Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Η νιρβάνα του ηλίθιου. Μια μπαλάντα σε σολ μείζονα.

Ειλικρινά κ. Καζάκη δεν καταλαβαίνω την κριτική σας. Μόλις μια εβδομάδα κυβέρνηση και προσέλαβε έναν από τους Αλ Καπόνε των κεφαλαιαγορών, τον ίδιο που "συμβούλευσε" τους προηγούμενους κυβερνώντες να μας φέρουν σ' αυτή την κατάντια, κι εσείς πια δεν δείχνετε μια ανοχή; Μια εβδομάδα είναι πάνω. 

Τι θέλετε να έχει προσλάβει και τον Χριστοφοράκο; Δεν έχει προλάβει ακόμη. Σας είπα κ. Καζάκη είναι μόλις μια εβδομάδα. Αυτή η υστερική σας επίθεση στη νέα και άδολη κυβέρνηση μοιάζει με πανικό. Δηλαδή τι θέλετε; Να κάνει αυτά που υποσχόταν προεκλογικά; Δηλαδή τι θέλετε να παραδεχθούμε ότι είμαστε κορόιδα που μοιράζουμε λευκές επιταγές δεξιά και αριστερά; 

Χωρίς κωλοτούμπες, κ. Καζάκη, χωρίς λαμόγια και μυστικοσύμβουλους των υπουργών και της κυβέρνησης δεν κυβερνιέται μια χώρα. Ακόμη να το αντιληφθείτε; Αφήστε λοιπόν τις κριτικές και τις επιθέσεις και ελάτε μαζί μας στο νιρβάνα του ηλίθιου, όπου ότι μας φαινόταν ασυγχώρητο μέχρι χθες, σήμερα το αποδεχόμαστε ως απολύτως φυσικό. Έτσι είναι. Όχι, κ. Καζάκη, δεν αρμενίζουμε εμείς στραβά, ο γυαλός είναι πάντα στραβός. Δεν φταίει ποτέ ο εχθρός, αλλά πάντα ο αγγελιοφόρος.

Ακόμη κ. Καζάκη να μάθετε τι σημαίνει όχλος; Ακόμη να μάθετε τι είναι ικανός για ένα ρουσφέτι, για μια ελεημοσύνη, για έναν διορισμό;
Αφού προσλάβανε τους δικούς τους μυστικοσύμβουλους, γιατί να μην προσλάβουν και μας; Στο διάολο η δημοκρατία. Ποιος την χρειάζεται; Εμείς είμαστε αριστεροί. Όπως ακριβώς πριν είμασταν δεξιοί. Κι όπως αύριο θα είμαστε φασίστες αν χρειαστεί.

Άλλωστε είναι κυβέρνηση μιας εβδομάδας. Αφήστε πρώτα να λεηλατήσει το ταμείο, να μην αφήσει λίθο επί λίθου, να χυθεί αίμα στους δρόμους και ύστερα βλέπουμε. Αφήστε να δούμε αν θα δώσουν κι εμάς το κάτι τις μας και δεν πειράζει αν κλέψουν κι αυτοί. Έτσι πάντα δεν γίνεται; Οι κυβερνώντες κλέβουν και εμείς παρακαλάμε. Τώρα θα αλλάξουμε τα πράγματα; Σε ποιον κόσμο ζείτε κ. Καζάκη; Δούλεψε να φας και κλέψε να χεις!

Κι όπως ένας άλλος πιο μανιακός, πιο υστερικός, πιο παλαβός και τραγικά πιο γραφικός από εσάς κ. Καζάκη, ο Μπέρτλοτ Μπρεχτ έγραφε όταν αναφερόταν στην κυβερνώσα αριστερά της Γερμανίας της Βαιμάρης: "Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν.Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται. Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού."

Ποιος είναι αυτός ο Μπρεχτ κ. Καζάκη και τι μπορεί να ξέρει μπροστά σ' έναν Βαρουφάκη, σ' έναν Τσίπρα; Αν ήταν μάρκα σινιέ ρούχου να τον ξέραμε. Επιτέλους, κ. Καζάκη, αφήστε να απολαύσουμε τη νιρβάνα του ηλίθιου.

19 σχόλια:

  1. Σ εξι μηνες κανεις δεν θα παραδεχεται οτι υποστηριξε Συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι θλιβερό να βλέπω οτι το blog εύχεται την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ..

      Διαγραφή
    2. Το Συριζα εχει ηδη αποτυχει με τις μλκς που κανει στο θεμα του χρεους.
      Κανεις και ιδιαιτερα αυτο μπλογκ δεν ευχεται ν αποτυχει.
      Αυτο το μπλογκ προτεινε και προτεινει λυσεις για να μην αποτυχει το Συριζα, γιατι αυτο το μπλοκγ αγαπαει αυτο το λαο και το τοπο τοσο πολυ, ωστε να μην θελει την αποτυχια.

      Διαγραφή
    3. και το ΚΚΕ προτείνει παρόμοιες λύσεις και είδες πως αξιολογουνται απο το λαο μας
      οσο για το χρεος .. .. δε θελω να με εμποδίζει να ζω και να αναπτύσσομαι

      το blog να προσεξει μη βρεθεί στη δυσάρεστη θεση να κατσουφιάζει με τις επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ-


      κατι που ειδαμε με το ''καλημερα''
      ακούστηκε η φωνη του Ελληνα που δεν ακουγοταν μεχρι σημερα .. ,αν γινοταν αυριο εκλογες θα ειχε ενα 60%

      δε λεω οτι θα γινουν ολα τελεια , αλλα και η μεμψιμοιρία δε σε παει πουθενα

      Διαγραφή
    4. ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρει μεταξύ άλλων:

      “Άλλο χρωστάω λεφτά και άλλο δεν αξιοποιώ και εγκαταλείπω τα δικαιώματα που έχω στην ΕΕ. Η διαπραγμάτευση από ό,τι παρατηρώ -ήταν χιλιάδες τα μηνύματα που πήρα, για πρώτη φορά πήραμε τόσο πολλά στο υπουργείο-, έδωσε μια αίσθηση αξιοπρέπειας στον ελληνικό λαό, μια αίσθηση εμπιστοσύνης και ένα μικρό αεράκι αισιοδοξίας. Προσέξτε, όμως. Η έξοδος από την κρίση της χώρας δεν είναι μόνον υπόθεση χρηματοπιστωτικών αγορών. Είναι και υπόθεση ο άνθρωπος να νιώθει καλά, να νιώθει ο Έλληνας ότι μπορεί να συμβάλει, να έχει ο πολίτης τα δικαιώματά του και να μπορεί να ονειρεύεται για το μέλλον. Ένα λιθαράκι σε αυτή τη διαδικασία ελπίζω να αποδείξει η ιστορία ότι ήταν και αυτή η συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών”.

      να γιατι καναμε βημα μπροστα !

      Διαγραφή
    5. Σχώρα με Γιάννη, αλλά προσωπικά με το που τον είδα τον άνθρωπο, ξενέρωσα. Κι όταν τον άκουσα να τα λέει και κι Εγγλέζικα, έχασα πάσα ιδέα. Και γι' αυτόν και για τον άλλον τον-πίσω-από-τις-λέξεις.
      Δεν ξέρω πώς εσύ βλέπεις βήμα μπροστά, δεν ξέρω πώς και νιώθεις καλά, αλλά εγώ του συγκεκριμένου δεν θα του εμπιστευόμουν ούτε το χαρτί που βούτηξαν οι Σαμαρείτες φεύγοντας από το Υπουργείο. Όχι το Υπουργείο το ίδιο.

      Διαγραφή
  2. Έστω το γεγονός ότι το καθεστώς του ηλιθίου δεσπόζει δυνατό πάνω από την λογική και την ηθική.... Από παλιά ήταν έτσι, μην νομίζετε... Κάποτε στους Περσικούς πολέμους ειπώθηκε σε έναν Λακαιδεμόνα αξιωματικό ότι, όταν έριχναν τα βέλη τους οι Πέρσες τοξότες, κάλυπταν το φώς του ήλιου. Η απάντηση Λακαιδεμόνα, γνωστή.... "Υπο Σκιή".... Σήμερα μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την τουρκική πολεμική αεροπορία. Δεν νομίζετε ότι όταν σηκωθεί ολόκληρος ο πολεμικός στόλος των μαχητικών της Τουρκίας, είναι ικανός να μας κρύψει το φως του ήλιου; Ακόμη και να συνθλίψει κάθε λογική και ηθική αξία που έχει ο ελέυθερος και νοήμων άνθρωπος. Οι πιστοί στην Νιρβάνα του ηλίθου θα κοιτάξουν τον ουρανό με δέος, αλλά με τι δέος; Το δέος του μικροπρεπής ανθρώπου, που δεν θέλει να σκέφτεται πολλά, του ανθρώπου που εκλιπαρεί και ζητά ελεημοσύνες στα πλαίσια του δικού του 'εγώ'. Σήμερα, η προπαγάνδα, ο αυταρχισμός, η κακή βούλήση, η τοκογλυφία, ο εκφυλισμός και κάθε λογής κακό δεσπόζει ψηλά στον ουράνο με αλαζονικό τρόπο, φράζοντας το φως του ήλιου μας.... Εκεί σου μένουν λίγες επιλογές. Να πουστέψεις ή να μην πουστέψεις, να γονατίσεις ή να σταθείς μπροστά στο πλήθος των αλαζονικών βέλων; Να σοδομιστείς ή να μην σοδομιστείς; Να μείνεις άνθρωπος με πνέυμα ή ένα κομμάτι κρέας; ΥΠΟ ΣΚΙΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, με τη Λαζάρντ θα πάει πολύ μπροστά η χώρα, τι είναι αυτά που λέτε; Έχει ρημάξει κράτη και κράτη, μπορείτε να κάνετε ένα σχετικό άρθρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικο αρθρο..η ασκητικη του Δημητρη Καζακη,συμπυκνωμενη και επικαιροποιημενη κραυγη αγωνιας στον τηλεκατευθυνομενο οχλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλος ο Μρεχτ
    .. καλος και ο Μπέρτραντ Ράσελ
    ''Το τραγικό είναι πως οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολία''
    κανετε λιγη υπομονή .. δε γίνονται ολα οπως τα φαντάζεστε ..
    δε λειτουργούν ολα με τη ''κοινή λογική '' που εχει στο μυαλό του ο κάθε ενας ..
    λχ η απλη γεωμετρία μας λεει οτι ο συντομότερος δρόμος απο το Α στο Β ειναι η ευθεία ..
    τα μυρμήγκια ομως προτιμούν τον πιο ευκολο- γρήγορο δρόμο που δεν είναι σχεδόν ποτε ευθύς
    ποιος θα αντιμιλούσε σε μια συνέλευση μυρμηγκιών σε όποιον βασιζόταν στη λογική της γεωμετρίας ; ποιο μυρμήγκι ξερει το δρομο πριν τον δει στη πραξη ; μάλλον κανένα ..
    δυστυχώς οι οικονομολογοι -σαν τους σεισμολόγους- μπορούν να μιλήσουν μονο για το τι εγινε και οχι για το τι θα γίνει με σιγουριά
    ειχαμε πολυ καιρο να δουμε κατι ελπιδοφόρο .. μη κλείνετε τα ματια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προτείνω να ξαναδιαβάσετε όλοι τον" Ύμνο εις την Ελευθερία" του Δ. Σολωμού, από την αρχή μέχρι το τέλος . Αντιγράφω παρακάτω ένα απόσπασμα, που μιλά για τη διπλωματία. Για να μην έχετε μάταιες προσδοκίες.
    ........
    Μὲ τὰ ροῦχα αἱματωμένα
    ξέρω ὅτι ἔβγαινες κρυφὰ
    νὰ γυρεύῃς εἰς τὰ ξένα
    ἄλλα χέρια δυνατά.


    Μοναχὴ τὸ δρόμο ἐπῆρες,
    ἐξανάλθες μοναχή,
    δὲν εἶν᾿ εὔκολες οἱ θύρες,
    ἐὰν ἡ χρεία τὲς κουρταλῆ.


    Ἄλλος σου ἔκλαψε εἰς τὰ στήθια
    ἀλλ᾿ ἀνάσασιν καμιὰ
    ἄλλος σοῦ ἔταξε βοήθεια
    καὶ σὲ γέλασε φρικτά.

    Ο δρόμος αυτός είναι λάθος.( Κι ο ΓΑΠ το ίδιο έκανε, και τελικά'..... προσγειώθηκε στο Καστελλόριζο). Στάχτη στα μάτια μας, ή ξεπούλημα; Γιατί να μας χαρίσουν το χρέος; Από αυτό θα απαλλαγούμε, μόνο αν αποδείξουμε πως δεν τους χρωστάμε τίποτα. Καμιά ενοχή για τους λαούς που μας "δάνεισαν" . Και αυτοί θύματα είναι. Στους λαούς που ξεφόρτωσαν τα χρέη οι τοκογλύφοι με τους συνεργάτες τους, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι : "Ζητήστε τα και σεις από τους τοκογλύφους, που κατασκεύασαν το ευρώ για να ξεπουλήσετε τον τόπο σας". Αυτό το χρήμα ήταν "κάλπικο" , καθαρή απάτη. Κατέστρεψε τις ζωές μας. Κύριε Καζάκη, πρέπει να επιμείνεις στο θέμα του νομίσματος, όσο κι αν μάλλιασε η γλώσσα σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...σόρι δηλαδή, αλλά με τη διαφορά ότι ο ΓΚΑΠΑ-ΓΚΟΥΠΑ δεν έκανε κανένα λάθος. Τον έδωσε ο ίδιος ο Καν αφού : καμμία διαπραγμάτευση, καθόλου ματωμένα ρούχα. Δηλαδή μόνο δικά μας ματωμένα. Τα δικά του ήταν μοσχομυριστά και φρεσκοσιδερωμένα, όταν καστελλοριζότανε με μωβ γραββάτες ("...γιατί δεν έβαλε δύο άραγε;" όπως θα έλεγε κι ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Σε δυο μνημόνια άλλωστε δε μας πήγε συν τω χρόνω; Τεσπα...).
      Μόνο εμείς ματώσαμε. Στην ψυχή μας, στην καρδιά μας, στο μυαλό μας, στη σούφρα μας. Χωρίς καν να βγούμε στη γύρα. Τσαμπιά κρεμασμένα στο σεμεδάκι της τηλετύφλωσης να περιμένουμε να δούμε τί στο μπούτσο σημαντικό είχε να μας πει. Τόσο σημαντικό που μας το κράταε κρυφό, μήνες, πολλούς. Δεν έκανε να το πει σε μας, γιατί είμαστε (ήμαστε...) αθώοι. Άβγαλτοι στις βόλτες των αγορών. Στην Αγορά του Αλ-Χαλίλι θα πουλάν' τα δυο σου χείλη, για κοψοχρονιά. Μαζί με το στόμα/ τα μάγουλα/ το πρόσωπο όμως. Όλη τη μοσχαροκεφαλή. Κι όταν θα καταλαβαίναμε ότι εμείς θα ήμασταν αυτή, θα ήταν αργά. Θα είχε κάνει τη δουλειά του ο τρισκατάρατος. Και μας τρόλλάρε κι όλας καπάκι - την ώρα που εμείς γαμιόμεθα, εκείνος έκοβε βόλτες στα ποτάμια με τα κανά. Το θυμάστε; Σαν τον Εξαρχάκο που έλεγε "να φέρουμε τα εκατά". Ε εμείς φέραμε τα κανά. Τα πληρώσαμε, του τα δώσαμε, κι ο ακατονόμαστος τα βολτάριζε. Είχε ανάγκη διακοπών, ξεκούρασης. Δεν ξεπουλάς δα 10 μύρια νομά σε μια βδομά, θέλει χρόνο, θέλει κόπο, θέλει ιδρώτα. Μόνο διαπραγμάτευση είπαμε δε θέλει.
      Δεν τα θυμάσαι βρε Βαρβάρα; Κι ακόμη "αναρωτιέσαι";

      Σόρι δηλαδή αλλά ώρες-ώρες διαβάζω πράμματα και μου 'ρχονται διάφορα.

      Οσο για τον Καζάκη, θα δικαιωθεί μόνο εάν/όταν καταβαραθρωθεί κι ο Τσίπριζας. ΜΠΑΤΣΟΚ δεν άφησε ο Μπαινοβγαινιζέλος. ΚΚΕ δεν άφησε ο ΦλώροςΆκης από το '91 κι όλα. Καλά, οι Νεοδημοκράτες ήταν πάντα άλλωστε βλήματα, ξενηστικωμένοι, από γεννησιμιού κοπρόσκυλα. Άχαροι ΚΑΙ ανίκανοι. Ο Σαμαράς ακόμη οσμίζεται - μάλλον τη φωτιά που έβαλε. Ο Καραμανλής πως και γλύτωσε από τον ασβέστη του Χατζηχρήστου μικρός, ΙΔΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ (κατά Σαπφώ Νοταρά). Αδολφολιάκους και Γκαιμπελιάρηδες δεν παίζει να βγάλει ποτέ αυτός ο τόπος. Μαλάκες κι αθώοι είμαστε άλλωστε. Όχι ηλίθιοι (καλά δε λέω και για ΟΛΟΥΣ μας). Ο Κυρ-Φώτης πέθανε παραπονεμένος. Ο άλλος το λέει και το όνομα : Καμμένος (πού πας ρε Καραμήτρο, με τέτοιο όνομα...Άλλαξέ το, καν' το Κάτω Τσουρουφλισμένος έστω). Ο Σταύρος μετά τους σταυρούς που πήρε, έρχεται το σταύρωσον αυτόν. Έχει όλο τον καιρό μπροστά του για να αποδείξει ΚΑΙ εμπράκτως την ιδεολογική, πολιτική, κομματική, προγραμματική και φυσικά διαννοητική του ανυπαρξία (δύο μόνο βιντεάκια του αρκούν για αν πείσουν τον πιο δύσπιστο = Οκτώβρης '14 : ΔΕΝ είμαι σωτήρας. Δεν πιστεύω ότι είμαι αρκετά ικανός. Νοέμβρης : Να σου πω κάτι; ΠΙΣΤΕΥΩ ότι μπορώ να σώσω τη χώρα. Πραγματικά το πιστεύω. Ε ο κόσμος άλλαξε γνώμη ρε Σταύρο μέχρι να γίνεις εσύ ν' αποφασίσεις τί πιστεύεις. Πιστεύει ότι ΔΕΝ μπορείς).
      Τί μένει; Λεβέντης και Καζάκης. Ο πρώτος είναι τσίου οπότε μόνο για βαλσάμωμα κάνει - ο δεύτερος είναι ΩΡΕΣ-ΩΡΕΣ γειά σου, αλλά τουλάχιστον έχει ξεσκιστεί τόσα χρόνια να λέει το Ευρώ έτσι, η ΕΕ γιουβέτσι - εμείς κοκορέτσι. Ε αν αποτύχει κι ο Τσίπριζας, τί θα μας μένει; Τα λόγια του Καζάκη. Αρκεί να σταματήσει βέβαια να κλέβει μεροκάμματο από τον Τζίμη. Γιατί εκεί είναι που χάνει κόσμο : όταν αρχίζει τα σατιρικά. Άσε στην άκρη τα καλτσόνια του Βαρουφάκη, ρε Καζάκη, και σκίσε τους το κωλαράκι. Λέγε, μίλα, γράφε για τη Λαζάρντ, για τη Λαγκάρντ, για τον Κοτζιά, για τον μοτζιά, τον τζιτζιμιτζικοτζιριά. Και κάνε φασαρία, χωρίς να κάνεις θόρυβο. Πού θα πάει. Θ' ακούσει ο κόσμος. Φοβισμένοι είμαστε, ούτε ηλίθιοι, ούτε κουφοί.

      Διαγραφή
    2. πόσο σοφά τα λόγια του τζιμάκου για σε φίλτατε: το ιντενετ είναι μια υπερτιμημενη τηλεφωνική παρτούζα όπου μπαίνει ο καθένας μέσα λέει το μακρύ του και το κοντό του (κυρίως το κοντό του) διότι αν είχε μακρύ δεν θα προσπαθούσε να αναστήσει την Ιερά Μαλβίνα και γενικά να κάνει το κομμάτι του μειώνοντας όχι το ποίημα μα το σπαραγμό του ΄΄Ποιητή΄΄

      Διαγραφή
  7. Ο "καθένας" που μπαίνει στο Ιντερνετ εκτίθεται και σε πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστο αυτό. Ο σπαραγμός του "Ποιητή" δεν μπορεί να μειωθεί, γιατί το ποίημα από τη στιγμή που δημοσιεύεται είναι κτήμα και παρακαταθήκη όλων μας. Αν εμείς δεν είμαστε ικανοί να το προσεγγίσουμε , να το ζωντανέψουμε ,να συλλογιστούμε, χαμένοι είμαστε εμείς , ούτε ο Ποιητής με τον διαχρονικό του σπαραγμό, ούτε το ποίημα. Εμείς γινόμαστε φτωχότεροι , αν δεν είμαστε ικανοί πνευματικά και ηθικά να προσλάβουμε το μήνυμα του "Ποιητή". Το ποίημα και η αλήθεια του είναι δωρεά στους αιώνες. Αν μερικοί "μικροί" από μας "προστρέχουμε" στην Ποίηση , μιας και τα λόγια μας είναι φτωχά για τις περιστάσεις που ζούμε , το κάνουμε γιατί μερικοί "μεγάλοι" από σας απαξιώνετε για ένα "δόλιο νόμισμα" το ένα και μοναδικό αγαθό - το πιο ματωμένο ανά τους αιώνες: Την Ελευθερία. Λοιπόν;;;

    Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ
    του φόβου αισθάνονται
    ζυγόν δουλείας ας έχωσι.
    Θέλει αρετήν και τόλμην
    η Ελευθερία............. (Ανδρέας Κάλβος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή