Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Πάλι με λεφτά δικά μας πάνε να σώσουν τράπεζες και χρηματιστήριο

Με τα λεφτά των ελλήνων ασφαλισμένων και φορολογουμένων οι κυβερνώντες προσπαθούν να αναχαιτήσουν την κερδοσκοπία των επενδυτικών κεφαλαίων, που οδήγησε σε μίνι κραχ το ελληνικό χρηματιστήριο την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και τη δευτερογενή αγορά των ελληνικών ομολόγων. Να θυμήσουμε ότι οι ίδιοι οι κυβερνώντες εμφάνισαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τοποθετήσεις στα "ψόφια" ελληνικά ομόλογα και στο "ψόφιο" χρηματιστήριο από ξένα επενδυτικά κεφάλαια κυρίως υψηλού ρίσκου, που αναζητούν γρήγορες και υψηλές αποδόσεις, ως "αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών".


Αυτές ήταν οι πολυπόθητες "ξένες επενδύσεις" που σωρηδόν κατεύθεναν όλο το προηγούμενο διάστημα της "ανάκαμψης" της ελληνικής οικονομίας. Έτσι μας έλεγαν. Τώρα, καθώς το μίνι κραχ του ελληνικού χρηματιστηρίου και των ελληνικών ομολόγων επιδείνωσε τις συνθήκες και συνολικά στην χρηματαγορά της ευρωζώνης, ΕΚΤ και Τράπεζα της Ελλάδας προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ζημιά στην κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου που υπερέβει το 10% του ΑΕΠ της χώρας σε ετήσια βάση. Με λεφτά βέβαια που θα επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα νομικά πρόσωπα του δημοσίου γενικά, αλλά και τους φορολογούμενους.

Δεν ξέρω αν το έχετε κι εσείς παρατηρήσει, αλλά ο κόσμος όλος να καίγεται εμείς δεν θα πάρουμε χαμπάρι. Φροντίζουν γι' αυτό τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, αλλά και το σύμπαν πολιτικό σύστημα. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Βρισκόμαστε καταμεσής μιας βίαιης αναδιάταξης της μετοχικής σύνθεσης των λεγόμενων συστημικών τραπεζών με το κράτος να χάνει 2-3 δις ευρώ από τα χαρτιά που πήρε ως αντάλλαγμα για την ανακεφαλαιοποίησή τους με δημόσιο χρέος. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Κανείς δεν βγάζει κουβέντα.

Πώς γίνεται αυτή η βίαιη αναδιάταξη; Κυρίως με λεφτά από την ΕΚΤ, τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλα νομικά πρόσωπα του δημοσίου, που διατάχθηκαν από την τρόικα να αρχίσουν τις αγορές τραπεζικών μετοχών και ομολόγων προκειμένου να ανασχεθεί η κατάρρευση της χρηματαγοράς στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι μ' αυτά και μ' αυτά τα ασφαλιστικά ταμεία θα φτάσουν να πληρώνουν συντάξεις με χαρτιά, δεν φαίνεται να νοιάζει κανένα πολιτικό σχήμα. Είδατε κανέναν να θέτει θέμα; Όχι βέβαια.

Είδατε να νοιάζεται κανένας για το γεγονός ότι χθες, π.χ., η κυβέρνηση φρόντισε να "κατευνάσει" την δευτερογενή αγορά ομολόγων 5ετούς και 10ετούς με αγορές από την ΕΚΤ και τα νομικά πρόσωπα ώστε να πέσει η επιτοκιακή απόδοση άνω του 7,80% έως τις 12:00 το μεσημέρι χθες, στο 6,67% στο κλείσιμο. Το ίδιο βιολί θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες μέχρις ότου οι κερδοσκόποι κυρίως από το εξωτερικό να αποφασίσουν ότι ήρθε ώρα για ένα νέο γενικό ξεπούλημα. Κι όταν γίνει αυτό, το κραχ θα επικρέμεται πάλι πάνω από τις χρηματαγορές.

Όμως, όλα αυτά δεν πρέπει να νοιάζουν το έλληνα εργαζόμενο, ασφαλισμένο, συνταξιούχο. Πρέπει να μείνει στην κοσμάρα του. Το δικαίωμα των κερδοσκόπων σε κεφάλαια και κέρδη είναι ανώτερο από τη ζωή του. Το δικαίωμα των τραπεζιτών να καπηλεύονται, να παίζουν στο τζόγο της χρηματαγοράς και να εξανεμίζουν τις καταθέσεις του κοσμου είναι ανώτερο από το δικαίωμα του καθενός στις αποταμιεύσεις του.

Δεν έχει καμιά σημασία αν η κατάθεση σ' έναν αποταμιευτικό λογαριασμό γίνεται στη βάση μιας θεμελιώδους σύμβασης με την τράπεζα, η οποία προβλέπει ότι τα χρήματα αυτά είναι και οφείλουν να είναι άμεσα απαιτητά από τον καταθέτη τους. Σήμερα, η συμβατική αυτή δέσμευση, αν και θεμελιώδης για την ύπαρξη της τραπεζικής πίστης γενικά, έχει παραβιαστεί κατάφωρα διότι οι κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να επιτρέψουν στις τράπεζες την νομότυπη διασπάθιση των καταθέσεων, χωρίς να είναι υπόλογες για τίποτε και σε κανέναν.

Έτσι θεωρείται "πανικός" όταν σε συνθήκες ύφεσης και τραπεζικής κρίσης ο κόσμος αναζητά τις καταθέσεις του. Και μόνο να βγει κανείς να πει την αλήθεια για το γεγονός ότι οι τράπεζες είναι παντελώς χρεοκοπημένες, ότι έχουν φάει τις καταθέσεις του κόσμου και ότι έχουν μετατραπεί σε μια καταβόθρα που ρουφά εκατοντάδες δις ευρώ, μπορεί να θεωρηθεί ως κολάσιμη πράξη γιατί, λέει, σπέρνει τον "πανικό".

Η αλήθεια είναι ότι η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις καταθέσεις είναι ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας σε συνθήκες κρίσης και ύφεσης της οικονομίας. Οι καταθέσεις είναι μέρος της νομισματικής κυκλοφορίας κι επομένως η δέσμευσή τους από τις τράπεζες επιδεινώνει την κατάσταση ύφεσης. Αντίθετα, αν ο κόσμος μπορεί να σηκώσει τις καταθέσεις του σε ρευστό αποτελεί σοβαρή ένεση για την οικονομία ειδικά σε συνθήκες καθίζησης.

Οι καταθέσεις στην Ελλάδα τελούν ήδη υπό άτυπη δέσμευση. Ειδικά οι αποταμιευτικοί λογαριασμοί των φυσικών προσώπων. Η άτυπη αυτή δέσμευση ξεκινά από τα χιλιάδες ανόητα δικαιολογητικά που ζητά η τράπεζα για την εξόφληση σημαντικών ποσών σε ρευστό και φτάνει μέχρι και την άρνησή της να συμμορφωθεί σε εντολή του καταθέτη που ζητά του αποδωθεί το σύνολο του λογαριασμού του. Στην καλύτερη περίπτωση θα συμβιβαστεί με ένα μέρος του και κατά προτίμηση σε επιταγή. Κι επειδή πολλοί επιχειρούν να σηκώσουν τα χρήματά τους από τα ATM, οι τράπεζες ασκούν περιοριστική πολιτική και σ' αυτά.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι καταθέσεις υπάρχουν μόνο στο βαθμό που μπορείς να τις σηκώσεις, δηλαδή να τις πάρεις σε ρευστό στα χέρια σου. Διαφορετικά δεν είναι παρά εικονικές στην αυθαιρεσία των τραπεζών. Όσο δεν ζητάς την εξαργύρωσή τους, οι καταθέσεις δεν είναι παρά μια απλή λογιστική καταχώρηση σε τραπεζικό χαρτί και τίποτε περισσότερο.

Το μόνο που λείπει τώρα πια είναι η επίσημη δέσμευση των καταθέσεων. Μέχρι να γίνει αυτό, όλα, χωρίς καμιά εξαίρεση, τα πολιτικά κόμματα του κοινοβουλίου, δεξιά και αριστερά, αλλά και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, θα τηρούν απαρέγκλητα την ομερτά που τηρούν προς όφελος των τραπεζιτών. Κανένα τους δεν θα τολμήσει να βγει να προειδοποιήσει τον κόσμο ότι όσο αφήνει τις καταθέσεις του στις τράπεζες, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να τις χάσει.


Μόλις, όμως, κλείσει το δόκανο, τότε είναι σίγουρο ότι θα έρθουν τρέχοντας να παρηγορήσουν τους δυστυχείς που θα έχουν αντιληφθεί με τον χειρότερο τρόπο ότι έχουν χάσει τις όποιες αποταμιεύσεις τους. Και φυσικά να καταγγείλουν τα "σκοτεινά συμφέροντα" που ευθύνονται γι' αυτό. Τα ίδια που συγκαλύπτουν με την ομερτά που κρατούν όλοι τους σήμερα.

30 σχόλια:

  1. το μεγεθος της αγνοιας που εχει ο κοσμος δημητρη πανω στα οικονομικα ζητηματα που θιγεις κατα καιρους ειναι πραγματικα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ! το βλεπω καθημερινα γυρω μου απο φιλους κ γνωστους, το τι κοτσανες πετουν δεν περιγραφεται! αναρωτιεμαι λοιπον αν ειναι οντως τα οικονομικα θεματα τοσο δυσκολα και δεν προλαβαινουν να τα μελετησουν στο ελαχιστο ή αν απλα ειναι ηλιθιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιος κλασσικός είχε πει πριν δυο αιώνες: η πολιτική οικονομία είναι η επιστήμη του αυτονόητου. Δεν είχε άδικο. Απλά ο κόσμος δεν έχει μάθει να χρησιμοποιεί την κοινή λογική και εμπειρία για να καταλάβει τα αυτονόητα.

      Διαγραφή
    2. Τι να περιμένεις από τον απλό κόσμο όταν πετάνε κοτσάνες οι «ειδικοί». Δες εδώ τις προτάσεις του Μπαρουφάκη για να βγούμε από την κρίση να τραβάς τα μαλλιά σου:

      http://www.koutipandoras.gr/article/125511/g-varoyfakis-kanena-koyrema-treis-kiniseis-mat-kai-vgikame-apo-tin-krisi

      Διαγραφή
    3. Θα πάθουμε την πλάκα μας ,όταν θα καταλάβουμε ότι τα “ευρόπουλα” για τα οποία υποφέρει και ταπεινώνεται τόσος κόσμος είναι απλά χαρτιά που τυπώνουν οι μηχανές των τραπεζιτών, για να ελέγξουν την πραγματική οικονομία, που είναι η γη που μας τρέφει , το νερό , ο αέρας που αναπνέουμε .
      Λέω η άσχετη : αν εγώ έχω γη που δεν την πουλάω σε καμιά τιμή στους τραπεζίτες που έχουν το χρήμα, και το ίδιο κάνουν όλοι οι άσχετοι σαν εμένα, κι αν οι άσχετοι όλου του κόσμου ενωθούν και ανταλλάξουν τα αγαθά της γης τους, χωρίς χρήμα και μεσάζοντες, θα πεινάσουν οι τραπεζίτες ( γιατί τα χαρτιά δεν τρώγονται)και όχι εμείς οι άσχετοι . Ο τόπος μας είναι περιζήτητος κι όσο εμείς πουλάμε, γιατί θέλουμε τα παλιόχαρτα για να αγοράζουμε «σαβούρες» που δεν παράγουμε , θα πεινάσουμε. Κι όμως, μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτές. Ενδώσαμε σε αυτόν τον πόλεμο όντας υπεύθυνοι ,εν μέρει, για τις κυβερνήσεις μας. Αυτοί οι γκάγκστερ , όταν αποτυγχάνουν σε αυτού του είδους τους πολέμους με τα παλιόχαρτα που δανείζουν , στήνουν πολέμους πραγματικούς, κυρίως εμφυλίους. Προς το παρόν οι εξαγωγές μας έναντι των εισαγωγών είναι πενιχρές και όλο περισσότερο θα βουλιάζουμε . Το χρέος θα μεγαλώνει. Τα κόμματα συντηρούν αυτό το τέλμα και καλούν τους πολίτες για να μπουν στη βουλή και στη βολή.
      Εμείς όμως οι άσχετοι ένα πράγμα πρέπει να κατανοήσουμε :
      Ο κόσμος όλος - όχι μόνο η Ελλάδα- αποτελείται από δυο κόμματα: το κόμμα των εκμεταλλευτών και το κόμμα των εκμεταλλευόμενων. Και επειδή το δεύτερο πλειοψηφεί συντριπτικά έναντι του πρώτου , αν το συνειδητοποιήσουμε , θα νικήσουμε. Αρκεί να μην πουληθούμε στους εκμεταλλευτές μας .Και ούτε να φοβόμαστε τους νάνους που μας κυβερνούν . Κάποιοι από αυτούς είναι πιο άσχετοι κι από εμάς που το δηλώνουμε και κάποιοι άλλοι είναι απλά μεσίτες στο ξεπούλημα . Αν εμείς δεν πουλάμε κι αυτοί θα ψοφήσουν μαζί με τα αφεντικά τους !!!!
      ΥΓ. Ας μου απαντήσει κάποιος , γιατί ο χρυσός ή το πετρέλαιο είναι το αντίκρισμα για να κοπεί νόμισμα; Μήπως η συνθήκη άλλαξε ,αλλά δεν μας το λένε; Ο πολύς κόσμος μια δυο φορές στη ζωή του έχει ανάγκη να αγοράσει ένα χρυσό κόσμημα . Το πετρέλαιο αντικαθίσταται με εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Χωρίς ψωμί και νερό όμως δε ζούμε . Είναι λάθος η άποψή μου ότι το αντίκρισμα σήμερα είναι η γή με ό,τι αυτή παράγει; Αφού το χρυσάφι που είναι στα υπόγεια της τράπεζας της Ελλάδας κανείς δεν το βλέπει, πειράζει με αντίκρισμα το χρυσό που υπάρχει στο υπέδαφός μας και την ηλιακή – αιολική ενέργεια να κόψουμε νόμισμα ; (βαρβάρα)

      Διαγραφή
    4. Οι "ειδικοί" αυτοί που λες νομίζουν έστω ότι προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις λειτουργώντας στα πλαίσια μιας οργανωμένης κοινωνίας στην οποία ανήκουμε θες δε θες. Το ίδιο συνολικά έβλεπαν τις οικονομικές σχέσεις και οι κλασσικοί. Σε αντίθεση εσείς προτείνετε λόγω κόμπλεξ ενδεχομένως μια επανεκίνηση/καταστροφή μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσετε είτε συμφεροντά σας, είτε στεγνά ιδεολογικά απωθημένα αντίστασης/πάλης ενάντια στο "κεφάλαιο". Μη μου πεις ότι δήθεν ενδιαφέρεσαι για τη δικιά μου οικονομική τύχη. Λες και εσείς δεν έχετε "κεφάλαιο" ή δε θα χρησιμοποιήσετε "κεφάλαιο" μετά. Αυτό περισσότερο μου κάνει σε ωφελιμιστική προσέγγιση. Σαν τους νεοκλασσικούς δηλαδή που μας έφεραν ως εδώ. Δε θα περίμενα ποτέ ότι θα είχατε τόσα κοινά μαζί τους. Ξεφύγετε από ιδεολογικούς φραγμούς και προτείνετε λύσεις εφαρμόσιμες. Δεν είμαι οικονομολόγος αλλά αναγνωρίζω ότι υπάρχουν όπως υπάρχει και κόσμος να τις ακούσει σοφότερος ίσως από εσάς γιατί δεν αποκλείει. Ο Βαρουφάκης προτείνει. Εσείς νομίζετε ότι το '21 και το '40 κερδίσαμε με την αυταπάρνησή μας. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή. Με αυτά τα μυαλά πάντα θα προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε μέχρι να αποφασίσουν οι εκάστοτε "συμμαχοί" μας ότι ίσως δε χρειάζεται κιόλας. Βέβαια τότε θα είμαστε όλοι εργάτες στα ορυχεία οπότε πάλι κερδισμένοι θα 'στε. Βλέπεις τον εμφύλιο που έρχεται έτσι? Ή μήπως τελικά αυτό θες?

      Διαγραφή
  2. ΘEMA: "Ο Eπαναστάτης ΔEN MENEI ποτέ Ξένος στη Zεστασιά της Aνθρώπινης Eπαφής"

    Σε ομιλία του το 1963 .... Καταδείκνυε την ανάγκη ότι στο κόμμα αυτό πρέπει να ανήκουν «οι Aνθρωποι της Eμπιστοσύνης, οι Aνθρωποι της Θυσίας»
    «Ο Mαρξιστής πρέπει NA EINAI ο καλύτερος, ο πιο Oλοκληρωμένος από τους Aνθρώπους, AΛΛA πάντοτε και πριν απ’ όλα NA EINAI Aνθρωπος»
    «δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο Mαρξιστής ΔEN EINAI MIA AYTOMATH και ΦANATIKH MHXANH… Ο Φιντέλ καταπιάνεται ξεκάθαρα μ’ αυτό το πρόβλημα σε μια από τις παρεμβάσεις του: «Ποιος EIΠE ότι ο Mαρξισμός EINAI αποποίηση των Aνθρώπινων ΣYNαισθημάτων, της ΣYNαδελφοσύνης, της Aγάπης προς τον Πλησίον, του Σεβασμού, της Φροντίδας για το Σύντροφο;»». Ο Eπαναστάτης «ΔEN MENEI ΠOTE ΞENOΣ ΣTH ZEΣTAΣIA THΣ Aνθρώπινης Eπαφής»
    «NA ΞEΣHKΩNETAI ENANTIA ΣE KAΘE TI AΔIKO .... OΠOIOΣ KAI AN TO EKANE !»
    «Εμείς, -Oλοκληρωτικά Aποπροσανατολισμένοι απ’ το φαινόμενο του σεκταρισμού- δεν καταφέραμε ν’ Aκούσουμε τους Σφυγμούς TOY ΛAOY για να μπορέσουμε να τους Mετατρέψουμε ΣE Συγκεκριμένες Iδέες και Συγκεκριμένες Γραμμές»
    «H KATAXPHΣH THΣ Eξουσίας EINAI TO ΠIO Eύκολο πράγμα, το πιο ΣXYNO… Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό»
    «Διότι Aυτός που διοικεί KAI Aπομονώνεται Mέσα σε έναν Γυάλινο ΠYPγο, Προσπαθώντας NA Kαθοδηγήσει το Λαό με φόρμουλες, EINAI Aποτυχημένος και Bαδίζει στο ΔPOMO TOY ΔEΣΠOTIΣMOY»
    «Αντεπαναστάτης EINAI εκείνος που Mάχεται Eνάντια στην Eπανάσταση, αλλά εξίσου αντεπαναστάτης είναι κι αυτός ο Kύριος που, Eκμεταλλευόμενος τις Eπιρροές του, Aποκτά Σπίτι κι Eπειτα Aποκτά δυο Aυτοκίνητα KAI Yστερα παραβιάζει τη Διανομή με το Δελτίο KAI Eπειτα Eχει Oλα Oσα ΔEN EXEI O ΛAOΣ»

    KAI TEΛOΣ ....

    Ο Eπαναστάτης ΔEN MENEI ποτέ Ξένος στη Zεστασιά της Aνθρώπινης Eπαφής (EPNEΣTO TΣE ΓKEBAPA)

    YΓ: EEEEEΣEIΣ PE ΦIΛOI EXETAI ΣXEΣH ME ... ΔAYTA ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργος Γρυμπογιάννης23 Οκτωβρίου 2014 στις 11:22 π.μ.

      george.griboyiannis@gmail.com σε αναμονή για να μην παραμένουμε Ξένοι στην κοινή απελευθερωτική-αναγεννητική προσπάθεια.

      Διαγραφή
  3. ........ O Πάγκαλος EIΠE KAI Eξαπέλυσε πολυμέτωπη επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του πως είναι «πολιτικάντηδες» και ότι έχουν ανέλθει δημοσκοπικά κερδίζοντας την υποστήριξη των δυσαρεστημένων «περιθωρίων» της ελληνικής κοινωνίας.
    Υποστήριξε δε πως αποτελεί «ένα Aκρο» με τη Aκροδεξιά και XAPAκτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «λαϊκίστικο, εθνικοφασιστικό κόμμα».
    «Το πρόβλημά μας στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε συγχώνευση των δύο Aκρων σε ένα κόμμα με φασιστική Nοοτροπία», τόνισε.
    Εκτίμησε πως τυχόν Eκλογική NIKH του ΣΥΡΙΖΑ θα έστελνε το ίδιο βράδυ MHNYMA στις Aγορές (ΣTA ... MANABIKA !) να KATAποντίσουν την Ελλάδα, και θα THN KATAποντίσουν».

    O Άδωνις Γεωργιάδης είπε:

    «Πρώτα από όλα κύριε Μητρόπουλε, παρακαλώ πολύ μην με προσβάλετε. Έχω ψηφίσει όλα τα μνημόνια. Τα ψηφίζω με ΔOΞA, ME TIMH KAI ME ... KAMAPI από το πρώτο».
    ----------------------------------------------------------------
    TI ENΩNEI TON ΠAΓKAΛO, TON AΔΩNI TON ... MIMH ANΔPOYΛAKH ;;;; O .... Γ. ΠAΠAΠAΠAΔPEOY !!! ME TO ΞAKOYΣTOΩ "KYBEPNAΩ XΩPA ME ΔIEΦΘAPMENOYΣ/ΔIEΦΘAPMENΩN" ! OΛOI BPIZOYN TON EΛΛHNIKO ΛAO !! OΛOI "KOΛΛHTOI" KAI "KOYMΠAPOI" METAΞY TOYΣ !! TOYΣ ENΩNEI MONO O ΞENOΣ ΠAPAΓΩNTAΣ ME TON ... MΠAPA TOY, ΓIA AYTO EINAI OΛOI TOYΣ ΠOΛITIKH ... K...ΛOMΠAPAΔEΣ !! BΓAINEI EK TOY YΠAPKTOY AΠOTEΛEΣMATOΣ TOY ΣHMEPA, ΣE OΛA TA EΠIΠEΔA KAI TOMEIΣ TOY/THΣ/THΣ T(T)OΠOY/X(X)ΩPAΣ/(Π)ATPIΔAΣ MAΣ (T.X.Π.) !!

    YΓ: TA XPΩMATIΣMENA ΠAIΔIA (T.X.Π.), ΛEΓOYN: ΣTOY ΠAΓKAΛOY THN EΠOXH KANEIΣ ΔEN EIXE THN ΠYΓMH NA ΦOPEΣHEI ZΩNAPI KOKKKINO, ΦYΛAKH KAI ΠPOΣTIMO. KANTE ΣTHN ΠANTA ΣHMEPA ΓIA AΛΛOYΣ EINAI TA ΣIΔEPA ... (ΓIA EΣAΣ !!) - (ΠPOΔPOMOΣ TΣAOYΣAKHΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πάντα υπάρχουν στο σύμπαν ως σχέσεις...Δεν υπάρχει η διαίρεση ,η χωριστικότητα στο σύμπαν,φίλε 11.30...Αυτά τα υποστηρίζει η σύγχρονη Φυσική επιστήμη και έχει αποδείξει πειραματικά την ενότητα των πάντων,όπως και το γεγονός ότι δε μπορεί να ευτυχεί το μέρος,αν το όλον δυστυχεί. Ό,τι κι αν είπε ο χ.ψ.ω σήμερα αυτό οφείλουμε να το αναμορφώσουμε με νέους όρους,να το ξαναθυμηθούμε ίσως και πάντως να δημιουργήσουμε το νέο κοσμοείδωλο που θα μας οδηγήσει στον νέο,ουσιαστικό πολιτισμό, που θα γεννηθεί νομοτελειακά.Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρωτοπορία δύσκολα γίνονται αποδεκτοί,λόγω της "αιρετικής" ή της "ουτοπικής"άποψης.Παράδειγμα ζωντανό είναι ο Δημήτρης,ο οποίος κάνει πράξη τη μόνη λυτρωτική στάση ζωής,του σεβασμού,της σεμνότητας,της δημοκρατίας,της συμπόρευσης,του διαλόγου,της σύνθεσης,της συλλογικής δράσης.Η βαρβαρότητα που ζούμε απαιτεί τη στράτευση ενάντια στην ισοπέδωση και τον αφανισμό του ανθρώπου. Ό,τι ζούμε είναι απλά η πρόκληση να ξαναγεννηθούμε ως άτομα κι ως κοινωνία με όρους ανθρωποκεντρικούς και να αναδείξουμε επιτέλους τις αξίες τις αληθινές,που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους υλικούς όρους της ζωής μας,αλλά κυρίως με την αξιοπρέπεια,το φιλότιμο,την ανθρωπιά...Αν η συνείδηση δεν αναστραφεί ,δεν εν-θυμηθεί,δεν θα αλλάξει κι η πραγματικότητα...Αλλά αυτή η αλλαγή μπορεί να μη φαίνεται,αλλά συμβαίνει,γιατί όλοι την έχουμε ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τον παίρνεις και πολύ στα σοβαρά τον 11:30. Αυτός ο τύπος, έχει πάρει σβάρνα όλα τα blogs και ποστάρει το ίδιο σχόλιο. Δες εδώ στο blog του Harry Klynn:

      https://www.blogger.com/comment.g?blogID=25621896&postID=2907266062389037085&isPopup=true


      Διαγραφή
    2. ΠPOΣ ΦIΛOYΣ:

      α) Ανώνυμος23 Οκτωβρίου 2014 - 2:28 μ.μ.
      β) Ανώνυμος23 Οκτωβρίου 2014 - 9:28 μ.μ.

      1ον. EAN NOMIZETAI OTI KANOYME ... ΛAΘOI, NA TO ... NOMIZETAI !!
      ΔIOTI: TI METAΞAΣ TI ΠAΓKAΛOΣ (;;!!), TI ΠAΠAΓOΣ TI ΠΛAΣTHPAΣ (;;!!), TI ΛOZANH TI KOZANIH, XIONIA H MIA XIONIA KAI H AΛΛH, MONO ΠOY H KOZANH EINAI ΠIO ΩPAIA EXEI KAI KAΛO ... MΠAΣTOYPMA !!

      2ον. O ΣKOTAΔIΣMOΣ KAI H ΣKOTOΔIYNH ΠANTOTE XPHΣIMOΠOIOYN THN .... EΠIΣTHMONIKOΦANEIA !
      KAI ...

      3ον. MONO ΣTAΣ ... ΓPAΦAΣ O ΣAYΛOΣ ΓINETAI ..... ΠAYΛOΣ !!

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ κ. Καζάκη αναφέρατε στην ραδιοφωνική σας εκπομπή για το βιβλίο "Ασκήσεις Προπαγάνδας", μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε τον συγγραφέα και τον τίτλο του στα αγγλικά; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.historyisaweapon.com/defcon1/bernprop.html by Edward Bernays αυτό μπορεί να βοηθήσει.

      Διαγραφή
  6. Αγαπητέ Δημήτρη στην εκπομπή σου στις 22 Οκτώβρη ανέφερες (μετά το 29.00) αποσπασμα από έναν άγγλο πολιτειολόγο για την επέκταση του δικαιώματος ψήφου στους εργάτες.
    Πώς τον λένε και σε ποιό βιβλίο να βρώ αυτό το απόσπασμα;

    LC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαποια πραγματα θα πρεπει να γραφοντε πιο εκλαικευμενα για να καθοντε να τα διαβαζουν ..

    Ως εκ τουτου εγω θα πω κατι το πολυ απλο ..

    Ο καθενας γνωριζει πως στα σημερινα πολιτικα συστηματα οπως γραφουν τα βιβλια , με εξαιρεση ισως τον κομμουνισμο λογω της ιδιαιτερης φυσης του , που ισως να κανω και λαθος ως προς τον τελευταιο ,

    Οταν εχουμε υφεση λοιπον αυτοματως μειωνεται η φορολογια ! Εδω πως γινεται να συμβαινει σε τουτη τη χωρα το ακραιως αντιθετο ? Δηλαδη μεγαλη υφεση και μεγαλη φορολογηση της λαικης μαζας ? Προσωπικα απορω ! Κανω λαθος ?

    Τελος η κριτικη μου σε σενα δεν ειναι απαραιτητα κακοβουλη , ειναι κριμα που κανεις δεν εχει επιχειρηματα εδω μεσα , κι που λογοκρινεται κοσμο ,

    Οταν καποιος εχει πολιτικη αποψη οφειλει να επιχειρηματολογει .. που δε το κανετε κανεις απο εσας εδω μεσα παρα λεττε τα δικα σας .. απειρα θεμματα μου λογοκριθηκαν ενω καποια αλοιωθηκαν κιολας για να αλλαζει το νοημα .. ειτε απαντησεις σβηστηκαν ..

    Πως να σας ψηφισει καποιος που δεν απαντιωντε οι κατηγοριες ειτε οι αποριες που εχει ? Τα λαθη ειν ανθρωπινα ! Η πολιτικη εκ της φυσεως της βρωμικη αρα καποιες βρωμιες μπορουν να παραδεχτουν ! Κι οι περισσοτεροι εχουνε βρωμικο παρελθον δεν ειστε ο μονος ! Τα επιχειρηματα σας ειν ανυπαρκτα και ο διαλογος με τον καθενα !

    Ειν αστειο σε τετοιες πολιτικες συγκειριες να θελλετε να μπειτε στη βουλη ..δυστηχως αν παρετε 1,5 ισως και λιγο περισσοτερο θα παρετε και επιχορηγηση εκτος βουλης ..

    Παρτο σαν πικρια απογοητευση σκετη εισαι .. απο τις μεγαλυτερες μεγαλε .. δε μπορεις να αντιμετωπησεις κανεναν ..

    Αρα περαν των κατηγοριων που σου προσαπτω που καμια δεν απαντησες για μενα δεν εχεις και πολιτικη αποψη . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έχει απαντήσει σε όλα αλλά δεν χαμπάριασες τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 3:53 μπορεί να δείνεις την εντύπωση του προβοκάτορα αλλά νομίζω οτι δεν είσαι παρά απλώς και μόνο βλαξ. Σκέτο.

      Διαγραφή
  8. Αγαπητέ Δημήτρη χρειάζεται μια διευκρίνηση γιατί το μυαλό μας μπερδεύεται εύκολα με τα χρηματοοικονομικά (έτσι όπως τα έφτιαξαν μπάχαλο). Αν δεν κάνω λάθος η ΤτΕ ανακοινώνει τραπεζικές καταθέσεις γύρω στα 160 δις. Αυτό το ποσό τί ακριβώς είναι; Είναι βασικό χρήμα (χαρτονομίσματα + κέρματα) και όλοι οι λογαριασμοί (όψεως, ταμιευτηρίου και προθεσμιακοί) ή έχουν βάλει και κάτι ακόμα ακόμα; Ποιός είναι ο όγκος του φυσικού χρήματος που κυκλοφορεί στην χώρα. Είναι περίπου 25 δις; Αν είναι έτσι, τότε ποτέ δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουν τις καταθέσεις σε ρευστό ή όχι; Αυτό δεν ίσχυε πάντοτε; Και τέλος γιατί μέσα από την λεηλασία του χρηματιστηρίου πρέπει οι τράπεζες να μην έχουν πρόσβαση σε ρευστό αφού πάντα αυτό ήταν πολύ λιγότερο από τις λογιστικές καταθέσεις; Ελπίζω να κατάλαβες το μπέρδεμά μου και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση;

    Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρέπει επιτέλους να τεθεί θέμα προτεραιοτήτων . Τι συμφέρει να κρατήσουμε στη ζωή . Τις τράπεζες και τα χρηματιστήρια ή τους λαούς ; Φαίνεται πως τους λαούς δεν τους χρειάζονται για άλλο λόγο παρά μόνο για να τους φορολογούν υπέρ τραπεζών και χαμένων μετοχών . Ανθρωπισμός ή χρηματαγορές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ελληνική οικονομικη κατάρρευση και εξαθλίωση θυμίζει τη μετά σοβιετική Ρωσία του Γιέλτσιν .Ισως είναι χειρότερη ακόμα.

    Κ. Καζακη ειστε ο μονος που έχετε παρουσιάσει αναλυτικά οικονομικά προγράμματα και εξαιρετικες θέσεις για το τι πρέπει να γίνει.

    Πολύ φοβάμαι όμως οτι η ζημιά είναι σχεδόν μη αναστρέψιμη, ακόμα και εαν αναλαμβάνεται εσεις αύριο με απόλυτη πλειοψηφία.

    Δεν βλεπω τον ελληνικο λαο να αντιστέκεται. Οτι τους πουν τα ΜΜΕ θα κάνουν.

    Η μόνη ελπίδα είναι να καταρρεύσει η ΕΕ η ευρωζώνη λόγω αποχώρησης κάποιας μεγάλης χώρας η να γίνει πόλεμος Ρωσίας ΕΕ και να συντρίβει η ΕΕ. Μόνο έτσι θα γλιτώσουμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για ποια Βουλή μιλάς 3.53;Έχεις καταλάβει τι πασχίζει να κάνει το Ενιαίο Παλλαικό ΜΈΤΩΠΟ;Θέλει να σου πει ότι σε πρόδωσαν και σε παράδωσαν όλοι στις αγορές και το πλαίσιο του "πολιτικού"καθεστώτος αν δεν αλλάξει άρδην δε σώζεσαι.Ή θα πάρεις εσύ κι εγώ κι όλοι μας την τύχη μας στα χέρια μας για να ανατρέψουμε το καθεστώς της αυθαιρεσίας,της απάτης-τους νεοδοσίλογους (μνημονιακούς και μη)ή χανόμαστε ΟΛΟΙ! Κινδυνεύουμε όλοι ,όποιο Θεό ή ιδεολόγημα κι αν έχουμε στο ξερό μας το κεφάλι,γιατί χωρίς πατρίδα,χωρίς γη και ύδωρ,πώς και πού ακριβώς θα ζήσουμε;Το ε.πα.μ δεν έχει μέσα επαγγελματίες της "πολιτικής"για να είναι βρώμικο,και επιδιώκει την ανατροπή του καθεστωτος δεσμεύσεων και κατοχής,με συντακτική εθνοσυνέλευση,νέο Σύνταγμα κ.λ.π...Κανένα Ε.Πα.Μ μόνο του δε μπορεί να φέρει την αληθινή δημοκρατία στον τόπο,αν πρώτα δεν αποφασίσει ο λαός να το κάνει οργανωμένα και συντεταγμένα...Το Ε.Πα.Μ δεν δημιουργήθηκε για να κυβερνήσει,αλλά για να αφυπνίσει το λαό ,να τον βοηθήσει να χειραφετηθεί γνωρίζοντας ότι το χρέος είναι παράνομο και ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ,αν ο λαός γίνει κυρίαρχος στον τόπο του...να ξεφοβηθεί ο κόσμος και να αναλάβει δράση...Αν κατάλαβες χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας κι όλοι μας χανόμαστε για τα συμφέροντα του 1%!Ή αυτοι ή ΕΜΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καζάκη είσαι ένας πολύ έξυπνος,πνευματώδης και διαβασμένος βλαξ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυστυχως οι πιο πολλοι ελληνες δεν ξερουν τι τους γινεται.

    Πιστευουν τις μπουρδες των βρωμο-καναλων οτι εκτος ΕΕ-Ευρω θα ερθει καποια..." καταστροφη " (αρμαγεδων, κατακλυσμος του Νωε, επιθεση εξωγηινων απο το Αλφα του Κενταυρου ?). Οταν σημερα ξεπουλιεται η Ελλαδα, η ανεργια εχει φτασει το 35% και οι μισθοι εχουν γινει χαρτζιλικι, χωρις εργασιακα δικαιωματα , εκαταμμυρια δεν εχουν θερμανση και φαρμακα, ...

    Και ομως οταν μιλαω σε πολυ κοσμο περι μονομερης διαγραφης χρεους και για εθνικο νομισμα, με κοιταζουν σα γραφικο.

    Και να δειτε που ο κοσμος θα παει να ψηφισει "ποταμια" . Εκει τον κατευθυνουν οι ολιγαρχες μεσω της μαζικης πλυσης εγκεφαλου. Και θα συνεχιστει η ιδια κατασταση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δε σωζόμαστε φίλε με εκλογές!Οργάνωση και δράση μόνο...οργάνωση και δράση...λαικό μέτωπο ενάντια στη βαρβαρότητα,στο θάνατο που μας οδηγούν ΟΛΟΙ...Αυτό λέει το Ε.Πα.Μ,πάρε τη ζωή και την τύχη στα χέρια σου,οργανώσου σε συλλογικότητες,πρωτοβουλίες πολιτών,οπουδήποτε...αλλά κάνε κάτι,για να βρεθούμε όλοι μαζί την κρίσιμη στιγμή ...ήδη αργήσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ,ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΠΕΙΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΟΥ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ,ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ!Έλλη Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ- ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια πολλά, κύριε Καζάκη. Εύχομαι να έχετε πάντα υγεία και δύναμη για το δίκαιο αγώνα που δίνετε, που είναι και αγώνας όλου του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είμαι απο το εξωτερικό. Το πρωι ξεκινησα με Αγγλικές εφημερίδες που γράψαν οτι οι Ελληνικές τράπεζες απέτυχαν στα Street Tests. Το γράφημα του Guardian τα λέει όλα: http://www.theguardian.com/business/2014/oct/26/european-banks-fail-financial-stress-tests

    (Η μαύρη τρύπα των Ελληνικών τραπεζών είναι EUR 8.72. Ο Δημήτρης έχει δίκαιο,ότι ποσό αυτό χάθηκε στο χρηματιστήριο)

    Αρχίζω της Ελληνικές εφημερίδες και βρέθηκα σε παράλληλο συμπαν:

    Capital.gr: Χαμόγελα στην Αθήνα από τα αποτελέσματα των stress test
    Α. Σαμαράς: Βήμα-βήμα βγαίνουμε από την κρίση
    Πρώτο Θέμα: Όλες οι ελληνικές τράπεζες περνούν τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
    Crash (Τράγκα): «Πέρασαν» τα stress tests οι ελληνικές και οι κυπριακές τράπεζες
    Enikos: Alpha Bank: Επιτυχημένη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

    Συμπέρασμα: Τα Ελληνικά ΜΜΕ κάνουν κακό στην υγεία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στο "μακεέιό"μιλάνε για το χρυσάφι των 850 δις,που κλάπηκαν...και πολλοί γνωρίζουν και δε μιλάνε!Πώς να γίνει να δημιουργηθεί μια σελίδα,όπου ανώνυμα ή επώνυμα να αποδίδονται ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για όλα τα λαμόγια,τους αρχαιοκάπηλους βαρβάρους,χιμπατζήδες!Αν το Ε.Πα.Μ το κάνει,τουλάχιστον θα ενωθούμε όλοι στα αυτονόητα.Χωρίς κάθαρση,χωρίς τον άθλο του καθαρισμού της κόπρου του Αυγεία ,δε γίνεται τίποτα.Αυτό θα συγκινήσει τους έντιμους Έλληνες...Στο σημείο "μηδεν",στην Πέλλα και στη μεγάλη λεηλασία-ανοσιούργημα των ληστοσυμμοριτών ίσως να βρίσκεται το "κλειδί"του ξεσηκωμού...γιατί η κρίσιμη ώρα πλησιάζει!Κακώς εστιάζουμε στα οικονομικά..η ιεροσυλία απέναντι στον πολιτισμό,στα ιερά κι όσια του συλλογικού μας ασυνείδητου μπορούν να μας ξυπνήσουν,για να κάνουμε το αυτονόητο.Παρακαλώ ψάξτε το και επιστρατεύστε κόσμο για να βοηθήσουν εσείς που έχετε την οργάνωση για να το κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Γνωρίζαμε εδώ και καιρό για την κωλοτούμπα που είχε κάνει ο Γιάννης Ρουμπάτης που απ’ το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» βρέθηκε στις τηλεοράσεις να υπερασπίζεται την πολιτική του Σύριζα χαρακτηρίζοντας μάλιστα «πολιτικό εγκληματία» τον άνθρωπο στον οποίο διατέλεσε επί χρόνια εξ απορρήτων σύμβουλος του. Τον Γιώργο Παπανδρέου.
    Αυτό που δεν ξέραμε και το μάθαμε σήμερα από δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας –της Realnews- είναι ότι έγινε επίσημη «μεταγραφή» και εδώ και μερικές βδομάδες αποτελεί έναν από τους συμβούλους του .. ΑΛEΞH Τσίπρα για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Όπως μάλιστα σημειώνει το δημοσίευμα ο Γ. Ρουμπάτης συμμετέχει σε κλειστές συσκέψεις αλλά και σε «ειδικές αποστολές» της ηγεσίας της Κουμουνδούρου προς πρεσβείες στην Αθήνα ή και σε ξένες χώρες!
    Να χαίρονται λοιπόν τον νέο απόκτημα τους στον ΣYPIZA. Αν αρχίσουμε τώρα να θυμόμαστε τις επαγγελματικές σχέσεις αυτού του «Aστεριού» με τον Γιώργο Κοσκωτά, τα λεγόμενα του σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος την περίοδο 1987-1988 ή πεπραγμένα του σαν Πασόκος ευρωβουλευτής, θα μας πουν ότι .. αναμοχλεύουμε το παρελθόν .. οπότε άστο καλύτερα."

    KAI OΠΩΣ EIΠAME, MONO ΣTAΣ ... ΓPAΦAΣ O ΣAYΛOΣ ΓINETAI ..... ΠAYΛOΣ !! KAI AYTO KATΩ AΠO AYΣTHPEΣ ΠPOHYΠOΘEΣEIΣ, OΠΩΣ EPHMEIA, .... "KANENA MATI MHN MAΣ ΔEI - KANENA" !!

    TA AKOYΣ .. ΘANAΣH MOY (ΣYΓNΩMH ΑΛEΞH), ΣKOTOYPA !!


    YΓ: KAI OΛOI OI "ΣYMBOYΛOI" TOY ... Γ. (ΓAMMA) ΠAΠAΠAΠANΔPEOY !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή