Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

OI ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΟ E-ROI.GR

Προγραμματικές χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση. Καμιά αναφορά σε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Ευχολόγια ακόμη και για τα πιο άμεσα, όπως τα 750 ευρώ βασικός με ορίζοντα 2016. 

Δόσεις για τα χρέη και νέοι φόροι για τα νοικοκυριά. Κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας. Καμιά πρόταση για δουλειές και εισόδημα. Όλα υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν οι δανειστές.

Γαργάρα η απλή αναλογική. Κουβέντα για την εφαρμογή της πρόβλεψης του Συντάγματος για τον βασικό μέτοχο. Ακόμη και οι αναφορά στις Γερμανικές οφειλές δεν συνοδευόταν από συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο Τσίπρας πολύ χαμηλότερος των περιστάσεων. Δεν κατόρθωσε ούτε καν να φτάσει τον πήχυ που έθεσε η ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Τα υπόλοιπα αύριο Δευτέρα 9/2 στην εκπομπή "Στο Μικρόφωνο"

11 σχόλια:

  1. πριν γραψω οτιδηποτε αισθανομαι ασχημα που δεν συμμετειχα ενεργα στο επαμ.
    Ειναι ο μονος δρομος σταθερες θεσεις,και οχι οπου φυσα ο ανεμος.
    Ασχετα αν ολα γινουν πραξη η οχι ποτε η θεωρια δεν εγινε πραξη 100% σε κανεναν τομεα.
    Το μονο προβλημα κυριε καζακη ΠΑΝΤΑ λετε ο κυριαρχος ελληνικος λαος...
    ποιος λαος αυτος σου μια μερα εγινε συριζα,...αυτος που το 81-84 και ξανα ψηφιζε πασοκ?Αυτος που εβγαλε τον σαμαρα,..αυτος που εβαλε το ποταμι στην βουλη...
    ΑΥΤΟΣ που παντα ψηφιζει τεκνα πολιτικων?
    Μην γραψω για τροπο ζωης κ φιλοσοφια(λαδωματα,παντα το τι κανει ο γειτονας κτλ),γιατι δεν φταει μονο το κρατος φταιει κ αυτος που τα δινει.
    Ξαναρωταω ποιος λαος? Δεν θα παω σε ποσοσοστα γιατι το επαμ αν ειχε προβολη,και λιγα κεφαλαια κινησης θα ταν πολυ καλυτερα.
    Θεωρω οτι ο λαος δεν ειναι ωριμος να ψηφιζει και να βαλει το ΕΠΑΜ με ενα 5%..10% 15% στην βουλη.
    Η μαλλον δεν εχει ΣΥΜΦΕΡΟΝ κοιτα μονο το σημερα κ το κοντινο μελλον ΟΧΙ ΤΙ θα αφησει κληρονομια ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ,(αρκει ο κοντινος περιγυρος ναναι ενταξει).
    Με θλιβει πως καταντησαμε ετσι,το βλεπω καθε μερα ΑΝ λεω αν γυρναγαμε στο 2007(με εναν μαγικο τροπο) νασαι σιγουρος οτι ολοι θα ΞΕΧΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..σε μια μερα και ξανα απο την αρχη.
    Απλα ο λαος δεν εχει συνειδηση,ξεχνα ευκολα η μαλλον ξεχνα οτι τον συμφερει..
    δεν ξερω ποιος φταει για αυτο,η παιδεια η οικογενεια η τηλεοραση,
    Πολλοι που δεν σας εχουν "διαβασει" αρκετα νομιζουν οτι επιμενετε σε ενα μοντελο σκεψης απο εγωισμο η εμμονη...δεν ειναι ετσι μακαρι το 10% του πολιτικου δυναμικου να ειχε το 50% της σκεψηςσας.
    Δεν συμφωνω παντα σε ολα αλλα οταν ενας ανθρωπος εχει παγιες και αμετακινητες αποψεις και ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΛΕΕΙ το δικαιολογει με επιχειρηματα απλα τον ΣΕΒΕΣΑΙ 1000%.
    Κυριε καζακη δεν ειναι αρνητισμος,απλα βλεπω τον λαο στο να κανει μια στροφη 360 μοιρων πολυ δυσκολο.
    Οι ανθρωποι με σωστες(σχετικο παντα βεβαια αυτο)αποψεις μενουν στο περιθωριο,
    επλιζω ΠΟΤΕ να μην τα παρατησετε ισως ειμαστε πιο πολλοι απο οτι νιμιζουν μερικοι...
    Υποθετικη ερωτηση αν το 2009 ειχε βγει αλλη κυβερνηση εκτος ΝΔ,πασοκ..ποια θα ταν η τυχη της χωρας ΣΗΜΕΡΑ..αν θα ειχαμε περασει τα χειροτερα σε αυτα τα 5 χρονια.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλεύουμε γι' αυτό που μπορεί να γίνει αυτός ο "ψηφολαός", που διαθέτει κοινωνική ηθική όχλου, κι όχι γι' αυτό που είναι ή ήταν. Γι' αυτό και η οργάνωση που παλεύει ως καταλύτης οφείλει να είναι άτεγκτη, να συμπυκνώνει τις μεγαλύτερες αρετές του λαού, ακόμη κι αν ο ίδιος ο λαός δεν τις εκτιμά ιδιαίτερα. Ο Κ. Παλαμάς έλεγε:Τα μεγάλα εθνικά ιδανικά, όταν ανθίζουν και ζούνε στο σπίτι του καθενός, ο ποιητής τούς χτίζει παλάτια• τα μεγάλα εθνικά ιδανικά, όταν ξεπέφτουν, κι ο καθένας τα διώχνει από το σπίτι του, ο ποιητής τα παίρνει στο καλύβι του και άσυλο τους δίνει.
      Κι εμείς σήμερα οφείλουμε να συνδράμουμε τον ποιητή σε μια εποχή που τα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά ιδανικά έχουν ξεπέσει και ο "ψηφολαός" τα διώχνει από το σπίτι του.

      Διαγραφή
    2. Να σαι καλά Δημήτρη. Μου δίνεις κουράγιο με κάτι τέτοια που γράφεις.

      Διαγραφή
  2. Μπορούμε και χωρίς Παλαμά και δίχως Μαρξ. Είτε τους μελετήσουμε και προχωρήσουμε, είτε τους αγνοήσουμε συνολικά και πορευτούμε στην πραγματική ζωή, μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό που έχουμε, στην υγεία μας δηλαδή, τελείως ανεξάρτητα από τα προηγούμενα γεγονότα και φαινόμενα. Σε αυτή τη ζωή, όταν αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε κάποια πείρα της ανθρωπότητας, είμαστε ήδη απελπισμένοι. Μη δεν είναι -δεν ήταν- άλλη ποτέ η κατάσταση μας; Αφού μόλις έρθουμε στη ζωή μάς βυθίζουν στην κατάθλιψη. Αλλά, και για να ξε-απελπιστούμε, πάλι δεν μπορούμε να πούμε πως ο ένας, ή ο άλλος, θα μας βοηθήσουν ριζικά. Φυσιολογικά θα έπρεπε να μπορούμε να αναπνεούμε ελεύθερα για να ζωγραφίζουμε ένα κύτταρο, φυτικό ή δικό μας, και να μπορούμε έτσι να ορμάμε και να κάνουμε αυτό που είναι σωστό για όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παραιτήθηκαν Τουρκολιάς και Ζανιάς.

    http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/02/08/banken-krise-manager-der-groessten-griechischen-bank-treten-zurueck/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλοι μου, τις τελευταίες πέντε μέρες μου επέβαλα «αγρανάπαυση». Μπούχτισα .Από τα τόσο που διάβασα και άκουσα μπερδεύτηκα τόσο που- πριν χάσω εκτός από τα μάτια μου και τη στοιχειώδη λογική μου-αποφάσισα να σταματήσω τα σχόλια και να καθίσω να σκεφτώ τα τεκταινόμενα απ ΄όλες τις πλευρές . Ο Καζάκης είναι αποκλεισμένος από τα ΜΜΕ, γιατί λέει επικίνδυνα πράγματα για το σύστημα . Είναι πολύ έμπειρος στα οικονομικά και πολύ διαβασμένος στα ιστορικά . Τα συστήματα όλα πορεύονται με την υποστήριξη των μετριοτήτων, αυτών που, για να προβληθούν ,χρειάζονται οπωσδήποτε περίβλημα . Όσοι διαθέτουν νοημοσύνη άνω του μετρίου εξοβελίζονται από αυτό. Θα πω ένα παράδειγμα .
    Τις μέρες αυτές της «αγρανάπαυσής»μου ,διάβασα παλιές δηλώσεις των προσώπων της σημερινής κυβέρνησης και άκουσα παλιές εκπομπές από το 2011. Τότε που η «παρέα» των γνωστών μας σήμερα οικονομολόγων μιλούσαν με τους αγανακτισμένους και εξηγούσαν τα συμβαίνοντα στον τόπο μας … Αυτό που λέγεται δημοφιλία γίνεται εύκολα φανερό. Καμιά φορά οι αριθμοί λένε αλήθεια. Η εκπομπή του Καζάκη στις «Αντιθέσεις» του Σαχίνη έχει μισό εκατομμύριο και πλέον θεάσεις, ενώ στην ίδια εκπομπή ο Κοτζιάς, έχει περίπου 5-6 χιλιάδες . Ο Καζάκης μας άνοιξε τα μάτια, αλλά υπουργός δεν έγινε , ούτε καν βουλευτής. Το σύστημα διαλέγει πάντα αυτούς που λένε τη μισή αλήθεια. Αυτοί μόνο μπορούν να γίνουν του χεριού του. Οι Καζάκηδες είναι επικίνδυνοι. Καταλαβαίνω την πικρία του Καζάκη. Και τον θυμό του τον καταλαβαίνω.
    Στο ίδιο τραπεζάκι στην πλατεία καθόταν με όλους αυτούς που σήμερα ίσως «εξαγοράζονται» ή θα εξαγορασθούν στο μέλλον. Το έργο το είδαμε και στη μεταπολίτευση. Ετοιμασθείτε να το δούμε ξανά στη μετα-μεταπολίτευση. Η κυρία Δαμανάκη , αφού πέρασε από όλα τα κόμματα άραξε στην Ευρώπη και εκείνος ο «άθλιος» ο Παπαχρήστου , που μου δίδαξε τον άλλο εθνικό ύμνο , της κραυγής (όχι αυτόν της χούντας με τα βιολιά που τον ντρόπιαζε και σα μαθήτρια τον ταύτιζα με τους φασίστες), συνελήφθη αν θυμάστε στο εγγύς παρελθόν πηγαίνοντας σε μια διάλεξη, γιατί δεν τον αναγνώρισαν οι μπάτσοι. Λοιπόν ,και τον Καζάκη σε λίγο θα κάνουν ότι δεν τον ξέρουν. Εσείς όμως που τον ξέρετε, κρατήστε την αλήθεια που σας μετάγγισε , χωρίς εισαγωγικά.
    Κύριε Καζάκη, θα σας χρειαστούν, για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά , πολύ σύντομα. Αφήστε τους να τα βγάλουν μόνοι τους . Έτσι κι αλλιώς καμένα θα είναι και θα καταλάβουν. Οι καρέκλες διαφθείρουν και το ξέρουμε . Η στάση του Καζάκη , που πολλούς από σας σας θυμώνει, εμένα μου μοιάζει σαν αυτοάμυνα, όχι τόσο σαν επίθεση, όπως του καταλογίζεται από μερικούς βιαστικούς και ενθουσιασμένους . Όλα είναι προκάτ , φίλοι μου, το έχω ξαναγράψει. Αυτοί οι κύριοι σπούδασαν διπλωματία. Στο παιχνίδι μπήκαν , όταν ήλθε η σειρά τους. Περίμεναν να φάμε τόσο ξύλο και τόση απελπισία, ώστε να κατεβάσουμε τον πήχη στα μέτρα τους. Όλοι θα έχετε ακούσει ότι ,ακόμα και το 1/10 από όσα υποσχέθηκε να κάνει ο Τσίπρας ,τους αρκεί. Δεν περιμένω υγιή αντίδραση. Και δημοψήφισμα να γίνει –πιστεύω ότι θα το κάνουν μόλις βρεθούν σε αδιέξοδο- , αποτέλεσμα υπέρ του εθνικού νομίσματος δεν θα έχουμε ούτε 35% . Περίμενα μήπως ο Τσίπρας γίνει ο Δούρειος ίππος για τη «ληστρική» Ευρώπη , αλλά το πιθανότερο είναι να γίνει «Δούρειος ίππος» για μας που ελπίσαμε.
    Ακούω και κάτι σενάρια ότι η αριστερή πλατφόρμα του Συριζα αποσύρθηκε για να μελετήσει σχέδιο εξόδου από το ευρώ και προβληματίζομαι. Γιατί δεν καλούν στην «παρέα» και τον Καζάκη, που το σχέδιο το έχει έτοιμο; Αστειότητες!!! Μήπως «γυμνάζονται» εντατικά για την επίσημη τελετή της «κωλοτούμπας»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη σε παρακαλώ σχολίασε το ζήτημα που έθεσε ο Τσίπρας περί επιλογής της απελθούσας κυβέρνησης να αρνηθεί την "εξάμηνη παράταση του προγράμματος". Τι ακριβώς σημαίνει αυτό πέρα από τους τίτλους. Ποιά είναι η ουσία; Τι θα συνέβαινε αν ο Σαμαράς είχε αποδεχτεί αυτήν την παράταση; Νέοι στόχοι, νέα μέτρα ίσως, νέες δεσμεύσεις, νέα επιτήρηση; Μα τούτη η κυβέρνηση καθώς φαίνεται δεν είναι διατεθειμένη να καταγγείλει ως παράνομες στο σύνολο τους τις δεσμεύσεις που έλαβαν με νομιμοφανή ή και παράνομο τρόπο (χωρίς την έγκριση της Βουλής) όσοι καταπάτησαν το Σύνταγμα και κυβερνούσαν "με email". Αν υπήρχε μια τέτοια εξάμηνη συμφωνία τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα την αποδεχόταν μέχρι να .. προετοιμάσει τις ... διεκδικήσεις του; Και ποιές θα ήταν ακριβώς οι υποχρεώσεις της χώρας που θα είχαμε αναλάβει και θα τις "σέβονταν" εκεί στην νέα κυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κρατώ την φράση σου "Δεν κατόρθωσε ούτε καν να φτάσει τον πήχυ που έθεσε η ομιλία της Κωνσταντοπούλου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Συριζα αλλα λεει στο εσωτερικο και αλλα στο εξωτερικο.

    Στο εξωτερικο ο Μπαρουφακης εχει τονισει οτι θελει μια Γερμανικη ηγεμονια στην Ευρωπη και οτι συμφωνει με το 67% του μνημονιου ενω ο Τσιπρας δηλωνε στο Bloomberg οτι θα αποπληρωθουν ολα τα χρεη στους δανειστες.

    Στο εσωτερικο λενε αλλα για να καλοπιασουν το κοσμο. Ειχαμε την ομιλια της Ζωης Κωνσταντοπουλου, την παροχολογια των πρωτων ημερων και ο δακρυβρεχτος Τσιπρας δηλωνει οτι θα διεκδικησει γερμανικες αποζημιωσεις και οτι οτι κανει το κανει για το λαο.

    Ας αποφασισουν με ποιον ειναι. Δεν μπορεις να εισαι και με τον αστυφυλαξ και με τον χωροφυλαξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή