Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Η επιλογή Παυλόπουλου είναι άνοιγμα στο "συνταγματικό τόξο" για συγκυβέρνηση

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα με την αιτιολογία ότι "χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης και ευρύτατης αποδοχής. Ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να είναι ο Πρόεδρος που θα βοηθήσει αποφασιστικά στη δύσκολη αυτή συγκυρία με το κύρος του."

Τι σηματοδοτεί αυτή η επιλογή;

1. Βαφτίζεται ο ενδοτισμός και το ναι στην μνημονιακή πολιτική της καταστροφής ως "υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης". Ξεπλένεται έτσι ο δοσιλογισμός και παρέχεται ασυλία από την κυβέρνηση σ' όσους μας οδήγησαν στη σημερινή εθνική τραγωδία.


2. Με τον κ. Παυλόπουλο μπορούν να είναι σίγουροι οι δανειστές ότι η Προεδρεία της Δημοκρατίας θα υπογράψει κάθε μνημονιακή πολιτική, κάθε κατάλυση της εθνικής και λαικής κυριαρχίας προς όφελός τους.

3. Πρόκειται για ένα άνοιγμα στο γνωστό "συνταγματικό τόξο" με τις μνημονιακές δυνάμεις προκειμένου ο κ. Τσίπρας να βρει πολιτικά στηρίγματα για τον "ιστορικό συμβιβασμό" που ετοιμάζει με τους δυνάστες δανειστές της χώρας. Ειδικά στην περίπτωση που διασπαστεί το κυβερνών κόμμα.

4. Με τον Προκόπη Παυλόπουλο το καθεστώς της υποτέλειας μπορεί να είναι σίγουρο ότι, αν χρειασθεί, δεν θα υπάρξει κανενός είδους ηθική, ή άλλη αναστολή στη νομιμοποίηση της βίαιης καταστολής του λαικού παράγοντα. Ιδίως αν κριθεί από τους δυνάστες ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί το άρθρο 48 του Συντάγματος περί "κατάστασης πολιορκίας", δηλαδή στρατός στους δρόμους, εναντίον της κινητοποίησης του λαού.

Και να μου επιτρέψετε να θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι προειλημμένη εδώ και καιρό. Πολύ πριν τις εκλογές. Έτσι, κατά τη γνώμη μου, εξηγείται η αποστασιοποίηση του κ. Παυλόπουλου από τον τελευταίο προεκλογικό αγώνα της ΝΔ.


16 σχόλια:

  1. Το χειρότερο απ' όλα ρε Καζάκη, είναι πως και να θέλει κάποιος να διαφωνήσει με αυτά που γράφεις, τώρα πια δε μπορεί. Εκτός και αν είναι απολύτως ηλίθιος ή κομματόσκυλο του κερατά. Είναι πασιφανές πως τα είχαν από πριν όλα πουλημένα και κανονισμένα. Και δε μιλάω φυσικά μόνο για τον Παυλόπουλο.
    Τελικά όλα αυτά γίνονται για μια ποσοτική χαλάρωση; Για να πάρουν οι τραπεζίτες κι άλλο χρήμα; Αυτό είναι το μόνο που είχαν στο μυαλό τους από την αρχή;

    Ακόμα και αν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την περίφημη εξεταστική επιτροπή για το πως μπήκαμε στα μνημόνια και αυτή βγάλει καραένοχους τους δωσίλογους της πενταετίας, πως θα τους τιμωρήσει, από τη στιγμή που ένας από αυτούς είναι ΠτΔ με τη δική του ψήφο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης" ο Πακης;
    Θα τρελλαθουμε τελειως.
    Ο ανθρωπος που ευχαριστουσε τους μεταναστες που διαλεξαν να "πολυπολιτισουνε" την χωρα μας εχει "αισθημα ΕΘΝΙΚΗΣ συνειδησης"; Και μαλιστα υψηλο;
    Και σαν να μην εφτανε ο παραλογισμος να βαφτιζεται ο Πακης περιπου εθνικιστης, εχουμε και την παρανοια του διεθνιστη υπερμαχου του πολυπολιτισμου και της "διαφορετικοτητας" Τσιπρα να τον επαινει κιολας γι αυτο.
    Ο ανθρωπος που ψηφιζε και με τα δυο χερια την υποθηκευση της Ελλαδας και την παραδοση της εθνικης κυριαρχιας, εχει "κυρος"; Για ποιον;
    Ο "καθηγητης" που πριν δυο τρεις μηνες, για να μην ψηφιστει αρση ασυλιας του Μιχελακη που πιαστηκε να δωροδοκειται απο τον Παλλη, υποστηριξε οτι η δωροδοκια νομικα αφορα τους υπαλληλους και οχι τους βουλευτες, ειναι "ευρυτατης αποδοχης" μονο για αναλογους απατεωνες.
    Η συνειδηση του Πακη ειναι τοσο εθνικη οσο και η φερωνυμη τραπεζα.
    Το κυρος του το απεκτησε κυρώνοντας ολα τα εγκληματα κατα της πατριδας που εχουν συντελεστει τα τελευταια τριαντα χρονια, πραγμα που οπως φαινεται επιτελους εκτιμηθηκε ως δειγμα γραφης για την συνεχεια.
    Ευρυτατη συναινεση απεκτησε με τον γνωστο τροπο. Αχρηστεια, ναι σε οτι λενε τ αφεντικα και καλες σχεσεις με τους νταβατζηδες των ΜΜΕ.
    Ο καταλληλος ανθρωπος για να σταθει στο πλαι σου την ωρα που τα βαζεις με την ντοπια και ξενη ολιγαρχια, να προσεχει μην σχισεις το καλσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεχασατε το κυριωτερο κυριε Καζακη - τον ρολο που επαιξε και θα παιξει ο Παυλοπουλος στην συνταγματική αναθεωρηση.

    Μολις μερικους μηνες πριν η Αυγη (9.11.2014) στηλίτευε τις προτάσεις της επιτροπής ...Παυλόπουλου, κραυγάζοντας:

    'Νεοφιλελεύθερο Σύνταγμα ετοιμάζει η Ν.Δ.'

    http://www.avgi.gr/article/4908500/neofileleuthero-suntagma-etoimazei-i-n-d-

    Χθες, τον πρότειναν για ...προεδρο Δημοκρατίας (και αν πιστεψουμε και το πολιτικό παρασκήνιο γιατι εμπειξε τα πόδια ο Γιουνκερ στον Τσιπρα να του αφησει τον Αβραμόπουλο γαι να μην χαλασουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρωπαική Επιτροπή).

    Δυστυχως ακόμα μια φορά - ήττα. Αποδεικνυονται νενέκοι (προς το παρον 'λάιτ')

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σώσατε την τιμή και υπόληψή σας με το να μην συνεργαστείτε μαζί τους. Εμείς νομίζαμε ότι είναι άνθρωποι, κάναμε λάθος.
    ανδημοσίευση εδω
    ohifront.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΤΡΕΛΑ" ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ( ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΚΤΛ), ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΟΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΟΛΟ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Η Ν.Δ. ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΗΓΕΤΗ (Π.Χ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΒΛ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ,ΚΤΛ) Η Ν.Δ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ "ΚΑΘΑΡΗ", ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όλα στημένα. εγώ μία πρόταση έχω. κάψτε τα όλα. να αφήσουμε καμμένη γη στους αποικιοκράτες. μαζί με τους γερμαντοτσολιάδες τους να κρέμονται και πάμε να ιδρύσουμε κοινόβιο σε ένα ξερονήσι όσοι μείνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Πρόκειται για μια τυπική δήλωση που θα έκανε οποιοσδήποτε πρωθυπουργός για οποιοδηποτε υποψήφιο. Τι ακριβώς μηνύματα ψάχνουμε να βρούμε;

    2. Δηλαδή δεν μπορούσαν να βρουν έναν αριστερό Πρόεδρο και να μπορούν να είναι εξίσου σίγουροι οι δανειστές; Τόσους δοσίλογους και ηλιθίους έχετε αναφέρει εδώ, σχεδόν όλους τους Έλληνες. Προφανώς πρότειναν τον Παυλόπουλο για να αναγκάσουν την ΝΔ να συναινέσει ή να εκτεθεί αν δε συναινέσει.

    3. Ποιο πολιτικό στήριγμα στον ιστορικό συμβιβασμό; Υπάρχει Έλληνας που να μην πιστεύει ότι ο ΠτΔ είναι διακοσμητικός;

    4. Έχετε δει εσείς δείγματα πρόθεσης νομιμοποίησης της βίαιης καταστολής του λαικού παράγοντα από αυτή την κυβέρνηση; Έλεος! Το ΚΚΕ μιλάει ή το ΕΠΑΜ;

    Και κλεινετε με τη γνωστή συνομοσιολογία τύπου: όλα είναι κανονισμένα και προσυμφωνημένα, θα γίνει πόλεμος, θα κλείσουν οι τράπεζες, θα πάρουν τα σπίτια όλων των Ελλήνων, θα θα θα θα... Εδώ δεν μπορεί κανένας να συνεννοηθεί με κανέναν στα πιο απλά, κι εσείς υποστηρίζετε ότι είναι ικανοί να κάνουν σχέδια μακροπρόθεσμα που εκτείνονται σε 10ετίες και εμπλέκουν Έλληνες και ξένους;

    Γιατί δε διοχετεέυτε την ενέργειά σας στις ενδιαφέρουσες αναλύσεις που κάνατε πριν 2 χρόνια και αναλώνεστε σε κοινοτοπίες τύπου ΚΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς ο Παυλόπουλος δεν ψήφισε τα μνημόνια. Ούτε φυσικά διέπραξε πράξεις εσχάτης και σφετερισμού. Ούτε είναι κορυφαίο στέλεχος του κόμματος και των κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Και φυσικά θα πρέπει οπωσδήποτε να συναινέσει η ΝΔ. Γιατί; Να εκτεθεί σε ποιούς; Και φυσικά ο Παυλόπουλος είναι τόσο έντιμος, αξιόπιστος και δημοκρατικός που θα τηρήσει το Σύνταγμα. Όπως ο Παπούλιας. Και οπωσδήποτε δεν υφίσταται το άρθρο 48 του Συντάγματος, ούτε μπορεί να το επικαλεστεί κανείς για επιβολή στρατιωτικού νόμου. Όλα αυτά είναι αποκύημα της φαντασίας μας. Άλλωστε διακοσμητικός δεν ήταν και ο Παπούλιας, που υπέγραψε όλα τα διατάγματα και δεν έθεσε ούτε ένα βέτο - όπως του ζητούσε ο Τσίπρας; Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα και η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπούλησε όλες τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Ζητά να την στηρίξει η καραμανλική δεξιά των μνημονίων και της καταστροφής και φυσικά οφείλουμε να μην ανησυχεί κανείνας. Ποιο κομματόσκυλο πεθαίνεις!

      Διαγραφή
    2. Και φυσικά το γεγονός ότι ο Παυλόπουλος για πρώτη φορά σ' ολόκληρη την πολιτική του ιστορία απείχε από τις τελευταίες εκλογές του κόμματός του, συνιστά μια απλή σύμπτωση. Και μετά ξύπνησες!

      Διαγραφή
    3. 1.Τυπική δήλωση,δηλαδή εξαναγκάστη ο πρωθυπουργός να εγκωμιάσει τον Παυλόπουλο;
      2.Να την αναγκάσουν να συναινέσει;Γιατί να συναινέσει;Ας πήγαινε σε δεύτερη ψηφοφορία και ας βγει με 151.
      3.Ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι διακοσμητικός όσο δεν ασκεί τις δυνατότητες που του δίνει το σύνταγμα,αν βρεθεί όμως σε κρίσιμο δίλημμα δεν είναι καθόλου διακοσμητικός.
      4.Όταν καλύπτεις τους προηγούμενους ενόχους μη κινώντας τις απαραίτητες διαδικασίες είσαι ύποπτος.Από εκεί και πέρα δεν κυβερνάει ο Τσίπρας τη χώρα-οι ξένοι το κάνουν και δεν θα είναι δική του απόφαση η βίαιη καταστολή αν γίνει,απλά αυτός θα την επικυρώσει.

      Διαγραφή
    4. Κι ο Παπούλιας τα ίδια με τον Παυλόπουλο είναι, δε διαφωνούμε. Όμως στην πολιτική, θα κάνεις υποχωρήσεις. Ο Παυλόπουλος είναι άθλιος, κανένας νοήμων Έλληνας δεν τον παραδέχεται, ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας. Όμως η φράση "ευρείας αποδοχής" υπονοεί "αποδοχή από την άλλη πλευρά". Ναι, πρέπει να συναινέσει η ΝΔ. Έτσι ορίζει το Σύνταγμά μας αν δε θέλουμε επαναλήψεις χωρίς λόγο.

      Ερώτηση 1:
      Εσείς ποιον Πρόεδρο ευρείας αποδοχής θα προτείνατε;

      Ερώτηση 2:
      Από πού προκύπτει ότι είμαι κομματόσκυλο; Με παρόμοιες ενδείξεις και στοιχεία στηρίζετε τις τόσο απόλυτες και αμετακίνητες θέσεις σας;

      Διαγραφή
    5. Γιατί πρέπει να υπάρχει η συναίνεση της άλλης πλευράς; Η ψήφιση του προέδρου μπορεί να γίνει με 151 (2η ψηφοφορία) ή απλή πλειοψηφία (3η ψηοφορία). Αυτό λέει το Σύνταγμα. Αν ήθελε λοιπόν ο Τσίπρας, μέχρι γάϊδαρο θα μπορούσε να εκλέξει στην προεδρία. Αντί γι' αυτό διάλεξε δοσίλογο και μάλιστα με δική του προσωπική ομολογία δοσιλογισμού. Ο ίδιος ο Παυλόπουλος έχει ομολήγει ότι καταπατούν το Σύνταγμα και κάνουν συνταγματική εκτροπή για το καλό της Ελλάδας. Ότι ακριβώς επικαλούνταν οι δικτάτορες αυτής της χώρας.
      Τι σημαίνει ευρείας αποδοχής; Από ποιόν; Από τον λαό, ή από τα λαμόγια; Γιατί όχι ο Κασιμάτης; Γιατί όχι κάποιος άλλος επώνυμος Έλληνας που δεν έχει εμπλακεί με μνημόνια και κυβερνήσεις; Τόσο δύσκολο είναι;
      Τέλος, κομματόσκυλο είναι οποιοσδήποτε υιοθετεί άκριτα οτιδήποτε του λέει το κόμμα του και ψάχνει μετά να βρει δικαιολογίες τραβηγμένες από τα μαλιά. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ανακαλύπτει ως ύπουλο εχθρό ασκεί κριτική στο ίδαλμά του. Νομίζω ότι σου ταιριάζει άριστα.

      Διαγραφή
    6. Καζάκη, εθνική συναίνεση ζητάει το παιδί για να διαπραγματευτούνε. Έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Ο Βελουχιώτης δε ζήτησε συναίνεση από τον Τσολάκογλου και το Ράλλη για να πάει στο Χίτλερ να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση της χώρας μας; Δεν είχε τότε Βαρουφάκη γαμώτο, θα μεγαλουργούσε ο Άρης.

      Συριζαίοι κομματόδουλοι, μέσα σε τρεις εβδομάδες έχετε σπάσει κάθε ρεκόρ γελοιότητας. Συνέλθετε σύντομα, αλλιώς κάνετε προπόνηση στους δρόμους ταχύτητας και αντοχής συνάμα γιατί βλέπω σύντομα να σας χρειάζεται η φυσική κατάσταση.

      Διαγραφή
  8. Κύριε Καζάκη,
    Αυτό που ίσως δεν είναι σαφές είναι ότι εσείς έχετε στο νου σας μια κάθετη ρήξη (με ότι κόστος) με την Ε.Ε και γενικά όσους μας δάνεισαν (ή έκλεψαν ανάλογα με την οπτική γωνία) ενώ ο Τσίπρας τρέμει με την ιδέα να σπάσει τα αυγά. Ο Σύριζα δεν είναι τίποτα αλλο παρά μια μορφή σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Απλά τα πράγματα. Και στο Πασοκ το 80' υπήρχαν φωνές προς δεξιά ή αριστερά, όπως και γιαλαντζί επαναστάτες. Έτσι είναι τα πράγματα....
    Το βασικό για εμένα είναι η καθαρή ματιά...τι πραγματικά παίζει και όχι τι λένε ότι παίζει.
    Συνεπώς... κανείς όμως από αυτούς δεν έχει εξηγήσει πως θα κάνουν πολιτική έχοντας δεσμευτεί με το Transatlantic Trade and Investment Partnership και το Investor-state dispute settlement , το Trade in Services Agreement, και γενικά εντός πλαισίου της Ε.Ε/Ευρώ. Και μια που συμφωνίες τόσο μεγάλης εμβέλειας έχουν σχεδιαστεί χρόνια, οι “εγκέφαλοι“ ξέρουν ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν. Σήμερα δεν υπογράφεις… αύριο ο άλλος θα ενταχθεί στο πλαίσιο που σου έχουν -αυτοί- καθορίσει.
    Άρα, λίγη αξία έχουν οι κορώνες....
    Γ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημήτρη, προσπαθώ να μπω στη σελίδα του ΕΠΑΜ να δω αν έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση. Η σελίδα δεν λειτουργεί. Μήπως μπορείς να μας ενημερώσεις;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρη πάλι είχες δίκιο. Με την επιλογή Παυλόπουλου έγινε τελικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που είχες προβλέψει. Ο τέλειος Πρόεδρος για την εφαρμογή του «άρθρου 48». Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ όλο εκπλήξεις είναι: από τη μια η ομιλία της Κωνσταντοπούλου στη Βουλή και από την άλλη η επιλογή του Παυλόπουλου ως Πρόεδρος. Μιλάμε για απόλυτη σύγχυση πεποιθήσεων, ηθικής, αξιών... Τρέμε Κασιδιάρη, έρχεται ο Στρουμφο-Προκόπης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή