Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η ψηφοφορία για πρόεδρο δείχνει πόσο διαπλεκόμενοι είναι μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί, δοσίλογοι και γιαλαντζί πατριώτες.

Η γοητεία της εξουσίας είναι πάντα ισχυρότερη από αρχές, αξίες, προγράμματα και κοινωνικά αιτήματα. Μόνο εκείνος, που στη ζωή του δεν νοιάζεται να συγκρουστεί με κάθε λογής εξουσίες, κομματικές, κοσμικές και πνευματικές, είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να κρατήσει ένα επίπεδο προσωπικής αξιοπρέπειας.

Όλοι οι άλλοι προσκυνούν την εξουσία, σαν σκοτεινή δύναμη πάνω από την κοινωνία με τη δική της αποτρόπαια ηθική όπου τα πάντα επιτρέπονται. Αρκεί να μπορεί να αναπαραχθεί ως δύναμη καταδυνάστευσης του ανθρώπου, του απλού κόσμου, που από γεννησιμιού του διδάσκεται πώς η διακυβέρνηση του τόπου του δεν είναι γι' αυτόν. Δεν είναι για τα μούτρα και τις ικανότητές τους. Είναι δύσκολη δουλειά και απαιτεί ειδικά προσόντα.


Και είναι αλήθεια. Δεν είναι για όσους μπορούν να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό. Δεν είναι για όσους ταυτίζουν το γενικό συμφέρον με το συμφέρον των πολλών και των αδύναμων. Δεν είναι για τους κοινούς ανθρώπους.

Είναι για δυνάμει, ή φύσει εξουσιαστές, που έχουν το δικό τους κώδικα απόλυτα ανήθικης ηθικής. Παρασάγκας μακριά από τις συλλογικές αξίες όσων ξέρουν να αγωνίζονται για τη ζωή και το μεροκάματο. 

Είναι μόνο για όσους αισθάνονται βαθιά μέσα τους μια τεράστια απέχθεια για τον βασανισμένο "κοινό μέσο ανθρωπάκο", που τον ανέχονται μόνο σαν δουλικό των δικών τους φιλοδοξιών. Ικανό να τον εξαπατούν για την ψήφο του και να τον καταδικάζουν εσαεί να ανέχεται όλο αυτό το ξεπλυμένο πλήθος ανάξιων και μετριοτήτων, που η περιβολή του θώκου, ή της εξουσίας κάνει ακόμη και τους χειρότερους από δαύτους να φαντάζουν μεγάλοι.

Τους είδαμε πάλι χθες όλους τους με τι ευκολία τα βρήκαν μεταξύ τους. Μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Ξεφωνημένοι δοσίλογοι και δήθεν πατριώτες. Όλοι μαζί επιβράβευσαν την πολιτική του ενδοτισμού, του ξεπουλήματος, της συνταγματικής εκτροπής γιατί μας το επιβάλλουν άλλοι, στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου. Όλοι μαζί επιβράβευσαν τον κομματικό πατριωτισμό, έναντι του αληθινού πατριωτισμού, που τα τελεσίγραφα εκβιασμού τα αντιμετωπίζει ως casus belli και δεν τρέχει σαν γιουσουφάκι να πειθαρχήσει με διαπραγματεύσεις.

Ειλικρινά, τους έχω σιχαθεί από τα κατάβαθα της ψυχής μου. Ειδικά εκείνους που μας το έπαιζαν μέχρι να βρεθούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο ως δήθεν εξεγερμένοι αριστεροί, ή πατριώτες. Μια απερίγραπτη αηδία μου προκαλεί και μόνο η εικόνα τους. Μην ελπίζετε τίποτε από δαύτους. Στην καλύτερη περίπτωση παίζουν θέατρο γιατί ξεπουλήθηκαν στο γιουσουρούμ για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ...


Ότι είναι να γίνει, θα γίνει από τον απλό άνθρωπο, από τον κοσμάκη, όπως περιφρονητικά τον λένε όσοι συγκινούνται μόνο από λούσα, φανταχτερή εικόνα και προβολή. Αρκεί να απαλλαγεί οριστικά από τη σκοτεινή γοητεία της εξουσίας και των εξουσιαστών. 

13 σχόλια:

  1. H σκοτεινή γοητεία της εξουσίας και των εξουσιαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσύ Δημητρη το ξέρεις απο πρώτο χέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις την εξουσία του σύμπαντός σου σε τέτοιο βαθμό που μπορείς να την αναθέτεις αλλού καί να ξεχνάς ότι την έχεις.
    Δεν υπάρχει καλό και κακό με απόλυτους όρους.
    Κανείς δεν μπορεί να σε βλάψει παρά μόνο αυτός πού τού το επιτρέπεις.
    Αν θες μια πιό ροική ζωή στην οποία είσαι συνειδητά αυτεξούσιος προτείνω ένα εργαλείο, το εργαλείο της Αποδοχής.
    Αποδέχομαι σημαίνει ότι δεν κρίνω με όρους "άσπρου" "μαύρου". Σημαίνει ότι:
    Η αλήθεια του άλλου είναι αποδεκτή, από σένα, όσον αφορά την δικιά του πραγματικότητα μπορεί όμως στην δικιά σου πραγματικότητα να μην αποτελεί αλήθεια.
    Μπορούμε να έχουμε απόλυτα σαν άτομα αλλά δεν υπάρχουν απόλυτα γενικώς.
    Η αποδοχή δεν σημαίνει ανοχή. Η αποδοχή επίσης δεν περιέχει συμβιβασμούς. Αποδέχεσαι και τους άλλους και τον εαυτό σου. Μέσα στην αποδοχή επιτρέπεις την συνεργασία και συνεχίζεις να τιμάς τις προτιμήσεις σου.
    Εισήγαγα κάτι καινούργιο ή ασυνήθιστο γιατί διαβλέπω ότι η ανθρωπότητα έχει επιλέξει τον δρόμο του αυτεξούσιου ατόμου.
    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνέχεια:
    Συμπληρώνω ότι η αποδοχή που αναφέρω πιό πάνω δεν είναι κάτι το οποίο το εξασκείς λίγες φορές και ξεμπέρδεψες αλλά είναι κάτι το οποίο το εξασκείς συνεχώς.
    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν συνεχίσουμε έτσι τότε ο κύριος Χ. Γιανναράς που έλεγε Ελληνισμός ΤΕΛΟΣ
    Θα γίνει γεγονός
    Και μπορεί για κάποιους να μην λέει τίποτα, αλλά για την ανθρωπότητα
    μέχρι τώρα ήταν το ΠΑΝ
    Στους δρόμους Έλληνες!!! να τους κατεβάσουμε τους προδότες
    Όσο σκύβουμε το κεφάλι θα καβαλούν και θα μας δυναστεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζούμε τις μέρες του χειρότερου πένθους από την εποχή της κρίσης. Μας πούλησαν αυτοί που δεν μπορούσαμε να φαντατούμε. Ο Παυλόπουλος είναι άνθρωπος που επέβαλε στην Ελλάδα ο ντόπιος και διεθνής υπόκοσμος.
    ohifront.wordpress.com/2015/02/19/παυλοπουλοσ-ο-ανθρωποσ-του-οργανωμεν/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΘΕΛΟΥΣΙ ΓΑΡ ΟΙ ΠΕΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΗΣΥΧΙΑΝ ΕΧΕΙΝ, ΕΑΝ ΜΗΤΕ ΥΒΡΙΖΗ ΤΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΤΕ ΑΦΑΙΡΗΤΑΙ ΜΗΘΕΝ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΤΟΥΤΟ ΟΥ ΡΑΔΙΟΝ. ΟΥ ΓΑΡ ΑΕΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΧΑΡΙΕΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.
    Διότι θα ήθελαν οι φτωχοί και μη μετεχοντας στα αξιώματα να έχουν την ησυχια τους, αν κανένας δεν τους προσβαλλει ούτε τους αφαιρει κάτι από την περιουσία τους, άλλα αυτό δεν είναι εύκολο. Διότι δεν συμβαίνει πάντα να είναι ευχαριστοι οι μετέχοντες στο πολίτευμα.

    Απο τον καιρο του Αριστοτελη ειναι γνωστο οτι ο λαος βαριεται να ασχοληθει με τα κοινα, αλλα πρεπει, αν θελει να ειναι ελευθερος να μετεχει στα αξιωματα της πολιτειας.
    Σημερα το πολιτευμα αν και θεωρητικα το προβλεπει, στην πραγματικοτητα δεν δινει τετοιο δικαιωμα στους απλους πολιτες.
    Ο λαος μετεχει στο πολιτευμα μονο σαν ψηφοφορος και αυτο προαιρετικα.
    Το πρωτο πραγμα λοιπον που θα επρεπε να κανει μια κυβερνηση για να δωσει δυναμη στον λαο να διεκδικησει περισσοτερα, θα ηταν να του παρεχει σωστη ενημερωση, αφου κλεισει τους νταβατζηδες στην φυλακη.
    Αυτο ειναι νομιζω και ενα μετρο κρισης καθε κυβερνησης. Οσο οι νταβατζηδες εργολαβοι ειναι αφηνονται να κατευθυνουν την κοινη γνωμη, η κυβερνησεις θα ειναι μια απο τα ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έπρεπε να σας είχαμε στη Βουλή εδώ και καιρό, αλλά και πάλι αυτό δεν φτάνει. Δεν θα σας έβαζαν τα ΜΜΕ και πάλι λίγοι θα άκουγαν τον λόγο σας.
    Λύση είναι η αναπαραγωγή του λόγου σας και η διασπορά του σε όλο το διαδύκτιο, αλλά πρέπει ο καθένας μας, κάθε αναγνώστης, να κάνει τη διαφήμιση με σύνδεσμο σε άλλα ιστολόγια, σε ιμειλς, στο φβ και όπου αλλού. Διαφορετικά δεν θα δούμε φως. Ο καθένας κάτι πρέπει να κάνει, διαφορετικά θα τρώμε Παυλόπουλους στο κεφάλι για πάντα. Ρε τι έχω πάθει, ακόμα ξερνάω. Δεν έφτανε ο κάθε Γεωργιάδης, Παρακρατιάδης και κάθε πρασινομπλέ κάθαρμα, τώρα θα ξερνάω και με τον ροζ και με τον παρδαλό χώρο.
    Αναδημοσίευση εδώ
    ohifront.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όνειρο ζωής μου ήταν , να κάνω μια σοβαρή μελέτη για την ποίηση του Ν Άσιμου, πριν γίνει μόδα, πριν το θάνατό του. Κάτι έχω γράψει, αλλά είναι λίγο. ΄Ελεγε λοιπόν σε ένα τραγούδι "Της επανάστασης", που δεν ακούγεται πια από την παράνομη κασέτα με τίτλο "Γιατί φοράς κλουβί; "

    Είπαμε πως θα καταργήσουμε τα σύνορα,
    είπαμε πως θα διαλύσουμε το κράτος,
    κι αφήσαμε τους εαυτούς τους ίδιους μας
    μες στο γλοιώδικο περίβλημά τους.

    Η επανάσταση αποδείχτηκε ένα όνειρο
    μια βολεμένη και ευφυής δικαιολογία
    διατηρούμε την εσώτερη τη βρώμα μας
    μ’ επαναστατική φρασεολογία.

    Τα θλιβερά δε σπάσαν τα καλούπια μας
    υποχθονιακές, ψυχρές προκαταλήψεις
    ύπουλα βράζεις μέσα μας, αρρώστεια μας,
    αγκομαχάς, για δεν το λες να μας αφήσεις;

    Η επανάσταση αποδείχτηκε ένα όνειρο
    μια ξοφλημένη και ευφυής δικαιολογία
    διατηρούμε την εσώτερη μιζέρια μας
    μ’ επαναστατική φρασεολογία.

    Δύσκολο μονοπάτι, σε τραβήξαμε ,
    ατέλειωτο και δε σε ξεπερνάμε ,
    μας μπόλιασες βουβό μ’ απογοήτευση
    κι ίσως ν’ αξίζει μόνο , που τολμάμε.

    Η επανάσταση αποδείχτηκε ένα όνειρο
    σαν ξεχασμένα να τελειώσουν παραμύθια
    παρά τα τόσα όνειρά μας που συντρίφτηκαν
    μες στα συντρίμμια ολοκληρώνεσαι αλήθεια.

    Φίλοι μου, όλοι ψαχνόμαστε. Μερικοί κοντεύουμε να σκάσουμε . Ο Καζάκης ήταν προετοιμασμένος. Γι’ αυτόν τα περισσότερα ήταν αναμενόμενα. Αφού για άλλη μια φορά μας θα μας εξαπατήσουν, με την ψήφο μας βαφτίζοντας το ψάρι κρέας , ας σκεφτούμε κι ας οργανώσουμε μικρές -μικρές επαναστάσεις, για να πολεμήσουμε το σύστημα με τα δικά του εργαλεία .

    (Αντιγράφω παρακάτω ένα απόσπασμα από προηγούμενο σχόλιο):
    Λιτό βίο δε μας πρότεινε ο Υπουργός; Να του χαλάσουμε το χατίρι;
    Μια παγκόσμια ημέρα κατά της κινητής τηλεφωνίας μπορεί να καθιερωθεί; Θα πάθουν την πλάκα τους τα γεράκια. Μου είναι εντελώς ανώδυνη αυτή η «θυσία». Δεν έχω και ούτε θέλω να αποκτήσω κινητό τηλέφωνο, γιατί απεχθάνομαι την εικόνα που συχνά βλέπω στους δρόμους ,κάποιους να περπατούν παραμιλώντας σαν χαζοί. Άσε που ο καθένας βρίσκεται με τα ακουστικά του στην κοσμάρα του. Σκέφτηκε κανείς τί χρήμα δανεικό επιστρέφει στις πολυεθνικές τους , λόγω της βλακώδους μας εξάρτησης; Ξέρετε τι πόλεμος με θύματα ανήλικα παιδιά και γυναίκες γίνεται για το κοβάλτιο των κινητών τηλεφώνων; Μόνο εμείς έχουμε Σκουριές; Να βάλω τη λέξη αλληλεγγύη σε εισαγωγικά ή σε παρένθεση; Να μια ωραία επανάσταση ,ανώδυνη και χωρίς όπλα και αίματα . Αυτοί θα μας κλείσουν τις τράπεζες και εμείς θα απενεργοποιήσουμε τα κινητά επ’ αόριστον. Έτσι κι αλλιώς ,όπως έλεγε ένα παλιό τραγούδι του Λ Κηλαηδόνη, « Όταν χτυπάει το τηλέφωνο , εννιά φορές στις δέκα είναι για κακό». Τι λέτε; Μπορούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηταν αναμενομενο οτι θα γινοταν η κωλοτουμπα. Απο τη στιγμη που η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θετει θεμα εξοδου απο ΕΕ-ΕΥΡΩ και μονομερων ενεργειων (ως προς τη διαγραφη του χρεους) τοτε αυτο που απομενει ειναι να υπογραψουν νεα μνημονια για νεα δανεια και να συνεχιστει η ιδια καταστροφικη πολιτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημήτρη ο ανθρωπάκος στον οποίο αναφέρεσαι, και δυστυχώς είναι η πλειοψηφία, είναι αυτός που ενισχύει με δύναμη τους εξουσιαστές και τους εκμεταλλευτές του. Η λύση δεν είναι να του λες μόνο την αλήθεια όπως σωστά κάνεις, αλλά στο να τον κινητοποιείς να μην είναι ανθρωπάκος, επειδή ο ανθρωπάκος πάντα ακούει την αλήθεια με τα δικά του φίλτρα και την διαστρεβλώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή