Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοι ετοιμάζουν ανοιχτή φασιστική εκτροπή;

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν είναι υπόθεση φανατισμένων ομάδων που διψούν για εκδίκηση. Είναι υπόθεση όλου του λαού που παλεύει για δημοκρατία, περισσότερη δημοκρατία, αληθινή δημοκρατία. Η εκδίκηση, το αίμα για το αίμα και οι άλλες ταλμουδικές και καλβινιστικές υστερίες που ξεστομίζουν ορισμένοι για να δικαιολογήσουν τα ζωώδη μικροαστικά ένστικτά της τυφλής βίας που εκτρέφουν ως ιδεολογία, αφορούν τους θρησκόληπτους φανατικούς, τους τραμπούκους, τον υπόκοσμο και το παρακράτος. Όποιο έμβλημα ευκαιρίας κι αν φέρουν.


Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έχει σχέση με ένα αληθινό παλλαϊκό κίνημα εναντίον του φασισμού. Πολύ περισσότερο όταν μέρα με τη μέρα φανερώνονται ολοκάθαρα τα πολιτικά πρόσωπα των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Κι αυτοί δεν είναι μόνο οι Μιχαλολιάκος και Σία της ΧΑ, αλλά πρωτίστως τα μεγάλα αφεντικά της συμμορίας του. Αυτοί δηλαδή που σχεδιάζουν ανοιχτή φασιστική εκτροπή με πρόσχημα την καταπολέμηση της ΧΑ.

Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο σ’ όλους αυτούς που προετοιμάζουν την φασιστική εκτροπή από το να υπάρξει κι άλλο θύμα τις επόμενες ημέρες. Δεν έχει καμιά σημασία αν φορά μαύρη μπλούζα ή όχι. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Δεν υπάρχει καλύτερη υπηρεσία σ’ αυτούς που είναι έτοιμοι να ρίξουν στο γύψο την χώρα και τον λαό της, να φέρουν μισθοφόρους αγνώστων λοιπών στοιχείων να δρουν στις γειτονιές της Αθήνας και αλλού – όπως συμβαίνει στις Σκουριές Χαλκιδικής – να κατεβάσουν ακόμη και επίλεκτες μονάδες του στρατού για να αναλάβει την καταστολή, αλλά και να ζητήσουν συνδρομή από δυνάμεις του εξωτερικού, από την δράση εκείνων που έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία τυφλής βίας με ξυλοδαρμούς και δολοφονικές απόπειρες εναντίον οποιουδήποτε «δεν τους γουστάρει», ή η κτηνώδης άγνοιά τους ταυτίζει με τους φασίστες επειδή σηκώνουν ελληνικές σημαίες, ή μιλάνε για πατρίδα. Παίζουν το παιχνίδι αυτών που υποτίθεται ότι αντιμάχονται καλύτερα ακόμη κι από τα μίσθαρνα όργανα του «βαθέος κράτους».

Πρέπει να το πούμε καθαρά: όσοι επιδιώκουν να σύρουν την ελληνική κοινωνία σε εμφύλιο με προτροπή την αντεκδίκηση, δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους ναζί της ΧΑ. Προλειαίνουν εξίσου την φασιστική εκτροπή που ετοιμάζουν ήδη οι κυβερνώντες και το καθεστώς της ευρωαποικίας. Άλλωστε που ήταν όλοι αυτοί όταν καταπατήθηκαν το σύνολο των δημοκρατικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού; Πότε αλήθεια κατήγγειλαν έστω τον επίσημο σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας από τους εντολοδόχους της τρόικας που ισοδυναμεί με εκτροπή και εσχάτη προδοσία;

Πότε έθεσαν ως πρωταρχικό τους μέλημα την άνευ όρων και αμετάκλητη ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και του λαού της, που η ντόπια πολιτική και οικονομική ολιγαρχία παρέδωσε αμαχητί στις δυνάμεις των ξένων δανειστών και της ευρωζώνης; Οι μεν μιλάνε για διαπραγμάτευση των πιο αυτονόητων δικαιωμάτων μιας χώρας κι ενός λαού και οι δεν τα έχουν ρίξει όλα στον καπιταλισμό για να μην παλεύουν για τίποτε.  

Ακούμε πολλές αντιφασιστικές κορώνες από πολλές μεριές. Προσφέρεται η εκμετάλλευση της κατάστασης από πολλούς. Αλλά δεν είδαμε κανέναν από τα επίσημα κόμματα συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να θέτει θέμα δημοκρατίας. Λες και δεν υφίσταται θέμα δημοκρατίας σ’ αυτή την χώρα. Λες και το μόνο πρόβλημα είναι η εγκληματική δράση της ΧΑ, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά – αν υπήρχε η πολιτική βούληση – με τις υφιστάμενες διατάξεις του ποινικού δικαίου.

Όμως όχι η ΧΑ χρειάζεται στους κρατούντες. Πώς αλλιώς θα δικαιολογήσουν τους νόμους και τις διατάξεις που έχουν στα σκαριά για να «δέσουν» πισθάγκωνα ολόκληρη την κοινωνία; Υπάρχει καλύτερη δικαιολογία από την δήθεν εναντίωση στον φασισμό της ΧΑ; Κι έτσι η άνοδος του φασισμού της επίσημης εξουσίας ξεπροβάλλει πίσω από και σε αντιπαράθεση με τον φασισμό των πιο χυδαίων και αναλώσιμων οργανέτων της, δηλαδή της ΧΑ.

Με όλους τους γιαλαντζί επαναστάτες να κηρύσσουν «αντιφασιστικό αγώνα» αποκλειστικά και μόνο εναντίον στη ΧΑ, ελπίζοντας οι κυβερνώντες να κάνουν τα στραβά μάτια σε κανένα «αντιφασιστικό» λυντσαρισματάκι. Μόνο και μόνο για να ανάψουν τα αίματα, να κορώσουν από φανατισμό οι πιστοί οπαδοί και να αποκτήσουν «αντιφασιστικό» άλλοθι οι ηγεσίες που έχουν παραδοθεί εκ προοιμίου στην φασιστική εκτροπή που εδώ και τρία χρόνια μεθοδεύει συστηματικά η εξουσία με εντολές έξωθεν.

Κι έτσι όλοι έχουν συντονιστεί στον ίδιο τόνο. Κι ενώ οι κυβερνώντες με πρώτο τον ανεκδιήγητο και εξαιρετικά επικίνδυνο Δένδια, μιλούν ανοιχτά για νέους ακόμη πιο αυταρχικούς και αυθαίρετους νόμους και αστυνομικές διατάξεις με στόχο δήθεν την ΧΑ, αλλά με αληθινό σκοπό την προστασία των δοσίλογων και του καθεστώτος τους, οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων περί άλλων τυρβάζουν. Καμιά ξεκάθαρη κουβέντα ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν νέα διατάγματα καταστολής, μιας και τέτοιες πρωτοβουλίες των κυβερνώντων δεν θα έχουν σαν στόχο την ΧΑ αλλά να περιορίσουν δραστικά τις λιγοστές τυπικές ελευθερίες που έχουν απομείνει στο λαό.

Αντίθετα η ηγεσία του ΚΚΕ μιλά για «σάπιο καπιταλιστικό σύστημα» που εκτρέφει φαινόμενα σαν της ΧΑ και δεν λέει κουβέντα για δημοκρατία. Για την ηγεσία του ΚΚΕ, απ’ ότι φαίνεται, είτε δημοκρατία, είτε φασιστική δικτατορία είναι το ίδιο και το αυτό, μιας και τα δυο φαινόμενα μπορούν να υπάρξουν στο «σάπιο καπιταλιστικό σύστημα». Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να φανατίσει τους οπαδούς της και τίποτε περισσότερο.

Ο κ. Τσίπρας με την σειρά του δήλωσε τα εξής τρομακτικά: «Πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής… Χρειάζεται ομαλότητα και σταθερότητα για να προχωρήσουμε μπροστά. Και άρα πρέπει να απομονώσουμε όσους σχεδιάζουν να τορπιλίσουν την ομαλότητα, προκειμένου να επιβάλουν στη χώρα ένα σκοτάδι σαν αυτό που έχει ζήσει ο λαός μας.  Και ακριβώς επειδή τα έχει ζήσει, πιστεύουμε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μας τα ξαναεπιβάλλει.»

Μα καλά, δε ζει στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας. Σχέδιο αποσταθεροποίησης από ακροδεξιά κέντρα και τη ΧΑ; Και οι πολιτικές του μνημονίου, οι αναγκαστικοί νόμοι με τους οποίους επιβάλλονται, το καθεστώς κατοχής και αποικίας, τι είναι; Πρότυπο σταθερότητας; Τι άλλο κάνουν οι εντολοδόχοι της τρόικας εδώ και τρία χρόνια, εκτός από το να αποσταθεροποιούν την χώρα σε βαθμό ολοκληρωτικής καταστροφής, να κυβερνούν με εκτροπές σε βαθμό εσχάτης προδοσίας, να ισοπεδώνουν κάθε έννοια δημοκρατικής έννομης τάξης; Τι είναι όλα αυτά που ζούμε ως χώρα και ως λαός; Σταθερότητα και ομαλότητα που την απειλεί μονάχα η ΧΑ; Έλεος, κ. Τσίπρα.

Οι δηλώσεις αυτές μαζί με τις θεωρίες περί «συνταγματικού τόξου» μου θυμίζουν τις τελευταία περίοδο πριν την έλευση του φασιστικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου 1936.
Όπως σήμερα έτσι και τότε η Ελλάδα είχε μπει στον τέταρτο χρόνο της επίσημης χρεοκοπίας της. Το 50-60% του εισοδήματος των λαϊκών νοικοκυριών το έτρωγαν τα χρέη στις τράπεζες και στην εφορία. Η ανεργία κάλπαζε και η πείνα είχε αρχίσει να εμφανίζεται στις εργατικές συνοικίες. Οι 3 στους 4 επαγγελματοβιοτέχνες έβαζαν λουκέτο και η κοινωνική αναταραχή γενικευόταν. Την αγωνία του επίσημου πολιτικού κόσμου για την κοινωνική αναταραχή που συγκλόνιζε τα θεμέλια του κυρίαρχου συστήματος εξουσίας, εξέφραζε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου με την αγόρευσή του στην Βουλή στις 27/4/1936. Να τι έλεγε: «…αν προσέξωμεν σήμερα, θα ίδωμεν, ότι υπάρχει εις όλην την χώραν ένας αναβρασμός των λαϊκών στρωμάτων, λόγω της μη ικανοποιήσεως των αξιώσεών των… Δι’ αυτούς τους λόγους επαναλαμβάνω, ότι έχω την πεποίθησιν, ότι θα σταματήση αυτή η αποσυνθετική εξέλιξις, δια να ημπρέσωμεν να αρχίσωμεν μια καινούργιαν ζωήν, επεβάλλετο να δώση τα χέρια ο πολιτικός κόσμος, να συνεργασθούν τα μεγαλύτερα κόμματα.»

Πρόφαση και τότε της συνεργασίας των μεγαλυτέρων κομμάτων ήταν η ανωμαλία που προκαλούσε η δράση φασιστικών συμμοριών σαν την ΕΕΕ – κάτι σαν την ΧΑ σήμερα - που δολοφονούσε και έβαζε φωτιά σε συνοικίες «τουρκόσπορων», όπως αποκαλούσε η συγκεκριμένη ναζιστική οργάνωση τους πρόσφυγες από τα παράλια της Μικρής Ασίας. Ποιος ανέλαβε να εκφράσει αυτή την διακομματική συνεργασία έναντι της ανωμαλίας και της δράσης των φασιστικών συμμοριών της εποχής; Ο Ι. Μεταξάς. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο του 1936, οπότε και επεβλήθη ανοιχτά η δικτατορία με δυο βασιλικά διατάγματα, το σύνολο των επιφανών πολιτικών ανδρών του ελληνικού κοινοβουλίου υπερασπιζόταν την «διακομματική κυβέρνηση» Μεταξά ως ανάχωμα στην ανωμαλία και στις φασιστικές συμμορίες. Το μόνο κόμμα που διαφωνούσε τότε και καλούσε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ήταν το ΚΚΕ.

Από την στάση των «κομμάτων του συνταγματικού τόξου» το 1936 μας προέκυψε η καραμπινάτη φασιστική δικτατορία του Μεταξά. Από την στάση των «κομμάτων του συνταγματικού τόξου» τι φασιστική εκτροπή θα μας προκύψει; Κάτι μου λέει ότι θα το δούμε πολύ σύντομα. Ιδίως αν συνεχιστούν τα έκτροπα των ημερών.

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και την φασιστική εκτροπή είναι ένας. Να ενισχυθούν οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού. Το ξεχάσαμε ότι εκεί δίνεται η μάχη; Στις απεργίες των εκπαιδευτικών και των άλλων κλάδων. Το ξεχάσαμε ότι βρισκόμαστε στις αρχές μιας γενικής αγωνιστικής κλιμάκωσης της κοινωνίας; Νομίζετε ότι τυχαία έγινε τώρα η δολοφονία; Νομίζετε ότι δεν ξέρουν οι κρατούντες ότι η κοινωνία ποθεί να κλιμακώσει; Νομίζετε ότι δεν θέλουν να την αποπροσανατολίσουν και να χαθεί το κύριο, το βασικό, ότι ίσως να βρισκόμαστε καταμεσής της μεγαλύτερης απεργιακής μάχης των τελευταίων χρόνων. Εκεί κρίνεται η μάχη και όχι σε εκδηλώσεις εκτόνωσης ή διαμαρτυρίας.

Ιδίως τώρα που ακόμη και συνδικαλιστικές ηγεσίες μετά τις πρώτες ημέρες απεργίας είναι υποχρεωμένες να επανεξετάσουν τις μορφές αγώνα πριν οδηγηθεί η όλη προσπάθεια σε ταπεινωτική ήττα. Τώρα είναι ευκαιρία να κατανοήσουν όλοι ότι οι αγώνες σήμερα για να είναι μαζικοί, παλλαϊκοί και με αποτέλεσμα χρειάζονται διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης. Όχι τόσο με απεργίες χωρίς αντίκρισμα και αιτήματα που διασπούν και διαιρούν σε συντεχνίες, αλλά στη βάση της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας.

Όποιος είναι αληθινός αντιφασίστας ξέρει τι πρέπει να κάνει. Να συμβάλει στην ενότητα από τα κάτω του λαού έτσι ώστε μέσα από λειτουργικές καταλήψεις και παλλαϊκές μορφές αγώνα να επέλθει το ταχύτερο δυνατό η ριζική ανατροπή του καθεστώτος. Και πρώτο βήμα για κάτι τέτοιο είναι η ανατροπή εδώ και τώρα της κυβέρνησης από τον ίδιο τον λαό, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια δημοκρατικά αναγεννημένη Ελλάδα.

64 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με το άρθρο και έχω ένα ερώτημα. Είναι "πολιτική" η δολοφονία του Π. Φύσσα ή αυτό έπρεπε να περάσει στην κοινωνία αφού έτσι βολέυονται όλοι; Όταν λέω "όλοι" εννοώ, την κυβέρνηση που βάζει στο ίδιο κάδρο τα άκρα δείχνοντας εγγυήτρια του πολιτεύματος και της ασφάλειας, και την αριστερά που βρήκε έναν μάρτυρα στο πρόσωπο του αδικοχαμένου. Τι ακούμε από χθές; Να τα βρουν μεταξύ τους τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου ώστε να αντιμετωπιστεί η Χ.Α. ως το μόνο κακό που συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο. Άρα δεν τρέχει τίποτα με το μνημόνιο.

    ΥΓ. Εκτιμώ πολύ την άποψη σας για τον Καστοριάδη και τον Κορδάτο και αν θέλετε θα ήθελα πληροφορίες για το κείμενο που έγραψε κάποιος στις αρχές του 1800 με τίτλο "γιατί δεν επαναστατούμε". Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον θα εννοείς την Ελληνική Νομαρχία του Ανωνύμου του Έλληνος, γραμμένη στα 1805.

      Διαγραφή
  2. Την ενότητα του λαού φοβούνται και είναι σε πανικό γιατί ξεσκεπάζονται.Σπέρνουν διχαστικές πρακτικές ,σπέρνουν φόβο,αλλά δε θα τους περάσει.Ο λαός είναι πιο ενωμένος από ποτέ και δείχνει μια ωριμότητα πρωτόγνωρη.Ξέρει κατά βάθος ότι μόνο ενωμένος θα νικήσει το "θηρίο"με τα διάφορα πρόσωπα και προσωπεία.Η καθημερινότητά του έγινε πιο φρικτή κι από τη φρίκη,και αυτός και τα παιδιά του δυστυχισμένα.Διαισθάνεται ότι η ώρα πλησιάζει κι ετοιμάζεται βουβά για το μεγάλο άλμα.Οι καραγκιόζηδες κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν το τομάρι τους,αλλά δε θα τα καταφέρουν...Είμαστε πάνω στην κρίσιμη καμπή που πρέπει να επικρατήσει η σύνεση και να μη χάσουμε το στόχο.Υπάρχουμε για να ζήσουμε τη μεγάλη στιγμή,το πανηγύρι της λευτεριάς...Σαν ξένο σώμα θα τους ξεράσει ο λαός μόλις προβάλλει η ελπίδα...Πρέπει να δουλεύουμε νυχθημερόν και στο διαδίκτυο για να γνωστοποιήσουμε την ύπαρξη του μόνου ενωτικού πατριωτικού μετώπου της ελπίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΧΑ μαλλον δεν ειναι μερος του συστηματος. Γιατι τοτε ολοι (ΜΜΕ και πολιτικα κομματα) της κανουν τετοια επιθεση? Εαν η ΧΑ ηταν ελεγχομενη και ηθελαν να τη προωθησουν θα τη παρουσιαζαν με καλυτερο τροπο.

    Βεβαια, βρισκουν αφορμη με τη ΧΑ ωστε να περιορισουν τις ελευθεριες που εχουν απομεινει και λενε το επιχειρημα "ψηφιστε εμας τους "δημοκρατες", οχι τους ναζι". Δηλαδη, μεταξυ κλεφτων και ναζι, να προτιμησουμε τους κλεφτες.

    Επισης, λεγεται οτι η ΧΑ ειναι πανω απο 20% οποτε εχουν παθει πανικο στο "συνταγματικο τοξο" και ψαχνουν τροπους να τη περιορισουν οποτε η δολοφονια που εγινε ειναι μια ευκαιρια να τη χτυπησουν.

    Οπως και να εχει, ο εφιαλτης που βιωνει αυτη η χωρα δεν φαινεται να εχει τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα η ΧΑ είναι δημιούργημα των ΜΜΕ. Κανείς δεν θα την ήξερε αν επί χρόνια δεν πρόβαλε την δράση των συμμοριών της. Το ίδιο κάνουν και με τις δημοσκοπήσεις που δήθεν "διαρέουν". Είναι τυχαίο ότι όσες "διαρέει" το Μαξίμου την δείχνουν έως 20%; Ενώ η αλήθεια είναι ότι η ΧΑ ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα έχει υποστεί καθίζηση. Όποιος κυκλοφορεί το γνωρίζει πολύ καλά.
      Θέλει μεγάλη ευφυία να δει κανείς τι πάνε να κάνουν; Προσπαθούν να στήσουν τις δυο πλευρές: Οι μεν δικοί τους και δε δικοί τους. Οπότε ότι κι αν επιλέξει ο κόσμος, μονά-ζυγά δικά τους.

      Διαγραφή
    2. Οι τοκογλυφοι τραπεζιτες-κλεπτοκρατες-ολιγαρχες συνεχιζουν την λεηλασια και τον απολυτο ελεγχο της χωρας και μεσω των ΜΜΕ που αυτοι ελεγχουν προκαλουν τεχνητες εντασεις αναμεσα στο λαο ωστε να μην ξεσπαει σε αυτους που πραγματικα μας καταστρεφουν. Ετσι πλακωνονται εθνικιστες με αριστερους και τα μαφιοζικα τοκογλυφικα σκουπιδια την βγαζουν ζαχαρη.
      Στη πραγματικοτητα, ο απλος κοσμος ειτε ιδεολογικα ειναι αριστεροι ειτε δεξιοι ειτε εθνικιστες κλπ δεν εχει να χωρισει κατι. Ολοι κατα βαθος το καλο της πατριδας θελουν.
      Αυτο πρεπει να συνειδητοποιησουμε ολοι και να ενωθουμε (παρα τις οποιες ιδεολογικες διαφορες μπορει να υπαρχουν) και να ανατρεψουμε το σαπιο καθεστως.

      Διαγραφή
    3. Ειναι ποτε δυνατον να βγαιναν ανοιχτα υπερ της Χρυσης Αυγης τα καναλια και τα κομματα;;;Θα ξεφτιλιζοταν με τη μια,θα πεφταν ολα τα προσχηματα της δηθεν δημοκρατικοτητας τους και αυτο γιατι τη Χρυση αυγη την γνωριζει πολυς κοσμος.Δεν ειναι καινουργια δυναμη και η χρυση αυγη επιπλεον δε θελει να κρυβεται και πολυ οπως εχεις διαπιστωσει.Ακολουθει ανοιχτα τακτικες,συμβολισμους και δρασεις που καταδειχνουν την 'ιδεολογια' τους.Μεχρι που εχουν φτιαξει τον υμνο του παραφρασμενο απο μουσικη ναζιστικου υμνου.Τι αλλο θες;
      Αν ησουνα και πιο διαβασμενος θα ηξερες οτι ιστορικα ο φασισμος ηταν παντα το μακρυ χερι της καθεστυκιας ταξης.
      Αν ηθελαν να την πολεμησουν δε θα τη διαφημιζαν,δια της δησφημισεως φυσικα τις περισσοτερες,αλλα θα την εξαφανιζαν οπως εκαναν με το ΕΠΑΜ οπου ξαφνικα η οι ριξικελυτες και επαναστατικες αποψεις του Καζακη επρεπε πασει θυσια να αποκρυφουν απ το λαο.Ασε που η προπαγανδα των ΜΜΕ ειναι τοσο εντεχνη που η 'δυσφημιση' που κανουν στη ΧΑ καταληγει στην καλυτερη διαφημιση οπως στην τα δελτια τα εβραιοκαναλα γιατι για εβραιοκαναλα προκειται

      Διαγραφή
  4. EΣΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΖΑΚΗ. ΠΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟΣ. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το troll του χωριού...

      Διαγραφή
    2. ...ευτυχώς που υπάρχει και ο σαμαράς για να μας σώσει απ' τον Καζάκη :)

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλό!
      Έπαθα θλάση στους κοιλιακούς από τα γελια.

      Διαγραφή
  5. Το "συνταγματικό τόξο" αρχισε να εκκολάπτεται,με τη συνεργασία όλων των προθύμων.
    Από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μέχρι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.
    Ολοι ομονοούν και ομοφωνούν πως το κύριο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα είναι η Χ.Α.
    Οχι η κατάλυση του συντάγματος με τη φρενήρη νομοθετική παραγωγή των τελευταίων 3 χρόνων.
    Οχι η αργή γενοκτονία του ελληνικού λαού,ελέω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
    Οχι ό εξαναγκασμός σε μετανάστευση του ανθού της ελληνικής νεολαίας.
    Οχι η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας .
    Οχι η μετατροπή της χώρας σε αποικία της ΕΕ,του ΔΝΤ και της ΕΚΤ
    Οχι οι αλλεπάλληλοι περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι.
    Γι αυτό και δεν θα δούμε καμμία διαδήλωση και διαμαρτυρία για την νιοστή επίσκεψη των νεοναζί εκβιαστών της τρόικα τις επόμενες μέρες,που θα κομίσουν στη δύστυχη χώρα μας νέα μέτρα εξαθλίωσης του πληθυσμού της.
    Επειδή για τις δυνάμεις του "συνταγματικού τόξου" η τρόικα είναι φίλη τους ,ενώ ο ελληνικός λαός ο μεγάλος εχθρός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατανοώ το ότι να συγκροτηθούν ομάδες εκδίκησης και να επέλθει κλίμα γενικής σύγκρουσης με οδομαχίες και ενέδρες των μεν στους δε, δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα την κατάσταση και θα δόσει και άλλοθι στο κράτος και το παρακράτος να προχωρήσει σε πογκρόμ εναντίων των αντιμνημονιακών.

    Το πρόβλημα όμως παραμένει. Άμα οι φασίστες και οι μνημονιακοί είναι αποφασισμένοι να το πάνε στα άκρα (και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το πάνε προς τα εκεί) και αρχίσουν να συστήνουν "τάγματα εφόδου" που θα τρομοκρατούν τις γειτονιές, τί θα πρέπει να κάνει ο κόσμος; Σε αυτήν την περίπτωση η δημιουργία ομάδων αυτοπροστασίασ, ή όπως αλλιώς είναι να λέγονται, δεν είναι επιβεβλημένη; Σε αυτή την περίπτωση η χρήση βίας δεν είναι μονόδρομος;

    Να θυμίσω ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπως στην Γερμανία, αλλά και μετά την Βάρκιζα, το να κάθεσαι απλά και να τις τρως χωρίς να χρησιμοποιήσεις και εσύ βία, είναι τουλάχιστον αυτοκτονικό, γιατί οι αντίπαλοι σου δεν πρόκειται να σταματήσουν παρά μόνο μετά την τελική σου εξόντωση. Και επειδή μιλάμε για χώρες υπο κατοχή, ποιός θα μιλούσε σήμερα για την κατάσταση στην Συρία ή την Παλαιστίνη αν ο λαός δεν είχε απαντήσει με βία στην βία που υφίστανται;

    Το πρόβλημα της βίας σε συνθήκες επανάστασης είναι ιδιαίτερα δύσκολο και εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν παρα μόνο για Ράμπο του καναπέ. Προφανώς και πρέπει οι απεργίες, η οργάνωση στις γειτονιές και οι καταλήψεις, αλλά και όλες οι υπόλοιπες ενέργειες όχι μόνο να μην αποδυναμωθούν αλλά να στηριχτούν ακόμα παραπάνω, όμως το ερώτημα παραμένει: Τί κάνουμε όταν ο εχθρός έχει αποφασίσει την τελική μας εξόντωση με χρήση βίας και τρομοκρατίας και έχει με το μέρος του την αστυνομία και το δικαστικό σύστημα;

    Απόστολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταφέρουμε τον αγώνα και την αντιπαράθεση στις ζωτικές ανάγκες της κοινωνίας και του λαού, εκεί δηλαδή που κανείς δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Έτσι μονιάζει ο λαός και αποκτά αγωνιστική διάθεση.

      Διαγραφή
  7. Πολυ σωστα ολα αυτα, αλλα το ερωτημα παραμενει:
    Πως μπορουμε ΣΗΜΕΡΑ να φτιαξουμε ενα αληθινο αντιφαιστικο μετωπο; Πως μπορουμε να απομονωσουμε τη ΧΑ και τις συμμοριες της; Πως μπορουμε εμπρακτα να το κανουμε αυτο και σημερα;

    Γιατι η απαντηση δεν μπορει να ειναι οι λειτουργικες καταληψεις και η γενικη πολιτικη απεργια. Ουτε θα προσχωρησει μαζικα ο κοσμος στο ΕΠΑΜ η σε καποιο αλλο πολιτικο χωρο που αρθρωνει αντιφασιστικο λογο. Συμφωνω οτι ολα αυτα που λετε ειναι η λυση για την ανατροπη των μνημονιων, και η αρχη λυσης της οικονομικης κρισης. Αλλα αυτο αν γινει, δεν θα γινει τοσο γρηγορα οσο θα θελαμε. Η συνειδητοποιηση του κοσμου ειναι βραδυτερη και μεχρι να καταλαβουν οι πλατειες μαζες την αναγκαιοτητα μιας γενικης πολιτικης απεργιας, θα κυλησει πολυ νερο στο αυλακι. Και αυτο το νερο δεν πρεπει να κυλησει με τη ΧΑ οπως δρουσε μεχρι σημερα.
    Αντιθετα, μετα τα χθεσινα και ο τελευταιος ανιδεος ελληνας που δεν ειναι νεοναζι εχει καταλαβει περι τινος προκειται και πλεον αναλαμβανει τις ευθυνες του για τη ψηφο του και τη πραξη του.
    Σημερα ειναι υπερωριμες οι συνθηκες για να απομονωθει η ΧΑ και να εκκαθαριστει η αστυνομια απο τους φασιστες που τη συνδεει ομφαλιος λωρος.
    Και σε αυτο το μετωπο μπορουν να συμπαραταχθουν και ατομα, βασεις, πολιτικοι χωροι που δεν εχουν συμφωνησει ως προς το τι καθεστως μας κυβερνα σημερα, ως προς το πως πρεπει να βγουμε απο την κριση, ως προς την αναγκη ανατροπης του καπιταλισμου κτλπ κτλπ.
    Πρεπει να φτιαχτει πραγματικο Αντιφασιστικο μετωπο ΣΗΜΕΡΑ. εχουμε ηδη αργησει..

    Genhevicious

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος οφείλει να είναι ο κεντρικός στόχος σήμερα; Η ΧΑ ή το καθεστώς; Το καθεστώς. Μόνο με την ανατροπή του καθεστώτος ξεμπερδεύεις και με συμμορίες σαν την ΧΑ. Ξεχνάς ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο κλιμάκωσης αγώνων μέσα στην ίδια την κοινωνία, η οποία μέχρι προχθές συζητούσε πώς θα ξεμπερδέψει με την κατάσταση αυτή. Που θέλουν τώρα να την οδηγήσουν; Να μιλάει μόνο για ΧΑ και να διχαστεί με αυτήν ως διαχωριστική γραμμή. Από που κι ως που εμείς πρέπει να το επιτρέψουμε; Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα υποστεί το κίνημα ανεπανόρθωτη ήττα.

      Διαγραφή
    2. Σε παρακαλώ ξαναγραφτο καμια πενηνταρια φορές μπας και το καταλάβουν γιατι θα τρελαθούμε .
      ΠΑΡΗΣ

      Διαγραφή
    3. Παλι τα ιδια..
      Να το ξαναγραψω γιατι δεν εγινε κατανοητο μαλλον:
      Οταν με το καλο ανατραπει το καθεστως (οπου καθεστως οχι μονο η σημερινη κυβερνηση, αλλα και οσες επομενες με την ιδια πολιτικη ερθουν), το μνημονιο, βγουμε απο το Ευρω, ισως την ΕΕ, κανουμε συντακτικη εθνοσυνελευση και στραφουμε στην αυτοδυναμη αναπτυξη της οικονομιας, ειναι προφανες οτι θα εξαναφανιστει η ΧΑ και το ποσοστο της θα παει πισω στο 0.02% που ειχε.

      Επειδη ομως αυτο αργει (και οποιος δεν το βλεπει εθελοτυφλει. Περιλαμβανει και εσας Κ Καζακη αυτο αν δεν το βλεπετε) και θα εχει παρα πολλα επεισοδια μεχρι να ολοκληρωθει, αν ολοκληρωθει, δεν μπορουμε να περιμενουμε και να θρηνησουμε εκατομβες νεκρων απο τα μαχαιρια των τραμπουκων. Το αντιφασιστικο μετωπο μπορει να ειναι ενας παραλληλος αγωνας σε ολους τους αλλους και να ειναι αποτελεσματικος αφου μπορει ΣΗΜΕΡΑ να συσπειρωσει το 90% της κοινωνιας που εχει διαμετρικα αντιθετες αποψεις για το πως θα βγουμε απο την κριση, διαφορετικο βαθμο συνειδητοποιησης αναγκης νομισματος και αλλων παραμετρων, αλλα εχει συνειδητοποιησει πλεον βαθια το ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ: οτι ο φασισμος ειναι εχθρος του και ειναι διατεθειμενος να τον πολεμησει..

      αν βαζουμε σημερα προαπαιτουμενο για το αντιφασιστικο μετωπο απο τα κατω τη συμφωνια σε κεντρικους αξονες εξοδου απο την κριση το καιμε και παιζουμε με τις ζωες και αλλων ανθρωπων..


      Genhevicious

      Διαγραφή
    4. Ποιος είναι ο φορέας του φασισμού; Η ΧΑ ή το επίσημο καθεστώς εξουσίας; Ποιος ενισχύει την ΧΑ με χρηματοδοτήσεις και άλλα; Το καθεστώς. Πώς θα αντιμετωπίσεις την ΧΑ χωρίς την ανατροπή του καθεστώτος; Θα κυνηγάς απλά την ουρά σου χωρίς αποτελέσμα. Και ποιος σου είπε ότι αργεί η ανατροπή; Ποιος έχει τέτοιο χρονόμετρο; Δεν σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η δολοφονία έγινε ακριβώς την εποχή που η κοινωνία εγκυμονεί το μεγαλύτερο απεργιακό ξέσπασμα των τελευταίων χρόνων; Ξεχνάς επίσης ότι πολλοί κλάδοι βρίσκονται ήδη στον δρόμο; Ξεχνάς ότι σιγά-σιγά κατακτά τις πολύ πλατειές μάζες η γενική πολιτική απεργεία με λειτουργικές καταλείψεις εργοστασίων και υπηρεσιών. Στην Χαλκίδα ήδη ξεκίνησαν. Τι θα τους πούμε; Συγνώμη, αλλά επειδή αργεί η ανατροπή, ας κάνουμε μια παράκαμψη να τσακίσουμε την ΧΑ και επανερχόμαστε; Είναι σοβαρή πρόταση αυτή;
      Πότε και που υπήρξε στην ιστορία του κινήματος αντιφασιστικό μέτωπο μακριά από τους αγώνες του λαού και της εργατικής τάξης για τα πολιτικά αιτήματά της; Εγώ γνωρίζω ότι δεν υπήρξε ούτε ένα αντιφαστικό μέτωπο στην ιστορία. Υπήρξαν μόνο ενιαία ή λαικά μέτωπα με σκοπό την κατάκτηση της δημοκρατίας των μαζών και την ανατροπή του καθεστώτος που γεννούσε τον φασισμό.
      Όλα τα άλλα ήταν παγίδες αποπροσανατολισμού για το κίνημα. Όταν κάποιος χρησιμοποιεί ένα ρόπαλο για να σου ανοίξει το κεφάλι, δεν θεωρείς το ρόπαλο κύριο αντίπαλο, αλλά αυτόν που το κραδαίνει. Κι αυτός που το κραδαίνει είναι η ΧΑ κι όσο το κίνημα ασχολείται κυρίως ή μόνο μ' αυτήν, το καθεστώς θα περνά νόμους και διατάξεις για να μας δέσει όλους μας. Αυτό θέλουμε;

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα Δημήτρη, νομίζω σε αυτό το σχόλιο σου τα λες όλα ,τι πραγματικα επιδιώκει το σάπιο σύστημα...

      Διαγραφή
    6. Ξύπνα!
      Οι πραγματικοί φασίστες είναι αυτοί που επιβάλουν τα μνημόνια.
      Η χρυσή αυγή είναι απλώς ένας γραφικός αντιπερισπασμός.

      Διαγραφή
  8. http://zaxariadis.blogspot.gr/2010/12/blog-post_1572.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άνδρες και γυναίκες, παλληκάρια και κορίτσια, παιδιά και γέροι, όλοι έχουν τη θέση τους στη Μ.Λ.Α. Παντού όπου η χίτικη δολοφονία ή μοναρχοφασίστας ληστής και βιαστής, παντού όπου ο μαυρομετωπίτης τρομοκράτης σηκώνει το οπλισμένο χέρι του -αδιάφορο αν κρατά όπλο, πιστόλι, μαχαίρι, σιδερογροθιά, κλομπ, βούρδουλα, ξύλο είτε πέτρα- για να χτυπήσει πρέπει το χέρι αυτό να πέφτει χάμω μαυρισμένο, σπασμένο, παράλυτο. Κάθε βιαστής οποιοσδήποτε και αν είναι, πρέπει το έγκλημά του να το πληρώνει με τη ζωή του.

    Κάθε δημοκρατικός πολίτης, που δέχεται επίθεση από μοναρχοφασίστα τρομοκράτη πρέπει να δίνει την απάντηση που αξίζει. Είναι χίλιες φορές πιο αντρίκιο και δημοκρατικό να δέρνω παρά να δέχομαι καρπαζιές. Γιατί είναι χίλιες φορές πιο χρήσιμο για το λαό, την Ελλάδα, το έθνος και τη Δημοκρατία, το δολοφόνο που έρχεται να μου αφαιρέσει τη ζωή, να τον προλαβαίνω εγώ και να τον ξαπλώνω χάμω. Η άμυνα ενάντια στη δολοφόνα τρομοκρατία του μοναρχοφασισμού με τα ίδια του τα μέσα είναι το πιο άγιο, το πιο ιερό, το πιο απαραβίαστο δημοκρατικό καθήκον. Απ' την άσκηση του καθήκοντος αυτού οι άνθρωποι φαίνονται αν είναι δούλοι για λεύτεροι.

    Αν τα λεύτερα έθνη στο δολοφόνο έγκλημα του χιτλεροφασισμού δεν απαντούσαν με τα ίδια και με καλύτερα μέσα, σήμερα θάταν όλα αφανισμένα.

    Αυτό που ισχύει για το έθνος ισχύει και για τα άτομα. Γιατί όταν οι δημοκρατικοί πολίτες σαν άτομα ξέρουν να υπερασπίζουν τη ζωή τους τότε είναι σε θέση να σώσουν και τη λευτεριά και τη Δημοκρατία σαν έθνος.

    Παντού λοιπόν Μαζική Λαϊκή Αυτοάμυνα σαν υπέρτατη δημοκρατική υποχρέωση. Όταν οι άλλοι δε θέλουν, τότε εμείς πρέπει και μπορούμε να σωφρονίσουμε το μοναρχοφασισμό και τη δολοφονική τρομοκρατία του.
    Αυτο ειναι του Ν Ζαχαριαδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιες συνθήκες το έγραψε; Τότε το κίνημα - γιατί ήταν κίνημα κι όχι ψόφιες ομάδες φανατικών - είχε 20-30 θύματα την ημέρα από τις μοναρχοφασιστικές συμμορίες. Είναι ίδια η κατάσταση; Ή θα πρέπει να την οδηγήσουμε εκεί πριν της ώρας της; Ο στόχος μας πρέπει να είναι η αγωνιστική ενότητα του λαού με σκοπό να μην οδηγηθούμε σε ένα τέτοιο μακελειό που θα κάνει τον εμφύλιο αναπότρεπτο.

      Διαγραφή
  10. Μια ανάλυση που ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό στην περίπτωσή μαΣ σήμερα. http://tvxs.gr/news/user-post/i-pali-enantia-sto-fasismo-leon-trotski-1936

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kάποιοι παρακολουθώντας το επικοινωνιακό παιχνίδι των ΜΜΕ δε μπορούν ακόμα να δουν τι κρύβεται από πίσω.ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕτους,πάντα παίζουν "στο δικό τους γήπεδο",και είναι "επιστήμονες"στο να σκορπάνε τη σύγχυση,να δίνουν το προφίλ που θέλουν στον κάθε φορέα ή πρόσωπο...και ενίοτε να λένε αλήθειες(συνήθως μισές)για να ξεγελάνε τον κόσμο με τη μορφή των διαπιστώσεων και ποτέ των λύσεων υπέρ του λαού.Το παιχνίδι παίζεται με όρους life style και στείρας αντιπαράθεσης .Όλα για το θεαθήναι,κι ουσία μηδέν.Όσο τους παρακολουθείτε τόσο κακό κάνετε στην ψυχή και το μυαλό σας...Αρέσκονται στο άσπρο-μαύρο,κάνουν αρνητική διαφήμιση στη Χ.Α για να την περάσουν στη συνείδηση του οργισμένου θεατή ως "αντισυστημική δύναμη"...Έλεος!Πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι είναι δημιούργημά τους,κι ότι ΟΛΟ το κομματικό σύστημα ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ.Ακόμα να ξεχωρίσουμε ποιος είναι τι;Κι οι εκλογές δική τους φιέστα είναι.Όποιον κι αν ψηφίσεις,τον ελέγχουν.Αν δε γίνουμε όλοι μια γροθιά σε ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΆΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ενός συνειδητοποιημένου κι αποφασισμένου λαού,τελειώσαμε.ΌΛΟΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπάρχει φόβος;
    Ποιά είναι η απειλή;

    ---------


    Είμαι φασίστας, είσαι φασίστας, πιό είναι το πρόβλημα;

    ----------------


    Το κράτος είναι απαραίτητο;
    Έχεις ανάγκη από κάποιον να καθορίζει την ζωή σου;
    Πολλοί έχουν επιλέξει να είναι θύματα, εγώ νομίζω ότι κερδίζουν κάτι από αυτό.

    Θα μπορούσες να επιλέξεις να είσαι εσύ ο κύριος της ζωής σου και του κόσμου σου, αντί να επιλέγεις κάποιους έξω από εσένα ως υπεύθυνους.
    Θα μπορούσες επίσης να επιλέξεις την συνεργασία με κάποιους ανθρώπους, που ομοιάζουν ή ταιριάζουν τα ενδιαφέροντά σας.
    Θα μπορούσες να αποδεχτείς την διαφορετικότητα και ταυτοχρόνως να σεβαστείς τις προτιμήσεις σου.
    Η σύγκρουση ποτέ δεν θα εξαφανιστεί στο εκδηλωμένο κόσμο, όταν προκύψει μια αντιπαράθεση θα ήταν πιό εποικοδομητικό να αποφασίσεις συνειδητά για την εμπλοκή σου ή όχι. Θα μπορούσες να εφαρμόσεις το "μηδέν άγαν" (όχι υπερβολές) και στην βία και στην ειρήνη.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Καζάκη, λέτε για λειτουργικές καταλήψεις.
    Έχω το γιο μου στο νηπιαγωγείο και δεν έχουν νηπιαγωγούς οπότε και τα τμήματα υπολειτουργούν. Θα κάναμε κάτι πιστεύετε με μια κατάληψη;Θα ιδρώσει το αυτί κανενός από τους "πάνω" αν δε γίνονται μαθήματα; Δε το νομίζω και πολύ φοβάμαι ότι δε θα κάνουμε έτσι τίποτα.
    Ελπίζω να μου απαντήσετε ότι κάνω λάθος και ότι μπορεί να γίνει κάτι.
    Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς και θα ιδρώσει. Λειτουργική κατάληψη σημαίνει παίρνω στα χέρια μου το νηπιαγωγείο και απαιτώ εγώ ο γονιός να λειτουργεί δωρεάν και να ανοίξει σ' όλη την γειτονιά, σ' ολες τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. Ταυτόχρονα καλώ γονείς και νηπιαγωγούς να ενισχύσουν την δύναμη του νηπιαγωγείου με σκοπό να εξυπηρετηθούν όλες οι οικογένειες. Από κει και πέρα η κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να αναλάβει τα υπόλοιπα. Για φανταστείτε να γενικευτεί κάτι τέτοιο. Τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία να γίνουν χώροι συγκέντρωσης παιδιών, γονιών, εκπαιδευτικών που καλούν την κοινωνία να ξεμπερδέψει με το καθεστώς; Ξαναδημιουργείτε η γειτονιά και μάλιστα με αγωνιστικό τρόπο. Όχι απλά ιδρώνει το αυτί τους, αλλά τρέμουν μια τέτοια εξέλιξη. Γι' αυτό και εμπιστεύονται τους συνδικαλιστές να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

      Διαγραφή
  14. Λέτε: "Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν είναι υπόθεση φανατισμένων ομάδων που διψούν για εκδίκηση. Είναι υπόθεση όλου του λαού που παλεύει για δημοκρατία, περισσότερη δημοκρατία, αληθινή δημοκρατία", ωραία πως θα το κάνει αυτό ο λαός εδώ και τώρα, δεν πρέπει το λαϊκό κίνημα, σε αυτή τη συγκυρία που αποκαλύπτεται ο ρόλος της ΧΑ, να πιέσει να παρθούν άμεσα μέτρα εναντίον της; Να σταματήσει η ΧΑ να διεισδύει στα σχολεία, στις λαϊκές γειτονιές και να αποπροσανατολίζει τον λαϊκό κόσμο;
    Έχετε δίκιο ότι τη ΧΑ την χρησιμοποιούν όλοι, η ΝΔ-Πασοκ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ οι πάντες, αλλά πια δεν είναι η συμμορία του 0,2%, αλλά στις εκλογές πήρε 7% και οι δημοσκοπήσεις την εμφανίζουν στο 12% έως 15%, πότε θα χτυπηθεί η Χρυσή Αυγή; Αν δεν χτυπηθούν τώρα, που ήδη έχουμε αργήσει σημαντικά, θα έπρεπε να χτυπηθούν πριν χρόνια, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και ο αποπροσανατολισμός του λαού θα διογκωθούν, άρα και εσείς μην λέτε ότι το "αντιφασιστικό μέτωπο" ευνοεί τους χορηγούς της Χρυσής Αυγής. Η αποδυνάμωση της Χρυσής Αυγής ευνοεί πρώτα και κύρια τις λαϊκές δυνάμεις, αν τώρα το εκμεταλλευτούν και κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις τι να γίνει με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να γίνει το Κίνημα των Αγανακτισμένων γιατί μετά το καρπώθηκαν εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΧΑ και οι ΑΝΕΛ.
    Νομίζω ότι με την κατακλείδα σας λέτε ότι θα έλεγε κανα τροτσκιστικό γκρουπούσκουλο που σε κάθε περίπτωση έχει τη μια και μόνη λύση, γενική απεργία, το κάθε πράγμα κε Καζάκη στην ώρα, τώρα είναι η ώρα να χτυπηθεί η Χρυσή Αυγή, ας αποδυναμωθεί αυτή και οι λαϊκές δυνάμεις θα μπορέσουν να προχωρήσουν. Γιατί τι να την κάνεις τη Γενική Απεργία, όταν η Χρυσή Αυγή δεν θα έχει μόνο ένα οργανωμένο Τάγμα Εφόδου, όπως στη Νίκαια, αλλά 20-30 ακόμα στην Αθήνα, θα πηγαίνεις να κάνεις απεργία και θα στην πέφτουν 30-40 μαχαιροβγάλτες. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι το ΕΠΑΜ με την ενεργητικότητα και την εμπερία από κινήματα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να δημιουργηθεί τώρα το αντι-φασιστικό μέτωπο πριν να είναι πολύ αργά.
    Γιάννης Ζερβάκης Κερατσίνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστε μου πότε και που υπήρξε αντιφασιστικό μέτωπο μακριά από τους μαζικούς αγώνες του λαού για δημοκρατία και ευημερία; Πού και πότε; Πουθενά. Όπου έγινε προσπάθεια να γίνει κάτι τέτοιο απέτυχε παταγωδώς, ή χρησιμοποιήθηκε από αστικές δυνάμεις για να αποπροσανατολίσει τον λαό.
      Η ΧΑ δεν διαθέτει ακόμη τάγματα εφόδου που να απειλούν το μαζικό λαικό κίνημα. Μην μεγαλοποιούμε την κατάσταση. Πρόκειται για θρασύσειλες συμμορίες που δρουν μόνο εναντίον εύκολων στόχων.
      Αυτό που λέω στην κατακλείδα είναι αυτό που κληροδότησε ως μάχιμη εμπειρία εναντίον του φασισμού ολόκληρη η ιστορία του εργατικού και λαικού κινήματος. Καμιά - το τονίζω αυτό - καμιά μάχιμη οργάνωση του εργατικού και λαικού κινήματος δεν έφτιαζε αντιφασιστικό μέτωπο έξω από τους μαζικούς λαικούς αγώνες για δημοκρατία και για τα άλλα άμεσα αιτήματα. Συγνώμη, αλλά αυτά που προτείνεται είναι πρωτοφανή για την ιστορική εμπειρία του κινήματος. Η λογική του αντιφασιστικού μετώπου παράλληλα ή μακριά από τον αγώνα του λαού για ανατροπή είναι τακτική ήττας και βασίζεται στη μικροαστική λογική της αντεκδίκησης. Ρίχνει νερό στο μύλο της αντίδρασης γιατί ο κύριος εχθρός παραμένει ανέπαφος, όταν το μέτωπο στρέφει τα βασικά πυρά του απλά και μόνο στα τσιράκια του, δηλαδή τη ΧΑ.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Ζερβάκη. Πότε πρέπει ν' αντιδράσουμε απέναντι στο φασισμό; Όταν θα ξεκινήσει ένας νέος εμφύλιος κ το αίμα χιλιάδων αθώων θα ρέει στους δρόμους; Όσοι υποβαθμίζουν τον κίνδυνο της νεοναζιστικής συμμορίας, θυμίζουν τη ρητορική του ΚΚΕ, που συχνά σε ανακοινώσεις του βάζει στην ίδια κατηγορία τη Χ.Α. με τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντισυστημικά κόμματα, που δεν κατέχουν τη μοναδική συνταγή σωτηρίας όπως το ιερατείο του Περισσού.
      Και όχι, το δίλημμα δεν είναι "Αριστερά ή Δεξιά" όπως χυδαιολογούσε σχετικά πρόσφατα η εφημ. Αυγή, ενισχύοντας ανεύθυνα το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, μόνο κ μόνο για ν' ανέβουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.
      Το δίλημμα είναι φασισμός ή δημοκρατία. Κ γι' αυτό απαιτείται ενότητα του λαού πέρα από ιδεοληψίες κ αγκυλώσεις.

      Διαγραφή
    3. Πρεπει να καταλαβουμε ολοι μας, η ΧΑ δεν ειναι ολος ο φασισμος σ αυτη τη χωρα. Ο φασισμος ειναι το επισημο πολιτικο συστημα κι η ΧΑ ειναι ενα κομματι του.
      Αν θες να πολεμησεις ολο τον φασισμο, δεν πρεπει να πολεμησεις ενα κομματι του, αλλα ολο τον φασισμο.

      Αρα ο στοχος ειναι η πληρης ανατροπη ολου του πολιτικου κατεστημενου. Ετσι εξαφανιζεται ο φασισμος μια και καλη, μαζι και η ΧΑ γυρνωντας στο 0,02%, οπως τοτε που εκαναν πορειες 300 ατομα ολα κι ολα και γελαγαν ολοι μαζι τους.

      Πολεμωντας την ΧΑ κανεις μια τρυπα στο νερο κι αυτο το νερο πεφτει στο μυλο του εμφυλιου. Ο εχθρος ειναι η επισημη πολιτικη καθεστικυα ταξη.
      Οσοι μιλανε σαν τον κ.Καζακη δεν υποβαθμιζουν τον κινδυνο, αλλα τον τοποθετουνε στο σωστο του πλαισιο.

      Βαλτε το καλα στο μυαλο σας: Ο εχθρος ειναι το επισημο πολιτικο κατεστημενο και οχι το τσιρακι της.

      Διαγραφή
  15. Λιγο ασχετο με το αρθρο αυτο αλλα θα ηθελα να σας ρωτησω κ.Καζακη για το χρυσο δηναριο που σχεδιαζε να εισαγαγει ο Κανταφι. Διαβασα καποια κειμενα οτι αυτη ισως ηταν και η αιτια ανατροπης του καθως θα επεφερε τεραστιο πληγμα στο διεθνες τοκογλυφικο συστημα και οι ελιτ χρηματοδοτησαν την εξεγερση και μετα τον ανετρεψαν με βομβαρδισμους. Οπως επισης και ο Σανταμ που σχεδιαζε λιγο πριν την αμερικανικη εισβολη την αλλαγη απο χρηση δολλαριου σε ευρω για τη πωληση πετρελαιου.
    Τι γνωριζεται γιαυτα?

    Αν οντως ισχυει κατι τετοιο, ειναι καλυτερα για ενα εθνικα κυριαρχο κρατος να κανει μια τετοια κινηση οσο πιο αθορυβα γινεται? Οι ελιτ μπορουν να βρουν οποιαδηποτε αφορμη και προβοκατσια ωστε να οργανωσουν εισβολη οπως φανηκε και απο τη Συρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για εισβολή δεν αρκεί μια προβοκάτσια. Αυτό δείχνει το παράδειγμα της Συρίας, της Λιβύης και άλλων χωρών. Απαιτείται μια διαλυμένη χώρα, ένας διασπασμένος λαός κι ένα καθεστώς όχι ιδιαίτερα φιλολαικό για να μην πούμε τίποτε χειρότερο. Όσο για το χρυσό δηνάριο, θεωρώ ότι πρόκειται για τις γνωστές ιστορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτιο. Τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των μεγάλων είναι πολύ ευρύτερα από το να σταματήσουν ένα καθεστώς σαν τον Καντάφι από το να εκδώσει χρυσό δηνάριο.

      Διαγραφή
  16. Να αγιάσει το στόμα σου...
    Οι ανάγκες του κόσμου είναι κοινές άρα εκεί μπορεί να στηριχτεί το Παλλαικό των αιτημάτων είτε κοινωνικών είτε πατριωτικών είτε οικονομικών ( για μένα είναι αλληλένδετα).
    Το σημαντικό όμως για αυτή την συλλογικότητα είναι να υπαρχει και κοινός αξιακός κώδικας. Μόνο έτσι θα χτιστεί κάτι καινούριο γερό και όμορφο. Να είναι κοινή αξία για όλους το Δίκαιο το Αγαθό η Δημοκρατία κλπ. Ετσι ώστε από καθαρά ταξικά που είναι τώρα να γίνουν αξίες παλλαικές για όλους και σε όλα. Με αξιακό κώδικα υψηλό και κοινό μπορούμε να ονειρευτούμε το μέλλον μας μαζι με τον διπλανό μας και να χτίσουμε καλύτερη κοινωνία και πατρίδα.
    Και πάλι να σαι καλά για τα κείμενα που μας δίνεις, είναι εμπνευσμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δημητρη σε διαβαζω καιρο και σε εχω ψηφισει κιολας.εγω μενω στη λαρισα.προσφατα μια φιλη απο την αθηνα που ειπε, οτι τον μαιο συμετειχες σε συγκεντρωση της χρυσης αυγης,στο νεο ηρακλειο.σε ειδε κιολας για ενα μισαωρο,και μετα εφυγε.αληθευει αυτο?η σε μπερδευει με αλλον?μου φανηκε απιστευτο οταν μου το ειπε.απαντησε μου αν θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για ανισόρροπη. Διαφορετικά δεν εξηγείται. Αν είναι ποτέ δυνατό να βρεθώ εγώ σε συγκέντρωση της ΧΑ. Ποιο εύκολα θα μπορούσες να δεις τον Κουτσούμπα ή τον Τσίπρα - που λέει ο λόγος - σε μια τέτοια συγκέντρωση, παρά εμένα.

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα η φιλη σου ειναι μια απο τις ξανθές που πάνε στις συγκεντρώσεις της χα...

      Διαγραφή
  18. δημητρη συμμετειχες τον μαιο σε συγκεντωση της χρυσης αυγης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι με τα καλά σου; Τα έχεις χάσει παντελώς;

      Διαγραφή
    2. Γεια σου κ Καζακη

      Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι θεωρεις υποχρεωση σου να απαντας στον καθε προβοκατορα. Και μαλιστα στα σοβαρα.

      Εισαι στοχος εδω και σχεδον 3 χρονια. Και αυτο συμβαινει επειδη ξεκαθαρα η προταση σου ειναι η μονη που μπορει να ανατρεψει τα σχεδια του συστηματος για την εκποιηση της χωρας.

      Και καλα οι καλοστημενες παγιδες με "στενους φιλους", "συνεργατες", "συναγωνιστες", πολιτικους "συμμαχους". Αλλά και σε προβοκατορες σε διατεταγμενη; Και σε τρολ; Να τους αποδειξεις τι; Οτι δεν εισαι ελεφαντας;

      Αν θες την συμβουλη μου, απλα μην ασχολεισαι.

      Φιλικα

      Γιωργος

      Διαγραφή
  19. Αυτοί οι γελοίοι παίζουν επίτηδες με τα νεύρα μας....Έχετε διαβάσει κι ακούσει τι είπε κατα καιρούς ο άνθρωπος;ΈΛΕΟΣ!Έχει εκτεθεί κγια όλους μας άπειρες φορές λέγοντας μόνο αλήθειες ,γιατί είναι κάτι παραπάνω από παλικάρι,και...τι να πω!Τόση διαστροφή;Η λάσπη ευτυχώς ποτέ δεν πιάνει όταν προσβάλλει την αλήθεια και γυρίζει πίσω σε αυτόν που την εκσφενδονίζει...Εδώ καιγόμαστε και πρέπει όλοι μας να είμαστε συμμέτοχοι στους αγώνες των απεργών που πρέπει να ΓΕΝΙΚΕΥΤΟΥΝ ΜΕ κάθε θυσία.Πετάξτε τα σκουπίδια από το μυαλό και τις καρδιές σας,κι ελάτε όλοι μαζί να δώσουμε την ενέργεια και τις δυνάμεις μας για το καλό όλων μας .Τώρα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται ΔΡΑΣΗ στην κατεύθυνση της ενότητας και προπαντός να μη χάνουμε το στόχο...ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ...Ε.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δημήτρη άφησε τους να κολυμπούν στα δηλητήρια και το βόθρο που δημιούργησαν.Αγνόησε τους.Την αλήθεια τη ξέρουμε,είναι επανάληψη των σκοτεινών εποχών μετά αλλά και λίγο πριν τη Γερμανική κατοχή.Αυτοί είναι γκαραντί προδότες,τέτοιοι προδότες που καπηλεύονται τα ελληνικά δίκαια υπήρξαν κατά καιρούς στη ματωμένη ελληνική ιστορία.Απίστευτοι και τραγικοί,γραφικοί και διεφθαρμένοι μέχρι τα κύτταρα.Απορίας άξιο που υπάρχουν νέοι έλληνες οι οποίοι τους υποστηρίζουν,θα πρεπε σαν ανοιχτά μυαλά και μορφωμένοι να τους φτύνουν κάθε μέρα.Τέτοια σκουλήκια σάπισαν την Ελλάδα,τη κατατρώγουν και δε μπορεί να ανασάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε 11.25 Ο αγώνας σήμερα πρέπει να είναι κοντά σε όλους όσους ξεσηκώνονται ενάντια στο φασισμό που ζόύμε.Ο αγώνας πρέπει να είναι για την ανατροπή τους,κι επομένως να κλείσει κάθε ροή χρήματος προς τους δυνάστες.Αυτό θα γίνει με το λαικό ξεσηκωμό,ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,με λειτουργικές καταλήψεις και στάση πληρωμών...Σε αυτό το σκοπό πρέπει σήμερα να δώσουμε τη μάχη για να ανατραπεί το φασιστικό μέτωπο της ντροπής και της απάτης ...ΌΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Όλα η ίδια η ζωή τα ξεκαθαρίζει.Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΌς ΑΓΏΝΑς ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΡΚΉς ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌς ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΠΡΏΤΑ ΕΠΊΠΕΔΟ...σΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.Όλοι οργανωμένοι σε Ενιαίο ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ θα νικήσουμε το μαύρο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να έχεις δίκιο, εγώ δεν είμαι τόσο αισιόδοξη. Το παρακράτος ήταν πάντα ισχυρότερο από τη λαϊκή βούληση. Ελπίζω πάντως σε μια συστράτευση όλων των δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, που θα μπορούσαν να κατέβουν συντεταγμένα στις επόμενες εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο, π.χ. ΕΠΑΜ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Εύχομαι κ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κόψει επιτέλους τον ομφάλιο λώρο με τα κομματικά παραμάγαζα της Αριστεράς κ να ενωθεί με τα παραπάνω κινήματα.
      Ας μην ξεχνάμε ότι η φασιστική συγκυβέρνηση εμφανίζει ένα ενιαίο, αρραγές μέτωπο, παρόλο που απαρτίζεται από διαφορετικά κόμματα. Ο λαός γιατί να είναι διασπασμένος;

      Διαγραφή
  22. Για όσους προβληματίζονται με τούς φασίστες.

    Αν ο φασίστας είναι αυτός που σκοτώνει τους συνανθρώπους του, τότε εσύ τι θα κάνεις τον φασίστα εν θερμώ και τι θα κάνεις τον φασίστα εν ψυχρώ;
    Ότι θα κάνεις θα το κάνεις μόνος σου ή θα θελήσεις και την βοήθεια άλλων; Η βοήθεια των άλλων πόσο περίπλοκη μπορεί να γίνει; Τι ανταλλάγματα θα ζητήσουν οι άλλοι για τις υπηρεσίες τους;

    Αν κάποιος έχει σκοτώσει για αυτοάμυνα πως θα το κρίνουμε, ιδίως όταν δεν είμαστε παρόν στο μοιραίο γεγονός, τι άλλες περιπλοκότητες πρέπει να δημιουργήσουμε για την δικαιοσύνη, δικαστές, δικηγόρους, αστυνομικούς, μάρτυρες. Τι θα ζητήσουν και τι θα ζητούν αυτοί για αντάλλαγμα. Αν οι δικαστές και οι δικηγόροι βγάζουν τα προς το ζείν από την ύπαρξη φόνων τότε υποσυνείδητα θα υποστηρίζουν την διαιώνιση αυτών.

    Κι αν εσύ σκοτώσεις, εν ψυχρώ, κάποιον που θεωρείς φασίστα, αμέσως και εσύ θα θεωρηθείς φασίστας από κάποιους που θα θεωρήσουν ότι αφαίρεσες μια ανθρώπινη ζωή.

    Πώς θα τα αντιμετωπίσεις όλα αυτά τα παρατράγουδα; πως οι ανθρωπότητα έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει όλα αυτά και που έχει οδηγηθεί; Μάθαμε κάτι από ότι συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα; Πως οι κυβερνώντες θα εκμεταλλευτούν το πόλεμο κατά των φασιστών; ποιοί θα θεωρούνται φασίστες;

    Πολλά τα ερωτήματα!
    Αν μπορείς βρες πιό αποτελεσματικούς τρόπους, να θυμάσαι όμως να κρίνεις τον εαυτό σου με τα ίδια κριτήρια που κρίνεις και τους άλλους.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Mallon den paratirise h filh sou oti oi XA einai patatokefaloi xourismenoi enw o Kos Dimitris einai makrimalhs. Pote phge h filh sou se ofthalmiatro? Kai ti thn ekane na pareurethei se sygkendrosh XA? Rwthse thn se parakalw kai grapse rapporto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιώργος Γρυμπογιάννης21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:39 μ.μ.

    Πρόκειται για την "μαύρη" (για τους στοιχειωδώς σκεπτόμενους αριστερούς και μη) αλήθεια το ότι "Για την ηγεσία του ΚΚΕ, απ’ ότι φαίνεται, είτε δημοκρατία, είτε φασιστική δικτατορία είναι το ίδιο και το αυτό, μιας και τα δυο φαινόμενα μπορούν να υπάρξουν στο «σάπιο καπιταλιστικό σύστημα». Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να φανατίσει τους οπαδούς της και τίποτε περισσότερο."
    Η απάντηση σε αυτή την "μαύρη αλήθεια" πρέπει να στηρίζεται κατ' αρχήν σε γενικά παραδεκτές αλήθειες όπως αυτές που το Ισχύον Δίκαιο ΟΡΙΖΕΙ.Διαφορετικά θα πρέπει να παραδεχθούμε πως ακόμα δεν έχει υπάρξει ανθρώπινη κοινωνία επί της γης και πως ο κάθε κος Κουτσούμπας θα δημιουργήσει τον Αδάμ και την Εύα κατ΄εικόνα και ομοίωση.
    Όσο για την πράγματι σωστή πρόταση:
    "Τώρα είναι ευκαιρία να κατανοήσουν όλοι ότι οι αγώνες σήμερα για να είναι μαζικοί, παλλαϊκοί και με αποτέλεσμα χρειάζονται διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης. Όχι τόσο με απεργίες χωρίς αντίκρισμα και αιτήματα που διασπούν και διαιρούν σε συντεχνίες, αλλά στη βάση της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας."
    Έχω να υποβάλλω την κατά την γνώμη μου συμμαχική και εποικοδομητική πρόταση, πως αυτή η γενική πολιτική απεργία δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί αν δεν εγκατασταθεί για τα καλά στο μυαλό των πολιτών ότι κανένα ατομικό ζήτημα δεν θα λυθεί, αν δεν αποκατασταθεί το ζήτημα της βιασμένης Δημοκρατίας, της βιασμένης Εθνικής Ανεξαρτησίας.Με εν πολλοίς διεφθαρμένο και κομματοκρατούμενο συνδικαλισμό οι πολίτες ξέχασαν τι σημαίνει ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ εργατικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ ακόμα ξέχασαν και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους, με διεφθαρμένο δε πολιτικό σκηνικό ξέχασαν τι σημαίνει ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ (να μην ασκείς δηλαδή "κυρίαρχη" πολιτική με εγγενώς εξαρτημένη νομισματική,στρατιωτική και σε μεγάλο βαθμό νομοθετική λειτουργία). Αυτές τις λεπτομέρειες πρέπει εξαντλητικά να παρουσιάσουμε στους πολίτες, όχι μόνον ως οργανώσεις/κόμματα/κινήματα, αλλά πρώτα απ' όλα ως συνειδητοί υπερασπιστές του κατακτημένου νομικού πολιτισμού, ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΪΚΑ/ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΦΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
    Τα παραπάνω δεν αποτελούν επίδειξη καμμίας εξυπνάδας αλλά πρόταση (που περιμένει απαντήσεις) έμπρακτης δημόσιας συνεργασίας και προς το ΕΠΑΜ και προς κάθε άλλο πολίτη για την διαχείριση και προβολή του δικαιϊκού/δικονομικού ζήτηματος της εσχάτης μνημονιακής προδοσίας και για τα υπόλοιπα ζητήματα διαφθοράς που μας έφεραν και μας κρατούν δέσμιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θα ήθελα να σχολιάσω το "εξω οι φασίστες από τις γειτονιές"
    και να εκφράσω τον προβληματισμό μου ως προς τις χρυσαυγίτικες ρίζες αυτού του συνθήματος.
    1)Ποιος αποφασίζει τι είναι φασιστικό και τι όχι;Μήπως ο κουκουλοφόρος που ξεπερνάει σε ζήλο τον χρυσαυγίτη και ξυλοκοπεί μέχρι θανάτου ,όποιον κρατάει ελληνική σημαία σε μια διαδήλωση;Με πρόσφατο παράδειγμα την επίθεση που δέχθηκε εκπαιδευτικός και μάλιστα σε διαθεσιμότητα,στη διάρκεια πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, από κουκουλοφόρους "αντεξουσιαστές" ,όταν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας;
    2) Πως ακριβώς θα διώξουμε τους φασίστες από τις γειτονιές;Μήπως καίγοντας τα σπίτια τους,μήπως σπάζοντας τα τζάμια από τα παράθυρά τους,μήπως βάζοντας τα παιδιά μας να δέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο,μήπως μαχαιρώνοντάς τους με στιλέτα ,μήπως στέλνοντάς τους στον άλλο κόσμο αν συνεχίζουν να αρνούνται να εγκαταλείψουν τη γειτονιά,τη πολυκατοικία ή το σχολείο;

    Μήπως τελικά όλοι όσοι εκφράζονται από τέτοια συνθήματα δεν είναι παρά η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη Χ.Α.;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω τους ίδιους προβληματισμούς με σένα Ανώνυμε (21 Σεπτεμβρίου 2013 - 3:23 μ.μ.).

      Συμπληρωματικά μπορείς να δείς προηγούμενα μηνύματα που έστειλα παραπάνω. καθώς επίσης και η θέση του Καζάκη περιέχει κάποιες ομοιότητες.

      Αλλά η λύση δεν είναι ούτε η δημοκρατία, η λύση είναι άτομα που σέβονται πρώτα τον εαυτό τους και κατά συνέπεια τους άλλους.
      Δεν είναι εποικοδομητικό για την ευτυχία του ατόμου και του συνόλου, το άτομο να θεωρεί άτομα και δυνάμεις έξω από αυτό υπεύθυνους για την ψυχολογία του και για τον κόσμο του. Αν το άτομο θεωρεί δυνάμεις έξω από αυτό υπεύθυνους τότε θεωρεί και τον εαυτό του καρυδότσουφλο στον ωκεανό, ή οι λύσεις στις οποίες κατευθύνεται οδηγούν σε πιό περίπλοκα προβλήματα. Αν πρέπει να πείσουμε τους ενδιαφερόμενους συνανθρώπους μας για κάτι είναι ότι πρέπει να σέβονται, και να εμπιστεύονται πρώτα τον εαυτό τους και μετά να ασχολούνται με τους άλλους.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

      Διαγραφή
  26. Μια 17Ν χρειαζόμασταν αλλά δυστυχώς έχουν αλλάξει οι εποχές. Αναρωτιέμαι αν θα τολμούσε τότε ο κάθε ψυχικά διαταραγμένος νεοναζί, ελεγκτης λεωφορείου ή μπάτσος να σκοτώσει συνάνθρωπο.
    Να θυμίσω σε όσους σπεύσουν να με πούνε γραφικό, οτι στις 26 Νοεμβρίου του 1985 η 17 Νοέμβρη, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Καλτεζά, ανατίναξε κλούβα των ΜΑΤ στο Κάραβελ. 1 νεκρός, 14 τραυματίες. Όσο για τους μαζικούς αγώνες κ. Καζάκη αυτοί στην Ελλάδα προσφέρουν μόνο μάρτυρες (π.χ Τεμπονέρας), ακόμα περιμένουμε να μας δώσουν δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η βία στο βάθος του χρόνου δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Η 17Ν δεν άλλαξε τίποτα, απλά κοίτα γύρω σου, ωφέλησε μόνο την άρχουσα τάξη.
      Η αλεπού θυσιάζει την ουρά της για να γλυτώσει.

      Διαγραφή
    2. Καλά εσύ χτές γεννήθηκες;
      Δηλαδή όταν υπήρχε η 17Ν δεν σκότωνε κανένας φασίστας;
      Ο Τεμπονέρας, μιάς και τον αναφέρεις, πότε σκοτώθηκε; Μετά τη διάλυση της 17Ν ή πρίν;

      Η 17Ν δεν απέτρεψε κανέναν από το να κάνει κάτι.
      Το μόνο που πέτυχε ήταν να γίνει αυστηρότερο το νομικό πλαίσιο και να κάνει την αστυνομία ισχυρότερη.

      Διαγραφή
  27. Καζακη καταντησες σαν τον Σανταμ Χουσειν..... εχεις σωσια που τον στελνεις να παρακολουθει ομιλιες και συγκεντρωσεις της Χ.Α!
    Χα Χα Χα :)))

    Εκτος θεματος ..... Δειτε αυτη το θαυμασιο βιντεο που εκανε το ΕΠΑΜ της Πατρας!

    ΒΟΗΘΕΙΑ "ΣΩΖΟΥΝ" ΤΗ ΧΩΡΑ

    http://www.youtube.com/watch?v=gjHjhv89zx0#t=150

    Μπραβο παιδια, ειδικωτερα για το μυνημα του συμβολου της Ελληνικης σημαιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οταν οι αυτοαποκαλούμενοι αντιφασίστες λειτουργούν σύμφωνα με τα χρυσαυγίτικα πρότυπα.
    Οταν ξυλοκοπούν ανελέητα ανθρώπους , κατόπιν υποδείξεως κουκουλοφόρων, "ως υπόπτους διά χρυσαυγιτισμόν ".
    Οταν ξυλοκοπούν καθηγητή σε διαθεσιμότητα σε διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη,επειδή τους έκανε παρατήρηση για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας.
    Οταν ξυλοκοπούν νεαρό στη πάτρα γιατί τους θύμισε κάποιο χρυσαυγίτη από το facebook.
    Οταν βαφτίζουν ναζι καθένα που διαφωνεί με τη μονοθεματική ιδεολογία τους (ανοιχτά σύνορα,ελληνικός ιμπεριαλισμός) .
    Οταν ποιούν τη νήσσα απέναντι στην υπέρτατη εξουσία της τρόικας και των δανειστών στα πλάισια της ..........διεθνιστικής αλληλεγγύης
    Οταν φθάνουν στο σημείο να συκοφαντούν τους ιδεολογικούς τους αντιπάλους ότι δήθεν συχνάζουν σε εκδηλώσεις της ΧΑ ,για να τους εξουδετερώσουν ,όπως συνέβη σε αυτό το νήμα με κατηγορούμενο τον Καζάκη,τη στιγμή που ο Καζάκης έχει πάρει σαφή θέση κατά του νεοναζιστικού μορφώματος σε άρθρα,ομιλίες και εκπομπές του,πολύ πριν η ΧΑ μπει στη Βουλή .
    Τότε η κοινωνία πρέπει να αυτοργανωθεί για την αντιμετώπιση και των δύο φασισμών.Οχι μόνο της ΧΑ αλλά και του αυτοαποκαλούμενου ψευδεπίγραφα αντιφα χώρου .

    Και κάτι τελευταίο
    Τον Ιούνιο του 2013 στο Παρίσι ομάδα σκινχεντς δολοφόνησε με μαχαίρι αριστερό φοιτητή των πολιτικών επιστημών
    Οι εκεί αριστερές και μη οργανώσεις συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους ,αλλά πουθενά δεν σημειώθηκαν επιθέσεις κατά αθώων πολιτών,ούτε το γαλλικό πολιτικό
    σύστημα πρότεινε τη δημιουργία συνταγματικού τόξου .Πολύ περισσότερο δεν άρχισε τη συζήτηση για αναθεώρηση του συντάγματος με σκοπό τον αποκλεισμό κομμάτων από τις εκλογές.
    Μήπως να θυμηθούμε ότι παρόμοιοι αποκλεισμοί λειτουργούν μόνο σε μπανανίες ή χούντες τύπου Μουμπάρακ ,όπου τα δικαστήρια δεν επέτρεπαν σε καμμιά πολιτική δύναμη να κατέβει στις εκλογές,με αποτέλεσμα ο Μουμπάρακ να εκλέγεται με 99,99%;
    Μήπως να περιμένουμε μετά τη ΧΑ,τα δικαστήρια να αποκλείσουν και άλλα κόμματα ,που δεν θα είναι αρεστά στη τρόικα και τους δανειστές;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη θέλω να μου λύσεις μια απορία. Ποιος ηταν εκείνος ο τύπος με τα λευκά που καθόταν δίπλα σου σε ενα παράθυρο κτιρίου του Βατικανού;

      Διαγραφή
  29. Kazaki mia fili mou se eide se proeklogiki sigentrosi tis Merkel. Forouses to poulover me tous romvous kai kratouses dilitro potiri me mpira. Eipe tha mou steilei foto. Tha se kano rezili! Tha tin stilo kai sto ardin...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ακουσα να λέγονται και διάβασα να γράφονται σημεία και τέρατα αυτές τις μέρες. Και σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να συγκριθεί το φονικό αυτό με τη βία στις Σκουριές. Αν κάποιοι φτωχοί εργάτες διεκδικούν το μεροκάματό τους εις βάρος του μέλλοντος των παιδιών τους και του τόπου τους , το κεφάλι τους δε θέλει «σπάσιμο»; Ολες οι φτωχές γυναίκες γίνονται πόρνες; Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Με συλλογικούς αγώνες αντιμετωπίζονται αυτά τα προβλήματα.
    Λένε ότι εφόσον η ΧΑ είναι κόμμα της βουλής ψηφισμένο από μισό εκατομμύριο ελληνες πολίτες δεν μπορεί να τεθεί σε απαγόρευση. Είναι δυνατόν όμως να νομοθετούν και να υπογράφουν νόμους μιας δημοκρατίας βουλευτές –ηθικοί αυτουργοί δολοφόνων; Τι κύρος θα έχουν οι νόμοι, αν υπαγορεύονται και υπογράφονται από σφαγείς; Σύμφωνα με το άρθρο σας, κύριε Καζάκη, η ηθική αυτουργία διευρύνεται. Προσκείμενοι στο Συριζα αναλυτές τοποθετήθηκαν ικανοποιητικά πάνω στο φαινόμενο του ναζισμού και στα αίτιά του , άσχετα αν με την πολιτική που σκοπεύουν να ασκήσουν δεν πρόκειται ούτε κι αυτοί να το πολεμήσουν.
    Σήμερα ακούγοντας τις προκλητικές δηλώσεις ,του Κασιδιάρη νομίζω, έπαθα σοκ. «Και να απαγορευτεί η ΧΑ θα ιδρύσουμε την Ελληνική Αυγή». Αν είναι έτσι, καμιά δημοκρατία δε μπορεί να προστατέψει τους πολίτες και καλύτερα να πάρουμε τα βουνά , όπως παλιά.
    Σκέφτηκα τα εξής που δεν ξέρω αν μπορούν να εφαρμοστούν. Αν αποδειχτεί ότι αυτοί οι επώνυμοι «κύριοι» εμπλέκονται στο φονικό αρχικά αποβάλλονται από τη βουλή και δε μπορούν να αναπληρωθούν , γιατί όλοι ενέχονται για την ηθική αυτουργία. Τους αφαιρούνται επίσης τα πολιτικά δικαιώματα.
    Επειδή η βουλή δε θα μπορέσει να αντικαταστήσει τους βουλευτές που αποβλήθηκαν το επόμενο βήμα είναι η διάλυσή της και η προκήρυξη εκλογών. Ας αποφασίσει ο λαός ποιους αντιπροσώπους θα στείλει στη νέα βουλή που θα προκύψει , που αν γίνει Συντακτική , όπως προτείνεις, θα λύσει συνταγματικά το πρόβλημα. Αυτές τις σκέψεις έκανα , δεν ξέρω αν μπορούν να εφαρμοστούν .
    Η άλλη λύση είναι δάσκαλοι και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων να διδάξουμε εθελοντικά ιστορία στους μαθητές μας –όχι μονο ελληνική αλλά και παγκόσμια- γιατί ο φασισμός παρασύρει ανθρώπους φτωχούς και απαίδευτους. Η παιδεία προσφέρει τα αντισώματα σε αυτό το νοσηρό φαινόμενο. Αυτοί ας μιλούν για εκπαίδευση, κατάρτιση για να δημιουργήσουν τις στρατιές δούλων του μέλλοντος , εμεις πρέπει να μιλάμε για ΠΑΙΔΕΙΑ .
    Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητή Βαρβάρα,με εκλογές δε λύνεται κανένα πρόβλημα,ΑΛΛΆ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ Η ΠΑΡΆΝΟΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΟΥς...ας ΞΕΦΎΓΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΑ ΣΤΕΡΕΌΤΥΠΑ ΤΟΥ ΧΘΕς.Δε ζούμε σε ομαλές συνθήκες.Μόνο με ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ θα σπάσουμε τη "ΣΥΝΈΧΕΙΑ"του κράτους,θα σπάσουμε τις δεσμεύσεις που αυτοί υπέγραψαν και θα επανιδρύσουμε το κράτος....Αυτή η μορφή της απεργίας είναι γενικός ξεσηκωμός,είναι επανάσταση λαική με στόχο τη λαική εξουσία...Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να μη μπορεί να γίνει αλλιώς.Οφείλουμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά.....Ε.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ε.Δ, Γενική πολιτική απεργία , νομίζω, σημαίνει να απεργήσουν όλοι οι εργαζόμενοι σε τόσο μεγάλα ποσοστά που να παραλύσουν τα πάντα. Χρειάζεται συντονισμός . βλέπεις να υπάρχει; Εδώ η απεργία των καθηγητών που ξεκίνησε με απρόβλεπτα ποσοστά δες που οδηγήθηκε. Απείργησα και τις 8 μέρες και σήμερα γυρίζω απογοητευμένη στο σχολείο . Για άλλη μια φορά προδοθήκαμε όχι από τους συνδικαλιστές αλλά απο μέσα. "Το πρώτο μάθημά μου για φέτος ήταν το "θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία ", Το σημερινό θα είναι "ο μηχανισμός του εξανδραποδισμού". Πολλοί συνάδελφοί μου και συμπολίτες μου με τη στάση τους στην απεργία διαρκείας που κηρύξαμε προτίμησαν την ασφάλεια του κλουβιού τους και όχι την ελευθερία. Το ξέρω κι εγώ ότι "αν οι εκλογές μπορούσαν να ανατρέψουν το σύστημα θα είχαν απαγορευτεί" όμως ποιος θα την κάνει την επανάσταση που μου λες; κι ας πούμε ότι βρέθηκε η κρίσιμη μάζα και έγινε η επανάσταση, χαζοί είμαστε να επανιδρύσουμε το κράτος; Η λέξη κρατος δε μου αρέσει προτιμώ τη λέξη πατρίδα Μόνο στην πνευματική ισχύ πιστεύω και σε καμιά άλλη , γι αυτό εκτιμώ τον Καζάκη και διαβάζω τα κείμενά του. Κατά την άποψή μου το πιο ανθρώπινο "σύστημα" είνια η αναρχία. (κατάλυση της εξουσίας -αρχής-που ασκείται από ισχυρούς σε ανίσχυρους, όχι όμως των αρχών που θεμελιώνονται με την παιδεία στον κάθε άνθρωπο και τον καθιστούν αυτόνομο,. άρα ελεύθερο) αλλά επειδή έχουμε πολύ δρόμο να κατακτήσουμε αυτη την "ουτοπία" ,οι εκλογές μπορεί να είναι ένα βήμα εξόδου από αυτό το τέλμα που μας οδήγησαν οι υπάνθρωποι Βαρβάρα

      Διαγραφή
  32. Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά το φάκελο της ΧΑ πρέπει να ανοίξει και το φάκελο της εγκληματικής οργάνωσης ,που ακούει στο όνομα τρόικα.
    Καθώς και το φάκελο της εγκληματικής οργάνωσης ,που ακούει στο όνομα Κυβέρνηση των Ελλήνων.
    Δολοφονούν πολίτες της Ελλάδας κατ εξακολούθηση και κατ επάγγελμα με όπλο την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
    Η μέθοδος είναι απλή και αλάνθαστη.
    Προηγούνται διαρθρωτικά μέτρα που οδηγούν σε απολύσεις ή σε μειώσεις μισθών και συντάξεων .
    Ακολούθως τα θύματα (νεόφτωχοι) δεν μπορούν να πληρώσουν για θέρμανση,ρεύμα,νερό,διατροφή,γιατρούς,φάρμακα.
    Στη συνέχεια πεθαίνουν από το κρύο,τη πείνα και τις ασθένειες.

    Η εγκληματική οργάνωση στοιχειοθετείται αφού οι παραπάνω οργανώσεις έχουν συγκροτηθεί με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση (θάνατοι από αυτοκτονίες και από οικονομική ανέχεια) ,βαρειές σωματικές βλάβες (επιδείνωση της υγείας όσων δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,ή περνούν το χειμώνα χωρίς θέρμανση ή τρέφονται ανεπαρκώς ή από τα σκουπίδια ή από τα ληγμένα των συσσιτίων) ,απάτη (με ψευδείς υποσχέσεις απέσπασαν τη ψήφο του ελληνικού λαού),τοκογλυφία (δάνεια με υπέρογκους τόκους και υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας) .
    Με αυτό το κατηγορητήριο κανένα από τα μέλη των φασιστών που κυβερνούν και νομιμοποιούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τα κακουργήματά τους δεν θα μείνει εκτός σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. καζάκη μιά φίλη μου σε είδε σε συγκέντρωση του πασοκ.
    έφτασες λέει στην εκδήλωση με τρακτέρ που αγόρασες με επιδοτήσεις και ήσουν τυλιγμένος με τη σημαία της ΕΕ.
    στεκόσουν πίσω απ το βενιζέλο αλλά κατάφερε και σε είδε!!!
    τι έχεις να πεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Έ,ρε παιδιά,παρατράβηξε το αστείο.Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.Μη χάνεται άδικα τον καιρό σας.Αν έχετε ψυχή βγείτε έξω κι ενημερώστε τον κόσμο για την παγίδα που στήνεται και πάλι από το μαύρο και δοτό τους "μέτωπο"...Κάντε κάτι-έστω το ελάχιστο για όλους μας και για τον εαυτό σας...Ο άνθρωπος είναι κατακουρασμένος και τρέχει όλη μέρα για εμάς δίνοντας τιτάνειο αγώνα κι εσείς τον 'δουλεύετε",αντί να τον βοηθάτε ηθικά και ψυχολογικά;Έλεος! Ε.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή