Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ας αφήσουμε κατά μέρος τα αναφιλητά για τον λαό κι ας κοιτάξουμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας.

Μα γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος με όλα αυτά που συμβαίνουν; Το ερώτημα είναι φυσιολογικό, αλλά και αφελές. Αν δεν είναι άλλοθι αδράνειας, ή πρόφαση παραίτησης.
Ποτέ μια κοινωνία, ή ένας λαός δεν ξεσηκώνεται μόνο και μόνο από τα παθήματά του. Όσο τραγικά, όσο ολέθρια κι αν είναι. Ούτε επιλέγει την εξέγερση για ιδεολογικούς λόγους υπό τις εντολές, ή το σύνθημα μιας πρωτοπορίας, ή ενός ηγέτη. Ο λαός και τα κοινωνικά στρώματα οδηγούνται στην εξέγερση παρά κι ενάντια της θέλησής τους. Πότε; Όταν για την πλειοψηφία, αφενός, τίθεται άμεσα, επιτακτικά και στην πράξη ζήτημα ζωής, ή θανάτου. Και, αφετέρου, δεν έχει απομείνει κανένας άλλος τρόπος διαμαρτυρίας που να τρέφει την αυταπάτη ότι θα φέρει κάποιο πενιχρό έστω αποτέλεσμα.
Σε περιόδους όπου η κοινωνία πολώνεται σε τόσο ακραίο βαθμό, όπου η μέση οδός πλέον δεν είναι εφικτή και η εξέγερση εναντίον του κάθε λογής ζυγού γίνεται αναπόφευκτη για τους πολλούς, ο λαός θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις αφού ξεμπερδέψει οριστικά με την αλλοτινή του συνείδηση. Κι αυτό συνήθως συμβαίνει με πόνο και δάκρυα. Ενίοτε και με αίμα.

Κι ο λαός μας έχει μπει ήδη σ' αυτή την δοκιμασία. Βήμα το βήμα η ίδια η νοσηρή πραγματικότητα, το αδιέξοδο που βιώνει στην καθημερινότητά του, σπάνε τα δεσμά των δαιμόνων που κρατούσαν αλυσοδεμένη τη συνείδησή του, το νου και τη καρδιά του. Ο λαός μας σήμερα εκπαιδεύεται. Μαθαίνει με τον πιο σκληρό και αδίστακτο τρόπο, ότι δεν πρόκειται να γλυτώσει αν δεν κουνηθεί ο ίδιος. Δεν έχει να περιμένει από κανέναν. Ούτε από τη δεξιά, ούτε από την αριστερά.
Όμως ο ελληνικός λαός για δεκαετίες τώρα έχει χάσει την προνοητικότητα του, το ήθος και την αξιοπρέπειά του - εθνική και κοινωνική. Έχει αφεθεί να άγεται και να φέρεται από ένα εντελώς διεφθαρμένο κράτος, αλλά και από ένα ακόμη πιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεξιάς και αριστεράς. Έχει μάθει όχι να αγωνίζεται για το καλύτερο, αλλά να συμβιβάζεται με το λιγότερο κακό, με ότι η εξουσία του παραχωρεί εν είδη ρουσφετιού.
Έχει μείνει χωρίς παιδεία, με το πνευματικό επίπεδο και τον πολιτισμό του στα χέρια του χειρότερου είδους κρατικοδίαιτης διανόησης που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος από την εποχή του πρόστυχου λογιοτατισμού. Εδώ και δεκαετίες δεν υφίσταται καν επώνυμη προοδευτική διανόηση, που το έργο και η τέχνη της να ανοίγει δρόμους για το λαό. Έχουν φροντίσει γι' αυτό οι κρατικές πιστώσεις, τα ευρωπαϊκά κονδύλια και τα κόμματα. Ιδίως της αριστεράς, που φρόντισαν να ευνουχίσουν κάθε ελεύθερη δημιουργική προσπάθεια.
Κι έτσι ο ελληνικός λαός μαθημένος να αντιδρά σαν τα σκυλάκια του Παυλόφ σε κάθε ερέθισμα από την εξουσία και το σύστημα εκμαυλισμού που είχε επιβληθεί στη χώρα, βρέθηκε να αντιμετωπίζει όχι απλά μια κρίση, αλλά την ολοκληρωτική κατάρρευση ενός τρόπου ζωής άκρως παρασιτικού, που απειλεί να συμπαρασύρει το σύνολο της χώρας. Ο ιστορικός κύκλος του νεοελληνικού κράτους υπό ξένη κηδεμονία, όπου κυριαρχεί η επιτήδεια τέχνη της ξεπούλας σ' όλα τα επίπεδα, έκλεισε. Και μάλιστα οριστικά.
Η ιστορία δεν γυρίζει πίσω. Το κρατικό μόρφωμα της υποτέλειας, της εθελοδουλίας, της πιο απόλυτης διαφθοράς και του εκμαυλισμού, που στα χρόνια της μεταπολίτευσης έφτασε στο απόγειό του, χρεοκόπησε και καταρρέει. Τίποτε δεν μπορεί να το διασώσει. Τίποτε δεν μπορεί να το ανορθώσει. Ή το έθνος μας θα αναγεννηθεί διεκδικώντας την ελευθερία του και την κυριαρχία στον τόπο του, ή θα σβήσει οριστικά από τις σελίδες της ιστορίας. Η επιλογή είναι καθαρά του λαού μας.
Σ' αυτήν την πιο κρίσιμη στιγμή ο λαός μας βρίσκεται απογυμνωμένος - ίσως για πρώτη σε τέτοιο βαθμό σ' ολόκληρη την ιστορία του - από μια στρατευμένη στην υπηρεσία του αδέκαστη και θαρραλέα πνευματική ηγεσία. Βρίσκεται επίσης και χωρίς εκπροσώπηση. Το σύνολο σχεδόν των μορφών συλλογικής εκπροσώπησης, συνδικάτα, σωματεία, κόμματα, μέσα από τα οποία παραδοσιακά διεκδικούσε τα συμφέροντα του, διατύπωνε τα αιτήματά του και προωθούσε τον πολιτισμό του, έχουν ξεφτίσει παντελώς, έχουν ουσιαστικά αφομοιωθεί από την κρατούσα εξουσία.
Πώς λοιπόν να μην αισθάνεται αδύναμος ο λαός μας; Πώς να μην τον παίρνει από κάτω; Πρέπει να τα βάλει και να ανατρέψει εκ βάθρων ολόκληρο το καθεστώς με το οποίο είχε μάθει να επιβιώνει όπως-όπως όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Πώς να το κάνει αυτό, αν πρώτα δεν περάσει από το καθαρτήριο της εμπειρίας; Πώς να το κάνει αυτό, αν πρώτα δεν πειστεί από την πράξη ότι τίποτε απ' ότι συνήθιζε να θεωρεί ως δικό του, ως εκπρόσωπό του, δεν είναι σε θέση να τον σώσει;
Όλη αυτή η περίοδος των 6 βασανιστικών χρόνων δεν είναι τίποτε άλλο από το αναγκαίο καθαρτήριο της εμπειρίας για τον λαό μας. Για να ξεφορτωθεί την αλλοτινή του συνείδηση και νοοτροπία. Για να λυτρωθεί από τους κανάγιες που τον είχαν στο χέρι και τον χειραγωγούσαν σαν όχλο. Είναι περίπου κάτι σαν το καθαρτήριο του Δάντη που προετοίμαζε τον αμαρτωλό να εισέλθει στην κόλαση, ή στον παράδεισο.
Το σίγουρο είναι ένα. Τελείωσαν τα ψέματα. Δεν υπάρχει επιστροφή. Ή θα φύγουμε προς τα μπρος, ή θα χαθούμε. Μέση οδός δεν υπάρχει. Η αναμέτρηση έρχεται. Είναι αναπόφευκτη. Είτε τη θέλουμε, είτε όχι. Όσο κι αν φοβάται κανείς την αναμέτρηση, όσο δειλός κι αν είναι, όσο κι αν θέλει να στρουθοκαμηλίζει, ή να κλείνει τα μάτια του στο αναπόφευκτο, θα κληθεί αναγκαστικά από τα πράγματα να πάρει θέση, να αναμετρηθεί με την πραγματικότητα.
Ο στρατηγός και πολεμιστής της παλιγγενεσίας Κασομούλης έγραφε στα Στρατιωτικά του Ενθυμήματα: "Τι δεν κάμνει η δειλία, αφού καταλάβη τον άνθρωπον! Όλα όσα αποφεύγουν τον πόλεμον, τα νομίζη ευτυχή, και χαμόν του κόσμου όσα του το φέρνουν." Όπως σήμερα έτσι και στα χρόνια του Κασομούλη η δειλία ήταν φαινόμενο λαοφιλέστατο. Λίγοι ήταν οι ατρόμητοι που ήξεραν τι να κάνουν. Και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσαν για την εποχή τους.
Το ίδιο και σήμερα. Δεν έχει κανένα νόημα να μοιρολογάει κανείς γιατί ο λαός δεν κάνει κάτι. Ο λαός είναι υποχρεωμένος, άθελά του, να αναγεννηθεί μέσα από την τέφρα της αλλοτινής του συνείδησης και ζωής. Έτσι γινόταν πάντα στην ιστορία. Μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Ξεπερνώντας με τη βία όλες τις κακές του συνήθειες, νοοτροπίες, δειλίες και εξαρτήσεις.
Το ερώτημα είναι άλλο. Ποιός είναι ικανός από σήμερα, μέσα από τους πιο χαλεπούς καιρούς να στρατευθεί συνειδητά στη νίκη του λαού; Ποιός είναι ικανός από σήμερα να συντρέξει στην οργάνωση που έχει ανάγκη ο λαός για να νικήσει; Ποιός είναι ικανός σήμερα να ακολουθήσει το δρόμο του Πατροκοσμά, του Ρήγα, ή των Φιλικών που λειτούργησαν με το λόγο και το έργο τους λυτρωτικά για τον ραγιά; Ποιός είναι σε θέση να επαναλάβει στην πράξη τα διαχρονικά λόγια του Δημήτρη Γληνού:
"Δεν υπάρχει στιγμή ιερώτερη από τη σημερινή για να βάλουμε κάτω όλοι τις προσωπικές μας φιλοδοξίες, τις προσωπικές μας φιλοτιμίες, τα παρελθόντα μας, τα πάθη μας, τα μίση μας, τα συμφέροντά μας, τις σοφίες μας και τις γνώσεις μας, και να τα υποτάξουμε όλα, μα όλα, στον ένα και μόνο ιερό σκοπό, τη σωτηρία του λαού μας και την απολύτρωσή του από τη σκλαβιά. Όποιος, κρατώντας οποιουσδήποτε προσωπικούς υπολογισμούς, συμφέροντα, μίση, αντιπάθειες, συμπάθειες και φιλοδοξίες και "ιδεολογίες", καταπολεμάει ή υπονομεύει ή ματαιώνει μ' οποιοδήποτε τρόπο την ενότητα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, την ενότητα στους σκοπούς, στην οργάνωση και στην καθοδήγησή του, αυτός οπουδήποτε και να βρίσκεται, οπωσδήποτε και να λέγεται, είναι συνεργάτης των ξένων καταχτητών, θεληματικά ή άθελα, προδότης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα."
Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τα αναφιλητά για τον λαό που δεν ξεσηκώνεται. Μην ψάχνουμε για δικαιολογίες. Τα πράγματα πορεύονται κατά πώς είναι ανάγκη να πορευτούν. Ας πολεμήσουμε μέσα μας τον αποτυχημένο μικροαστό - ιδίως εκείνον που αδυνατεί να αναλάβει τις ευθύνες του για τις αποτυχίες και τα κουλουβάχατα της ζωής του - ο οποίος όσο εύκολα λέει ότι δεν γίνεται τίποτε, ότι όλοι είναι ίδιοι, άλλο τόσο εύκολο του είναι να το παίζει επαναστάτης του πληκτρολογίου, αγανακτισμένος του δήθεν και θιασώτης της πολιτικής αποχής.
Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Έστω για πρώτη φορά στη ζωή μας. Κι ας στρατευθούμε συνειδητά με όποιες δυνάμεις διαθέτει καθένας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Έναν αγώνα που διαφέρει από όλους τους άλλους στο εξής θεμελιώδες: Είναι αγώνας ζωής ή θανάτου για ένα ολόκληρο έθνος, για έναν ολόκληρο λαό. Για όλους μας.
Κι όσο υπάρχουν εκείνοι που σαν τους παλιούς φιλικούς οργώνουν ολόκληρη την Ελλάδα για να μεταλαμπαδεύσουν τη φλόγα και να οργανώσουν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, όχι μόνο τίποτε δεν έχει χαθεί, αλλά η νίκη είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη. Ό,τι κι αν γίνει. Ό,τι κι αν συμβεί. Ό,τι κι αν κάνει το καθεστώς.

15 σχόλια:

  1. "Κι όσο υπάρχουν εκείνοι που σαν τους παλιούς φιλικούς οργώνουν ολόκληρη την Ελλάδα για να μεταλαμπαδεύσουν τη φλόγα και να οργανώσουν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, .."
    Προσωπικά γνωρίζω μόνο έναν τέτοιο, που λέγεται Δημήτρης Καζάκης. Γνωρίζετε εσείς κάποιον άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημητρη καλησπέρα
    Σήμερα στην ελληνικη κοινωνία υπάρχει μία σημαντική μεριδα ανθρώπων(1) που είτε παίρνουν ένα μισθό απο το δημόσιο, είται μια σύνταξη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν την ανατροπή.
    Όσοι έχουν θιχτεί άμεσα απο τα μνημόνια είτε έχουν εξαθλιωθεί οικονομικα(2) άρα πρώτο μέλημα τους είναι η επιβίωση είτε απέχουν από κάθε μορφής κινητοποίηση και συλλογικής δράσης διότι τα πολιτικα δρώμενα έχουν απαξιώσει την συμμετοχή τους στα κοινά.
    Το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνιας αποτελείται απο τις δυο πρώτες κατηγορίες.
    Δυστηχώς, όπως γράφεις και εσύ είναι αισθητή η έλλειψη ενός ηγέτη που θα αφυπνίσει τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάντε το όπως οι Ισλανδοί....
    https://www.youtube.com/watch?v=8-SiYQ8s_6I

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο ειναι ενα μυνημα απο τηεν Ισλανδια, απο τον ανθρωπο που αλλαξε την τυχη της χωρας.

    Ακουστε τον με Ελληνικη επεισης μεταφραση.

    The man who changed Iceland - the message for Greece

    https://www.youtube.com/watch?v=YH0_JQW--gc

    Επιτελους ηρθε η ωρα οι Ελληνες να ξεσηκωθουν προτου χαθει η χωρα μας απο τον χαρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτος ο λαος ο παρτακιας, ο ακοινωνητος, ο ωχαδερφισης, που ψηφιζει τα λαμογια γα να βολευτει, θα φτιαξει μια χωρα δικαιη και σωστη.

    Καλο ειναι να ελιπζει κανεις μα δεν υπαρχει ελπιδα για ανθρωπους χωρις αξιες.

    Και επιλεον οι παγμοσμιες συγκυριες δεν επιτρεπουν καμμια αισιοδοξια. Βρισκομαστε προ των πυλων του τριτου παγκοσμιου πυρηνικου πολεμου που θα αανισει μεγαλο μερος της ανθρωποτητας.

    Οι ΗΠΑ περικυκλωνουν ΚΙΝΑ και ΡΩΣΙΑ με πυραυλικες βασεις και εμεις το χαβα μας.

    Το 2030 περιπου ο κοσμος θα αλλαξει μορφη και σχημα απο το πυρηνικο ολοκαυτωμα και λιγο αργοτερα θα καταρευσει ολοκληρωτικα. Ελαχιστοι θα επιζησουν για να δημιουργησουν τον καινουργιο πλοτισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι γνώμη έχετε κ. Καζάκη για το ΛΑ.Ο.Σ. και την Εθνική Ενότητα; Νομίζω ότι ήταν ή καλλίτερη κοινοβουλευτική ομάδα μέχρι που δεν ξανά ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό. Επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπήρξε ο καλύτερος Έλληνας ευρωβουλευτής κατ'εμέ.....παρόλα αυτά λοιδορήθηκε από Μ.Μ.Ε....Έχω μόνιμα μιαν απορία....γιατί δεν ενώνονται όλες οι πατριωτικές δυνάμεις κόντρα στους υπόλοιπους....δεν είναι δυνατόν άτομα σαν εσάς να μην είναι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μάλλον ο λαός θέλει τους προδότες και τους δωσίλογους.....οι άλλοι πατριώτες τι φταίνε όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρολογείτε; Ξεχνάτε τα μπουμπούκια της κοινοβουλευτικής ομάδας του Καρατζαφύρερ, Άδωνη, Βορίδη, Ροντούλη, κοκ; Ποιός τους έβαλε στη Βουλή; Ξεχνάτε ότι ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και μετά στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου, που μέχρι κι ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε ως καθ' όλα αντισυνταγματική; Ξεχνάτε ότι ήταν ο Καρατζαφύρερ που πρώτος μίλησε για "σκληρό" και "μαλακό" ευρώ, δηλαδή διπλό νόμισμα όπως στην παλιά ναζιστική κατοχή με τα ράλικα; Που τον βρήκε τον πατριωτισμό ο Καρατζαφύρερ; Στο Μοναστηράκι σε τιμή ευκαιρίας; Αν αυτός είναι πατριώτης, τότε εγώ είμαι ο Δαλάι Λάμα του Θιβέτ. Ο εν κύριος κι όσοι τον ακολουθούν έχουν κερδίσει με τη δράση τους με όσα έχουν ψηφίσει κι έχουν στηρίξει ένα μόνιμο στασίδι στη φυλακή για πράξεις εσχάτης προδοσίας.

      Διαγραφή
    2. Εντάξει για τα μπουμπούκια που λέτε, αυτά προέκυψαν, αλλά όχι και ...φύρερ....μήπως επειδή σας έδιωξε κάποτε από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ; Και ΔΕΝ ψήφισε κανένα μνημόνιο....το 1ο άρθρο από το 1ο μνημόνιο για να πάρουμε χρήματα και να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της τότε Βουλής....Τέλος πάντως και εσύ πρώην Μπολσεβίκος ήσουν....μάλλον είσαι το άλλο άκρο...και όλοι σας ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ είστε που δεν τα βρίσκετε και δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε....μείνε εκει περήφανος στο 0,75% και οι άλλοι στο +-3% κι αφήστε την Ελλάδα να βρει το δρόμο τους...Καληνύχτα Μπολσεβίκε που τα ξέρεις όλα!

      Διαγραφή
    3. Προφανώς ξεχνάτε ότι δημιούργησε το ΛΑΟΣ μαζί με τον Μιχαλολιάκο και έδωασε στέγη στη ΧΑ, όταν αυτή φοβόταν ότι η δικαιοσύνη θα την διαλύσει γιατί στελέχη της συμμετείχαν ενεργά σε δολοφονικές επιχειρήσεις από τη δεκαετία του '90. Φυσικά ο Χρυσοχοίδης και η συμμορία του την χρειαζόταν και την προστάτεψε για να την έχουμε σήμερα στο κοινοβούλιο να παριστάνει την "πατριωτική δύναμη". Ο ίδιος ο Καρατζαφύρερ έχει οργιάσει και οργιάζει με τον εκθειασμό του "συμμοριτοπολέμου" και άλλων εγκλημάτων σε διατεταγμένη υπηρεσία ξένων δυνάμεων εναντίον του ελληνικού λαού. Να λοιπόν γιατί τον αποκαλώ φύρερ. Όσο για το μνημόνιο είτε ο ψηφίζεις καθολικά, είτε κατ' άρθρο είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Τα παραμύθι ότι το ψήφισε για να πάρουμε τα λεφτά και να συνεργαστούν οι πολιτικές δυνάμεις της τότε Βουλής, δεν ξέρω σε ποιόν απευθύνεται. Προφανώς σε ηλίθιους, ή ανεγκέφαλους. Το να πάρεις τα λεφτά σημαίνει ότι αποδέχεσαι την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας "άνευ όρων και αμετάκλητα" όπως όριζε η δανειακή σύμβαση. Κι έτσι διαπράτεται εσχάτη. Όσο για τη συνεργασία, ποιοί με ποιούς; Οι προδότες - αυτοί που είχαν συμφωνήσει στο ξεπούλημα της χώρας - και οι "πατριώτες"; Αν είναι δυνατόν!
      Ξεχνάτε βέβαια την περίοδο Παπαδήμιου. 2ο μνημόνιο με τον Παπαδήμιο να τον προτείνει ο γνωστός λαγός ο ίδιος ο Καρατζαφύρερ. Και μάλιστα δοξολογώντας τον ως μέλος της Bildeberg. Ότι είναι σήμερα ο Λεβέντης για το καθεστώς, ήταν τότε ο Καρατζαφύρερ! Όταν τον ξαναχρειαστούν οι δοσίλογοι, είναι απολύτως σίγουρο ότι θα πάει τρέχοντας. Όπως έκανε πάντα.
      Επίσης τι τον κάνει πατριώτη; Το διπλό κατοχικό νόμισμα που προτείνει στο πρότυπο της παλιάς ναζιστικής κατοχής; Ή μήπως το να πληρώσουμε το παράνομο και καταχρηστικό χρέος με το αίμα του λαού;
      Τέλος, ο Καρατζαφύρερ έκοψε την εκπομπή και εκδίωξε τον μακαρίτη το δημοσιογράφο Μπότσαρη που είχε αναλάβει να στήσει το ράδιο ΑΡΤ FM για να κρατήσει παράνομα το τηλεοπτικό κανάλι του. Βλέπεις, το τηλεοπτικό κανάλι ο Καρατζαφύρερ το πήρε με το νόμο Ρουσόπουλου ως κόμμα στην ευρωβουλή πρώτα και στη βουλή ύστερα. Τώρα που δεν είναι στη Βουλή, ούτε στην ευρωβουλή, δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαθέτει κανάλι. Ωστόσο το καθεστώς τον αφήνει. Γιατί; Επειδή πατριώτης; Όχι, επειδή είναι εφεδρεία της κατοχής και των προδοτών. Άλλωστε να γιατί ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν και οι κατηγορίες εναντίον του για παράνομο χρήμα σε offshore.
      Όσο για το ποιός είναι ανθέλληνας το αποδεικνύει η πράξη κι όχι η ιδεολογία του. Εγώ μπορεί να είμαι μπολσεβίκος όπως λέτε, αλλά δεν συνεργάστηκα ποτέ με προδότες σε βάρος της πατρίδας μου, ούτε τα πήρα ποτέ από το καθεστώς κατοχής. Τα υπόλοιπα είναι για ηλίθιους!

      Διαγραφή
  7. Δεν χρειαζόμαστε σαν τον άγιο Κοσμά ούτε σαν τους φιλικούς τόσους γενναίους Αυτούς τους τους κρεμούσαν και τους αποκεφάλιζαν Εμάς σήμερα κανένας δεν μας πειράζει Το μόνο που θέλουμε είναι λίγη αγάπη για την ανεξαρτησία μας και λίγη δουλειά και οργάνωση Για να αποτινάξουμε από τα κεφάλια του λαού μας την εθελοδουλεία!Αλλά και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο γιατί ο αντίπαλος μας είναι καλά οργανωμένος και έχει όλα τα μέσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω παντως για να πω και του στραβου το δικιο, ειδα τον λαο να κανει το καλυτερο δυνατο, αμεσως μετα τις μαλακιες του ΓΑΠ στο Καστελοριζο.
    Εγκατελειψε σωρηδον τα δυο κομματα που τον εφεραν σ αυτα τα χαλια και τραβηχτηκε στα "ακρα", δινοντας ποσοστα που υποσχονταν κυβερνηση σε ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α.
    Εκει παιχτηκε ολο το παιχνιδι. Η Χ.Α κυνηγηθηκε με στημενους δικαστες, φιμωμα απο ολα τα ΜΜΕ, κοψιμο της χρηματοδοτησης του κομματος και κατασυκοφαντηση στην οποια κ. Καζακη συμβαλατε δυστυχως κι εσεις.
    Απο την αλλη ο ΣΥΡΙΖΑ προφανως εξαγοραστηκε, αφου ειδαμε τον Τσιπρα να ταξιδευει ανα τον κοσμο για να επισκεφτει ολους τους διεθνεις τοκογλυφους και τα τσιρακια τους και να τους διαβεβαιωσει οτι θα ειναι μια κυβερνηση οπως την ηθελαν.
    Απο την στιγμη που εγινε κυβερνηση δηλωνοντας αδιαπραγματευτα ευρωπαιστης και ευρωλιγουρης, το παιχνιδι ηταν τελειωμενο.
    Αν θελεις Ε.Ε υπακους στις εντολες της, και αν θελεις ευρω υπακους στον Ντραγκι. Δεν μπορεις να κανεις τιποτε αλλο.
    Ετσι φτασαμε στο σημερινο σημειο, οπου ο ΣΥΡΙΖΑ εγινε ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ επιβιωσε και δεν καταστραφηκε απο την Χ.Α, ενω οι υπολοιποι οπως το ΕΠΑΜ και αλλα αξιολογα κινηματα δεν καταφεραν να περασουν το φραγμα των ΜΜΕ. Το συστημα ζει και βασιλευει και ξαναπηρε τον ελεγχο.
    Στην αριστερα δεν υπαρχει τιποτα και στα δεξια η Χ.Α εχει καθηλωθει.
    Δυστυχως, αφησαμε τις σιγουρες αξιες της δημοκρατιας, της δικαιοσυνης και της πατριδας στην ακρη και προκριναμε τα αριστερα-δεξια συμπλεγματα.
    Τωρα οπως πολυ σωστα ειπατε, αν καταφερουμε να επιβιωσουμε, θα το καταφερουμε μονο με πονο και αιμα και καθε μερα που περναει γινεται ολο και δυσκολοτερο.
    Πραγματικα, ο ελληνικος λαος δεν θα πρεπει να φοβαται την συγκρουση, αλλα τον αργο θανατο που του επιβαλλουν.
    Σοφα για αλλη μια φορα τα λογια του Ισοκρατη

    ΕΓΩ ΔΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΝ ΟΙΔΑ ΔΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ ΜΕΓΑΛΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΝ ΚΤΗΣΑΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΕ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΑΠΟΣΤΕΡΗΘΕΝΤΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗΝ.
    Εγώ πολλούς γνωριζω που αποκτήσαν μεγάλη ευδαιμονια από τον πολεμο, πολλούς επίσης που την στερηθηκαν από την ειρηνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από που κι ως που η χρυσή Αυγή κυνηγήθηκε από στημένους δικαστές μόνη της έπεσε στην παγίδα που έστηνε στους άλλους Προτρέποντας τους οπαδούς της να χρησιμοποιούν βία Ενάντια σε φτωχούς ξένους και ανθρώπους του λαού . Και πότε υποστήριξε την εθνική ανεξαρτησία και την έξοδο από τη δουλεία της ευρωζώνης Ακόμα και σήμερα κινείται στη γραμμή ΣυΡιζΑ Αντιμνημονιακή μεν άλλα ευρώ τσολιάδες δε. Κάθε μέρα δεν παύουν να μας λένε ότι δεν πρέπει να φύγουμε από το ευρώ Θα έπρεπε να ντρέπεστε να μας την παρουσιάζεται σαν μια δύναμη ανατροπής !

      Διαγραφή
    2. Κ. Γιάγκο, δεν εκφράζω ούτε τον ΔΚ ούτε το ΕΠΑΜ αλλά επιτρέψτε μου δυο κουβέντες:

      Συζητάμε σ' αυτό το blog να ενωθεί ο λαός πέρα από ιδεολογικές διαφορές για να διεκδικήσει άμεσα τις βασικές προτεραιότητες. Τα υπέρτατα αγαθά της ζωής της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της δικαιοσύνης. Αυτά είναι αιτήματα και αξίες Ανθρώπων με κεφαλαίο "Α" και όχι δούλων γιατί το μυαλό και το αξιακό τους σύστημα τους δείχνει την αλήθεια, τους πυλώνες και εν μέρει τον δρόμο που πρέπει να περπατήσουν. Αναπόφευκτα οι στοχεύσεις αυτές βρίσκονται σε άμεση σχέση με ένα πλαίσιο αναφοράς το οποίο υπηρετείται από ένα ελάχιστο κανόνων και σταθερών που νοηματοδοτούν τις δράσεις, τους στόχους τις προτεραιότητες. Δεν μαζευόμαστε όλοι μαζί μόνο για να κάψουμε το παρελθόν αλλά για να αναδείξουμε την ποιότητα του νέου που θέλουμε.

      Αυτό το ελάχιστο πλαίσιο αναφοράς, κατά την δική μου αντίληψη, επιθυμούν να ορίσουν τα προτάγματα του ΕΠΑΜ. Καίρια, ουσιώδη, λειτουργικά και αλληλοσυμπληρούμενα ώστε να διαγράφουν τον τρόπο και τα μέσα από όπου πρέπει να περάσουμε για να ονειρευτούμε τον νέο κόσμο. Το ΕΠΑΜ καλεί σε συστράτευση πέρα από ιδεολογίες για να σμιλέψει την ενότητα στα απολύτως βασικά, που όμως και αυτά δεν είναι άχρωμα, δεν είναι κενοί λόγοι, δεν μπορούν να ακολουθηθούν και από το πρόβατο και από το λύκο. Η κατεύθυνση έχει σαφές "πρόσημο", απευθύνεται στο 99%, έχει ποιότητα, μιλάει στην ηθική συνείδηση, έχει φορά, αναδεικνύει την κίνηση από κάτω προς τα πάνω, έχει άποψη αφού αντιμάχεται την στείρα αντιπροσωπευτικότητα και θέλει να φέρει στο προσκήνιο το πραγματικό πολιτικό υποκείμενο που είναι ο ίδιος ο πολίτης που διεκδικεί την εξουσία της δικής του συμμετοχής.

      Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς και καμιά άποψη. Αρκεί όμως να μην αντιμάχεται την ουσία της πολιτικής στάσης: Θέλουμε έναν κόσμο που κινείται για και περί τον απλό πολίτη και την δική του ευτυχία. Δεν θέλουμε έναν κόσμο βίας, υποταγής, σκοτεινών κέντρων, σιδερένιας καταπίεσης και αποκλεισμών. Έναν κόσμο που η έννοια της εξουσίας συναρτάται με εκείνη της δικαιοσύνης, του ελέγχου, της διάχυσης στην κοινωνία, που απορρίπτει το συγκεντρωτισμό, τον σφετερισμό, τη δύναμη του χρήματος, το τυφλό μίσος.
      Αν κανείς συντάσσεται με αυτά, νομίζω δεν μπορεί να έχει κανέναν λόγο συμπάθειας για παραστρατιωτικές εγκληματικές συμμορίες όπως η ΧΑ. Δεν μπορεί να τις θεωρεί δήθεν αντιμνημονιακούς συμμάχους ή φωνές. Δεν μπορεί να δικαιώνει τα εγκληματα τους και να τους καθιστά νομιμοποιημένους στη συνείδηση του Ανθρώπου (με "Α" κεφαλαίο) ...

      Διαγραφή
  9. Γεια σου Δημητρη και συγχαρητηρια για το τιτανιο διαφωτηστικο σου εργο. Ειμαστε συνομηλικοι. Περασα κι'εγω απο την Κ.Ν.Ε. διαβασα αρκετα πολιτικοοικονομικα βιβλια, εζησα σε 4 χωρες. Οι λεπτομερεις αναλυσεις σου με εχουν βοηθησει να συνδεσω το παζλ των σκορπιων γνωσεων μου.
    Θελω να ρωτησω, ποτε στην ιστορια η εργατικη ταξη στην Ελλαδα ξεκινησε να ερθει σε ρηξη με το κατεστημενο, χωρις να εχει ως ηγετες ανθρωπους με ανωτερη-ανωτατη μορφωση, που οι περισσοτεροι ηταν και απο ανωτερες κοινωνικες θεσεις. Αυτοι οι ηγετες, πολλες φορες εχαναν τα παντα, τους εβαζαν φυλακη, μεχρι και την ζωη τους εχαναν για την δραστικη καλυτερευση της καθημερινης ζωης του εργατη. Οι συντριπτικη πλειοψηφεια των εργατων ικανοποιοταν πληρως με μια μικρη αυξηση μισθων. Μια αλλη ομαδα, οχι μικρη, ετρεχε να πιασει μια σιγουρη θεση στο δημοσιο που μεχρι μολις πριν πολεμουσε μετα μανιας... Μονο εαν οι αστεγοι απο εξωσεις φτασουν τις χιλιαδες θα εχουμε ξεσηκωμο στην χωρα. (το πληκτρολογιο μου εχει ξενους χαρακτηρες, χωρις οξειες. Ζω Φιλανδια, δουλευω οικοδομες.) Θερμους Χαιρετισμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή