Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Νέα περίοδος ενδοτισμού στα εθνικά θέματα της Ελλάδας

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Στο σύνολό τους δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε περισσότερο από μια αναπαραγωγή υποσχέσεων σαν αυτές που διατυπώθηκαν από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Δεν χρειάζεται παρά να θυμηθεί τι έλεγε η Πολιτική Συμφωνία των τριών (23/6/2012), αλλά και οι προγραμματικές δηλώσεις του Σαμαρά (6/7/2012) που ακολούθησαν, θα διαπιστώσει ότι οι ίδιες υποσχέσεις για διαπραγμάτευση του χρέους και για βελτίωση δίνονταν και τότε.

Όμως αυτό που ελάχιστα παρατήρησε κανείς στις προγραμματικές δηλώσεις του Τσίπρα είναι οι αναφορές στα εθνικά μας θέματα. Θυμηθείτε ότι ο Καμμένος μπήκε στην κυβέρνηση δήθεν για να αποτελέσει τις "κοκκινες γραμμές" του Τσίπρα στα εθνικά θέματα. Η αλήθεια είναι ότι όλα έγιναν για τη νομή της εξουσίας. Αυτό αποδείχθηκε και από τις προγραμματικές.


Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός είναι πρώτος της μεταπολίτευσης που ούτε καν ανέφερε την Τουρκία. Λες και δεν υφίσταται απειλή της Τουρκίας και διεκδικήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Κουβέντα για την Θράκη και φυσικά κουβέντα επίσης για το Αιγαίο, για τις γκρίζες ζώνες, για τις συστηματικές πολεμικές παραβιάσεις και απειλές της Τουρκίας.
Μήπως ξέρει κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε; Μήπως ολόκληρο το ζήτημα του Αιγαίου, της υφαλοκριπίδας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας που αμφισβητεί η Τουρκία αποπέμφθηκε από τη νέα κυβέρνηση; Ποιός ξέρει;

Εντύπωση όμως κάνει η θέση που πήρε ο κ. Τσίπρας για την Κύπρο: "Ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο αυτό είναι και η προσήλωση της Κυβέρνησης στην υποστήριξη δικοινοτικών συνομιλιών για την επίλυση του κυπριακού προβλήματας στη βάση των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με επανένωση της Κύπρου υπό τη μορφή μίας διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα."

Η εισβολή και κατοχή από την Τουρκία ούτε αναφέρεται. Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι κατεξοχήν ζήτημα στρατιωτικής εισβολής και κατοχής, αλλά δικοινοτικών συνομιλιών. Ήδη με τον τρόπο αυτό, ο κ. Τσίπρας επαναφέρει το σχέδιο Ανάν, ή κάτι παρεμφερές για την Κύπρο και υποβαβιβάζει την Δημοκρατία της Κύπρου από κυρίαρχο, ανεξάρτητο μέλος του ΟΗΕ, σε απλή κοινότητα. Ενώ την ίδια ώρα βαφτίζει τα κατεχόμενα σε κοινότητα και τον εκπρόσωπο της τουρκικής κατοχής στο νησί σε εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Από κει και πέρα η δήθεν επανένωση της Κύπρου "υπό τη μορφή μίας διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα," θα είναι μια επανάλειψη επί το χείριστον των συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου με νομιμοποιήμένη την τουρκική κατοχή. Το μόνο που μπορούν να περιμένουν οι Κύπριοι από τον κ. Τσίπρα είναι ίσως το χειρότερο ξεπούλημα από την εποχή του σχεδίου Ανάν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η θέση του κ. Τσίπρα περί Σκοπίων. "Σημαντική είναι, επίσης, η εξεύρεση, στο πλαίσιο συνομιλιών υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη διαφορά για όνομα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, στη βάση μίας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις." Με άλλα λόγια ο κ. Τσίπρας υποχωρεί ακόμη και στο επίπεδο του ονόματος. Αποδέχεται το Μακεδονία ως γεωγραφικό προσδιορισμό ώστε να αναγνωρίσει ένα ακόμη τετελεσμένο μονομερούς στρατιωτικής επέμβασης και διάλυσης κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους, της Γιουγκοσλαβίας.

Ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά εξήγγειλε την πιο ενδοτική πολιτική  στα εθνικά θέματα, που ακολουθήθηκε ποτέ τόσο ανοιχτά από την εποχή των Ιμίων. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στις προγραμματικές του δεν τον απασχόλησε καν το ζήτημα της πολιτικής εθνικής άμυνας, πολύ φοβόμαστε ότι ίσως ζήσουμε μια από τις πιο κρίσιμες και επικίνδυνες περιόδους για τα εθνικά μας ζητήματα.



20 σχόλια:

  1. Αν δεν κάνει το καθήκον του ο ελληνικός λαός, βλέπω σύντομα την Κομοτηνή πρωτεύουσα του κρατιδίου της Δυτικής Θράκης. Αυτοί δεν έχουν τσίπα, δεν έχουν όριο στην προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To γνωρίζει το παρελθόν του Κωσταράκου ο Καμμένος;

    http://www.evros24.gr/politics/20978-o-ypourgos-ethnikis-amynas-kai-o-arxigos-geetha-ston-evro-gia-tis-plimmyres#.VNkjhCiGHz8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει δίπλα τον Τόσκα, ο οποίος υπήρεξ δεξί χέρι του Μπεγλίτη στο υπουργείο άμυνας όταν έφαγε σειρές ολόκληρες από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, γιατί αρνήθηκε να εκτελέσει εντολή της κυβέρνησης Καραμανλή για άμεση εμπλοκή του στρατού σε κήρυξη κατάστασης πολιορκίας το 2007 με τις φωτιές και το 2008 με τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Η ηγεσία τότε παρά το γεγονός ότι ποερχόταν από τη δεξιά, ήταν πατριώτες και θεώρησαν προδοσία το να κατεβάσουν τον στρατό. Όταν βγήκε η κυβέρνηση Παπανδρέου και διορίστηκε ο Μπεγλίτης με δεξί χέρι τον Τόσκα στο υπουργείο, καρατόμησε οιονδήποτε θεωρούσαν τότε ότι διαθέτει τσίπα πατριωτικής ευθύνης. Ο δε Τόσκας ως στρατιωτικός δεν ήταν ποτέ τίποτε περισσότερο από τσανακογλύφτης των υπουργών.
      Προσωπικά δεν ξέρω ποιος είναι χειρότερος. Ο Κωσταράκος, ή ο Τόσκας;

      Διαγραφή
  3. ξέχασες οτι πήγε στη Κύπρο αμέσως ;
    και για τα Ελληνοτουρκικα εχει μιλησει ..ο Καμμενος εχει αφήσει θετικές εντυπώσεις και στους επιφυλακτικους
    ηταν επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ το όνομα των Σκοπιων ;τι θες να κάνει ; ξανά από μηδενική βάση ;

    δε βρίσκω το άρθρο χρήσιμο ουτε ουσιαστικό .. με κάνει να θυμηθώ τα άρθρα που κατ επίφαση ειναι πολιτικά στην ουσία κρύβουν προσωπικές κόντρες του ''ψευδοκρατους των Αθηνων ''
    .. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Οταν είσαι απολογητής και χειροκροτητής τότε είναι σίγουρο ότι καμιά κριτική που αποκαλύπτει αυτούς για τους οποίους απολογείσαι, δεν είναι καλή. Ποσπαθείς να βρεις δικαιολογίες, αντί να απαντήσεις με επιχειρήματα. Το τι έχει πει προεκλογικά ο Καμμένος το γνωρίζω και το τι λέει τώρα επίσης το γνωρίζω. Μέρα με τη νύχτα. Αυτός δεν διατυμπάνιζε ότι δεν θα δεχθεί ονομασία με τον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια; Αυτός δεν ούρλιαζε εναντίον του σχεδίου Ανάν και των παραγώγων του; Τώρα τσιμουδιά. Οι κόκκινες γραμμές πάνε περίπατο. Η καρέκλα του υπουργού να είναι καλά.
      Και τι πάει να πει πήγε αμέσως ο Τσίπρας στην Κύπρο; Να κάνει τι; Ξέρεις ότι ο Αναστασιάδης δήλωσε ότι τα βρήκε καλύτερα με τον Τσίπρα, παρά με τον Σαμαρά; Γιατί άραγε; Δεν σε προβληματίζει πώς γίνεται κι ένας προδότης πολιτικός σαν τον Αναστασιάδη τα βρήκε τόσο εύκολα με τον Τσίπρα; Είναι προφανές από τη θέση που πήρε ο Τσίπρας εξαφανίζοντας την τουρκική κατοχή, τα κατεχόμενα, τους εποίκους, κοκ, από την Κύπρο. Είναι να μην είναι ενθουσιασμένος ο Αναστασιάδης και τα αφεντικά του;

      Διαγραφή
    2. Όσο για τα Σκόπια, προς Θεού, δεν περιμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τα κότσια να αντιταχθεί σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και να πει ότι δεν αναγνωρίζει από θέση αρχής κρατίδια που προήλθαν από διάλυση ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών, όπως ήταν η Γιουγκοσλαβία. Όμως θα μπορούσε να θέσει. έστω για τα μάτια του κόσμου, την επιβολή καθεστώτος ουδετερότητας του κρατιδίου, τόσο απέναντι στην Τουρκία, όσο και στο ΝΑΤΟ. Όπως επίσης και την ανατροπή των φασιστικών δυνάμεων που κυβερνούν το συγκεκριμένο κρατίδιο με επιδότηση της ΕΕ.
      Προσωπικα, γνωρίζοντας τι εστί Τσίπρας και η παρέα του, ήμουν σίγουρος ότι δεν πρόκειται να θέσουν κανένα θέμα που να τους οδηγεί έστω και στην πιο μικρή, την πιο ελάχιστη σύγκρουση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Ο αριστερός ευρωπαισμός του είναι ιδανικός για να λειτουργήσουν ως δούρειος ίππος για να επιβληθούν πολλά τετελεσμένα σε βάρος των εθνικών θεμάτων της Ελλάδας.

      Διαγραφή
    3. ''Προσωπικα, γνωρίζοντας τι εστί Τσίπρας και η παρέα του,''

      εμείς δε ξέρουμε αλλα μας φαίνονται καλύτεροι απο τους προηγουμενους .., να και τα ''προσωπικά που λέγαμε ...

      ''απολογητής'' εγω . ; και εσυ προκατειλημμενος μεχρι το κόκαλο .. θα δουμε αν εχεις δικιο ..

      η χωρα δινει μαχες .. εσυ ζητας να τις κερδιζει όλες .. εγω περιμενω το αποτέλεσμα του πολεμου

      κατσε διπλα στο ΣΥΡΙΖΑ τωρα και κανε κριτική μετα .. αυτο ειναι ''ομοψυχία'' .. αλλα στη ΚΝΕ δεν κανανε τετοια μαθηματα

      Διαγραφή
    4. Πάλι δεν λες κουβέντα για την ταμπακέρα. Κλασσική τακτική απολογητική της σχολής του πρασινοφρουρισμού εποχής Σημίτη. Γιατί να είμαι δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ; Για να σκύβω στον Βαρουφάκη όταν λέει ότι θα τηρήσει τον τρέχοντας Προϋπολογισμό που υλοποιεί το μνημόνιο κι ότι διαπραγματεύεται μόνο για το 30% του μνημονίου, γιατί το υπόλοιπο είναι εντάξει; Μάθε να μιλάς για την ουσία κι ύστερα τα λέμε. Όσο για την ΚΝΕ, ένα θα σου πω: δεν υπήρξα ποτέ μέλος της. Ήμουν μέλος του κόμματος μέχρι που αυτό ξεπουλήθηκε και εξφτιλίστηκε. Γνήσιο προϊόν της ΚΝΕ που ειρωνεύεσαι είναι ο Τσίπρας. Γέννημα, θρέμα. Αυτόν να πας να ρωτήσεις τι του μάθαιναν. Φαντάζομαι όωμς ότι εσάς στην ΠΑΣΠ θα σας μάθαιναν πώς να τα κονομάται από το δημόσιο ταμείο και τη θεσιθηρία. Εμάς, δυστυχώς, δεν μας τα έμαθαν ποτέ.

      Διαγραφή
    5. ο Τσίπρας φαίνεται οτι ξερει να συνεργάζεται με άλλους ..
      εσυ με τον Παπαθεμελη καλα τα πας ;
      η ταμπακιέρα ειναι μονο οτι εσυ νομιζεις και επιχειρήματα ειναι μονο οσα θελεις ..
      σου γραφω τι δηλωσε ο Καμμενος αλλα .. δε μετράει ..μετράει μονο οτι εχεις στο τσερβελο σου
      επίσης δε καταλαβαινεις οτι το 70-75% που στηρίζει τη πολιτική Τσιπρα δημιουργεί δεδομένα που δεν μπορούν να αγνοηθούν

      Διαγραφή
    6. Ρε συ, εσάς στην ΠΑΣΠ τι σας έκαναν; Μιλάς για Παπαθεμελή, όταν ετούτη η κυβέρνηση έχει τη σάρα και τη μάρα. Ότι λαμόγιο έχει περάσει από το ΠΑΣΟΚ Σημίτη-Γιωργάκη το προσέλαβε ο Τσίπρας και μιλάς; Κοίτα φίλε, προφανές είσαι κάποιος αργόσχολος θεσιθήρας που έρχεσαι να μου σπας τα νεύρα. Μπορείς να βρεις καμιά άλλη αργομισθία. Εδώ τέλος.

      Διαγραφή
  4. Π.Καμμένος στη βουλή :

    Θυμίζω ότι σε αυτή την Αίθουσα πριν πολλά χρόνια ακούστηκε το περίφημο «εθνικό τόξο», το τόξο Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος που περιέγραψε πολύ σωστά ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

    Η επιθετικότητα και η αστάθεια που επικρατεί επιβάλλει να έχουμε την προσοχή μας τεταμένη, την ετοιμότητά μας στο μέγιστο βαθμό και σαφώς να είμαστε επιφυλακτικοί.

    Με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κώστα Ήσυχο, τον Υφυπουργό κ. Νίκο Τόσκα έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που επωμιζόμαστε.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και λοιπόν; Τι σημαίνει αυτή η θέση; Αρνείται η νέα κυβέρνηση το μορατόριουμ κυριαρχικών δικαιωμάτων που υπάρχει στις λεγόμενες "γκρίζες ζώνες"; Τι θα κάνει για την υφαλοκριπίδα, τα χωρικά ύδατα και τις όλο πιο συχνές πολεμικές παραβιάσεις των Τούρκων; Ποιό είναι το εθνικό δόγμα άμυνας κατά τη νέα κυβέρνηση; Υπάρχει ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο; Κι αν ναι, πώς θα εφαρμοστεί; Θα αποκατασταθεί η βλάβη που έχουν υποστεί οι ένοπλες δυνάμεις σε όρους διάταξης, σχηματισμών, οπλισμού, κοκ. Σε τίποτε απ' όλα αυτά δεν αναφέρθηκε ο κ. Καμμένος. Ούτε κουβέντα για την Τουρκική προκλητικότητα στην Θράκη και στα Βαλκάνια. Ούτε κουβέντα για το ΝΑΤΟ και τον ρόλο του στην επιβολή ασύμμετρων απειλών και επιθετικής στρατηγικής παγκόσμια. Άστα. Καλή η απολογητική, αλλά υπάρχουν κι όρια.

      Διαγραφή
  5. Καλημερα Κ.Καζακη..Σας διαβαζω συχνα και γραφω πρωτη φορα.Θα ηθελα να μου πειτε με το χερι στην καρδια,αν και ποσο σιγουρος ειστε οτι η Ελλαδα θα εμπλακει σε πολεμο με την Τουρκια και ποτε πιστευετε,ετσι προχειρα οτι θα μπορουσε να γινει αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πώς αν η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει πολεμικά τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδας, έχει απέναντί της την κατάλληλη κυβέρνηση.

      Διαγραφή
  6. Φοβάμαι πως σιγά σιγά μεταμορφώνετε το λόγο σας σε κριτική τύπου ΚΚΕ... Ισοπεδωτική άρνηση. Ακόμα κι αν διαφέρετε στον τρόπο και τις πράξεις που προτείνετε, θα καταλήξετε να είστε το ίδιο χρήσιμοι και γραφικοί. Δεν υπάρχει πλέον άρθρο σας που εκ των προτέρων να μην ξέρω ότι θα είναι ισοπεδωτικό. "Είναι όλοι προδότες, δοσίλογοι, ανίκανοι και λίγοι, όλες οι προθέσεις είναι κακές, κανένα μέτρο στην σωστή κατεύθυνση, τίποτα δεν άλλαξε. Μόνο εμείς εδώ είμαστε η φωνή της ελπίδας και της λογικής". Πάρτε λίγο απόσταση και ξανασκεφτείτε τη στάση σας. Καλόπιστα σας το λέω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιο προβληματισμό, κάποιο επιχείρημα γι' αυτά που εντοπίζω; Κάποιο λάθος, κάποια αμετροέπεια; Που βρίσκεται ο ισοπεδοτισμός; Που βρίσκεται η άρνηση; Γιατί δεν επιχειρηματολογείται; Που το βρήκατε να το λέω αυτό εγώ; Ποιος ισοπεδώνει; Εγώ, ή εσείς που απαιτείται να σταματήσει η κριτική, να σταματήσει η σκέψη και ο προβληματισμός για τα τεκταινόμενα, γιατί σας χαλάει τη νιρβάνα;
      Πολύ φοβάμαι ότι όλοι εσείς οι απλογητές της νέας κυβέρνησης μετεξελίσεστε πολύ γρήγορα σε τυπικούς φασίστες. Είσαστε έτοιμοι να πετάξετε στον Καιάδα όποιον ασκεί κριτική. Ίσως αύριο όταν διαψευσθείτε για μια ακόμη φορά, να είστε έτοιμοι να χύσετε και αίμα για τον ίδιο λόγο. Δεν σας απασχολεί το γεγονός ότι ταυτίζεστε πλέον με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη συμμορία τους, που ζητοκγραυγάζει για τη "στροφή προς τον ρεαλισμό" του Τσίπρα, τον οποίο ορκίζεται ο κ. Μητσοτάκης ότι θα τον στηρίξει. Το πρόβλημά σας είναι το ΚΚΕ που ασκεί αδιέξοδη κριτική, κι όχι αυτοί που σας στηρίζουν; Το πρόβλημά σας είναι όποιος σήμερα ασκεί κριτική. Κι αυτός σας κάνει φανατικούς, που αύριο ίσως χρειαστεί να αναμετρηθούμε στους δρόμους γιατί απέχεται ελάχιστα από την λογική των ταγμάτων εφόδου.
      Εσάς και τους ομοειδεάτες σας, σας φοβάμαι πολύ περισσότερο από την ΧΑ. Είσαστε ικανοί για τα χειρότερα. Είσαστε ικανοί να δικαιολογήσετε τη σφαγή του ελληνικού λαού, ακόμη και τον εθνικό ακρωτηριασμό της πατρίδας, μόνο και μόνο για να μην αποδεχθείτε τα προφανή. Συγνώμη, αλλά έτσι γεννιέται στην πράξη και στην ιδεολογία ο φασισμός και πάνω σε τέτοιες λογικές πατάνε φασιστικά καθεστώτα.
      Όσο μ' αφορά, υπερασπίζω ότι με πάθος υπεράσπιζα πάντα. Αν κάνω λάθος κάπου, πολύ ευχαρίστως να συζητήσω που το κάνω και γιατί. Όμως με φασιστικού τύπου νοοτροπίες και λογικές δεν πρόκειται να προσυπογράψω. Κι ούτε θα δώσω ποτέ γη και ύδωρ σε κανέναν, ή λευκή επιταγή για τη ζωή τη δική μου, του παιδιού μου και της πατρίδας μου. Αμείλιχτη, ανελέητη, αλλά πάντα τεκμηριώνη κριτική ως το τέλος, χωρίς να υπολογίζω κανενός είδους εξουσία. Άλλωστε γι' αυτή τη δημοκρατία παλεύω.

      Διαγραφή
  7. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ενα κοσμοπολιτικο ανθελληνικο κομμα και οποιος παρατηρησε στις συγκεντρωσεις του δεν υπηρχε ουτε μια ελληνικη σημαια αφου για πολλους απο αυτους ειναι ενα μισητο συμβολο "εθνικισμου" (η ακομα και "ναζισμου" !).

    Οι δηλωσεις Τσιπρα περι δικοινοτικης Κυπρου ειναι απαραδεκτες. Το Βορειο κομματι της Κυπρου ειναι υπο τουρκικη στρατιωτικη κατοχη και γινεται εδω και χρονια παρανομη μαζικη εγκατασταση αποικων.

    Εξισου απαραδεκτες ειναι οι δηλωσεις Μπαρουφακη στη συνεντευξη με το Σοιμπλε οτι η Ελλαδα εχει σοβαρο προβλημα "ναζισμου" (εννοωντας τη Χρυση αυγη). Οι ναζι ηταν αυτοι που ηταν και ηταν Γερμανοι και αφορα εκεινη τη χρονικη περιοδο. Δηλαδη τωρα θα φορτωσουν στους σημερινους ελληνες και τα εγκληματα των ναζι ? Το γεγονος οτι ενα 5% ψηφιζει τη Χ.Α δεν σημαινει οτι το κανουν επειδη ειναι ναζι, ειναι απλα μια ψηφος οργης και διαμαρτυριας.

    Περα απο ολα αυτα, ο ΣΥΡΙΖΑ οπως ολα δειχνουν εχει προσκυνησει και φυσικα πολυ συντομα θα εχει τη τυχη του ΠΑΣΟΚ (επιστρεφοντας σε ποσοστα 4%) η του Κινηματος "Δημοκρατων Σοσιαλιστων" του Τζεφρυ Παπαντρεου (που απετυχε να εκλεγει στη βουλη).

    Απο συζητηση που κανω με πολυ κοσμο διαπιστωνω οτι εχουν ενα ενθουσιασμο και αισιοδοξια με τη νεα κυβερνηση και θεωρουν οτι κατι θετικο μπορει να γινει. Δυστυχως ομως ο λαος θα απογοητευθει. Σε οσους βεβαια αναφερω οτι το ΣΥΡΙΖΑ δεν προκειται να κανει κατι ουσιαστικο και θα ειναι μια απο τα ιδια, βλεπω να με αποκαλουν "Κουτσουμπα" και πεσσιμιστη.

    Ο λαος θελει λοιπον να υπαρξει μια συγκρουση με το κατεστημενο και πηρε θαρρος απο τα καραγκιοζιλικια Μπαρουφακη με το χερι στη τσεπη.

    Συντομα οι αυταπατες οτι υπαρχει αλλος δρομος εντος ΕΕ θα τελειωσουν...
    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογραψει νεες συμφωνιες για νεα δανεια με ισως λιγο ελαφρυτερους ορους αλλα η οικονομια και κοινωνια δεν προκειται να ανακαμψουν

    Το ιδανικο σεναριο θα ειναι να φουντωσει το λαικο αισθημα κατα της ΕΕ και της ευρωζωνης. Το ζητουμενο ειναι πως θα δημιουργηθει οργανωθει ενα ευρυ λαικο μετωπο (που θα περιλαμβανει ολο το λαο ανεξαρτητως πολιτικης προελευσης) με γενικες θεσεις της εξοδο απο ΕΕ-ευρωζωνη και τη μονομερη διαγραφη ολου του χρεους.

    Το αρνητικο σεναριο θα ειναι ο κοσμος να απογοητευθει και να ξαναγυρισει πισω στη ΝΔ και σε Ποταμια αφου με τη δυσφημιση που υπαρχει (με ευθυνες και του ΣΥΡΙΖΑ) κατα του εθνικου νομισματος, πολλοι ακομα πιστευουν οτι μια εξοδος θα ειναι ακομα χειροτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καζάκη, η κριτική που κάνεις έχει να κάνει με νομικούς όρους τού διεθνούς κατεστημένου όπως "εθνική κυριαρχία" σε αντιπαράθεση με "κοινότητα" πού ο κόσμος δεν κατανοεί καλά.
    Μακροπρόθεσμα ή όχι πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με νόμους όταν χρειάζονται αλλά και χωρίς αυτούς όταν δεν χρειάζονται, (πόσο μάλλον όταν βλάπτουν.
    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Bild: «Μήπως οι Ελληνες δικαιούνται πράγματι πολεμικές αποζημιώσεις;»

    αυτο απο μονο του ειναι μια μικρη νικη σε επίπεδο εντυπώσεων.. δημιουργεί θετικο κλιμα για μας ..
    θα μου πεις ''δεν εχει ουσια '' .. μα απο τις εντυπώσεις ξεκινισαν ολα ..η Λαγκαρτ τοτε ειχε πει ''δεν εχει προβλημα χρεους η Ελλαδα .. προβλημα αξιοπιστίας εχει ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το κακό ριζώνει καλά μέσα από το φαινόμενο της Παν-Μαστούρας. Το σκατό που μας τάισε η τηλεόραση και το σύστημα παιδείας δεν ξεπλένεται τόσο εύκολα. Κατά ακρίβεια ο άνθρωπος ναρκώνεται/μαστουρεύει με αποτέλεσμα όχι κριτική σκέψη, αλλά να μην έχει ούτε στοιχειώδης λογική. Κύριε Δημήτρη, μπορεί να είναι επίπονο και κουραστικό να ξεπλένεις αυτή την λάπση, αλλά θα έρθει η ώρα που θα αποδόσει καρπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή