Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Μια ακόμη επώνυμη μαρτυρία για τον τρόπο που μεταχειρίστηκαν οι ξένες κυβερνήσεις τους δικούς τους πολίτες σε αντίθεση με τους εγχώριους δοσίλογους

Η επιστολή μεταφέρεται κατά λέξη. Δίχως βεβαίως την υπογραφή:
"Ένας πυροσβέστης το Σάββατο το βράδυ στο Δημαρχείο της Ραφήνας-Πικερμίου που έσωσε καιόμενη Ιρλανδή τουρίστρια, η οποία κατάφερε να επιζήσει σε αντίθεση με το σύζυγό της, ο οποίος κάηκε [είχαν έλθει για μήνα του μέλιτος], μου είπε ότι ήλθαν και τον βρήκαν Ιρλανδοί δημοσιογράφοι μετά από εντολή της πρεσβείας τους για να τον ευχαριστήσουν.
Οι άνθρωποι είχαν λάβει email από την πρεσβεία τους να φύγουν από το Μάτι γύρω στις 15:30, αλλά δεν το είδαν διότι ήταν για φαγητό. Η γυναίκα είναι στον Ευαγγελισμό και ακόμη δεν ξέρει ότι ο άνδρας της είναι νεκρός. Παράλληλα μαθαίνουμε ότι ξένες πρεσβείες [και η Αμερικανική φυσικά] έδωσαν εντολή με email στους δικούς τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή από τη Ραφήνα ως το Μαραθώνα στο χρονικό διάστημα 14:00 με 15:00, ενώ στο διάστημα 15:00 με 16:00 εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, το Λύρειο ίδρυμα και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Η Πυροσβεστική έδωσε εντολή εκκένωσης και του Ματιού, αλλά η Δούρου και ο Τσίπρας έκριναν ότι θα προκληθεί πανικός και δεν υπήρχε λόγος να εκκενωθεί το Μάτι. Εκτίμησαν ότι η φωτιά με 11 μποφόρ και δυτικό άνεμο δεν θα διασχίσει την Λεωφόρο Μαραθώνος [που είναι αντιπυρική ζώνη γεμάτη πεύκα και στις δύο γωνίες του δρόμου!!!] και γι αυτό ουσιαστικά πειθάρχησε η Πυροσβεστική στην εντολή της μη εκκένωσης της Πολιτείας.

Ο Δήμος Μαραθώνα ήταν αλλού, ενώ ο Δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου κύριος Μπουρνούς φαίνεται να εισηγήθηκε την εντολή εκκένωσης, αλλά τον ''συγκράτησε'' η Περιφέρεια Αττικής και δεν είχε το πολιτικό σθένος να αψηφήσει την άρνηση της Περιφέρειας. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν η Ελληνική ξεπουλημένη Πολιτεία ουσιαστικά συνέβαλε στην απονέκρωση και τον αποσυντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που θα μπορούσαν να συντονίσουν ένα σχέδιο εκκένωσης.
Είναι λυπηρό και αυτή η κυβέρνηση να έχει ξεπουλήσει τη χώρα και να μην διδάσκεται από άλλα κράτη και τις πρεσβείες τους [ακόμη και από τα κράτη που κερδοσκοπούν από την κρίση στην Ελλάδα και αναβαθμίζουν το ρόλο τους και την ισχύ τους στην ευρύτερη περιοχή]. Είναι θέμα κοινής λογικής και όχι μόνο συμφερόντων που δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν αυτό που έκαναν οι καλόγριες στο Λύρειο Ίδρυμα, οι εγκαταστάσεις του στρατού και οι κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων.
Το γεγονός ότι δεν υποβάλουν παραίτηση μου δείχνει ότι εκτός από αδίστακτοι έχουν και γερές πλάτες. Αν είχαν πεθάνει Αμερικάνοι Πολίτες είμαι βέβαιος ότι ο Τσίπρας θα είχε πέσει Τρίτη πρωί και θα υπήρχε ήδη υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα πήγαινε τη χώρα σε εκλογές!
Δεν είναι μόνο αδίστακτοι, ανίκανοι και επικίνδυνοι. Είναι Ψεύτες και Απατεώνες του χειρίστου είδους!"
Αφελές ερώτημα από έναν ανόητο και γραφικό σαν κι εμένα: Το ΕΠΑΜ κι εγώ προσωπικά ως Δημήτρης Καζάκης έχουμε λάβει δεκάδες ανάλογες καταγγελίες. Ποιος είναι εκείνος ο φορέας που ενδιαφέρεται να συλλέξει όλο αυτό το υλικό των καταγγελιών, ώστε να διασταυρώσει όσα κατατίθενται;
Φυσιολογικά θα πρέπει να ήταν οι ανακριτικές αρχές της εισαγγελίας.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα ούτε που έχει ενδιαφερθεί κανένας να συγκεντρώσει τις επώνυμες καταγγελίες. Ούτε η εισαγγελία, ούτε η αστυνομία. Ο μόνος τρόπος για να φτάσουν στις δικαστικές αρχές αυτές οι καταγγελίες, είναι η κατάθεση μήνυσης ή μηνυτήριας αναφοράς από τον ίδιο τον πολίτη. Η μηνυτήρια αναφορά είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Ούτε καν ασχολείται σοβαρά κανείς μαζί της. Ενώ η κατάθεση μήνυσης από πολίτες δίνει την διακριτική ευκαιρία στον εισαγγελέα να την βάλει με άνεση στο αρχείο.
Να γιατί δεν έχουν στηθεί - όπως θα έκανε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα - ειδικά ανακριτικά κέντρα τόσο από την πυροσβεστική, όσο και από την αστυνομία, ώστε να κληθούν ελεύθερα να καταθέτουν μαρτυρίες και καταγγελίες οι ίδιοι οι πολίτες. Μόνο έτσι μπορούν να συγκεντρωθούν και να διασταυρωθούν στοιχεία για τις συνθήκες της καταστροφής. Χωρίς να υποχρεούται ο ίδιος ο πολίτης να καταθέσει μήνυση ή μηνυτήρια αναφορά για να καταγγείλει όσα γνωρίζει, ή έχουν πέσει στην αντίληψή του.
Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν ευνομούμενη πολιτεία κι όχι κατοχικό κράτος με κυβερνήσεις δοσίλογων.

14 σχόλια:

  1. Λογική,
    Ευθύτητα λόγου,
    Βάσιμη επιχειρηματολογία .
    Δύστυχο Ελληνικό έθνος εχτισες φωτισες πνευματικά τις κοινωνίες των βανδάλων και άφησες νεοέλληνες κυβερνήτες προδότες να κατεβάσουν τις δικές σου ασφάλειες των φώτων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Δημήτριε.

    Εάν στάλθηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα, από την αμερικανική πρεσβεία, στους Αμερικανούς τουρίστες, στο Μάτι, πριν τις 16.50 της 23ης Ιουλίου, που ξέσπασε η φωτιά, στην ανατολική Πεντέλη, υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό θέμα.

    Αυτό πρέπει να ελεγχθεί και να διασταυρωθεί.

    http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2018/07/2372018-wild-fires.html


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ψάχνουμε για Υπεύθυνους μακρυά μας. Είναι εδώ, κοντά μας, δίπλα μας. Είμαστε εμείς οι ίδιοι που δεν τούς Ανατρέπουμε όλους μαζί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην ψάχνουμε για Υπεύθυνους μακρυά μας. Είναι εδώ, κοντά μας, δίπλα μας. Είμαστε εμείς οι ίδιοι που δεν τούς Ανατρέπουμε όλους μαζί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κύριε Καζάκη, ποτε θα σας ξανααπολαυσουμε στον αέρα του ε-ροή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν αφήνεις την εξουσία της ζωής σου στους άλλους είσαι σαν καρυδότσουφλο στον ωκεανό. Το λέω αυτό συνεχώς για να σε επηρεάσω να αλλάξεις την στάση σου στα τεκταινόμενα που η ανθρωπότητα έχει βάλει σε κίνηση, και θα κρατήσουν όπως φαίνεται για πολλά χρόνια ακόμα, μήπως η εμπειρία αυτή της αλλαγής παύση να είναι τόσο τραυματική όσο εποικοδομητική. Ηλίας Α. Λυμπέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Καψης σε κειμενο του γραφει για εσας κ.Καζακη τα παρακατω

    "Που όμως δεν είναι αυτονόητο για τους Καζάκηδες... που έσπευσαν να βγάλουν άλλη μια θεωρία με Νεφελίμ και εξωγήινους."

    http://www.capital.gr/arthra/3308926/mipos-eidate-ton-tsipra-pouthena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κε Καζάκη θα ήθελα να διευκρινίσετε το εξής:Ποτε ξεκίνησε η φωτιά στο Νταού?
    Διαξαζω στα διάφορα σάιτ ότι ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα,ενώ εσείς λετε ότι οι διάφορες πρεσβείες είχαν ειδοποιήσει τους υπηκόους τους απο τις 3.
    Τι ισχύει τελικά?
    Ήξεραν καποιοι εκ των προτέρων οτι θα ξεσπάσει φωτιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πότε ακριβώς ξέσπασε η φωτιά στο Νταου Πεντέλη ?
    Στις 2 ή στις 5 το απόγευμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρη πιστεύω πως έχεις ενημερωθεί για το θέμα με την πρεσβεία των ΗΠΑ που έχει δημιουργηθεί.
    Σε έχω ακούσει και διαβάσει να λες πως υπάρχουν Email που μιλάνε για εκκένωση των Αμερικανών πολιτών στην περιοχή της Ραφήνας Ματιού από νωρίς το μεσημέρι .
    Δηλαδή πριν την έναρξη της πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης που η πρώτη εστία άναψε στις 16:50 .
    Αυτό είναι το πρώτο σημείο που πιάνονται και το δεύτερο πως η ανακοίνωση της πρεσβείας έγινε στις 24 του μήνα δηλαδή την επόμενη ημέρα.
    Επειδή σε θεωρώ από τους πιο τίμιους πού έχω γνωρίσει και σε αυτό το θέμα έχω ένα πρόβλημα στο να υπερασπιστώ τις θέσεις σου απέναντι σε αυτούς που σε κατηγορούν για άλλη μια φορά εάν αναφέρεσαι σε Email πού στάλθηκαν θα σου ζητούσα να προσκομίσεις κάποιο έστω και χωρίς τα στοιχεία του παραλήπτη ώστε να λήξει η άδικη επίθεση προς εσένα και προς εμάς μιας και είμαι μέλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κε Καζάκη! Κάθησα και συγκέντρωσα ό,τι στοιχεία μπορούσα να βρώ από τα διάφορα ιστολόγια για το θέμα της φωτιάς στο Μάτι! Αναλύοντάς τα με οδήγησαν σε συμπεράσματα που αν επιβεβαιωθούν και από επιτόπια έρευνα είναι το λιγότερο σκανδαλώδη!
    Τα έχω συγκεντρώσει σε ένα άρθρο που έγραψα https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/08/200-1400.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι ξένες Πρεσβείες πιθανώς ενημέρωσαν τους πολίτες τους ότι υπήρχαν πυρκαγιές στην Αττική. Στις 15.30 η φωτιά στο Νταού Πεντέλης δεν είχε ξεκινήσει ακόμη.Αν μπορείτε να δώσετε περισσότερες διευκρινήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Δημήτρη,
    παρακαλώ να αποσαφηνίσετε τα περί της ώρας έναρξης της πυρκαγιάς(λένε 16:41 από βίντεο) , ενώ όπως λέτε υπήρχε από τις πρεσβείες αποστολή sms νωρίτερα.. Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό;;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι δική μου δουλειά να αποσαφηνίσω τίποτε. Η δική μου δουλειά είναι να παραθέτω μαρτυρίες και να αναρωτιέμαι γιατί η ελληνική δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά δεν κάνει στα σοβαρά και με βάση τα προβλεπόμενα τη δουλειά της. Μόνο η ανάκριση θα μπορούσε να δώσει διευκρινήσεις, αν γινόταν με όρους αφοσίωσης στην αλήθεια.

      Διαγραφή