γνωρίζει ότι χωρίς πατρίδα δεν έχει ζωή ούτε αυτός ούτε τα παιδιά του...Ο μόνος στόχος του είναι η απελευθέρωση από το σύγχρονο ζυγό των τοκογλύφων και του "πολιτικού"συρφετού,κι όχι να πάρει εξουσία ή να "σώσει"το λαό.Μόνοι μας θα σωθούμε,μόνο αν εγερθούμε συνειδησιακά και γίνουμε άνθρωποι...κι Έλληνες ξανά.Ή ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ Ή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΑΞΤΕ ΚΑΤΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ Ή ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΑ!Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποτέ δεν θα τα "τσούγκριζε"με όλο τον "κόσμο"ο Δημήτρης,που τουλάχιστον στην πράξη έδειξε πως είναι ανεκτικότατος και γνωρίζει πολύ καλά να ακούει τον καθένα!Αν καταλαβαίνετε Κ.Wiz κάποια θέματα αρχής δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο "διαπραγμάτευσης"...Το Ε.Πα.Μ ,ο λαός ενωμένος,είναι η αρχή του τέλους τους.Η όποια αναγέννησή μας θα γίνει μόνο με όρους εντιμότητας,αλήθειας και ευθύνης.Έχουμε μάθει από δυσκολίες,έχουμε "ψηθεί"από τη ζωή τη "μαύρη",που επεφύλαξαν για εμάς, χωρίς εμάς.Κατέστρεψαν ανθρώπινες ζωές,λεηλάτησαν τον μόχθο μας,ψεύτισαν ,γελοιοποίησαν ό,τι πιο ιερό κι όσιο,κατέστρεψαν την παιδεία,τις αξίες μας,τα παιδιά μας τα ευνούχισαν πνευματικά,τα στέρησαν κορυφαίες ,ακατάλυτες αξίες ζωής,κάνοντάς τα υποτελή αμερικανάκια ή "ευρωπαίους""αστούς"...και ήρθε η ώρα να πληρώσουν.Η όποια "σύμπραξη"με τους νταβατζήδες των μεγαλοαπατεώνων,γελοίων σκουπιδιών,που τόσα χρόνια μας πίνουν το αίμα,με χίλιες παραλλαγές,είναι αδιανόητη!Έλεος πια αυτή η ανεκτικότητα στο βορβορώδες,στην ευτέλεια ,στο χυδαίο.Έγινε "φυσικό"το παράλογο,και η υποκρισία δεύτερη φύση.Γιατί δεν κατανοούμε ότι δε χωράνε πια συμβιβασμοί με τη φτήνια...κι η λύση είναι μία και τόσο ριζοσπαστική όσο επιτακτική είναι η ανάγκη επιβίωσης ενός ολόκληρου λαού.Το Ε.Πα.Μ δεν είναι κόμμα κύριε-αν και πολλοί θα το ήθελαν-αλλά κίνημα,που θέλει απλά να ενώσει το λαό,τον απλό κόσμο,που γνωρίζει ότι χωρίς πατρίδα δεν έχει ζωή ούτε αυτός ούτε τα παιδιά του...Ο μόνος στόχος του είναι η απελευθέρωση από το σύγχρονο ζυγό των τοκογλύφων και του "πολιτικού"συρφετού,κι όχι να πάρει εξουσία ή να "σώσει"το λαό.Μόνοι μας θα σωθούμε,μόνο αν εγερθούμε συνειδησιακά και γίνουμε άνθρωποι...κι Έλληνες ξανά.Ή ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ Ή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΑΞΤΕ ΚΑΤΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ Ή ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΑ!Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε,
      αν και δεν συνηθηζω να απαντω σε ανθρωπους που δεν εχουν το θαρρος να εκφραζουν ονομαστικα την γνωμη τους, θα σουδωσω μερικες εξηγησεις για να μην βγαζεις λαυος συμπερασματα.

      Κατ'αρχας ο Δημητρης γνωριζει το Ονομα μου κτλπ στοιχεια.

      Εγω δεν ειμαι αντιθετος σε αυτα που γραφει η λεει στις ομιλιες του Ο Καζακης..... απλως εχω αντιθετη αποψη ως προς τις ενεργειες για την εξαπλωση των μυνηματων που ματαδιδει για την επιτυχια του τελικου σκοπου, που ειναι η ενωση ολου του λαου κατω απο την Ελληνικη σημαια, εκτος αυτων των δοσιλογων και προδοτων που ανεφερες.

      Συμφωνα με την τελευταια δημοσκοπηση του ΠΑΝΑ, το ΕΠΑΜ δειχνει.... μονον 0,4 ποσοστο ενω θα επρεπε να ειναι λιαν υψηλοτερο και με προοπτικη ενος μεγαλου αριθμου ΕΠΑΜΙΤΩΝ στην βουλη, στις προσεχεις εκλογες..... οταν γινουν.

      Οσο για τα υπολοιπα και ποιοι δολοφονησαν την Ελλαδα.... αυτα ειναι πλεον γνωστα. Δυστυχως η διεθνης ληστοσυμμορια των Τραπεζιτων εχει στα χεριατης ολα τα ΜΜΕξαθλιωσης και κανει καθημερινη πλυση εγκεφαλου στους Ελληνες.

      Αυτο το προβλημα πως το ξεπερνας????????

      Μονο με εναν τροπο..... αυτον που ειπα του Δημητρη...

      Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ..... αλλα δεν το ελαβε υπ'οψιν του.

      Ριξε μια ματια να δεις τι γινεται στους ΑΝΕΛ και θα καταλαβεις.....

      Διαγραφή
  7. Στο προηγουμενο σχολιο μου προς τον ανωνυμο.... εγραψα..

    ''Ριξε μια ματια να δεις τι γινεται στους ΑΝΕΛ και θα καταλαβεις.....''

    και για να μυη παρεξηγηθω .......να τι εννοουσα..

    https://www.youtube.com/watch?v=i8DxHpiPzEM#t=572

    Ελπιζω να καταλαβεις τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και ανωνυμος θα επιθυμουσα μια απαντηση απο τον Καζακη.

    Ας υποθεσουμε οτι αλλαζουν τα πραγματα, δικαζονται οι ενοχοι, γινεται νεο συνταγμα, τυπωνεται εθνικο νομισμα, ελεγχεται η κινηση κεφαλαιων ή και συνορων κτλ. Ολα οσα λεει το επαμ και παραπανω.

    Η ερωτηση ειναι αν οι ξενοι τραπεζιτες ή αλλοι οργανωσεις που θα ειχαν συμφερον να το κανουν αυτο, αρχιζουν να τυπωνουν ελληνικο πλαστο χρημα που ομως δεν θα εχει καμια διαφορα με το ελληνικο και να το ριχνουν απο πανω με αεροπλανα ή να βρισκουν αλλους τροπους να το διοχετευσουν στην ελληνικη οικονομια. Πως αυτο θα επηρεαζε την ελληνικη οικονομια?

    Ξερω πως ειναι προβοκατορικη ερωτηση αλλα νομιζω οτι απο πλευρας τακτικης καλο θα ηταν να υπαρχει ενα σχεδιο αντιμετωπισης ακομα κι σε αυτην την περιπτωση αυτης της αριστης ποιοτητας αλλα πλαστου τυπωμενου χρηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και στην αρχή θα υπάρξει ένα πληθωριστικό σοκ στην οικονομία, πολύ γρήγορα θα αποροφηθεί γιατί πολύ απλά οι κεντρικές νομισματικές αρχές θα μειώσουν την ποσότητα αποσύροντας το επιπλέον χρήμα από το κύκλωμα της οικονομίας.

      Διαγραφή
    2. Μακάρι, φτανει να είναι 100% ίδιο χαρτονόμισμα. Θα είναι σαν να το τυπωνουμε εμείς στον Χολαργό. Θα μας γλυτώσουν και απο τα έξοδα για χαρτί, μελάνι, εκτυπωτικά.
      Λένε ότι αυτό έχει κανει η Β. Κορέα με το αμερικανικό δολάριο. Η γνησιότητα του δολαρίου διαπιστώνεται απο τις ίνες μεταξιού που ανιχνεύονται στο χαρτί του. Οι β/κορεατες συγκεντρωσαν χαρτονομίσματα του ενός δολαριου, τα πολτοποιησαν και με το παραγόμενο χαρτί, τυπωσαν των 100. Αν αυτό δεν είναι αστικός μύθος, οι ΗΠΑ σε τι ζημιώθηκαν;
      Αυτή είναι μια αστεία πλευρά της υπόθεσης. Κάποιοι να θέλουν να μας κανουν πιό ...πλούσιους απ' ό,τι θα ειμαστε.

      Διαγραφή
  9. For / Für / Γιά THN 12-10-1944 !!

    "Όταν ο Γ. Παπανδρέου ανέβηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί απέναντι από τον Άγνωστο Στρατιώτη, διακοπτόταν συνεχώς από το σύνθημα «Λαοκρατία! Λαοκρατία!». Εκνευρισμένος, αναγκάστηκε να πει τη φράση που έχει μείνει στην ιστορία: «Πιστεύομεν και εις την Λαοκρατίαν!». Λίγες μέρες πριν είχε ζητήσει από τον Τσόρτσιλ να στείλει στην Ελλάδα «επιβλητικές δυνάμεις» γιατί «τα πολιτικά μέσα διά την αντιμετώπισιν της κρισίμου καταστάσεως δεν ήσαν πλέον επαρκή»." !!!

    KAI H AΛHΘEIA EINAI OTI EIΠE: "EIMAΣTE KAI ME THN BAΣIΛEIA KAI THN ... ΛAOKPATIA" !!! KAI ΠPOΣΘETOYMAI KAI EMEIΣ, ΣTON KYPIO ΣYNTEΛEΣTH TOY EMΦYΛIOY ΠOY EΠEBAΛAN OI AΓΓΛOAMEPIKANOI ME "ΣYMMAXOYΣ" TOYΣ ΔOΣIΛOΓOYΣ THΣ ΓEPMANIKOITAΛIKOBOYΛΓAPIKHΣ KATOXHΣ - TOYΣ METEΠEITA ΠOΛITIKOYΣ HΓETEΣ KAI ... EΘNAPXEΣ - THΣ XΩPAΣ MAΣ, KAI ΠPOΣΘETOYMAI: "EIMAΣTE KAI ME THN BAΣIΛEIA KAI THN ... ΛAOKPATIA" .. ΔIOTI EIMAΣTE MIA ΣKETH MAΛAKIA KAI ... MAΛΘAKIA !!

    EAN YΠAPXOYN ΠAPAΛΛHΛIΣMOI ME TON .... EΓΓONO TOY ΠOY EXEI KAI TO IΔIO ONOMA, ΔEN EINA KAΘOΛOY MA KAΘOΛOY TYXAIO, OYTE ... ΣYMΠTΩΣH, AΛΛA H Π-T-Ω-Σ-H THΣ XΩPAΣ MAΣ !!!!

    Allright Babys ;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχως η διαφορα που εχει η αντιπολιτευση απο την κυβερνηση ειναι η ιδια εδω και 30 χρονια και φαινεται οτι δεν θα αλλαξει κατι συντομα.
    Η κυβερνηση λεει "λιτοτητα" και η αντιπολιτευση φωναζει "αναπτυξη" και οταν αλλαζουν θεση αλλαζουν και ατακα.
    Το μονο που εχει να κανει η ολιγαρχια για να ελεγχει το συστημα, ειναι να ελεγχει δυο κομματα αντι για ενα.
    Φαινεται ο τι ο ΣΥΡΙΖΑ αντι να σπασει το συστημα προτιμησε να γινει ενας απο τους δυο πολους του. Δεν μπορω να πω οτι εκπλησσομαι.
    Ο διεθνισμος της αριστερας που περιεργως επικρατησε ιδεολογικα οσο στην οικονομια επικρατουσε ο ακρατος καπιταλισμος, εστρωσε και στρωνει το χαλι στην τραπεζοκρατουμενη παγκοσμιοποιηση, δημιουργωντας στρατιες απατριδων σε αγαστη συνεργασια με τον φιλελευθερισμο ο οποιος τα τελευταια χρονια αθορυβα και μεθοδικα εκτοπισε την "εθνικοφροσυνη" απο τα δεξια του συστηματος.
    Το μονο που χρειαστηκαν οι τραπεζιτες ηταν να ανοιξουν ενα μαγαζι με την επωνυμια ΕΕ και να κρεμασουν την ταμπελα "εδω τα καλα αφεντικα, ανοιξαμε και σας περιμενουμε".
    Με την σχετικη διαφημιση απο τα ΜΜΕ τρεχουμε ολοι να γινουμε δουλοι υπο την καθοδηγηση των "δημοκρατικα εκλεγμενων" ηγετων μας "δεξιων" και "αριστερων", παραδιδοντας τη χωρα μας υποδουλη σε μια πολυεθνικη αυτοκρατορια, πανω στην οποια οι λαοι κανεναν ελεγχο δεν εχουν.
    Η πραγματικη αντιπολιτευση λοιπον ειναι οσοι αντιδρουν σ αυτην την προοπτικη γιατι ολοι οι αλλοι ειναι συνεταιροι στο εργο της υποδουλωσης των λαων και αμοιβονται γι αυτο πλουσιοπαροχα απο την λεια της καταληστευσης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σταλινικο κινημα .. ολα λογοκρυμμενα .. Καζακη ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξ ιδίων κρίνεις τ'αλλότρια κ.ανώνυμε 2 π.μ.Αν πιστεύεις στις πολιτικές θέσεις του Ε.Πα.Μ δεν έχεις παρά να ενταχθείς και να μας "αποσταλινοποιήσεις"!Τα προσχήματα προσφέρονται άφθονα μέσα στον παραλογισμό που ζούμε,για να μην κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ,ή για να ενταχθούμε σε ένα από τα μαντριά,που μέσω "γραμμής"κατευθύνουν τα θύματά τους στο ρυθμό της ξεπουλημένης "πολιτικής"του ηγεσίας.Στο Ε.Πα.Μ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ!Αν εσύ είσαι παθολογικά καχύποπτος ή άνανδρος,δε σου φταίει κανένας άλλος...παρά μόνο η ναρκισσιστική σου τυφλαμάρα κι η διεστραμμένη εικόνα των πραγμάτων στο μυαλό σου-για ΚΚΕ της αποθέωσης του σταλινισμού μου μοιάζεις και στ'αλήθεια σε λυπάμαι,γιατί νιώθω την αδυναμία σου να υπερβείς το "τέρας"της "πολιτικής"στρέβλωσης στην ελλάδα-που παλιά είχε προσφέρει και σήμερα ευτελίζεται και γελοιοποιείται(ευτυχώς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος 14-2:00
    Αναμασάς οτι έχεις ακούσει για τον Στάλιν απο τη μαύρη αντίδραση και έτσι απο ιστορία είσαι μια σκράπα και μισή .Μαθε λοιπόν ότι μετά τον θάνατο του Στάλιν και τη δολοφονία του Μπέρια άρχισε η αποδόμηση της Επανάστασης και της Σοβιετικής Ενωσης από τους ρεβιζιονιστές Χρουστώφ και υπόλοιπους τυχοδιώκτες , έτσι εφτασαν τα πράγματα μέχρι τον ανεκδιήγητο διαφημηστή της πίτσας Hut που έδωσε την χαριστική βολή.Απαξιώ να γράψω και το όνομα του
    Μακάρι νάταν Σταλινικό το ΕΠΑΜ γιατί τότε θα ήταν και επαναστατικό.Δε είναι όμως.Είναι μια πολιτική οργάνωση με προοδευτικές πολιτικές θέσεις που δεν μπόρεσε όμως να προσφέρει μέχρις στιγμής τίποτα στη γέννηση αναγέννηση ενός Πατριωτικού λά'ι'κού Απελευθερωτικού κινήματος χωρίς ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις που αυτή την τραγική για την Πατρίδα στιγμή μόνο επιζήμιες είναι όπου θα χωρούσαν όλοι οι Ελληνες ,που θα τους εδενε με δεσμούς βαθιά αγωνιστικούς και πραγματικά αδερφικούς όπως συνεβαινε στο ΕΑΜ.Ο Καζάκης είναι ένας μορφωμένος πολύ διαβασμένος άνθρωπος καλός πολιτικός αναλυτής αλλά μέχρι εκεί.Δεν είναι για να σηκώσει βάρος , δεν έχει είχε ποτέ εκφραστεί ότι κάποια στιγμή ο Ελληνικός λαός που στενάζει θα πρέπει να δρομολογήσει με τις όποιες συνέπειες-τις συνέπειες θα κοιτάμε;αφού περί εξόντωσης πρόκειται -να δρομολογήσει την κάθετη ρήξη με το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα γεγονότα τα γνωρίζω και φυσικά η "επανάσταση",όπως εσύ την "κατασκεύασες"στο μυαλό σου απέτυχε γιατί δεν υπήρχε το στοιχείο του ανθρώπινου σεβασμού,της δημοκρατίας,της ουσιαστικής ελευθερίας,που "γεννά"και προάγει τις δημιουργικές δυνάμεις του καθενός,προς όφελος του κοινωνικού συνόλου...χώρια τις άλλες καταστάσεις στα παρασκήνια .Τι σχέση έχει η σημερινή κατάσταση με την εποχή εκείνη;Σήμερα "βαδίζουμε"σε αχαρτογράφητους δρόμους",γιατί ζούμε την κατάρρευση ενός πολιτισμού,που όχι μόνο δεν απελευθέρωσε τον άνθρωπο από την οδύνη,την αδικία,το φόβο,αλλά τον διέλυσε ως άτομο και κοινωνικό ον και τον εξίσωσε με τα ζώα.Αν κατανοούσες ότι το επίδικο ζήτημα σήμερα είναι η κατάκτηση της ελευθερίας των λαών όλου του πλανήτη με όρους αληθινής δημοκρατίας κι ανθρωπιάς,θα καταλάβαινες ότι κι η ενότητα είναι ο πλέον απαραίτητος όρος γι'αυτό.Το Ε.Πα.Μ προσπαθεί να βοηθήσει στην ενότητα και στη χειραφέτηση του λαού μας,τώρα που όλοι τον έχουν προδώσει.Αν εσύ ακόμα βλέπεις "σωτήρες"σε κάποιο πολιτικό χώρο από τους γνωστούς,τι να σου πω .Τα κόμματα την αντιστρατεύονται ,εγκλωβίζοντας κόσμο που πασχίζει για την κοινωνική απελευθέρωση...και την αντιστρατεύονται γιατί τη φοβούνται.Όταν απελευθερωθεί ο τόπος ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν για όσα έπραξαν και για όσα δεν έπραξαν.Σε πλανητικό επίπεδο συμβαίνει μια κοσμογονία που προαναγγέλλει την αυγή του νέου πολιτισμού,της ιστορικής τομής που αναπόφευκτα θα έρθει, κι όμως εμείς είμαστε ακόμα τόσο βαθιά "νυχτωμένοι",που ψάχνουμε στο επουσιώδες τη λύση,που κρατάμε στα χέρια μας.Το μόνο που χρειάζεται φίλε είναι η αφοσίωση κι η πίστη στον κοινό μας αγώνα για την απελευθέρωση από το σύγχρονο βάρβαρο ζυγό...Με όρους επιβολής της όποιας κομματικής "λογικής"-ακόμα κι αν πιστεύεις ότι έχει το δίκαιο με το μέρος του το κόμμα σου-δε μπορούμε να γλιτώσουμε ούτε εγώ ούτε εσύ.Μόνο με όρους δημοκρατίας, εσωτερικής μεταμόρφωσης,πολιτισμού και ανθρωπιάς μπορεί να έρθει το ποθούμενο.Καλή μας Λευτεριά.Έλλη Διαμαντοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή