Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Νέος πόλος ισχύος Ελλάδας – Βρετανίας

«Η έξοδος των Βρετανών από την Ευρώπη είναι η απάντηση ότι μπορεί να φύγει και η Ελλάδα» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης στην «Δέσμευση» την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016.
Ειδικότερα υπογράμμισε «Με βάση την Συνθήκη της Λισαβόνας παύουν όλες οι δεσμεύσεις του κράτους που αποχωρεί (οικονομικές – εμπορικές – πολιτικές) από την ΕΕ και ακολουθούν δύο χρόνια διαπραγματεύσεων με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης. Οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν οικονομικές, εμπορικές και πολικές συμφωνίες.

Εάν κάποια κράτη της Ευρώπης αντιδράσουν τότε η συμφωνία θα είναι υπέρ της Βρετανίας.
Για την Ελλάδα δημιουργείται ένας νέος πόλος ισχύος για διακρατικές συμφωνίες με την Βρετανία και είναι πλέον εφικτή η έξοδός της από την ΕΕ.
Από την πλευρά της Γαλλίας και της Γερμανίας ήδη συζητούν για νέα συνθήκη της Λισαβόνας όπου θα κάνει πολύ πιο δύσκολη την έξοδο μιας χώρας από την Ευρώπη.»

5 σχόλια:

  1. Σωστοτατος ! οποτε τα ειχαμε καλα με τους Αγγλους πηγαιναμε καλ, οποτε αλλοιθωριζαμε προς την (τουρκοφιλη) Γερμανια τρωγαμε μεγαλα χαστουκια, π.χ. Μικρασιατικη καταστροφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιά οσους νόμισαν ότι η Βρετανία ξεμπέρδεψε έτσι εύκολα με την ΕΕ υπάρχει μιά έκπληξη. Μία μέρα μόνο μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έδωσε χαρά σε όλους τους πονεμένους το Βρετανικό κατεστημένο έχει μαζέψει 100 χιλιάδες υπογραφές, (όσες χρειάζονται δηλαδή για να συζητηθεί κάποια πρόταση από το κοινοβούλιο), γιά διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος επειδή δεν συμφωνούν με το πρώτο.

    http://www.independent.co.uk/news/uk/brexit-petition-for-second-eu-referendum-so-popular-the-government-sites-crashing-a7099996.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομιζω οτι δεν καταλαβες καλα οτι η Δημοκρατία κέρδισε για το Μεγάλο Βρετανικό κοινό.

    Η εκστρατεία για την Εξοδο απο τηε ΕΕ πετυχε την μεγαλύτερη πλειοψηφια στην ιστορία και κέρδισε πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ψήφους, ... εαν συγκρίνουμε με ότι εγινε στις εκλογές των ΗΠΑ το 1961 και το 2001.

    Τυπικά οι ηττημένοι δεν μπορουν να δεχθουν ότι, παρά τις απειλές, την τρομοκρατις εκφοβισμου εκφοβισμού, και την δεξιά λιστα εκατομμυριούχων υποστηρικτων, έχασαν.

    Δεύτερο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία του Λονδινου δεν πρόκειται να συμβεί και αιτηση δημοσια της Σκωτίας για δημοψήφισμα πρόκειται μόνο να συζητηθεί στο κοινοβούλιο, λόγω της συλλογης υπογραφων και θα απορριφθεί.

    Η Nicola Sturgeon δηλώνει "Ανεξάρτητη Σκωτία" επειδή έχασαν και δεν της αρέσει;

    Το ψηφοδέλτιο ρωτουσε: «Σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο φύγει ...», και η Σκωτία επισημα είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, μετα το δημοψηφισμα περυσι.

    Κάθε ψήφος μετρηθηκε στη Σκωτία και βρηκαν 1.018.322 ψήφους για εξοδο απο την ΕΕ, στη Σκωτία.

    Η Σκωτία Δημοκρατικά αποφασησε να μείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, και το Ηνωμένο Βασίλειο Δημοκρατικά αποφασησε να αποχωρήσει από την ΕΕ. Ποιο μέρος της Δημοκρατικής διαδικασίας η Nicola Sturgeon και άνθρωποι που δεν συμφωνουν με το αποτελεσμα του δημοψηφισματος δεν καταλαβαίνουν;

    Ο Καμερον αποφασησε να εγκαταλειψει το πλοιο, οπως κανουν τα ποντικια σε ενα βυθιζομενο πλοιο, και να ασχοληθει με την κονομα, με την βοηθεια των φιλων του στο Σιτυ .....

    Ωρα ειναι ο νεος Πρωθυπουργος των Συντηρητικων να δηλωσει το άρθρο 50, στο πολιτικο γραφείο της ΕΕ και να βγούμε από αυτό το ναυάγισμενο πλοιο της ΕΕΣΣΡ.

    Δυστυχως η πατριδα μας βγαζει μονο μαλακες που ψηφιζουν, κλεφτες λαμογια και προδοτες, οπως ο επαναστατης Τσιπρας και η κλικα του, και ολα τα αλλα καθικια πριν που δολοφονησαν την Χωρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἄν δὲν κἀνω λάθος,βάσει τοῦ ἄρθρου 50$2 ΔΕΝ παύει ἡ ἰσχύς τῶν συμφωνιῶν ἄμεσα, ἀλλά ἀπό τὴν ἡμερομηνία ἐνεργοποίησης τῆς συμφωνίας ἀποχώρησης (ἡ ὁποία θὰ προβλέπῃ διάφορα σχετικά βάσει τοῦ αρθρου 218(3):In the light of the guidelines provided by the European Council, the Union shall negotiate and conclude an agreement with that State, setting out the arrangements for its withdrawal, taking account of the framework for its future relationship with the Union. That agreement shall be negotiated in accordance with Article 218(3) of the Treaty on the Functioning of the European Union...
    Φυσικά παύει ἡ συμμετοχή σὲ λήψη ἀποφάσεων μελλοντικῶν θεμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή