Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τελικά τι έγινε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ;

Τι συνέβη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης; Αν πιστέψουμε τον κ. Τσίπρα και τα εγχώρια μέσα, υποτίθεται ότι διεξάγεται μια σκληρή διαπραγμάτευση ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ανέλυσε στους εταίρους ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, έφεραν μεν πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά δημιούργησαν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.

Η πλήρης σύγχυση

Η δήλωση αυτή αρκεί για να σε αφήσει ξερό, στον τόπο! Μα ποια πρωτογενή πλεονάσματα; Που τα βρήκε ο κ. Τσίπρας; Εδώ ούτε η ΕΚΤ, ούτε η eurostat δεν μιλάνε για πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Τσίπρας που τα βρήκε; Μάλλον είναι ο μόνος Έλληνας και Ευρωπαίος, μαζί με τον κ. Βαρουφάκη που πίστεψαν το success story του Σαμαρά.


Και τέλος πάντων, τον πίστεψαν τον Σαμαρά, γιατί τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι θετική εξέλιξη; Κι η "ανθρωπιστική κρίση" τι είναι παράπλευρη απώλεια; Μπορεί να υπάρξει κυνηγητό για πρωτογενές πλεόνασμα - το οποίο μάλιστα πηγαίνει στο χρέος - χωρίς βάθεμα της ανθρωπιστικής κρίσης; Και βέβαια όχι. Ειδικά σε συνθήκες δίνης αποπληθωρισμού που κυριαρχεί σήμερα στην Ελλάδα.

«Τους εξηγήσαμε ότι έχουμε συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο σχέδιο που δεν διαταράσσει τους κανόνες δημοσιονομικής ισορροπίας. Τους ζητήσαμε την εμπιστοσύνη τους να αντιμετωπίσουν την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, όχι σαν απειλή, αλλά σαν ευκαιρία.» Βέβαια το σχέδιο αυτό ο κ. Τσίπρας και οι επιτελείς του το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό. Ειδικά από τον λαό. Τι ξέρει ο λαουτζίκος από σχέδια και διακυβέρνηση; Αυτά είναι για λίγους μυημένους. Οι πολλοί είναι μόνο για πληρώνουν τον λογαριασμό.

«Συζητήσαμε ένα πρόγραμμα-γέφυρα που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους εταίρους μετά από έξι μήνες. Η συζήτηση έγινε σε κλίμα κατανόησης, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα». Με άλλα λόγια η όλη διαπραγμάτευση έχει περιοριστεί αποκλειστικά σ' ένα ενδιάμεσο δάνειο για να εξυπηρετηθεί το χρέος μέχρι τον Ιούνιο. Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι πώς δεν θα φανεί ότι το δάνειο ακολουθείτε από πρόγραμμα προσαρμογής, γνωστό ως μνημόνιο. 

Η όλη ιστορία είναι ένα ακόμη δάνειο

Σε ερώτηση για το αν η Αθήνα είναι πιο κοντά στο πρόγραμμα-γέφυρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι έγιναν σημαντικά βήματα. «Δεν καλύψαμε όλη την απόσταση, αλλά κάναμε σημαντικά βήματα, αποδεικνύοντας ότι η ΕΕ είναι πεδίο συναίνεσης και όχι εκβιασμών. Αποδείχθηκε ότι κανείς δεν θέλει να δημιουργήσει συνθήκες ρήξης, για να επιβεβαιώσει εμμονές ή να ικανοποιήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες,» υπογράμμισε. 

Ώστε έτσι λοιπόν. Η ρήξη είναι προϊόν εμμονών ή μικροκομματικών σκοπιμότητων. Όχι προϊόν αγεφύρωτων και αντιμαχόμενων συμφερόντων. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν βλέπει καμιά ριζική διαφορά σε επίπεδο συμφερόντων από εκείνα που εκφράζει η Μέρκελ και γενικά αυτό που αποκαλείται νεοφιλελεύθερη Ευρώπη. Δεν υπάρχουν δικαιώματα του ελληνικού λαού που καταλύθηκαν προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του τραπεζικού καρτέλ της ευρωζώνης. Όχι, βρε παιδιά, για παρεξήγηση πρόκειται, για εμμονές και μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Τελικά ποιός λέει την αλήθεια;

Παρ' όλα αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, ο πρόεδρος της Συνόδου Κορυφής, Ντόναλτ Τασκ δήλωσε άλλα. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προχώρησαν σε καμιά διαπραγμάτευση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά προβλήματα της χώρας του, δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τασκ στο Reuters (12/2).

Τελικά ποιός λέει αλήθεια; Ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Τασκ; Κι αν η σύνοδος δεν ασχοληθήκε μετά της Ελλάδος, τότε με τι ασχολήθηκε; Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις μετά τη σύνοδο, οι ηγέτες της ΕΕ ασχολήθηκαν με το πρόβλημα της Ουκρανίας και την ετοιμότητά τους να σκληρήνουν τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία. Ο κ. Τσίπρας ήταν εκεί όταν συζητούσαν την κλιμάκωση των κυρώσεων και του πολέμου εναντίον της Ρωσίας; Κι αν ναι, τι θέση πήρε; Γιατί δεν μας ανέλυσε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς;

Ενιαίος προϋπολογισμός και υπερυπουργός οικονομικών

Το πιο σημαντικό μέρος της συνόδου αφορούσε στην κατέθεση εκ μέρους του Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ ενός οκτασέλιδου αναλυτικού κειμένου με "ερωτήματα" για την επιτάγχυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επανέφερε προτάσεις για την ενοποίηση της ευρωζώνης στη χθεσινοβραδινή σύνοδο των ηγετών της ΕΕ, στις οποίες περιλαμβάνονται η ενδεχόμενη καθιέρωση ενιαίου προϋπολογισμού της Ευρωζώνης και νέοι ευρωπαϊκοί θεσμοί - όπως υπερυπουργός οικονομικών - που θα υπηρετούν το ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times (13/2).

Οι ιδέες αυτές, που αποτυπώνονται στο οκτασέλιδο αναλυτικό σημείωμα, το οποίο διανεμήθηκε στους ηγέτες της ΕΕ, αποτελούν την πρώτη ένδειξη ότι ο κ. Γιούνκερ σκοπεύει να πιέσει για περαιτέρω ενοποίηση της ευρωζώνης, παρά τις αντίροπες τάσεις σε πολλούς λαούς της ΕΕ. Αν και η έκθεση δεν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, θέτει σειρά ερωτημάτων που κάνουν σαφές ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν εξετάζει ορισμένες ιδέες που είναι ιδιαίτερα αντιδημοφιλείς σε αρκετές χώρες.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Το πήρε το κείμενο ο κ. Τσίπρας; Κι αν ναι, γιατί δεν το δημοσιοποιεί, ή έστω γιατί δεν ενημέρωσε τον ελληνικό λαό για τις προθέσεις της Κομισιόν; Ποιά θέση παίρνει ο ίδιος και η κυβέρνησή του στις προτεινόμενες εξελίξεις; Γιατί αυτή η μυστικοπάθεια; Τι μας ετοιμάζουν πίσω από τις πλάτες μας;

Άμα θέλετε βαφτίζουμε την τρόικα αλλιώς!

Πάντως ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε ήταν σαφής: «Ευχαρίστως να σταματήσουμε να την αποκαλούμε Τρόικα, αλλά οι τρεις θεσμοί θα πρέπει να συνεχίσουν τον εποπτικό τους ρόλο στην Ελλάδα» δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο ΟΟΣΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα. «Η Γερμανία δεν πιστεύει ότι ο ΟΟΣΑ μπορεί να παίξει τον εποπτικό ρόλο της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε ο ίδιος.

Τι συμβαίνει τελικά; Μήπως πάνε να βαφτίσουν το κρέας ψάρι και να μας σερβίρουν το ίδιο ψοφίμι σαν "έντιμο συμβιβασμό"; Την ίδια ανησυχία έχει και η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία χθες το βράδι κυκλοφόρησε ένα δικό της κείμενο που αρχίζει: «Η ελληνική κυβέρνηση αυτήν την ώρα δεν είναι απομονωμένη. Αντίθετα δίνει μια ιστορική μάχη και έχει πρωτίστως μαζί της , πέρα από τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης. Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra , τις κρίσιμες αυτές ώρες κάθε υπαναχώρηση από τη χώρα μας, στο όνομα ενός «έντιμου συμβιβασμού», θα εκληφθεί από την άλλη πλευρά ως ένδειξη αδυναμίας και ως επιβεβαίωση ότι η κλιμάκωση της πίεσης μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη υποχώρηση."

Η σύγκρουση ανάμεσα στους ενδοτικούς και τους συγκρουσιακούς μέσα στο κυβερνών κόμμα κορυφώνεται, καθώς και μέσα στον λαό. Το ποιά λογική θα επικρατήσει εξαρτάται από την επαγρύπνηση και κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα. Όλα τα υπόλοιπα είναι φούμαρα για να μας πιάσουν στον ύπνο.

12 σχόλια:

  1. τον κ.Καζάκη δεν τον ξέρω προσωπικά.
    έχω βρεθεί σε ομιλίες του ενώ τον παρακολουθώ απο την εποχή των αγανακτισμένων σε όλα τα μπλόγκ και τις ραδιοφωνικές εκπομπές που έχει συμμετάσχει αλλά και στις λιγοστές τηλεοπτικές.
    ο λόγος και η σκέψη του είναι η απόδειξη ότι έχει πολύ καλές γνώσεις της αληθινής εγχώριας μα και Παγκόσμιας Ιστορίας και οικονομίας, καθώς συνεχίζει να μας προσφέρει αντικειμενική ενημέρωση.
    είναι απο τις ελάχιστες διαυγής φωνές σε αυτή τη χώρα, που δυστυχώς
    η πλειοψηφία χλευάζει και απορρίπτει με κάθε ευκαιρία.

    Μεγάλο του μειονέκτημα είναι οι ύβρεις που χρησιμοποιεί καθώς και ο χύμα τρόπος του κάποιες φορές.
    αν και καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση του, θεωρώ ότι δεν τον τιμούν, ενώ μπορεί να του αμαυρώνουν μια κατα τα άλλα τίμια και καθόλα ειλικρινή πρόθεση για ολιστική ενημέρωση.

    Προσωπικά τον ευχαριστώ όπως και τον παρακάτω κύριο, για την βοήθεια που μας προσφέρουν.
    Καλό είναι να θυμόμαστε ότι δεν είναι δυνατόν να προσπαθούμε να μικρύνουμε το σύμπαν για να χωρέσει στο μυαλό μας, αλλά ο στόχος είναι να απλώσουμε την αντίληψή μας για να καταφέρει να αγκαλιάσει το σύμπαν.

    δίχως γνώση της Ιστορίας, είμαστε στο σκοτάδι και συνεπώς δεν μπορούμε να αμυνθούμε.

    Το μεγάλο "φινάλε"
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/02/to-megalo-finale.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνουμε φιλαρακι αλλα οσον αφορα τον Παναγιωτη Τραιανου...Ειναι υπαρκτο προσωπο η ειναι ενα αερικο μια ιδεα ενα ρευμα;;;Υπαρχει;;Γιατι το ζητημα οταν θεωρεις τον εαυτο σου ικανο να δωσει τα φωτα στους αλλους να βγαινεις δια ζωσης και να τον φωτιζεις για να δεχτεις και αντιλογο...

      Διαγραφή
    2. όλη η Ιστορία δείχνει πώς πονάει ένας άνθρωπος αλλά και λαοί ανθρώπων ολάκεροι μέσα στην οικονομική οργάνωση της εκμετάλλευσης. η Ιστορία, και ως μάθηση και ως επινόηση, έχει αποκλειστικό σκοπό την απόκρυψη της λειτουργίας της εκμετάλλευσης, δηλαδή της χρήσης της θεωρούμενης από την Ιστορία ως ανύπαρκτης οικονομικής οργάνωσης, για να γίνεται ο πόλεμος. ένας άνθρωπος ζωντανός ξέρει καλύτερα από τις επιστήμες και τις ψευτοεπιστήμες από που θα αρχίσει να σκέπτεται και πόσο μηδαμινή θα νιώσει την φήμη περί την βιολογική του παρουσία και τις ανάγκες του, και ξέρει επίσης πώς θα τις μεταχειριστεί στη ζωή αυτή που ζούμε.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ taraxippO, σε γενικές γραμμές καλά τα λες.
      Μερικές επισημάνσεις στα σημεία που διαφωνώ:

      1/ η πλειοψηφία δεν "χλευάζει/απορρίπτει" τον Καζάκη (όποιος ΝΟΥΝΕΧΗΣ γνωρίσει/ακούσει/διαβάσει αυτά που προτάσσει, δε θα μπορούσε να χλευάσει ή να απορρίψει), απλά δεν τον γνωρίζει... (να'ναι καλά τα πολυφωνικότατα και "δημοκρατικότατα" ΜΜΕ στη χώρα μας) Υπάρχουν και αυτοί που τον γνωρίζουν μέσω διαδικτύου - ευτυχώς που υπάρχει κι αυτό... όσοι απ'αυτούς τον χλευάζουν και τον απορρίπτουν, ή έχουν τους λόγους τους (ως καλοπληρωμένα ή βλαμένα τρολ) και όσοι το κάνουν χωρίς να στέκονται σ'αυτά που παραθέτει, είτε μέσα απ'την εκπομπή του στο e-roi, είτε μέσα απ'το μπλογκ του εδώ. υπάγονται απλά στη συνωμοταξία των ανεγκεφάλων που καθοδηγούνται αβασάνιστα και χαλαρά από τα τρολ που βγήκαν παγανιά με την διαδικτυακή τους ιστιοσανίδα, για να τον εξουδετερώσουν.
      Είναι πολλά τα λεφτά Άρη... κι ο Καζάκης χαλάει τη μανέστρα...
      Η αλήθεια όμως δεν εξουδετερώνεται. Κάποια στιγμή θα βγει και θα φιγουράρει ξεκάθαρη, ακόμα και σ'όποια στοιχειώδη συλλογιστική διαθέτουν αυτοί που αποκαλούμε "ανεγκέφαλοι".

      2/ Λένε και ξαναλένε ότι βρίζει και μιλάει χύμα. Εγώ σ'αυτό απαντώ ότι ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ! Όσοι το λένε, απλά δεν γνωρίζουν τις ρίζες μας,
      τη διαδρομή μας, το αρχαιοελληνικό πνεύμα το αθάνατο που είναι κληρονομιά μας. Δε γνωρίζουν ότι πολλοί ογκόλιθοι της αρχαιότητας, που στέκονται σήμερα ως πυρσοί πνευματικής δύναμης, χρησιμοποιούσαν ΚΑΙ την ύβρι γι'αυτούς που ΑΞΙΖΕ και ΑΡΜΟΖΕ να την εισπράξουν.

      Όσο για "χύμα" της διαδρομής του Καζάκη, είναι ένας λόγος που με κάνει να τον εκτιμώ ως ατόφιο ΑΝΘΡΩΠΟ, όχι απλά ως πολιτικό άνδρα, διότι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι που τον διαφοροποιεί από τους πολιτικάντηδες! Απ'αυτούς έχουμε πολλούς, δε χρειαζόμαστε άλλους. Αυτοί το μόνο που παράγουν (εκτός από αφοδεύματα στην τουαλέτα τους) είναι συχνά ακατανόητες μεγαλοστομίες τις οποίες φυσικά αρθρώνουν για να εντυπωσιάσουν τους χειραγωγήσιμους που δε διαθέτουν γνώση και κριτήριο και υιοθετούν κάθε αηδια που τους πασάρεται. Αυτοί οι κύριοι τηρούν ευλαβικά (στα πλαίσια του νεοταξίτικου δόγματος που προσκυνάνε) την politically correct νοοτροπία, που μονο την αλήθεια δεν προάγει και μόνο υπέρ του λαού δε λειτουργεί και που φυσικά εμένα προσωπικά μόνο αηδία μπορεί να μου προκαλέσει.

      Αυτά από ένα άτομο που δεν αρέσκεται να πλέκει εγκώμια σε λογική γλυψίματος ή οσφυοκαμψίας, αλλά δεν θα διστάσει να αποδώσει τα εύσημα
      σε όσους ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ. Και ο Καζάκης σε ο,τι με αφορά, το αξίζει και με το παραπάνω.

      Διαγραφή
  2. Προτείνω να επικεντρωθείς στο να ζείς ελεύθερος και να συνεργάζεσαι ο ίδιος χωρίς μεσάζοντες.

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη, εδώ ο Μάρδας είπε σήμερα (14/2): "Παραλάβαμε έλλειμμα 4,6 δισ. ευρώ". Τελικά έχουν έλλειμμα (κατά Μάρδα) ή πλεόνασμα (κατά Τσίπρα); Ποιος είναι πιο αξιόπιστος να τον πιστέψουμε; (quiz)

    http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/556396/mardas-paralavame-elleimma-4-6-dis-eyro

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. "Ο Αμερικανός οικονομολόγος υποστηρίζει ότι η προσπάθεια να επιβληθούν στην Ελλάδα «τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα» αποτελεί «υπέρμετρη επιβάρυνση» για την ελληνική οικονομία."
    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=677360

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γιάνης, η Παναρίτη και ο Γκαλμπρέιθ ήταν σύμβουλοι του ΓΑΠ, μεταξύ των άλλων παράσημων που κουβαλούν. Όλοι λίγο ή πολύ ξέρουμε τι κουμάσια είναι. Ο Πιγκάς είναι πασίγνωστος πλέον για το τι ρόλο παίζει. Ο μόνος από τη "διαπραγματευτική ομάδα" που έχει μείνει στη σκιά και δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτόν, είναι ο Χουλιαράκης. Ξέρετε τίποτα για αυτόν κύριε Καζάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Οι αιθεροβαμωνες να κατεβουν απο το τρενο" οπως το ειχε πει ο αξεχαστος Ανδρεας.
    Βεβαια στο ΠΑΣΟΚ οπως αποδειχτηκε δεν υπηρχαν αιθαιροβαμωνες αλλα μονο ρουσφετατζηδες, κλεφτες, βολεψακηδες και ηλιθιοι και κανενας δεν κατεβηκε απο το τρενο μεχρι που η αναποφευχτη συγκρουση τους πειραξε την τσεπη.
    Να δουμε τωρα αν οι πρωην ΠΑΣΟΚοι και νυν ΣΥΡΙΖΑιοι εβαλαν μυαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Χρήστος Γιανναράς έπλεξε (κιόλας) το εγκώμιο της νέας κυβέρνησης στην εκπομπή FOCUS LIVE στο KONTRA CHANNEL (12/2/2015). Ο άλλοτε επικριτής της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει τώρα με επαινετικά λόγια για τον Τσίπρα και τους Υπουργούς του.

    Θα θυμίσω τι έγραφε (στην Καθημερινή) το Μάιο του 2012 ο κ. Γιανναράς για τον ΣΥΡΙΖΑ:

    Oι εννιακόσιες εβδομήντα τρεις χιλιάδες τριακόσιοι έντεκα Έλληνες που ψήφισαν τον ΣYPIZA δεν χρειάζονταν οπτικο-ακουστικό υλικό για την πληροφόρησή τους, απλώς δεν έθεσαν ποτέ στον εαυτόν τους το ερώτημα: Tο όραμα ποιας κοινωνίας, ποιους στόχους και προτεραιότητες, ποια ποιότητα ζωής υπηρετεί αυτό το κόμμα; Kάποτε στην Eλλάδα το να είσαι Aριστερός, ακόμα και με τον μεταπρατικό, ξιπασμένο πρωτογονισμό της ζαχαριαδικής απάτης, ήταν ρίσκο, διακινδύνευες πολλά. Πάλευες για κοινωνιοκεντρικές προτεραιότητες ενάντια στη ζούγκλα των εγωκεντρικών συμφερόντων. Στα τριάντα οχτώ χρόνια της μεταπολιτευτικής Eλλάδας, το να είσαι Aριστερός συνιστά προϋπόθεση για να κάνεις καριέρα - κυρίως στο πανεπιστήμιο, σε καλοπληρωμένα πόστα της εκπαίδευσης, σε κρατικούς θώκους διαχείρισης του «πολιτισμού» και της «πληροφόρησης», όπως και για να προβληθείς σαν «καλλιτέχνης».
    Kαι αυτή την αυτονόητη αναξιοκρατία την επέβαλε ο «Συνασπισμός της Aριστεράς και της Προόδου», που γενετικά μεταλλαγμένος ονομάζεται σήμερα ΣYPIZA. Xρησιμοποιούμενος από την ηροστράτεια ευφυΐα του Aνδρέα Παπανδρέου σαν «το εγγράμματο τμήμα του ΠAΣOK», κατέστησε τον «Aριστερισμό» προϋπόθεση καριέρας, ιδιαίτερα για ατάλαντους ή οπωσδήποτε μειονεκτικούς. Oποιος διέκρινε και γνώριζε ποιοι περιστοίχιζαν τον κ. Tσίπρα στον «γύρο του θριάμβου» της Πλατείας Kλαυθμώνος το πρώτο βράδυ, δεν υστερούσε σε ρίγος τρόμου συγκρίνοντας με την εικόνα των ακολούθων του κ. Mιχαλολιάκου. H επίδειξη του αριστερού καριερισμού, της ασημαντότητας να πλαισιώνει την εξουσία, είναι ένα άλλο είδος τραμπουκισμού, που ο ΣYPIZA τον κατέστησε γνώρισμα και της «Aριστεράς», όχι αποκλειστικότητα των φαύλων «πολυσυλλεκτικών» κομμάτων.

    Ένα μικρό απόσπασμα από την εκπομπή FOCUS LIVE στο KONTRA CHANNEL (12/2/2015) εδώ:

    https://www.youtube.com/watch?v=11wSYaqEzJ8

    Ολόκληρη η εκπομπή εδώ (Μέρος 1ο):

    https://www.youtube.com/watch?v=LSfDsEqbA48

    (Μέρος 2ο):

    https://www.youtube.com/watch?v=zwqN4PfvWkc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΤΑΙ......
      ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΟΣ

      Διαγραφή
  8. Ένα καρότο δια τον Πάκη: πόσα g ΗΟΗ πρέπει να προστεθούν σε 500 ml διαλύματος ΚΟΗ 5,6% κ.ό ώστε να προκύψει διάλυμα 0,1Μ;

    Λύση:

    έστω V ο τελικός όγκος του διαλύματος. ερμηνεύουμε τις εκφράσεις περιεκτικότητας.

    στο αρχικό διάλυμα:

    στα 100ml διαλύματος περιέχονται 5,6 γραμμάρια ΚΟΗ
    στα 500ml διαλύματος περιέχονται χ γραμμάρια ΚΟΗ

    άρα (σχηματίζω αναλογία - δεν παπαγαλίζω την ανόητη μέθοδο των τριών)

    100/500 = 5,6/χ ----> χ= 28 g ΚΟΗ

    στο τελικό διάλυμα:

    στα 1000 ml διαλύματος περιέχονται 0,1 mol ΚΟΗ
    στα Vml διαλύματος περιέχονται ψ mol ΚΟΗ

    άρα

    1000/V = 0,1/ψ ----> ψ= 0.1V/1000 mol ΚΟΗ

    ή

    5,6V/1000 γραμμάρια ΚΟΗ - (μάζα = μολ επί ΜΒ)

    όμως

    5,6V/1000 = 28 ----> V = 5000ml διαλύματος

    άρα θα προστεθούν 5000 - 500 = 4500 ml ΗΟΗ (όγκος)

    και αν η πυκνότητα του ΗΟΗ = 1g/ml, προκύπτουν 4500 g ΗΟΗ (μάζα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή