Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Όταν σε εκβιάζουν, απαντάς με αποφασιστικές κινήσεις κι όχι με τρια πουλάκια κάθονται...

"Η πίεση αυξάνεται στην Ελλάδα και στον υπουργό οικονομικών για να παραμείνει στην ίδια γραμμή και να επιμείνει στις δημοσιονομικές δεσμεύσεις," αναφέρει το euronews (4/2).

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Τετάρτη το βράδυ έφερε την απαγόρευση να χρησιμοποιούν οι τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα για να αντλούν ρευστότητα. Αυτό σημαίνει ότι η παραίτηση της ΕΚΤ που επέτρεψε στην Ελλάδα να δίνει τα ομόλογά της ως εγγύηση για χρήμα στις τράπεζες, θα λήξει στις 11 Φεβρουαρίου, δύο εβδομάδες νωρίτερα από την προηγούμενη προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου.


Οι ελληνικές τράπεζες θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια μέσω του προγράμματος δανεισμού εκτάκτου ανάγκης της ΕΚΤ (ELA), αλλά ακόμη και εδώ υπάρχουν κινήσεις να καταστούν αυστηρότεροι όροι για την πρόσβαση στον εν λόγω χρηματοδοτικό μηχανισμό. Το άμεσο αποτέλεσμα της κίνησης της ΕΚΤ ήταν το ευρώ να υποχωρήσει έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές υποψιάζονται ότι η Ελλάδα έχει ελάχιστα περιθώρια ελιγμών για τα πολυδιαφημισμένα σχέδιά της να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της διάσωσης των € 240 δις.

Η κίνηση αυτή της ΕΚΤ ισοδυναμεί με προαναγγελία πιστωτικού επισοδείου έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Όλοι γνωρίζουν ότι οι συστημικές τράπεζες είναι κουφάρια. Το 2014 χρειάστηκαν 7,5 δις ευρώ περισσότερη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ. Ειδικά τους τρεις τελευταίους μήνες η πρόσθετη χρηματοδότηση ανήλθε σε 15 δις ευρώ. Τον Δεκέμβριο χρειάστηκαν κοντά στα 9 δις ευρώ πρόσθετη χρηματοδότηση από το ευρωσύστημα.

Μπορεί να μας εξηγήσει κανείς από τους διεθνούς φήμης επαίοντες που μας ταλαιπωρούν επί τόσα χρόνια, πώς γίνεται και πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, οι οποίες υποτίθεται ότι έχουν περάσει και τα τεστ αντοχής (που ο Τσίπρας αποκαλούσε crash test) μόλις τον Σεπτέμβριο, τελικά καταφεύγουν στον ELA; Καταλαβαίνετε το δούλεμα ψιλό γαζί;

Επίσης, αν η ΕΚΤ μπορεί τόσο εύκολα να κατεβάσει τα ρολά στο τραπεζικό σύστημα, καταλαβαίνετε τι υπερόπλο διαθέτει; Πώς είναι δυνατόν να διαπραγματευθεί κανείς σε ισότιμη τουλάχιστον βάση, όταν ο αντίκρυ μπορεί με μια τόσο απλή κίνηση να σου κλείσει τις τράπεζες;

Και η κυβέρνηση; Περί άλλων τυρβάζει. Το τραπεζικό σύστημα είναι εξασφαλισμένο από άποψη ρευστότητας και χρηματοδότησης και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από την απόφαση της ΕΚΤ επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το πρωί της Πέμπτης. Ο ίδιος έκανε λόγο για πολιτική πίεση εκ μέρους της ΕΚΤ προς όλα τα μέρη, κάτι που αποτελεί μέρος της διαδικασίας διαπραγμάτευσης και τόνισε: «Δεν εκβιάζουμε, αλλά δεν εκβιαζόμαστε». Τρία πουλάκια κάθονται κι ο λαός ας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Προκαλώ οιονδήποτε διαθέτει σώας φρένας να αναρωτηθεί τι σόι διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει όταν αυτός με τον οποίον θέλεις να διαπραγματευθείς έχει τη δυνατότητα να σε βγάλει εκτός μάχης με μια κίνηση; Κι αντί η νέα κυβέρνηση να μας πει με ποιόν τρόπο θα αφαιρέσει το όπλο αυτό του εκβιασμού από την ΕΚΤ, τι μας λέει; Να μην ανησυχούμε γιατί οι τράπεζες που συντηρούνται σχεδόν αποκλειστικά με χρήμα από την ΕΚΤ είναι μια χαρά και η νέα κυβέρνηση "δεν εκβιάζεται, και δεν εκβιάζει." Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή καν’ έλα!


Θέλει πολύ φαντασία να καταλάβει κανείς ότι υπό τέτοιες συνθήκες το αποτέλεσμα της όποιας διαπραγμάτευσης είναι ήδη προκαθορισμένο; Τι διαπραγματεύεται τελικά η νέα κυβέρνηση; Προφανώς το επικοινωνιακό περιτύλιγμα μιας από τα ίδια συμφωνίας.

29 σχόλια:

  1. Καλά έλεγε ο Βασίλης Λεβέντης ότι το ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σκουπιδοτενεκές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μιλάμε για ένα ανακυκλωμένο σκατό με νέο περιτύλιγμα και ονομασία. Να δεις που θα αυτοπυροβοληθούν φτάνοντας σε ένα αδιέξοδο. Αναρωτιέμαι εάν ο Τσίπρας όταν του κάνει νοκ άουτ κίνηση η ΕΚΤ θα έχει την στοιχειώδης νοημοσύνη να κάνει τουλάχιστον μονομερής μείωση του χρέους ή και διαγραφή. Δεν θα πω για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, διότι ο φόρτος σκέψης για την εφαρμογή τέτοιας κίνησης είναι τεράστιος για το ακαδημαϊκό μυαλό του Βαρουφάκη αλλά και των άλλων λαμπρών μυαλών του ΣΥΡΙΖΑ. Φίλε μου Δημήτρη, νομίζω πως είναι η ώρα να γίνει ένα παλλαϊκό αίτημα μέσα από υπογραφές για διαγραφή χρέους και επιστροφή στην δραχμή. Εσύ τι νομίζεις για ένα λαϊκό ψήφισμα από τον λαό για τον λαό, το οποίο θα το παραπέμψει στην κυβέρνση ως αίτημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καζάκη δε μας χέζεις με τις μαλακίες, πριν από λίγο τους έλεγες προδότες, κωλοτούμπες και ότι λένε μπαρούφες και τώρα που αποδεικνύεται ότι ούτε προδότες ούτε κωλοτούμπες είναι, πάλι βρίζεις.
    Έχεις καταντήσει χειρότερος απ τον Κουτσούμπα.
    Μάθε επιτέλους να κάνεις εποικοδομητική κριτική όταν χρειάζεται και να το βουλώνεις όταν η χώρα το χρειάζεται.
    Μου θυμίζεις τη μάνα μου συνοδηγό στο αυτοκίνητο.
    Ρε πούστη έχεις τόσο άσχημη στάση που είχα σκοπό αν τα τουμπάρει ο ΣΥΡΙΖΑ να σε ψηφίσω, αλλά τώρα δε σ' έχω ούτε για χέσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όποιος ξέρει καλα από οικονομία και δεν είναι ψεύτης .. είναι χρήσιμος ..
      .. δεν πειράζει αν είναι άσχετος από διπλωματία , πολιτική , γεωπολιτική , φιλοσοφία , ψυχολογία ..
      κρατα λοιπον τα χρήσιμα απο εδω και διάβαζε Μπογιοπουλο για συμπλήρωμα

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου προφανώς μόλις στην είπε η μαμά σου και είσαι φουρκισμένος.
      Μή θυμώνεις όμως γιατί χάνεις την την ουσία και ψάχνεσαι για περιτύλιγμα
      πολυτελείας.
      Δυστυχώς η ευτυχώς κάποιοι βλέπουν πιό μπροστά από όσο φτάνει το δικό μας μάτι και αντίληψη και όπως καταλαβαίνεις αυτά που λένε μας φαίνονται άκαιρα και μας χαλάνε την διάθεση. Όταν όμως έχουμε διαπιστώσει οι όσες φορές μας "χαλάσαν τη διάθεση" στο παρελθόν είχαν τελικά δίκιο ...χμ... ας είμαστε πιο επιφυλακτικοι για το ανάθεμα μήπως πάλι βρεθούμε να "πέφτουμε" από τα περίφημα "σύννεφα". Την καλησπέρα μου στην μαμά.

      Διαγραφή
    3. Μαλλον φιλε ΧΣ δεν διαβασες τι λεει το αρθρο. Γιατι περα απο το αν εκαναν κωλοτουμπες ή οχι - κατα την γνωμη μου εχουν κανει κωλοτουμπες αλλα δεν εχει σημασια αυτη τη στιγμη να το αναπτυξουμε - το αναμφισβητητο γεγονος ειναι οτι η ΕΚΤ εχει το μαχαιρι και το καρπουζι: μπορει αμεσα να δημιουργησει προβλημα στις τραπεζες.
      Να εισαι δε βεβαιος οτι σε διαπραγματευση πας αν εχεις την δυνατοτητα να εκβιασεις και μεχρι στιγμης αυτοι ειναι που εκβιαζουν.Και το τραγικο ειναι οτι μπορουν να πραγματοποιησουν τις απειλες τους.Εχεις σκεφτει ποιες θα ειναι οι συνεπειες του να υλοποιησουν τις απειλες τους , ετσι ανοχυρωτοι που ειμαστε;

      Διαγραφή
  3. Το έχω επισημάνει σε όλους τους γνωστούς μου και αρνούνται να το συνειδητοποιήσουν! Στη Γερμανία είτε της επιβάλλεσαι ή σου επιβάλλεται!
    ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει κάποια πρόταση δική σας σε αυτή τη δύσκολη φάση,κ.Καζάκη; Δεν αναφέρομαι στην πάγια θέση σας επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, η οποία με βρίσκει σύμφωνο αλλά δεν συγκινεί την κυβέρνηση μας.Μιλώ για έναν,κατα τη γνώμη σας, καλό διπλωματικό ελιγμό εαν είσασταν εσείς υπ. οικονομικών αύριο το πρωί και αναγκαζόσασταν να μείνετε στην ευρωζώνη.Κατανοώ τον υποθετικό χαρακτήρα και τα στενά πλαίσια της ερώτησης αλλά θα με ενδιέφερε πολύ η απαντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έχω επαναλάβει χιλιάδες φορές. Να θέσουν υπό δημόσια εκκαθάριση τα ενεργητικά των συστημικών τραπεζών, να αποκαλύψουν τις ροές μαύρου χρήματος και ξεπλένονται από τις τράπεζες, όπως και τα θαλασσοδάνεια. Να προχωρήσουν σε δημεύσεις περιουσιών όσων λεηλάτησαν τραπεζικό και δημόσιο χρήμα. Είναι τόσο δύσκολο κανείς να το αντιληφθεί;

      Διαγραφή
    2. Κύριε Καζάκη, η επιστροφή σε εθνική νόμισμα δε θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα? Ρωτώ διότι συμφωνώ μεν με τις θέσεις σας, όμως το ζήτημα αυτό είναι τόσο ομιχλώδες που δεν μπορώ να το κατανοήσω με τίποτα. Η αναγκαστική υποτίμηση δε θα ήταν καταστροφική για τους πολίτες?

      Διαγραφή
    3. Καμία καταστροφική συνέπεια, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει σχέδιο και η μετάβαση γίνεται με βασικό κριτήριο τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Για το ζήτημα αυτό έχω γράψει επανειλλημένα. Όσο για την υποτίμηση, ούτε αναγκαστική είναι, ούτε αναπόφευκτη. Η μετάβαση θα πάρει γύρω στους 8-12 μήνες και θα έχει σαν βασικό στόχο την χρηματοδότηση των λαικών εισοδημάτων χωρίς χρέος με σκοπό την άνοδο της εσωτερικής αγοράς.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα οικονομικά μπορούν να γίνουν εφιάλτης για κάποιον που δε γνωρίζει. Αλλά πάλι, αυτό ισχύει για τα περισσότερα πράγματα...

      Διαγραφή
  5. διάβαζε και τον Τακη Φωτοπουλο εδώ
    http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαινεται οτι για καποιους ειναι δυσκολο να καταλαβουν οτι αν δεν ελεγχεις ουτε το νομισμα, ουτε την οικονομια σου, δεν μπορεις να κανεις αλλη μαγκια απο το να απειλησεις εστω, οτι θα παρεις τον ελεγχο.
    Εκανα τον κοπο να δω μερικες απο τις ομιλιες του Βαρουφακη και βαρεθηκα να τον ακουω να διαβεβαιωνει οτι ειναι πολυ πολυ ευρωπαιστης και οτι θα ερθει σε συνενοηση με τους Ευρωπαικους θεσμους.
    Δηλαδη αν δεν συμφωνησουν οι "εταιροι" μας πως θα τους πιεσει;
    Απ οτι φαινεται παμε για φιασκο σαν της Κυπρου.
    Πολλοι αγανακτουν με την κριτικη προς μια κυβερνηση που ακομη δεν ορκιστηκε, αλλα θα επρεπε για τον ιδιο λογο, να αγανακτουν και για τους διθυραμβους που ακουγονται.
    Καποιοι νομιζουν οτι το να δωσουμε χρονο στην νεα κυβερνηση χωρις να γκρινιαζουμε δεν στοιχιζει, αλλα κανουν λαθος.
    Η γκρινια δεν βλαπτει σε τιποτε. Αν τελικα η κυβερνηση λυσει προβληματα θα εχουμε ολο τον χρονο να ζητησουμε συγγνωμη για την καχυποψια μας.
    Αντιθετα η ελλειψη κριτικης στοιχιζει ακριβα και οχι μονο γιατι οσο ο λαος δεν πιεζει οι διοικουντες εφυσηχαζουν.
    Υπαρχει ενας λαος "επαναστατημενος" ο οποιος πρεπει να παραμεινει ετσι.
    Αρκει να θυμηθειτε τις μερες των αγανακτισμενων που ηθελαν (πολυ σωστα) να κρεμασουν "τις κουφαλες" που μας κατεστρεψαν και να βαλουν φωτια στο "μπουρδελο" την βουλη.
    Τελικα το καθεστως καταφερε να επιβιωσει, οι "κουφαλες" συνεχισαν να κλεβουν και να κυβερνουν, οι δικαστες παραμενουν πουλημενα τομαρια, η ενημερωση των πολιτων παραμενει στα χερια των "νταβατζηδων", οι επιχειρηματιες (οσοι εμειναν) εξακολουθουν να ειναι κρατικοδιαιτοι, οι πολυεθνικες εξακολουθουν τα παιχνιδια τους, οι υπερακτιες εξακολουθουν να κρυβουν τα λεφτα που μας κλεβουνε, και η κερδοσκοπια εξακολουθει να ειναι ο βασικος πυλωνας της οικονομιας.
    "Τα γιδια μπηκαν στο μαντρι".
    Απλως η ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε μετωνομαστηκε ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ΕΠΕ.
    Το μοναδικο που δινει ελπιδα οτι η "επανασταση" δεν τελειωσε αδοξα,ειναι οτι αυτοι που ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ τωρα, το εκαναν με σωστο τροπο σαν ψηφοφοροι που επελεξαν αυτον που τους φανηκε καλυτερος, μια και ειχαν προσφατα παψει να ειναι οπαδοι αλλων κομματων.
    Αυτο το παραληρημα ομως για τους "ηρωες" αντιμνημονιακους, πολυ φοβαμαι οτι δεν εχει αλλο λογο απο την μετατροπη των ψηφοφορων σε οπαδους σημαιοκουνητες, οποτε και το μαντρωμα θα εχει ολοκληρωθει.
    Δεν θα εχει σημασια ποσες κωλοτουμπες θα κανει ο Τσιπρας. Στις επομενες εκλογες θα κρατησει ενα μεγαλο ποσοστο των ψηφοφορων παγιδευμενο.
    Ο ψηφοφορος πρεπει να ειναι καχυποπτος και να αναζητει την καλυτερη λυση, ο οπαδος δεν θελει να δει ουτε αυτα που ειναι μπροστα στα ματια του.
    Ο ψηφοφορος πρεπει να ακουει την φωνη της λογικης, ο οπαδος ακολουθει τα συναισθηματα του.
    Μεσω της οπαδοποιησης των ψηφοφορων η ολιγαρχια καταφερνει να ξεγελαει τον κοσμο για να μην βλεπει την βασικη αληθεια.
    Ολοι, ακομη και οι αριστεροι (ο θεος να τους κανει αριστερους) σε ολη την Ευρωπη, δηλωνουν οπαδοι της παγκοσμιας διακυβερνησης και του πολυπολιτισμου και σπευδουν να παραδωσουν την εθνικη τους κυριαρχια στους Ευρωπαιους επιτροπους και την χωρα μας σε ορδες ασιατων.
    Ολοι ειναι ενα κομμα και συναδελφοι. Οχι πολιτικοι αλλα τραπεζουπαλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμβαθύνοντας στην έννοια της Δημοκρατίας με βοήθημα την πολιτική επιστήμη και όχι την "επιστήμη" των πολιτικών, διαπιστώνεις ότι Εθνική κυριαρχία, Δημοκρατία και Εθνικά ελεγχόμενη οικονομία είναι έννοιες αλληλένδετες και επιβεβαιώνουν τα οικονομικά επιχειρήματα του Δημήτρη Καζάκη. Συμπεραίνεις έτσι ότι όχι μόνο δεν μπορείς να έχεις Δημοκρατία, αλλά ούτε και ανάπτυξη με νόμισμα που εκδίδουν και ελέγχουν ξένοι.
      Για τις παραπάνω 3 αλληλένδετες έννοιες αναλύουν με εκλαικευμένο τρόπο οι Καθηγητές Γιώργος Κοντογιώργης και Ετιέν Σουάρ στα λινκς http://contogeorgis.blogspot.gr/ και http://youtu.be/Z9NfVzmjvhY

      Διαγραφή
    2. Εύγε και στους δύο. Είστε πολιτικά όντα με παιδεία και αυτό φαίνεται.

      Διαγραφή
  7. Την "στημένη" έξωθεν και έσωθεν ιστορία γιά να καταλήξουμε σε δημοψήφισμα, χωρίς να φανεί σαν κωλωτούμπα, με τα συναφή σχετικά "επακόλουθα" προς όφελος Σόρος Ρότσιλντ και δολλαρίου πως θα το έβλεπες Δημήτρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα ερθει σε δημοψηφισμα ενα νεο μνημονιο και το δεχτουμε θα εχουμε κανει κωλοτουμπα εμεις και οχι ο ΣΥΡΙΖΑ.
      Το θεμα ειναι, αμα γινει βεβαιως κατι τετοιο, θα τεθει το εθνικο νομισμα στο τραπεζι? Αμα μπει θα το στηριξουμε? Αμα κρινω απο το αποτελεσμα των εκλογων του 12, που δυστυχως το ΕΠΑΜ δεν καταφερε δυστυχως να περασει το μηνυμα του, ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

      Διαγραφή
    2. Γεια σας κ.Καζάκη.
      Θα ήθελα, εάν έχετε την ευχέρεια, να μας πείτε αν, σε περίπτωση πτώχευσης, διασφαλίζονται οι καταθέσεις σε ξένο νόμισμα και σε χρυσές λίρες Αγγλίας σε ελληνική τράπεζα.

      Διαγραφή
    3. Στην κατάσταση που έχουμε βρεθεί όλα είναι πιθανά. Η Τραπεζική Ένωση έχει τη δυνατότητα πια να βάζει χέρι στα πάντα προκειμένου να διασωθεί μια τράπεζα. Κι αυτό ισχύει πλέον από την αρχή του νέου έτους.

      Διαγραφή
  8. Κύριε Δ. Καζάκη κράτα τα όπλα ψηλά και συνέχισε να σκοτώνεις το τσουνάμι των ψεμάτων που φράζουν το φως του ήλιου, είσαι όπως τον βράχο που σπάει το κύμα πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν πρεπει να τεθει το θεμα Των Γερμανικων αποζημιωσεων απο Το Επαμ και αλλα κινηματα που δεν συμμετεχουν στην κυβερνηση;Αυτο θα μπορουσε να γινει με μια δημοσια εκδηλωση ετσι ωστε να πιεστει κ η κυβερνηση που το εχει ξεχασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε μεγάλο δίκιο. Θα δούμε τι θα πει αύριο στις προγραμματικές ο Τσίπρας και θα κάνω πρόταση τόσο στο ΕΠΑΜ να γίνει μια τέτοια ανοιχτή εκδήλωση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

      Διαγραφή
  10. Κύριε Καζάκη,
    θεωρείτε ότι η οικονομία της χώρας μας, εκτός Ε.Ε. και ευρωζώνης, θα πρέπει να επιβάλει δασμούς ή κάποιου είδους επιβάρυνση στα εισαγόμενα προϊόντα? Αυτό είναι επιτρεπτό από τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει? Το ρωτώ αυτό διότι εάν μεν επιβάλει δασμούς (και φυσικά επιβάλλουν και οι ξένοι δασμούς στα ελληνικά προϊόντα), τότε το όφελος που θα προκύψει για την εσωτερική μας παραγωγή θα εξανεμιστεί από το γεγονός ότι και τα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα θα καθίστανται αυτομάτως ακριβότερα στις αγορές του εξωτερικού..Εάν πάλι δεν επιβάλλει δασμούς ή άλλους περιορισμούς στις εισαγωγές, πώς θα προστατεύσει την εγχώρια παραγωγή από ανταγωνιστικά προϊόντα του εξωτερικού? Γενικά, η οικονομία μας θα πρέπει να "πλεύσει στον ανοικτό ωκεανό" της παγκόσμιας αγοράς και με τί "εφόδια"?
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της παραγωγής και της παραγωγικότητας της εργασίας με όρους τεχνολογίας και καινοτομίας, αν δεν υπάρχει πλέγμα προστασίας. Καμμιά ανεπτυγμένη χώρα δεν ανέπτυξε παραγωγή χωρίς πλέγμα προστασίας. Ακόμη και σήμερα στην ΕΕ έχουν επιβληθεί τιμές κατωφλίου για εισαγώμενα που ανταγωνίζονται προϊόντα των βόρειων χωρών και μάλιστα της Γερμανίας. Το ίδια κάνουν και οι ΗΠΑ. Πώς αλλιώς θα μπορέσει η Ελλάδα να ξεφύγει από τον παρασητικό χαρακτήρα της οικονομίας της και να ενισχυθεί η παραγωγική βάση; Το πλέγμα προστασίας δεν απαρτίζεται μόνο ή κυρίως από δασμούς. Μπορείς να θέσεις κριτήρια ποιότητας για τα εισαγώμενα, κοκ. Μπορείς να πεις ότι οτιδήποτε δεν συνάδει με τις προδιαγραφές καλής και βελτιούμενης υγείας του πληθυσμού δεν εισάγεται. Οτιδήποτε είναι προϊόν παιδικής ή δουλικής εργασίας απαγορεύεται να εισαχθεί, κοκ. Όλα αυτά είναι στην διακριτική ευχαίρια του κράτους και δεν περιορίζονται ούτε καν από τον ΠΟΕ. Βέβαια, για να επιβάλουμαι τέτοια προστασία θα πρέπει πρώτα να φύγουμε από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

      Διαγραφή
  11. Ο Νεοδημοκράτης Στο Τέλος Του Κόσμου...
    Αυτός ο τίτλος θα μπορούσε να είναι για όποιους θέλουν να βλέπουν τα πράγματα οπως θέλουν αυτοί και οχι όπως είναι,,,
    Θα μπορούσε άνετα αντί για Νεοδημοκρατης να είναι Συριζεος...
    Διαβαστε ολόκληρο το κείμενο στον συνδεσμο που ακολουθει και πιστεύω να σας βοηθήσει..

    http://o-thrax.blogspot.gr/2015/01/blog-post_6.html
    ********************************************
    Ο άνθρωπος δεν είναι λογικό όν
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    1951, Λέικ Σίτι, Μινεσότα, ΗΠΑ
    Η Μάριον Κιτς και ο δρ. Άμστρονγκ είχαν γνωριστεί σε μια λέσχη για ιπτάμενους δίσκους. Τον Νοέμβρη του ’51 η Μάριον έλαβε ένα μήνυμα από κάποιο όν «εξαιρετικής πυκνότητας» [sic] ονόματι Σανάντα.
    Το μήνυμα ήρθε με μια δόνηση, που πέρασε μέσα απ” το σώμα της και την ανάγκασε να γράψει στο σημειωματάριο της τα ακόλουθα λόγια: «Θα σηκωθεί ο πυθμένας του Ατλαντικού και θα βυθίσει τα παράλια του. Η Γαλλία θα βουλιάξει, η Ρωσία θα γίνει μια μεγάλη θάλασσα. Ένα μεγάλο κύμα θα κατακλύσει τα Βραχώδη Όρη. Η Γη θα καταστραφεί για να εξαγνιστεί από τα πλάσματα της και να δημιουργηθεί η νέα τάξη.»
    Αυτή ήταν η αρχή. Τα μηνύματα συνέχιζαν να έρχονται, κάθε μέρα. Προειδοποιούσαν ότι την 21η Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς, τα μεσάνυχτα, η Γη θα καταστραφόταν από πλημμύρα και παλιρροιακά κύματα. Θα σώζονταν μόνο όσοι πίστευαν στην εξωγήινη θεότητα Σανάντα.
    Γύρω από τους «ιδρυτές» μαζεύτηκε μια μικρή ομάδα πιστών. Η Κίτι, μία απ” αυτούς, παράτησε τη δουλειά της, πούλησε το σπίτι της και πήγε να μείνει στον ναό της Μάριον. Ο δρ Άμστρονγκ, που ήταν γιατρός, με θέση κύρους στο πανεπιστήμιο, ξεκίνησε να κάνει κήρυγμα για την επικείμενη πλημμύρα κι απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.
    Όλα τα μέλη της θρησκευτικής ομάδας παράτησαν τα εγκόσμια και περίμεναν το
    χειμερινό ηλιοστάσιο, όπου ένα διαστημόπλοιο θα τους πήγαινε σ” έναν νέο πλανήτη, μακριά από την καταδικασμένη Γη.
    Η Κιτς έστειλε ένα δελτίο τύπου στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, αλλά απέφευγε τη διασημότητα. Ωστόσο πολλοί έμαθαν για τον Σανάντα και το Τέλος του Κόσμου.
    ~~{}~~
    Ένας απ” αυτούς ήταν ο Λίον Φέστινγκερ, ο άνθρωπος που θ” ανέτρεπε τις μπιχεβιοριστικές θεωρίες με τα πειράματα πάνω στη γνωστική ασυμφωνία.
    Ο Λίον ήταν τότε τριάντα ενός χρονών και δίδασκε στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Σαν έμαθε για τον Σανάντα διείσδυσε στην ομάδα, ως υποτιθέμενος πιστός.
    Ο Φέστινγκερ ήθελε να δει πως αντιδρούν οι άνθρωποι όταν δεν επαληθεύεται μια προφητεία, στην οποία πιστεύουν απόλυτα. Αυτά που είδε τον οδήγησαν στο «πρότυπο διάψευσης των πεποιθήσεων» -και τελικά στην περίφημη και επαναστατική γνωστική ασυμφωνία.
    ~~{}~~
    Την παραμονή του Τέλους του Κόσμου, οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στο σαλόνι της Κιτς, αναμένοντας οδηγίες. Αυτές τους ήρθαν κωδικοποιημένες, από φαρσέρ. Άνθρωποι που είχαν μάθει για την αλλόκοτη ομάδα, έπαιρναν τηλέφωνο για να τους κοροϊδέψουν.
    «Πλημμύρισε το μπάνιο μου», τους είπε ένας απ” αυτούς. «Θέλετε να “ρθειτε να το γιορτάσουμε;»
    Ο Λίον παρατήρησε ότι η ιέρεια και η ομάδα της πίστευαν ότι οι φάρσες ήταν κωδικοποιημένα μηνύματα, από τον Σανάντα.
    Δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα (και το Τέλος του Κόσμου) βρήκαν ένα άλλο μήνυμα: Ένα κονσερβοκούτι μέσα στο σαλόνι.
    Η ερμηνεία του μηνύματος; Οι πιστοί έπρεπε να ξεφορτωθούν κάθε μεταλλικό αντικείμενο, ακόμα και τα κουμπιά ή τα φερμουάρ, για να μπορέσουν να μπουν στο διαστημόπλοιο που θα τους έσωζε.
    ~
    Πέντε λεπτά πριν το Τέλος έκατσαν, ημίγυμνοι, στο χαλί και ξεκίνησαν να προσεύχονται. Το ρολόι άρχισε να χτυπάει δώδεκα. Μετά τον δωδέκατο χτύπο ο κόσμος συνέχισε να είναι στη θέση του. Διαστημόπλοιο δεν είχε έρθει κι ούτε ένα σύννεφο δεν υπήρχε στον ουρανό.
    Ο Φέστινγκερ ήταν έτοιμος να κάνει μια μεγάλη ανακάλυψη.
    ~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του προτού να σκληρύνει τη στάση του και να τα παίξει όλα για όλα. Και πολύ σωστά κάνει, καθώς με αυτόν τον τρόπο ξεγυμνώνεται μέρα με την ημέρα η απολυταρχική στάση της Γερμανίας και δυναμώνει το ηθικό πλεονέκτημα της νέας ελληνικής κυβέρνησης τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και παγκοσμίως. Γεγονός παραμένει πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμεί καλώς ή κακώς την παραμονή στο ευρώ και στην ευρωζώνη, οπότε μόνο αν καταλήξουμε σε ένα απολύτως εκβιαστικό δίλημμα από την Γερμανία, θα μεταβληθούν οι ισορροπίες στην κοινή γνώμη.Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ καλώς κάνει και αναζητά συμμαχίες και με τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις, αφού μέσα από την αξιοποίηση των αντικρουόμενων συμφερόντων τους μπορεί να προκύψει κάτι θετικό για την Ελλάδα. Διπλωματία λέγεται και μόνο μέσα από τη διπλωματία κέρδισε ό,τι κέρδισε το μονίμως υποτελές νεοελληνικό κράτος από τη σύστασή του μέχρι σήμερα. Με λίγα λόγια, καλές οι αναλύσεις σας πάντα κύριε Καζάκη, αλλά αμφιβάλλω πολύ αν συνυπολογίζουν στα αλήθεια τις δεδομένες ιστορικές συνθήκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να ενώσει τους Έλληνες και να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύγχρονο ρεύμα φιλελληνισμού. Δημιουργεί με λίγα λόγια το υπόβαθρο για να μπορέσει η Ελλάδα να συγκρουστεί σκληρά αν χρειαστεί με τα ντόπια και διεθνή συμφέροντα. Βρίσκω ανεδαφική την κριτική σας λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. όλοι ξέρετε το παιχνίδι με τη μουσική και τις καρέκλες
    http://www.jenny.gr/musical-chairs/
    μόλις σταμάτησε η μουσική και άρχισε η κρίση κάποιοι φρόντισαν να μείνει η Ελλάδα χωρίς καρέκλα ..
    η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να ακυρώσει αυτο το γεγονός και να βάλει παλι την χώρα στο ιδιο παιχνίδι , αυτο ζητά και ο κόσμος που θελει παραμονή στην ΕΕ και στο Ευρω , αυτή την εντολή εχει απο τις εκλογές
    θα δουμε αν τα καταφέρει . αν οχι
    ένα σενάριο ειναι το δημοψήφισμα για ρηξη με ΕΕ και εθνικό νόμισμα
    σε αυτη τη περίπτωση πέρα απο τις αναμενόμενες δυσκολίες που μπορεί να είναι ελεγχόμενες όπως λεει εδω ο Καζακης . υπάρχουν και οι απρόοπτες που σχετίζονται με τη γεωπολιτική, . αν δεν αρεσει στους ισχυρούς αυτο που κανεις ..μπορει να καταλήξεις Βενεζουέλα που εχει πόρους και πατριώτη πρόεδρο αλλα ..και κακό γείτονα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή