Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Συνεχίζεται ο κύκλος αυτομόρφωσης

Θέμα: Το εμπόρευμα και η αγορά. Εισηγητής: Δημήτρης Καζάκης

Αθήνα: Σάββατο και Κυριακή 1 & 2/11/2014, Ελευθερίου Βενιζέλου (ή Θησέως) 4, 4ος όροφος, Καλλιθέα και ώρα 10:00 π.μ.. 

Μαρούσι: Δευτέρα, 3/11/2014. Σαλαμίνος 36 στο Μαρούσι και ώρα 7:00 μ.μ..

26 σχόλια:

  1. Άκουσα σε μια ραδιοφωνική σου εκπομπή κάτι θεωρίες σου περί του "όχι" που είπε ο Μεταξάς, ότι δεν το είπε αυτός αλλά ότι είπε μόνον το "alors c'est la guerre" (λες και αυτό δεν σημαίνει "όχι"...) και ότι το "όχι" το ανέδειξε ο λαός και κάτι τέτοιες ιστορικές μπαρούφες.

    Δεν μου λες, πόσα "όχι" είπε από μόνος του ο Ελληνικός λαός στα χρόνια μας που ξεπουλήθηκε στους ξένους;

    Τα "όχι" αγαπητέ τα λένε οι ηγέτες και αυτά τα "όχι" μένουν στην ιστορία γιατί οι ηγέτες παίρνουν στην πλάτη τους την ευθύνη του κάθε "όχι" ή "ναι" που θα πουν.

    Ο λαός κάθεται στον καναπέ και αναλόγως το τι θα πει ο ηγέτης του αυτό "ζητωκραυγάζει" ή "αποδέχεται" σιωπηρώς ή φανερώς.

    Η σημερινή ηγεσία και των δεξιών και των αριστερών είπε "ναι" στο ξεπούλημα. Τα "όχι" είναι δύσκολα, θέλουν όρχεις μεγάλους. Όρχεις που μόνον "Μεταξάδες" (που βγαίνουν μόνον μια φορά κάθε 50 χρόνια) διαθέτουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ρε Κωστη, πεστα, αχαχαχαχ.
      Το ποσους τους ειχε τους γενετησιους του αδενες ο Βαμβακερας φαινεται κι απο την αυξηση στις πληρωμες των τοκους απο 30% σε 43% προς τις αγγλικες τραπεζες.
      Επισης, οτι εδωσε το εργο του Ρουπελ σε συγγενη του. Αλοιμονο, μπετα και εργολαβια και να μη φαει συγγενης πολιτικου;

      Διαγραφή
    2. Για φασίστες χρυσαυγίτες υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, δε χρειάζεται να διαβάζουμε την εμετική προπαγάνδα σας κ σ' αυτό το μπλογκ, που απευθύνεται σε δημοκρατικούς πολίτες.
      Ο δικτάτορας κ οπαδός του φασισμού Μεταξάς υπάκουσε απλώς στις επιταγές των Άγγλων κ επέλεξε τον πόλεμο. Όποια και να ήταν όμως η απάντηση, τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία θα τον έδινε ο ελληνικός λαός, που παραμερίζοντας ιδεολογικές διαφορές, έγραψε με το αίμα του το έπος της Εθνικής Αντίστασης.

      Διαγραφή
    3. Γι αυτό λοιπόν και συ για τα επόμενα 50 χρόνια, μπορείς άφοβα να συνεχίσεις να υφαίνεις το κουκούλι σου μουρμουρίζοντας, μέχρις ότου να σε ελευθερώσει ο νέος ηγέτης Μεταξάς με τα νέα μεγαλύτερα παπάρια του, μεταξοσκώληκα του καναπέ!

      Διαγραφή
    4. Α παράτα μας ρε αριστερέ φασίστα που θα με πεις και χρυσαυγίτη. Αλλά έτσι σας έμαθαν στο παραπέτασμα. Λάσπη και ακρότητα με όποιον έχει αντίθετη άποψη με αυτήν της κεντρικής επιτροπής.Διάβασε και λιγάκι ιστορία χωρίς τις σημειώσεις του κόμματος.

      Στον άλλο φίλο που λέει ότι έτσι του είπαν οι Άγγλοι: δηλαδή τι θα έπρεπε να πει στον Γκράτσι, παρακαλώ περάστε γιατί οι άγγλοι θέλουν να σας κηρύξω τον πόλεμο;

      Και τέλος πάντων τι ήταν ο Μεταξάς; Φασίστας, δηλαδή υπέρ του άξονα; Ή Αγγλόφιλος;

      Ξεκολλάτε βγάλτε τις παροπίδες, ούτε εσείς δεν καταλαβαίνετε τι λέτε.

      Διαγραφή
    5. Ελα, Κωστη παραδεξου το.
      Το μονο που διαβασες για το Μεταξα ειναι αυτα που εχει γραψει ο Κωτουλας, αχαχαχαχ.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Κωστή,αυτοί που είναι ανελεύθεροι κι ανίκανοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους ψάχνουν ηγέτες ,ιδεολογήματα ή σέχτες να κρύψουν τη γύμνια τους.Αν δεν κατανοείς τι είπε ο κ.Καζάκης-που σαν αυτόν κανένας Έλληνας δε γνωρίζει την ιστορία,ούτε τα οικονομικά θέματα-κυρίως του χρέους,τι να πω;Ποια είναι η δυσκολία σου;Να πιστέψεις στο λαό-γιατί είσαι αρκετά "αστός"για να το κάνεις,ή είσαι θιασώτης των τεράτων του φασισμού,που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο δεκαετίες,για να τον καταντήσουν σήμερα κρανίου τόπο;Ή μήπως πιστεύεις ότι υπάρχει στη Βολή κανένας "σωτήρας"που θα μας σώσει;Η νοοτροπία σου είναι η νοοτροπία του δούλου,που περιμένει το "σωτήρα"για να τον σώσει,κι ο λαός στη συνείδησή σου είναι η πλέμπα ,που δεν έχει τη δύναμη να απελευθερωθεί;Να χαίρεσαι τη δουλικότητα και την ανανδρία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πρόχειρους υπολογισμούς από το youtube και τον τύπο ο κ. Καζάκης πρέπει να μιλάει επί παντός επιστητού (οικονομία, ιστορία, γεωπολιτική και βάλε) για πάνω από 3 ώρες ημερησίως.

      Το ερώτημα είναι πότε προλαβαίνει να ενημερώνεται και το κυριώτερο πότε προλαβαίνει να τεκμηριώσει και να εμβαθύνει πάνω σε όλα αυτά που λέει. Εαν είχες ποτέ προετοιμάσει έστω και μια ώρα ομιλία πάνω σε οποιοδήποτε σοβαρό θέμα μπροστά σε σοβαρό ακροατήριο θα καταλάβαινες τι λέω. Ο κ. Καζάκης όμως μάλλον δεν απευθύνεται σε κοινό που ασχολείται με την πολύ "εμβάθυνση"...

      Διαβάστε, σκεφτείτε μόνοι σας. Σταματάτε να διαβάζετε και να αναμασάτε τις "αναλύσεις" του κάθε δημοσιογράφου (δημοσιογράφος είναι ο και Καζάκης για να μην ξεχνιόμαστε).

      Θα μου πεις τι κάθεσαι και ασχολείσαι. Ε τη μία λέει νομπελίστες ηλίθιους και καθηγητές οικονομικών βλάκες, την άλλη κάνει ασκήσεις επί χάρτου πάνω στο μέλλον της Ελλάδας (αναλύσεις που θέλουν ολοκληρα τημς στρατηγικής ανάλυσης για να σου πουν πόσες έστω πιθανότητες έχουν για να πετύχουν), ε ήρθε και αυτό με τον Γκράτσι και έδεσε. Μου πήγε την πίεση στο 20...

      Πάντως πρέπει να είναι καλό παιδί. Ξερόλας μεν σαν τον Γεωργιάδη αλλά τουλάχιστον περισσότερο πατριώτης και αλτρουιστής. Αυτό μπορούμε να του το αναγνωρίσουμε!

      Διαγραφή
    2. Παιδια, μην ασχολειστε με τον Κωστης.
      Φαινεται το παιδι, εχει μυαλο σαν καλο αυγολεμονο.
      Πρωτοτυπες πηγες δεν εχει διαβασει, και αυτο κανει μπαμ.

      Διαγραφή
    3. Αν, αγόρι μου, με το να ακούς Καζάκη σου πηγαίνει η πίεση στο 20, φαντάσου τι θα πάθεις αν διαβάσεις και κανα βιβλίο. Κατ' ευθείαν το εγκεφαλικό!
      Όμως μην ανησυχείς, υπάρχει φάρμακο: Πρωτοψάλτε, Μπάμπης, Πρετεντέρης. Αυτοί ξέρουν και σώζουν!
      Γεωργιάδηδες, Βορίδηδες για πιο βαριά περιστατικά!
      Για τους πιο "ψαγμένους" υπάρχει και η ομοιοπαθητική: Μιχαλολιάκος, Κασσιδιάρης.....

      Διαγραφή
    4. Αυτό που με διαολίζει, κυριολεκτικά με βγάζει εκτός εαυτού με το είδος του "Κωστής" είναι ότι αραιά και που εμφανίζεται κάποιος σαν και δαύτον ως πορδή του διαδικτίου να απαξιώσει τους πάντες με γνώσεις επιπέδου σαπρόφυτου. Κι ενώ μπορώ να αντέξω ώρες επί ωρών να συνδιαλέγομαι με ανθρώπους που διαφωνώ, αλλά έχουν την αξιοπρέπεια των επιχειρημάτων, με το είδος του Κωστής νιώθω την ανάγκη να ανασκολοπίσω. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα για τον Μεταξά. Το εν λόγω υβρίδιο δεν έχει καν διαβάσει το προσωπικό ημερολόγιο του δικτάτορα, ούτε καν τις εκθέσεις της ΔΙΣ (Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού) περί του Αλβανικού. Προφανώς γιατί τα έχουν συγγράψει κρυφοκομμουνισταί. Αυτό που κυριολεκτικά με κάνει εκτός εαυτού είναι που κρύνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Αναρωτιέται πώς μπορώ να διαβάζω και να ενημερωνόμαι όταν αυτός "τημς" για να του εξηγήσουν τι λέω. Όταν είσαι τεμπέλης και ανεπρόκοπος εκ φύσεως, σου είναι αδύνατον να αντιληφθείς τι σημαίνει αυτοπειθαρχεία και σύστημα στη μελέτη, που για κάποιους σαν κι εμένα αποτελεί τρόπος ζωής για πάνω από τριάντα συναπτά έτη. Πιο σαπρόφυτο, πεθαίνεις!

      Διαγραφή
    5. Δυστυχώς η νεοναζιστική συμμορία της Χ.Α έχει γεμίσει το διαδίκτυο με δήθεν ιστορικές αναλύσεις, που αποπροσανατολίζουν τους αφελείς. Κι όταν λες στους αδαείς το αυτονόητο, σε λένε "αριστερό φασίστα". Το κωμικοτραγικό είναι, πως όταν κάνεις κριτική στη συστημική Αριστερά, οι οπαδοί της σε λένε χρυσαυγίτη! Δηλ. παντελής έλλειψη επιχειρημάτων κ από τις δύο πλευρές!

      Διαγραφή
    6. Εαν σκεφτεί κανείς ότι κατά τον κ. Καζάκη ο νομπελίστας (πλέον) Tirole είναι ηλίθιος, καθηγητές πανεπιστημίου π.χ. σαν τον Βαρουφάκη είναι βλάκες και άσχετοι, τότε το ότι κατά τον κ. Καζάκη είμαι σαπρόφυτο, ανεπρόκοπος και τεμπέλης αποτελεί τίτλο τιμής!...

      Στα περί Μεταξά τώρα πείτε μου σας παρακαλώ από που στις εκθέσεις του ΔΙΣ και στο ημερολόγιο του Μεταξά συνάγει κανείς το συμπέρασμα ότι το όχι το είπε ο λαός και ότι το "λοιπόν έχουμε πόλεμο" ήταν ήσσονος σημασίας;

      Το τι έχει διαβάσει κάποιος δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Αυτό που στο τέλος και στην πράξη μετράει είναι το τι τίτλους έχει, ποια η απήχησή του στους ειδικούς του κλάδου που διακονεί αλλά κυρίως ποιο είναι το έργο που έχει επιτύχει στην καριέρα του πάνω σε αυτό που θέλει να πιστεύει ότι είναι ειδικός (π.χ. τα οικονομικά, την ιστορία, την γεωπολιτική κλπ).

      ΥΓ
      Και επιτέλους, δεν είναι υποχρεωτικά φασίστας, ναζιστής και χρυσαυγίτης όποιος πει κάποια θετικά λόγια για τον Μεταξά. Ξεκολλάτε.

      Διαγραφή
    7. Τώρα υπέπεσε στην αντίληψή μου η εκτενής απάντησή σου στην εκπομπή στο e-roi. Δυστυχώς συγκεκριμένες συνθήκες δεν μου επιτρέπουν να σχολιάσω επώνυμα στο διαδίκτυο ιδίως τους σημερινούς χαλεπούς καιρούς...

      Άκουσα τα "ιστορικά στοιχεία" που αναφέρεις. Αναφέρθήκες σε πολλές πηγές οι οποίες εκτέινονται σε κάτι χιλιάδες σελίδες. Δυστυχώς λόγω της υποχρεωτικής ανωνυμίας μου δεν έχω όφελος να μπω στον κόπο να απαντήσω λεπτομερώς αφού και εσύ εν πολλοίς γενικολόγησες.

      Ως γενικό σχόλιο έχω να πω μόνο ότι τα "επιχειρήματα" που αναφέρεις αποτελούν αυθαίρετες δικές σου ερμηνείες περιστατικών και συμβάντων που ακόμα και ως αφήγηση τα έχεις ξεχειλώσει προς την κατεύθυνση που σε βολεύει για να συμβαδίζουν με την δική σου θεώρηση των πραγμάτων.

      Δεν γράφεται όμως ούτε ερμηνεύεται έτσι η ιστορία αγαπητέ κ. Καζάκη (π.χ. το τι είπε στην δίκη του ο Τσολάκογλου ή το τι έγραψε στα απομνημονεύματά του η γυναίκά του πρέπει να εκληφθεί και να ερμηνευθεί μέσα στο πλαίσιο των πιέσεων της στιγμής και των συνθηκών μέσα στις οποίες ελέχθη ή γράφτηκε αυτό).

      Διαγραφή
    8. Μ' αρέσει που όντας ανώνυμος λόγω "χαλεπών καιρών" (κοινώς κλανομεντόλ) δεν έχεις να πεις απολύτως τίποτε. Δεν εχεις κανένα επιχείρημα. Τις χιλιάδες σελίδες δεν τις ξέρεις καν, πόσο μάλλον να επιχειρηματολογήσεις πάνω τους. Ο αληθινός ηγέτης δεν λέει alor c' la guerre και μετά κρύβεται. Το μόνο που έκανε ο Μεταξάς καθ' όλο τον πόλεμο ήταν να κρύβεται στο γραφείο του και να στέλνει σημειώματα ποιος από το καθεστώς και την ΕΟΝ δεν πρεπει να πάει στο μέτωπο. Ούτε μία επίσκεψη στο Γενικό Στρατηγείο, ούτε μια επίσκεψη στο Στρατηγείο Ηπείρου. Λουφαγμένος έγραφε στο ημερολόγιό του πρικόχολα σχολια για διανοούμενους και λαό που πήγαινε στο μέτωπο τραγουδώντας αντιφαστικά τραγούδια. Έτρεμε τις νίκες στο μέτωπο. Δεν έκανε ούτε μία εμφάνιση για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του λαού για τις νίκες στο μέτωπο. Αρνήθηκε το τελεσίγραφο των Ιταλών γιατί πολύ απλά είχε προετοιμάσει τη χώρα να χάσει τον πόλεμο μέσα στις πρώτες 15-20 ημέρες. Τουλάχιστον από τον Μάη του 1940, σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του Παπάγου και άλλων στρατηγών της εποχής, δήλωνε και ξαναδήλωνε ότι σε περίπτωση πολέμου είναι αδύνατος η αντίσταση. Μόνο για την τιμή των όπλων. Διέδιδε με κάθε τρόπο την ηττοπάθεια στο σώμα των αξιωματικών προκειμένου να μην έχουν το σθένος να αναμετρηθούν με τον φασίστα εισβολέα. Όσο για την πολεμική προετοιμασία, οι εκθέσεις του ΔΙΣ, αλλά και όλων των ιστορικών που ασχολήθηκαν με το θέμα είναι άκρως αποκαλυπτικές. Ανεπαρκής και άκρως παλιομένος οπλισμός, ανύπαρκτη αεροπορία (αν και υπήρξαν δυο αναγκαστικά δάνεια από τον πληθυσμό με σκοπό την ενίσχυση της αεροπορίας, αλλά πήγαν στις τσέπες των στηλοβατών του καθεστώτος) ανύπαρκτες μεταφορές, εφόδια ελάχιστα, το ίδιο και πυρομαχικά. Γι' αυτά και άλλα πολλά ο τότε αρχηγός στόλου - όπως αναφέρει ο Σεφέρης στο ημερολόγιό του - είπε όταν έφτασε στην Αλεξάνδρεια: Αυτόν (εννοώντας το νεκρό Μεταξά) όταν γυρίσουμε στην πατρίδα θα πρέπει να τον ξεθάψουμε και να το στήσουμε στον τείχο!

      Διαγραφή
    9. Προσεξατε λεπτομερεια. Αποδεχεται το Βαρουφακη ο Κωστης μονο και μονο επειδη ειναι καθηγητης πανεπιστημιου. Οτι πχ για το χρεος και σχεδον για ολα τα θεματα ο κυριος αυτος λεει μπαρουφες, δεν παιζει ρολο. Ειναι καθηγητης πανεπιστημιου=ιερη αγελαδα.
      Ρε, μπας και ο Κωστης ειναι κανενας τυπος στυλ Κωτουλας, που γραφει θετικα για τον Μεταξα;;

      Διαγραφή
    10. Σιγα μην υπεπεσε στην αντιληψη σου. Ακους και διαβαζεις φανατικα, χρησιμοποιεις οτι σε βολευει, απλα τα πηρες που σου θιξανε το ινδαλμα.
      Ξερω, σαν και σενα κανα δυο τυπους. Για να εχουν τι να πουν δεν χανουν τιποτα απο τον Καζακη, αλλα κατ τ αλλα, ο Καζακης λεει βλακειες. Υποκρισια.

      Διαγραφή
    11. Κι επειδή σε μυρίστηκα τι σκερβελές είσαι, φαίνεται από τους τίτλους που αναφέρεσε. Και μόνο αυτό δείχνει πόσο ανεπρόκοπος και εξ ιδεολογίας τεμπέλης είσαι. Εφόσον μετράνε οι τίτλοι, ανεξάρτητα από το πώς τους απέκτησε κανείς και φυσικά από το πώς σε εκτιμάνε όσοι "διακονούν" τον κλάδο σου, τότε ο Πικετί με το καλύτερο βιβλίο οικονομικής ανάλυσης που γράφτηκε τη τελευταία δεκαετία, θα πρέπει να είναι άσχετος, γιατί σύμφωνα με μια δημοσκόπηση μόνο το 3% των καθηγητών οικονομίας τον αποδέχεται. Έστω κι αν κανένας από δαύτους δεν τόλμησε να ανατρέψει τα στοιχεία της εργασίας του. Ο Μάικλ Βέντρις που αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική Β ήταν νεαρός αρχιτέκτονας και κανένας ακαδημαικός με τίτλους και περγαμηνές δεν του έδινε σημασία. Ο Κωνσταντίνος Κτιστόπουλος ήταν πολυπράγμων λόγιος χωρίς ιδιαίτερους τίτλους και περγαμηνές, αλλά αυτός ανάμεσα στα άλλα είχε - παράλληλα με τον Βέντρις - αποκρυπτογραφήσει την Γραμμική Β, αλλά λόγω του πολέμου από τους ευγενείις τιτλούχους της ακαδημαικής κοινότητας έμεινε στην αφάνεια. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε χιλιάδες παραδείγματα σ' όλους τους τομείς των επιστημών, άλλα άνευ λόγου και αιτίας. Σε ντουβάρια σαν κι εσένα δεν περνάνε επιχειρήματα. Η ηλιθίοτητα - όπως έγραφε εύστοχα ο Κάρλο Τσίπολα - δεν ξεχωρίζει διπλώματα, τίτλους και περγαμηνές. Και μόνο οι ηλίθιοι μόνο σ' αυτά. Πολύ περισσότερο όταν πισω από τους τίτλους κρύβονται σκοπιμότητες και γερά πορτοφόλια. Η δουλειά του καθενός κρίνεται από το περιεχόμενό της, το δυναμισμό της, την επικαιρότητά της, την ευστοχία της, την επιχειρηματολογία της. Αλλά ποιος τα έχασε για να τα ξέρει το αδελφάτο του "Κωστής". Έλεος, Θεέ μου, σώσε μας από το βασίλειο των ηλιθίων, με τίτλους ή χωρίς!

      Διαγραφή
    12. Κι επειδή ο διάλογος με ανώνυμες πορδές του διαδικτίου έχει τα όρια του, μην κάνεις τον κόπο να ξαναγράψεις, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να εμφανιστεί στο blog. Μόνο όταν αποκτήσεις τα κότσια και γράψεις με ονοματεπώνυμο θα σου δημοσιεύσω τα σχόλια. Μέχρι τότε απλά λούφαξε στην ποντικότρυπά σου, ή απλά βγάλε το άχτι στα φασιστοιστολόγια. Εδώ ανώνυμες πορδές που μάλιστα κάνουν και τον καμπόσο ενώ είναι νούλες, δεν πρόκειται να ξαναεμφανιστούν.

      Διαγραφή
    13. Προς: Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2014 - 9:54 π.μ.

      Ετσι. Μολις σημερα ειδα σε μπλογκ την αναρτηση του Καζακη για τους αμφισβητιες των αποτελεσματων των στρες τεστ με το λινκ στην επισημη σελιδα της ΕΚΤ σχεδον αυτουσιο με υπογραφη αλλου, αχαχαχ.

      Διαγραφή
  3. Na sygkrinoume to pioni Metaksa me to pioni Samara kai th glastra Adwni na to katalavw...Alla me ton Kazakh? To tholomeno sou myalo! h ftwxeia kai o ekseytelismos exoun aities, alla exoun kai parenergeies!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί οι τύποι είναι τα κολλημένα μυαλά που δεν εννοούν να κατανοήσουν ότι η Ελληνική ιστορία γράφτηκε με το αίμα του λαού και όλοι επάνω -πλήν του Καποδίστρια -ήταν πράκτορες των "συμμάχων".Όταν υμνείς τη χούντα,τους φασίστες,δεν έχεις αυτοσεβασμό. Πάσχεις από βαριά κόμπλεξ αναξιότητας,γιατί δεν κατάφερες-ίσως λόγω συγκυριών -να πετύχεις όσα ήθελες κοινωνικά,και νιώθεις μίσος για τους άλλους,Δε μπορείς να σεβαστείς το διπλανό και δυστυχώς όλα τα βλέπεις κάτω από το πρίσμα του μισανθρωπισμού σου.Αυτοί είναι οι πιο πρόθυμοι δούλοι,πιστεύουν σε ηγεμόνες και στον ολοκληρωτισμό,γιατί δεν έμαθαν ποτέ να είναι ελεύθεροι άνθρωποι.Μόνο οι μη έχοντες ανθρωπιστικές αρχές-παιδεία Ελληνική είναι πρόθυμοι δούλοι και φυσικά θεωρούν αδιανόητη τη δημοκρατία που το Ε.Πα.Μ διεκδικεί,κι ο λαός φυσικά διψάει γι'αυτήν γιατί είναι η μόνη διέξοδος από το μαύρο φασισμό,το φασισμό που ζούμε.Φοβάμαι πως πολλοί είναι σαν αυτόν,"δεξιοί" κι "αριστεροί"κρυπτοφασίστες,γι'αυτό δεν κουνιούνται από τον καναπέ.Λυπάμαι τα παιδιά αυτών των κομπλεξικών ,τι φοβικά και δυστυχισμένα θα γίνουν..Κρίμα.Έλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγγνώμη,ήθελα να ρωτήσω γιατί δε μπορώ πατώντας το e-roi στη σελίδα του Ε.Πα.Μ,την ώρα της ζωντανής εκπομπής,μου βγάζει το off air και είναι αδύνατον να την ακούσω ζωντανά.Σημειωτέον μου έκανε φοβερή εντύπωση που ένας συναγωνιστής-αξιοπρεπέστατος κύριος-είπε ότι εντάχτηκε στο μέτωπο,γιατί νιώθει τύψεις,νιώθει ότι φταίει που τα παιδιά του δε μπορούν να ερωτευτούν!Ένιωσε ο άνθρωπος ότι σε καθεστώς ανελευθερίας,φασισμού,που ζούμε συνέχεια-είτε με "αριστερό"ή "δεξιό"ή όποιο άλλο μανδύα-δεν αφήνει χώρο για ομορφιά,για έρωτα,για ανθρωπιά.Και φυσικά όλα αυτά-κι οι όποιες δημιουργικές δυνάμεις-μόνο σε καθεστώς δημοκρατίας μπορούν να ανθίσουν!Και φυσικά μόνο μέσα από την ενότητα του λαού,την αλληλεγγύη,τον αλληλοσεβασμό γεννιέται η δημοκρατία,και φυσικά μόνο το Ε.Πα.Μ την εννοεί!Μόνο οι κομπλεξικοί την τρέμουν κι από ανασφάλεια καταφεύγουν στα κόμματα,που δε μπορεί παρά με φασισμό να λειτουργούν-μόνο για τους "δικούς"τους,κι όχι για ΟΛΟ το λαό!Δεν νιώθουν οι άνθρωποι τι λέμε γιαττί ποτέ δε ζήσαμε σε δημοκρατία,κι ο φασισμός μοιάζει η μόνη "φυσική"διακυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή