Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ν' αγιάσει το στόμα της, όπως θα 'λεγε κι ο λαός...

Επιτέλους μια ευχάριστη έκπληξη από τη νέα πολιτική κατάσταση. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην παρθενική της ομιλία προς την Βουλή ως πρόεδρος του σώματος, μίλησε τη γλώσσα της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαικής κυριαρχίας. (http://www.newsbomb.gr/politikh/voylh/story/553253/deite-live-tin-omilia-tis-zois-konstantopoyloy)

Ήταν μια αληθινά δημοκρατική και αληθινά πατριωτική ομιλία. Η πρώτη μετά από πολλές δεκαετίες μέσα σ' αυτό το κοινοβούλιο.

Μπορεί να διαφωνώ σε μερικά, ή να μην ταυτίζομαι σε άλλα, αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε με τρόπο που με συνεπήρε. Δεν το περίμενα.


Βλέπετε μετά από δυο εβδομάδες ασύστολης βαρουφακιάδας κι ενός πρωθυπουργού που αρέσκεται πολύ στις δημόσιες σχέσεις με τα μεγάλα σαλόνια της παγκόσμιας πολιτικής, αλλά δεν έχει να επιδείξει κανένα τσαγανό, η Ζωή ήταν μια αχτίδα ελπίδας μέσα στην καταχνιά. Μετά από την ξεφτύλα να βλέπεις ότι δεν χρειάστηκε παρά μόνο μια βδομάδα για να παραδώσει ο Τσίπρας τη χώρα στους δανειστές της και ο Βαρουφάκης να την δέσει στο άρμα των ΗΠΑ, η ομιλία της προέδρου της Βουλής με έπεισε ότι τίποτε δεν κρίθηκε ακόμη.

Μίλησε για όλα αυτά που δεν τόλμησε ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο υπουργός του Βαρουφάκης, ή κάποιος άλλος από το κυβερνητικό επιτελείο να τα πει. Μίλησε όπως θα έπρεπε να μιλά ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του όταν συναντιώνται με τους δυνάστες αυτής της χώρας. Μίλησε με την πολιτική αξιοπρέπεια που θα έπρεπε να επιδεικνύει οΤσίπρας, ο Βαρουφάκης, αντί να χαριεντίζονται με τους προεστούς της Ευρώπης. Είπε αυτά που θα έπρεπε να είχε πει ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης στους ξένους δανειστές και δυνάστες.

Μίλησε για να τονώσει την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού. Να του θυμήσει τους αγώνες του για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Να του πει ότι δεν πρέπει να φοβάται κανέναν και τίποτε όταν διεκδικεί το δίκιο και τα δικαιώματά του.

Μίλησε όχι για να ξεφτυλίσει τους Έλληνες όπως ο Τσίπρας στην Ρώμη. Ούτε με όρους υποτέλειας όπως ο Βαρουφάκης στον Ντάγκι και τον Σόιμπλε. Μίλησε για να θέσει και έθεσε τις αληθινές διαχωριστικές γραμμές. Όχι ανάμεσα σε αριστερούς και δεξιούς, αλλά ανάμεσα, από την μια, σε πατριώτες δημοκράτες που σέβονται και συνεχίζουν τους ιστορικούς αγώνες του λαού για την εθνική και δημοκρατική του αυτοδιάθεση και, από την άλλη, σε δοσίλογους και εκπροσώπους των μεγάλων ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

Κι όπως ήταν φυσικό το πιάσανε το μήνυμα αμέσως όλοι οι δοσίλογοι που νόμιζαν ότι είχαν βολευτεί με την βαρουφακιάδα του Τσίπρα. Αμέσως μετά την ομιλία της Κωνσταντοπούλου όλοι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι κομματικοί εκπρόσωποι του εγχώριου δοσιλογισμού, ξέσπασαν εναντίον της ομιλίας της.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή την ομιλία της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με αυξημένη πλειοψηφία, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων. Δυστυχώς, η ίδια επέλεξε, με την πρώτη της ομιλία, από Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να μετατραπεί σε κομματάρχη. Κρίμα». Νόμιζε ότι θα τη βγάλει καθαρή και τώρα τρέμει.

Τρέμει και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, που νόμιζε ότι επειδή τα βρήκε με τον Τσίπρα και ψήφισε την Κωνσταντοπούλου, ξέφυγε από την μέγγενη της εσχάτης προδοσίας Τη δυσαρέσκειά του για τη σημερινή ομιλία της νεοεκλεγείσας προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ -το οποίο είχε υπερψηφίσει την κ. Κωνσταντοπούλου- θεωρώντας την ομιλία της κομματική. "Όταν ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής ομιλεί από την έδρα του, ομιλεί ως κομματικά ουδέτερος θεματοφύλακας της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και τίποτε άλλο. Ελπίζουμε - χωρίς να έχουμε ψευδαισθήσεις- ότι θα το κατανοήσει αυτό η κ. Κωνσταντοπούλου τιμώντας την τιμή που της έγινε" σημειώνουν. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου «εμφανίστηκε κομματικότερη του κόμματός της», ενώ, παράλληλα, εκφράζεται η ευχή η νέα πρόεδρος να κατανοήσει ότι ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής είναι κομματικά ουδέτερος και θεματοφύλακας της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Από κοντά και το Ποτάμι. Πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Πολύ αρνητικό πρώτο δείγμα γραφής, χαρακτηρίζει το Ποτάμι, με δήλωση του εκπροσώπου του, Δημήτρη Τσιόδρα την ομιλία της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί η στάση της νέας προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία στην ομιλία της αμέσως μετά την εκλογή της, δεν μίλησε ως πρόεδρος της Βουλής που τίμησαν με την ψήφο τους 235 βουλευτές- ανάμεσά τους και οι βουλευτές του Κινήματός μας- αλλά μίλησε ως μέλος κομματικής συνιστώσας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού.


Με την ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβασε τον πήχυ πολύ ψηλά. Στο ύψος ακριβώς που αρμόζει σ' έναν λαό που δεν σκύβει το κεφάλι σε δυνάστες, που ξέρει την αξία της εθνικής ανεξαρτησίας και την σημασία του πατριωτισμού των Ελλήνων. Για να δούμε. Θα είναι και οι πράξεις της νέας προέδρου στο ίδιο ύψος. Ελπίζουμε πώς ναι.

14 σχόλια:

  1. προφανώς η κ Κωσταντοπουλου δε συμμερίζεται τις απόψεις σας για τον κ Βαρουφακη
    «Πού είσαι Γιάνη μου», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, «καλημέρα Ζωή μου, πώς είσαι», απάντησε ο κ. Βάρουφακης.
    Οι δύο τους μπήκαν μαζί στη βουλή συζητώντας για τις εξελίξεις στην οικονομία και τις επαφές του κ. Βάρουφακη με Σουλτς και Σόιμπλε.


    Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/parapolitika/story/553231/thermi-ypodoxi-konstantopoyloy-se-varoyfaki-exo-apo-ti-voyli#ixzz3Qyv3BSZW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που το έμαθα θα αλλάξω άποψη. Ή μάλλον θα βάλω μια από τις γάτες μου να κλαίει γοερά...

      Διαγραφή
  2. Έχουμε καταντήσει να επαινούμε το απολύτως λογικό, το αυτονόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τέτοια δεξιά και με τέτοια αριστερά φτάσαμε στο σημείο να μας εντυπωσιάζει όντως το αυτονόητο.

      Διαγραφή
    2. Όπως είπε ο Μπέπε "με τέτοια αριστερά στην Ελλάδα, τι να την κάνεις τη δεξιά;"

      Διαγραφή
  3. Πολλά σουρτα φερτα με τους αμερικανούς βλέπω και δεν μαρεσει..κι αυτός ο Τσίπρας εχει πει την φραση "αμοιβαία επωφελή λύση" πάνω από 40 φορες αυτή την βδομάδα..Πόσο αμοιβαία επωφελής μπορεί να είναι πραγματικά μία λύση κ. Καζάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαία επωφελής λύση. Ή θα κερδίσουν οι δανειστές, ή ο ελληνικός λαός. Να είναι επωφελής λύση και για τους δυο αποκλείεται. Ή πληρώνεις το χρέος, ή δεν το πληρώνεις και ησυχάζεις. Αμοιβαία επωφελής λύση του χρέους μπορεί να υπάρξει μόνο ανάμεσα στους ξένους δανειστές και την ντόπια ολιγαρχία. Και φυσικά μια τέτοια αμοιβαία επωφελής λύση θα είναι σε βάρος του λαού.

      Διαγραφή
  4. http://tvxs.gr/news/ellada/lapabitsas-amfisbitei-baroyfaki οι συντροφοι της αριστερης πλατφορμας αρχιζουν να ξυπνάνε με τον μπαρουφο που μπλεξαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Καζάκη, ποιός είναι ο λόγος που δεν βλέπουμε άρθρα σας στο ΧΩΝΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαζάρντ, Πειραιώς και οι άλλες τράπεζες του οργανωμένου εγκλήματος πάνε να πνίξουν τη νέα κυβέρνηση. Που πάμε με αυτό τον υπόκοσμο αγκαλιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το παραπάνω λινκ δεν λειτουργεί. Παρακάτω ένα εναλλακτικό:
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EVGd3boDFdk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπαρχουν στελεχη με αρκετα διαφορετικες αποψεις μεταξυ τους και αργα η γρηγορα θα επικρατησει συγκρουση και αποσυνθεση ειδικα εαν επικρατησει οπως φαινεται η νεοφιλελευθερη "παγκοσμιοποιητικη" πτερυγα υπο τους Τσιπρα, Βαρουφακη, Σταθακη, Δραγασακη κλπ.

    Οι δηλωσεις Κωνσταντοπουλου ερχονται σε πληρη αντιθεση με αυτα που δηλωνουν Τσιπρας και Μπαρουφακης οπου βρεθουν και οπου σταθουν. Ο Μπαρουφακης εφτασε στο σημειο να δηλωνει οτι θελει το 67% του μνημονιου, και οτι επιθυμει να δει μια ηγεμονικη Γερμανια ενω ο Τσιπρας δηλωσε στο Bloomberg οτι θα πληρωσουμε ολο το χρεος !.

    Ενω και ο Λαπαβιτσας βγηκε και δηλωσε οτι ο Μπαρουφακης ειναι εκτος γραμμης ΣΥΡΙΖΑ. Ωστοσο, οτι και να λεει ο Λαπαβιτσας, η ουσια ειναι οτι υπουργος οικονομικων διοριστηκε ο Μπαρουφακης και αυτο λεει πολλα για το τι σχεδιαζει η ηγεσια του κομματος που μαλλον το παει για υποταγη στους τοκογλυφους και σε νεο μνημονιο (με αλλη ονομασια)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ.
    ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ / ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ 120 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ.
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗ ΨΗΦΩΝ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ), ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ;
    ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΓΩ ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ "ΠΕΡΙΕΡΓΟ", ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΡΙΨΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Π.Χ. ΑΠΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ;
    Ή Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΦΟΥ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ; THN ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΔΗΛΑΔΗ. Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
    Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΕΛΕΓΧΟ, ΓΙ`ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΔΕΝ ΤΗ ΒΟΛΕΥΕ, ΑΥΤΗ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΛΑΖΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΧΘΕΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΗΛΩΣΗ.
    ΧΜ,.. ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ GOOGLE ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΓΩ ΝΑ ΠΩ (ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΣ Χ.Α.)
    http://paspartoy.blogspot.gr/2015/02/lazard-twitter.html
    ΑΡΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ LAZARD ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΪΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΒΡΑΪΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΑΠ`ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ), ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΪΤ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑ. ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΠΩΣ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΜΕΡΙΚΩΣ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΛΙΝΚ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΙΝ, Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ.

    The pain caused by antisemitism to Jews (and many of us non-Jews sensitive enough to care about this atrocious ‘tradition’) is enormous. Ever since my grandmother related to me the way that Jews were treated in her village (back in 1940) by some Greeks who sought to ingratiate themselves with the advancing German contingents, I was energised to feel the urgency of confronting antisemitism wherever I encountered it.
    http://yanisvaroufakis.eu/2010/12/02/antisemitisms-handmaidens/

    ΑπάντησηΔιαγραφή