Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Παραμένει ο κίνδυνος για παγκόσμιο κραχ τις επόμενες ημέρες

Οι παγκόσμιες αγορές μετοχών παραμένουν νευρικές σήμερα Πέμπτη, με τις μετοχές στην Ασία να παρακολουθούν το ξεπούλημα που κορυφώθηκε χθες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια και στη Νέα Υόρκη. Οι ασιατικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά, με τον περιφερειακό δείκτη αναφοράς να οδεύει προς τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο.

Αν και οι ευρωπαικές αγορές άνοιξαν σήμερα το πρωί υψηλότερα από χθες, που υποδηλώνει εξωτερική χρηματοδοτική παρέμβαση, ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου κραχ δεν έχει ακόμη αποφευχθεί. Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τις παγκόσμιες αγορές.


Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε (MXAP) υποχώρησε 1% σε 135.19 στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 25 Μαρτίου. Ο δείκτης συνολικά υποχώρησε 8,7% από το υψηλό έτους της τον Ιούλιο σε σχέση με χθες. "Υπήρξε μια σημαντική διόρθωση στις μετοχές των ΗΠΑ και έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών," δήλωσε στο Bloomberg σήμερα ο Toby Lawson, επικεφαλής των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών και μετρητών σε διαπραγμάτευση για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού της Newedge Group SA στο Σίδνεϊ. "Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η εξάπλωση του ιού Έμπολα προστέθηκαν στην παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα. Όταν η αγορά είναι μια κατάσταση αστάθειας, τα πάντα παίρνουν διαστάσεις. "

Οι ανησυχίες σχετικά με την "υγεία" των οικονομιών της Ευρώπης και των ΗΠΑ και οι φόβοι για την εξάπλωση του ιού Έμπολα, οδήγησαν σε αναταραχή των αγορών κατά διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα την άγρια ​​ταλάντευση στη Wall Street η οποία είδε το Dow Jones Industrial να πέφτει κατακόρυφα πάνω από 400 μονάδες. Το Bloomberg υπολογίζει ότι από την πτώση των αγορών παγκόσμια τις τελευταίες ημέρες "χάθηκαν" πάνω από 5 τρις δολάρια σε κεφαλαιοποιήσεις των χρηματιστηρίων. Αν συγκρίνει κανείς με τα 12 τρις δολάρια που χάθηκαν στις δυο εβδομάδες του κραχ τον Οκτώβριο του 2008, καταλαβαίνει κανείς σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αγορές.

Ένα κραχ αυτή την φορά δεν θα είναι σαν το περασμένο. Αυτή την φορά δεν θα μπορέσουν οι τράπεζες να κρατηθούν. Ειδικά σε χώρες σαν την Ελλάδα. H "διάσωση" αυτή την φορά δεν πρόκειται να γίνει με εξωτερική χρηματοδότηση (bail out), αλλά πρωτίστως με "διάσωση εκ των έσω" (bail in), που σημαίνει πρώτα και κύρια δήμευση των καταθέσεων. Ο κίνδυνος αυτός έχει οδηγήσει πολλά νοικοκυριά, αλλά και επιχειρήσεις - κυρίως τις πολύ μεγάλες - να αποθησαυρίζουν μετρητά μακριά από τις τράπεζες.

Οι δισεκατομμυριούχοι παγκόσμια σύμφωνα με το CNN (28/9) ακόμη και την εποχή με τις τιμές των μετοχών σε ετήσια υψηλά, αποθησαύρισαν πάνω από 60 δις δολάρια επιπλέον σε σύγκριση με το 2013. Όταν οι κορυφές της παγκόσμιας οικονομίας διαλέγουν τον αποθησαυρισμό σημαίνει ότι φοβούνται κατάρρευση χρηματαγορών. Και πάντα ο ογκούμενος αποθησαυρισμός προηγείται μεγάλων κραχ. Κάτι που συνέβη τόσο πριν το 1929-33, όσο και την περίοδο από τον Αύγουστο 2007 έως το κραχ του 2008.

Αυτός ο αποθησαυρισμός επιτείνεται καθώς οι προβλέψεις της παγκόσμιας οικονομίας επιδεινώνονται και κυρίως η κατάσταση της ΕΕ και των ΗΠΑ. Οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις ακολουθούν στον αποθησαυρισμό. Σύμφωνα με στοιχεία του Economist (27/9) ο αποθησαυρισμός στις επιχειρήσεις έχει "αυξηθεί σε όλο τον πλούσιο κόσμο τα τελευταία χρόνια. Τα αφεντικά έχουν νιώσει μια μεγαλύτερη ανάγκη για την προστασία τους έναντι της χρηματοπιστωτικής αναταραχής. Υπήρξαν επίσης λιγότερες ευκαιρίες για επενδύσεις στη γήρανση των οικονομιών. Αλλά Ανατολική Ασία είναι μια ακραία περίπτωση. Οι Ιαπωνικές επιχειρήσεις κατέχουν ¥ 229,0 τρις (2,1 τρις δολάρια) σε μετρητά, ένα τεράστιο ποσό που αντιστοιχεί στο 44% του ΑΕΠ. Οι ομολογές τους της Νότιας Κορέας έχουν κρατήσει ₩ 459 δις (440 δις δολάρια) ή 34% του ΑΕΠ. Αυτό συγκρίνεται με τα ταμειακά διαθέσιμα του 11% του ΑΕΠ, ή $ 1,9 τρις, σε αμερικανικές επιχειρήσεις. Εάν οι επιχειρήσεις στην Ανατολική Ασία διέθεταν λιγότερο από τα μισά από τις τεράστιες κατακρατήσεις μετρητών τους, θα μπορούσαν να ενισχύσουν το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά περίπου 2%."

Ο αποθησαυρισμός αυτός είναι η θρυαλλίδα που πυροδότησε την κορύφωση του ξεπουλήματος τόσο στις αγορές των μετοχών, όσο και των ομολόγων στις παγκόσμιες αγορές. Πρωτίστως στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Πρόκειται για φαύλο κύκλο. Όσο πιο πολύ θα αποθησαυρίζουν τα μεγάλα αφεντικά της παγκόσμιας οικονομίας, δηλαδή θα αποσύρουν κεφάλαια από επισφαλείς τοποθετήσεις στην παγκόσμια αγορά τίτλων, τόσο θα επιδεινώνονται οι προοπτικές επέκτασης της αμερικανικής και ευρωπαϊκής οικονομίας. Κι όσο θα επιδεινώνεται η αβεβαιότητα στην οικονομία και τις χρηματαγορές, τόσο θα ενισχύεται η τάση αποθησαυρισμού.

Μόνο το παγκόσμιο κραχ μπορεί να δώσει διέξοδο, έστω και προσωρινή, σ' αυτόν τον φαύλο κύκλο. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Και οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Κι ενώ ο αποθησαυρισμός των μεγάλων αφεντικών επιταχύνεται με γενικό ξεπούλημα τίτλων, ο απλός καταθέτης θα πρέπει να διατηρεί την εμπιστοσύνη του στις τράπεζες για να αποφευχθεί ένα bank ran, επιδρομή στις καταθέσεις. Ο απλός καταθέτης θα πρέπει να κάτρσει ήσυχος στα αυγά του, για να χάσει στη δοσμένη στιγμή τις καταθέσεις του, δηλαδή τις αποταμιεύσεις του. Όταν βλέπεις τους μεγάλους και αποθησαυρίσουν με τέτοιους ρυθμούς, τότε φρόντισε κι εσύ να έχεις τα όποιες αποταμιεύσεις σου εύχαιρες, σε ρευστό και μακριά από τις τράπεζες. 

32 σχόλια:

  1. Ακόμα και κραχ να ξεσπάσει εδώ μυρωδιά δε θα πάρουμε. Φροντίζουν οι μεγκοσκάηδες και η ελληνική μικροαστίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι καταθέσεις μας θα έχουν κάποια αξία στο σπίτι μας? Τη μορφή θα έχει το κραχ? Ολοκληρωτικός μηδενισμός ή σε κανα χρόνο θα τα ξαναβάζουμε πάλι πίσω για να τα ξαναβγάλουμε πάλι σε 6 χρόνια κ.ο.κ? Έχουμε πλεόνασμα κ. Καζάκη από επικίνδυνους τύπους στη χώρα. Περιμένουμε από τους υπόλοιπους, όσους διάτονται ότι έχουν την ικανότητα, να προτείνουν επιχειρήματα αλλά και εφαρμόσιμες λύσεις. Εσείς θα φυλάξετε χαρτονομίσματα ή κέρματα που έχουν και μεγαλύτερη αξία λόγω του μετάλλου από ένα χαρτονόμισμα (πιάνονται και στο ενεργητικό της Τράπεζας της Ελλάδος). Αν έχω τη δυνατότητα, να φυλάξω χρυσό, ασήμι, πλατίνα? Καφέ, χαλκό, βαρέλια πετρελαίου? Μήπως το "βγάλτε τα χρήματά σας" ακούγεται απλά πιασάρικο? Θα πείτε "άμα θες εσύ άστα στο Σάλλα". Ούτε εγώ θέλω να τα αφήσω. Περιμένω απλά εφαρμόσιμες λύσεις από κάποιον που λέει ότι μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει αγοράσαμε ένα κτηματάκι. Τα υπόλοιπα όμως χρήματα πως να τα αξιοποιήσουμε;

      Διαγραφή
    2. Κανε οφ σορ και βγαλτα κειμαν αιλαντς, αχαχαχαχ.
      Μα τι ρωτατε;;; Ποσα εχετε πια;

      Διαγραφή
  3. ύστερα από τη χθεσινή τρομοκρατία,από νωρίς νωρίς σήμερα ο μέγας οικονομολόγος άρχισε να τα παίρνει πίσω και εδώ αλλά ιδίως στο ραδιόφωνο προσπαθώντας να απαλύνει τις εντυπώσεις της τιτάνιας μπούρδας που πέταξε. Το κορυφαίο που είπε είναι πως (για μια ακόμη φορά) κάλεσε τον κόσμο να σηκώσει τις καταθέσεις του γιατί προειδοποιεί από το 2010 χα χα χα, από το 2010 ακόμη και ο Πητ Παπαδάκος θα είχε πέσει μέσα έστω σε μία του πρόβλεψη, ο μέγας οικονομολόγος όμως όχι! Αλήθεια για πείτε μας κύριε Καζάκη, εσείς που καλείτε τον κόσμο (αυτούς τους ελάχιστους που σας παίρνουν ακόμα στα σοβαρά) να σηκώσει τις καταθέσεις του δημιουργώντας (όπως λέτε) πρόβλημα ρευστότητας στις τράπεζες, ποιός θα κληθεί μετά στο πολλαπλάσιο να καλύψει αυτά τα κενά στις παρούσες πολιτικές συγκυρίες? Τι λές στον κόσμο? Να σηκώσει τα λεφτά του και να τα φάει στην κατανάλωση (για την οικογένειά του όπως είπες στο ράδιο) και μετά με τι να πληρώσει την αύξηση των φόρων που θα προκύψει για να καλυφθεί η νέα τρύπα που θα δημιουργηθεί? Τι παιχνίδι παίζεις κ. Καζάκη και για ποια συμφέροντα δουλεύεις? Σίγουρα όχι για τα συμφέροντα του λαού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχ, μεγαλε! Βουλωμενο γραμμα διαβαζεις.΅Ευτυχως που ξεσκεπασες τον Καζακη, ευτυχως, γιατι εννοειται ειναι εμμισθος πρακτωρας και τα παιρνει χοντρα για να δουλευει εναντιον του λαου, οταν ο Σαμαρας και σια δουλευει υπερ του, αχαχαχαχ.

      Διαγραφή
    2. Τιποτα δεν πηρε πισω, ισαι ισα ειπε, οτι θα συνεχισει να τα λεει ακομα περισσοτερο. Εσυ μεινε στη γυαλα σου, χρυσοψαρο.

      Διαγραφή
    3. Καζάκη, απάντα ρε 'συ και σε κανα σχόλιο, προβοκάτορας η όχι, ο 2:25 έχει ένα δίκιο, το ίδιο και ο 2:09!

      Διαγραφή
    4. Δλδ δεν καταλαβα τώρα ο Καζάκης τι είναι νομίζεις για εμάς?,, Γιατι ο κόσμος τον ακολουθεί? Επειδή ντύθηκε καρδινάλιος? ή επειδή ζεί σε κάνα σπήλαιο ωσάν τον μέγα προφήτη ? Τι μέγας οικονομολόγος και βλακείες, ο κόσμος αν θες να ξέρεις τον ακολουθεί γιατι είναι μερικά χιλιόμετρα μπροστά στη σκέψη λόγω γνώσης .. γιαυτό έχει την οικανότητα να προβλέπει ή να χτυπά καμπανάκια ,, καλύτερα απο σένα και απο μένα αφού βλέπει σε μεγαλύτερο βάθος.. τυγχάνει επίσης να χει πέσει στα περισσοτερα μέσα δε σε χάλασε..),,

      Επίσης με την ενασχόληση του με την πολιτική τόσα χρόνια όποιος τον λέει σκέτα ξερά οικονομολόγο είναι στουρνάρι. Καθώς ώς πολιτικό ών έχει στόχους..

      Δευτερον ο κόσμος τον ακολουθεί γιατι έχει προτείνει πραγματική εναλακτική όσο και αν αυτή σου χαλάει τη σούπα..

      Παμε στο κείμενο ,,,του κραχ εγώ λοιπόν που τον ακολουθώ δεν τρόμαξα για κράχ την παρασκευή,, απλά σκευτικα αντίθετα ότι οπωσδήποτε συμβαίνει τουλάχιστον κατι μεγάλο,, τα λευτά μου τα χω βγάλει ειδη εν το μεταξυ.

      Εκτός λοιπον απο τις παρατηρήσεις που κάνει και στα δυο κέιμενα περι κραχ, με στοιχεία που όντως ισχύουν (εκτος απο το 37% το οποίο διευκρίνησε οτι δεν είναι πτώση σε μια μερα αλλα είναι σε σχέση με το προηγούμενο μέγιστο,,) πέρα απο ότι δεν θα τα ακούσεις αυτά απο την αντιπολίτευση... Απο κει και πέρα καλά κάνει και υπερβάλει,, τα κείμενα του φεύγουν καμια φορά απο το επιστημονικό και πάνε καθαρα στην πολιτική ... Ο Καζ και το επαμ εχουν στόχους για τους οποίους αγωνίζονται ανοιχτά,, όχι κάτω απο το τραπέζι. ,Το πάρτε τα λεφτά σας πάει πακέτο με το μπλοκάρισμα σε οποια επιπλέον προσπάθεια της λεγόμενης "διάσωσης" της χώρας μας απο τους δυνάστες μας. απο τα καρτάλια... με τρόπο μαφιόζικο σε σώζω για να πληρώνεις την δανιακή συμβαση για πάντα..Το επάμ εχει σκαρφιστει πολλά πιθανά σενάρια για να φρακάρει το σύστημα και καλα κάνει.

      Αν ο καζ υπερβάλει στον πολιτικο λόγο ώρες ώρες το κάνει με καλό σκοπό τουλάχιστων είναι πατριώτης και σέβετε και τις επόμενες γενιές και το τι θα πληρώσουν.

      Τι είναι πιο συμαντικό για σένα λοιπόν? Να χαθεί το αλάθητο του παπα. ¨Η ότι αποκαλύφθηκε εμπρακτα η πρόβα τζενεράλε , απειλών σε βάρος της χώρας μας, σε πιθανολογούμενη,,"επιθετική" διαπραγμάτευση (συριζα) , εντός τον σημερινών πλαισίων...??? Ή μοίπως είναι λιγότερο σημαντική η αποκάλυψη του αποθυσαυρισμου και αποπληθωρισμου οιωνού κράχ.??, .την ώρα που οι πόλεμοι γύρω μας εξαπλώνοντε σαν τα μανητάρια, παγκοσμίως Αυτα ειναι τρίχες έ? Τα χαμένα δις στο χρηματιστήριο τριχες. 3 μνημόνια τριχες.Η αμερική στο όριο δανεισμου τρίχες, Ο ισοσκελισμένος προυπολογισμός με διαρκές ξεπούλημα η bail in τρίχες.

      Με λίγα λόγια .. τράβα πανυγύρισε που δεν έγινε κραχ.. . ,, αλλά όταν ο εγγονός σου θα αποπλήρώνει ακόμα την ξεχυλομένη σημερινή δανιακή σύμβαση και θα ρωτάει γιατί απο το πετρέλαιο που βγάζουμε απο το αγαίο δεν κερδίζουμε τπτ?? τότε να δούμε ποσα κάκαλα θα χεις να του πείς,, τι ρόλο έπεζες παλαιότερα ,, βλακαμά ΟΥΣΤ. Που χάρηκες κιόλας θα σου την κόψουμε τη χαρά εμείς νεο ραγιά . Το αφεντικό σου πάει για φούντο.. Για μεγάλο φουντο. Ετοιμάσου

      Ευχομαι εκτός απο το να σου ρθει ενα bail in τύπου Κυπρος στο κεφάλι, γενικότερα σου εύχομαι να ακουσεις καλό βρισίδι απο τους απογόνους σου για το ρόλο που βαρούσες παλαιότερα..

      Διαγραφή
    5. εσεις που κρικαρετε τι ειστε οικονομολογοι? 2 χρονια τα ελεγε για την κυπρο καΙ δικαιοθηκε οπως και σε πολλα αλλα και δευτερον αν ηταν πρακτορας δεν θα ηταν κομμενος απο ολα τα μμε ξεκολιστε λοιπον απο το tablet & to iphone σας και κοιταξτε τι γινεται γυρω σας..., ο ανθρωπος ειπε οτι υπαρχει κυνδινος μεγαλος οχι οτι θα γεινει....

      Διαγραφή
    6. <>

      Τι λεει ο αυτος ο ελλεεινος τυπος; Να πληρωσουμε τους φορους και να μην φαει η οικεγενεια. Εισαι για πολλες φαπες, αγορι μου.
      Αυτος ειναι ή κομματοσκυλο ειναι ή η πλυση εγκεφαλου απο τα δελτια εχει πιασει ταβανι.

      Διαγραφή
    7. τι λες ρε αρχιμα λακα....Καταρχην δεν προβλεπει απ το 10 το νεο κραχ.Ειναι ψεμα και εισαι ψευτης.Οτι θα γινει νεο κραχ εχει αρχισει να το λεει εδω και 5-6 μηνες...Και το λεει κοιταζοντας τα νουμερα[οχι εσενα τα αλλα].Επισης δεν ειπε οτι θα γινει σωνει και καλα τουτο το σαββατοκυριακο αλλα ο κατασταση οδηγει αναποφευκτα σε κραχ το επομενο διαστημα,που μπορει να συμβει και το συγκεκριμενο σαββατοκυριακο...Και αμα εχεις καταθεσεις στην τραπεζα κανε εναν κοπο να τις σηκωσεις να δεις αν υπαρχουν τα λεφτα σου...Γιατι καποιοι πηγαν και η τραπεζα δεν τους εξηπηρετησε....
      Οπως και να χει η αρση των καταθεσεων ειναι μια κινηση εναντιον του καθεστωτος επομενως αυτος που την υποδαυλιζει δεν μπορει παρα να εξυπηρετει τα συμφεροντα του λαου

      ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΝΑΙ ΑΡΓΑ

      Διαγραφή
  4. Ακόμη και η ΕΡΑ που συνήθως λέει την αλήθεια, αναφέρεται όχι σε παγκόμιο κραχ αλλά σε πιθανή αγορά των ντόπιων τραπεζών από ξένες. Σταχτη στα μάτια ή δεν έχουν κάνει σωστή διάγνωση ακόμη; ευαγγελάτος Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η άρση των καταθέσεων ισχύει και τις τράπεζες εξωτερικού όχι μόνο τις υπό κατεδάφισιν ελληνικές κε Καζάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πιστευουμε οτι προκειται να πτωχεύσουν κι αυτές ή να κανουν κουρεμα τοτε πρεπει να τα σηκωσουμε.

      Διαγραφή
  6. Ρε Καζάκη, που θα πάει ...κάποτε θα σου κάτσει η προβλεψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς που υπάρχουν οι "νομοταγείς"-μακάκες τύπου ανώνυμου 2.25 για να μη χαθεί ο λαός.Υπερασπίζονται τα "ιερά και τα όσια" της χούντας της ληστοσυμμορίας των επιγόνων των δοσίλογων που εκτελούν το πιο μεγάλο έγκλημα όλων των εποχών...Νομίζει ότι αυτός θα γλιτώσει έρποντας και εκλιπαρώντας τα κοινωνικά κατακάθια που κυβερνάνε,κι ότι ο λαός οφείλει να σωθεί χρυσοπληρώνοντας τους σφαγείς του!Να σωθούν οι δήμιοι που μας πίνουν το αίμα,κι ας πεθάνει ο κόσμος.Είσαι τόσο γελοίος και ξεφτίλας,που δεν έχεις ακόμα -ούτε κατά διάνοια -κατανοήσει τι λέει ο Καζάκης!Έχεις πάθει παράκρουση από την πολλή βλακεία και το φόβο και πλέον το μυαλό σου 'έχει αντιστρέψει την εικόνα των όσων ζούμε...Ντροπή και αίσχος...Οι τράπεζες πάνω από όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω την εντύπωση ότι πρώτα θα ολοκληρώσουν τα γεωπολιτικά τους "σχέδια"και μετά ή και ταυτόχρονα-την ώρα που θα έρθει κι η δική μας σειρά-θα γίνει το αναπόφευκτο κραχ,ως έκρηξη αυτή τη φορά,που οι συνέπειες θα είναι πλανητικές.Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την έμπρακτη υποστήριξη μέσω της ενημέρωσης που μας κάνετε για θέματα που προφανώς τα γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον στην Ελλάδα!Δυστυχώς δεν υπάρχει κι άλλος σαν εσάς...Παρακολουθώ χρόνια τις αναλύσεις σας κι έχετε επιβεβαιωθεί πλήρως(και στις πολιτικές και στις στενά οικονομικές σας εκτιμήσεις).Μακάρι να μπορούσαν κι άλλοι πολλοί να εκτιμήσουν την ευρυμάθεια και το ταλέντο σας.Είστε ο μόνος που μπορεί να μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο,αλλά δεν υπάρχει η παιδεία και το ήθος που χρειάζεται για να το κατανοήσει αυτό μια κρίσιμη μάζα.Σε άλλη χώρα με λιγότερα σύνδρομα κατωτερότητας και κόμπλεξ αυτή θα είχε ήδη δημιουργηθεί και θα σας είχαν ήδη εκτιμήσει ως εθνικό "κεφάλαιο"!Είναι κρίμα που η δυνατότητα διάκρισης δεν υπάρχει λόγω και της πλήρους απόγνωσης και την εντεινόμενης σύγχυσης που καλλιεργούν τα μμ"ε".Έσσεται ήμαρ...όμως..σε λίγο θα χτυπάνε κάποιοι το κεφάλι τους στον τοίχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΣΕΓΕΣ
    2008: Αγορά αυτοκινήτου Lexus 3.000 κυβικά 67.000 ευρώ
    2001-2009: Φλουριά για βασιλόπιτα 9.000 ευρώ
    2001-2005 : Γαλοπούλες και αρνιά στους εργαζόμενους 7.000 ευρώ
    2005-2007: Γαλοπούλες και αρνιά 10.000 ευρώ
    2007-2011: Γαλοπούλες και αρνιά 6.500 ευρώ
    2001-2010: Κινητό Προέδρου 44.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ
    2001-2011: Κυλικείο οργανωτικής διοίκησης 345.000 ευρώ
    2006-2011: Σπίτι Προέδρου: Ενοίκιο 60.670 ευρώ, κοινόχρηστα 4.559 ευρώ, ρεύμα 2.300 ευρώ

    Είναι πολλοί αυτοί που έχουν βουτήξει το χέρι τους στο μέλι, είναι χιλιάδες ΠΑΡΑ πολλοί Ελληνες τα έχουν κάνει πλακάκια με τα κόμματα είτε για να φάνε , είτε για να πάρουν μια θέση στο δημόσιο. Το ίδιο και η εκτελεστική εξουσία, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγορικός σύλλογος κτλ.

    Γιαυτό ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΜΙΑ αντίδραση από τον κόσμο.
    Οι νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό και έμειναν τα γερόντια και οι 50ηδες.

    Δεν πρόκειται να ξεσηκωθεί ΚΑΝΕΝΑΣ, ο καθενας κοιτάει το εαυτό του και όποιος αντέξει...
    θα πάρει μερικά χρονάκια μέχρι τον απόλυτο εξευτελισμό των ιθαγενών και τότε θα γίνει της ανωμαλίας. .....
    Ασύντακτη χρεοκοπία , χωρίς σχέδιο και ότι προκύψει.... ( δεν θα προκύψει ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εάν ειχε ο λαος αυτή την νοοτροπια που εσυ φανερωνεις - δεν θα οργανωνε την Αντισταση και ακομα θα ειχαμε τους χιτλερικους στη χωρα μας. Απαλλαξου οσο είναι νωρις από την απαισιοδοξια σου γιατι αλλιως δεν σου μενει παρα να παραγγειλεις τα μετρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημήτρη αν έχεις χρόνο μπορείς να απαντήσεις στο παρακάτω:

    1) τι θα συμβεί μετά το κραχ στην καθημερινή ζωή την πρώτη μέρα , εβδομάδα, μήνα

    2) εκτός της ορθολογικής διαχείρισης της κρίσης , πως το τρίγωνο των εφιαλτων σαμαρά Βενιζέλου Τσίπρα , ΜΜΕ και τραπεζών θα αντιδράσουν να περισώσουν ότι μπορούν από το καθεστώς τους.

    3) σε ποια χρονική στιγμή το τρίγωνο αυτό θα είνεί αδύναμο για αντεπίθεση και αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μια σημαντική παράλλειψη του κυρίου καζάκη είναι πως αν γίνει ένα παγκόσμιο κράχ που θα παρασύρει σε κατάρρευση την παγκόσμια οικονομία,αυτόματα θα οδηγηθούμε σε παγκόσμιο πόλεμο.

    οπότε, εύχεσαι να γίνει κραχ σε περίπτωση που ως χώρα έχεις γεωστρατηγικές και εδαφικές διεκδικήσεις γιατί τότε παρέχεται η δυνατότητα να ξαναμοιραστεί η τράπουλα (προσάρτιση εδαφών-οικονομικογεωστρατηγικές συνεργασίες κ.τ.λ)

    διαφορετικά ετοιμάσου να δεχτείς τις ορδές των βαρβάρων που θα προσπαθήσουν
    να αποκτήσουν τις πολύτιμες πλουτοπαραγωγικές πηγές σου.

    όχι ό,τι τωρα δεν επιχειρείται το ίδιο πράγμα,αλλά διαφορετικά νιώθεις στο πετσί σου τους χαρτιογιακάδες της τροίκα και διαφορετικά την μπότα του κατακτητη.

    για αυτό άλλωστε οι Έλληνες δεν επαναστάτησαν.
    Δεν είδαν ακόμη την μπότα του κατακτητή,Όταν την δουν,τότε θα πουν το "αέρα"

    Ελπίζω τότε να μην είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυριε Καζάκη συνεχώς μας λέτε πως ο, τι έχετε κατα καιρους πει όλα εχουν συμβει στο ακέραιο.
    Τον Ιούνιο του 2011 στις πλατείες (και υπάρχουν ντοκουμεντα στο ιντερνετ) τι λέγατε; Σε λίγους μηνες δε θα υπάρχει χαρτονόμισμα και τρόφιμα. Τον Ιουνιο του 2012 τι λέγατε; Ο Σαμαράς δε θα κρατήσει πανω απο λίγους μηνες. Τι καταρρεύσεις προφητεύσατε, τι κραχ, τι μισθοφόρους της ΕΕ που περιδιαβαινουν τη Θεσπρωτία. Τωρα καινούριο: επίκειται παγκόσμιο κραχ, λέει, παρτε τα λεφτά σας.
    Εντάξει σας πιστέψαμε.

    Αντρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντρεα, για πολλους δεν υπαρχει οντως χαρτονοισμα και τροφιμα, εκτος του συσσιτου. Ο Σαμαρας κραταει τοσους μηνες, γιατι η αντιπολιτευση ειναι πιο χλιαρη απο κακοζεσταμενη σουπα.
      Οσο για τα υπολοιπα, αλλο τι λεει και γραφει ΑΚΡΙΒΩΣ ο Καζακης κι αλλο ΤΙ καταλαβαινεται εσεις.
      Παραδειγμα, ειχε πει ετοιμαζουν την Ευρωδραχμη και θα μας βγαλουν απο ΕΖ. Εν τελει, δεν το επιλεξανε το σεναριο αυτο. Πριν μερικους μηνες, οταν εβγαλε το βιβλιο του ο Γκαιτνερ, αυτος ο υπουργος που ετρεχε πανικοβλητος στο Συλτ να βρει τον Σοιμπλε στις διακοπες του, μαθαμε και τους λογους.
      Το παγκοσμιο κραχ, θα γινει, οταν τα λεφτα που θα ριχνουν στο συστημα, δεν θα φτανει πια για να κλεινουν τις ''τρυπες''. Μπορει τωρα να τα ριξανε τα μερικα δις, που χρειαζονταν και το γλυτωσαμε το κραχ, αλλα μεχρι ποτε;
      Γιατι ετσι οπως συνεχιζουν τα πραγματα για κραχ και ακομα πιο γενικευμενους πολεμους παμε.
      Πρεπει να εισαι ηλιθιος για να μην το βλεπεις να ρχεται.

      Διαγραφή
  14. Το σημερινό κραχ, ενω θα έχει τις ίδιες αιτίες με το κραχ του 1929, θα εκδηλωθεί διαφορετικά. Ο κόσμος δεν θα τρέξει εξω απο τα χρηματιστήρια για να δει τι έχει συμβεί, αλλά θα το μάθει καθισμένος στον καναπέ του μπροστά στην τηλεόραση. Η με ...SMS !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβάζω το blog αυτό σχεδόν απο την αρχή του ανελλιπώς. Πρώτη φορά γράφω. Από "βίτσιο" ψάχνω πάντα στα σχόλια για τεκμηριωμένες αντίθετες απόψεις.
    Κυριολεκτικά το χάος! Άνθρωποι που από το ύφος τους φαίνεται οτι θέλουν να ζουν σε άλλο κόσμο. Ψάχνουν να βρουν υπερβολές, λάθη, καθυστερήσεις (και ό,τι άλλο θες) στις... "προβλέψεις" !!! Απελπισία... Επιχειρήματα σε επίπεδο... ΛΟΤΤΟ!
    Στις επιστήμες ΔΕΝ υπάρχει "τζόγος". Υπάρχει μελέτη, γνώση των ιστορικών στοιχείων, ΜΕΘΟΔΟΣ και μέσω αυτής ανάλυση των δεδομένων. Αν στην πορεία αλλάξουν κάποια απ' αυτά... "η βροχή ΔΕΝ θα πέσει την ώρα και στον τόπο που πρόβλεψε ο Μετεωρολόγος χωρίς αυτός να είναι κόπανος", "κάποιος ΔΕΝ θα πεθάνει από τον καρκίνο σε 6 μήνες (όπως του είπε ο γιατρός) αλλά σε 12 ή 24 ή 48 μήνες χωρίς να σημαίνει αυτό πως ο γιατρός είναι μαλάκας" κ.λ.π. κ.λ.π.
    Δυστυχώς ζούμε πάνω σε μια "παγωμένη λίμνη" που το πάχος του πάγου μέρα τη μέρα λεπταίνει. Πάρα πολλοί θέλουν να πιστεύουν οτι είναι "στέρεο έδαφος". Συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους εκεί πάνω. Κάποιοι τους προειδοποιούν οτι θα ΄"σπάσει ο πάγος" και θα συμβεί το μοιραίο. Εκείνοι τους χλευάζουν. "Πότε; Θέλω να μου πεις ακριβή ημερομηνία!" Τους βγάζουν γλώσσα λες και απευθύνονται σε "προφήτες του τέλους του κόσμου" που όμως αυτό δεν έρχεται ποτέ. Έχει πλάκα το φαινόμενο (το επίπεδο κάποιων εννοώ).
    Αν δεν ήταν τόσο κρίσιμα τα πράγματα θα διασκέδαζα αρκετά.
    Κύριε Καζάκη, αρκετοί σας εκτιμούν αφάνταστα όταν σιωπάτε σε τέτοιες "αντίθετες" απόψεις.
    Βλάσης φίλος από Πειραιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για την ελεύθερη ενέργεια,που η επιστημονική κι η τεχνολογική κοινότητα,που σέβεται τον εαυτό της,την επικαλείται ως τη λύση που θα απελευθερώσει τον άνθρωπο από την ενεργειακή "φυλακή"και θα αναζωογονήσει τον πλανήτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν παρουμε παραδειγμα απο την απατη των ανεμογενητριων και φωτοβολταικων στη Γερμανια, μαλλον οχι. Τουλαχιστον οσο ειναι σε χερια ιδιωτων που θελουν κερδος.

      Διαγραφή
  17. Αγαπητέ Δημήτρη

    Χαίρομαι που επιτέλους μετά από 4 χρόνια μιλάς για το οικονομικό ΚΡΑΧ που έρχεται μέχρι το 2025.
    Όμως σου το είχα επισημάνει από το 2010 όταν ξεκίνησες τον αγώνα σου, αλλά δεν έδωσες σημασία.

    Αυτό που έρχεται για την Ευρώπη θα είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο οικονομικό ΚΡΑΧ και θα είναι το τέλος του Παλιού κόσμου όπως μέχρι τώρα τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Το Κραχ του 1929 θα φαίνεται παιδική γιορτή.

    «Είναι πολύ αργά για ν' αποσοβήσουμε ένα κραχ τύπου 1929. Και δεν είναι καθόλου νωρίς για να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε το τι κόσμο θα θέλαμε ν' αναδυθεί μετά την Γενική Κατάρρευση...». Περιοδικό FORBES, 7 Οκτωβρίου 1989

    «Τα τεραστία χρέη του Τρίτου Κόσμου και των κυβερνήσεων δημιουργούν την δυνατότητα και την επικειμένη απειλή μιας Παγκόσμιας Οικονομικής Κατάρρευσης που το Κραχ του 1929 θα φαίνεται παιδική γιορτή». The Wall Street Journal 20 Ιανουαρίου 1986

    Η οικονομική κρίση πρέπει να έρθει για οκτώ (8) λόγους:
    1. Ως αντίκτυπος των Ευρωπαϊκών, Αμερικανικών και Ασιατικών προβλημάτων.
    2. Από τα τεραστία χρέη του Τρίτου Κόσμου και των πετρελαιάδων.
    3. Για να σταματήσει η υπερπαραγωγή της Γής και των Εργοστασίων.
    4. Για να δοθούν Λεφτά με καλύτερους όρους.
    5. Για να σταματήσει η κυκλοφορία των πλαστών χαρτονομισμάτων.
    6. Για να γίνει μείωση πληθυσμού.
    7. Για πλήρη έλεγχο του Πετρελαίου οπότε και θα ελέγχονται τα έθνη
    8. Για πλήρη έλεγχο της καλλιέργειας οπότε του Φαγητό και θα ελέγχονται οι άνθρωποι.

    Όλα αναλύονται από τον Nikolai Kondratieff περιγράφονται από τον Lighter και στο βιβλίο του David Knox Barker ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ «Το τέλος της παλιάς τάξης»

    Το αποτέλεσμα γνωστό και μετρήσιμο. Η μέθοδος απλά θα διαφέρει δηλ αν έχουν μόνο οικονομικό ΚΡΑΧ όπως το 1929 ή είναι προτιμότερο ένας θερμός στρατιωτικός πόλεμος. Αν παρατηρήσουμε όμως βιασύνη της ΕΕ να σχηματίσει επειγόντως ένα συνεκτικό κράτος, την υπερφορολόγηση που γίνεται θα δούμε ότι οι κυβερνήσεις μαζεύουν τα χρήματα από τον λαό που συνεπάγεται ότι χρειάζονται τα χρήματα για να χρηματοδοτήσουν ένα πόλεμο δηλ μία ένοπλο σύρραξη.

    Από πού θα ξεκινήσει ?? Από τον Βορρά και την Ρωσία ??? ή Από την Μέση Ανατολή οπότε θα δούμε ορδές των πεινασμένων που θα περιφέρονται και θα λεηλατούν.

    Αυτοεξόριστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα σε όλους τους γράφοντες.

    Έχω περισσότερο απο δύο έτη να διαβάσω το bock καθώς και άλλα όπως το να παρακολουθήσω δελτίο ειδήσεων ή να διαβάσω μια εφημερίδα εκτός απο το ΄΄ Χωνί ΄΄.
    Επίσης μια η δύο φορές έχω γράψει σχόλια στα block που διάβαζα.
    Τον κ. Καζάκη τον είδα πρώτη φορά σε έναν τηλεοπτικό σταθμό απο την Κρήτη το 2010 αν δεν κάνω λάθος.
    Μετά στο ΄΄ Ποντίκι ΄΄ και στην συνέχεια στο ραδιόφωνο και στο ΄΄ Χωνί ΄΄.
    Τους τελευταίους έξι μήνες δεν διαβάζω ούτε και αυτό.!

    Η αιτία που με έχει κουράσει η ανάγνωση των blocks είναι ακριβώς οι προϋπάρχουσες απαντήσεις. Οι οποίες στερούνται
    έστω και λίγο σοβαρότητας.
    Για επιχειρήματα δεν το συζητάω ποιοί τα έχασαν για να βρεθούν απο τους γράφοντες.
    Καθώς και η έλλειψη απαντήσεων τις περισσότερες φορές σε ερωτήματα που τίθενται απο κάποιους αναγνώστες και έχουν κάποια αξία.
    Θα μου επιτρέψετε απο τα γραφόμενα μου να εξαιρέσω μερικώς τον ΄΄ Αυτοεξόριστο ΄΄.
    Δεν γνωρίζω αν ο κ. Καζάκης είναι πράκτορας ή όχι ( νομίζω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο) αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι όταν γράφεις ένα άρθρο ως δημόσιο πρόσωπο υποχρεούσαι και να απαντήσεις στα ερωτήματα που θα σου θέσουν.
    Τα οποία ερωτήματα υποδεικνύουν κενά στα αναφερόμενα σου. Επιπροσθέτως έχεις την υποχρέωση να το κάνεις για να μην αφήνεις τους << υποστηρικτές >> σου να απαντούν για εσένα και σε εκθέτουν.
    Για τον λόγο αυτό κ. Καζάκη παρότι αντιλαμβάνομαι το πολύ φορτωμένο πρόγραμμα σας θα σας παρακαλέσω να απαντήσετε στα ερωτήματα του πρώτου << φίλου >>.
    Κλείνοντας για να μην αρχίσουν να γράφουν οι << φίλοι >> του block σας ότι είμαι και εγώ << Σαμαροπαίδι>> κλπ.
    Σας αναφέρω ότι είμαι φίλος της υπεύθυνης εκστρατείας marketing που είχατε στο ΕΠΑΜ για της Ευρωεκλογές.
    Για αυτό αντί το ονόματος μου θα υπογράψω με την επαγγελματική μου ιδιότητα.

    ΥΣ: επειδή δεν γνωρίζω αν η πρώτη μου προσπάθεια να αναρτήσω το σχόλιο μου ήταν επιτυχημένη για αυτό το έγραψα εκ νέου και προσπαθώ να το αναρτήσω.
    Στην περίπτωση που έχετε λάβει το πρώτο σχόλιο μου παρακαλώ να μην αναρτηθεί το παρόν.
    Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη για την ενόχληση.

    Ο Ασφαλιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή