Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Νέος κύκλος αυτομόρφωσης φθινόπωρο-χειμώνας 2014-2015.

Οι εγγραφές για το νέο κύκλο αυτομόρφωσης θα ξεκινήσουν το Σάββατο 11/10/2014 και ώρα 10:00 π.μ. στην Ελ. Βενιζέλου (Θησέως, Καλλιθέα) 4, στον 4ο όροφο.

Οι κύκλοι αυτομόρφωσης θα αφορούν τρεις θεματικές ενότητες:
- Σπουδή στη Δημοκρατία
- Εισαγωγή στην επιστήμη της οικονομίας
- Νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

Στους κύκλους μπορεί να συμμετάσχει όποιος ενδιαφέρεται, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Μαζί με την εγγραφή θα δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με τις συνεδριάσεις των θεματικών κύκλων, την απαιτούμενη βιβλιογραφία, τους χώρους διεξαγωγής των συνεδριάσεων και τους επικεφαλής των θεματικών ενοτήτων.

Οι συνεδριάσεις των θεματικών ενοτήτων θα επαναλαμβάνονται σε διαφορετικούς χώρους στην περιοχή της Αττικής, αλλά θα γίνει προσπάθεια να επαναλαμβάνονται και σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

Υπεύθυνος: Δημήτρης Καζάκης

9 σχόλια:

  1. Ο Τόμας Τζέφερσον (Thomas Jefferson) :

    "Ειλικρινά πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για την ελευθερία από ολόκληρους στρατούς. Ήδη έχουν δημιουργήσει μια οικονομική αριστοκρατία που αψηφά την κυβέρνηση. Πρέπει να άρουμε το δικαίωμα των τραπεζών να εκδίδουν χαρτονομίσματα, και να το επαναφέρουμε στο λαό στον οποίο και ανήκει".

    Μήπως το ίδιο λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ σαν "γνήσιο" λαϊκό κόμμα?

    2) Η μάχη για το ποιος θα έχει το δικαίωμα να εκδίδει το χρήμα ήταν πάντοτε ο άξονας της ιστορίας των ΗΠΑ. Έχουν κηρυχθεί πόλεμοι γι' αυτή την υπόθεση και έχουν ξεσπάσει οικονομικές κρίσεις για το ποιος θα το αποκτήσει. Αλλά μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο αυτή η μάχη πολύ σπάνια καταγράφεται στις εφημερίδες ή τα ιστορικά βιβλία. Γιατί είναι όμως τόσο σημαντικό το ποιος εκδίδει τα χρήματα; Δείτε το χρήμα σαν ένα ακόμη -εμπορεύσιμο είδος-. Αν είχατε το μονοπώλιο σε ένα -εμπόρευμα- που είναι απαραίτητο στον καθένα, που ο καθένας το θέλει και ποτέ δεν έχει αρκετό από αυτό, υπάρχουν πάρα πολύ τρόποι για να βγάλεις κέρδος και ταυτόχρονα να ασκείς τρομακτική πολιτική επιρροή. Γι' αυτό το λόγο δίνεται αυτή μάχη.

    3) Μέχρι να σταματήσουμε να συζητάμε για "ελλείμματα" και "κυβερνητικά έξοδα" και να αρχίσουμε να μιλάμε για το ποιος δημιουργεί και ελέγχει πόσο πολλά χρήματα έχουμε, πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα στημένο παιγνίδι. Μιλάμε για μια καθολική και απόλυτη απάτη. Δεν έχει καμία σημασία αν ψηφίσουμε μια "σκληρή" τροποποίηση του Συντάγματος που θα υποχρεώνει σε έναν εξισορροπημένο προϋπολογισμό. Η κατάστασή μας θα γίνεται μόνο χειρότερη, μέχρι να
    κατορθώσουμε να φέρουμε στο φως την αιτία και την προέλευσή της.

    4) Στις 21 Νοεμβρίου του 1933 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ (Franklin D. Roosevelt) έγραψε σε μια επιστολή προς ένα έμπιστό του πρόσωπο:
    "Η πραγματική αλήθεια του ζητήματος βρίσκεται, όπως εσύ και εγώ γνωρίζουμε, στο ότι η κυβέρνηση ανήκει στους οικονομικούς παράγοντες ήδη από την εποχή του Αντριου Τζάκσον (Andrew Jackson)..."

    5) Στα 1791, ο Τζέφερσον, Υπουργός Εσωτερικών, τότε παρακολουθούσε το δανεισμό με δυσφορία και απογοήτευση, ανίκανος να τον εμποδίσει:
    Θα ήθελα να υπήρχε η δυνατότητα να κάνω μια μοναδική τροποποίηση στο Σύνταγμα για να αρθεί η ικανότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να δανείζεται.

    1998, THE MONEY MASTERS: How International Bankers Gained
    Control of America

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 1953 ζητήθηκε από τον Τζον Σουίντον (John Swinton), πρώην Αρχισυντάκτη των New York Times, αποκαλούμενο από τους ομότιμους του ως "ο Κοσμήτωρ του επαγγέλματός του", να βγάλει ένα λογύδριο στη Λέσχη Τύπου της Νέας Υόρκης. Ανταποκρίθηκε, με την ακόλουθη δήλωση:

    "Είναι καθήκον του κάθε Νεοϋορκέζου δημοσιογράφου να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής τον Μαμμωνά και να πουλάει την πατρίδα του και τη φυλή του για τον άρτο τον επιούσιο - ή, ότι αντιστοιχεί σ΄ αυτόν, το μισθό του. "Είμαστε υποτελείς και όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα κι εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος μας, η επιδεξιότητά μας, οι ζωές μας, οι ικανότητές μας αποτελούν ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες". T. St John Gaffney στο βιβλίο "Breaking the Silence", σελ. 4

    Αυτός ήταν ο αμερικανικός τύπος το 1953. Σκέψου σήμερα 2014 στην ΕΛΛΑΔΑ -ΑΠΟΙΚΙΑ με το SKAI.MEGA,ANT1,STAR --ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες? -- Εφοπλιστές Αλαφούζος, κατασκευαστές δημοσίων έργων(Μπόμπολας, γόνος αριστερών σήμερα μεγαλομέτοχος στο μεγάλο κανάλι, Εθνος, Ημερησία) , - Πετροχημικές εταιρείες με συμμετοχή από όμιλο Βαρδινογιάννη, Ολα τα καλά παιδιά δηλαδή που δεν έχουν καμία" σχέση με το διεφθαρμένο κομματικό μηχανισμό και με την απόληξη της δηλ την κυβέρνηση.

    2) "Τον Μάρτιο του 1915 τα συμφέροντα της Τζέι Πι Μόργκαν (J. P. Morgan), των βιομηχανιών σιδήρου και όπλων, των ναυπηγείων και των θυγατρικών τους οργανισμών τοποθέτησαν δώδεκα ανθρώπους σε υψηλές θέσεις στο χώρο του τύπου, αφού τους προσέλαβαν για να διαλέξουν τις πιο σημαντικές εφημερίδες των ΗΠΑ και να βρουν τον πλέον κατάλληλο αριθμό από αυτές που θα τους
    επέτρεπε να ελέγχουν γενικά την πολιτική του ημερήσιου τύπου...
    "Ανακάλυψαν ότι ήταν απαραίτητο να εξαγοράσουν των έλεγχο μόνο 25 από τις μεγαλύτερες
    εφημερίδες... και έλαβαν την απόφαση. Η πολιτική των εφημερίδων εξαγοράσθηκε και πληρώνεται με το μήνα. Κάθε εφημερίδα εφοδιάστηκε με έναν συντάκτη που θα επιβλέπει και θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με ερωτήματα προπαρασκευής της στρατιωτικής και οικονομικής πολιτικής και άλλων ζητημάτων εθνικής και διεθνούς φύσης που θεωρούνται ζωτικά για τα συμφέροντα των αγοραστών".
    Πηγή: Όπως αναφέρεται στα Αρχεία του Κογκρέσου (Τόμος 54, 9 Φεβρουαρίου του 1917, σελ. 2947), Αντιπρόσωπος Κάλαγουεϊ (Callaway) ομιλία σχετικά με τον έλεγχο του τύπου

    3) Η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει ξανά το δικαίωμα έκδοσης χρημάτων χωρίς να της μένει οφειλή.Η έκδοση των δικών μας, "ανέξοδων" χρημάτων δεν αποτελεί μια ριζοσπαστική λύση.
    Είναι --η ίδια ακριβώς λύση -- που είχαν προτείνει κατά καιρούς άνδρες όπως ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν, ο Τόμας Τζέφερσον, ο Άντριου Τζάκσον, ο Μάρτιν Βαν Μπιούρεν (Martin van Buren), ο Αβραάμ Λίνκολν (Abraham Linkoln), ο Γουίλιαμ Τζένινγκς Μπράιαν (William Jennings Bryan), ο Χένρι Φορντ (Henry Ford), ο Τόμας Έντισον (Thomas Edison ), και τόσοι άλλοι εξαίρετοι Βουλευτές, Γερουσιαστές και
    Οικονομολόγοι.
    Πηγή : Aπό το βιβλίο και το video "THE MONEY MASTERS: How International Bankers Gained Control of America" 1998

    4) To 1995 o οικονομολόγος Χένρι Πασκέ (Henry Pasquet) καθηγητής των οικονομικών συμφωνεί ότι το τέλος της αμερικανικής οικονομίας πλησιάζει:
    "Δεν πρόκειται να συνεχίσεις... όχι όταν προσθέτεις ένα δισεκατομμύριο δολάρια την ημέρα. Το 1980 το εθνικό χρέος ήταν λιγότερο από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια και σήμερα έχει φθάσει τα πέντε τρισεκατομμύρια. Πέντε φορές μεγαλύτερο - μόνο μέσα σε 15 χρόνια. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα για να διαπιστώσεις ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πιο βαθύ ζήτημα είναι το πώς εμείς δεχτήκαμε ως "φυσικό"νόμο την κυριαρχία των "ισχυρών"του πλούτου και θεωρούμε "πάντων ανθρώπων μέτρον το χρήμα",θεωρώντας ως συναλλαγή ακόμα και τις ανθρώπινές μας σχέσεις.Δικαιολογημένα κάποιοι που δεν αγάπησαν ούτε αγαπήθηκαν στη ζωή τους,κάποιοι που δεν κοινωνικοποιήθηκαν ποτέ σωστά-με τον ελληνικό τρόπο του σκέπτεσθαι-καθώς γαλουχήθηκαν με τις ταινίες και τα σήριαλ της αμερικάνικης υποκουλτούρας-δε μπορούν να νιώσουν τη διαφορά με το "πάντων χρημάτων(πραγμάτων)μέτρον άνθρωπος".Η κενοδοξία,η χρησιμοθηρία,η πονηριά κι η υποκρισία γίνανε δεύτερή τους φύση,αλλά έστω και ενστικτωδώς δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι γελάστηκαν,ότι ξοδεύτηκαν σε αυταπάτες και βούλιαξαν τη ζωή τους στο ψέμα;Επιτέλους πότε θα ενηλικιωθούμε και θα καταλάβουμε ότι είναι καιρός να μεταμορφωθούμε πρώτα μέσα μας και μετά να απαιτήσουμε κι από τους άλλους να το κάνουν,για να δούμε όλοι μαζί μια άσπρη μέρα σε αυτόν τον ρημαδότοπο;Γιατί εμείς που αγωνιστήκαμε,που ματώσαμε για να σταθούμε με αξιοπρέπεια στη ζωή μας και με καθαρή τη συνείδηση είμαστε κατώτεροι από αυτούς που έχουν μπόλικα χαρτιά και τίτλους;Πότε θα καταλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη,που δεν μπορεί παρά σε πράξεις να αποτυπωθεί και για να γλιτώσουμε τη χώρα και τα παιδιά μας από τη σφαγή;Γιατί ο όποιος παραλυμένος πλουτοκράτης έχει "αξία"και μπορεί να μας εξουσιάζει με το χρήμα;Τι σημαίνει αξία,τιμή,άνθρωπος,πνεύμα,ψυχή;Γιατί δε βλέπουμε,δε θέλουμε να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι ενός νέου κόσμου,ενός νέου πολιτισμού που μόνο η Ελληνική σκέψη,που ξεχάσαμε,ο Ελληνικός τρόπος ζωής,που δε γνωρίσαμε ποτέ μπορούν να μας σώσουν;Είναι τεράστια η ΕΥΘΥΝΗ μας γιατί γεννηθήκαμε ΈΛΛΗΝΕΣ,και εν σπέρματι έστω "κουβαλάμε"το νέο σπόρο,που θα σώσει τον πλανήτη ολόκληρο από τον αφανισμό.Ως τώρα μόνο ον Δημήτρη είδα να κάνει πράξη το χρέος αυτό και το Ε.Πα.Μ με κάποιους λίγους συναγωνιστές με καθαρή καρδιά και ψυχή.Όλοι πια γνωρίζουμε ότι το αδιέξοδο αφορά αυτούς που μας έσκαψαν το λάκκο-κι όχι εμάς.Για εμάς τώρα ανοίγονται διάπλατα οι δρόμοι για να πραγματώσουμε το όνειρο τόσων γενεών Ελλήνων που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.Μόνο που τώρα το "παιχνίδι"θα παιχτεί με ξεκάθαρους όρους,κι οι ειλικρινείς,οι "καθαροί"κι οι ανδρείοι στην πράξη θα φανούν.Ο δρόμος είναι ήδη ανοιχτός στην αλήθεια...και μένει το χρέος κι η ευθύνη του καθενός μας να γίνει έργο πνοής για όλους μας-ζωντανό παράδειγμα είναι πάλι ο Δημήτρης.Ο καθείς ας πράξει κατά συνείδηση.Έλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η APIΣTEPA ΣHMEPA ή ΘA EINAI PIZOΣΠAΣTIKH ή δεν ΘA YΠAPXEI !!!
    Και η ΔΗΜΑΡ μπορεί να λειτουργήσει Aποκλειστικά σαν KATAσκευασμένο, Eξωκοινωνικό Συστημικό ANTIBAPO !! Η Πραγματική KOINΩNIA MIΣEI και τις ''παρθενορραφές'' και τους ''Frankenstein'''.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠPEΠEI NA αναζητήσει την ΠPOOΠTIKH της KOINOβουλευτικής Πλειοψηφίας και των Aριστερών ΣYNεργασιών πρώτα από όλα στο Mεγάλο Kοινωνικό Πεδίο. Εκεί όπου ο PIZOσπαστισμός συναντιέται με την Πραγματική Yπευθυνότητα. Την Yπευθυνότητα Tων Λαϊκών Aναγκών και του Aνατρεπτικού PIZOσπαστισμού. !!"

    "TA ΛOΓIA EITANE KAΛA, KAΛA KAI TIMHMENA ...!!" EMEIΣ "TA XPΩMATIΣMENA ΠAIΔIA- Tα.Xει.Πει.-", ΣE AΠOΛYTO BAΘMO, ΛEMAI OTI: KAMMIA "ΣYNEPΓAΣIA" ME .. ΔHMAP KAI AΛΛEΣ ... ΠAPAΦYAΔEΣ TOY ΣAΠIOY EΔΩ KAI ΔEKAETIEΣ ANΘEEΛΛHNIKOY ΣYΣTHMATOΣ !! XPEIAZOMAΣTAIE MIA ΠOΛITIKH ME AΛΛEΣ ΣYNTETAΓMENEΣ, MIA ΠOΛITIKH ME ΠATPIΩTIKO EΘNIKO OΦEΛOς (ΠEOς) !!! ME TON EΛΛHNIKO ΛAO, ΓIA TON EΛΛHNIKO ΛAO, ΓIA TON MEΛΛON TΩN .... AΓΓENNHTΩN EΛΛHNΩN !!!
    ΓIA NA ΔIKAIΩΘEI TO AIMA TO EΛΛHNIKO ΠOY ΠOTHIΣE AYTHN THN ΓH, AYTA TA XΩMATA, ΓIA EΛEYΘEPIA, ANEΞAPTHΣIA, AYTOΔIAΘEΣH, EΘNIKH KYPIAPXEIA, EΘNIKH AΞIOΠPEΠEIA KAI AYTOΠPOΣΔIOPIΣMO - "KAI EΣY ΛAE BAΣANIΣMENE MHN ΞEXNAΣ TON ΩPOΠO" !!!

    Y.Γ. ...... AΛΛOIΩΣ: ΠOIOΣ EIΔE ZΩNTANO/(NOYΣ) NEKPO/(OYΣ) NA BΓAINEI/(NOYN) ΓIA ΣEPΓIANI !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5 Οκτ 2014

    Spiegel: Το «nein» του Σόιμπλε στον Γιούνκερ στην αξιοποίηση του ESM για την ανάπτυξη.

    Ως πηγή χρηματοδότησης ενδείκνυται, κατά τον κ. Γιούνκερ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ο οποίος διαθέτει ακόμη 450 δις ευρώ. Από αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα 100 δις ευρώ ως εγγύηση για δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ETE).
    Τα χρήματα του Μηχανισμού Σταθερότητας, φαίνεται να επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, προβλέπονται για τη διάσωση του ευρώ.

    Εξήγηση: Έχουν καταλάβει αυτοί που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, πως δεν θα υπάρξει διαπραγμάτευση και η μελλοντική νέα κυβέρνηση θα κάνει νέα κωλοτούμπα.? Θα μείνουν οι ψηφοφόροι με το καυλ.. στο χέρι.
    2) Έχουν κατάλαβει ότι το πραγματικό σχέδιο είναι η "ενοποίηση" της Ευρώπης υπο Γερμανική ηγεμονία? Ο στόχος είναι και ήταν από την αρχή η κατάργηση των Εθνικών κρατών δηλ των Εθνικών προϋπολογισμών και η σχεδίαση τους στα κεντρικά γραφεία των Βρυξελλών. Αυτοί που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το έχουν συνειδητοποιήσει? Αυτό επιθυμούν για την πατρίδα τους? Απλά ρωτάω, αν αυτό θέλουν αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔΠΑΣΟΚ το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουν πανω κάτω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για μας που ειμαστε μακρια αν γινεται να το παρακολουθησουμε τηλεοπτικα,οπως την τελευταια φορα

    Αποστολης ιεραπετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ενδιαφερον φαινεται, ποιοι θα διδαξουν Δημητρη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι τεχνικά εφικτό τα μαθήματα- όλες οι θεματικές ενότητες να μαγνητοοσκοπηθούν και να ανρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ για να μπορέσει να τα παρακαλουθησει μέσω του διαδικτύου εάν επιθυμεί ο κάθε Έλληνας πολίτης απ΄άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Ελλάδα, την ημέρα και την ώρα που θα είναι εύκαιρος ο καθένας ή κάτι τέτοιο είναι τεχνικά δύσκολο και οικονομικά ασύμφορο;

    (Εάν είναι δύσκολο να μαγνητοσκοπηθούν τουλάχιστουν μήπως είναι τεχικά ευκολότερο και οικονομικότερο να ηχογραφηθούν τα μαθήματα μόνον με ήχο χωρίς εικόνα όπως οι ραδιοφωνικές εκπομπές του Δημήτρη Καζάκη και να αναρτηθούν τα ηχογραφημένα μαθήτα όλων των θεματικών ενοτήτων στην ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ).
    Έλληνας πολίτης - Αριστερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά είναι στις 10.00 ή στις 11.00; Γιατί στις εκπομπές λες 11.00 αλλά εδώ γράφει 10.00.

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή